Arpin Lusène

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arpin Lusène
Strippersonage
Stripreeks Donald Duck
Portaal  Portaalicoon   Strip

Arpin Lusène is een fictief Frans personage die in sommige Donald Duck verhalen een rol speelt. Zijn naam is een variant op Arsène Lupin, de Franse Sherlock Holmes uit de vroeg-twintigste-eeuwse verhalen van Maurice Leblanc. Zijn alter-ego heet de Zwarte Ridder, en die naam gebruikt hij om zijn criminele praktijken mee uit te voeren. Als de Zwarte Ridder is hij bekend om zijn vingervlugheid.

Arpin Lusène heeft tot nu toe in drie verhalen (het laatste is een sequel) een rol gespeeld om Dagobert te bestelen. In het laatste verhaal heeft hij de trofeeën van Dagobert op het oog.

Zijn misdaden pleegt de Zwarte Ridder met een zwart harnas waarop een oplosmiddel is aangebracht, waarmee hij alles kan laten oplossen, behalve diamant. Dit oplosmiddel heeft hij samen met een harnas gestolen uit het geldpakhuis van Dagobert Duck.

Hij speelde in drie strips een rol, waarbij de eerste en de laatste een grote rol was: De Zwarte Ridder uit 1998, De onzichtbare vijand uit 2000 en De wraak van de Zwarte Ridder uit 2004.