Hoogvliet (supermarkt)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoogvliet
Hoogvliet-filiaal in Zoetermeer, Zuid-Holland.
Hoogvliet-filiaal in Zoetermeer, Zuid-Holland.
Opgericht 1968
Eigenaar/onderdeel Leen Hoogvliet
Vestigingen 68[1]
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie

Hoogvliet is een supermarktketen die in 1968 werd opgericht aan de Mariëndijk in Kwintsheul door Leen Hoogvliet.[2][3] Tot die tijd bestierde de familie Hoogvliet, onder leiding van vader Joris Hoogvliet, een kleine keten van groentewinkels in Den Haag en omstreken. Anno 2018 heeft het bedrijf filialen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het service- en distributiecentrum is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Hoogvliet voert zowel een eigen huismerk als het merk g'woon van inkoopcombinatie Superunie.

Filialen[bewerken]

In 1968 werd de eerste zelfbedieningszaak geopend, die toen de naam Cash & Carry droeg. Deze naam werd echter ook gebruikt door andere winkeliers. Leen Hoogvliet besloot daarom in 1974 het bedrijf de naam Hoogvliet te geven. In 2003 opende Hoogvliet een filiaal in het gelijknamige Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet. In Woudenberg staat een van de grootste filialen. Anno 2009 had het bedrijf zelfscankassa´s in meer dan de helft van haar winkels geïnstalleerd.

Distributie[bewerken]

In 2011 kocht Hoogvliet grond in Bleiswijk, op een bedrijventerrein aan de Zoetermeerse zijde van Rijksweg A12, voor de bouw van een nieuw distributiecentrum.[4] Vanwege een conflict met de gemeente Alphen aan den Rijn wil het bedrijf aldaar vertrekken. In drie tot negen jaar zullen de activiteiten worden verhuisd naar een nieuw distributiecentrum. In 2016 werd Hoogvliets bakkerij op dit terrein in Bleiswijk geopend en in 2017 werd een start gemaakt met de bouw van de overige panden.

Sinds eind 2013 kunnen boodschappen ook besteld worden in de webwinkel van Hoogvliet. De klant dient ze daarna in de winkel op te halen. Sinds eind 2017 worden de boodschappen in verschillende plekken in Zuid-Holland thuisbezorgd, hoewel de gebieden nog worden uitgebreid.

Externe link[bewerken]