The Dylan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Vinkeles)
Ga naar: navigatie, zoeken
Schouwburgpoort, toegang tot het hotel

The Dylan is een hotel in Amsterdam gevestigd in een eeuwenoud pand aan de Keizersgracht 384.

The Dylan is ontstaan in 1999 als Blakes Hotel Amsterdam, waar de Britse ontwerpster en hoteleigenaar Anouska Hempel (Lady Weinberg) de scepter zwaaide. Toen The Blakes werd verkocht, en het hotel daarna als The Dylan Amsterdam door het leven ging, zijn de publieke ruimtes gerestyled door het Amsterdamse ontwerpers-duo FG Stijl. Tot 2005 was The Dylan onderdeel van de Amerikaanse hotelketen The Stein Group. Anno 2011 is het een zelfstandig hotel, en is het lid van de groep Small Luxury Hotels. Het 'design-hotel' met 40 individueel ingerichte kamers, suites en publieke ruimtes is volgens de classificatie van 'Five Star Alliance' een van de beste vijfsterrenhotels in Nederland. In The Dylan is restaurant Vinkeles gevestigd. Dit restaurant kreeg in 2010 een Michelinster die behouden werd voor 2011 en 2012.

Omdat The Dylan in een oud pand is gevestigd kunnen sommige kamers alleen bereikt worden via een wirwar van trappetjes en gangen.

Aan de Keizersgracht ter hoogte van nummer 384 stond sinds 1637 de eerste Stadsschouwburg van Amsterdam. Bij de brand van deze Schouwburg van Van Campen in 1772 bleef slechts de Schouwburgpoort behouden. Het hotel is gevestigd in het voormalig Rooms-katholieke Armenkantoor dat in 1773 aan de binnenplaats achter de poort verrees.