Juffrouw Eugenia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Juffrouw Eugenia
Strippersonage
Stripreeks Donald Duck
Secretaresse van Dagobert Duck
Portaal  Portaalicoon   Strip

Juffrouw Eugenia (ook bekend als juffrouw Annie) is een stripfiguur uit het Duckstad-universum. Ze werkt in het geldpakhuis. Ze is van de secretaresses en overige medewerkers van Dagobert Duck degene die het vaakst in de verhalen wordt gezien.

Stem[bewerken]

In de film DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp werd haar stem vertolkd door: Trudy Libosan waarin Juffrouw Eugenia Juffrouw Veringa heet.

De Amerikaanse stem van Juffrouw Eugenia is Tress MacNeille in oudere tekenfilms waarna Susan Blu haar opvolgde. June Foray deed de stem hierna waarna als laatste Susanne Blakeslee de stem ging doen in de 2017 DuckTales versie.

Achtergrond[bewerken]

Juffrouw Eugenia staat altijd klaar voor Dagobert Duck en beschermt hem bij alle gevaren. Ze is van nature aardig en behulpzaam. Ze heeft vaak medelijden met Donald Duck, die door zijn oom wordt uitgebuit.

Ze kwam in 1909 als secretaresse voor Dagobert werken.[1]

Juffrouw Eugenia ziet er niet in alle verhalen hetzelfde uit. Dat komt doordat de tekenaars verschillende secretaresses tekenen, terwijl de vertaler ze allemaal Juffrouw Eugenia noemde. Eugenia is een naam die slechts de laatste jaren voorkomt, in een verder verleden zijn andere namen gebruikt. Zo was juffrouw Annie een naam die vaak voorkwam, maar ook andere namen zoals juffrouw Mirna en juffrouw Praatsma. In de Nederlandse vertaling van de serie Ducktales wordt ze juffrouw Veringa genoemd.

Juffrouw Eugenia is vernoemd naar een medewerkster van de afdeling die in de jaren 80 de boeken en albums van Donald Duck maakte.[2]