Vomar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vomar Voordeelmarkt
Vomar-logo.jpg
Opgericht 1968
Eigenaar/onderdeel C.A. Zwanenburg
Vestigingen 64
Land(en) Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie

Vomar Voordeelmarkt is een zelfstandige supermarktketen in Nederland. Het bedrijf biedt werk aan ruim 6000 mensen en trekt wekelijks 800.000 klanten. De filialen bevinden zich allemaal in de vierhoek Den Helder, Noordwijk, Utrecht en Almere. De keten heeft 66 filialen. Het Servicecentrum en het Distributiecentrum met eigen bakkerij en slagerij zijn gelegen in Alkmaar op het industrieterrein Boekelermeer.

Geschiedenis[bewerken]

Vomar is een familiebedrijf. De grondlegger, de heer C.A. Zwanenburg, begon ooit aan de Trompstraat in IJmuiden een kleine kruidenierszaak. De winkel was toen een "buurtwinkel". Later besloot de familie Zwanenburg het bedrijf te verhuizen naar de Lange Nieuwstraat. In 1968 werd de eerste Cash & Carry winkel geopend. Vanaf dat moment konden klanten zelf hun producten pakken.

De eerste Vomar Voordeelmarkt werd in 1968 geopend in Haarlem door Cees Zwanenburg, zoon van de oprichter C.A. Zwanenburg. Was in het begin sprake van harde discount, geleidelijk veranderde het karakter van de onderneming in dat van een full-service supermarkt. In 2016 gaf Vomar aan weer te willen overgaan tot de 'hardere discount'.[1]

Externe link[bewerken]