Overleg gebruiker:Rudolphous/Archief/2007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

Watertoren[bewerken]

Hallo, je bent flink bezig artikelen aan te maken over watertorens, maar ze bevatten enkel een foto. Ga je er nog wat bijschrijven? Anders zal ik ze nomineren voor verwijdering. Groeten, Tukka 3 mrt 2007 18:54 (CET)

Ik heb overal iets toegevoegd op twee torens na: Watertoren (Coevorden), Watertoren (Enschede). Deze zal ik ook nog aanvullen. Rudolphous 4 mrt 2007 08:55 (CET)

1) Ik heb een ander bezwaar, namelijk de naamstelling. Bijvoorbeeld: Watertoren (Utrecht). Utrecht telt minstens 4 watertorens: behalve de genoemde (en beroemde, want nu waterleidingmuseum) aan het Lauwerhof, ook nog in Overvecht, Amsterdamsestraatweg en Jutfaseweg, en wellicht nog wel eentje. Deze zijn wel minder encyclopedisch, maar een lijst is misschien goed. De aanduiding "De watertoren in Utrecht" is volgens mij dus onterecht. "In binnenstad van Utrecht" is misschien beter, of "De historische watertoren van Utr". Er is wel sprake van "de watertoren van Overvecht", maar niet eentje "van Utrecht". Hoe dat op te lossen in de titel weet ik niet, maar anders kun je er iets over in de categoriepagina zetten, dat alleen de oudste een pagina hebben of zo, of is het je bedoeling dat eventuele andere watertorens in een artikel per stad worden bijgeschreven?.
2) Verder viel op dat de Watertoren (Amsterdam) is gebouwd in 1994(!) en nu reeds is verbouwd tot woning, waarschijnlijk een typefout. Hier ontbreekt tevens de lokatie, zoals ook bij sommige andere watertorens.
3) Daarnaast moet je nog categoriseren in Categorie:Bouwwerk in (naam stad), zoals Gebruiker:Hsf-toshiba heeft gedaan bij Watertoren ('s-Hertogenbosch).
4) Met wat aavullende informatie van plaatselijke Wikipedianen kan een best een leuke reeks artikelen worden denk ik. Misschien is het ook goed om er tot die tijd een wiu op te plakken (tussen 2 accolades) =Werk In Uitvoering.
5) Als je meer weet over het Waterleidingmuseum... Ik hoef al niks meer te zeggen, je ziet het: Hij is rood. sukses, Kattenkruid 4 mrt 2007 05:14 (CET)
Ik heb je punten genummerd
1) Ik ben watertoren voor watertoren aan het toevoegen. Mijn bedoeling is om dit probleem op te lossen, zodra ik er tegen aanloop. Ik wist niet dat Utrecht vier torens had, maar had wel een vermoeden dat grote steden meerdere toren hebben. Ik wil hier een goede oplossing voor maken, zodra ik er tegen aan loop. D.w.z. aparte pagina's of alle torens in 1 pagina.
2) Klopt, het betrof hier ook geen watertoren, maar een extravagant nieuwbouw project. Ik heb dit gecorrigeerd
3) Ik heb de watertorens die in steden staan, geplaatst in een bouwwerk categorie van de bijbehorende stad. In veel gevallen bestand deze categorie nog niet en heb ik deze aangemaakt. De volgende watertorens staan niet in een bouwwerk categorie, aangezien ze niet in een stad staan (eens?) : Bodegraven, Meerkerk, Zandvoort, Raamsdonksveer, Dirksland, Velsen, Naaldwijk, Schimmert, Brunssum.
4) De meeste torens hebben vijf feiten, hoogte + plaats + architect + bouwjaar + locatie. Ik zal wiu overwegen.
5) Heeft een artikel nu. Rudolphous 4 mrt 2007 08:55 (CET)

De teksten die bij de watertorens staan zijn mijns inziens nuttig, alleen zou het wellicht interessant zijn om ze samen te voegen in één artikel, aangezien twee regels tekst per artikel alleen als beginnetje tellen. Later kunnen dan specifieke artikelen worden uitgebreid.Titusn 4 mrt 2007 06:36 (CET)

Bedoel je meerdere watertorens in een stad, of alle watertoren artikelen in het algemeen. Als alle watertorens in één artikel staat gaat het een rommeltje worden denk ik. Ik hoop dat mensen e.a. aanvullen. Zelf zal ik ook nog aanvullen waar nodig. Er is al een lijst van watertorens die staat hier: Lijst van watertorens in Nederland Misschien dat ik er overal wiu|2 op ga plakken. Rudolphous 4 mrt 2007 08:55 (CET)
Wat een regelkevers weer. 2 zinnen + een foto is een beginnetje, dus sjabloon erop, dus op de weg-lijst, dus moet je samenvoegen, dus moet je ... Laat je niet afleiden door bijzaken, heel fijn dat je al die artikelen hebt aangemaakt, mijn ervaring is dat de meeste over 12 maanden vanzelf zeker de helft langer zijn, met een paar uitschieters, for sure. EdoOverleg 4 mrt 2007 15:42 (CET)

ik heb Watertoren (Utrecht) uitgebreid met de andere torens. Is-ie goed zo? Er ontbrkrn wel wat van de 5 genoemde feitjes. Kattenkruid 4 mrt 2007 15:58 (CET)

Ik heb hem gezien. Ik vind hem heel goed, als ik meer info tegen kom zal ik deze toevoegen. Bedankt voor je hulp! Ik kan inderdaad wel wat hulp gebruiken, er ontbreken nog veel watertorens Rudolphous 4 mrt 2007 15:59 (CET)

Hee Ruudje, is Watertoren (Breda) wiu of wiu2? Wiu impliceert dat het verwijderd kan worden, wiu2 dat je er nog mee bezig bent. In jouw geval denk ik dat het wiu 2 zou moeten zijn, maar ik vraag het maar even. Goed werk trouwens! EdBever 4 mrt 2007 16:41 (CET)

Moest wiu2 zijn bedankt voor je reactie. Ik heb het artikel gelijk maar afgemaakt. Rudolphous 4 mrt 2007 17:45 (CET)

Watertoren 2[bewerken]

Hallo, ik zie al een tijdje dat je bezig bent met watertorens alleen ik vroeg mee af

Kan je niet beter alles op een pagina doen dan de hele tijd nieuwe artikelen te maken met maar 1 zin in zit ?????? Rogier owkiller 4 mrt 2007 20:35 (CET)

De artikelen zullen later verder groeien. Ik heb zojuist weer twee artikelen verder uitgebreid. Over de meeste torens valt namelijk meer te vertellen dan alleen de hoogte. Als je wilt mag je ook aanvullen Rudolphous 4 mrt 2007 20:44 (CET)

Denk je dat het mogelijk is de eigenaar hansvw van de website met de watertorens over te halen zijn foto's hier op Wikipedia te publiceren? Dan zijn alle artikelen stuk voor stuk prachtig. Davin 11 mrt 2007 09:38 (CET)

Een foto bij elke toren zou inderdaad heel mooi zijn. Het hangt er een beetje vanaf of we daar toestemming voor krijgen. Rudolphous 11 mrt 2007 09:40 (CET)

Watertoren (Sint Jansklooster): De lengte die je aangeeft 27,7m verschilt met die op de gelinkte website 45,7m. Klopt dat? Davin 11 mrt 2007 10:05 (CET) Watertoren (Olst): bouwjaar 1898 of 1962? Zelfde website.Davin 11 mrt 2007 10:08 (CET)

Twee goede verbeteringen, waarvoor dank. Hier een andere bron ter bevestiging. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=127289&page=2. Als je meer verschillen kan vinden hoor ik het graag. Rudolphous 11 mrt 2007 10:11 (CET)
Het zijn nog al wat watertorens zie ik. Even het volgende: bij het artikel van 'Watertoren (Fijnaard)' heb je de aantekening gemaakt van 'nu weg', omdat er een spelfout inzat. Je kunt dit ook bovenaan in het menu veranderen met 'wijzig titel'. Davin 11 mrt 2007 16:57 (CET)
Ja, dat wist ik. Maar ik wilde ook de redirect met spelfout weg hebben. In dit geval was het misschien handiger geweest als de redirect met spelfout was blijven bestaan. Ik heb weer een aantal watertorens toegevoegd. Volgens mij heb ik ze nu allemaal in Nederland.... alhoewel.... Rudolphous 11 mrt 2007 21:29 (CET)

Coördinaten vinden[bewerken]

Hiermee gaat het:

Succes --Algont 5 mrt 2007 12:06 (CET)

Bedankt, ik zal e.a. aan coordinaten gaan toevoegen. (niet- ondertekende reaktie van Rudolphus op 5 mrt 2007 18:31)
 • Bij mij werkt die link niet, ikzocht zelf ook zoiets voor andere artikelen. Weet iemsand de juiste of een andere soortgelijke link? Kattenkruid 11 mrt 2007 11:02 (CET)
  • Het werkt al. Kennelijk is het een Firefoxsite Kattenkruid 11 mrt 2007 11:38 (CET)

Begin-sjabloon[bewerken]

Hoi Rudolphus, zou je er aan willen denken om de {beg}-sjablonen niet bovenaan, maar onderaan artikelen te plaatsen, net boven de categorie-aanduiding? Dat is min of meer standaard om dat zo te doen. Alvast bedankt! Groeten, Felix2036 (reageer) 11 mrt 2007 02:37 (CET)

Ah .. dit wist ik niet. Komt voor de bakker Rudolphous 11 mrt 2007 09:54 (CET)

Watertoren (Egmond aan Zee)[bewerken]

De watertoren in Egmond aan Zee staat aan de Watertorenweg. De toren is in 1964 opgeblazen.

Hebben ze die nadien herbouwt? Anders lijkt enige info daarover geen kwaad te kunnen. Zoniet, veronderstel ik dat stond beter is... Rembert Andy 11 mrt 2007 14:51 (CET)

Ik was nog niet helemaal klaar. Het moest i.d.d. stond zijn Rudolphous 11 mrt 2007 14:53 (CET)
Ach, het viel mij gewoon op, dacht laat ik maar meteen melden ;-) Rembert Andy 11 mrt 2007 15:28 (CET)
Waarvoor dank. Rudolphous 11 mrt 2007 15:29 (CET)

Watertoren (Bornerbroek)[bewerken]

Er staat nu onderaan een link naar de watertoren in Bennebroek, niet naar Bornerbroek. Waar staat dat ding trouwens, weet je dat toevallig? Is me nog nooit opgevallen dat Bornerbroek een watertoren heeft, maar misschien heb ik hem al jaren gemist. Tubantia disputatum meum 15 mrt 2007 16:30 (CET)

Ik zal trouwens proberen de watertorens in Almelo even op de plaat te zetten van het weekend, goed? Vriendelijke groet, Tubantia disputatum meum 15 mrt 2007 16:33 (CET)
Leuk! Ik heb zelf nog Leiden + Katwijk + Heemstede + Bloemendaal + IJmuiden (fietstochtje gemaakt) op de digitale camera staan. Zet ik die er ook gelijk op. Ik heb die link naar de foto van Bennebroek verwijderd. Ook zag ik dat de watertoren van Borne en Bornerbroek hetzelfde waren. Ik heb die van Borne laten staan en die van Bornerbroek is een redirect geworden. Aan de watertoren van Borne heb ik ook GPS coordinaten toegevoegd. Nu moet via de link rechtsboven eenvoudig te zien zijn waar de toren precies is. Rudolphous 15 mrt 2007 19:09 (CET)
Akkoord, dan weet ik dat ik Leiden ook niet meer hoef te fotograferen. Ik zal t.z.t. ook de rest van de Twentse watertorens wel een keer aandoen, maar de Almelose weet ik in ieder geval te staan. Tubantia disputatum meum 15 mrt 2007 20:18 (CET)

overleden in 2006 met rode link[bewerken]

Dag Rudolphous, leuk dat je bezig bent geweest met de pagina met rode linken van personen die in 2006 zijn overleden (een hele mond vol). Vandaag heb ik de in maart aangemaakte personen van 2007 weggehaald, anders werden het er teveel, ik ben van plan dat na iedere maand te doen. Met vriendelijke groet, Daka 1 apr 2007 22:42 (CEST)

Graag gedaan. Het is een aardig klusje, maar dan heb je ook wat. Hopelijk komen er nu sneller artikelen bij dan dat er mensen dood gaan. Rudolphous 1 apr 2007 22:43 (CEST)
Ja d'r gaan wat mensen dood in zo'n jaar he. Ik vind dat die lijst bij 2007 ook veel te lang wordt, van mij hadden ze die (zoals bij de Engelsen en de Fransen) allang op een aparte pagina mogen zettten. Groet, Daka 4 apr 2007 12:29 (CEST)
Ik zal proberen er elke dag eentje te doen, zodat de lijst langzaam kleiner wordt. Rudolphous 4 apr 2007 12:37 (CEST)
Ja, ik probeer ook met regelmaat artikelen te maken, maar het komt er niet altijd van. Ik probeer me eerst te concentreren op 2007. Hoewel ik laatste een artikel tegenkwam over een Nederlandse vrouw, waar op de Engelse en Duitse wikipedia al een artikel over was (en:Hilda van Stockum). Daka 4 apr 2007 14:15 (CEST)
zou je trouwens het overzicht een beetje willen bijhouden? is wel leuk om te zien Crazyphunk 8 apr 2007 10:05 (CEST)
Ja prima, Ik doe mijn best. Rudolphous 8 apr 2007 15:28 (CEST)

Portaal:Atletiek[bewerken]

Beste Rudolphous, mag ik je uitnodigen om op mijn overlegpagina je oordeel te geven over de twee Portalen:Atletiek, die momenteel in omloop zijn? Zie verder de uitleg op mijn pagina. Groet,--Piet.Wijker 13 apr 2007 17:35 (CEST)

Limo Felix[bewerken]

Hoi, Ik zag dat je van deze pagina een redirect hebt gemaakt naar zichzelf..... foutje? groetjes Liekevo 16 apr 2007 16:59 (CEST)

Ja, goed gezien. Is gecorrigeerd. Rudolphous 18 apr 2007 14:05 (CEST)

Gidamis/Gidamas[bewerken]

Hoi, ben ik weer :). Ik zag deze twee in de atletenlijst staan:Gidamis Shahanga en Gidamas Shahanga ik weet niet wat de officiële naam is? Kun jij ze samenvoegen en van de ander een redirect maken? groetjes Liekevo 19 apr 2007 22:52 (CEST)

Hoi Lieveko! Bedankt voor je tip, heb ik gedaan. Rudolphous 20 apr 2007 06:01 (CEST)

Fabiola William John[bewerken]

Hallo, ik ben zo vrij geweest om de naam van de pagina "John William Fabiola" te veranderen in "Fabiola William John" omdat n.m.m. "John" de familienaam is (ik verwijs daarbij naar de notatie op de IAAF-site). Trouwens, een atlete met "John William" als voornaam lijkt toch erg onwaarschijnlijk, of ze uit Tanzania komt of ergens anders vandaan. - Overigens niets dan hulde voor je atletiek-artikelen hier!! Klever 20 apr 2007 10:18 (CEST)

Bedankt voor je verbetering en compliment. Ik heb haar naam op de Engelse en Duitse wiki gezocht, maar kon haar niet vinden. Rudolphous 20 apr 2007 17:47 (CEST)

Jeroen van Damme[bewerken]

Beste Rudolphous, kijk s.v.p. nog even naar de tekst bij Jeroen van Damme. Je hebt er tweemaal vrijwel identieke informatie over de marathon van Eindhoven in gezet. Groet,--Piet.Wijker 22 apr 2007 13:57 (CEST)

Hallo Piet. Ik zie het. De informatie die er staat klopt. Hij deed in twee achtereenvolgende jaren mee, liep een zelfde soort klassering en tijd. Ik zal proberen het anders te verwoorden. Rudolphous 22 apr 2007 14:13 (CEST)

Namen Chinese atletes[bewerken]

Beste Rudolphous, kun jij ervoor zorgen dat de voor- en achternamen van Wang Junxia en Zhou Chunxiu worden omgedraaid? Het is bij beiden nml. precies andersom (zie ook de IAAF-profielen bij de externe links op beide pagina's). Het staat dus ook op de andere Wikipedia's fout. Groet,--Piet.Wijker 22 apr 2007 20:46 (CEST)

Hallo piet, ik snap wat je bedoeld, maar weten we zeker dat het andersom moet en dat de IAAF zelf het niet fout doet? Ik zie namelijk Zhou Chunxiu op de volgende sites:
Ik heb het gewijzigd. De portalen krijg ik niet gewijzigd. Rudolphous 22 apr 2007 22:33 (CEST)
Hallo Rudolphous, bij Chinese namen weet je het nooit helemaal zeker. Maar in alle officiële uitingen van zowel de IAAF als de KNAU ben ik de namen tegengekomen zoals ik heb aangegeven. En als je gisteren naar het commentaar van Ria Stalman en Ysbrand Visser op Eurosport bij de Marathon van Londen hebt geluisterd, kon je ook horen dat de naam van Chunxiu Zhou in deze volgorde werd uitgesproken. Als we het fout doen, zijn we in elk geval in goed gezelschap! Ik weet overigens niet precies wat je probleem is met de portalen. Volgens mij staan de namen daar nu inmiddels ook goed in vermeld. Groet,--Piet.Wijker 23 apr 2007 09:44 (CEST)

Inga Eduardowna Abitowa[bewerken]

Hallo Rudolphous, kun jij ervoor zorgen, dat die tweede voornaam van deze Russische atlete uit de kop verdwijnt? Dat is typisch iets van de Duitse Wikipedia die altijd de volledige naam in de kop zet. De meeste andere Wikipedia's, zoals wij, doen dat niet. Groet,--Piet.Wijker 23 apr 2007 20:23 (CEST)

Goede avond piet, Ik heb het artikel hernoemd naar Inga Abitowa of zullen we Inga Abitova (met een v), zoals op IAAF en Engelse wikipedia? Ik denk dat je de IAAF naam wil, dus het is nu met een v. Rudolphous 23 apr 2007 20:27 (CEST)
Ik denk dat Abitova het beste is. Er is overigens ergens op Wikipedia een pagina, waar je de Nederlandse spelregels t.a.v. het "vertalen" van Russische namen kunt nalezen. Ik ben vergeten waar precies, maar als je er even naar zoekt, vind je het vast wel. Groet,--Piet.Wijker 23 apr 2007 20:39 (CEST)
Oke, je bedoeld denk Gebruiker:FvS/Overleg:Russische namen en de links die hier genoemd worden. Rudolphous 23 apr 2007 21:07 (CEST)

Categorie:Marathon naar jaar[bewerken]

Hoi Rudolphous, ik zie dat je heel wat Marathons hebt toegevoegd. Ik hebCategorie:Marathon naar jaar aangemaakt zodat de marathons ook naar jaar kunnen worden ingedeeld zoals bij veel andere sporten gebeurd. Multichill 25 apr 2007 22:14 (CEST)

Hoi Multichill! Ik heb deze categorie gezien en gisteravond meegeholpen alles in te delen. Volgens zijn deze cats nu helemaal gevuld. Rudolphous 26 apr 2007 17:51 (CEST)
Ja, ik zag het. Ondertussen heb ik ook een botje over Categorie:Marathons laten lopen zodat alles nu in Categorie:Marathonwedstrijd staat. Daarin staan nog een paar losse artikelen waar ik nog geen subcategorie voor heb gemaakt. Wellicht in de toekomst als er meerdere jaren zijn beschreven. Multichill 26 apr 2007 22:13 (CEST)

Begcat[bewerken]

Hoi Rudolphous/Archief/2007,

Ik zag tijdens het categoriseren van de vele losse beginnetjes, dat je op het artikel Luis Brunetto enkel {beg} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {beg} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {beg} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Als de lijst met beschikbare begcats niet al in je monobook.js staat, kun je voor de juiste en bestaande categoriën ook altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 26 apr 2007 13:02 (CEST)

Hoi Erik,Ik zal in de toekomst artikelen voorzien van een betere categorie. Kan je iets meer over monobook.js vertellen? Is dat handig? Rudolphous 26 apr 2007 17:47 (CEST)

Het hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af, maar ik ken niemand die het niet handig vindt... Zo gebruiken velen een code waarmee je in je bewerkingsveld wat extra "knopjes" krijgt; daarmee plaats je semi-automatisch de meest gebruikte sjablonen zoals {wiu}, {welkom}, {puber} of {beg|Categorie}. Heb je meteen alle juiste categoriën bij de hand! Bij het plaatsen van verwijdersjablonen verschijnt vanzelf een knop "++" waarmee je automatisch het artikel opslaat én de verwijderlijst-dagpagina opent. Het artikel wordt dan onderaan de lijst gezet; jij hoeft daar zelf alleen nog de reden te noteren en op te slaan! Erg makkelijk dus voor gebruikers die regelmatig aan vandalismebestrijding doen, artikelen controleren/nomineren, etc.
Mocht je zoiets ook willen gebruiken, maak dan zelf Gebruiker:Rudolphous/monobook.js aan en kopiëer de volledige code uit de mijne erin. Na het opslaan moet je eerst nog even je gehele browsergeschiedenis wissen (instructies bijgeleverd op je scherm) en het sneller werken kan beginnen! Succes ermee! MvGr, Erik'80 · 27 apr 2007 01:25 (CEST)

Marilson dos Santos[bewerken]

Hallo Rudolphous. Ik zie dat er momenteel twee verschillende verhalen over Marilson dos Santos in Wikipedia staan, één van jouw hand en één van de hand van Subzerop. Wil jij het initiatief nemen om i.o.m. Subzerop die twee samen te voegen? Bvd! Groet,--Piet.Wijker 26 apr 2007 13:10 (CEST)

Oke. Ik merge ze even. Rudolphous 26 apr 2007 17:47 (CEST)
Klaar. Rudolphous 26 apr 2007 18:50 (CEST)

Boughera El Ouafi[bewerken]

Beste Rudolphous, je hebt gisteren een artikel aangemaakt over Boughera El Ouafi, maar er bestond reeds een artikel over deze atleet. Zou jij jouw versie met de reeds bestaande willen integreren? BvD! Groet,--Piet.Wijker 26 apr 2007 21:11 (CEST)

Klaar. Niet gezien. Kwam denk doordat het een rode link was in het Olympisch sjabloon. Rudolphous 26 apr 2007 21:29 (CEST)
Ik ben niet goed in Arabisch, maar volgens mij is nu zijn voornaam in de kop verdwenen. Bovendien had het andere verhaal een hele geschiedenislijst. Die zie ik nu ook niet meer. Lijkt me niet juist. Groet,--Piet.Wijker 26 apr 2007 21:43 (CEST)
Piet. Ik ben ook niet goed in Arabisch, maar het artikel is hernoemd naar: Ahmed Boughéra El Ouafi (inclusief voornaam).
Deze opmerking snap ik niet: Bovendien had het andere verhaal een hele geschiedenislijst. Die zie ik nu ook niet meer. Lijkt me niet juist
Het oude artikel had deze tekst: Het oude artikel bevatte deze tekst "Hij won de gouden medaille op de Marathon bij de Olympische Zomerspelen 1928 in Amsterdam. Tussen 1928 en 1930 heeft hij daarna voor geld in circussen in de Verenigde Staten tegen mensen en dieren gelopen. Toen hij daarna in Frankrijk terugkwam werd hem verboden te lopen omdat hij geen amateur meer was. Hij kocht een café in Parijs, maar werd opgelicht en raakte zijn geld kwijt. Hij leeft verder als clochard en alcoholist. Drie dagen na zijn 61e verjaardag werd hij vermoord door leden van de Algerijnse Bevrijdingsbeweging FLN nadat hij zijn steun aan hen had geweigerd.
Het nieuwe artikel bevat al deze info. Dus het circus, cafe, FLN, etc. Rudolphous 26 apr 2007 22:05 (CEST)
Beste Rudolphous, ik bedoelde dat ik bij de vorige versie onder de tap 'Geschiedenis' niets meer terugvond van wat anderen dan jij vóór 22 april 2007 aan het oorspronkelijke artikel hadden bijgedragen/veranderd. Maar inmiddels is dat hersteld, zie ik. Dus is het probleem wat mij betreft opgelost. Groet,--Piet.Wijker 27 apr 2007 09:37 (CEST)

Marathon van Parijs en andere zaken[bewerken]

Hallo Rudolphous, zou jij bij het artikel over de Marathon van Parijs nog even naar dat resultatenoverzicht willen kijken en dan met name helemaal onderin naar het resultaat bij het jaartal 1896. Klopt dat wel? Het jaartal loopt zo uit de pas met de rest van de lijst. Is het geen typefout?

Opmerking in zijn algemeenheid: ik zie dat je nu met artikelen komt, die in geen enkele andere Wikipedia zijn terug te vinden. Je beschikt dus blijkbaar over andere bronnen. Een uitstekende zaak, maar zou je dan ook, daar waar mogelijk, aan bronvermelding willen gaan doen? Dan kan dit voor een ander weer een aangrijpingspunt zijn om op verder te borduren. Groet,--Piet.Wijker 27 apr 2007 10:11 (CEST)

Hoi Piet, goed punt. Ik ga de bronnen in het vervolg vermelden waar mogelijk.
Die 1896 klopt wel. Zie ook deze links:
Rudolphous 27 apr 2007 14:29 (CEST)
Ja, maar luister nou 'ns even. Het wereldrecord op de marathon stond in 1896 met 2:58.50 op naam van Spiridon Louis. Kijk maar in het artikel over de marathon. Het werd pas in 1908 door Johnny Hayes gebroken en gebracht op 2:55.18,4. Dan kan die 2:31.50 van Len Hurst, ook gelopen in 1896, toch nooit goed zijn, wat al die andere sites ook beweren? M.i. zijn er twee richtingen waarin we naar de oplossing van dit vraagstuk kunnen zoeken:
1. Zoek uit in welke tijd die Len Hurst nu eigenlijk heeft geleefd. Misschien is die 1896 simpelweg een door iedereen nageaapte typefout.
2. Zoek uit hoe lang de afstand van de Marathon van Parijs toen was. Want zoals ook jij zult weten, varieerde die in die tijd nogal en werd pas in 1908 bij de Olympische Spelen van Londen de standaardmaat van 42,195 km voor de marathon vastgesteld. Dat was immers pecies de afstand van het oostterras van de koninklijke zomerresidentie in Windsor naar het Londense White Citystadion.
Succes, want dit wordt dan een stukje research van internationaal (Wikipedia-)belang! ::Groet,--Piet.Wijker 27 apr 2007 16:50 (CEST)
Hoi Piet, je hebt een goed punt. Ik ga er verder mee aan de slag. Rudolphous 27 apr 2007 17:16 (CEST)
Ik heb een artikel geschreven over Len Hurst. Len Hurst was een sterk ultraatleet die waarschijnlijk het wereldrecord in handen had kunnen hebben. Ware het niet dat hij nooit over 42195 meter gelopen heeft. Wat vind je ervan? Rudolphous 27 apr 2007 18:47 (CEST)
Beste Rudolphous, dat heb je verdomd snel gedaan. Mijn complimenten! Sta mij toe dat ik er hier en daar nog een enkele schrijffout uit haal, al was het maar om mijzelf het gevoel te geven dat ik er zelf ook nog wat aan heb gedaan. In elk geval is dit raadsel ook alweer opgelost. Goed spitwerk! Groet,--Piet.Wijker 27 apr 2007 20:48 (CEST)
Bedankt voor het compliment. Ik ga nu even verder met de nieuwe atletiek artikelen (maand april) op volgorde sorteren. Dit is ook bijna klaar. Rudolphous 27 apr 2007 21:07 (CEST)

alelrhande[bewerken]

Op je gebruikerspagina: alelrhande moet natuurlijk allerhande zijn :) -- RCSmit 1 mei 2007 23:26 (CEST)

Ah bedankt, verbeterd. Rudolphous 1 mei 2007 23:27 (CEST)

Vanderlei De Lima[bewerken]

Hallo Rudolphous,

Ik zag dat je bij de OS 2004 de Lima in De Lima hebt veranderd. Op Vanderlei De Lima staat zijn naam met een kleine "d", terwijl de titel een grote "D" heeft. Ook alle wikilinks zijn met een kleine "d". Van het profiel op de IAAF site wordt ik niets wijzer. Enig idee wat het precies is ? Groet, Miho 2 mei 2007 12:51 (CEST)

Ik vind het een lastige vraag. Bij nader inzien lijkt een kleine d lijkt toch beter Rudolphous 2 mei 2007 12:57 (CEST)
en dan misschien de titel hernoemen met een kleine "d". Dat is het in iedergeval consequent ? Miho 2 mei 2007 12:58 (CEST)
Klopt, kan jij dit doen, of moet ik een rondje maken? Rudolphous 2 mei 2007 13:08 (CEST)
Ik ga er van uit dat dit rondje korter dan 42,195 km is, dus doe ik dat wel even. Miho 2 mei 2007 13:10 (CEST)
Oke, was al begonnen met rennen. Volgens mij moet het nu goed zijn. Rudolphous 2 mei 2007 13:15 (CEST)

excuseer[bewerken]

Ik plaats Marathon van Wenen 2006 op de verbeterlijst omdat het nog een beetje weinig context bevat, en een lijst is geen artikel, tenzij het een lijst is. Ik denk met name aan een link naar Marathon van Wenen. Groetjes. — Zanaq (?) 6 mei 2007 10:41 (CEST)

Beter zo? Groetjes, Rudolphous 6 mei 2007 14:22 (CEST)
Ja, zeker beter. Het is nu op het randje, maar het hoeft wmb niet meer weg. Groetjes. — Zanaq (?) 6 mei 2007 14:25 (CEST)
Goed te horen. Eigenlijk moet er nog een verhaaltje bij over het parcours en moeten er wat meer atleten beschreven worden, maar ik ga eerst de uitslagen van Zürich gereedmaken. Jammer genoeg kan ik niet alles tegelijkertijd, en ik heb ik ook niet veel tijd Rudolphous 6 mei 2007 14:28 (CEST)
Marathon van Tokio 2007 lijkt me ruimschoots voldoende. Wel vraag ik mij af wat elitevrouwen zijn: ik heb er maar even een rode link van gemaakt. — Zanaq (?) 6 mei 2007 14:43 (CEST)
Wat vind je nu van Marathon van Zürich 2006 en Marathon van Tokio 2003 ?
Zijn ok nu, net over het randje. Die van Tokyo is duidelijk het beste. Groet. — Zanaq (?) 6 mei 2007 15:20 (CEST)
Mooi, als je nog meer dingen ziet, nomineer ze dan maar gelijk, dat motiveert mij weer het te verbeteren. (Je mag het natuurlijk ook zelf verbeteren) Rudolphous 6 mei 2007 15:25 (CEST)

Gefeliciteerd[bewerken]

Gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! groetjes Liekevo 10 mei 2007 17:17 (CEST)

Hoi Lieveko. Bedankt! De komende tijd wat kortere nachtjes en wat minder tijd voor wikipedia. Met moeder en kind gaat het goed. Rudolphous 10 mei 2007 17:19 (CEST)
Beste Rudolphous, Net terug van een erg interessante trip door China, lees ik dat jij inmiddels vader van een dochter bent geworden. Ik sluit me graag aan bij Liekevo en feliciteer je alsnog van harte! 't Wordt later vast een erg goede marathonloopster!--Piet.Wijker 16 mei 2007 12:43 (CEST)
Hoi Piet, bedankt voor je felicitatie. Blij te horen dat je vakantie goed bevallen is. Rudolphous 16 mei 2007 12:59 (CEST)

Antwoord op mijn overleg[bewerken]

Hallo Rudolphous, ik heb geantwoord op mijn overleg. En gefeliciteerd met jouw dochter natuurlijk! Londenp zeg't maar 18 mei 2007 00:03 (CEST)

Tilburg Ten Miles[bewerken]

Beste Rudolphous, zie jij kans om die rare apostrof achter "miles" in de kop van het artikel over de Tilburg Ten Miles weg te krijgen? Geen idee wat die daar doet. En maak dan ook de kop hetzelfde als de schrijfwijze in het artikel. Dus alle woorden laten beginnen met een hoofdletter. Bedankt! Groet,--Piet.Wijker 19 mei 2007 09:25 (CEST)

Beste Piet, het is aangepast (inclusief de links). Ik denk dat mijn voorganger het artikel extern geschreven heeft en de apostrof om het artikel vet te maken in de artikelnaam heeft mee gekopieerd o.i.d.. Rudolphous 19 mei 2007 09:33 (CEST)

Lijst van Nederlandse atleten[bewerken]

Beste Rudolphous, ik zie dat je blijkbaar enige moeite hebt om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen in de Lijst van Nederlandse atleten. Ondanks diverse herstelwerkzaamheden tot nu toe staat er her en der nog steeds een zevental vrouwen tussen de mannen. Zou je ook die op hun juiste plaats willen zetten? Bvd. Groet,--Piet.Wijker 20 mei 2007 18:10 (CEST)

Hallo Piet, Ik heb er 7 verplaatst. Kan je het controleren? Rudolphous 20 mei 2007 18:26 (CEST)
Heb ik gedaan. Heb daarnaast nog enkele andere aanpassingen gedaan. Groet,--Piet.Wijker 20 mei 2007 22:54 (CEST)
Mooi! Ik heb alle nederlandse recordhoudsters ook toegevoegd. Ik zie dat je regelmatig quote uit het 130 jaar atletiekboek. Staan hier nog veel atleten in die niet op deze lijst staan? Groeten, Rudolphous 20 mei 2007 23:29 (CEST)
Oh, dat zijn er nog ettelijke honderden (ik heb ze niet geteld, hoor). Het lijkt mij niet zo zinvol om die nu allemaal ineens ook aan deze lijst toe te voegen. Ik ben meer een voorstander van een gefaseerde aanpak. Ik zie bijv. dat jij nu veel nationale kampioenen hebt toegevoegd. Ik was zelf ook al enige tijd op die toer bezig. Als dat rond is zouden we ons daarna bijv. kunnen richten op alle ex-recordhouders, alle atleten uit een bepaalde periode, alle Olympische deelnemers, etc.. Maar die actie zou ik dan het liefst willen combineren met het schrijven van bio-tjes, zodat je niet het gevoel hebt aan iets oneindigs bezig te zijn. Een idee? Groet,--Piet.Wijker 21 mei 2007 11:25 (CEST)
Ik vind het een goed voorstel: eerst alle NK's deze dan beschreven en dan pas verder gaan. Anders hebben we straks een rode zee met enkele blauwe visjes erin. Aangezien ik begonnen ben met de NK's zal ik zorgen dat ik dit vanavond nog af maak Rudolphous 21 mei 2007 15:24 (CEST)
Beste Rudolphous, Ik ben het er niet mee eens dat je in de Lijst van Nederlandse atleten in enkele gevallen de toevoeging (atleet) bij een betreffende naam hebt weggehaald. Nu linkt die naam daardoor met de verkeerde persoon! Wil je dit s.v.p. herstellen? Bvd. Groet,--Piet.Wijker 22 mei 2007 21:34 (CEST)
Hoi Piet, je bent me net voor, ik was hier nog mee bezig :-) Ik heb het weer terug gezet. Ik ben alle Nederlands kampioenen indoor en Nederlands kampioenen outdoor aan het toevoegen (deels geautomatiseerd). Het zijn er meer dan ik dacht .... Dus de pagina is ook iets roder dan ik dacht. Dat veranderd in verloop van de tijd wel. Ik ga nu outdoor toevoegen. Mijn bronnen overigens http://www.gbrathletics.com/nc/ned.htm http://www.gbrathletics.com/nc/nedi.htm. De spelling in de bronnen ziet er betrouwbaar uit. Ik heb in "onze" lijst Nelli Fiere-Cooman en Nelli Cooman allebij erin gezet alsmede Lida Berkhout en Lida Berkhout-Kuys. Vind je dit handig of moet dit ontdubbeld worden? Ik zet ook de snelwandelaars erbij, want dit zijn ook atleten. Ook eens? Groeten, Rudolphous 22 mei 2007 21:38 (CEST)
Piet, klaar. Alle Nederlands kampioenen staan er nu. Groet, Rudolphous 22 mei 2007 22:15 (CEST)
Beste Rudolphous, Ik vind het niet handig om atleten dubbel te vermelden. Dat geeft alleen maar verwarring. Het zijn er trouwens meer dan de twee die je net noemde. Maar laat het nu maar even voor wat het is. Ik heb morgen wel tijd, denk ik, om er kritisch naar te kijken. Ik ken heel veel van deze atleten en zie daardoor heel snel, of iemand er dubbel instaat (Ilja Keizer-Laman bijvoorbeeld; die staat er nu ook in als Ilja Laman). Mijn voorkeur gaat ernaar uit om atletes te noemen naar de naam waarmee zij gedurende het (grootste) deel van hun carriere te boek hebben gestaan (dus bijv. Fanny Blankers-Koen en niet Fanny Koen). Soms kiezen ze er echter bewust voor om hun meisjesnaam te blijven gebruiken. Ik weet in de meeste gevallen wel hoe het zit. Nog één opmerking: 'no finishers' is in elk geval atleet noch atlete. Waarschijnlijk het gevolg van je geautomatiseerde programma? Groet,--Piet.Wijker 22 mei 2007 22:55 (CEST)
Oke Piet, Bedankt voot je hulp. Die no finishers heb ik weggehaald. Hier alvast een lijstje met atleten met een dubbele naam. Als ze de hele achternaam voeren dan weet ik het niet:

Beste Rudolphous, ik heb er nu bij de vrouwen op het eerste gezicht nog zo'n kleine 25 dubbelingen uitgehaald. Sommigen stonden er zelfs driemaal in. Ik wil vanavond nog even wat naamspellingen checken en ben over tenminste één geval niet helemaal zeker. Ik moet daarvoor in de statistische boeken duiken. Doe er s.v.p. even niets aan, totdat ik je het sein geef dat wat mij betreft alles rond is. Het mannenoverzicht wil ik ook nog screenen, maar dat komt later. Daar zat het probleem ook niet.

Nog enkele opmerkingen: Bij Nelli Cooman heb ik gekozen voor haar meisjesnaam, ook al weet ik dat zij in erg veel uitslagen en ranglijsten als Nelli Fiere-Cooman te boek staat. In de volksmond is het echter altijd Nelli Cooman geweest en dat wil ik hier dan ook maar aanhouden. Soms heb ik bij een atlete zowel de trouwnaam als de meisjesnaam vermeld, soms alleen de trouwnaam, soms alleen de meisjesnaam. Dat lijkt inconsequent, maar ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aan te sluiten bij hoe de betreffende atlete dat zelf indertijd heeft gewild (voor zover ik weet). Zo is het dus bijv. Lida Berkhout geworden en niet Lida Berkhout-Kuys, Gerda Blokziel en niet Gerda Blokziel-Vetter, maar ook Janny van Eyck-Vos en niet Janny van Eyck (evenals Fanny Blankers-Koen en niet Fanny Koen). Verder ook Els Vader en niet Els Vader-Scharn of Els Scharn. Groet,--Piet.Wijker 23 mei 2007 15:15 (CEST)

Oke, overal waar je zegt dat je de naam bewust niet gekozen hebt, heb ik alvast een redirect pagina aangemaakt naar de naam de je bewust hebt laten staan. Ik heb gekeken welke 25 atleten je verwijderd hebt, en redirects aangemaakt. Zou je het voor de volgende atleten ook willen doen (deze kon ik niet plaatsen) :

En de volgende namen zijn ook gelijk:

Rudolphous 23 mei 2007 16:30 (CEST)

Rudolphous, zie mijn bovenstaande toevoegingen. Ik moet de vrouwen nu alleen nog even op de juiste spelling controleren. Ik geef je een seintje als dit rond is. Tussen haakjes, realiseer je je dat wanneer dit klaar is, we alleen nog maar alle Nederlandse kampioenen hebben vanaf 1960? D'r gaat dus nog ongeveer zo'n 60 jaar Nederlandse atletiekgeschiedenis aan vooraf. 't Is maar dat je het weet. Hoezo eindeloze klus? Groet,--Piet.Wijker 23 mei 2007 21:57 (CEST)
Ik heb alvast de redirectpagina's aangemaakt voor deze atleten. Dan worden wikipedianen naar de goede spelling geleid op het moment als ze een pagina willen aanmaken met de foute spelling. Met Romara van Noort was niets mis, die had je verplaatst naar een andere kolom op de Lijst waardoor ik dacht dat je die verwijderd had. Rudolphous 23 mei 2007 23:18 (CEST)
Rudolphous, nu even een foutje van mijn kant (ja hoor, ik maak ze ook). Ik had hierboven Ellen Joachim geschreven. Moet Ellen Joacim zijn. Sorry! Groet,--Piet.Wijker 24 mei 2007 09:28 (CEST)

Titels[bewerken]

Beste Rudolphous, ik zie dat je bent begonnen om bij alle Nederlandse atleten een paragraaf 'Titels' toe te voegen. Ik vind dit een zinvolle actie, maar heb in dit verband een suggestie: ik zou de rubriek liever 'Nationale Kampioenschappen' willen noemen. Dan hoef je niet op elke regel de kreet Nederlands Kampioen(e) te herhalen en kun je volstaan met het noemen van het betreffende atletiekonderdeel, met daarachter de jaartallen. Gieten we het dan ook nog in een net ogend rubriekje, dan wordt het geheel nog fraaier. Ik zal dit voor de aardigheid vandaag bij Carla Beurskens 'ns gaan doen. Als je er dan naar wilt kijken, hoor ik daarna graag van je wat je ervan vind. Groet,--Piet.Wijker 23 mei 2007 06:37 (CEST)

Hallo Piet, er is dan wel een probleem. Sommige zijn ook Europees- en wereldkampioen. Zie bijvoorbeeld Irma Heeren en Gerard Nijboer. Hoe lossen we dit op? Rudolphous 23 mei 2007 08:51 (CEST)
Beste Rudolphous, dat zal in de praktijk toch niet zo heel veel voorkomen, denk ik. Er zijn elk jaar weer vele nationale titels te verdelen, terwijl Nederlandse atleten maar sporadisch zover komen dat zij Europees of Wereldkampioen worden. Beter lijkt mij om er dan in die gevallen een aparte paragraaf van te maken, of deze internationale titels te integreren met het overzicht 'Overige belangrijke overwinningen', of hoe we dat ook precies zullen gaan noemen. Hoe vond je de opzet bij Carla Beurskens trouwens?--Piet.Wijker 23 mei 2007 11:34 (CEST)
De opzet vind ik wel goed. Enige bezwaar was de Europese en Wereldtitels. Mogelijk hebben (of krijgen) we problemen bij (niet compleet): Corrie de Bruin,Gerard Nijboer,Irma Heeren,Rutger Smith,Chiel Warners,Nellie Cooman,Rens lom,Christiaan Berge,Martinus Osendarp,Willem Slijkhuis,Willem Peters,Fanny Blankers-Koen,Gerda Kraan,Gerda Koudijs,Rob Druppers,Han Hulker,Frans Maas,Emiel Mellaard,Elly van Hulst,Gert-Jan Liefers,Robin Korving,Erik Cadée,Olga Commandeur,Mieke van Oorn,Saskia Meijer,Eric Roeske,Angelique Hogeveen-Smit,Maaike Hornstra,Mari van Campen,Caspari de Geus,Ron Mercalina,Alphons van Geel,Henk Mentink,Gerard Hendriks,Leo oirot,Gerrit Voortman,Ellen van Langen,Ria Stalman,Lida Berkhou,Sonja Kuijpers,Ina Blaauw-Scholte Rudolphous 23 mei 2007 11:53 (CEST)
Er is een pagina waar een opmaak staat voor atletiek biografiën: Wikipedia:Artikelopmaak sport/Atletiek, misschien dat we met behulp van die pagina tot een goede opzet kunnen komen. groetjes Liekevo 23 mei 2007 15:02 (CEST)
Hé Liekevo, dat is een goede tip. Die kende ik nog niet. Zal ik 'ns bij iemand bij wie dat zin heeft zo'n opzetje maken, of doe jij dat? Zeg het maar. Wat mij betreft: alle hulp is welkom, dan kan ik mij weer wat meer concentreren op het schrijven van bio-tjes i.p.v. alle gejojo met info. Groet,--Piet.Wijker 23 mei 2007 15:21 (CEST)
Deze opmaak vind ik ook goed. Het is alleen een aardige klus om alles wat er nu is aan te passen. Rudolphous 23 mei 2007 15:30 (CEST)
Ik wil zodra ik klaar ben met de sjablonen voor de wereldkampioenschappen wel beginnen met het aanpassen van de bestaande bio's. Nieuwe bio's kunnen we dan vanaf nu maken met deze opzet. Ik heb ook een Sjabloon:AtletiekNavigatie gemaakt. groetjes Liekevo 23 mei 2007 16:00 (CEST)
Mooi. Als zal ook een aantal artikelen gaan aanpassen waarin de atleten alleen maar NK titels hebben. Ik vind het wel goed, als iemand alleen maar NK titels, dit in 1 tabel te zetten. Maar ik vind de manier hoe het bij Irma Heeren is opgelost denk ik overzichtelijker dan 3 losse tabellen. Rudolphous 24 mei 2007 18:11 (CEST)
Hallo Rudolphous, Wat mij betreft twee opmerkingen: 1. Ik denk dat we bij Irma Heeren twee rubriekjes moeten maken, t.w. één met haar duatlon- + triatlon- en één met haar atletiekprestaties. Ze komt tenslotte in twee sportcategorieën voor en dan moet je er m.i. rekening mee houden, dat de liefhebbers van de ene categorie minder geïnteresseerd zijn in de prestaties uit de andere categorie. 2. Bij atleten die uitsluitend vóór 1969 Nederlandse kampioenstitels hebben behaald, behoef je in het overzicht geen onderscheid te maken tussen indoor- en outdoortitels. Indoor bestond toen immers nog niet. Groet,--Piet.Wijker 25 mei 2007 07:15 (CEST)
Ik heb de titels opgedeeld. Wat vind je er zo van? Groet, Rudolphous 25 mei 2007 17:49 (CEST)
Ja, zo is het al een stuk beter. Nu nog in nette kadertjes gegoten en 'Kampioenschappen' i.p.v. 'Titels' erboven en het is wat mij betreft helemaal goed. Groet,--Piet.Wijker 25 mei 2007 18:07 (CEST)

Corrie Bakker[bewerken]

Beste Rudolphous, Zonder je enorme werkdrift ook maar één moment te willen indammen zou ik je toch willen vragen om in het vervolg iets zorgvuldiger met het materiaal om te gaan. Ik zag net je eerste opzet van het stukje over Corrie Bakker en voelde me direct genoodzaakt om in te grijpen en e.e.a. te corrigeren. Daar zit ik eigenlijk niet op te wachten. Dat je niet beschikt over bepaalde informatie is niet erg, dat kan een ander dan weer aanvullen. Als wat er staat maar geen onzin is. En dat was het bij Corrie Bakker wel, zeker als je die tot tienkampkampioene bombardeert! We moeten natuurlijk wel geloofwaardig blijven. Graag dus in de toekomst meer aandacht hiervoor. Dan kan ik ook 'ns wat anders gaan doen dan steeds anderen te moeten aanvullen/corrigeren. Met vriendelijke groet,--Piet.Wijker 23 mei 2007 22:49 (CEST)

Ik doe mijn uiterste best voor correctheid van de artikelen. Het is voor mij nagenoeg ondoenelijk om 100% correcte artikelen te schrijven. Als we elkaar corrigeren wordt het alleen maar beter. Ik zie dat je tienkamp verbeterd hebt. Dit was i.d.d. niet goed. Je hebt er echter vijfkamp van gemaakt, en ik vraag me af of dit geen zevenkamp moet zijn. Zie ook deze link http://www.gbrathletics.com/nc/ned.htm. M.vr.gr Rudolphous 23 mei 2007 23:22 (CEST)
Ik heb trouwens het boek 130 jaar atletiek in Nederland besteld. Ik zie dat je dit boek regelmatig gebruikt. Ik denk dat dit ook de betrouwbaarheid van de artikelen ten goede gaat komen. Groeten, Rudolphous 24 mei 2007 00:10 (CEST)
Beste Rudolphous, Zie mijn opmerkingen s.v.p. als opbouwende kritiek. Mijn indruk is dat je soms te snel iets inbrengt zonder even te controleren, of het wel kan kloppen. Je wilt te veel te snel. Zo heb je nu weer bij Robin van Helden een totaal verkeerd overzicht Nederlandse Kampioenschappen ingebracht. Prima dat je het systeem van kopiëren + plakken hanteert, maar kijk dan eerst wel drie keer na of je niet gegevens van degene waar vandaan je hebt gekopieerd, hebt laten staan. We zijn tenslotte met een encyclopedie bezig, niet met een clubblaadje. Wat je meerkamp-opmerking over Corrie Bakker betreft, je moet toch weten dat de meerkamp bij de vrouwen aanvankelijk uit een vijfkamp bestond? Lees anders s.v.p. de betreffende Wiki-pagina's hier nog eens op na. Prima dat je het 130 jaar atletiekboek hebt besteld. Het verbaast me trouwens dat dit nog te krijgen is. Als je dit inkijkt, zul je overigens schrikken van wat ons nog te doen staat. Groet,--Piet.Wijker 24 mei 2007 07:23 (CEST)
Hoi Piet, allereerst wil ik je zeggen dat ik natuurlijk heel blij dat je alle atletiek artikelen checkt en aanvult. Al je opmerkingen zijn natuurlijk welkom op mijn overlegpagina. Zeker als het opbouwend wordt gebracht (zoals je doet). Die aanpassingen op Robin van Helden was een grote blunder en dat de zevenkamp vroeger vijfkamp was wist ik niet. Zo leer je elke dag weer wat. Over het boek: dat heb ik 2e hands besteld voor 10 euro. Een koopje voor hetgeen wat er allemaal in schijnt te staan. Ik ben zeer benieuwd en kan niet wachten tot ik het in huis heb. Helaas heb ik het boek pas zo rond 6 juni in mijn bezit. Nog even over het aantal artikelen op wikipedia. Ja, het is een zeer grote klus. Veel groter dan ik in eerste instantie dacht. Maar als we elke dag een stapje zetten in de goede richting komen we er vast. Verder hebben we als je het mij vraagt al heel veel. Ik krijg ook de indruk dat de atletiek artikelen op de Nederlandse wikipedia vollediger, beter en van een hogere kwaliteit zijn dan de Duitse en de Engelse artikelen. Zeker de artikelen die door jou zijn gecontroleerd en aangevuld. Op ons een goede samenwerking! :-) Groet, Rudolphous 24 mei 2007 18:29 (CEST)
Rudolphous, bedankt voor je compliment. Wordt zeer gewaardeerd! Overigens zijn wij er natuurlijk zelf bij om ook de Engelse en Duitse Wikipedia's op een hoger plan te krijgen. Wat de Engelse betreft heb ik daar al enkele bijdragen gedaan. In elk geval wil ik de teksten over de Nederlandse atleten op den duur meer met elkaar in overeenstemming zien te krijgen. Als we tenminste tijd van leven hebben, want klus is er ook zonder dat al genoeg. Groet,--Piet.Wijker 24 mei 2007 18:36 (CEST)

Lida Berkhout[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik zie dat je bij je eerste opzet van het artikel over Lida Berkhout ook haar veteranenprestaties hebt vermeld. Ik vraag mij af of wij zover moeten gaan. Het zal al een hele hijs worden om de normale seniorenprestaties in Wikipedia te krijgen, laat staan als we dat ook nog separaat van alle veteranencategorieën (en dat zijn er vele, met allemaal aparte ranglijsten, kampioenschappen, etc.) gaan doen. Zitten we daar bij Wikipedia op te wachten? Ik zie het in elk geval in geen enkel ander Wikipedialand gebeuren. Begrijp me goed, ik heb niets tegen veteranenatletiek, maar van de D-, C-, B- en A-junioren vermelden wij de prestaties verder toch ook niet! Als ik nu iemand op zijn ziel trap, dan moet die het maar zeggen. Desnoods starten we hierover een discussie op de Sportcafé-pagina. Maar mijn standpunt is in elk geval duidelijk: niet doen. Groet,--Piet.Wijker 24 mei 2007 12:19 (CEST)

Hoi Piet, ik vond het inderdaad ook een twijfelgeval. Ik begrijp ook uit jou reactie dat we deze maar beter kunnen verwijderen. Ik stel voor als het noemenswaardig is dat we het laten staan in de tekst, maar dat we het nooit vermelden in de tabellen. Of ben je van mening dat het ook beter uit de tekst verwijderd kan worden? Rudolphous 24 mei 2007 17:24 (CEST)
Rudolphous, ik ben het er helemaal mee eens. Niet in de tabellen vermelden dus, alleen in de tekst en dan nog slechts als het om een bijzondere veteranenprestatie ('Masters' moeten we tegenwoordig eigenlijk zeggen) gaat. Groet,--Piet.Wijker 24 mei 2007 18:41 (CEST)

Lege redirects[bewerken]

Hallo Rudolphous, je hebt gisteren een aantal lege redirects aangemaakt die nu opduiken in de opruimlijstjes voor mods (nl. de lijst met lege redirects, hoe logisch ;-)). Het gaat om onder meer Ciska Jansen, Ella Deurlo, Ellen Ort, Gerda Blokziel-Vetter, Gerda Vetter, Janny van Eyck, Janny Vos, Joke van der Stelt en nog wel een paar. Worden die artikelen binnen afzienbare tijd nog gevuld, of kan ik beter de rode redirects weggooien? Bedankt en groet, eVe Roept u maar! 24 mei 2007 13:17 (CEST)

Hallo Eve, deze worden zeer binnenkort (vandaag?) aangemaakt. Rudolphous 24 mei 2007 17:21 (CEST)
Ik zie het, de meeste zijn al blauw :-) Bedankt! Groet, eVe Roept u maar! 24 mei 2007 22:56 (CEST)
Hoi Eve, je bent iets te snel.... ze zijn blauw... maar als je erop drukt kom je uit bij rood. Ik ga er nog mee aan de slag. Rudolphous 24 mei 2007 22:58 (CEST)
Lach haha dat was een slimme zet van mij ja. Succes met je artikelen dan maar ;-) Groet eVe Roept u maar! 24 mei 2007 23:04 (CEST)
Er is nu een gemaakt. Waarschijnlijk vanavond weer meer tijd. Rudolphous 25 mei 2007 06:19 (CEST)
Hmmmm, ze zijn zojuist door de robot van Webboy verwijderd, dus ik vrees dat je ze weer opnieuw zult moeten aanmaken... Groeten eVe Roept u maar! 25 mei 2007 13:13 (CEST)
In dat geval maak ik ze wel opnieuw aan zodra ik de artikelen ga maken. Rudolphous 25 mei 2007 17:12 (CEST)

Janny van Eyck-Vos[bewerken]

Volgens mij kloppen de jaartallen niet, tijnzij overgrootmoeder Janny ijzersterk is Japiot 25 mei 2007 00:11 (CEST)

Bedankt, is gecorrigeerd. Rudolphous 25 mei 2007 00:15 (CEST)

Sjablonen[bewerken]

Hoi, Ik heb de link op je overlegpagina gewijzigd in een link naar de atletieksjablonen ipv een link naar de olympische sjablonen. Ik hoop dat je het niet erg vindt, maar anders klopte de tekst niet :) groetjes Liekevo 25 mei 2007 14:18 (CEST)

Prima, geen probleem Rudolphous 25 mei 2007 17:11 (CEST)

Leon Wijers[bewerken]

Beste Rudolphous, Leon Wijers komt in Atletiekstatistiek Aller Tijden van de KNAU voor als Leon Weyers. Weet jij zeker, dat jouw spelling de juiste is?--Piet.Wijker 28 mei 2007 08:55 (CEST)

Goedemorgen Piet, ik heb de spelling van deze site [1] overgenomen. Ik vind jouw boek betrouwbaarder, van mij mag je de pagina hernoemen. Rudolphous 28 mei 2007 08:59 (CEST)
Ik heb eigenlijk liever dat jij dit dan even doet. Ik ben daar zelf niet in thuis en voordat het dan weer fout gaat... Sorry!--Piet.Wijker 28 mei 2007 09:06 (CEST)
Oke is gedaan. Als je een artikel opent dan zit er bovenaan een knop "wijzig titel". Deze heb ik gebruikt. Daarna heb ik links een functie "links naar deze pagina". Dan zie ik in een oogopslag welke links nog naar de oude artikelnaam linken. Deze oude links heb ik dan omgelegd naar de nieuwe spelling. Verder moest ik de naam in het artikel zelf wijzigen. Wil het volgende keer ook weer doen, mocht dat nodig zijn Rudolphous 28 mei 2007 09:15 (CEST)
Bedankt, never too old to learn. Stom genoeg had ik nog nooit naar die knop gekeken. Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 10:44 (CEST)

Afstandaanduidingen[bewerken]

Beste Rudolphous, ik zie dat je bij de artikelen over atleten in het overzicht met hun overwinningen overal afstandaanduidingen begint toe te voegen. Ik vind dit niet fraai. Het maakt een rommelige indruk. Naar mijn mening zou de afstandaanduiding bij het artikel over de loop/het evenement moeten staan en niet bij elke individuele atleet. Graag je reactie. Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 09:06 (CEST)

Ik heb dit gedaan bij een aantal afstanden die verwarrend kunnen zijn, zoals: Groet Uit Schoorl (niet de 30 km), de Zevenheuvelenloop (niet de 15 km) of misschien het beste voorbeeld een vrouw die de Tilburg Ten Miles loopt, maar dan niet de 16,1 km, maar de 10 km. Wat we kunnen doen is alleen deze vermelding opnemen waar het verwarrend kan zijn. Wat een halve marathon is zullen mensen wel weten denk ik zo. Rudolphous 28 mei 2007 09:15 (CEST)
Rudolphous, met je laatste voorstel ben ik het eens.--Piet.Wijker 28 mei 2007 10:44 (CEST)
Hoe vind je de atletiekbijdrage de laatste tijd? Rudolphous 28 mei 2007 09:17 (CEST)
Al diverse malen heb ik laten blijken zeer onder de indruk te zijn van je enorme 'output'. Overigens ben jij vooral gefocust op kwantiteit, althans die indruk maak je. Best begrijpelijk overigens, je wilt natuurlijk graag dat 300.000-ste artikel op je naam zien te krijgen! Ikzelf ben meer gericht op kwaliteit. Ik wil graag dat wat er in een verhaal staat, ook klopt. Het verhaal zelf hoeft niet per sé omvangrijk te zijn, maar wat erin staat moet wel waar zijn, als het even kan. Jij gaat er wat meer vanuit dat wat jij produceert, wel weer door een ander op zijn fouten zal worden bekeken. Dat dwingt bijvoorbeeld mij dan in de rol van corrector en die speel ik liever niet. Onvolledige info vind ik niet erg (je kunt niet meer brengen dan je weet), een ander krijgt dan weer de kans om aanvullingen toe te voegen. Maar fouten vind ik gevaarlijk. Hoe kan een leek nu beoordelen of een 100 m PR van iemand niet 9,99 maar 9,97 moet zijn? Die verantwoordelijkheid ligt dus bij ons en die weegt m.i. zwaar. Verder zul je hebben gemerkt dat ik een atleet altijd een 'gezicht' probeer te geven. Ik heb een broertje dood aan stukjes die niets anders zijn dan een opsomming van feiten en prestaties. Maar goed, dat is míjn insteek (heeft wellicht ook te maken met mijn Human Resources achtergrond). Over het algemeen ben ik echter zeer te spreken over hoe het nu gaat. Er is een soort samenwerking ontstaan die mij op zich wel aanstaat. Nog een laatste opmerking, ik dacht dat wij ons v.w.b. de Nederlandse atleten vooralsnog zouden beperken tot Nederlandse kampioenen, naast de deelnemers aan Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen uiteraard? Met je meest recente artikelen (Timmermans, Weyers) wijk je daarvan af. Heeft dat een speciale reden? Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 10:44 (CEST)
Die 300k maakt mij persoonlijk niet heel veel uit eigenlijk. Ik zou het wel leuk vinden als een heel bekende Nederlandse atleet, zoals John Vermeule of Stella Jongemans deze eer krijgt toebedeeld. Ik heb bij 25 artikelen de overbodige afstanden verwijderd. Ik zou er vast wel een paar gemist hebben, maar zo erg vind ik dat ook niet. Bij de meeste is het in ieder geval nu weg. Gerrie Timmermans en Leon Weyers heb ik gedaan, omdat ik met de Zevenheuvelenloop bezig was. Het gezicht aan een atleet geven vind ik ook belangrijk, maar mij ontbreekt meestal de info om dit te doen. Rudolphous 28 mei 2007 11:33 (CEST)
Lijkt mij wel een poging waard. Ik kies dan voor John Vermeule (van de twee opties is een verhaal over Stella Jongmans m.i. het meest bewerkelijke, omdat het meer uitzoekwerk vergt). Zet jij het artikel op en verzamelt de feiten? Dan vul ik het naderhand met wat human interestachtige info verder in. Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 12:17 (CEST)
Oke, ik zal een opzetje maken. Op deze plek komt dan een linkje naar mijn gebruikerspaginaRudolphous 28 mei 2007 14:43 (CEST)
Trouwens, Leon Weyers is genomineerd als zijnde N.E. Ik kan dit achteraf wel inkomen. De Zevenheuvelenloop zal het dan maar moeten doen met een aantal terechte rode linken. Rudolphous 28 mei 2007 14:45 (CEST)

John Vermeule[bewerken]

Eerste opzet is hier te vinden: Gebruiker:Rudolphous/Artikel1. Ik ben niet zeker van zijn geboortedatum, want hier staat een andere: http://mypage.bluewin.ch/tomtytom/iccu/wxc_iaaf/wxc_SM1990S.html. Rudolphous 28 mei 2007 17:27 (CEST)

Rudolphous, de door jou ingevoerde geboortedatum is correct. Ik heb inmiddels ook wat voorbereid. Ik zal dit vanavond integreren met jouw opzet. We hebben nog wel wat tijd, zie ik. Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 18:27 (CEST)
OK, Rudolphous, de klus is geklaard wat mij betreft. Kijk maar wat je ervan vindt. Ik laat het verder aan jou over om dit verhaal op het juiste ogenblijk in het Wikipediabestand te prikken. Succes! Groet,--Piet.Wijker 28 mei 2007 22:28 (CEST)
Zo zeg. Dat artikel staat als een huis! Ik vind het echt een heel mooi artikel geworden. Je hebt de atleet echt een gezicht gegeven. Het leuke is ook dat ik deze persoon in levende lijve ooit heb gezien tijdens een presentatie. Ik zal proberen het op tijd te submitten. Het is een kleine kans dat het allemaal gaat lukken. Ik denk dat er mensen zijn die een queue van 20 artikelen klaar hebben staan. Zo ging het ook bij de 280.000 althans. Een klein probleempje is ook dat de teller op de homepage niet synchroon loopt met de teller op mijn pagina. Over 2 - 3 uur is het gedaan denk. Rudolphous 28 mei 2007 22:40 (CEST)
Het is niet het 300.000ste artikel geworden. Gisteravond stond de teller op 295.965 en toen opeens op 300.025. Er werden zo'n 50 pagina's tegelijkertijd opgeslagen. Het goede nieuws wat rest is dat de Nederlandse wikipedia er een goed artikel bij heeft. Groet, Rudolphous 29 mei 2007 07:21 (CEST)
Pech gehad, Rudolphous, maar het was het poberen waard. Groet,--Piet.Wijker 29 mei 2007 08:49 (CEST)
Hoi, Over welke wedstrijd heb je het in het stukje Mr. Chrono? Dit wordt mij niet duidelijk uit het stukje. groetjes Liekevo 29 mei 2007 12:54 (CEST)
Hallo Lieveko. Dat stond in dit artikel. Het gaat over de marathon van Enschede. Het artikel is in 14 april 2000 geschreven. In 2000 vond de marathon niet plaats vanwege de vuurwerkramp, dus ik denk dat het gaat over de Marathon van Enschede 1999 die gelopen werd op 6 juni 1999. Let op, Vermeule finishte niet, dus hij staat ook niet in de uitslagen. Rudolphous 29 mei 2007 19:05 (CEST)
Ik was ook niet helemaal duidelijk zie ik al :) Ik bedoelde in welke wedstrijd hij haas was geweest in 1995. En ik denk dat je een referentie moet aanmaken voor de quote. groetjes Liekevo 31 mei 2007 11:53 (CEST)
Hallo Lieke, ik heb de honneurs intussen maar even waargenomen. Zoals je hierboven kunt lezen, heb ik immers toch al een forse inbreng in het verhaal gehad. Ik denk dat het er nu staat zoals jij het graag wilde hebben. Groet,--Piet.Wijker 31 mei 2007 12:24 (CEST)

Verwijderingsnominatie Watertoren (Halsteren)[bewerken]

Beste Rudolphous/Archief/2007, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Watertoren (Halsteren). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070530 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 31 mei 2007 02:31 (CEST)

Leah Malot[bewerken]

Beste Rudolphous, begin deze maand heb jij het stukje over Leah Malot aangemaakt. Daarom aan jou het verzoek om dit stukje op tenminste een tweetal punten aan te vullen: 1. de tijd horend bij de vermelde prestatie van dat Afrikaanse indoorrecord op de 3000 m; 2. welk onderdeel(-delen) zij won op de Afrikaanse Spelen. Groet,--Piet.Wijker 31 mei 2007 09:37 (CEST)

Haar tijd staat al vermeld onder het kopje Persoonlijke records. PatrickVanM 31 mei 2007 09:39 (CEST)
Beste PatrickVanM, tenzij het er expliciet bij vermeld staat, moeten wij ervan uitgaan dat vermelde prestaties altijd outdoorprestaties zijn en geen indoorprestaties. Groet,--Piet.Wijker 31 mei 2007 09:45 (CEST)
Oke, ik zal dit uitzoeken. Ik heb al e.a. verbeterd maar ben er nog niet achter waar het 3000 meter indoor record gelopen is, en hoeveel dit staat. Haar PR is een outdoor record. Rudolphous 31 mei 2007 19:03 (CEST)
De goede indoor en outdoor records zijn nu toegevoegd. 31 mei 2007 22:08 (CEST)

Nadezhda Wijenberg[bewerken]

Beste Rudolphous, zou jij wat willen uitzoeken? Jij beschikt blijkbaar over nogal veel informatie rond marathons en zo. In de uitslagenlijst van de Marathon van Amsterdam kom ik in 1996 ene Nadezhda Ilyina tegen. Volgens mij is het zeer waarschijnlijk dat dit Nadezhda Wijenberg is, toen zij nog ongetrouwd en Russische was. Ik weet het alleen niet zeker. Wel staat mij bij dat er ooit een naamgenote van haar heeft rondgelopen. Alleen was dat, als ik het mij goed herinner, een 400 meterloopster. Duik hier s.v.p. eens in. Lijkt me een leuk klusje voor je. Groet,--Piet.Wijker 30 mei 2007 15:51 (CEST)

Hallo Piet, ik zal proberen dit te achterhalen. Rudolphous 30 mei 2007 16:41 (CEST)
Hallo Piet, ik heb het uitgezocht. Het is zeer waarschijnlijk Nadezhda Wijenberg die deze wedstrijd op haar naam schreef en niet Nadezhda Ilyina (sprintster). De rede: het is waarschijnlijker dat een 35-jarige marathonloopster, die meerdere verschillende wedstrijden deed in Europa en die het jaar ervoor de marathon van São Paulo won en de jaren erna ook marathons op haar naam schreef deze wedstrijd won, dan een 400 meter sprintster op 47-jarige leeftijd. Ik heb de vraag (to-be-sure) ook voorgelegd aan iemand die de pagina van Nadezhda Wijenberg heeft gewijzigd (zie haar historie) Rudolphous 30 mei 2007 18:35 (CEST)
Rudolphous, een prima redenering waarin ik mij helemaal kan vinden. Ben benieuwd wat die ander zal vinden. Tussen haakjes, ik zie dat je inmiddels Yvonne Wisse hebt 'gedaan'. In dit verband, mocht je plannen hebben om ook Laurien Hoos op te pakken, die heb ikzelf inmiddels bijna af. Doen we in elk geval niets dubbel. Groet,--Piet.Wijker 30 mei 2007 20:31 (CEST)
Oke, goed dat ik dat weet. Over het artikel van Yvonne Wisse. Ik moet de PR's nog goed uitzoeken. Ik twijfel of ik de pr's van haar site niet moet overnemen, en alleen die van www.iaaf.org. Op haar site staan namelijk geen plaatsnamen + datums. Het zou namelijk zo maar kunnen dat ze deze prestaties tijdens een training behaalde. Rudolphous 30 mei 2007 20:40 (CEST)
Laat de controle van die PR's van Yvonne Wisse maar aan mij over. Als het even kan, giet ik ze daarna ook gelijk in een mooi overzichtje. Wat Nadezhda Wijenberg betreft, ik zie dat je alvast maar een optie hebt genomen op bovenstaande veronderstelling. Of heb je intussen meer informatie ontvangen? Groet,--Piet.Wijker 31 mei 2007 07:30 (CEST)
Hallo Piet, ik heb inderdaad een optie genomen, omdat ik dit scenario waarschijnlijk acht. Alvast bedankt voor de PR controle. Groet, Rudolphous 31 mei 2007 17:57 (CEST)
Hallo Rudolphous, ik heb de PR's van Yvonne Wisse nagekeken en in een mooi overzicht gegoten. Er zaten toch nog enkele verschillen in, zij het kleine. O ja, en wat de Lijst van Nederlandse atleten betreft, daarvan heb ik nu alle vrouwen gecontroleerd. Ik heb er nog een tiental op een lijstje staan, omdat ik die niet zo gauw kan thuisbrengen, maar dat komt wel goed. In elk geval zijn het geen Nederlandse kampioenes. Nu de mannen nog. Het is trouwens een rotklus, dat nakijken. Groet,--Piet.Wijker 1 jun 2007 22:34 (CEST)
Goed werkt van die PR's van Yvonne van Wisse. Wat die Lijst van Nederlandse atleten betreft. Als het te vervelend is kan het ook wel een andere keer, het moet wel leuk blijven allemaal. Ik heb de laatste tijd ook wat minder tijd, dus er komen wat minder artikelen van mijn hand. Groet, Rudolphous 2 jun 2007 11:48 (CEST)

Wist-je-datjes[bewerken]

Beste Rudolphous, toen we Portaal:Atletiek aan het opzetten waren is afgesproken (zie de overlegpagina van het portaal), dat we ons v.w.b. de Wist-je-datjes zouden beperken tot een tweetal onderwerpen per veertien dagen en dat ik die rubriek vooralsnog zou verzorgen. Nu zie ik dat jij er middenin een nieuwe veertiendaagse periode ineens een tweetal onderwerpen aan hebt toegevoegd. Dat was dus niet de bedoeling. Kun je aangeven, waarom je plotseling van de gemaakte afspraak bent afgeweken?--Piet.Wijker 4 jun 2007 22:59 (CEST)

Hallo Piet, ik wist dit niet. Ik zie dat je dit inderdaad op 16 apr 2007 21:28 (CEST) op de overleg pagina hebt geschreven. Ik vond deze twee feiten wel opmerkelijk om te lezen, en heb ze zodoende geplaatst. Rudolphous 4 jun 2007 23:09 (CEST)

Jan Knippenberg[bewerken]

Beste Rudolphous, het door jou gestarte artikel over Jan Knippenberg heeft vele herinnereingen bij mij opgeroepen. Ik heb Jan gedurende een deel van zijn atletiekloopbaan nauwlettend gevolgd en heb hem in die periode zelf ook goed leren kennen. Ik ben o.a. diverse malen bij hem thuis geweest in de periode dat hij in Castricum woonde. Ik ben ook nauw betrokken geweest bij de aanpak van een hernia waar hij mee kampte en waarvan hij goeddeels genas (zonder operatie, die eerst noodzakelijk leek!). Ik zou daar een heel apart verhaal over kunnen schrijven en ga dat misschien ooit nog wel eens doen ook. In het door jou opgezette artikel las ik, dat je daarin ook de 60 km van Texel noemt. Weet je dat Jan daar min of meer de initiatiefnemer van is geweest? Mocht je over die loop (m.n. de eerste editie ervan) meer willen lezen, zoek hiernaar dan op www.google.nl. Als je mijn naam intikt en vervolgens op 'zoeken', kom je o.a. terecht bij het verslag dat ik in 1991 voor de Atletiekwereld over deze loop maakte. Zie maar of je er voor Wikipedia iets mee kunt. Dat laat ik verder aan jou over. Groet,--Piet.Wijker 6 jun 2007 11:42 (CEST)

Beste Piet, bedankt voor je reactie. Ik werd blij je reactie te lezen. Ook leuk te lezen dat je ook Jan Knippenberg persoonlijk kende. Van wat ik lees was het een bijzondere man en ook moeilijk in een artikel te vatten zonder hem onrecht aan te doen. Zijn prestaties ("kunst") waren meer dan beyond. Ik zal je verslag nalezen en kijken of ik daar nog wat zaken voor wikipedia uit kan halen. Ik wil eigenlijk nog een lemma over de 60 km van Texel en de Jan Knippenberg Memorial schrijven. Dit gaat vandaag niet meer lukken denk ik, want ik ben laat thuis (straks 110 km aan het fietsen en daarna nog een 1/8 triatlon doen). Door al het werk aan wikipedia is mijn conditie er vast niet op vooruit gegaan. Groet, ;-) Rudolphous 6 jun 2007 12:07 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken]

Beste Rudolphous/Archief/2007,
bedankt voor je stem. Het portaal Atletiek is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 10 jun 2007 11:45 (CEST)

Graag gedaan, Groet. Rudolphous 10 jun 2007 11:53 (CEST)

Archief[bewerken]

Archief 1


discus[bewerken]

We waren tegelijk met het artikel over discuswerpen bezig! Geen idee of ik nu weer dingetjes van jou heb overruled, ik denk het niet, maar kijk er even naar! atalanta 16 jun 2007 01:00 (CEST)

Volgens mij heb je alles meegenomen. Ik zie dat je e.a. hebt overgenomen van een anderstalig wiki. Het is een mooi artikel geworden. Ik zal nog even kijken of ik het plaatje van de Duitse wiki over kan nemen. Groet, Rudolphous 16 jun 2007 01:08 (CEST)
Dat Duitse plaatje bewerk ik wel. Ik heb overigens weinig overgenomen, zat gewoon in m'n hoofd! Maar het Duitse artikel is erg uitgebreid, daar zit nog wel inspiratie. atalanta 16 jun 2007 01:18 (CEST)
Oke, alvast bedankt. Ik heb de wereldrecords alvast toegevoegd. Rudolphous 16 jun 2007 01:27 (CEST)
Excuus dat ik dacht dat interwikiaal meer had overgenomen. In dit geval vind ik het knap verzonnen allemaal. Als je tijd en zin hebt, misschien kan je dan ook naar hoogspringen en kogelslingeren kijken, kennelijk heb je er veel verstand van. Rudolphous 16 jun 2007 11:58 (CEST)
Hallo allebei, dat is een mooi artikel geworden. Mijn complimenten! De libellen zijn eindelijk het land weer uit, atalanta? Groet,--Piet.Wijker 16 jun 2007 10:40 (CEST)
Hoogspringen en kogelslingeren, daar zit al wat van mij in. Wat voor dingen zou je er bij willen hebben? Aan statistieken waag ik me niet. (De libellen vliegen nog, maar het is niet zo mooi weer...) atalanta 16 jun 2007 14:52 (CEST)
De artikelen waren inderdaad al een stuk uitgebreider dan ik dacht. Ik heb de wereldrecords kogelslingeren toegevoegd en wat aan de spelling gedaan. Ik zie nog twee plaatjes staan bij de Duitse hoogspringen en kogelstoten. Kan je deze ook bewerken naar het Nederlands? Het gaat om deze: [2] [3] Groet, Rudolphous 16 jun 2007 19:41 (CEST)

Verwijderingsnominatie Ad Röling[bewerken]

Beste Rudolphous, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Ad Röling. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070616 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 jun 2007 02:18 (CEST)

Teveel edits[bewerken]

Beste Rudolphous,

Bedankt voor je bijdragen op vele artikelen, alleen het valt me op dat je vaak meerdere bewerkingen achter elkaar doet. Elke keer een pagina opslaan kost extra serverruimte en maakt bovendien de bewerkinggeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken. Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken kun je zien hoe het artikel er na je wijzigingen uitziet. Je kunt deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Crazyphunk 17 jun 2007 17:37 (CEST)

Hallo CrazyPhunk. Natuurlijk weet ik dit en natuurlijk heb je gelijk. Ik was bezig meerdere bronnen te mergen in het artikel. Vervolgens wilde ik nog een aantal spelfouten weghalen, en daarna besloot ik nog een aantal links aanbrengen. Ik ben in het verleden wel eens werk kwijt geraakt door te lang niet te saven. Ik zal in het vervolg weer wat grotere stappen proberenn. Rudolphous 17 jun 2007 17:43 (CEST)
mooi zo. "Op dit moment wordt de lijst uitgebreid, gelieve geen bewerkingen te maken op deze pagina totdat deze balk weer verwijderd is." Wat snap jij niet van deze tekst? Die stond toch echt bovenaan de pagina? Ik ga nu niet nog een keer die update doen. Crazyphunk 17 jun 2007 17:49 (CEST)
Die heb ik dan gemist. Waarvoor excuus. Groet, Rudolphous 17 jun 2007 17:54 (CEST)
ach ja Crazyphunk 17 jun 2007 17:56 (CEST)

Infoboxen[bewerken]

Ik wil trouwens al een tijdje erop aan gaan dringen bij jouw om infoboxen te gaan gebruiken zoals {{sportersbox}}, {{artiest}} en {{acteur}}. Jij maakt heel veel artikelen waaronder artikelen waar deze infoboxen voor zijn, dus het zou handig zijn als jij ze deed, dan hoeft iemand anders dat niet daarna te gaan doen. PS: let jij ook of bronvermelding? Crazyphunk 17 jun 2007 17:58 (CEST)

Boxen, akkoord. Bronvermelding, akkoord. Rudolphous 17 jun 2007 18:00 (CEST)
Duim omhoog, weet je wel hoe je bronvermelding moet neerzetten? Voorbeeld staat op bijvoorbeeld Arnold Newman Crazyphunk 17 jun 2007 18:08 (CEST)
Met dat voorbeeld erbij moet het zeker lukken. Bedankt. Groet, Rudolphous 17 jun 2007 18:09 (CEST)
Goed zo Duim omhoog Crazyphunk 17 jun 2007 18:10 (CEST)

Verwijderen artikel Ad Röling[bewerken]

Dag Rudolphous,

Het is n.a.v. de discussie in de kroeg denk ik inmiddels wel duidelijk dat over Ad Röling geen encyclopediewaardig artikel te schrijven is. Heb je er bezwaar tegen als ik het nu meteen weggoooi of wilde je eerst de standaard verwijderlijst-termijn van twee weken nog afwachten? Groeten, Tjipke de Vries 17 jun 2007 19:28 (CEST)

Van mij mag je het gelijk weggooien, inclusief alle links er naar toe. Alvast bedankt! Groet, Rudolphous 17 jun 2007 19:29 (CEST)
Gedaan, bedankt voor je reactie! Tjipke de Vries 17 jun 2007 19:34 (CEST)
Ook bedankt voor het deleten. Ben benieuwd hoeveel van dit soort gevallen we nog hebben op wikipedia. Groet, Rudolphous 17 jun 2007 19:35 (CEST)
Hoeveel heb ik geen idee van, maar dat het er meer zijn staat wel vast :-( Overigens denk ik niet dat er in dit geval sprake was van kwade opzet, niet iedereen weet waar Wikipedia nou eigenlijk voor staat. Het zijn met name de gevallen waar wel sprake is van kwade opzet waar ik me zorgen om maak. Tjipke de Vries 17 jun 2007 19:39 (CEST)

Chinese Namen (Liu Xiang)[bewerken]

Beste Rudolphous, ik zie dat je een nieuw artikel hebt aangemaakt over Liu Xiang. Dat geeft mij aanleiding om nog eens terug te komen op één van onze discussies van enige tijd geleden, nml. op de vraag wat nu eigenlijk de voornaam en wat de achternaam is van de Chinezen. Zoals je je zult herinneren was ik vorige maand in China en natuurlijk heb ik de gelegenheid aangegrepen om dat van die Chinese namen daar ter plekke uit te zoeken. Het zit dus zo: Chinese namen beginnen altijd met de achternaam, de familienaam dus, want die is daar het belangrijkst. Dan volgt de voornaam ('given name', zoals zij daar zeggen). In alle officiële uitingen houden zij die volgorde aan. In ons voorbeeld is Liu dus de achternaam, Xiang de voornaam. In het Chinese schrift bestaat de achternaam ook altijd slechts uit één karakter; de voornaam kan uit meerdere karakters bestaan. In onze westerse schrijftaal herken je dit doordat de achternaam vrijwel altijd uit één lettergreep bestaat, de voornaam uit meerdere lettergrepen. Nu willen de Chinezen in alles dolgraag door het Westen voor vol worden aangezien en dus willen zij zich ook op dit gebied nog weleens aanpassen. Dat houdt dus in dat zij soms de zaak omdraaien en dan ook eerst hun voornaam vermelden, gevolgd door hun achternaam. Rest ons de vraag wat wij bij Wikipedia nu precies moeten doen. Ik vraag me af of hier elders binnen Wikipedia al niet over is nagedacht. Wie kan daar meer over zeggen? Groet,--Piet.Wijker 19 jun 2007 21:01 (CEST)

Goedeavond Piet, Leuk dat je het in China nagevraagd hebt. Als ik jouw goed begrijp noemt deze Chinese zich in China <achternaam> <voornaam> = Liu Xiang, maar wil zich in het westen (om ons Westen te gemoed te komen) ook wel Xian Liu noemen. Ik heb geen idee wat de standaard hierover is binnen wikipedia. Als ik naar plaatsnamen kijken spreek men hier van Keulen en niet van K. Ik denk dus dat we alle Chinese namen moeten omvormen naar de Nederlandse vorm: "Voornaam Achternaam". Hopelijk leest iemand met kennis van zaken dit op deze pagina. Zo niet dan verplaats ik deze discussie naar Wikipedia:De kroeg. Die nieuwe atletiek artikelen heb ik gemaakt, omdat me dit me wel handig leek. Ik heb er wat meer tijd in gestopt dan gebruikelijk, hopelijk was dit te zien. M.vr.Groet, 19 jun 2007 21:50 (CEST)
Als ik dit artikel lees Chinese namen en met name dit artikel Mao Zedong lijkt het erop dat men hier toch de Chinese standaard hanteert. Er wordt trouwens gecategoriseerd op Mao (achternaam). Rudolphous 19 jun 2007 21:58 (CEST)
Als ik dit vertaal naar de atleten die we hebben: Xing Huina (ok), Junxia Wang (fout), Liu Xiang (ok), Wei Yanan (ok), Sun Yingjie (ok), Zhang Shujing (ok), Chunxiu Zhou (fout). Rudolphous 19 jun 2007 22:07 (CEST)
Verder lijkt de IAAF het overal goed door te voeren behalve bij de statistiekpagina's consequent fout. Rudolphous 19 jun 2007 22:11 (CEST)
Ja, ik denk dat het er toch wel op zal uitdraaien dat wij de Chinese gewoonte dienen te volgen: dus eerst de achternaam en daarna de voornaam. Wist je trouwens dat er maar enkele honderden verschillende achternamen in China bestaan? En daar moeten 1,25 miljard Chinezen het mee doen! Maar goed, laten we de discussie ook nog maar eens Wikipedia:De kroeg intillen, dan weten we het in elk geval zeker. Doe jij dat? Dat je laatste artikelen er inhoudelijk beter uit beginnen te zien, was me al opgevallen. Nu ook nog netjes aan bronvermelding gaan doen i.p.v. al die externe links er maar onder te knallen en het wordt nog 'ns wat met jou, als sportjournalist bedoel ik. Groet,--Piet.Wijker 19 jun 2007 22:33 (CEST)
Staat nu in Wikipedia:De Kroeg. Bedankt voor je compliment. Rudolphous 19 jun 2007 22:40 (CEST)

[andere reacties verplaatst naar de kroeg]

Chinese namen[bewerken]

Beste Rudolphous wil je aub ophouden met je campagne om Chinese namen op Chinese schrijfwijze door te voeren. De Nederlandse schrijfwijze wijkt nogal af daarvan. Zo hoor ik niemand in het Nederlands Wang Beixing zeggen maar altijd standaard Beixing Wang. Dat misschien bij sommige sporten de Chinese volgorde wordt gebruikt kan, ik heb me daar persoonlijk nog niet in verdiept, maar daar waar de sporten duidelijk altijd de Nederlandse volgorde volgen is het natuurlijk doodgewoon om dan ook de Nederlandse volgorde te volgen voor de Nederlandstalige Wikipedia. Verder is het ook niet de bedoeling zomaar zonder overleg even te bepalen wat de schrijfwijze zou moeten zijn... Daarom zijn al uw titelwijzigingen teruggedraaid... Dolfy 20 jun 2007 00:49 (CEST)

Oke, dan zijn we het niet eens over dit punt. Ik dacht dat we het eens waren over de namen, vandaar mijn wijzigingen. Laten we de discussie verder in de kroeg voortzetten. Rudolphous 20 jun 2007 01:01 (CEST)
Ik heb daar alarmbel geplaatst. Deze rare situatie van is een artikel nu wel of niet goed genoemd kan natuurlijk niet... Dolfy 20 jun 2007 01:06 (CEST) ps vat het niet al te persoonlijk op hoor, ik bedoel het meer als is is de juiste weg gevolgd... Verder lijk je me prima artikelen af te leveren!
Ok, no problemo. Die wijzingen waren achteraf te voorbarig. Ik wacht de discussie wel helemaal af voor weer verder zaken te hernoemen. Groet, Rudolphous 20 jun 2007 01:43 (CEST)
Dat lijkt me inderdaad het slimst. Goed te zien dat je het zo goed oppak. Overigens ik zou het in ieder geval persoonlijk absurd vinden als we van onze eigen taalgebruik gaan afwijken, ik snap je redenering op zich wel hoor. Dolfy 20 jun 2007 01:58 (CEST)

Wikipedia:Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hoi Rudolphous, Is de schrijfwedstrijd niks voor jou? Mooie gelegenheid om een atletiek beginnetje uit te breiden. Ik zal ook een berichtje bij Piet neer zetten :) groetjes Liekevo 22 jun 2007 15:53 (CEST)

Hallo Lieveko. Piet is natuurlijk een beter schrijver dan ik. Maar leuk dat je aan me denkt. Wanneer sluit de wedstrijd? Zijn er al veel nomitaties? Misschien kan ik dan iets maken en indienen tegen die tijd. Groet, Rudolphous 22 jun 2007 22:46 (CEST)
Anders kun je het misschien samen met Piet doen en/of Atalanta. De deadline is 15 juli, het beginnetje moet voor 16 maart aangemaakt zijn en minder dan 10 links bevatten (sjablonen tellen niet mee) of minder dan een bepaald aantal bytes (staat bij de regels). Het moet aan deze regels voldoen op 15 juni. Je moet je artikel dus aanpassen en nomineren door er het schrijfwedstrijd sjabloon op te plakken uiterlijk 15 juli. Er zijn tot nu toe rond de 15 nominaties. groetjes Liekevo 22 jun 2007 23:01 (CEST)

Architect / watertoren[bewerken]

Beste Rudolphous, ik begrijp best dat de architecten betrokken zijn bij de ontwerpen van watertorens, maar ze horen PERTINENT niet in de categorie. Je kunt ze vermelden in het artikel over watertorens, maar in de categorie stoppen is gewoon verkeerd. Of wil je Norman Foster ook in de categorie stadhuis, parlement, wolkenkrabber gaan plaatsen? Alankomaat 23 jun 2007 14:46 (CEST)

Oke, ik snap je punt. Prima zo dan. Groet, Rudolphous 23 jun 2007 15:23 (CEST)
Ook ok! Bedankt voor je reactie. Alankomaat 23 jun 2007 15:52 (CEST)

Daniël Kipngetich Komen[bewerken]

Beste Rudolphous, waarom heb je de tweede voornaam van Daniël Komen ineens ook in de titel opgenomen? Dat doen we anders toch ook niet? Groet,--Piet.Wijker 24 jun 2007 20:54 (CEST)

Beste Piet, ik heb dit gedaan omdat er nog een Daniël Komen is. Wat we ook kunnen doen, is in hem toch in alle lijsten Daniël Komen noemen, maar hem wel gelijk redirecten naar de goede. Een andere optie is de artikelen hernoemen met een geboortedatum erin. Dit hebben we eerder gedaan bij Luke Kibet. Groet, Rudolphous 24 jun 2007 21:16 (CEST)
Rudolphous, de Luke Kibet oplossing lijkt mij de beste. Hoe dan ook, laten we proberen consistent te zijn in dit soort gevallen. Groet,--Piet.Wijker 24 jun 2007 21:37 (CEST)
Oke, ik zal het recht breien. Groet, Rudolphous 24 jun 2007 21:41 (CEST)
Overigens die Luke Kibet oplossing had ik bedacht, omdat deze personen geen tweede naam hebben of dat deze niet bekend is. Groet, Rudolphous 24 jun 2007 21:44 (CEST)
Ik ben klaar met het terugdraaien. Ik vermoed dat je het zo beter vind. Rudolphous 24 jun 2007 21:58 (CEST)

Melissa Boekelman[bewerken]

Hoi Rudolphous, Ik zag net het artikel over Melissa Boekelman daarin staat dat ze in 2007 nederlands kampioen werd bij de senioren en junioren, maar volgens mij is het nk senioren pas komend weekend. Moet dit misschien nk indoor zijn? groetjes Liekevo 25 jun 2007 10:14 (CEST)

Hallo Lieveko, ik heb dit gevonden op haar site: [4]. Ik heb in het artikel zelf toegevoegd dat het een indoor kampioenschap betrof. Groet, Rudolphous 25 jun 2007 19:12 (CEST)
Nog een aanvulling: ook op deze link [5] staat dat ze tweemaal Nederlands kampioen werd dit jaar. Ik kan helaas zo snel geen een andere link vinden die het Nederlands jeugdkampioenschap bevestigd. Ik ga nog even verder zoeken. Groet, Rudolphous 25 jun 2007 19:31 (CEST)
Ik heb het jeugdkampioenschap verwijderd. Groet, Rudolphous 25 jun 2007 19:56 (CEST
Beste Rudolphous, het staat er op haar eigen site nota bene met grote letters boven, dat dit het indoorkampioenschap bij de senioren betrof. Bovendien, ze staat op de foto op het ereschavot middenin de grote indoorhal van Gent. Duidelijker kun je het bijna niet krijgen, zou ik zeggen. Tussen haakjes, met nationale jeugdkampioenschappen doen wij in artikelen over atleten over 't algemeen niet zoveel, althans niet in prestatie-overzichten e.d. In de tekst willen we er nog wel eens op wijzen, maar verder niet. Ook in de atletiekboxen nemen we zo'n kampioenschap niet mee, want anders zouden wij bij vele atleten hun eerste jeugdtitel moeten vermelden i.p.v. hun eerste seniorentitel. Natuurlijk zijn internationale jeugdkampioenschappen wél het vermelden waard, ook in atletiekboxen (Voorbeeld: Rutger Smith). Groet,--Piet.Wijker 25 jun 2007 20:42 (CEST)
Goedenavond Piet, bedankt voor je uitgebreide reactie. We schrijven inderdaad beide dat het om een indoor titel gaat. Ik schrijf dit, want je woordkeus wekt namelijk de indruk dat ik precies het omgekeerde beweer. :-) Het is natuurlijk wel zo dat ik nog lang niet alles van atletiek weet. Ik vind het overigens wel leuk om mee te helpen om atletiek op de NL wikipedia te verbeteren. Wat de titels betreft: de internationale jeugdtitels (wereldtitels of titels van een werelddeel) wel meenemen in de atletiekboxen lijkt mee een goed streven. Groet, Rudolphous 25 jun 2007 21:07 (CEST)
OK, ik kreeg uit bovenstaande inderdaad de indruk dat je Melissa in eerste instantie een senioren outdoortitel in 2007 had toegeschreven. Sorry! Overigens voor jouw informatie: indoorkampioenschappen van enig jaar (meestal in februari) gaan altijd vooraf aan outdoorkampioenschappen (meestal in juni/juli). Lijkt me ook handig om te weten, wanneer je in atletiekboxen de eerste titel van iemand moet weergeven. Groet,--Piet.Wijker 25 jun 2007 22:39 (CEST)
Hallo Piet. No problemo. Die vuistregel is inderdaad handig. Ik zag dat je dit al gecorrigeerd had bij Patrick van Balkom, nu snap ik ook waarom. Groet, Rudolphous 25 jun 2007 22:43 (CEST)
Zie ik jullie bij het NK komend weekeinde in Amsterdam? Ik sta in hesje op het binnenterrein te filmen. atalanta 26 jun 2007 10:40 (CEST)
Het idee an sich lijkt me wel leuk. Zaterdag kan ik niet, mogelijk zondag. Als ik tijd heb kom ik even langs. Groet, Rudolphous 26 jun 2007 19:28 (CEST)
Mij zal het niet lukken. Twee jarige kinderen, een kleinkind dat moet afzwemmen, andere sociale verplichtingen, teveel om op te noemen. Groet,--Piet.Wijker 26 jun 2007 20:56 (CEST)

Werelddeel of continent?[bewerken]

Hoi Rudolphous, zou je dit niet even afwachten, er zijn er namelijk nog meer dan 6000 over om te veranderen. Groeten, Simon-sake 30 jun 2007 10:13 (CEST)

Hallo Simon-sake, 6000 is inderdaad een beetje veel. Volgens mij zitten er wel nog wat sjablonen tussen. Groeten, Rudolphous 30 jun 2007 10:31 (CEST)
Hoi Rudolphous, ik wil er ook best een aantal doen daar ik mij best kan vinden in de verandering. Ik wou echter eerst even kijken of het niet dubbel werk zou worden vandaar dat balonnetje in de kroeg. Groeten, Simon-sake 30 jun 2007 10:36 (CEST)

Florence Kiplagat[bewerken]

Hoi. Voor mij als leek is Florence Kiplagat nog niet geheel duidelijk. Ik heb de vaktermen gelinkt, en er blijken vrijwel alleen maar rode links te verschijnen. Ik heb het dus wegens onbegrijpelijkheid op de lijst gezet. Groetjes. — Zanaq (?) 30 jun 2007 12:11 (CEST)

Hallo Zanaq. Ik heb 2 links kunnen verhelpen. Ik heb landenwedstrijd hernoemd naar teamwedstrijd. Als je wilt mag je hier ook een link van maken. Wat betreft de zilveren medaille. Dit lijkt me wel duidelijk of weet je niet wat een zilveren medaille is? Groet, Rudolphous 30 jun 2007 12:15 (CEST)
Die is wel een van de makkelijkste inderdaad. Ik denk aan een redirect naar medaille, en ook voor bronzen medaille en gouden medaille. Helaas vertelt het artikel medaille helemaal niets over de hierarchie van medailles in de sport. Ik heb er verder geen verstand van dus ik laat het aan jou over. Ik heb geen moeite met die rode link denk ik, dus ik zal de nominatie in elk geval sluiten. Dank. — Zanaq (?) 30 jun 2007 12:21 (CEST)
PS. is het wereldkampioenschap voor junioren geen artikel waard? — Zanaq (?) 30 jun 2007 12:22 (CEST)
PS/2. misschien toch nog niet: ik weet evenmin wat een teamwedstrijd is als een landenwedstrijd. — Zanaq (?) 30 jun 2007 12:25 (CEST)
Ik heb het artikel Wereldkampioenschappen veldlopen 2007 verder verduidelijkt. Een link naar medaille lijkt me niet nodig. Een link naar wereldkampioenschap voor junioren zal ik toevoegen. Ik zal ook iets met die teamwedstrijd gaan doen. Groet, Rudolphous 30 jun 2007 12:35 (CEST)
Hallo Zanaq, Ik heb de teamuitslag iets anders verwoord. Alle junioren kampioenschappen en indoor kampioenschappen ontbreken nog op de NL wikipedia. De rode link krijg ik dus niet zo makkelijk weg. Deze wil ik tzt wel hier toevoegen. Dat gaat echter nog wel wat tijd kosten, want er ontbreekt nog wel meer hier en het moet ook netjes gebeuren en ik wil ook niet dat Piet Wijker achter de dweilwagen loopt. ;-). Vind je het wiu sjabloon nog terecht? Groet, Rudolphous 30 jun 2007 13:19 (CEST)
Als jij als deskundige denkt dat het inderdaad nog een artikel moet worden denk ik dat het zo bijna goed is: rode links zijn prima, als ze maar naar het juiste gewenste artikel verwijzen. In elk geval is het geen wiumateriaal meer, maar ik vraag me nog steeds af wat een teamwedstrijd precies is. Groetjes. — Zanaq (?) 30 jun 2007 13:31 (CEST)
Ik heb wiu weggehaald, maar zag nog wel langeafstandslopen. Ik denk dat dat woord het beste kan linken naar hardlopen, wat vreemd genoeg helemaal niets te vermelden heeft over de verschillende wedstrijdvormen en afstanden en zo. Groet. — Zanaq (?) 30 jun 2007 13:36 (CEST)
Een teamwedstrijd is een wedstrijd waarbij een groep (sporters) als team tegen elkaar strijden. In geval van het WK veldlopen worden alle uitslagen van 1 land op een wedstrijd bij elkaar worden opgeteld (2e plaats + 4e plaats + 7e plaats + 11e plaats = 2+4+7+11 = 24 punten). Hiervan wordt een landen klassement opgesteld. Wie het minsten punten heeft wint de teamwedstrijd. Voor langeafstandslopen zou inderdaad een apart lemma gemaakt kunnen worden. Zie voor een voorbeeld de mannen senioren of vrouwen senioren op Wereldkampioenschappen veldlopen 2007. Groet, Rudolphous 30 jun 2007 13:39 (CEST)

Bij een artikel Wereldkampioenschappen veldlopen 2007 verwacht ik eigenlijk toch wel een Wereldkampioenschappen veldlopen. Het verbaast mij wel hoe de sportsectie is gestructureerd. Echter als we verwachten dat pokemon-artikelen leesbaar zijn voor niet-pokemonners, mogen we ook verwachten dat sportartikelen leesbaar zijn voor niet-sporters. Op de verwijderlijst beschuldigt iemand mij ervan dat ik dit "probleem" zelf gecreëerd heb door "lukraak" links toe te voegen. Ik hoop dat jij dat niet zo ervaren hebt. Zijn bijvoorbeeld je teamsport en teamwedstrijd op een of andere manier aan elkaar gerelateerd? Niet altijd lijkt mij, want bv. voetbal is een teamsport, maar je hebt het nooit over teamwedstrijden in dat verband. Ik ben nauwelijks geïnteresseerd in sport, maar des te meer in de structuur van de encyclopedie. Over teamsport schijnen we ook geen artikel te hebben, en er linkt verdacht weinig naartoe. Volgens mij heeft de linkomanie nog niet toegeslagen onder sporters. Groetjes. — Zanaq (?) 30 jun 2007 13:45 (CEST)

Hallo Zanaq. Het artikel is er uiteindelijk beter om geworden en daar gaat het om en het is nooit erg om relevante links toe te voegen. Sport is heel breed en er ontbreekt nog genoeg. Groet, Rudolphous 30 jun 2007 16:25 (CEST)
¡Fantastico! Ik zie dat je het hebt doorgestreept, prima. Er heeft echter iemand anders iets anders doorgestreept wat niet doorgestreept had moeten worden: ik ben nogal terughoudend met doorstrepen. Groetjes. — Zanaq (?) 30 jun 2007 16:33 (CEST)

Mooie foto's[bewerken]

Dat fleurt de boel op hier, mijn complimenten. Vr.gr. --Maarten1963 2 jul 2007 01:10 (CEST)

Dank je. Ik heb er nog twee geupload. Groet, Rudolphous 2 jul 2007 06:35 (CEST)

René Beuker[bewerken]

Rudolphous, waarom heb jij de naam van het artikel René Beuker gewijzigd in René Beuke? Als ik even op google kijk, zie ik helemaal niks over René Beuke terwijl er een hoop links naar René Beuker (inderdaad wielrenner) staan. Ik draai e.e.a. dus maar weer terug. Lexw 8 jul 2007 21:51 (CEST)

Ik wilde een diakriet in de naam plaatsen. Hierbij ben ik een r vergeten te typen, waarvoor excuses. Groet, Rudolphous 8 jul 2007 21:53 (CEST)

Aha, dat verklaart alles. Lexw 8 jul 2007 22:21 (CEST)

Ik heb nog wat meer informatie toegevoegd. Hopelijk heb je er iets aan. Ben je bezig om alle rode linken weg te werken van: Lijst van Nederlandse deelnemers Ronde van Frankrijk ? Groet, Rudolphous 8 jul 2007 22:12 (CEST)

Hoe kom je daar nou bij? Ik ben helemaal niet bezig met wielrenners. Ik zal alleen een nieuw artikel staan, en wilde dat, voordat ik het als gecontroleerd zou markeren, even verifiëren. En toen bleek dat er bij google helemaal niemand met de naam Beuke bekend was. Toen ben ik in de geschiedenis van het artikel gaan kijken en zag dat jij de naam had gewijzigd, wat ik dus weer heb gecorrigeerd. Verder heb ik helemaal nul komma niets aan het artikel gedaan, ook niet aan andere artikelen over wielrenners. Ik weet er namelijk geen hout vanaf Glimlachende smiley Lexw 8 jul 2007 22:21 (CEST)

Ik dacht dat je de initiator was van het artikel (niet dus). Meestal als mensen reageren is dat het geval. Ik had nog niet bij geschiedenis gekeken. Groet, Rudolphous 8 jul 2007 22:24 (CEST)

Nederlandse kampioenschappen[bewerken]

Beste Rudolphous, zou jij in het vervolg zorgvuldiger om willen gaan met de gegevens over nationale kampioenschappen? Ik heb nu in korte tijd op dit gebied nogal ingrijpende correcties moeten aanbrengen in artikelen over Nederlandse atleten (recente voorbeelden: Rutger Smith van indoorkampioen discuswerpen (!) naar kogelstoten, Rens Blom van outdoorkampioen polshoog naar indoorkampioen polshoog en Simon Vroemen van indoorkampioen 1500 m naar 3000 m). Het moet toch niet zo zijn dat jij denkt minder zorgvuldig te kunnen werken, omdat ik er toch wel als een soort dweilwagen achteraan kom. Daar heb ik dus weinig zin in. Graag dus wat meer nauwkeurigheid s.v.p. Groet,--Piet.Wijker 30 jun 2007 08:01 (CEST)

Hallo Piet, ik zal het gaan proberen. Groet, Rudolphous 30 jun 2007 09:26 (CEST)
Piet nog even dit, jij werkt zeer nauwkeurig: maar ik corrigeer ook genoeg in het werk van anderen: zie bijvoorbeeld mijn laatste aanpassingen in Mei 2007 - sportief en Nederlandse records (atletiek)‎. Groet, Rudolphous 30 jun 2007 11:02 (CEST)
Beste Rudolphous, dat zie ik ook wel, dus daarover niets dan complimenten. Ik heb echter weleens de indruk dat jij met zoveel nieuwe dingen tegelijk bezig bent (waar jij al die tijd vandaan haalt is mij een raadsel), dat je jezelf onvoldoende de gelegenheid geeft om kritisch terug te kijken op hetgeen je hebt gepresteerd. Daardoor blijven echt storende fouten (ik heb het niet over punten en komma's) naar mijn mening soms te lang staan. Vooral in nieuwe artikelen vind ik dat vervelend, want na ong. een week heeft 'Google' die artikelen inmiddels ook ontdekt en gaan die fouten dus, als je niet oppast, de hele wereld over. Mijn complimenten overigens voor je foto's tijdens het NK in Amsterdam. Ook al is het dan niet altijd topkwaliteit, het is in elk geval veel beter dan niets. Groet,--Piet.Wijker 2 jul 2007 10:11 (CEST)
Goedeavond Piet, Ik snap je wat google betreft helemaal. Ook snap ik dat het storend is voor een atletiekkenner dat iemand die in een encyclopedie schrijft zevenkamp en tienkamp door elkaar haalt of kogelstoten en discuswerpen . Deze worden ook veroorzaakt door gebrek aan atletiekkennis van mijn kant.
Zoals je, waarschijnlijk weet, maak ik deze fouten niet met opzet. Ik doe veel werk en ik denk dat 98% correct is. Ik probeer met grote moeite alles correct op te schrijven. Ik stop hier redelijk veel energie in. Ook omdat we dit samen belangrijk vinden. Overigens staan alle artikelen die ik maak in mijn volglijst, en controleer ik alle wijzigingen die wie dan ook hierop uitvoert. Dit ter controle, lering en interesse. Ik zal proberen nog minder steekjes te laten vallen.
Ik ben overigens ook blij je compliment te lezen. Niet dat ik hier naar aan het vissen ben, maar het is toch - naast alle opbouwende kritiek - leuk om te lezen. Ik hoop dat je mijn bijdrage, werk en aanwezigheid hier nuttig vind en dat je atletiek sectie de goede kant op vind gaan op wikipedia. Laten we vooral dingen op elkaars overlegpagina schrijven. Dit komt de kwaliteit en samenwerking ten goede.
Waar ik de tijd van haal? Ik krijg een beetje een soort van schuldgevoel... Wat helpt is een veel energie, korte werkweek, weinig reistijd, zeer weinig slaap, heel veel zin. Wat ook helpt is dat ik nog niet zo als jij op wikipedia zit en vind het leuk om dingen te ontdekken en uit te zoeken. En ja ik zit er teveel achter. Groet, Rudolphous 2 jul 2007 20:40 (CEST)
Ik ben zeer onder de indruk van wat Piet, Rudolphous en Liekevo er allemaal aan doen (en misschien meer mensen). Ik zie heel veel wat aangevuld zou kunnen worden maar kom daar helemaal niet aan toe... Rudolphous, waar stond je bij de finale mannen 110m horden? Ik heb dat vanaf het veld staan filmen en dan zou je er dus op kunnen staan... atalanta 2 jul 2007 21:29 (CEST)
Ik stond aan de rechterkant ter hoogte van de start. Zie ook Gregory Sedoc. Je moet iemand hebben die hierop lijkt. [6]. Volgens mij had ik op dat moment iets wits aan op dat moment (ja, het was warm en mijn jas kon zo langzamerhand wel uit).
Beste Rudolphous, we zetten met de atletieksite op de Nederlandse Wikipedia momenteel grote stappen voorwaarts en dat is niet in de laatste plaats het gevolg van jouw inzet dit jaar. Laat daar geen misverstand over bestaan. Ik vind ook dat je, ondanks je gebrek aan atletiekkennis (zoals je zelf zegt), de zaken erg snel oppikt. Je kunt nu eenmaal niet de kennis die ik in 40 jaar (allemachtig, wat een tijd!) heb opgebouwd, zomaar even inlopen. Daarom is het juist zo leuk om op deze wijze samen te werken aan deze encyclopedie. Ik heb er echt plezier in en jij ook, mag ik aannemen. Ga zo door en beschouw mijn op- en aanmerkingen naar jou toe dus vooral tegen de achtergrond van bovenstaande. Groet,--Piet.Wijker 2 jul 2007 21:32 (CEST)
Hallo piet, bedankt voor je reactie. Die 40 jaar loop ik inderdaad niet zomaar even in :-). Ik heb er ook plezier in en ik ben blij dat iemand met zoveel ervaring een oogje in het zeil houdt. Ik hoor het wel weer als het nodig is. Groet, Rudolphous 2 jul 2007 21:55 (CEST)
Er staat niemand in het wit met een gele helm... En dat stukje waar je staat, staat net niet op m'n filmpje. Overigens die 40 jaar van Piet, 41 jaar geleden ging ik al bijna op atletiek. atalanta 2 jul 2007 23:12 (CEST)
Ik zat overigens wel te denken om op de fiets naar Olympisch stadion te gaan. Maar heb het toch maar niet gedaan want ik wil hem dan wel ergens bewaakt stallen. Met omkleden enzo, is het ook allemaal ietwat onhandig. Groet, Rudolphous 4 jul 2007 13:40 (CEST)
Hoi! Ik zag dat je nog meer uitslagen had gevonden van 2001 en 2004, heb je misschien nog andere uitslagen gevonden van nk's (voor 2001)? Ik kon ze bij de atletiekunie niet vinden. Sorry dat ik de tijdsaanduidingen niet goed had gedaan. Liekevo 7 jul 2007 23:12 (CEST)
ik zie dat je net een link erbij hebt gezet :D Liekevo 7 jul 2007 23:13 (CEST)
Ja, sommige links zijn moeilijker te vinden op internet, maar wel heel handig om te hebben. Zoals deze :-) Ga je nog een oriëntatieloop doen binnenkort? Groet, Rudolphous 7 jul 2007 23:19 (CEST)
Ja morgen weer :) Liekevo 7 jul 2007 23:24 (CEST)
Hebben ze zo'n loop ook in de omgeving van Leiden? Rudolphous 7 jul 2007 23:27 (CEST)
Op het moment niet, in NL is het "vakantie" tot september, ik ga net over de grens in België lopen. Maar na de zomer zou er daar in de buurt weleens een wedstrijd kunnen zijn.groetjes Liekevo 8 jul 2007 00:16 (CEST)
Veel succes! Rudolphous 8 jul 2007 00:27 (CEST)
Ik heb wel een lijst op papier met alle nederlandse kampioenen vanaf 1960, maar zonder plaats en datum. Je zou zeggen dat er nog wel meer digitaal beschikbaar zou moeten zijn. Of er veel uitslagen online te vinden zijn weet ik niet, ik kan niks vinden. Wat zou je willen hebben? atalanta 9 jul 2007 23:06 (CEST)
Hallo Atlanta, de uitslagen zijn ook digitaal te vinden. Op Nederlandse Kampioenschappen Atletiek staat een link naar uitslagen. Groet, Rudolphous 10 jul 2007 06:02 (CEST)
Ik heb vier a's hoor! Ik zal een digitale lijst winnaars vanaf 1960 opvragen, dat werkt wat makkelijker. atalanta 10 jul 2007 10:26 (CEST)
4 A's oke :-) Als je aan digitale versies van die lijsten kan komen zal heel mooi zijn. Groet, Rudolphous 10 jul 2007 22:24 (CEST)

Kinetische kunst[bewerken]

Hallo Rudolphous, bedankt voor je belangstelling en het verwijderen van mijn toevoegingen in het artikel. Alhoewel, in Nederland kent men de term "kinetic art"echt beter dan "Kinetische kunst" dankzij de anglicering van onze taal. Maar o.k. Misschien kun je ook commentaar geven op de door mij gestelde, onderstaande, vraag die ik heb geplaatst op de discussiepagina van het Portaal:beeldende kunst, aangezien ik de indruk heb, dat daar niemand meer aanwezig is.--GerardusS 14 jul 2007 09:18 (CEST)

== Kinetische kunst & Op-art ==

Hallo, door mijn interesse voor kinetic art resp. de daartoe te rekenen kunstenaars, kwam ik op bovengenoemde artikelen terecht. Veel artikelen in Wikipedia kennen links naar nog niet bestaande artikelen. Wat mij betreft terecht, dit stimuleert. Wat er echter heeft plaatsgevonden in deze beide artikelen, laat zich het best schetsen als je de pagina's voor je neus hebt: het wordt je letterlijk rood voor de ogen. Dit nodigt niet uit, dit doet je wegvluchten: zo'n incompleet overzicht ziet er toch niet serieus uit. Deze beide artikelen staan al enkele jaren in Wikipedia en wat reeds lang rood gemarkeerd is blijft ook rood. Aanbeveling: weg met al die links. Gaarne iemands commentaar.Groetend--GerardusS 10 jul 2007 16:26 (CEST) Als je de vraag niet kunt of wilt becommentariëren ken je misschien iemand die dat wel wil doen. Vast bedankt--GerardusS 14 jul 2007 09:15 (CEST)

Hallo Gerardus, ik heb je wijziging weer ingevoerd. Kinetic art komt inderdaad vaker voor dan Kinetische kunst. De rode linken lijken me terecht. Het zou goed zijn als iemand een aantal artikelen aanmaakt :-) Groeten, Rudolphous 14 jul 2007 09:35 (CEST)

Patty Schnyder[bewerken]

Hoi Rudolphous, ik heb je weghalen van vlaggetjes en weghalen van de coach ongedaan gemaakt op bovenstaand artikel. Ik weet niet waarom je dat deed namelijk wat het waren beide relevante toevoegingen leek me. De informatie over haar coach (die ook een eigen wikiartikel heeft) is te vinden op haar eigen weblog (die toevoeging was van mij toen ik het artikeltje over die nederlandse tennisser af had en ik 'm aan het doorlinken was op verwante pagina's) en de vlaggetjes waren netjes door een andere wikipediaan toegevoegd en leken me prima toe. Of mis ik iets? Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jul 2007 10:20 (CEST)

Hallo MoiraMoira, er is iets mis gegaan. Bij dit artikel was finale tegenstander gewijzigd door een anoniem en ik was aan het controleren of deze wijziging terecht was. Op de Engelse versie kwam ik deze informatie ook tegen en een betere foto. Ik heb toen de betere foto ingevoegd, zonder te weten dat dit niet de recente versie was van het artikel. Ik zie nu dat in het verschillenscherm dit rechtsboven staat aangegeven. Ik zal hier op letten in het vervolg. Groet, Rudolphous 14 jul 2007 10:27 (CEST)
Fijn te horen - ik ben geen echte sportbijdrager/kenner (hoewel ik wel af en toe wat schrijf als ik wat weet) en jij wel weet ik, dus snapte het al niet wat er was gebeurd. Zet jij de goede foto nog terug? Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jul 2007 10:30 (CEST)
Oke, gedaan. Rudolphous 14 jul 2007 10:33 (CEST)

Watertoren[bewerken]

Hoi, sorry voor mijn late reactie, maar ik heb geantwoord op mijn overlegpagina. Groet, Tubantia disputatum meum 14 jul 2007 21:13 (CEST)

Redirects wegwerken[bewerken]

Redirects werk je weg door ze gewoon aan te klikken, dan word je weliswaar doorgevoerd naar het doel van de redirect, maar staat daar alsnog een markeer als gecontroleerd knop (rechtsonder). Maw als je redirect A die naar artikel B leidt wilt controleren, dan klik je op A, kom je bij B terecht en staat daar de knop. Niels(F)? 14 jul 2007 22:30 (CEST)

Hoi Niels, bedankt! Dit is precies wat ik wilde weten. Groeten, Rudolphous 14 jul 2007 22:40 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Hallo Ruud (dat kan ik tenminste typen) Je bent druk bezig met vandalismebestrijding. Even een paar tips:

 • Markeer de wijziging als gecontroleerd, ook als je de wijziging ongedaan hebt gemaakt. Dat bespaart anderen een nodeloze controle.
 • Als je een zandbak plaatst of dossier aanvult, vergeet dan niet het bovenstaande, en maak ook het vandalisme even ongedaan.

Zie bv. IJsthee, waar je alleen een zandbak hebt geplaatst. Bedankt voor je aandacht, je inzet en zet 'm op! RToV 15 jul 2007 17:14 (CEST)

Herstel: was wel ongedaan gemaakt, alleen niet gemarkeerd. Excusez moi. RToV 15 jul 2007 17:16 (CEST)

David Van Reybrouck[bewerken]

Dit was een foutje neem ik aan? Je had nl. volledig mijn versie met wikificering overschreven met als enig commentaar opmaak, hetgeen je juist ongedaan maakte. Ik heb mijn versie teruggezet. Niels(F)? 16 jul 2007 15:36 (CEST)

Hoi Niels, dat was i.d.d. niet de bedoeling. Groet, Rudolphous 16 jul 2007 20:21 (CEST)

Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding[bewerken]

Hoi Rudolpous,

Fijn dat je het op je pakt om alles wat meer te verduidelijken, maar is het niet gewoon handiger om duidelijk te verwijzen naar Wikipedia:Vandalismebestrijding? Daar staat ook alles (duidelijk?) uitgelegd en het nadeel van dingen op meerdere pagina's uitleggen, is dat als er iets veranderd, er altijd andere pagina's vergeten gaan worden.
Ik heb in ieder geval de helptabel weer bovenaan gezet en je inleiding aangevuld met wat je moet doen als je het niet eens bent met de wijziging.... Wat bedoel je met die redirect? Zo'n vraag hoort toch niet op een projectpagina of begrijp ik iets verkeerd? Ciell 14 jul 2007 11:26 (CEST)

Wat ik bedoel is dat op de volgende pagina [7] nog een aantal pagina's staan van 13 juli. Die krijg ik met geen mogelijkheid weg. Een duidelijke verwijzing naar Wikipedia:Vandalismebestrijding is mogelijk beter, maar dan moet die pagina wat beter gestructureerd worden. Zal ik hiertoe een poging wagen? Groet, Rudolphous 14 jul 2007 11:31 (CEST)
De controlepagina wordt anders ook alleen maar groter en trager: het lijkt me een goed idee. Als jij een poging waagt, kijk ik straks ook even of ik je aanvullen kan o.i.d.: hij staat op mijn volglijst. Over die redirect moet ik ff nadenken, is alweer een tijdje terug voor mij ;-). Ciell 14 jul 2007 11:37 (CEST)
Ik denk dat ik ze vroeger gewoon liet: ik had ze gecontroleerd, kon ze alleen niet aftekenen en dat eerste is belangrijker. Als je al bekend bent met VPopSpeed: daarin kun je ook een gebruiker selecteren waarvan je de edits wilt afvinken ("editor (0 for anonymous edits)", het balkje daarachter}. Ik heb daar het ip geplakt en de edits voor je afgevinkt. Hopelijk is nu de dag dus klaar? Ciell 14 jul 2007 11:44 (CEST)
Ik heb nog even weer het een en ander gewijzigd op Wikipedia:Vandalismebestrijding.Ik weet niet of je dossiervorming er expres uitgegooid had, maar dat is toch vrij essentieel ihmo: als mod baseer ik hier gedeeltelijk mijn beslissing tav een blokkade op. Anyways, ik zie hem wel weer langskomen als jij mijn aanvullingen nog weer aan wilt vullen ;-). Ciell 18 jul 2007 09:54 (CEST)
Ik heb de nieuwe versie gezien en ik vind het een goed stuk geworden: duidelijk, goede structuur, to-the-point. Dat dossier was i.d.d. abusievelijk verwijderd en wilde ik nog terugplaatsen. Ik heb er nog een bulletlijtje van gemaakt. groet, Rudolphous 18 jul 2007 10:41 (CEST)

Benoît Zwierzchiewski[bewerken]

Thanks for the translation on this page. I'm french and do not speak dutch at all. fr:Sanguinez 82.249.99.192 22 jul 2007 15:38 (CEST)

Welcome and thank you for adding the picture. Rudolphous 23 jul 2007 17:17 (CEST)

Controleren artikelen[bewerken]

Hoi, ik zag dat je het artikel Bouw & Infra Harmonie Nederland, Nationaal als gecontroleerd hebt gemarkeerd. Het is echter volledig overgenomen van hun eigen website (zoals denk ik aan de stijl wel te zien is). Ik weet dat je veel tijd steekt in het controleren, en iedereen laat weleens een steekje vallen, maar probeer er de volgende keer een beetje op te letten. Alvast bedankt! Ik heb het artikel inmiddels op de verwijderlijst gezet. Groet, Paul B 24 jul 2007 11:10 (CEST)

Ja, ik heb dit artikel gecontroleerd. Je bedoelt dat dit artikel genomineerd had moeten worden wegens auteurrechten en promotie? Ik heb naar de foto gekeken en zag dat dit in orde was. Het artikel vond ik niet helamaal encyclopedisch geschreven, maar nog wel net kunnen. Auteursrechten heb ik eerlijk gezegd niet op gelet. Bedankt voor het corrigeren hiervan. Groet, Rudolphous 24 jul 2007 12:03 (CEST)
Foto is volgens mij ook niet in orde, maar dat zal iemand op de Commons wel "regelen". Paul B 24 jul 2007 12:05 (CEST)

Nieuwe artikelen[bewerken]

Tjonge wat een enorme lijst nieuwe artikelen van jou! En de enige twee die ik wilde controleren, van clubgenoten Elliott Thijssen en Monique Jansen, staan er niet eens bij. (Zij zijn allebei nog steeds verrast dat ze in de wikipedia staan.) Ontbreken er zo nog een paar honderd? Groeten, atalanta 29 jul 2007 10:50 (CEST)

Ja, dit overzichtje heb ik een paar maanden geleden met een java programma gegenereerd. Er ontbreken veel artikelen. Als ik terug ben van vakantie zal ik het wel hergenereren. Groet, Rudolphous 29 jul 2007 10:55 (CEST)

Wat je clubgenoten betreft. Als je meervoudig Nederlands kampioen bent dan verdien je mijn inziens wel een plek in de encyclopedie. Groet, Rudolphous 29 jul 2007 10:56 (CEST)

Afwezig?[bewerken]

Hé Rudolphous, jij bent toch afwezig t/m 1 aug.? Ben je er nu niet of toch wel? Ik zie namelijk de laatste dagen weer allerlei bijdragen van jouw hand verschijnen. Jij bent er toch niet zo één die op de camping voor zijn caravan met zijn laptop op zijn schoot zit te internetten, hè? Of ontvlucht je het gekrijs van je kleintje af en toe met een gang naar het internetcafé? Ik ben benieuwd. Groet,--Piet.Wijker 30 jul 2007 14:20 (CEST)

Hallo Piet, Ik ben een weekje op bezoek bij mijn schoonouders in Zwitserland, Altreu. Daar hebben ze ook internet, zodoende. Bedankt voor je aanvullingen in de door mij gestartte artikelen! Groeten, Rudolphous 30 jul 2007 15:34 (CEST)

bedankt![bewerken]

Fijn dat iemand opmerkt dat ik af en toe een atleet toevoeg en mijn slordige artikeltjes wat op orde zet. Bedankt!--grmpf 31 jul 2007 21:16 (CEST)

Graag gedaan. Zoals je misschien had gezien heb ik ook Tom Pappas wat opmaak gegeven. Ken je overigens deze pagina: Portaal:atletiek. Groeten, Rudolphous 31 jul 2007 21:18 (CEST)

AtletenHotlist[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik zag dat je een eigen gebruikerspagina AtletenHotlist hebt aangemaakt. Ik ben zo vrij geweest om enkele namen te verbeteren en wat dubbelingen te verwijderen. Ik hoop dat je het hiermee eens bent.
Tussen haakjes, hoe kom ik nu eigenlijk op één van jouw archiefpagina's, mocht ik een eerdere diskussie nog eens willen nalezen? Ik zie nergens een link. Groet,--Piet.Wijker 11 aug 2007 07:27 (CEST)

Beste Piet, bedankt voor je edits in de AtletenHotlist op mijn gebruikerspagina. Overigens ook nog bedankt voor je compliment voor het vele werk wat is gedaan. Ik heb een linkje boven deze pagina geplaatst naar het archief. Om de een of andere rede wordt deze link tot nu toe ook naar mijn archief mee gearchiveerd. Ik weet nog niet of ik alle atleten op de hotlist ga maken, maar ik denk wel alle atleten die ook op de Engelse / Duitse wikipedia staan). Ik heb Bernard Lagat gisteravond aangemaakt, deze stond namelijk ook op de gewenste atletenlijst van het portaal. Groet, Rudolphous 11 aug 2007 08:32 (CEST)

Sporttellingen[bewerken]

Hey Rudolphous, Allereerst chapeau voor het werk dat je hier levert. Op je pagina vind ik de rubriek sporttellingen wel interessant. Zie je eventueel een mogelijkheid om die tabel wat uit te breiden met nog andere sporters? Ikzelf zou het zelfs tof en leerrijk vinden als dit voor alle sporters zou kunnen. (zie Categorie:Sporter). Bekijk maar even of je er tijd voor vindt. Ernie 12 aug 2007 04:35 (CEST)

Hoi Ernie, ik kan die lijst wel wat verder uitbreiden. Ik ga het java programma dan wel wat omschrijven zodat het gebruik maakt van een database. Het gaat dan wel een hele lange lijst worden! Zie ook Categorie:Sporter_naar_nationaliteit. Groet, Rudolphous 14 aug 2007 22:31 (CEST)

Sportproject van de week, WK atletiek[bewerken]

Hallo Rudolphous, gezien je vele atletiekbijdragen ben jij een atletiekkenner en -liefhebber. Daarom vraag ik bij deze je aandacht voor het Sportproject van de week. Een aantal sportliefhebbers heeft besloten om elke week een ander onderwerp dat iets met sport te maken heeft, onder het vergrootglas te leggen en het daarmee te verbeteren (pagina's aanmaken, verbeteren, enzovoort). Volgende week (vanaf 20 augustus) zijn dat de wereldkampioenschappen atletiek. We zijn nu aan het inventariseren wat voor klusjes we dan kunnen doen. Heb je verbeterpunten of zin om mee te helpen, voel je dan vrij om je ideeën op de genoemde projectpagina aan te geven. Groeten, Miho 15 aug 2007 18:48 (CEST)

Ok, ik zal er een paar melden. Groet, Rudolphous 15 aug 2007 18:49 (CEST)
Op je hotlist staan wat atleten rood die met een andere spelling al wel een pagina hebben, zoals Blanka Vlašić, Jelena Isinbajeva, Tatjana Lebedeva, dat waren ewr drie die ik meteen zag. Groeten, atalanta 16 aug 2007 22:05 (CEST)
Oke, mooi dan ga ik gelijk redirects maken. Ik vind dat atleten altijd gevonden moeten worden, ongeacht de spellen. Groeten, Rudolphous 16 aug 2007 22:06 (CEST)

Accenten op namen[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik weet niet of wij nu zo goed bezig zijn met het zetten van al die verschillende accenten op namen. In westerse kranten, tijdschriften en andere media worden die vrijwel nooit gebruikt en ook zoekmachines kunnen er vaak erg slecht tegen. Trouwens, wie weet nu eigenlijk precies hoe je bijv. Blanka Vlašić moet schrijven als hij haar pagina zoekt? Ik weet niet wat hierin het Wikipediabeleid is, maar ik zou er liever vanaf willen, althans in de naam boven het artikel. Is dit een punt om aan te zwengelen in het Sportcafé, of krijgen we dan weer soortgelijke reacties als met die Chinese namen? Groet,--Piet.Wijker 16 aug 2007 22:34 (CEST)

Hallo Piet, deze atleet kan op verschillende manieren gevonden worden: Blanka Vlašić (2 accenten), Blanka Vlasic (geen accent), Blanka Vlašic (1 accent), Blanka Vlasić (1 accent). Het maakt dus niet zoveel uit toch?. Groet, Rudolphous 16 aug 2007 22:36 (CEST)
Op de Engelstalig Wikipedia staan de titels trouwens ook met accenten. Ik ken iemand die heet André en die vind dat toch heel anders dan Andre. Rudolphous 16 aug 2007 22:38 (CEST)
Ik persoonlijk ben heel erg voor de accenten. Het wikipediabeleid is hierin meestal meer naar mijn smaak dan de NRC, die weer een stuk beter is dan andere kranten. Sportpagina's van kranten zijn in deze helaas vaak slechter dan de rest van de krant, ach het is maar sport, laat het niet te intellectueel lijken... atalanta 16 aug 2007 23:57 (CEST)
OK, ik ben overtuigd. Vooral jouw voorbeeld deed 't hem, Rudolphous. Ik heb zelf ook een broer die André heet. Vandaar! Groet,--Piet.Wijker 17 aug 2007 07:38 (CEST)

Verwijderingsnominatie Dirk Bulkmans[bewerken]

Beste Rudolphous, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Dirk Bulkmans. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070819 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 20 aug 2007 02:11 (CEST)

Europese records[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik zie nu dat je bij het maken van de lijst met Europese records de wegrecords hebt overgeslagen, m.u.v. de halve en hele marathon. Heb je dat om een bepaalde reden gedaan, of heb je die over het hoofd gezien? Suggestie, mocht je weer aan de slag gaan met deze lijst, maak hem dan s.v.p. op dezelfde wijze op als die met de wereldrecords. Of die indeling nou de juiste is, daarover valt nog te discussiëren (punt van later zorg), maar dan zijn de diverse nummers qua records wel gemakkelijker met elkaar in verband te brengen en dat geeft bij het opmaken van atletiekboxen grote voordelen. Graag je reactie.--Piet.Wijker 15 aug 2007 08:49 (CEST)

Hallo Piet, deze lijst heeft Liekevo aangemaakt. Als je haar versie met die van mij vergelijkt dan zie je dat wat ik gedaan hebt slechts spelling en fine-tuning was. Ik wil de wegrecords er wel aan toevoegen. Groet, Rudolphous 15 aug 2007 08:56 (CEST)
Als je dat wilt doen, Rudolphous, graag. Laat die lay-out dan nog maar even zitten. Liekevo is momenteel met vakantie. Dat eerste is het belangrijkste (zie bijv. mijn atletiekbox-aanvullingen bij Paula Radcliffe. Groet,--Piet.Wijker 15 aug 2007 09:00 (CEST)
Hallo Piet, die records bij de atleten toevoegen in het extra veld is wel nuttig, maar ook veel werk! :-). Ik ben gisteren de hele dag bezig geweest met de wereldrecords. Het probleem is namelijk dat veel atleten nog geen atletiekbox hebben, nog geen PR's in een lijstje, nog geen atletieknavigatie, etc. In de atletiekbox moet dan de 1e titel toegevoegd worden en dit is dan een aardig uitzoekwerkje. Om en voorbeeld te noemen: de volgende atlete heb ik nog niet gehad: Gabriele Reinsch Groet, Rudolphous 15 aug 2007 09:20 (CEST)
OK, dan helpt het alleen maar, als die recordlijsten volledig en ook gemakkelijk met elkaar te vergelijken zijn. Overigens Rudolphous, het hoeft niet allemaal in één dag klaar, hoor. Groet,--Piet.Wijker 15 aug 2007 09:28 (CEST)
Ja dit recordlijsten volledig hebben helpt enorm. Het zou ook helpen als we alle WK, EK, NK uitslagen op wikipedia zouden hebben. Maar dat is weer een stuk lastiger voor elkaar te krijgen. Ik heb ook even Francis Obikwelu onder handen genomen, ziet er een stuk beter uit zo. Groet, Rudolphous 15 aug 2007 10:10 (CEST)
De Europese recordlijst is bijgewerkt. Rudolphous 15 aug 2007 10:32 (CEST)
Zou het niet handig zijn dat we de europese records mee in de tabel zetten van de WR, BR en NR? Ik bedoel de tabel die je op de pagina's van bv. 200 meter rechtsbovenaan ziet. Subzerop 22 aug 2007 11:54 (CEST)
Wat mij betreft lijkt me dit een goed idee! Groet, Rudolphous 22 aug 2007 11:55 (CEST)
Ik zou me hiervoor wel willen inzetten als iemand zegt hoe ik dat moet doen, met ERman = ... en ERhouderman = ... ertussen te voegen gebeurt er niets... Subzerop 22 aug 2007 13:46 (CEST)
Deze wijziging is een twee-traps-raket. Je hebt het artikel geprobeerd te wijzigen wat inderdaad goed is. Maar het sjabloon blijkt er nog niet geschikt voor te zijn. Dit moet eerst aangepast worden. Als je in de source van de 100 meter (atletiek) kijkt dan zie je dat het sjabloon Atletiekonderdeel heet. De sjablonen zijn te wijzigen door het op te vragen met Sjabloon: ervoor, dus als volgt: Sjabloon:Atletiekonderdeel en dan op bewerk drukken. Als je dit sjabloon aanpast dan kan het de velden in het artikel gebruiken die je definieert. Ik zou goed afkijken he de Nederlandse, Belgische en wereldrecords erin zitten, en dit na-doen voor het Europese record. Als je de outdoor dingen oppakt, dan zal ik proberen de indoor records te voegen. Groet, Rudolphous 22 aug 2007 13:52 (CEST)
Ik zie dat je op gang bent. Succes! Rudolphous 22 aug 2007 14:12 (CEST)
Als je eraan begint, zou je dan ineens bij de records waarbij een afstand van toepassing is, de m(meter) willen terugplaatsen, heb deze per ongeluk verwijdert. Subzerop 22 aug 2007 15:15 (CEST)
is goed. Rudolphous 22 aug 2007 15:23 (CEST)

Moderne vijfkamp[bewerken]

De moderne vijfkamp staat in de categorie atletiek, maar hoort er wat mij betreft niet bij. De KNAU en de IAAF gaan er ook niet over. Er hoeft wat mij betreft ook geen verwijzing vanuit het meerkampartikel naar toe, maar dat is misschien wat al te drastisch... atalanta 17 aug 2007 13:22 (CEST)

Oke, ik vermoedde al zoiets. Ik zal het verwijderen uit de atletiekcategorie. Vind je het goed als ik het meerkamp laat staan? Als je het toch liever weg hebt, mag je het ook weghalen van mij. Groet, Rudolphous 17 aug 2007 13:24 (CEST)
Ik zie dat je de definitie van meerkamp vrij hard aan atletiek hebt gebonden. Is dit terecht? Rudolphous 17 aug 2007 13:25 (CEST)
Ik had het bij het maken van het artikel 'meerkamp (atletiek)' genoemd maar dat is door iemand anders meteen vereenvoudigd 'zolang er geen andere artikelen over meerkampen zijn'. In turnen heb je ook meerkampen... Van mij mag daar wat gestroomlijnd worden, ga je gang! atalanta 17 aug 2007 14:57 (CEST)
Oke, ik heb nog geen tijd gehad dit verder uit te werken. Na het WK lijkt me wat handiger. Rudolphous 23 aug 2007 07:36 (CEST)

sjabloon discussie[bewerken]

(verplaatst naar atletiek)

Wereldrecords atletiek[bewerken]

Beste Rudolphous, Van jouw meest recente toevoeging van Austra Skujyte aan het Wereldrecords atletiek-overzicht begrijp ik niets. Leg eens uit s.v.p. Groet,--Piet.Wijker 23 aug 2007 06:37 (CEST)

Ik was er nog niet mee klaar, nu wel. Zie ook [8] Rudolphous 23 aug 2007 07:35 (CEST)

Anoniem[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik heb een 3-tal dagen bij gekopieërd betreffende kontrole anonieme Vandalismebestrijding. Ik heb daarbij aangenomen dat jij de nachtdienst voor je rekening blijft nemen. groet Japiot 23 aug 2007 16:13 (CEST)

Dit wil ik wel een tijdje doen. Als ik het zat ben haal ik het wel uit die lijst weg. Rudolphous 23 aug 2007 23:18 (CEST)

IAAF site[bewerken]

Hey. Ik zit met een (domme?) vraag. Hoe kan je zoeken naar een atleet op de IAAF-website? Ik zie daar dus nergens een zoekfunctie staan of zo. Ernie 29 aug 2007 00:12 (CEST)

Ik gebruik deze bookmark: [9] Als je voor naam een atletennaam invuld, dan krijg je hem of haar wel te zien als deze aanwezig is. Rudolphous 29 aug 2007 00:14 (CEST)

Nationale records[bewerken]

Beste Rudolphous, We moeten even een afspraak maken over hoe we nationale records in PR-overzichten aanduiden. NR vind ik (behalve bij Nederlandse atleten, maar daar betekent het: Nederlands record) geen goede. Het geeft m.i. teveel verwarring. Kijk bijv. bij Kim Gevaert. Daar zou eigenlijk BR = Belgisch record i.p.v. NR moeten staan. Maar bij een ander kan BR weer staan voor Braziliaans record, of Bulgaars record en ga zo maar door. En wat dan te doen met Burkina Faso? Wordt dit dan BFR? Of ook BR? Maar hoe houd je dan bij iemand als Élodie Ouédraogo die twee weer uit elkaar? Vandaar dat ik voorstel om voortaan nationale records in PR-overzichten aan te duiden met: nat. rec. Minder fraai, geef ik toe, maar niet mis te verstaan. Graag je mening. Groet,--Piet.Wijker 28 aug 2007 17:25 (CEST)

Hallo Piet, halverwege je verhaal dacht ik aan nat. rec. en dat is ook wat je voorsteld. Dit lijkt me dus voor de timebeing het beste van alle slechte oplossingen. Ik zal vanavond als ik tijd heb nog even googlen naar voetnoten en wikipedia. Misschien dat we hier iets fraaiers mee kunnen doen. Wordt vervolgd. Groet, Rudolphous 28 aug 2007 18:38 (CEST)
Hallo Piet, Ik heb vanmiddag nog gekeken naar die referenties. Op de Engelse wikipedia zie ik hier niets van terug. De aanduiding nat. rec. lijkt dus de beste oplossing. Rudolphous 30 aug 2007 21:26 (CEST)

opmerking betreft wijziging op wiki Pelle Rietveld[bewerken]

Ik weet niet helemaal hoe wikipedia werkt, maar er staat nu bij mijn wiki dat ik in Boxmeer geboren ben, en dat is nogal onjuist, getuigen mijn Zuid-Hollandse tongval. In ieder geval doet het mij voorkomen alsof u die wijziging heeft aangebracht, daarom misschien het beste om ook aan u te vragen daar Boskoop van te maken, het mooie boomkwekersdorp tussen Alphen ad Rijn en Gouda.

Nu overigens woonachtig in Zoetermeer, dat klopt nu wel.

Groeten, Pelle Rietveld

Hallo Pelle, Ik heb het gecorrigeerd. Bedankt voor de hint en leuk dat je reageert. Nu moet alles wel correct zijn.

Het bewerken van een artikel gaat trouwens met de knop "bewerk" boven in de balk. Middels deze knop is het artikel aan te passen en met knop opslaan zijn eventuele wijzigingen op te slaan.

Zijn er trouwens nog atleten die hier te summier of in het geheel nog niet beschreven staan, maar die je eigenlijk wel hier had verwacht? Groet, Rudolphous 30 aug 2007 23:23 (CEST)

AtletiekNavigatie[bewerken]

Deze werd op Wikipedia:Te_verwijderen_sjablonen 15 aug genomineerd. En het verwijderen was al te voorspellen omdat de vergelijkbare SportNavigatie al is verwijderd Michiel1972 1 sep 2007 14:56 (CEST)

Ik heb deze hernominatie niet gezien. Het is momenteel erg druk op atletiekgebied vanwege het WK. België wint as-we-speak zojuist een medaille op de 4x100m. Ook de andere leden van het atletiekportaal denk ik niet. Eerst was het sportersnavigatie genomineerd, hieruit maakte Liekevo op dat de atletiekNavigatie juist wel mocht blijven. Daarna was de atletieknavigatie genomineerd door mij, maar liep de discussie met de schaaknavigatie door elkaar. Ik zou graag ook de mening van Piet.Wijker, Maarten1963, Atalanta en Liekevo bij deze stemmen willen zien. Is het mogelijk deze nominatie nog een weekje langer door te laten lopen? Als het dan wordt weggestemd is het weggegaan volgens een correcte procedure. Vriendelijke groet, Rudolphous 1 sep 2007 15:05 (CEST)
De verwijdernominatie is verplaatst naar Toegevoegd 01/09, te verwijderen vanaf 15/09. WebBoy Jelte 1 sep 2007 15:51 (CEST)

Belgische atletes[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik vind dat wij, gezien hun zojuist geleverde prestatie, de twee ontbrekende Belgische atletes van de 4 x 100 m estafette z.s.m. moeten coveren. Ik zal Hanna Mariën voor mijn rekening nemen. Doe jij dan Olivia Borlée? Groet,--Piet.Wijker 1 sep 2007 15:42 (CEST)

Oke, wilde net een rondje gaan hardlopen, maar doe er dan nog eentje. Groet, Rudolphous 1 sep 2007 15:44 (CEST)
Klaar! Ik zal het straks nog even grondig nalezen. Rudolphous 1 sep 2007 16:37 (CEST)

Rafer Johnson[bewerken]

Zie overlegpagina van Rafer Johnson. Ernie 2 sep 2007 14:34 (CEST)

Hoi Ernie, opgelost! Het antwoord stond in Tienkamp. Groeten, Rudolphous 2 sep 2007 16:39 (CEST)

Al Oerter[bewerken]

Hey! Kan je eens iets nakijken? Het betreft het persoonlijk record. Men maakt er melding van een worp van 69,45 m, terwijl er in het artikel sprake is van 69,78 m. Ik vind er niet direct ergens info over. Ik heb dit ook op de pagina van Piet Wijker geplaats trouwens. Ernie 3 sep 2007 22:30 (CEST)

Hoi Ernie, ik heb er e.a. aan verbeterd en na mij ook Piet Wijker en Wikix. Nu klopt het een stuk beter allemaal. Groeten, Rudolphous 4 sep 2007 17:47 (CEST)

Studiejaren[bewerken]

Beste collega, door je vraag in het WP:TC raakte ik belangstellend naar je bijdragen, en ik heb even naar Aleen Bailey gekeken. Néé hoor, niet om je te stalken! Maar misschien mag ik een opmerking maken over Junior en Senior; dit zijn in Amerikaanse universitaire kringen nogal verwarrende begrippen. De vierjarige opleiding kent de volgende benamingen voor de jaren:

 • eerste jaar: Freshman Year — eerstejaars: Freshman
 • tweede jaar: Sophomore Year — tweedejaars: Sophomore
 • derde jaar: Junior Year — derdejaars: Junior
 • vierde jaar: Senior Year — vierdejaars: Senior.

Niet dat dit altijd op zal gaan, maar bij vertalingen kan het soms helpen, wellicht. Heel veel succes verder! Bessel Dekker 4 sep 2007 02:37 (CEST)

Hoi Bessel, weer wat geleerd. Bedankt voor de tip! Rudolphous 4 sep 2007 17:48 (CEST)

horde/horden[bewerken]

Rudolphous, weet je zeker dat het 'hordelopen' is en niet 'hordenlopen'? Ik zou namelijk zweren dat het mét een 'n' geschreven wordt... Groet, Lexw 5 sep 2007 20:46 (CEST)

Volgens deze links wel:
Weer een bewijs dat Nederlandse taal niet logisch is. Rudolphous 5 sep 2007 20:52 (CEST)
Ik zie het, je hebt gelijk. Sorry voor de interruptie. Lexw 5 sep 2007 20:54 (CEST)
Geen punt. Liever dubbel zeker weten dan half. Rudolphous 5 sep 2007 21:03 (CEST)

Ik heb je aanpassingen op Verenigde Staten op de Olympische Spelen grotendeels teruggedraaid. Je begrijpt vast wel waarom. Groeten, Miho 5 sep 2007 20:49 (CEST)

Ja, waarvoor dank. Deze pagina duurde heel lang om de pagina te bewaren. Kennelijk is het mis gegaan. Ik zal in het vervolg een compare doen als het bewaren weer zo lang duurt. Rudolphous 5 sep 2007 20:52 (CEST)
Het is zonder n. Raar maar waar. Ik had het eerst in artikelen veranderd naar met n, maar later teruggedraaid. atalanta 24 sep 2007 14:27 (CEST)
Ik zie dat ik nog heel wat keren wel 'horden' had geschreven en dat die massaal zijn verbeterd. Dank! atalanta 24 sep 2007 14:45 (CEST)

Jaar en datumpagina's[bewerken]

Hey Rudolphous. Ik heb een vraagje: Kan jij voor je nieuwe artikels telkens zorgen dat er op de datum- en jaarpagina's van geboorte en overlijden melding wordt gemaakt van de respectievelijke atleten? Achteraf dat toevoegen lukt ook wel, maar zo vergeten we er een groot deel denk ik. Ernie 5 sep 2007 20:52 (CEST)

Ik deed dit nu bewust niet om te voorkomen dat we straks alle geboortelijsten vol met Keniaanse atleten hebben. Ik zal het vanaf nu wel gaan doen. ca. 1100 atleten verspreid over 365 dagen zijn er nou ook niet zo heel veel bij nader inzien. Rudolphous 5 sep 2007 20:56 (CEST)
Bedankt. Ja zelf vind ik die jaarpagina's wel nuttig, net als de datumpagina's trouwens. Ernie 5 sep 2007 22:04 (CEST)

Portaal:Atletiek/Nieuws[bewerken]

Dag Rudolphous, volgens mij is je probleem met de afbeeldingen op deze manier: [12] opgelost. Ik heb hier de "*" vervangen door een plaatje van zo'n vierkantje. Zoals je ziet gaat de tekst nu wel goed om de plaatjes heen. Het enige nadeel is dat de blokjes nu niet zorgen voor een soort van kantlijn waar alle andere tekst netjes rechts naast staat. Daarom heb ik de oudere versie van Piet.Wijker maar weer teruggeplaatst. Ik weet niet of je het wat vind, maar je kunt er in ieder geval even naar kijken. Met vriendelijke groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 7 sep 2007 22:56 (CEST)

Een klein ander minpuntje is nu wel dat de blokjes een net iets andere kleur hebben dan de "gewone" normale vierkantjes. Alleen bestaat die kleur jammergenoeg niet op Wikipedia Commons. Een oplossing daarvoor is niet zo heel moeilijk. Volgens mij zijn er genoeg mensen op deze wiki die svg-plaatjes van hetzelfde formaat als die andere blokjes kunnen maken in de juiste kleur. En die zijn vast ook wel op #wikipedia-nl te vinden. Als er nog voor kan worden gezorgd dat dat voor elkaar komt ziet het er wat mij betreft al weer een stuk netter uit. M.v.g. PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 7 sep 2007 23:06 (CEST)
Ik vind het er nu al mooi uitzien. Ik zal morgen eens kijken naar die blokjes. Rudolphous 7 sep 2007 23:10 (CEST)

Vredesmissies en Ned. gesneuvelden[bewerken]

Hallo Rudolphous, Ik heb zojuist overste Thomson aan de lijst van gesneuvelden toegevoegd. Hij was de eerste Ned. militair gedood tijdens een vredesmissie. Verder zal ik kijken of alle Nederlandse vredesmissie in die andere lijst staan. Gegroet VanBeem 8 sep 2007 19:21 (CEST)

Oke. Nu ik er wat langer over nadenk moet de tabel denk anders ingestoken worden. Eerst het land en daarachter de vredesmissieafkorting. En daar achter de uitleg. Ik zie ook op deze website veel info: [13] Rudolphous 8 sep 2007 19:56 (CEST)
 • Ziet er goed uit. Zeer uitgebreid. Ik zou de missies echter chronologisch weergeven. Maar dat is misschien mijn beroepsdeformatie als docent Geschiedenis. Gegroet VanBeem 9 sep 2007 00:41 (CEST)

Watertoren[bewerken]

Zoals beloofd heb ik Watertoren (Almelo) wat opgevrolijkt met wat plaatjes. Groet, Tubantia disputatum meum 6 sep 2007 13:16 (CEST)

Ik heb het gezien. Mooi en bedankt! Rudolphous 9 sep 2007 22:32 (CEST)

Ulrike Meyfarth[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik zag dat je een nieuw artikel hebt aangemaakt over Ulrike Meyfarth. Ik ben intussen alvast zo vrij geweest om er enkele veranderingen in aan te brengen. Al doende zag ik op de Duitse site over haar een interessante ladder met de ontwikkeling van het wereldrecord hoogspringen staan. Daar komt ook de naam van Lien Gisolf in voor, alleen staat die erin als 'Carolina Gisoll'. Fout dus. Ikzelf zit verder niet op de Duitse Wikipedia (je kunt er trouwens op de Ulrike Meyfarth-pagina toch niet bij), maar wellicht dat jij weet hoe we kunnen bewerkstelligen dat die naam wordt verbeterd. Jij bent volgens mij beter thuis in de Duitse Wikipedia dan ik. Bvd! Groet,--Piet.Wijker 9 sep 2007 10:47 (CEST)

Hoi Piet, ik ga zo weg.... maar pak het gelijk op als ik terug ben. Dat wordt waarschijnlijk vanavond. Groet, Rudolphous 9 sep 2007 10:55 (CEST)
Piet, ik heb het aangepast. Ik zag dat die naam op meerdere plekken op de Duitse wikipedia fout geschreven stond (Gisoll ipv Gisolf). Ik heb overal ook gelijk Lien van gemaakt ipv Carolina. Groet, Rudolphous 9 sep 2007 20:26 (CEST)

Continentale records[bewerken]

Nadat ik al continentale records bij de snelwandelonderdelen had opgenomen, geïnspireerd door de Franse wikipedia, heb ik dat nu ook gedaan voor de 100 m (atletiek). Hoe bevalt dat? Bij positieve geluiden zal ik zo in de loop der tijd de rest van de onderdelenpagina's ook wel doen. Fvlamoen 10 sep 2007 09:09 (CEST)

Ik vind het wel een blijvertje. Misschien ook de datum toevoegen wanneer het overzicht voor het laatst is bijgewerkt. Dan is de actualiteit gelijk te zien. Rudolphous 10 sep 2007 17:23 (CEST)
Goed idee. Ga ik doen. Fvlamoen 10 sep 2007 19:56 (CEST)

anoniemen 21 sept[bewerken]

Hi Rudolphous, Bij de anoniemencontrole van 21 september heb je 00:00-06:00 (je vaste blokje :)) afgetekend, maar ik zie nog een aantal ongecontroleerde wijzigingen staan van 00:01 tot 01:51. Was dat bewust? Groetjes EvG 21 sep 2007 07:26 (CEST)

Hoi Evg. Bedankt voor je bericht. Dit was niet de bedoeling, ik maak hem alsnog af. Groeten, Rudolphous 21 sep 2007 21:26 (CEST)
Idem met het blokje van nu. Zit er ergens een foutje met CEST ofzo? Ciell 23 sep 2007 06:37 (CEST)
Kennelijk. Ik maak het zo verder af. Rudolphous 23 sep 2007 06:37 (CEST)
Dit is de link die ik gebruikt: [14] , zoals je ziet is alles weg. Rudolphous 23 sep 2007 06:38 (CEST)
Inderdaad tijdsverschil: onder de kleine letters zie je "Wijzigingen sinds 23 sep 2007 02:00 (met een maximum van 5.000 wijzigingen)." staan. Als je in de url dus 2200 op de vorige dag instelt, moet het goed gaan morgen. Cheers, Ciell 23 sep 2007 06:41 (CEST)

Hilde = Hilda Kibet[bewerken]

Beste Rudolphous, Zou jij ervoor kunnen zorgen dat de voornaam van Hilde Kibet boven haar artikel in Hilda verandert? Ik kom toch in alle persuitingen de naam Hilda tegen, zelfs op de website van Lornah Kiplagat en dat is haar tante! Die zal het dus toch echt wel weten. Alvast bedankt. Groet,--Piet.Wijker 23 sep 2007 21:14 (CEST)

Hoi Piet, doe ik even. Ik wilde net aan je vragen of het Hilda of Hilde moest zijn. Groet, Rudolphous 23 sep 2007 21:15 (CEST)
Gedaan. Groet, Rudolphous 23 sep 2007 21:23 (CEST)

Andrej Kraoetsjanka = Andrei Kravchenko[bewerken]

Beste Rudolphous, Zou jij de naam van de Wit-Rus Andrej Kraoetsjanka boven en in diens artikel willen veranderen in Andrei Kravchenko? Deze laaste schrijfwijze kom ik tegen in zowel de meest recente publicaties van de IAAF als van de wedstrijdorganisatie van de tienkamp in Talence, het afgelopen weekend. Dus ga ik ervan uit, dat dit de juiste schrijfwijze moet zijn. Alvast bedankt. Groet,--Piet.Wijker 24 sep 2007 11:46 (CEST)

Oke, kwam voor de bakker. Rudolphous 24 sep 2007 17:26 (CEST)
Zie de overlegpagina van (inmiddels weer) Kraoetsjanka. Kravchenko kan zowiezo niet juist zijn volgens mij. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 24 sep 2007 17:49 (CEST)
Beste Rudolphous, Zou jij een redirect willen maken voor Andrej Kraoetsjanka? Zie verder de discussie op de overlegpagina van Kraoetsjanka. En als je toch bezig bent, doe er dan ook eentje voor Janeth Jepkosgei (Janeth Kipkosgei). Zelfde verhaal. Bvd. Groet,--Piet.Wijker 25 sep 2007 11:08 (CEST)

Beste Piet,

zie ook:

 1. Overleg:Andrej Kraoetsjanka
 2. Overleg:Janeth Jepkosgei

groeten,

Rudolphous 25 sep 2007 20:26 (CEST)

Atletiekdisciplines[bewerken]

Beste Rudolphous, Ik zie dat je bij meerkampers in de atletiekboxen naast 'meerkamp' tevens individuele atletieknummers aan het toevoegen bent. Ik vind dit overbodig, tenzij het gaat om een nummer dat buiten het reguliere meerkampprogramma valt. Meerkampers zijn meestal, naast allround-atleten, ook goed op bepaalde individuele nummers en nemen ook heel vaak op die individuele onderdelen aan kampioenschappen en zo deel. Maar zolang zo'n nummer binnen hun meerkampprogramma valt, behoeft dit niet nog eens apart te worden vermeld. Anders kan je wel aan de gang blijven. Want dan kunnen we ze bijvoorbeeld bij Seberle wel alle tien apart gaan noemen, bij wijze van spreken dan. Groet,--Piet.Wijker 8 sep 2007 09:45 (CEST)

Hoi Piet, Ik was bezig om een stap te maken richting deze indeling: [15]. Ik zie dat we inderdaad bij meerkampers mogelijk in de problemen gaan komen.... hmmpf.... Alhoewel als ik naar Roman Šebrle kijk en zijn titels en de IAAF website als leidraad neem, dan zou ik hem indelen in:
 1. Categorie:meerkamper
 2. Categorie:verspringer
 3. Categorie:hordeloper
De andere onderdelen is hij misschien ook wel goed in, maar doet hij geen internationale wedstrijden in en heeft hij :geen titels mee gewonnen. Wat vind je hiervan?
Groet, Rudolphous 8 sep 2007 09:52 (CEST)
Hallo Rudolphous, Nee, ik vind dit geen goede ontwikkeling. Want waar leg je dan precies de grens? Bij een bepaalde puntenscore per nummer volgens de meerkamp-puntentabel? Bij het aantal nationale titels op individuele nummers? Bij het aantal nationale records? Moeten we nu bij Bregje Crolla ook 'speerwerpen' toevoegen, omdat zij op dit nummer nationaal recordhoudster is geworden? Ik ben van mening, dat wanneer je bij een meerkamper in de atletiekbox aangeeft, dat hij/zij de meerkamp beoefent, je daarmee impliciet ook alle individuele nummers aangeeft die onder die meerkamp vallen. Die hoef je dus niet nog eens apart te vermelden. Groet,--Piet.Wijker 8 sep 2007 10:37 (CEST)
Hallo Piet, ik snap je beredenering. Het is volgens mij allemaal niet zo heel erg zwart/wit. De grens wilde ik leggen bij het wel of niet behalen van een (inter)nationale titel. Bregje Crolla is dan m.i. inderdaad naast meerkamper ook een speerwerpster. Om als meerkamper het NK speerwerpen drie maal te winnen, moet je het volgens mij bovengemiddeld goed kunnen. Het strippen van meerkamp onderdelen bij meerkampers lijkt me niet helemaal de bedoeling. Is Tia Hellebaut dan geen hoogspringer meer? En gaan we dan ook Fanny Blankers-Koen strippen, omdat ze eenmaal de vijfkamp won? Ik heb trouwens de Categorie:meerkamper min of meer klaar. Mieke Sterk heb ik maar niet als meerkamper ingedeeld. Het lijkt me goed om hier nog meer over van gedachte te wisselen. Ik zie je reactie tegemoed. Groeten, Rudolphous Rudolphous 8 sep 2007 11:35 (CEST)

Om het concreet te maken. Alleen bij deze 27 meerkampers/meerkampsters van de 56 dient het discipline veld als volgt uitgebreid te worden (dit omdat ze een (inter)nationale titel gewonnen hebben op dit onderdeel:

 1. Brenda Baar : meerkamp, polsstokhoogspringen, hink-stap-springen (missschien polsstokhoogspringen verwijderen)
 2. Corrie Bakker : verspringen, sprint, meerkamp
 3. Eunice Barber : meerkamp, verspringen
 4. Joost van Bennekom : meerkamp, verspringen
 5. Fanny Blankers-Koen : sprint, hordelopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, meerkamp
 6. Ellen Braumüller : meerkamp, speerwerpen, discuswerpen, sprint
 7. Sabine Braun : meerkamp, hordelopen, verspringen
 8. Olga Commandeur : middellange afstand, hordelopen, meerkamp
 9. Bregje Crolla : meerkamp, speerwerpen
 10. Tomáš Dvořák : meerkamp, hordelopen, verspringen
 11. Jessica Ennis : meerkamp, hoogspringen, hordelopen
 12. Hyleas Fountain : meerkamp, verspringen
 13. Naide Gomes : meerkamp, verspringen, hordelopen
 14. Ester Goossens : sprint, middellange afstand, hordelopen, meerkamp
 15. Tia Hellebaut : hoogspringen, meerkamp, hink-stap-springen, verspringen (toevoegen)
 16. Jackie Joyner-Kersee : meerkamp, verspringen, hordelopen
 17. Eef Kamerbeek : meerkamp, hordelopen, discuswerpen, speerwerpen
 18. Enrique Kistenmacher : meerkamp, verspringen
 19. Carolina Klüft : meerkamp, verspringen
 20. Wil Lust : meerkamp, verspringen, sprint (misschien toch sprint verwijderen)
 21. Roman Šebrle : meerkamp, hordelopen, verspringen
 22. Karin Ruckstuhl : meerkamp, hordelopen, verspringen, hoogspringen, hink-stap-springen
 23. Olga Rypakova : meerkamp, verspringen
 24. Eltjo Schutter : hordelopen, polsstokhoogspringen, meerkamp
 25. Kelly Sotherton : meerkamp, verspringen
 26. Daley Thompson : meerkamp, verspringen
 27. Yvonne Wisse : hoogspringen, meerkamp, sprint, verspringen, hoogspringen, sprint
Beste Rudolphous, Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom wij ons nu ineens zo uitputtend met al die verschillende categorie-indelingen moeten bezighouden. Als je dat een prettig werkje vind, zal ik je verder niet tegenhouden. Maar ik vind het momenteel veel belangrijker om alle informatie uit het WK eerst 'ns goed verwerkt te krijgen. En die plotselinge liefde voor de meerkamp begrijp ik al helemaal niet. Waarom moet zowat iedereen die ooit 'ns aan de meerkamp heeft geroken, nu opeens in die categorie worden ingedeeld? Ik vind dat zijn doel mijlenver voorbij schieten. Laat ik het wat de meerkamp betreft nog eens als volgt proberen uit te leggen: iemand die vanuit de meerkamp afkomstig is en zich is gaan specialiseren, is wat mij betreft meerkamper-af. Voorbeelden: Robin Korving, Tia Hellebaut, Antonietta di Martino, Sharon Jaklofsky, Wil Lust. Andersom is iemand die aanvankelijk op een individueel nummer uitblonk, maar zich later op de meerkamp is gaan toeleggen, niet langer een beoefenaar van dat vroegere individuele nummer. Van deze groep heb ik zo gauw geen voorbeelden voorhanden. En iemand die er tussendoor ook weleens aan een meerkamp heeft gedaan (niet zo gek overigens, want tenslotte begint men op jeugdige leeftijd in de atletiek altijd met de meerkamp-aanpak), hoeft al helemaal niet in deze categorie te worden ondergebracht (Mieke Sterk niet, maar ook Fanny Blankers-Koen niet bijvoorbeeld). Met andere woorden: zoals de categorie 'Meerkamper' er momenteel uitziet, is deze veel te ver doorgeschoten. Groet,--Piet.Wijker 8 sep 2007 12:37 (CEST)
Hallo Piet, bedankt voor je heldere uitleg. Als ik het goed samenvat verschillen we dus van mening de disciplines en cats verlopen. Jij vind van wel, ik vind van niet. In totaal delen we dan misschien 10 atleten verschillend in (met name de atleten die op later leeftijd zich op andere disciplines specialiseren). Hierdoor eindig jij met een iets kleinere categorie.
Om nog even helder te zijn. Ik vind ook als iemand in de junioren aan tienkamp doet zonder internationale titels te winnen, dat deze dan niet gelijk in de meerkamp categorie komt. Wel als deze persoon:
 • A nationale senioren titels wint
 • B internationale senioren/junioren titels wint.
Het lijkt me handig ook de andere atletiekfanaten er over te laten buigen. Met als voordeel dat we hun ook op 1 lijn zitten in deze.
Ik vond deze categorie toevoegen hoe-dan-ook wel een nuttige toevoeging. Uiteindelijk heb ik dankzij deze categorie toevoeging ook weer het nodige kunnen verbeteren in de bestaande meerkamp atleten, hetgeen altijd een goede zaak is. Na drie weken bergen aan Osaka edits had ik wel even zin in wat anders. Alles wat we over de categorie meerkamper zeggen geldt natuurlijk ook in de toekomst voor de andere onderdeel-categorieën. Groeten, Rudolphous 8 sep 2007 13:05 (CEST)
Rudolphous, Ik heb wel begrip voor je overwegingen, maar ben het gewoon niet met je eens. Ik voel overigens wel wat voor je suggestie om het ook eens aan anderen voor te leggen. Ik hecht op dit punt bijvoorbeeld waarde aan het oordeel van atalanta, maar die is momenteel aan het Masteren in Riccione, naar ik heb begrepen. Op haar oordeel zullen we dus nog even moeten wachten. Laat je intussen vooral niet door mij afremmen. Groet,--Piet.Wijker 8 sep 2007 13:16 (CEST)
Hallo Piet, ik ben ook zeer benieuwd wat meerkampspecialist Atalanta ervan vind. Ik wacht haar oordeel wel even af. Laten remmen door jou? Af en toe discussie lijkt me alleen maar goed. Soms kom je op deze manier tot nieuwere en betere inzichten. Ik waardeer je mening heel erg. Rudolphous 8 sep 2007 18:21 (CEST)
Als ik het voorgaande lees, dan zit ik (niet atletiekexpert) op Rudolphous lijn. Een meerkamper die uitblinkt op een apart nummer lijkt me zeker vermeldingswaardig in de atletiekbox en categorieen. Wat is "uitblinken"? Rudolphous' criteria zien er logisch uit. Alhoewel ik me bij criteria A (winnaar nationale senioren titels) me nog het volgende afvraag: wat te doen met een goede meerkamper (wikiwaardig) die uit een atletiek-ontwikkelingsland komt en door de beperkte concurrentie ook op diverse individuele nummers kampioen wordt? Ach dat zijn details. Het voorstel om Atalanta te vragen lijkt me prima. Mochten jullie er dan niet uitkomen dan is het sportcafé natuurlijk een optie. Groeten, Miho 8 sep 2007 19:08 (CEST)
Ik ben het niet eens met het uitgangspunt van nationale titels om iemand in een andere categorie dan meerkamper op te nemen. Ik vind het uitgangspunt dat iemand op nationaal niveau wedstrijden doet in dat onderdeel veel beter. Misschien zou he voor de atletiekbox iets strenger moeten zijn, meer Rudolpous lijn. Het plaatsen in een aantal categorieën wil niet zeggen dat een atleet op al die onderdelen van hetzelfde niveau is. Overigens, Olga Rypakova hoort ook bij de hss-ers, dus die categorie heb ik toegevoegd. Fvlamoen 12 sep 2007 13:20 (CEST)
Weer terug uit Riccione (ging best aardig ;-) en ik zie dat jullie veel van me verwachten. Nou uhh, die categorieën kunnen me eigenlijk weinig schelen. Wel is het zo dat een encyclopedie en zeker een digitale van doorklikmogelijkheden nooit slechter wordt, dus als iemand zin heeft daar uurtjes in te steken vind ik dat prima. Waar de grenzen dan liggen blijft arbitrair. Karin heeft het NR hoogspringen maar ik vind haar geen hoogspringster, maar als als ze in de categorie hoogspringsters te vinden is heeft wikipedia wel een punt! Groeten, allen! atalanta 24 sep 2007 14:24 (CEST)
Hoi Piet, Atalanta heeft haar mening gegeven en mede gezien de meningen van Fvlamoen en Miho ga ik alvast een paar edits om categorien toe te voegen. Bijkomende voordelen: Engelse wiki doet het volgens mij ook zo, atleten zijn iets beter vindbaar en Categorien zijn makkelijker toe toevoegen. Wat mij nog onduidelijk is in de reactie van Atalanta, is hoe we het disciplineveld om gaan. Volgens mij wil Atalanta niet dat we het veld discipline van Karin Ruckstuhl met meerkamp, hordelopen, verspringen, hoogspringen, hink-stap-springen gaan vullen. @Atalanta: kan je hier nog eens naar kijken? Rudolphous 24 sep 2007 18:38 (CEST)
Mag van mij best hoor, ze heeft op alle nummers NK's behaald. Alleen hink-stap is een twijfelgeval, zou ze goed kunnen maar doet ze niet! atalanta 24 sep 2007 18:54 (CEST)
Bedankt voor je reactie, atalanta (tussen haakjes, niet zo bescheiden doen over Riccione, hoor. Je werd wereldkampioene! Als we in Wikipedia ooit nog eens aan een artikel over jou toekomen kom je - om het met Kim Clijsters te zeggen - "zeker en vast" in de categorie hoogspringen terecht). Over categorieën gesproken: ik blijf toch, ook na wat atalanta hierover zegt, van mening dat je bij de discipline-aanduiding 'meerkamp' impliciet ook de verschillende onderdelen van die meerkamp aangeeft. Die hoef je dan dus niet meer individueel te herhalen. Die categorie-indeling vind ik dan nog van een wat andere orde als de discipline-aanduiding in de atletiekbox. Wat de categorieën betreft ga ik dan wel mee in de overweging, dat het handig is vanwege de doorklikmogelijkheden binnen Wikipedia. Maar in de atletiekboxen vind ik het onnodige extra informatie, waardoor die boxen er alleen maar onoverzichtelijker op worden. Kijk, als Carolina Klüft ook nog eens een goede 3.000 m steeple loopt, heb je wat mij betreft een punt, maar alle disciplines binnen de zevenkamp behoeven wat mij betreft niet nog eens apart te worden vermeld. Het is net als dat je zegt dat ik Nederlander ben en dus een Nederlands paspoort heb, belasting moet betalen aan de Nederlandse fiscus en mag stemmen bij kamerverkiezingen. Volstrekt overbodig, want inherent aan mijn Nederlanderschap! Als we over de goede prestaties van een meerkamper op individuele nummers willen uitwijden, doen we dat in het artikel en niet in de atletiekbox. Groet,--Piet.Wijker 25 sep 2007 09:09 (CEST)
Ik kan dat wel bijvallen. (Die bescheidenheid is maar schijn natuurlijk.)atalanta 25 sep 2007 09:25 (CEST)
Piet, Atlanta, ik kan me daar wel in vinden. Dus wel in de categorieën, maar in het discipline veld geen andere meerkampdisciplines. Ik ga eerst alles goed op een rijtje zetten en laat binnenkort een overzicht zijn op de overlegpagina van het atletiekportaal. Dan kunnen beoordelen hoe deze werkwijze gaat uitpakken. Groet, Rudolphous 25 sep 2007 20:34 (CEST)
Prima, atalanta en Rudolphous. Dan zijn we het dus eens. De komende zes dagen ben ik overigens afwezig (buitenland), maar laten jullie je door mij vooral niet ophouden. Groet,--Piet.Wijker 25 sep 2007 21:08 (CEST)
Oke, op het portaal kan je dan op het overzicht nalezen wat ik allemaal heb gewijzigd. Lekker op vakantie of heb je zakelijk bezigheden? Alvast goede reis! Rudolphous 25 sep 2007 21:13 (CEST)
Een kleine vakantie, maar wel lekker ver weg. Maandag 1 okt. weer terug. Tot dan!--Piet.Wijker 25 sep 2007 23:18 (CEST)

Mooskopf[bewerken]

Dank voor je oplettendheid. De interwiki naar de Duitse pagina was idd niet de juiste, maar nu wel Smile. Groet, Tubantia disputatum meum 25 sep 2007 23:27 (CEST)

Monobook[bewerken]

Rudolphous, Ik zag dat jouw monobook nog redelijk kaal is. Ik heb bij gebruiker Zanaq ooit een hoop code geleend, die het afvinken/anoniemen checken veel gemakkelijker maakt. Ook de pop-up tools zijn heel handig bij het terugdraaien van wijzigingen. Kijk eventueel eens op mijn monobook voor eventuele wijzigingen. Groeten, EdoOverleg 15 sep 2007 12:37 (CEST)

Hoi Edo, bedankt voor de tip. Ik zal er eens naar kijken! Groeten, Rudolphous 15 sep 2007 12:51 (CEST)
Ik zag dat je de code had toegevoegd. Helaas werkt VPopSpeed nog steeds niet, dit deel van de tool-server schijnt nog steeds niet te werken. Dit is juist zo'n handige tool om snel de meest bewerkte pagina's te markeren, of alle wijzigingen van een overactieve anoniem bijeen te harken. Het stukje code dat <markeer als gecontroleerd> in hetzelfde window laat staan is echt ideaal. Kun je gelijk een overlegpagina openen, of met de popups een revert uitvoeren. EdoOverleg 19 sep 2007 22:13 (CEST)
Ik heb nu Zeusmode geinstalleerd, waarmee het openen van een nieuwe pagina met Gemarkeerd als gecontroleerd ook onderdrukt wordt. Erg handig inderdaad! Groeten, EvG 21 sep 2007 07:22 (CEST)
Die klinkt veelbelovend. Die popups vind ik maar irritant werken eigenlijk. Ze komen eigenlijk met name als ik het niet wil. Code om alle links te doorlopen zorgen de pagina's twee zo langzaam worden inlezen. Rudolphous 25 sep 2007 23:38 (CEST)
Je kan die code voor popups natuurlijk als enige uit je monobook halen! EdoOverleg 29 sep 2007 07:15 (CEST)

Antoni Jiménez[bewerken]

Waarom heb je de titel van Antoni Jiménez gewijzigd in Antoni Jiménez (voetballer)? Xisco 1 okt 2007 09:57 (CEST)

Ik zie het al; er is een atleet die Antonio Jiménez heet. De Catalaanse naam van de eerste maakt het onderscheid met de atleet al, dus draai de titelwijzing wel even terug. Xisco 1 okt 2007 10:00 (CEST)
Ja er was al een redirect van Antonio Jiménez naar de voetballer Antoni Jiménez, terwijl dit dus een atleet is. Rudolphous 1 okt 2007 19:29 (CEST)

Roy Sedoc[bewerken]

Wow, jij bent snel! :-) Groeten --Maarten1963 2 okt 2007 19:08 (CEST)

Ja. Ik heb nog een PR overzicht toegevoegd. Hopelijk werkt het motiverend :-) Rudolphous 2 okt 2007 19:21 (CEST)
Valéry Sedoc is ook toegevoegd. Rudolphous 2 okt 2007 20:17 (CEST)

Sedoc[bewerken]

Best leuk eigenlijk, zo'n online samenwerking :-). Best redelijk artikel geworden, al zeg ik het zelf. Niels(F)? 2 okt 2007 21:00 (CEST)

Ik vond dat ik niet kon achterblijven en heb het artikel nog weer iets leuker gemaakt. Groet,--Piet.Wijker 2 okt 2007 22:55 (CEST) PS Eh, ik bedoel natuurlijk het verhaal over vader Sedoc, niet over Valery. Ik raak er helemaal van in de war, met al die Sedocs.--Piet.Wijker 2 okt 2007 22:59 (CEST)
Ja, ik heb het gezien. Allemaal mooi verbeterd vandaag. Trouwens: [16] Rudolphous 2 okt 2007 23:04 (CEST)

Ludmlila Engquist[bewerken]

Beste Rudolphous, Er staat boven het artikel een l teveel in de voornaam van Ludmila Engquist. Kun jij die weghalen? Bvd! Groet,--Piet.Wijker 2 okt 2007 23:07 (CEST)

Graag gedaan. Rudolphous 2 okt 2007 23:15 (CEST)

Piet Hein (zeevaarder)[bewerken]

Hallo Rudolphous. Even een opmerking, ik zag dat je de volgende wijzigingen had gemarkeerd om 7 okt 2007 21:50 en 7 okt 2007 21:49, echter niet teruggedraaid. Dit gebeurde pas op 8 okt 2007 13:54 door een anoniem. Ik neem aan dat het ongelukje was of een niet mislukte revert (is mij ook al eens overkomen). Groeten, Willemo 9 okt 2007 18:06 (CEST)

Inderdaad. Wel een dossier bij de gebruiker aangemaakt, maar niet teruggedraaid. Bedankt voor je oplettendheid en je bericht. Rudolphous 9 okt 2007 21:55 (CEST)

Gebruiker:Rudolphous/Atletiekbox[bewerken]

De lijst is helemaal uitgevoerd. Nuvola apps edu languages.png TahR78 Gestarte artikelen 19 okt 2007 11:06 (CEST)

Hallo Tahram, bedankt voor je hulp tot dusver! Ik heb met wat moeite nog een aantal atletiekboxen gevonden. Groeten, Rudolphous 19 okt 2007 17:29 (CEST)

Marathon van Berlijn 2007[bewerken]

Hoi, ik zie dat je Marathon van Berlijn 2007 hebt aangemaakt. Deze werd toch op 30 september gehouden en niet op 14 oktober? De uislagen waren volgens mij ook heel anders. Haile Gebrselassie verbrak daar het wereldrecord. Misschien denk ik aan een andere wedstrijd, en heb je wel gelijk? Larzzz 21 okt 2007 21:02 (CEST)

Ja ik zie het, dit had Brussel 2007 moeten zijn. Ik zal voor de compleetheid ook de Marathon van Berlijn 2007 toevoegen. Bedankt voor je reactie. Rudolphous 21 okt 2007 21:04 (CEST)
Ziet er goed uit zo. Larzzz 21 okt 2007 23:29 (CEST)

Newpages tool[bewerken]

Hoi, wil je nog verder gaan met het ontwikkelen van een java tool als vervanging van Special:Newpages? Ik zie namelijk dat je nog geen toolserveraccount hebt aangevraagd. Groet, Erwin(85) 24 okt 2007 20:14 (CEST)

Markeringen[bewerken]

Nog bedankt dat je in aug/sept zo enorm hebt geholpen met de anonieme wijzigingen. De link hier laat zien dat we sindsdien het bij kunnen houden, vooral de onderste grafiek laat dat het meest duidelijk zien! EdoOverleg 6 nov 2007 07:51 (CET)

Hoi Edo, graag gedaan. Vele handen maken licht werk. Ik probeer momenteel elke dag een steentje bij te dragen, maar heb minder tijd dan voorheen. Rudolphous 6 nov 2007 17:36 (CET)
Het is allemaal liefdewerk-oudpapier, en niemand is hier iets verplicht. Maar mede dank zij jou hebben we de klus toen geklaard, en we hebben er nog steeds plezier van, en dat wilde ik even kwijt! EdoOverleg 6 nov 2007 21:56 (CET)

Wjatscheslaw Woronin[bewerken]

De spelling zal toch Vjatsjelav Voronin moeten zijn. Denk ik. Wat er nu staat is de duitse transliteratie. Zie Cyrillisch alfabet. Groeten, atalanta 16 nov 2007 19:24 (CET)

Hi Atalanta, ik zie dat je de hoogspringers hebt ontdekt :-) Vind je het wat? Ik ben op weg naar het magische aantal van 100 hoogspringers. Niet dat ik dit, dit weekend al wil halen, maar op termijn lijkt me dit wel een mooi aantal. Ik heb die naam veranderd, omdat in het Olympische hoogspringers sjabloon Wjatscheslaw Woronin stond geschreven. Volgens waren deze sjablonen bij nader inzien overgenomen van de Duitse wikipedia en zal mede gezien je opmerking de naam daarom terug veranderen. Groet, Rudolphous 16 nov 2007 19:37 (CET)
Nee die categorie had ik niet ontdekt, hoogspringen staat gewoon op mijn volglijst, dat is alles. Maar indrukwekkend gevulde categorie! atalanta 16 nov 2007 22:16 (CET)

Vandalisme[bewerken]

Hoi Rudolphous, tof dat je ook zo actief bezig was met de controlelijst, we hebben samen net de 17e helemaal afgemaakt. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 18 nov 2007 18:21 (CET)

Bedankt, vandaag 100 encyclopedische bewerkingen gedaan, maar dan toch ook nog maar even een handje helpen om een achterstandje proberen in te lopen. Rudolphous 18 nov 2007 18:22 (CET)

Anders Gärderud[bewerken]

Beste Rudolphous, Waar heb je de informatie vandaan dat Anders Gärderud in 1964 Europees jeugdkampioen zou zijn geworden op de 1500 m steeplechase? De eerste officiële Europese jeugdkampioenschapen atletiek vonden namelijk pas plaats in 1970. Vandaar mijn vraag. Groet,--Piet.Wijker 21 nov 2007 17:44 (CET)

Hallo Piet, ik heb deze informatie van deze site: [17], maar heb over de eerste regel heen gelezen. Je hebt dus helemaal gelijk dat de Europese jeugdkampioenschappen pas sinds 1970 bestaan. Alle titels, kampioenschappen, tijden, etc haal ik trouwens van die site. Ik heb het artikel aangepast. Rudolphous 21 nov 2007 18:45 (CET)
Als ik die site bekijk mag het als officieel beschouwd worden vanaf 1966. Dan hoeft wat mij betreft niet te worden vermeld dat het een andere naam had. atalanta 21 nov 2007 19:16 (CET)
Hallo Atalanta, ik zie dat Piet er een draai aangeven heeft waar ik me wel in kan vinden. Groeten, Rudolphous 21 nov 2007 21:10 (CET)

Inga Babakova[bewerken]

Nou die is ingewikkeld. Het is een russische naam maar ze woont intussen in de Oekraïne en het russische Inga wordt dan het Oekraiense Inha. Beide namen kom je veelvuldig tegen, maar Inha is nu de officiële transliteratie (zie Wikipedia:Transliteratie-_en_transcriptiegids#Oekra.C3.AFens). Ik zie dat via beide namen gezocht kan worden maar zou zelf Inha de bladzij maken en Inga de doorverwijzing. atalanta 25 nov 2007 17:18 (CET)

Hallo Atalanta. Met jouw reactie in het hoofd heb ik nog gekeken op Cyrillisch alfabet. Blijkbaar is het in het Oekraïens precies andersom. Ik zal het terug wijzigen. Trouwens, ik had mezelf tot doel gesteld om te zorgen dat de Nederlandse wiki 100 hoogspringers telt. Dit is inmiddels gelukt. :-) Categorie:Hoogspringer. Groeten, Rudolphous 25 nov 2007 18:27 (CET)
Dat Cyrillisch alfabet gaat alleen over het Russisch. Er zijn nog heel wat talen die dat alfabet gebruiken, tot onze verwarring. Maar goed, honderd hoogspringers al, ik blijk er heel wat niet te kennen, eens doorploegen! Op naar de duizend dan maar? atalanta 25 nov 2007 19:58 (CET)
1000 pff... Dat is wel een beetje te veel van het goede. Het zou mooi zijn als de top 8 van Wk en top 3 van de Olympische Spelen aanwezig is. Op de Duitse wikipedia staan er overigens 132: [18] en op de Engelse wikipedia 320: [19]. Rudolphous 25 nov 2007 20:04 (CET)
Ach, in de sport streven we altijd naar het onmogelijke...atalanta 25 nov 2007 20:10 (CET)
Daag me niet uit :-) Rudolphous 25 nov 2007 23:00 (CET)

Overzicht nieuwe artikelen[bewerken]

Beste Rudolphous, Heb jij het overzicht aan nieuwe artikelen op Portaal:Atletiek over de eerste helft van november nog nodig om te verwerken in je tellingen, of kan dit gedeelte worden verwijderd? Graag je reactie. Groet,--Piet.Wijker 1 dec 2007 10:13 (CET)

Beste Piet, Nee voor de tellingen heb ik deze lijst niet nodig. Ik zal de artikelen verwijderen. Rudolphous 1 dec 2007 11:30 (CET)

Stella Jongmans[bewerken]

Beste Rudolphous, Dat is heel wat speurwerk wat je voor de pagina van Stella Jongmans hebt gedaan. Mijn complimenten. Eén opmerking: zie jij nog kans om bij de noten ook de datum van het geciteerde artikel te vermelden, met indien mogelijk tevens de naam van de auteur? Voor het overige: prima! Groet,--Piet.Wijker 4 dec 2007 16:25 (CET)

Hoi Piet, bedankt voor je compliment. Ik vond het leuk om een keer uit te zoeken. Er staat ongelofelijk veel informatie op http://archief.nrc.nl, http://archief.trouw.nl en http://archief.volkskrant.nl. De statistieken heb ik merendeel van http://www.gbrathletics.com/. Ik zag dat je er nog het nodige aan hebt verbeterd, waarvoor dank! Ik heb data en namen van de auteurs toegevoegd. Rudolphous 4 dec 2007 19:06 (CET)

interwiki's[bewerken]

Hoi Rudolphous, zou je er op willen letten dat de interwiki-links op alfabetische volgorde van taalcode horen? Larzzz 6 dec 2007 21:53 (CET)

Hoi Larzzz, ik heb gezien dat je dit een paar keer hebt verbeterd. Waarvoor dank. Zal er rekening mee houden in het vervolg. M.vr.Groet, Rudolphous 6 dec 2007 21:56 (CET)
Oké, bedankt. Glimlach Larzzz 6 dec 2007 21:58 (CET)

Verwijderingsnominatie Categorie:Amerikaans cricketspeler[bewerken]

Beste Rudolphous, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Amerikaans cricketspeler. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 49 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 8 dec 2007 03:15 (CET)

OWee 'geklieder'[bewerken]

Beste Rudolphous, Punch hoort duidelijk niet thuis is de lijst tussen de Zaak, de Toko, C.S.R., DSB e.d. Punch is een sportvereniging, en geen studentenvereniging. Uw 'wijzigingen' zijn daarom ongedaan gemaakt - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 68.226.94.174 (overleg|bijdragen) 9 dec 2007 20:09

En ik had die wijziging weer ongedaan gemaakt, voordat ik dit las. Ik zet bovenstaande tekst op Overleg:OWee Wimmel 9 dec 2007 20:43 (CET)
Oke, ik begrijp dat je bewerking wel degelijk bonafide was. Ik heb de aanverwante opmerkingen hieromtrent verwijderd van je gebruikerspagina. Bedankt voor je bericht. Rudolphous 9 dec 2007 20:50 (CET)

Portaal:Atletiek rubriek 'Wist-je-dat'[bewerken]

Beste Rudolphous, zou jij wat voor mij willen doen? Ik ben namelijk vanaf morgen voor een lang weekend in het buitenland. Wil jij zondag a.s. de Wist-je-dat rubriek verversen met de volgende twee punten:

 • ... de Amerikaan George Horine de eerste atleet was, die de hoogte van 2 meter bedwong? Hij kwam tot deze prestatie op 28 mei 1912 in Palo Alto. Hierbij moet worden bedacht dat er in die tijd van landingsmatten nog geen sprake was, laat staan van de tegenwoordig alom in gebruik zijnde floptechniek.
 • ... de Friese sprinter Jan Lammers de laatste Nederlandse atleet is geweest, die eremetaal veroverde op een individueel sprintnummer bij de mannen tijdens een groot internationaal kampioenschap? Op de Europese atletiekkampioenschappen in Antwerpen in 1950 won hij brons op de 200 m.

Bij voorbaat mijn dank. Groet,--Piet.Wijker 13 dec 2007 20:17 (CET)

Ja Piet, doe ik even. Rudolphous 13 dec 2007 20:32 (CET)

Bedankt![bewerken]

Wat goed dat je meteen actie onderneemt! nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 15 dec 2007 20:05 (CET)

Graag gedaan. Alle beetjes helpen. Rudolphous 15 dec 2007 20:13 (CET)

Akwasi Frimpong[bewerken]

Hallo Rudolphous, Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad in Zwitserland. Bij je schoonouders geweest, neem ik aan? Je gaat er dus weer met frisse moed tegenaan? Op naar de 1500 atletiekartikelen, zullen we maar zeggen.
Even voor jouw informatie: het stukje over Akwasi Frimpong staat al wat dagen op de verwijderpagina (22/12: deel 3). Dat stond aanvankelijk ook boven zijn lemma, maar iemand heeft het daar inmiddels weer weggehaald. Kijk jij s.v.p. ook 'ns mee naar de diskussie die op de betreffende verwijderpagina wordt gevoerd. Ben benieuwd naar jouw mening. Groet,--Piet.Wijker 27 dec 2007 20:37 (CET)

Beste Piet, inderdaad bij mijn schoonfamilie (ouders, broer, zus) geweest. Omdat ik niet kon stilzitten, heb ik ook mijn conditie weer een beetje opgevijzeld. Dit omvatte zoal een trainingsrondje rond de de Hallwillersee [20] [21]. Dit was leuk en goed te doen.
Om op Akwasi Frimpong terug te komen. Ik vind dat deze wel mag blijven. Bij mij is het een optelsom of een artikel encyclopediewaardig is of niet, Zuiver op zijn atletiekprestaties zeg ik nee, nog niet. Maar omdat deze man ook op andere vlakken ook bekendheid geniet en het artikel er bovendien al is vind ik dat we het moeten behouden. Groet, Rudolphous 27 dec 2007 20:58 (CET)

Ezequiel Bitok[bewerken]

Beste Rudolphous, Zou jij de voornaam van de betrokken atleet willen wijzigen van Ezequiel in Ezekiel? Zo geschreven kom ik hem nl. tegen in zowel het Statistische jaarboek 1991 van de KNAU als in Athletics 97, The International Track & Field Annual van Peter Matthews. Ik zal zelf ook nog wat andere wijzigingen en aanvullingen aanbrengen, maar wacht jouw actie eerst even af. Groet,--Piet.Wijker 30 dec 2007 20:13 (CET)

Oke gedaan. Ik heb ook nog een paar verbeteringen doorgevoerd. Ik blijf er nu even vanaf, dus ga je gang zou ik zeggen. Rudolphous 30 dec 2007 20:46 (CET)
Rudolphous, Ik heb mijn bewerkingen en aanvullingen gedaan. Je kunt er, indien gewenst, weer verder mee. Groet,--Piet.Wijker 30 dec 2007 21:28 (CET)
Piet, ik heb nog een aantal marathonuitslagen toegevoegd en vind het een mooi artikel geworden. Groet, Rudolphous 30 dec 2007 21:44 (CET)