SV Zulte Waregem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SV Zulte Waregem
Regenboogstadion 2.0.jpg
Naam Sportvereniging Zulte Waregem
Bijnaam Essevee, Boeren, SVZW
Stamnummer 5381
Opgericht 1950 (Zulte Sportief)
2001 (Zulte Waregem)
Plaats Zulte (maatschappelijke zetel)
Waregem (stadion)
Stadion Regenboogstadion
Capaciteit 11.022
Voorzitter Vlag van België Carl Ballière
Algemeen directeur Vlag van België Willy Naessens
Manager Vlag van België Eddy Cordier
Trainer Vlag van België Francky Dury
(Hoofd)sponsor Record Bank
Competitie Eerste klasse
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
geldig voor 2014/15
Icoontje huidige resultaten 2014/15
Icoontje historische resultaten 2013/14
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Sportvereniging Zulte Waregem is een Belgische voetbalclub uit Waregem en Zulte. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5381 en heeft groen en rood als kleuren. De huidige club ontstond in 2001 door een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem. In eerste instantie heette de club SV Zulte-Waregem, maar in 2005 liet men het streepje vallen. Datzelfde jaar promoveerde de club voor het eerst naar de eerste klasse. De club behaalde tot nog toe z'n hoogste resultaten met de 2e plaats in eerste klasse (2012-2013) en de bekerwinst in 2006.

SV Zulte Waregem speelt in het Regenboogstadion in Waregem. De huidige voorzitter is Willy Naessens. Hij bekleedt deze functie sinds de oprichting. De huidige trainer is Francky Dury. Ook hij is actief sinds de oprichting van de club, zij het met een onderbreking van anderhalf jaar in 2010 en 2011.

Een andere bekende naam in het bestuur was Patrick Decuyper, algemeen directeur van Zulte Waregem. Hij nam in augustus 2013 ontslag.

Geschiedenis[bewerken]

Zultse VV[bewerken]

In 1950 werd de club Zulte Sportief opgericht, dat lid werd van de voetbalbond (stamnummer 5381). De club fusioneerde in 1976 met SK Zulte (in 1947 opgericht, stamnummer 4683) tot Zultse VV. De club klom in de jaren 90 op in de nationale reeksen. Na enkele jaren Bevordering speelde de club van 1995 tot 1997 al twee seizoenen in Derde Klasse. Zultse moest echter beide een eindronde spelen tegen de degradatie. Het tweede seizoen overleefde men die eindronde niet en de club zakte voor twee seizoen terug naar Vierde Klasse.
In 1999 promoveerde Zultse weer; het seizoen er op behaalde men zelfs de eindronde, maar de ploeg strandde in de wedstrijd voor de derde plaats en miste zo nipt de promotie naar Tweede Klasse.

Sinds 1972 had SK Zulte en later Zultse VV een damesafdeling, waarvan de eerste ploeg verscheidene jaren in de nationale reeksen van het damesvoetbal speelde.

2001: Fusieclub SV Zulte-Waregem[bewerken]

Het noodlijdende KSV Waregem fusioneerde in 2001 met Zultse VV tot SV Zulte-Waregem, waarbij het stamnummer van Zultse VV (5381) behouden bleef. Het stamnummer van KSV Waregem (4451) werd definitief geschrapt. De fusieclub verhuisde evenwel naar het Regenboogstadion van Waregem, waar zich ook het secretariaat vestigde. Hiermee wordt de club vaak als een West-Vlaamse club beschouwd, alhoewel het stamnummer van Zultse VV afstamt (Zulte behoort tot de provincie Oost-Vlaanderen). De club ging van start in Derde Klasse, waar Zultse VV het seizoen voordien speelde. Zulte-Waregem speelde daar onmiddellijk kampioen in zijn reeks. Wat voor Zultse het vorige seizoen niet gelukt was, daar slaagde Zulte-Waregem nu wel in: een promotie naar Tweede Klasse. Het eerste seizoen dwong men daar direct een eindronde af, maar daar eindigde de club tweede. Twee seizoenen later werd Zulte-Waregem afgetekend kampioen in Tweede Klasse. Zulte-Waregem kon zo naar Eerste Klasse in 2005, voor het eerst in de geschiedenis van het stamnummer 5381 en 10 jaar na het verdwijnen van KSV Waregem uit de hoogste reeks. De naam veranderde licht, van SV Zulte-Waregem naar SV Zulte Waregem.

De damesafdeling van Zultse VV nam niet deel aan de fusie. De damesploegen splitsten zich af en gingen verder binnen de nieuwe autonome club Dames Zultse VV, dat bij de KBVB aansloot met nummer 9387. Zij bleven in Zulte spelen in de vertrouwde geel-groene outfit van Zultse.

2005: Eerste klasse[bewerken]

Sinds het seizoen 2005-2006 speelt SV Zulte Waregem in de Eerste Klasse waar het ondertussen weer een vaste waarde aan het worden is. Om de ambities van de club kracht bij te zetten, vinden er momenteel grote uitbreidingswerkzaamheden plaats aan het Regenboogstadion.

Op 23 mei 2008 werd bekendgemaakt de SV Zulte Waregem op sportief vlak gaat samenwerken met de Engelse eersteklasser Portsmouth FC. Deze samenwerking werd in juni 2009 beëindigd omdat Portsmouth enkele afspraken niet was nagekomen.

2006: Bekerfinale[bewerken]

Na een overwinning tegen Standard Luik stond SV Zulte Waregem op 13 mei 2006 verrassend in de bekerfinale tegen Excelsior Moeskroen. Paul Allaerts was scheidsrechter.

Ongeveer 8.000 supporters van Moeskroen en ongeveer 18.000 supporters van SV Zulte Waregem trokken naar het Koning Boudewijnstadion. Die 18.000 supporters van Sv Zulte Waregem was een opvallend groot aantal, dit aantal is bijvoorbeeld ruim het dubbele van de capaciteit van het eigen Regenboogstadion.

SVZW won de wedstrijd met 2-1. SVZW kwam eerst op voorsprong na een kopbaldoelpunt in de 11e minuut van cap Stefan Leleu. Custovic scoorde de 1-1 gelijkmaker in de 62e minuut. Het leek er lang op dat er verlengingen gingen komen om uit te maken wie de Belgische voetbalbeker zou gaan winnen. Het beslissende doelpunt viel echter nog in de reguliere speeltijd: een doelpunt van Tim Matthys, een doelpunt op een vrije schop in het begin van de blessuretijd (90'+1). SV Zulte Waregem won de beker, het was daarmee de eerste keer in de geschiedenis van het Belgisch voetbal dat de beker gewonnen werd door een club die pas uit de tweede klasse was gepromoveerd. Door de winst kreeg het recht op een ticket voor de UEFA Cup.

2006-2007: UEFA Cup[bewerken]

De thuiswedstrijden in de UEFA Cup werden niet gespeeld is het eigen Regenboogstadion, maar in het grotere Jules Ottenstadion van AA Gent. Als eerste tegenstander kreeg SV Zulte Waregem met het Russische Lokomotiv Moskou een bijzonder zware tegenstander voorgeschoteld. Lokomotiv won hun thuiswedstrijd met 2-1 (goal van Jonas Vandermarliere) op 14 september 2006. In de thuiswedstrijd op 28 september 2006 stuntte SVZW door Lokomotiv uit te schakelen via een 2-0-overwinning, met doelpunten van Tim Matthys en Tony Sergeant.

Hierdoor plaatste SV Zulte Waregem zich verrassend voor de poules. In die poules werden ze ingedeeld in een moeilijke groep, groep F met als tegenstanders Austria Wien (uitwedstrijd), Sparta Praag (thuiswedstrijd), RCD Espanyol uit Barcelona (uitwedstrijd) en Ajax Amsterdam (thuiswedstrijd). SV Zulte Waregem won overtuigend hun eerste wedstrijd op verplaatsing tegen Austria Wien op 19 oktober 2006 met 1-4, dit met 3 goals van Tim Matthys en 1 van Wouter Vandendriessche. Ook hun tweede wedstrijd, een thuiswedstrijd op 2 november 2006, werd overtuigend en vooral verdiend gewonnen tegen het Tsjechische Sparta Praag met 3-1 , met goals voor SVZW van Cedric Roussel, Stijn Meert en een owngoal. Op 23 november 2006 werd op de derde speeldag zwaar verloren in Spanje tegen de latere verliezende finalist Espanyol Barcelona met 6-2. In de laatste poulewedstrijd, een gala-thuiswedstrijd tegen Ajax Amsterdam voor een uitverkocht Ottenstadion, verloor SVZW met 0-3 cijfers.

Door de twee overwinningen eindigde SV Zulte Waregem derde in groep F, en hiermee overwinterde het Europees. Hiermee verstevigde SVZW zijn reputatie van revelatie en was zo de enige Belgische voetbalploeg die dat seizoen de poule-fase van de UEFA Cup overleefde en hierdoor overwinterde. SVZW lootte in de volgende ronde het Engelse Newcastle United. Het verloor zowel de heen- als de terugwedstrijd, waardoor het was uitgeschakeld was in de UEFA Cup. In de heenwedstrijd in Gent op 15 februari 2007 werd verloren met 1-3, een week later, op 22 februari, werd in Newcastle verloren met 1-0. SV Zulte Waregem strandde hiermee in de zestiende finales.

2012-2013: Vicekampioen[bewerken]

In het seizoen 2012-2013 sloeg de club een nieuwe weg in en vormde een ploeg van jonge Belgische talenten zoals Thorgan Hazard, Junior Malanda en Bryan Verboom. Het recept bleek succesvol en Zulte Waregem draaide het ganse seizoen mee aan de top van het klassement, met onder meer een reeks van 17 ongeslagen matchen. Na de reguliere competitie bekleedde Essevee de tweede plaats, op vier punten van leider Anderlecht en met acht punten voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk.

In de play-offs bleef de club sterk presteren, met onder meer zeges tegen Anderlecht (2-1) en Club Brugge (5-2). In de tiende en laatste match van de play-offs nam Zulte Waregem het in een rechtstreeks titelduel op tegen Anderlecht, dat twee punten voorsprong had. Duizenden mensen volgden de wedstrijd op grote schermen op de markt in Waregem. Jens Naessens bracht Essevee op voorsprong, waardoor de club 2 minuten lang virtueel kampioen was. Daarna maakte Lucas Biglia echter gelijk met een afgeweken vrije trap. Door dat gelijkspel ging de titel naar Anderlecht, Zulte Waregem werd vicekampioen.

De tweede plaats werd in Waregem gevierd als een kampioenstitel, met een groot volksfeest en een feestelijke ontvangst van de spelers op de markt van Waregem. Korte tijd later werd Franky Dury verkozen tot Trainer van het Jaar en kreeg spits Mbaye Leye de Ebbenhouten Schoen.

2013: Bestuurlijke onrust[bewerken]

Enkele dagen na de feestelijke seizoensafsluiter viel de club ten prooi aan bestuurlijke onrust toen uitlekte dat CEO Patrick Decuyper het stamnummer wilde verhuizen naar Antwerpen, om daar een nieuwe ploeg uit de grond te stampen die zou spelen op 't Kiel. In een persconferentie ontkende Decuyper de geruchten, maar lanceerde hij wel het plan voor een toekomstige fusie met KV Kortrijk, hun grootste rivaal. Later raakte ook bekend dat Decuyper zich had ingekocht in KV Oostende, die hij ook wou betrekken in de verhuisconstructie.

De plannen leidden tot groot protest bij de supporters. Toen de club er onverwachts in slaagde om smaakmakers Thorgan Hazard en Junior Malanda langer aan zich te binden, leek Decuyper zijn vel gered te hebben. Begin augustus lekte echter uit dat Hazards makelaar geëist had dat Davy De fauw zijn aanvoerdersband zou afstaan aan Hazard in ruil voor een verlengd verblijf. Dat leidde tot nieuw protest, waarna Decuyper op 9 augustus ontslag nam.

2013-2014: Bevestiging[bewerken]

Nadat Zulte Waregem als tweede was geeindigd in de competitie van het seizoen 2012-2013 mocht het deelnemen aan de derde voorronde van de UEFA Champions League. Daarin werden ze uitgeschakeld door de nummer twee van Nederland (PSV). Doordat het Regenboogstadion niet voldeed aan de eisen van de UEFA, werd de thuiswedstrijd van Zulte Waregem gespeeld in het stadion van Anderlecht. Via de Play-off ronde tegen het Cypriotische Apoel Nicosia stootte de club door naar de groepsfase van de Europa League. Daarin nam Zulte Waregem het op tegen Rubin Kazan uit Rusland, Wigan Athletic uit Engeland en NK Maribor uit Slovenië. Dit keer werkte de ploeg zijn thuiswedstrijden niet in het stadion van Anderlecht af, maar in het Jan Breydelstadion in Brugge. Uiteindelijk werd Zulte Waregem derde in de groep waardoor het zich niet wist te plaatsen voor de volgende ronde.

Op het einde van het seizoen bereike Zulte Waregem de finale van de Belgische Beker. Die werd met 0-1 verloren van KSC Lokeren.

Overzicht gegevens seizoenen SV Zulte Waregem[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van trainers van Zulte Waregem voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Seizoen Trainer Assistent trainer Keeperstrainer Resultaat
2001-2002 Francky Dury Eddy Cordier / Kampioen in 3e klasse A (promotie naar 2e)
2002-2003 4e plaats in 2e klasse (deelname eindronde)
2003-2004 Eddy Van Den Berghe Yves Vermote 5e plaats in 2e klasse
2004-2005 Kampioen in 2e klasse (promotie naar 1ste)
Winnaar Tarket Flanders Soccer Cup
2005-2006 6e plaats in 1e klasse
Winnaar Beker van België
2006-2007 Eddy Van Den Berghe
Rik Vande Velde
14e plaats in 1e klasse
3de ronde UEFA Cup
2007-2008 Eddy Van Den Berghe 7e plaats in 1e klasse
2008-2009 Hans Galjé 5e plaats in 1e klasse
2009-2010 Gianny Devos 6e plaats in 1e klasse (play-off 1)
2010-2011 Bart De Roover (tot 10/2010)
Hugo Broos
11e plaats in 1e klasse / 2e plaats in play-off 2B
2011-2012 Darije Kalezić (tot 12/2011)
Francky Dury
Peter Boeve (tot 12/2011)
Eddy Van Den Berghe
David Gevaert
13e plaats in 1e klasse / 2e plaats in play-off 2B
2012-2013 Francky Dury Eddy Van Den Berghe
David Gevaert
2e plaats in 1e klasse (play-off 1)
2013-2014 Eddy Van Den Berghe
Ronny Verriest
4de plaats in 1e klasse (play-off 1)
Finalist Beker van België
Groepsfase Europa League
2014-2015

Erelijst[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie het artikel KSV Waregem voor de erelijst van KSV Waregem

Zulte Waregem draagt het stamnummer 5381 van Zultse VV, en is zo eigenlijk de voortzetting van deze club. KSV Waregem speelde met stamnummer 4451, de fusieclub Zulte Waregem kan zodoende geen aanspraken maken op de erelijst van KSV Waregem.

Nationaal[bewerken]

Eerste klasse
tweede (1): 2013
Beker van België
winnaar (1): 2006
finalist (1): 2014
Belgische Supercup
finalist (1): 2006
Tweede klasse
kampioen (1): 2005
Derde klasse
kampioen (1): 2002

Individuele trofeeën[bewerken]

Spelers of trainers die een individuele prijs behaalden toen ze voor de club speelden:

Gouden Schoen (1)
2013 (Thorgan Hazard)
Profvoetballer van het Jaar (1)
2014 (Thorgan Hazard)
Belofte van het Jaar (1)
2013 (Thorgan Hazard)
Ebbenhouten Schoen (1)
2013 (Mbaye Leye)
Coach van het Jaar (1)
2013 (Francky Dury)
Trainer van het Jaar (2)
2006, 2013 (Francky Dury)
Trofee Raymond Goethals (1)
2013 (Francky Dury)
Guy Thys Award (1)
2013 (Francky Dury)

Resultaten[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie het artikel KSV Waregem voor resultaten van KSV Waregem

Belgische competitie[bewerken]

Seizoen Klasse Reeks Punten Opmerkingen
  I II III IV P.I      
Als Zultse VV
1990/91           Eerste Prov. O-Vl    
1991/92       6   Vierde Klasse A 30
1992/93       5   Vierde Klasse A 35
1993/94       3   Vierde Klasse A 39 Verlies met 6-3 in eerste ronde van eindronde tegen Racing Jet Waver
1994/95       1   Vierde Klasse A 43
1995/96     14     Derde Klasse A 35 Behoud dankzij zege tegen SK Oostnieuwkerke (1-0) en Stade Leuven (2-3) in eindronde
1996/97     14     Derde Klasse A 32 Verlies in eindronde tegen KSV Ingelmunster
1997/98       10   Vierde Klasse A 37
1998/99       1   Vierde Klasse A 65
1999/00     4     Derde Klasse A 47
2000/01     2     Derde Klasse A 56 4de in eindronde, na het uitschakelen van R. Francs Borains. In tweede ronde verlies tegen RCS Visétois en in kleine finale verlies tegen KMSK Deinze dat zo als derde in Tweede bleef.
Als fusieclub SV Zulte Waregem (voor 2005: SV Zulte-Waregem)
2001/02     1     Derde Klasse A 60
2002/03   4       Tweede Klasse 55 2de in eindronde met 7 punten
2003/04   5       Tweede Klasse 52
2004/05   1       Tweede Klasse 73
2005/06 7         Eerste Klasse 49
2006/07 14         Eerste Klasse 37
2007/08 7         Eerste Klasse 47
2008/09 5         Eerste Klasse 55
2009/10 6         Eerste Klasse 28 reguliere competitie: 6e met 41 punten
2010/11 11         Eerste Klasse 33 2e in POII B
2011/12 13         Eerste Klasse 30 2e in POII B
2012/13 2         Eerste Klasse 47 vice-kampioen; reguliere competitie: 2e met 63 punten
2013/14 4         Eerste Klasse 41 reguliere competitie: 4e met 53 punten
2014/15         Eerste Klasse


1
4
5
1
7
14
7
5
6
11
13
2
4
02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

Europese wedstrijden[bewerken]

Zulte Waregem (lichtblauw) op Newcastle
  • 1R = eerste ronde / 3Q = derde voorronde / PO = play-offronde
  • Groep = groepsfase
  • PUC = punten UEFA coëfficiënten
Seizoen Competitie Ronde Land Club Score PUC
2006/07 UEFA Cup 1R Vlag van Rusland Lokomotiv Moskou 1-2, 2-0 6.0
Groep F Vlag van Oostenrijk Austria Wien 4-1
Groep F Vlag van Tsjechië Sparta Praag 3-1
Groep F Vlag van Spanje RCD Espanyol 2-6
Groep F Vlag van Nederland Ajax Amsterdam 0-3
3R Vlag van Engeland Newcastle United 1-3, 0-1
2013/14 Champions League 3Q Vlag van Nederland PSV 0-2, 0-3
2013/14 Europa League PO Vlag van Cyprus APOEL Nicosia 1-1, 2-1
Groep D Vlag van Rusland Rubin Kazan 0-4, 0-2
Groep D Vlag van Engeland Wigan Athletic 0-0, 2-1
Groep D Vlag van Slovenië NK Maribor 1-3, 1-0
2014/15 Europa League 2Q Vlag van Polen Zawisza Bydgoszcz 2-1, 3-1
3Q Vlag van Wit-Rusland Sjachtjor Salihorsk 2-5, 2-2

Totaal aantal punten voor UEFA coëfficiënten: 12.20

1rightarrow blue.svg Zie ook Deelnemers UEFA-toernooien België

Seizoen 2014/15[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie SV Zulte Waregem in het seizoen 2014/15 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Spelerskern[bewerken]

No. Naam Nationaliteit Geboortedatum Vorige club
Keepers
1 Sammy Bossut Vlag van België België 11-08-1985 SWI Harelbeke
22 Sébastien Bruzzese Vlag van België België 01-03-1989 AA Gent
25 Louis Bostyn Vlag van België België 04-10-1993 KSV Roeselare
Verdedigers
2 Yarouba Cissako Vlag van Frankrijk Frankrijk 08-01-1995 AS Monaco
3 Steve Colpaert Vlag van België België 13-09-1986 FC Brussels
5 Bryan Verboom Vlag van België België 30-01-1992 RSC Anderlecht
23 Sefa Isçi Vlag van België België 26-03-1996 RSC Anderlecht
24 Karel D'Haene Vlag van België België 05-09-1980 Vestel Manisaspor
28 Djibril Paye Vlag van Guinee Guinee 25-02-1990 Sheriff Tiraspol
Middenvelders
7 Tom Rosenthal Vlag van België België 30-09-1996 Watford FC
8 Jesper Jørgensen Vlag van Denemarken Denemarken 09-05-1984 Club Brugge
10 James Troisi Vlag van Australië Australië 03-07-1988 Kayserispor
13 Mamoutou N'Diaye Vlag van Mali Mali 15-03-1990 AA Gent
16 Ólafur Skúlason Vlag van IJsland IJsland 01-04-1983 SønderjyskE
18 Kylian Hazard Vlag van België België 05-08-1995 WS Bruxelles
21 Mohamed Messoudi Vlag van België België 07-01-1984 OH Leuven
26 Chuks Aneke Vlag van Engeland Engeland 03-07-1993 Arsenal FC
29 Alessandro Cordaro Vlag van België België 02-05-1986 KV Mechelen
33 Sebastiaan Brebels Vlag van België België 05-05-1995 eigen jeugd
34 Onur Kaya Vlag van België België 20-04-1986 Sporting Lokeren
43 Charni Ekangamene Vlag van België België 16-02-1994 Manchester United
Aanvallers
12 Aleksandar Trajkovski Vlag van Macedonië Macedonië 05-09-1992 NK Inter Zaprešić
14 Ghislain Gimbert Vlag van Frankrijk Frankrijk 07-08-1985 Troyes AC
15 Jonathan Benteke Vlag van België België 28-04-1995 CS Visé
19 Karim Rossi Vlag van Zwitserland Zwitserland 01-05-1994 Hull City
1rightarrow blue.svg Zie ook: Lijst van spelers van SV Zulte Waregem

Transfers[bewerken]

Zomer[bewerken]

Ingaand[bewerken]
Naam Nationaliteit Van
Louis Bostyn Vlag van België België KSV Roeselare
Aleksandar Trajkovski (terug uit leen) Vlag van Macedonië Macedonië KV Mechelen
Salvatore Crimi (terug uit leen) Vlag van België België Sporting Charleroi
Kylian Hazard Vlag van België België WS Bruxelles
Chuks Aneke Vlag van Engeland Engeland Arsenal FC
Sefa Isçi Vlag van België België RSC Anderlecht
Jonathan Benteke Vlag van België België CS Visé
Djibril Paye Vlag van Guinee Guinee Sheriff Tiraspol
Glynor Plet Vlag van Nederland Nederland Hapoel Beër Sjeva
Charni Ekangamene Vlag van België België Manchester United
Tiago Ferreira Vlag van Portugal Portugal FC Porto
Mohamed Messoudi Vlag van België België OH Leuven
Jérémy Labor Vlag van Frankrijk Frankrijk AS Monaco
Jesper Jørgensen Vlag van Denemarken Denemarken Club Brugge
Tom Rosenthal Vlag van België België Watford FC
Willie Overtoom Vlag van Kameroen Kameroen AZ Alkmaar
Geleend[bewerken]
Naam Nationaliteit Van
Yarouba Cissako Vlag van Frankrijk Frankrijk AS Monaco
James Troisi Vlag van Australië Australië Juventus FC


Uitgaand[bewerken]
Naam Nationaliteit Naar
Thorgan Hazard (terug uit leen) Vlag van België België Chelsea FC
Franck Berrier Vlag van Frankrijk Frankrijk KV Oostende
Mbaye Leye (einde contract) Vlag van Senegal Senegal Sporting Lokeren
Marvin Pourié (terug uit leen) Vlag van Duitsland Duitsland FC Kopenhagen
Bobley Anderson (terug uit leen) Vlag van Ivoorkust Ivoorkust Málaga CF
Roberto Chen (terug uit leen) Vlag van Panama Panama Málaga CF
Mehdi Tarfi (terug uit leen) Vlag van België België RSC Anderlecht
Niels Vandenbroucke Vlag van België België KFC Izegem
Klaas De Rock Vlag van België België KSV Oudenaarde
Davy De fauw Vlag van België België Club Brugge
Sven Kums Vlag van België België AA Gent
Frédéric Duplus (contract verbroken) Vlag van Frankrijk Frankrijk WS Bruxelles
Raphaël Cacérès Vlag van Frankrijk Frankrijk FC Sochaux
Ibrahima Conté Vlag van Guinee Guinee RSC Anderlecht
Jens Naessens Vlag van België België KV Mechelen
Fabrice Olinga Vlag van Kameroen Kameroen Apollon Limasol
Salvatore Crimi Vlag van België België WS Bruxelles
Uitgeleend[bewerken]
Naam Nationaliteit Naar
Bruno Godeau Vlag van België België KVC Westerlo

Winter[bewerken]

Ingaand[bewerken]
Naam Nationaliteit Van
Alessandro Cordaro Vlag van België België KV Mechelen
Ghislain Gimbert Vlag van Frankrijk Frankrijk Troyes AC
Onur Kaya Vlag van België België Sporting Lokeren
Karim Rossi Vlag van Zwitserland Zwitserland Hull City
Uitgaand[bewerken]
Naam Nationaliteit Naar
Theo Bongonda Vlag van België België Celta de Vigo
Idrissa Sylla Vlag van Guinee Guinee RSC Anderlecht
Tiago Ferreira Vlag van Portugal Portugal
Jérémy Labor Vlag van Frankrijk Frankrijk
Willie Overtoom (contract verbroken) Vlag van Kameroen Kameroen
Uitgeleend[bewerken]
Naam Nationaliteit Naar
Glynor Plet Vlag van Nederland Nederland Go Ahead Eagles

Bekende (ex-)spelers[bewerken]


Belgische internationals[bewerken]

Bijnaam[bewerken]

De naam Essevee is afkomstig van het ter ziele gegane KSV Waregem. Essevee was de roepnaam van de club (en werd destijds als merknaam geregistreerd door de fanclub FC4451). Sinds de fusie tussen KSV Waregem en Zultse VV in 2001 werd deze bijnaam overgedragen op de nieuwe (fusie)club SV Zulte Waregem.

Externe links[bewerken]