EMTÉ Supermarkten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
EMTÉ
Heropening vestiging te Groenlo in 2009
Heropening vestiging te Groenlo in 2009
Opgericht 2 maart 1965
Hoofdkantoor Vlag Noord-Brabant Veghel
Corridor 11, 5466RB
De Dubbelen
Eigenaar/onderdeel Sligro Food Group
Vestigingen 131 (februari 2016)
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

EMTÉ Supermarkten is een Nederlandse supermarktformule en is onderdeel van Sligro Food Group met 131 supermarkten in Nederland.

Geschiedenis[bewerken]

Op 19 maart 1948 begon Mechie Trommelen een slagerij in Waalwijk. Deze slagerij vormde de basis voor de huidige supermarktorganisatie. Een tweede slagerij werd in Drunen geopend. Omdat een kruidenier in Drunen ook vlees ging verkopen, besloot Mechie Trommelen om op in 1965 een supermarkt te openen onder de naam EMTÉ. De naam staat voor de initialen van de oprichter: M.T. In 1969 werd een filiaal geopend in Waalwijk.

In 1986 werd EMTÉ lid van de Inkoopvereniging Superunie. Hierdoor was het mogelijk, om de producten rechtstreeks bij de fabrikant in te kopen. In Kaatsheuvel werd een distributiecentrum gebouwd met een oppervlakte van 5600 m². Dit distributiecentrum werd in 1988 geopend.

Sligro[bewerken]

In 2002 werd het familiebedrijf overgenomen door Sligro Food Group die de merknaam EMTÉ heeft behouden. De supermarktketen heeft voornamelijk vestigingen in Noord-Brabant en het oosten van Nederland. Doordat Sligro daarna een aantal vestigingen van de failliete supermarktketen Edah overnam groeide het aantal filialen in korte tijd van 18 naar 125.

In 2010 werden vervolgens alle 22 Sanders-supermarkten en een vleesverwerkingsbedrijf overgenomen door Sligro en in de keten ondergebracht. In hetzelfde jaar kwamen ook 35 Golff-supermarkten onder de vlag van EMTÉ.

Externe links[bewerken]