Wikipedia:Samenvoegen/201912

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

December 2019[bewerken]

[voeg toe]

Nog te doen[bewerken]

 • Commissievergadering (Tweede Kamer) naar Tweede Kamercommissie. Een commissie is per definitie een orgaan dat vergadert. Het is dan logisch dat deze vergaderingen beschreven worden in het artikel over die betreffende commissie. Er is m.i. geen noodzaak om dat in een apart artikel te doen. (Oorspronkelijk heette het eerstgenoemde artikel 'commissievergadering' maar dat dekte de lading helemaal niet, omdat er heel wat andere commissies bestaan dan alleen die van de 2e kamer.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 2 dec 2019 07:21 (CET)
  • Dat is wat kort door de bocht. Een commissie doet meer dan in een commissievergadering bijeenkomen, zo nemen ze ook petities in ontvangst, houden rondetafelgesprekken, hoorzittingen, doen aan werkbezoeken en nemen deel aan interparlementaire conferenties. Daarnaast worden ze samengesteld en ingesteld. Een commissievergadering is een onderdeel van het takenpakket van een commissie. Een commissievergadering is openbaar toegankelijk voor burgers en wordt live gestreamd. Er worden in tegenstelling tot de andere activiteiten besluiten genomen. Er zijn verschillende soorten commissievergaderingen (wetgevingsoverleg, notaoverleg, algemeen overleg, mondeling overleg). Bij sommige zijn niet-leden, bij andere de ministers welkom. Een en ander staat beschreven in het reglement van orde. Hannolans (overleg) 2 dec 2019 11:28 (CET)
   • Helemaal mee eens. Maar je draait het om: ik schreef niet dat 'vergaderen' de enige activiteit is van dergelijke commissies; ik schreef dat vergaderen een obligaat onderdeel is van de activiteit van een Tweedekamercommissie. Mijn vraag is: rechtvaardigt een vergadering van dergelijke commissies een apart artikel hierover? Moeten er dan - conform wat jij hierboven schrijft - ook artikelen als Petitie-ontvangst (Tweede Kamercommissie), Rondetafelgesprek (Tweede Kamercommissie), Commissiehoorzitting (Tweede Kamer), Commissie-werkbezoek (Tweede Kamer) en Interparlementaire conferentie (Tweede Kamercommissie) komen? Volgens mij niet; al die activiteiten kunnen m.i. gewoon beschreven worden in het artikel Tweede Kamercommissie.
    Dat er in dergelijke vergaderingen besluiten worden genomen is nogal wiedes; dat gebeurt ook in commissievergaderingen van sportclubs. Dat de vergaderingen openbaar zijn, live gestreamd worden en dat er niet-leden en ministers soms welkom zijn doet niet terzake. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 5 dec 2019 14:03 (CET)
    • Die andere activiteiten staan hier niet ter discussie, het hangt er vanaf of er voldoende bronnen en informatie over is. Petitie kan ik me goed voorstellen dat we het Nederlandse deel afsplitsen tot Petitie (Tweedekamer), want dat is een grondwettelijk recht. Een commissievergadering valt ruim voldoende over te zeggen, alleen al door de hoeveelheid literatuur die er over is en relevante geschiedenis. Bij een sportclub hangt het van de relevantie af. Van de Olympische spelen hebben we bijvoorbeeld het Olympisch Congres als apart artikel en een lijst van Lijst van IOC-bijeenkomsten. In enwiki zelfs sommige verschillende bijeenkomsten daarvan. Hannolans (overleg) 5 dec 2019 16:48 (CET)
 • Idaea soorten invoegen in Idaea: geen goede reden om deze lijst apart te zetten. De lijst is weliswaar lang, maar dat is bij dit soort artikelen, die alleen interessant zijn voor biologen die toch diep in de materie duiken, geen bezwaar. Uiteraard is het wenselijk om de lijst onderaan het artikel te zetten. (Overigens betwijfel ik of de erg rommelige paragraaf over de in Europa voorkomende soorten wel gehandhaafd moet worden. Misschien kan er met symbooltjes aangegeven worden welke soorten in Nederland, België en/of in de rest van Europa zijn gesignaleerd, of desnoods wordt er een tabel voor gebruikt.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 dec 2019 00:27 (CET)


Afgehandeld[bewerken]

 • ...