Wikipedia:Overleg gewenst: verschil tussen versies

Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wutsje (overleg | bijdragen)
Regel 152: Regel 152:
Wordt in dit artikel het ''doel van de plannen'' van het [[World Economic Forum|WEF]] correct samengevat? Uw visie is welkom op [[Talk:Nieuwe Wereldorde (complottheorie)]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 26 mrt 2024 20:27 (CET)
Wordt in dit artikel het ''doel van de plannen'' van het [[World Economic Forum|WEF]] correct samengevat? Uw visie is welkom op [[Talk:Nieuwe Wereldorde (complottheorie)]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 26 mrt 2024 20:27 (CET)
<!-- Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. (Meta-commentaar graag op [[Overleg Wikipedia:Overleg gewenst]].) -->
<!-- Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. (Meta-commentaar graag op [[Overleg Wikipedia:Overleg gewenst]].) -->

== Hoe om te gaan met een verzoek tot verwijdering van de vermelding als eenmalige deelnemer in een artikel over een tv-programma? ==

Zie [[Overleg:I Can See Your Voice]]. Mvg, [[Gebruiker:Ennomien|Ennomien]] ([[Overleg gebruiker:Ennomien|overleg]]) 27 mrt 2024 16:47 (CET)

Versie van 27 mrt 2024 17:47

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina kunt u de aandacht op lopende discussies vestigen. Voeg een nieuwe bijdrage onderaan toe, en vermeld daarbij:

  • waar de discussie plaatsvindt (een wikilink naar de betreffende overlegpagina), bijvoorbeeld [[Overleg:Amsterdam]]
  • een korte beschrijving van de discussie (de mening van beide kanten), afgesloten met een ondertekening (~~~~)

Voorzie uw oproep alstublieft van een duidelijk kopje (onderwerp).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Schroef (verbinding)

Ik vind het artikel Schroef (verbinding) wel héél erg uitgebreid worden. Ik heb de opmaak wat gecorrigeerd en hier en daar dingen gesnoeid die ik niet in een encyclopedie thuis vind horen, maar daar denkt de aanmaker anders over. Graag de visie van anderen hierop. Erik Wannee (overleg) 26 feb 2024 23:49 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Schroef (verbinding)

Dierendag

Welke versie van het ontstaan van deze dag is de juiste? Is het verhaal over die brieven fantasie? Zijn daar bewijzen van? Hobbema (overleg) 1 mrt 2024 16:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Dierendag

Overleg:Bestuurlijke indeling van België

De vraag is wel een jaar oud, maar lijkt me nog wel relevant.
Mondo (overleg) 5 mrt 2024 23:11 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bestuurlijke indeling van België

Eurovisiesongfestival 2024

Discussie over de schrijfwijze van artiesten en liedjes: volgen van de spelling zoals op de kandidatenlijst van het festival of van de spelling die buiten die context wordt gebruikt? MichielDMN 🐘 (overleg) 7 mrt 2024 13:18 (CET)

Bank voor Handel en Scheepvaart

Zou een collega eens mee kunnen kijken? Betreft hier een artikel van iemand die onder het vergrootglas ligt van de Arbitragecommissie, dus ik ga me er inhoudelijk niet mee bemoeien. Bij voorbaat veel dank! Vinvlugt (overleg) 12 mrt 2024 14:48 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bank voor Handel en Scheepvaart

Concept opiniepeiling cursieve artikeltitels kranten

Ik zou graag een opiniepeiling willen opzetten over of er een principieel bezwaar is tegen het cursiveren van artikeltitels over kranten. In november 2010 is er een peiling gehouden Wikipedia:Opinielokaal/Schuine titel, die specifiek ging over wetenschappelijke naamgeving van biologische soorten, waar een ruime meerderheid (70,3%) vóór stemde. Daarna hebben er in De kroeg en het Taalcafé (en elders) enkele overleggen plaatsgevonden over cursivering van artikeltitels over andere onderwerpen, zoals kranten, die echter steeds op niets uitliepen. Daarom nu een concept-peiling over cursieve artikeltitels kranten. Suggesties voor een goede vraagstelling en toelichting welkom! Glimlach Nederlandse Leeuw (overleg) 14 mrt 2024 17:33 (CET) Nederlandse Leeuw (overleg) 14 mrt 2024 17:33 (CET)

Kenmerkend deel

Op Overleg:Kenmerkend deel is in 2010 een overleg begonnen. In 2014 en 2019 is door twee toch zeer bekende Wikipedianen aangegeven dat ze de term niet kennen. Kan iemand van de wiskundigen hier wat mee?Mondo (overleg) 16 mrt 2024 22:34 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kenmerkend deel

Shogun: onderscheidende hoofdtitel

Ik heb het artikel Shōgun (2024 miniserie) recent aangemaakt en Bdijkstra heeft de hoofdtitel hernoemd naar Shōgun (2024).

We hebben een overleg over die herbenaming. Wat is de beste hoofdtitel? Elementen als disambiguatie van hoofdtitels en onderscheiding met andere hoofdtitels komen ter sprake. Jullie mening is welkom. Sidney.Cortez (overleg) 17 mrt 2024 16:15 (CET)

Stads- en streekvervoer

Er wordt al sinds februari 2023 getwijfeld aan de inhoud van het artikel. Overleg lijkt me wel op zijn plaats.
Mondo (overleg) 17 mrt 2024 22:53 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Stads- en streekvervoer

Harmony OS

Overleg omtrent hernoeming.
Mondo (overleg) 17 mrt 2024 23:43 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Harmony OS

S-Bahn

Overleg omtrent aanpassen van inleiding en/of titel.
Mondo (overleg) 17 mrt 2024 23:44 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:S-Bahn

Promotie voor een stadswijk?

Heeft het grootste deel van een artikel over een Utrechtse stadswijk een promotioneel karakter of valt dat wel mee? Apdency (overleg) 22 mrt 2024 18:49 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lunetten (Utrecht)#Wijkpromotie?

Is het gebruik van voornaamwoorden verplicht?

Een tijdje geleden voegde gebruiker A Wider Lens een passage over een transseksuele moordenaar toe aan het artikel over Voorzij waarin geen voornaamwoorden stonden om naar deze persoon te verwijzen. Mag die passage zo worden veranderd dat er wel voonaamwoorden in komen te staan? Is dat geen schending van de BTNI-regel? Marrakech (overleg) 22 mrt 2024 18:49 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Voorzij#Gebruik_van_voornaamwoorden

Nieuwe Wereldorde (complottheorie)

Wordt in dit artikel het doel van de plannen van het WEF correct samengevat? Uw visie is welkom op Talk:Nieuwe Wereldorde (complottheorie). Wutsje 26 mrt 2024 20:27 (CET)

Hoe om te gaan met een verzoek tot verwijdering van de vermelding als eenmalige deelnemer in een artikel over een tv-programma?

Zie Overleg:I Can See Your Voice. Mvg, Ennomien (overleg) 27 mrt 2024 16:47 (CET)