Gebruiker:Tim vermeer/Archief 2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim,

Het is leuk dat je zo enthousiast overal mee bezig bent, maar lees alsjeblieft eerst de handleiding voordat je een onderhoudstaak uitvoert. Bij de Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding is geen enkele markering van jouw hand te zien, toch beweer je dat je een dagdeel hebt "afgehandeld". Dit valt m.i. in dezelfde categorie als de aanmeldingen als moderator en arbcom-lid. Doordat je zo onbesuisd te werk gaat, kost je andere gebruikers onevenredig veel werk. Daar moet echt verandering in komen. Luister aub naar de feedback, en richt je eerst op het werken aan artikelen voordat je je met bijtaken als vandalismebestrijding en moderatoraanmeldingen bezighoudt. CaAl (overleg) 19 mrt 2014 10:44 (CET)

Nominatie verwijderen/doorhalen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim, als een artikel dat je zelf bent begonnen en grotendeels door jou is geschreven, op de beoordelingslijst wordt geplaatst, dan kan die beoordelingsnominatie in principe op maar twee manieren worden ingetrokken. Manier 1 is dat de nominator vindt dat het artikel voldoende is opgeknapt, en het sjabloon verwijdert en de nominatie doorhaalt (op de beoordelingspagina). Manier 2 is dat de afhandelend moderator die na twee weken alle genomineerde artikelen van die dag naloopt, besluit dat het artikel behouden kan worden in die vorm. Zelf een nominatiesjabloon van de pagina verwijderen is niet de bedoeling (een slager keurt niet zijn eigen worst). Wat je wél kunt doen (en wat je ook al gedaan hebt) is de nominator vriendelijk vragen of die nog eens een blik op het opgeknapte artikel wil werpen en overwegen om de nominatie in te trekken. Als je de nominator extra mild wilt stemmen, dan spel je ook zijn naam goed.  Wikiklaas  overleg  19 mrt 2014 13:15 (CET)

Lijst van burgemeester van...[bewerken | brontekst bewerken]

Zou je alsjeblieft eerst willen lezen, voordat je iets toevoegt. Het verwijderen van de overbodige links is denk ik wel correct, maar de toevoegingen (opgegaan in gemeente ...) zijn compleet overbodig, aangezien dat bovenaan het artikel al vermeld staat. Bovendien typte je 1977 in plaats van 1997. Kukkie (overleg) 26 mrt 2014 17:05 (CET)

Afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Het is niet de bedoeling om links in verwijzingen naar afbeeldingen toe te voegen. Als u dat doet verdwijnt de hele afbeelding. Kukkie (overleg) 27 mrt 2014 17:22 (CET)

sorry dat wist ik nietTim vermeer (overleg) 27 mrt 2014 17:28 (CET)
Geeft niet joh, veel succes verder. Kukkie (overleg) 27 mrt 2014 18:22 (CET)
Oke bedanktTim vermeer (overleg) 27 mrt 2014 18:33 (CET)

Johannes Andries van den Bosch (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim vermeer, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Johannes Andries van den Bosch aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden voorgedragen voor directe verwijdering. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Natuur12 (overleg) 29 mrt 2014 19:11 (CET)

FYI http://www.regionaalarchieftilburg.nl/wiki/Tilburg_Wiki:Voorwaarden CC BY-SA 3.0 NL--Lidewij (overleg) 29 mrt 2014 19:59 (CET)
Dank. Bewijslast ligt bij de persoon die het artikel plaats en in deze was er niet voldaan aan de licentievoorwaarde. Het is altijd noodzakelijk om correct de bron te vermelden wanneer je iets onder de cc-by-sa overneemt. Nu heeft dit artikel natuurlijk een aantal andere problemen aangezien iets lukraak van een andere wiki overnemen die ook nog eens bronloos is niet zorgt voor een betrouwbare encyclopedie. Dit artikel zal dus ondersteund dienen te worden met betrouwbare literatuur. Zal even voor doen hoe je zoiets aan kan geven en even een noot plaatse op TBP. Natuur12 (overleg) 29 mrt 2014 20:12 (CET)

Parameters sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim vermeer, in het artikel over Kim Taeyun verwijderde Dinosaur918 hier een paar regels omdat die parameters geen deel uitmaken van het sjabloon. Het vermelden van gegevens als leeftijd zou bovendien inhouden dat die na iedere verjaardag van de sporter moeten worden aangepast. In de praktijk gaat dat niet goed. Niet voor niets bestaat die parameter dus niet. Om vergelijkbare redenen is er geen parameter waarin het gewicht van een sporter kan worden ingevuld. Dat is bovendien hooguit bij boksers en beoefenaars van judo en worstelen van belang. Je plaatste die parameters weer terug. Als je even naar het resultaat had gekeken voordat je je wijzigingen opsloeg, dan had je gezien dat er geen "leeftijd", "gewicht" en "lengte" in de infobox verschenen. Dat had je al op het idee kunnen brengen dat je niet-bestaande parametrers probeerde toe te voegen, en dat is ongewenst. De wijziging door Dinosaur918 was dus zeer terecht.  Wikiklaas  overleg  4 apr 2014 14:21 (CEST)

Pagina hernoemen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, omdat jij het ook moet leren (het zal nog wel een keer voorkomen dat je zelf een fout in een titel constateert) zal ik het je hier uitleggen. Helemaal bovenaan de pagina's heb je verschillende tabbladen: Lezen, Bewerken en Geschiedenis. Daarnaast een sterretje en een driehoekje. Klik op dat driehoekje en er verschijnt een uitklapmenu. Klik op Titel wijzigen In het nieuwe scherm kan je kiezen in welke naamruimte het artikel staat (Hoofdnaamruimte, hou dat zo!) met daarachter de titel: De strijd om het frietje (boek uit de pocketreeks van Donald Duck). Daar kan je wijzigen wat je wilt, ik adviseer om alles tussen haakjes weg te halen, er is namelijk geen vergelijkbare titel. De overlegpagina van het artikel zal automatisch mee verhuizen naar de nieuwe titel. Als je klaar bent kan je het volgende op de doorverwijspagina plaatsen: {{nuweg|Overbodige redirect na hernoemen pagina}}, vergeet dan niet om dat ook op de doorverwijspagina naar de OP (overlegpagina) te plaatsen.

Mocht je de weg kwijt raken, niks van mijn uitleg begrijpen? Dan kan ik het voor je doen. Wikipedia is bedoelt om door iedereen bewerkbaar te zijn, daarom lijkt het mij beter als je het eerst zelf probeert... Dqfn13 (overleg) 25 apr 2014 19:57 (CEST)

Beoordelingsnominatie De strijd om het frietje (boek uit de pocketreeks van Donald Duck)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om De strijd om het frietje (boek uit de pocketreeks van Donald Duck) dat is genomineerd door Peter b. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140426 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 27 apr 2014 02:03 (CEST)

Roland Garros[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, zojuist heb ik de vermelding (deze) van je verwijdernominatie op WP:TBP doorgestreept. Je had een artikel voor directe verwijdering voorgedragen, wat ook gehonoreerd werd, maar abusievelijk op TBP geplaatst. Als je al een nominatie voor directe verwijdering wilt melden, moet je op WP:NUWEG zijn. In principe is dat echter niet nodig omdat pagina's die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}}-sjabloon vanzelf in de categorie Wikipedia:Nuweg terechtkomen.EvilFreD (overleg) 5 jun 2014 22:44 (CEST)

Je kladblok[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim vermeer, Op je kladblok had je een aantal sjablonen ingevoegd die gekoppeld zijn aan o.a. de verwijderprocedure. Dit houdt in dat iedere pagina waar een dergelijk sjabloon op wordt geplaatst, er overgegaan wordt tot verwijdering, waar die pagina zich maar bevindt. Ook kladblokjes van gebruikers, want ook die kunnen genomineerd worden ter verwijdering. Tenzij je wilt dat je kladblokpagina verwijderd wordt, is het niet de bedoeling om sjablonen waaraan een activiteit verbonden is (zoals verwijdering) actief in te voegen op je kladblokpagina. Groetjes - Romaine (overleg) 25 jun 2014 18:17 (CEST)

Kan ik dan wel iets plaatsen zodat ik wel weet hoe hij eruit ziet. (nog bedankt voor de moeite) Tim vermeer (overleg) 25 jun 2014 18:46 (CEST)
Op zich zou je voor de keuze van het sjabloon niet het uiterlijk van het sjabloon hoeven zien. Je kunt op de sjabloonpagina zelf kijken hoe een sjabloon er uit ziet. We hebben voor één pagina een uitzondering ingesteld om een overzicht te hebben van hoe de verschillende sjablonen er uitzien en die pagina is te vinden op Wikipedia:Sjablonen voor artikelboodschappen. Succes! Romaine (overleg) 25 jun 2014 18:56 (CEST)

Wikidata[bewerken | brontekst bewerken]

Was je niet iets vergeten? EvilFreD (overleg) 17 jul 2014 07:38 (CEST)

Bij mij kan de pagina niet weergegeven worden, dus zou je het hier even kunnen formuleren of even willen kopiëren en naar mij toe mailen. mvg. Tim vermeer
Vreemd dat bij jou die pagina niet wordt weergegeven. Ik linkte naar Wikidata, meer bepaald het item betreffende Scott Andrews. Je was vergeten om jouw artikel daar aan het lijstje toe te voegen, zodat het verbonden wordt aan de artikels over hetzelfde onderwerp op anderstalige Wikipedia's. Overigens waren er nog wat andere dingetjes die ik opgeknapt heb. Maar die kan je gewoon zien in de bewerkingsgeschiedenis. EvilFreD (overleg) 17 jul 2014 13:58 (CEST)
Je kan ook gewoon links op "Koppelingen toevoegen" klikken en dan het artikel koppelen aan de Engelse pagina's. Hier moest ik aan denken vanwege je serie uit Categorie:Land op de Europese Zomerspelen 2015. - FakirNLoverleg 23 jul 2014 16:24 (CEST)
Nogmaals het verzoek om als je een nieuw artikel schrijft als vertaling van bijvoorbeeld een Engels artikel, het artikel te koppelen aan het Engelse artikel. We kunnen niet continu achter je aan blijven lopen om te kijken of je geen dingetjes vergeet. - FakirNLoverleg 22 aug 2014 12:15 (CEST)
Hoe doe je dat dan bij een bestaand artikel ik heb links bij de hulpmiddelen gekeken maar daar staat niks bij van koppelingen toevoegen. Hoe moet je dat dan doen en waar staat dat.
Onder de hulpmiddelen bij "Talen" en dan "Koppelingen toevoegen" en dan komt er een schermpje in beeld. Nu heb ik het zelf gedaan, dus je zult het moeten uitproberen bij een nieuw artikel. Als er een andere gekoppeld is dan staat er "In andere talen" en "Koppelingen bewerken". - FakirNLoverleg 22 aug 2014 15:05 (CEST)

Europese Zomerspelen[bewerken | brontekst bewerken]

Hej Tim, zojuist heb ik de categorie Land op de Europese Zomerspelen 2015 als overbodige doorverwijzing laten verwijderen. De artikelen die er in stonden staan inmiddels in deze categorie. Bij categorieën is het niet gebruikelijk om door te verwijzen naar een andere categorie, en zelfs al zou het dat wel zijn dan is het of het één óf het ander. Een redirect kan niet tegelijkertijd een redirect zijn én inhoud bevatten. Als je de artikelen tóch in een aparte categorie wilt hebben maak deze dan opnieuw aan als subcategorie van Categorie:Land op de Europese Spelen 2015. EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 12:26 (CEST)

Hallo EvilFreD, ten eerste bedankt voor het mededelen, maar ik vraag me af waarom je het tegen mij zegt. Ik heb die categorie niet aangemaakt. Ik vond dat persoonlijk ook een overbodige categorie. Het evenement heet niet voor niks Europese Spelen 2015. Niet Europese 'Zomer'spelen 2015. Toch bedankt voor het mededelen. Tim vermeer (overleg) 19 aug 2014 15:20 (CEST)
Dat klopt, maar jij was wel degene die de categorie hernoemde. Vervolgens plaatste je de artikelen die je recent aanmaakte wel nog in die "zomer"-categorie terwijl je inmiddels van die oude categorie wel al een redirect had gemaakt.
Als een categorie overbodig is, of simpelweg foutief, dan moet die categorie verwijderd worden en niet, zoals nu het geval was, doorverwijzen naar een andere categorie. Wat je dus had moeten doen, was de artikelen in de juiste categorie plaatsen en de foute voor verwijdering voordragen. Dat laatste kan hier. EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 15:39 (CEST)
Oke, bedankt voor de tips. Maar ik heb hem nog niet genomineerd omdat ik onlangs op vakantie was in Frankrijk. Ik deed daar nog wel bijdragen leveren aan Wikipedia maar om dan een beoordeling te kunnen plaatsen vond ik dat ik iets te weinig tijd had. Ik ben nu net 2 dagen terug en ben weer een beetje in mijn ritme maar heb daar nog niet over nagedacht om de pagina ter beoordeling te zetten.Tim vermeer (overleg) 19 aug 2014 15:56 (CEST)

Zie ook Overleg:Nederland op de Europese Spelen 2015  Klaas|Z4␟V:  6 nov 2014 13:32 (CET)

Titels vetgedrukt[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim,

Ik heb zojuist op Armenië op de Europese Spelen 2015 de titel vetgedrukt gemaakt in de eerste zin, zou je dit voor de rest van de artikelen in de serie ook kunnen doen? Mvg, Bas (o) 5 okt 2014 02:30 (CEST)

Kim Cheol-min[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zag dat je het artikel Kim Cheol-min had aangemaakt. Bedankt voor het aanmaken want iemand die olympisch zilver wint verdient absoluut een artikeltje. Wel moet je in de gaten houden dat je dingen correct vertaalt uit het Engels, want als je niet goed oplet dan komt er ronduit foute informatie in het artikel te staan en dat is eigenlijk nog slechter dan geen artikel. Zo had je opgeschreven dat Kim goud won op het onderdeel ploegenachtervolging in Warsaw, maar het ging hier om het wereldkampioenschap shorttrack (teams) en in het shorttrack heb je helemaal geen ploegenachtervolging, maar het ging om het landen-WK dat in 2011 voor het laatst gehouden werd. (Voor meer informatie over dat toernooi kan je op Duitse Wikipedia terecht.) Ook noemen we Warsaw in het Nederlands gewoon Warschau. Ik waardeer het dat je artikelen aanmaakt, maar blijf alsjeblieft zorgvuldig! - FakirNLoverleg 5 nov 2014 13:04 (CET)

Hallo FakirNL, het spijt met dat ik zoveel dingen schrijf die qua Nederlands gewoon niet kloppen, maar ik hoop ook dat u dat niet heel erg vindt van iemand die net vandaag 14 is geworden. Ik probeer hier mijn best voor te doen, ik zou niet over willen stappen naar Wikikids, alhoewel ik daar ook al regelmatig bewerkingen uitvoer. Ik vindt het gewoon leuk om aan deze online encyclopedie deel te nemen en mijn kennis en die ik op internet vindt hier te delen. Heeft u misschien tips hoe ik ervoor kan zorgen dat ik mijn foutieve gebruik van de Nederlandse taal kan verminderen. MVG Tim vermeer (overleg) 5 nov 2014 14:15 (CET)
Mij viel ook op dat je moeite hebt met de Nederlandse taal. Tip: veel oefenen, veel oefenen en veel laten corrigeren. Van doen en fouten leert men het meest. Prachtig trouwens dat je op zo jonge leeftijd Wikipedia komt helpen. mvg henriduvent (overleg) 5 nov 2014 15:39 (CET)
Bedankt voor het compliment, en ik ben gebruiker op Wikipedia sinds 27 februari en heb sinds dien al veel geleerd van fouten, ook fouten die ik daarna nooit meer heb gemaakt. Tim vermeer (overleg) 5 nov 2014 16:02 (CET)
Gefeliciteerd met je verjaardag. Qua Nederlandse taal sluit ik me aan bij Henriduvent, gewoon veel oefenen. Het ging er mij vooral om dat je moet uitkijken met het opschrijven van informatie die mogelijk fout is, zoals het door elkaar halen van een landenwedstrijd shorttrack en een ploegenachtervolging lange baan. Als je iets niet zeker weet kan je het beter niet opschrijven dan verkeerd. - FakirNLoverleg 5 nov 2014 17:07 (CET)
Nog bedankt voor het melden, ik zeg maar altijd zo: van elke fout kun je leren. Tim vermeer (overleg) 5 nov 2014 17:25 (CET)

Stefan van der Lei (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie Stefan van der Lei

Hallo Tim vermeer/Archief 2014, ik heb Stefan van der Lei ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreD (overleg) 26 nov 2014 21:49 (CET)

Deze speler is reeds beoordeeld door de gemeenschap. Hij is als niet encyclopedisch relevant verwijderd want speelde niet op het hoogste niveau nog. U kunt dit nooit zomaar identiek gaan terugplaatsen. Als de persoon zijn debuut heeft gemaakt kan dat pas. Ik heb daarom het artikel direct verwijderd. Groet, MoiraMoira overleg 27 nov 2014 08:04 (CET)
Dus iemand die wel in Nederland onder de 20 speelt nog niet op het hoogste niveau. Naar mijn mening verdiend iemand die in Nederland onder 20 en 21 heeft gespeeld een artikel. Maar ik kan dat fout hebben. Kunt u mij dan uitleggen waarom iemand die in dat team heeft gespeeld geen artikel verdiend.Tim vermeer (overleg) 27 nov 2014 10:40 (CET)
De uitleg is wat technisch van aard, en daardoor misschien niet erg bevredigend, maar de ervaring leert dat er over ieder voetballertje dat z'n eerste wedstrijd gespeeld heeft, wel iemand een artikel wil aanmaken. En er zijn ook fans genoeg om dat te doen: ouders, ooms en tantes, opa's en oma's, noem maar op. Om te voorkomen dat Wikipedia een soort Gouden Gids voor voetballend Nederland en België wordt, waarin aan iedereen die naast school en werk ook wel eens tegen een bal trapt een verder nietszeggend artikel wordt gewijd (wat valt er over de meesten meer te melden dan de personalia?) is er een relevantiecriterium ingesteld: een voetballer moet z'n debuut hebben gemaakt in een wedstrijd in het betaald voetbal (dus in Nederland is dat de erediviesie of de eerste divisie). Er is geen uitzondering gemaakt voor spelers in de nationale selecties. Dus als de voetballer niet voldoet aan het gestelde relevantiecriterium voor voetballers, wordt een artikel over zo iemand resoluut naar het ronde archief verwezen. Het is een soms wat wrange bijkomstigheid van de maatregelen die zijn genomen om de encyclopedie wat meer op een encyclopedie te laten lijken. WIKIKLAAS overleg 27 nov 2014 11:29 (CET)

Argentinië op de Olympische zomerspelen 2016[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim, mijns inziens is bovenstaand artikel toekomstmuziek en daarom encyclopedisch irrelevant. Zie hier voor de beoordelingspagina. Groet, JurriaanH (overleg) 27 nov 2014 20:20 (CET)