De Heeg: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Versie 44033825 van 143.176.93.197 (overleg) ongedaan gemaakt.
Regel 16: Regel 16:


==Voorzieningen==
==Voorzieningen==
De Heeg heeft een winkelcentrum ''De Roserije'' en een buurtcentrum genaamd ''De Boeckel''. De Heeg heeft verder een aantal sportverenigingen en een schutterij.Boc bewoners overleg commissie Roserije. Behalve het buurtcentrum kent de wijk geen cafévoorzieningen.
De Heeg heeft een winkelcentrum ''De Roserije'' en een buurtcentrum genaamd ''De Boeckel''. De Heeg heeft verder een aantal sportverenigingen en een schutterij. Behalve het buurtcentrum kent de wijk geen cafévoorzieningen.


De wijk heeft drie [[basisonderwijs (Nederland)|basisscholen]]: Openbare Basisschool ''De Kring'', Rooms-Katholieke Basisschool ''De Schans'' en Openbare Basisschool ''De Perroen''.
De wijk heeft drie [[basisonderwijs (Nederland)|basisscholen]]: Openbare Basisschool ''De Kring'', Rooms-Katholieke Basisschool ''De Schans'' en Openbare Basisschool ''De Perroen''.

Versie van 26 apr 2015 13:01

De Heeg
Wijk van Maastricht
Kerngegevens
Gemeente Maastricht
Coördinaten 50°48'NB, 5°42'OL
Oppervlakte 140 ha.  
Inwoners 6.399

De Heeg is een ruim opgezette wijk in het zuidoosten van de gemeente Maastricht. De woonwijk is ruim opgezet met veel groen en is mede daardoor populair bij jonge gezinnen.

Ligging en geschiedenis

De Heeg grenst in het westen aan de wijk Randwyck, in het noorden aan de wijk Heer, in het noordoosten aan de wijk Vroendaal, in het oosten aan het buitengebied van Maastricht en in het zuiden aan de gemeente Eijsden-Margraten. De wijk is gebouwd aan het eind van de jaren 70 en het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw.

Voorzieningen

De Heeg heeft een winkelcentrum De Roserije en een buurtcentrum genaamd De Boeckel. De Heeg heeft verder een aantal sportverenigingen en een schutterij. Behalve het buurtcentrum kent de wijk geen cafévoorzieningen.

De wijk heeft drie basisscholen: Openbare Basisschool De Kring, Rooms-Katholieke Basisschool De Schans en Openbare Basisschool De Perroen.

Religie

In De Heeg zijn enkele kerkelijke genootschappen actief. Naast het buurtcentrum ligt de R.K. kerk Monulfus & Gondulfus. Deze kerk is opgericht door de toenmalige pastoor Frans Wiertz, nu bisschop van Roermond.

Zie de categorie De Heeg van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.