iBooks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
iBooks
IBooks
iBooks op een eerste generatie iPad
iBooks op een eerste generatie iPad
Ontwikkelaar Apple Inc.
Recentste versie 1.10 
(15 mei 2017)
Besturingssysteem iOS
Website iTunes
Portaal  Portaalicoon   Informatica

IBooks is een programma voor het lezen en kopen van e-books, ontwikkeld door Apple Inc voor besturingssysteem iOS. Het programma werd aangekondigd bij de introductie van de iPad, en is samen met iOS 4 voor de iPhone en iPod touch beschikbaar geworden. De hoofdzakelijke bron voor de boeken in het programma is de boekenwinkel iBooks, al is het ook mogelijk om ePub en pdf-bestanden te synchroniseren met behulp van iTunes. Pdf-bestanden kan men ook openen met iBooks, wanneer men deze in Safari of Mail opent.

iBookstore[bewerken]

In de iBookstore is het mogelijk om boeken te downloaden. De boeken in de winkel zijn in het ePub-formaat opgeslagen. De winkel is geïntegreerd met de iBooks-applicatie, en is te openen door in de boekenplank van de gebruiker op het winkel-icoon te klikken.

Verschillende grote Amerikaanse uitgevers verkopen e-books in de iBookstore, zoals Penguin Books, HarperCollins, Simon & Schuster en MacMillian Publishers en Hachette Book Group USA. Het aanbod in de Nederlandse iBookstore is daarentegen beperkt. Wel worden de gratis boeken van Project Gutenberg wereldwijd gratis aangeboden.