Bart Gets an F

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bart Gets an F
Aflevering van The Simpsons
Logo The Simpsons.svg
Aflevering Seizoen 2
Aflevering 1
Schrijver(s) David M. Stern
Regisseur David Silverman
Productiecode 7F03
Eerste uitzending Vlag van Verenigde Staten 11 oktober 1990
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Some Enchanted Evening Simpson and Delilah
Lijst van afleveringen van The Simpsons
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Barts Gets an F is de eerste aflevering van het tweede seizoen van de geanimeerde sitcom The Simpsons, die voor het eerst werd uitgezonden op 11 oktober 1990.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Bart moet zijn mondelinge boekverslag doen over het boek Schateiland, maar heeft deze niet gelezen. Hoewel hij een poging doet het verslag toch te houden, heeft lerares Edna Krabappel hem al snel door en geeft ze hem een onvoldoende. Na school vertelt mevrouw Krabappel aan Bart dat zijn cijfers er ernstig op achteruitgaan en dat hij maar moet beginnen met leren voor de volgende toets, over de geschiedenis van de Verenigde Staten tussen 1607 en 1763. Bart let echter niet op. Hoewel hij zichzelf thuis voorneemt te leren, wordt hij afgeleid en ontwijkt hij het studeren uiteindelijk. Wanneer hij de toets moet houden doet hij alsof hij ziek is. Eenmaal bij de schoolzuster constateert zij flebitis bij Bart, hetgeen niet de waarheid is.

Het lukt Bart opnieuw niet te studeren en hij vraagt aan Milhouse de antwoorden. Wanneer hij deze de volgende dag invult, haalt hij opnieuw een onvoldoende. Mevrouw Krabappel geeft als commentaar dat deze toets zelfs "nog slechter is gemaakt dan die van Milhouse". Als resultaat van zijn slechte cijfers worden zijn ouders Homer en Marge naar school uitgenodigd voor een ontmoeting met mevrouw Krabappel en schoolpsychiater Dr. J. Loren Pryor. Ze vertellen dat Bart ondermaats presteert en dat het het handigst is hem een klas te laten blijven zitten.

Bart, die dit absoluut niet wil, vraagt Martin om hulp. Ze maken een plan waarin Martin hem helpt met studeren, terwijl Bart hem helpt met populair worden. Omdat Martin er op dat moment voor het eerst achter komt dat niemand hem mag, stemt hij in met het plan. Martin raakt echter gewend aan een slechte houding en weigert Bart te helpen met het studeren van een repetitie. Bart komt er wederom niet aan toe om te studeren en bidt die nacht tot God dat er een wonder zal gebeuren. Dit gebeurt ook, als blijkt dat er die nacht een sterke sneeuwstorm komt.

Nadat ze er de volgende dag achter komen dat de school gesloten is, kan Bart niet wachten om in de sneeuw te spelen. Lisa herinnert hem echter aan zijn gebed, dat zij die nacht hoorde. Bart besluit de rest van de dag studeren, ondanks het feit dat iedereen lol heeft in de sneeuw. Nadat het hem uiteindelijk lukt zich te concentreren en de toets maakt, vraagt hij aan de lerares of ze deze meteen wil nakijken. Dit doet ze en het blijkt dat hij toch een onvoldoende heeft gescoord. Bart barst in tranen uit en vertelt historische feiten, die hij voor de toets moest leren. Mevrouw Krabappel is verbaasd van zijn kennis en geeft hem een extra punt, waardoor hij een voldoende haalt. Bart is dolgelukkig met zijn resultaat (behalve wanneer hij zich realiseert dat hij uit dankbaarheid mevrouw Krabappel gekust heeft) en thuis wordt de toets aan de koelkast gehangen.

Trivia[bewerken]

  • Het is de best bekeken aflevering uit de geschiedenis van de serie.[1]
  • Het is de eerste aflevering waarin de titelsong werd ingekort.

Referentie[bewerken]