EMTÉ Supermarkten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EMTÉ
Heropening vestiging te Groenlo in 2009
Heropening vestiging te Groenlo in 2009
Opgericht 2 maart 1965
Hoofdkantoor Vlag Noord-Brabant Veghel
Corridor 11, 5466RB
De Dubbelen
Eigenaar/onderdeel Jumbo Supermarkten & Coop Supermarkten
Vestigingen 131 (juli 2018)
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

EMTÉ Supermarkten is een Nederlandse supermarktformule en is onderdeel van een consortium van Jumbo en Coop met 131 supermarkten in Nederland.

Geschiedenis[bewerken]

Op 19 maart 1948 begon Mechie Trommelen een slagerij in Waalwijk. Deze slagerij vormde de basis voor de huidige supermarktorganisatie. Een tweede slagerij werd in Drunen geopend. Omdat een kruidenier in Drunen ook vlees ging verkopen, besloot Mechie Trommelen om in 1965 een supermarkt te openen onder de naam Em-Té (toen nog geschreven met streepje). De naam staat voor de initialen van de oprichter: M.T. In 1969 werd een filiaal geopend in Waalwijk.

In 1986 werd EMTÉ lid van de Inkoopvereniging Superunie. Hierdoor was het mogelijk, om de producten rechtstreeks bij de fabrikant in te kopen. In Kaatsheuvel werd een distributiecentrum gebouwd met een oppervlakte van 5600 m². Dit distributiecentrum werd in 1988 geopend.

Op 5 maart 2018 maakt eigenaar Sligro Food Group het voornemen bekend om alle EMTÉ Supermarkten, distributiecentra, de vleescentrale en alle operationele en commerciële afdelingen en activiteiten in de loop van 2018 te willen verkopen aan een samenwerking van Jumbo Supermarkten en Coop.[1]

Sligro[bewerken]

In 2002 werd het familiebedrijf overgenomen door Sligro Food Group die de merknaam EMTÉ heeft behouden. De supermarktketen heeft voornamelijk vestigingen in Noord-Brabant en het oosten van Nederland. Doordat Sligro daarna een aantal vestigingen van de failliete supermarktketen Edah overnam groeide het aantal filialen in korte tijd van 18 naar 125.

In 2010 werden vervolgens alle 22 Sanders-supermarkten en een vleesverwerkingsbedrijf overgenomen door Sligro en in de keten ondergebracht. In hetzelfde jaar kwamen ook 35 Golff-supermarkten onder de vlag van EMTÉ.

Consortium JumboCoop[bewerken]

Op 2 juli 2018 maakte Sligro Food Group bekend dat zij op 1 juli 2018 alle aandelen van EMTÉ verkocht heeft aan een consortium van Jumbo supermarkten en Coop Supermarkten. In het daarop volgende jaar zal de EMTÉ formule langzaam uit het straatbeeld verdwijnen, doordat de winkels zullen worden omgebouwd.

Externe links[bewerken]