Wikipedia:Informatiebalie/Archief 2009-01

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Cheapest option for student association banking[bewerken]

I need to open a bank account for a student association which I am helping to establish. We will need to be able to make and receive electronic payments and have two people involved in the running of the account but I expect that is all. What Dutch bank would charge the least (or nothing at all) for such a current account? --Seans Potato Business 3 jan 2009 11:58 (CET)

What do you mean by 'running the account'? see http://www.consumentenbond.nl/actueel/persberichten/perberichten_2008/228425 . aleichem groet 3 jan 2009 12:12 (CET)
Do you want to receive normal electric transfers (internetbankieren), or do you want to receive iDeal payements or debit card payments? Most large banks offer a package for associations, which includes a bank account, a debit card and electronic banking. Sometimes a number of direct debit payements and cash deposits is included. The Rabobank has the 'VerenigingsPakket', the ABN AMRO their 'Verengigen en Stichtingen Pakket, ING offers a Startersbetaalpakket They can charge a number of fees, like the costs for the bank statements, a fee for the debit card and sometimes a fee for the electronic banking. ING claims to be the cheapest, they charge in 2009 only €12,95 a year for a bank account, a debit card and electronic banking. You'll probably have to pay a little extra to get a second token for the electronic banking. .Koen 3 jan 2009 12:26 (CET)

kunstschilders[bewerken]

wij zijn in het bezit van een schilderij van J.vrolijk. Het stelt een paar koeen voor in waterijk gebied een soort kwel waar een koe gedeeltelijk in staat.ik kan het schilderij in geen enkel boek terug vinden.terwijlhet weldegelijk schilders zijn geweest uit 1800 en nog wat.wie weet hier meer over.zo nodig zend ik een foto van het schilderij.ik ben op kunstgebied een leek--94.210.35.9 3 jan 2009 13:28 (CET)

Nederland of Frankrijk?[bewerken]

Er staat tegenstrijdige info op WP. In Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog staat -Nederland was, na Frankrijk, het tweede land dat de ’Verenigde Staten van Amerika’ erkende (1782).- en in Sint Eustatius -Hiermee was Nederland het eerste land ter wereld dat (de facto) de Verenigde Staten erkende als onafhankelijke mogendheid. Dit feit wordt jaarlijks herdacht op de feestdag van het eiland, Statia Day. De Engelsen verklaarden hierop Nederland de oorlog (Vierde Engelse oorlog), en namen Sint Eustatius in.-
Een gebruiker op WB schreef: Om u te helpen: het boek uit 1988 van Barbara Tuchman, The first Salute, daarin staat het geheel beschreven. Of in de Engelse Wikipedia, het artikel over de USS Andrew Doria 1775, daar staat het ook met de correcte datum 16 november. Overigens was dat eerste saluut de reden dat Nederland gast was bij de festiviteiten in 1976. Groet,--Vangelis 2 jan 2009 07:27 (CET)

Beste Vangelis. Je schrijft ook dat de "correcte datum 16 november" is. Waar staat dan een incorrecte datum? --VanBuren 2 jan 2009 11:46 (CET)

Oei, dat heb ik niet nagekeken. Het citaat komt van iemand anders. Het gaat in ieder geval om het tegenstrijdige van eerste of tweede land wat de VS erkende.--Vangelis 2 jan 2009 11:59 (CET)
Goed dat je die tegenstrijdigheid aankaart. Nu maar even afwachten of iemand met kennis van zaken dat nakijkt. Komt vast wel goed. Als iemand op korte termijn geen antwoord heeft, dan kan jouw opmerking op de overlegpagina van het betreffende artikel geplaatst worden zodat het wel bij het artikel staat en men er alert op blijft. --VanBuren 2 jan 2009 13:49 (CET)
(Vanuit geheugen) - Frankrijk was het eerste land dat de Verenigde Staten diplomatieke erkenning verschafte, door de aanvaarding van Benjamin Franklin als ambassadeur van de VS in Frankrijk in 1777. Ik weet niet of dit voor of na het saluut aan de vlag van een Nederlands schip was maar dat geldt mijns inziens zowiezo niet als formele diplomatieke erkenning. Nederland is wel het land dat de langst onafgebroken diplomatieke relatie met de VS heeft, namelijk sinds 1782 toen John Adams werd ontvangen in Den Haag als Amerikaans ambassadeur. De relaties met Frankrijk zijn niet onafgebroken, er was ondermeer de Quasi oorlog met de Fransen begin 19e eeuw.--Kalsermar 2 jan 2009 17:26 (CET)
Hoe zet je dat nu in die artikelen zodat deze vraag in de toekomst niet weer gesteld wordt. --VanBuren 2 jan 2009 17:40 (CET)
Ik heb de tekst aangepast op het lemma van St. Eustatius en de verwijzing naar Statia Day weggehaald want die leek niet correct. De uitleg van hierboven zou met enige taalkundige aanpassingen als voorbeeld kunnen dienen in soortgelijke gevallen.--Kalsermar 2 jan 2009 18:09 (CET)
Ik zal het doorgeven aan de b:Nederlandse geschiedenis/De achttiende eeuw auteur(s) zodat eea een gelijkluidende tekst krijgt.--Vangelis 2 jan 2009 21:47 (CET)
Nederland heeft door saluutschoten voor de Andrew Doria te geven de Verenigde Staten in 1776 de facto erkend. De correcte datum 16 november heb ik erbij gezet. Wil niet zeggen dat het in Wikibooks verkeerd staat. Juist voor de Verenigde Staten was dit toen belangrijk en ze hebben er veel ruchtbaarheid aan gegeven. Zowel In Engelse en Franse Wikipedia sites over dit item staat het correct. Ik moet zeggen dat een eerste bezoek van mij aan Wikibooks een leuke discussie heeft opgeleverd. Maar weest gerust, ik ben zeker geen vandaal. Daarvoor vind ik de Wikiprojecten te belangrijk. Wat ik voorzichtig hiermee zeg is dat ik liever geen nonsens verkondig. Met de meest vriendelijke groeten intelligenti pauca 2 jan 2009 22:03 (CET)
Nog een reactie: een saluut van een oorlogsschip beantwoorden gold en geldt wel degelijk als een erkenning. Nederland en Engeland hebben er zeeoorlogen voor gevoerd. Anekdote: In de tweede wereldoorlog moest elk Nederlands oorlogsschip dat Gibraltar passeerde zich kenbaar maken en groeten. Er ontstond een kleine rel toen een Nederlands oorlogsschip op de vaag: What ship antwoordde met de vraag: What rock! Onderschat het belang dat gehecht werd aan het correct groeten van oorlogsschepen niet, dat was erkenning. intelligenti pauca 2 jan 2009 22:22 (CET)
Niemand heeft maar de 'gedachte' dat je vandaal zou zijn of nonsens verkondigt hoor. Het gaat alleen om het feit was Nederland nou eerste of tweede na Frankrijk. Ook niet belangrijk, maar wel om de info hierover in b:Nederlandse geschiedenis/De achttiende eeuw, Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en Sint Eustatius gelijkluidend te laten worden, want het zou toch te gek worden als de Wiki's elkaar gaan tegenspreken. --JohnP doveSmall.pngangelis 2 jan 2009 22:37 (CET)
Ok, niet vanuit geheugen dan maar ;-). Zie [1], [2] en [3]. Het saluut van de gouverneur van St Eust. was niet meer dan dat, een saluut, niet een oficiele erkenning, de facto of anderzijds, van Nederland. Nederland kon niet van te voren weten dat het schip daar zou aanleggen en het saluut van te voren regelen en een telefoon gesprek van de goeverneur met Den Haag lag nog een eeuw of wat in de toekomst. Frankrijk erkende de VS in 1777 en ging diplomatieke betrekkingen aan en Nederland volgde in 1782 hoewel Nederland de VS al wel informeel steunde tijdens de oorlogen met Engeland. Op de website van het State Department staat trouwens dat het Marokko was, in 1777. Ik weet niet precies waarin hem het verschil zit in de erkenning van Marokko en het aangaan van diplomatieke betrekkingen met Frankrijk in deze. Nederland is dus hoe dan ook het foute antwoord.--Kalsermar 2 jan 2009 22:29 (CET)
Na BWC trouwens, dat is natuurlijk niet waar. Een diplomatieke erkenning van een land geschied niet door louter een scheepssaluut, hoe belangrijk die ook waren. Dat zou namelijk betekenen dat als een schip weigert te groeten er gelijk een afbreken van betrekkingen zou plaatsvinden.--Kalsermar 2 jan 2009 22:29 (CET)
Wel, kijk eens op http://www.andrewdoria.com/ om maar 1 voorbeeld te noemen. Het zou goed zijn om niet te sarcastisch te worden en te gaan praten over telefoon enz. Men kon heel goed seinen tussen schip en eiland. En waar gaat Franklin naar toe om geld te halen in 1777/ Naar de bank Hope in Amsterdam, dit terzijde. Het gaat mij echter niet om gelijk hebben maar toch de volgende opmerkingen.

1 er zijn oorlogen gevoerd om precedentiegevallen. een saluut is een belangrijk gegeven in de 18e eeuw. Andere tijden.

2 een erkenning de facto is een erkenning.

3 het eerste saluut van Barbara Tuchman is zeer lezenswaardig.

4 met vriendelijke groeten, intelligenti pauca 2 jan 2009 22:58 (CET)

Het ging over telefoneren naar Den Haag trouwens. De gouverneur van St. Eustatius kan niet op eigen houtje beslissen dat de Nederlandse regering de Verenigde Staten erkent en daarmee een bijna zekere oorlog met Engeland uitlokken. Feit is dat Zowel Frankrijk als Marokko Nederland voorgingen in oficiele erkenning. En steun is niet altijd gelijk aan erkenning. Spanje verschafte bijvoorbeeld de Amerikanen ook hulp en raakte actief betrokken in oorlog tegen Engeland maar erkende de VS niet als soverein land tot na de ondertekening van de Treaty of Paris in 1783.--Kalsermar 3 jan 2009 00:10 (CET)
Beste Kalsermar. bedankt voor de links die u vermeld over de friendship day. Maar de facto erkenning en de iure erkenning zijn 2 punten waar we net zoals in de 18e eeuw lang over kunnen discussiëren. Mij gaat her erom dat in een wikibook geschiedenis Nederland, wat ik een goed initiatief vind om te gaan schrijven, details staan waar ik vraagtekens bij zet. Ik begrijp best dat uw opmerking over een telefoon over contact met Holland ging. Maar de commandant van het fort heeft het saluut niet beantwoord zonder toestemming vooraf van de gouverneur. Van uit het nabijgelegen eiland Kitts is direct een snel oorlogsschip naar Engeland gezonden met het bericht van deze erkenning. Deze erkenning door dit saluut staat dan ook vermeld in de "grievances" die de Engelsen hadden opgesteld om aan te geven waarom onze republiek de oorlog moest worden verklaard. De Staten Generaal erkennen inderdaad de iure in 1782 de Verenigde Staten, maar dat ging op zijn 11 en 30 na alle ruggespraak. Er is een overvloed aan bronnen te lezen bij Tuchman. Waarom in het Wikibook niet deze zaak op de een of andere manier correct vermelden? Met de meest vriendelijke groeten intelligenti pauca 3 jan 2009 09:04 (CET)
Het lijkt me dat het minst problematisch is in artikelen zowel Frankrijk (en Marocco?) en Nederland te vermelden en hoe en wanneer zij de USA erkenden. Dus alle feiten en bronnen die hierboven staan. Het is niet aan ons te beslissen wie eerste was of niet. Slechts de feiten geven. --VanBuren 3 jan 2009 15:22 (CET)
Van Buren, Kalsermar en Vangelis, lijkt mij inderdaad het beste. Maar dit is het probleem van het schrijven van geschiedenisboeken: interpretatie van de data, feiten. Bij geschiedenis kan een niet plaatsgevonden feit toch een historisch feit zijn. Maar sorry, ik begin weer. Graag zal ik echter meewerken met het verbeteren, uitbreiden van de geschiedenisonderwerpen bij de Wikibooks. Met vriendelijke groeten intelligenti pauca 3 jan 2009 16:03 (CET)
Hoewel het hier niet met zoveel woorden staat geschreven, zou uit deze discussie wel nog altijd het misverstand kunnen ontstaan dat Tuchman zelf in haar boek vermeldt dat Nederland het eerste land was dat de Verenigde Staten erkende. Dat zegt ze, voor alle duidelijkheid, niet. Haar omschrijving van dit "eigen initiatief van Johannes de Graaff, de gouverneur van Sint-Eustatius", laat zich misschien nog het best verwoorden door de tekst die president Franklin Roosevelt in 1939, volgens Tuchman, op de gedenkplaat liet graveren : "Ter herinnering aan het saluut voor de vlag van de Verenigde Staten, (...) Hier werd de soevereiniteit van de Verenigde Staten van Amerika, in de gedaante van een nationaal schip, voor het eerst door een buitenlandse functionaris erkend." (citaten uit Barbara Tuchman, Het eerste saluutschot, Fibula, 1990 ; eigen onderstreping). Vriendelijke groeten, -rikipedia 3 jan 2009 16:28 (CET)
Spijt me, voel me toch geroepen om te reageren. ik heb de titel van het eerste hoofdstuk van the first salute overgetyped en twee korte stukken van de eerste alinea. Geen vertaling.

Here the sovereignty of the United States of America was first acknowledged

White puffs of gunsmoke over a turqois sea followed by the boom of cannon rose from an unassuming fort of the diminutive Dutch island of St.Eustatius in the West Indies on November 16, 1776. …..In its responding salute the small voice of St. Eustaius was the first offcially to greet the largest event of the century-the entry into the society of nations of a new Atlantic state destined to change the direction of history

Bombastisch? ?? Met vriendelijke groeten intelligenti pauca 3 jan 2009 17:45 (CET)

We moeten de discussie hier inderdaad niet te ver voeren, maar de vertaler deed zijn werk goed : "'Hier werd de soevereiniteit van de Verenigde Staten van Amerika voor het eerst erkend'. (...) Op 16 november van het jaar 1776 stegen witte kruitdampen op boven een turkooisblauwe zee, gevolgd door het geluid van kanonschoten, afkomstig van een onaanzienlijk fort op het kleine Hollandse eiland Sint-Eustatius in de Caribische Zee. (...) Met die saluutschoten was de zwakke stem van Sint-Eustatius de eerste die officieel de grootste gebeurtenis van de eeuw erkende : het toetreden tot de gemeenschap der naties van een nieuwe Atlantische staat die voorbestemd was de geschiedenis een andere richting te geven."
De "stem van Sint-Eustatius" "de gouverneur van Sint-Eustatius", "een buitenlandse functionaris", niet onbelangrijk en tot op zekere hoogte verbinden ze de staat die ze vertegenwoordigen. Maar de draagwijdte van dit "incident" was in de 18e eeuw een discussie, zoals je zelf al zei, en niet direct aan ons om dit te beslechten. Veel meer dan deze feiten weergeven zit er dus volgens mij toch niet in. Vriendelijke groeten, -rikipedia 3 jan 2009 18:15 (CET)
Akkoord. Vriendelijke groeten intelligenti pauca 3 jan 2009 19:27 (CET)

Inge Pauwels[bewerken]

Inge Pauwels ° 1977

Inge Pauwels studeerde economie-moderne talen, communicatie en extra bedrijfspsychologie, coaching en training en public relations. Verder ging ze zich bijscholen in deze gebieden, talen, alternatieve geneeswijzen en dan uiteindelijk in de dierenwereld ethologie, kynologie, voeding, trainingstechnieken, gedrag en gedragsproblemen etc...

Inge Pauwels wordt ook wel de dierenfluisteraar (ze kan thelepatisch communiceren met dieren), hondencoach (doordat ze werkt met dieren EN hun baasjes op een coachende, begeleidende manier. Dus de baasjes dingen leren en laten inzien over hun dier.), hondentherapeut (naar aanleiding van het gelijknamig boek ‘De hondentherapeut’ dat ze schreef, bij de standaard uitgeverij) en de Martin Gaus van België genoemd. Samen met haar amstaff Raico (°2002) volgt ze nog steeds tal van internationale bijscholingen en Raico is op zijn beurt zeer actief als therapiehond. Verder houd Inge van reizen en andere culturen, dansen, lekker eten, de natuur en natuurlijk... dieren.

Inge pauwels is auteur van 'de Hondentherapeut', 'de Hondencoach' en 'de Hondentolk'. En eigenaar van het gedeponeerd merk 'Dierenspiegel'.

In de toekomst zal Inge Pauwels blijven ijveren voor de verbetering in de wetgeving rond dieren, de opleidingen en wetgeving rond het werken met dieren en de dieren in ons gezin. Dit in haar opleidingen, lezingen, boeken, samenwerkingen, enz... Verder zal Toscanzahoeve zich blijven onderscheiden door de professionele manier van werken, door de mens en dier als individuen te bekijken en ze zo op een positieve manier te behandelen en ook door vernieuwende opleidingen en trainingen aan te bieden in België en Nederland. Anonieme bijdrage werd gedaan door gebruiker:84.194.81.187 (overleg) 4 jan 2009 18:47 (CET)

  • Geachte plaatser, dit is de Informatiebalie, waar u vragen kunt stellen. Een aanzet tot een artikel hoort hier niet thuis. Bestudeert u eens de sjabloon op uw overlegpagina! VRiendelijke groet, Bessel Dekker 4 jan 2009 19:02 (CET)
    • Let bij dat sjabloon aub even extra op het stukje over auteursrechten. CaAl 6 jan 2009 14:50 (CET)

Het Japanse teken voor "Suzuki".[bewerken]

Goedendag,

Ik zou graag een afbeelding willen krijgen van het Japanse woord "Suzuki". Enig idee hoe ik hier aan kan komen? Alvast bedankt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.101.223.231 (overleg · bijdragen)

Onze Japan-specialist (Simon-sake) is voor onbepaalde tijd met vakantie. Je zou je vraag (in het Engels) kunnen stellen op de Japanse wikipedia, pagina . De tabbladen en knoppen lijken op dezelfde plaats te zitten als hier. Succes. RToV 6 jan 2009 13:48 (CET)
Wat dacht je van スズキ (uit de ja: interwiki bij Suzuki). marc 6 jan 2009 14:30 (CET)
De vraag gaat over het Japanse woord, niet merk. Ik weet niet of daar verschil tussen zit, daarom verwijs ik naar de Japanse informatiebalie. RToV 6 jan 2009 14:35 (CET)
Er bestaat een wikipediapagina voor de Japanse wiki waar discussies en vragen en antwoorden in het Engels plaatsvinden. Ik weet even niet de URL. Wie is er goed in zoeken? --VanBuren 6 jan 2009 15:21 (CET)
Hier is-ie: http://ja.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Help_for_Non-Japanese_Speakers ----VanBuren 6 jan 2009 15:25 (CET)
Suzuki is een persoonsnaam, スズキ lijkt me dan de correcte schrijfwijze ongeacht of het een naam of merk is. Er is nog wel een kleine kans dat Suzuki ook wat anders betekent (analoog aan John de Mol die een aantal van zijn projectjes naar het dier Mol (dier) (Talpa) noemde), mijn Japans is echter niet zo goed dat ik dat weet. Caseman 6 jan 2009 17:34 (CET)
Suzuki als familienaam wordt geschreven als 鈴木. Dat is kanji, bovenstaande oplossingen zijn in katakana, en dat is wel een correcte weergave van de klanken Su-Zu-KI maar om een persoon mee aan te duiden niet zo netjes, het is meer voor op een reclamebord. Zie ook en:Suzuki (disambiguation) - Balko 7 jan 2009 00:06 (CET)
Ik ben zo vrij geweest gisteren even om uitleg te vragen op de japanse informatiebalie. Het uitgebreide antwoord (en engels) is hier te lezen. PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 7 jan 2009 18:00 (CET)

Jemenites[bewerken]

Ik weet het, "Als u advies zoekt op het gebied van recht, geneeskunde of een ander gebied waarbij het belangrijk is dat uw vraag gegarandeerd correct beantwoord wordt, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of dokter." maar dit gaat niet over een ziekte, ik ben op zoek naar de beste vertaling van de Engelse term Yemenite Hebrew. Wat? nou Hebreeuws zoals mensen uit Jemen dat spreken... Ik kan heel leuke dingen bedenken zoals Jemens Hebreeuws, Jemenitisch Hebreeuws of Jemeeuws maar ik wou toch nog even peilen of er nog andere ideeën waren. Groetjes, Matthias92 (overleg) 6 jan 2009 17:27 (CET)

De middelste, cfr taalunieversum. Niels? 7 jan 2009 01:18 (CET)
Bedankt! Matthias92 (overleg) 7 jan 2009 09:04 (CET)

foutiev tekst[bewerken]

Goedeavond,

Betreft het Nederlandstalige artikel over JFK ofwel John F. Kennedy. Daar heeft iemand iets toegevoegd wat totaal niet in het artikel thuishoort. Als je het artikel oproept krijg je de volgende tekst te zien;

Vroege jaren Kennedy kwam uit een van oorsprong Ierse katholieke familie. Zijn moeder was Rose Kennedy, en zijn vader Joe, of Joseph, Kennedy was een man met grote ambities en zeer weinig scrupules, die er jarenlang tijdens zijn huwelijk nauwelijks verborgen verhoudingen met andere vrouwen op na hield (zoals met filmster Gloria Swanson en uitgeefster Clare Luce), terwijl hij ook negen kinderen bij zijn vrouw verwekte. Het gezin werd na Kennedy's verkiezing tot president ook wel schertsend de onofficiële koninklijke familie van de Verenigde Staten en de Kennedyclan genoemd omdat er zo veel invloedrijke personen uit voortgekomen zijn.

Kennedy bleek intelligent en had goede schoolresultaten, maar had al vroeg een slepende ziekte en wat later zware rugproblemen, die hem de rest van zijn leven bleven kwellen. Hij woonde en studeerde enige tijd in Londen en maakte vóór de oorlog een reis door Europa, mede waarover hij in 1940 als afstudeerscriptie een scherp analyserend verslag schreef met daarin waarschuwingen tegen Hitler, getiteld "Why England Slept" over het Britse aandeel in het Verdrag van München, een scriptie die daarna als boek gepubliceerd een bestseller werd. Hij behaalde aan Harvard cum laude een graad in internationale zaken.


raymon sassen heeft een grote rol in de cariere van jfk, hij heeft veel geld in hem gestopt, hij was zelf goed in crossen en wil nu wedstrijden gaan rijden maar hij heeft het geld er nu niet meer voor, wilt u hem doneren ? dan kan dat neem dan contakt op.

De onderst 3 regels horen er volgens mij niet in.

met vriendelijke groet,

Arie Meijvogel

Hoi Arie, goed geconstateerd. Een gebruiker onder ip-adres heeft deze -ehem- informatie een kwartiertje geleden toegevoegd. Ik heb het hersteld. Je zou het in een voorkomend geval zelf kunnen verwijderen, zie bijvoorbeeld Help:Terugdraaien van ongewenste wijzigingen. Heb je daar hulp bij nodig, kan je beter bij de Help:Helpdesk terecht. Niels? 7 jan 2009 19:01 (CET)

Vitaminen en zwangerschap[bewerken]

Op overleg:vitamine kwam ik de volgende vraag tegen:

Kan iemand aangeven of het slikken van grote hvh vitaminen tijdens de zwangerschap gevaarlijk is. Ik heb abusievelijk tijdens de 3e en 4e week van mijn zwangerschap vitaminetabletten geslikt met 20 tot 30 keer de ADH B1,B2,B6,B12. Kan dit gevaar opleveren voor de baby??

Ik heb de anononiem op haar overlegpagina al verteld dat ze vooral een arts moet raadplegen, maar misschien zijn er hier nog mensen die er verstand van hebben? Met vriendelijke groet, Vinvlugt 9 jan 2009 14:24 (CET)

Bij een evenwichtige voeding zet ik altijd vraagtekens bij het extra toedienen van vitamines. Zeker bij kleine kinderen/baby's als het gaat om de vetoplosbare vitamines als A,D,E & K. Teveel vitamine B en C scheidt het lichaam nog uit via de urine, maar de vetoplosbare vitamines hopen op in het vetweefsel en dat lijkt mij zeker bij kleine kinderen tamelijk ongezond. In principe zou het teveel aan B1, B2, B6, en B12 dus geen gezondheids risico kunnen vormen. Maar nogmaals neem geen genoegen met dit antwoord en neem contact op met een dokter. Met vriendelijke groet, Matthias92 (overleg) 9 jan 2009 16:30 (CET)
Arts raadplegen is het enige zinnige antwoord. Aan al dan niet juiste informatie hier verschaft heeft niemand iets.--Kalsermar 9 jan 2009 16:52 (CET)

Caruso[bewerken]

Hallo geachte informanten. Mijn vraag is! Kunnen jullie mij zeggen of er 'n film is Enrico Caruso over het leven van deze grote man, en dat/of Mario Lanza daar de hoofdrol in heeft gespeeld. Aan het einde van die film werd aan het graf 'n Ave Maria gezongen, Het gaat mij om welke Ave maria dat is. Het is ook mogelijk dat de bekende zangers Joseph Schmidt, Richard Tauber of Rudolf Shock zijn. het is z'n 40jaar geleden. Bij voorbaat dank Gerard te Brake. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.204.163.199 (overleg · bijdragen) 12 jan 2009 16:47

Dag Gerard. Inderdaad, in 1951 is over Enrico Caruso de film The Great Caruso gemaakt, met Mario Lanza als vertolker van de liederen. We hebben nog geen artikel over die film, maar de IMDb weet raadm volgens de soundtrack listing ging het om de Ave Maria van Johan Sebastiaan Bach en Charles Gounod. Groet, Balko 12 jan 2009 17:10 (CET)

kinderliedjes[bewerken]

'eet je pappie op of niet' of 'als je niet je bordje op hebt' was een liedje uit een album dat ik nergens meer terug kan vinden. Wie oh wie kan mij helpen?

Angélica. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.164.43.227 (overleg · bijdragen)

Verplaatst van de helpdesk. Er zijn online meerdere plaatsen waar muziekalbums worden aangeboden (bijvoorbeeld ebay en marktplaats). Zoeken op google kreeg ik weinig uit. Misschien kunt u in de dichtsbijzijnde muziekwinkel vragen (ik vrees dat ze het daar niet kennen...).
Sum U ?rai8? Need a tool?- 12 jan 2009 14:56 (CET)
  • Weet u iets meer over het album? Van wanneer was het ongeveer? Zijn er nog andere dingen die u erover kunt zeggen?
  • Als u al naar een muziekwinkel gaat, zou ik niet de dichtstbijzijnde uitkiezen, maar een die in kindermuziek (een beetje) is gespecialiseerd. Een goed alternatief is overigens een goede (muziek)bibliotheek; de medewerkers daar zijn doorgaans beter getraind in het opzoeken van titels dan vele winkelmedewerkers. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 12 jan 2009 20:21 (CET)

HUIS KOPEN.[bewerken]

Als ik een huis wil kopen (van vóór de oorlog waar moet ik dan specifiek op letten. Ook om een hypotheek te verkrijgen zijn er veel mogelijkheden ( Bedrijven,banken die mij dit willen verstrekken) Hoe en wie kan mij helpen een goede deal temaken? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.215.49.244 (overleg · bijdragen) 13 jan 2009 14:10 (CET)

Ga naar een hypotheekadviseur en/of makelaar en laat je voorlichten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2009 14:11 (CET)
Wordt lid van de Vereniging Eigen Huis. --VanBuren 13 jan 2009 19:09 (CET)

Kip[bewerken]

Valt kip onder de catogorie vlees?

Volgens de beschrijving op Vlees wel. Zie ook Kippenvlees. ∼ Wimmel 11 jan 2009 22:52 (CET)
Soms wordt kip ook wel in de categorie gevogelte geplaatst, wat soms ook weer gezien wordt als een subcategorie van vlees. Maar het hangt ook een beetje van de context en de achtergrond van de vraag af. Als ik iemand te eten krijg die aankondigt uit principe geen vlees te eten, dan zal ik 'm ook geen kip voorzetten. PiotrKapretski 12 jan 2009 08:42 (CET)
Zie overigens ook deze pagina van het Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/EtenEnHerkomst/Voedingsmiddelen/Vlees/Kip/wat+zijn+kip+en+gevogelte.htm . PiotrKapretski 12 jan 2009 08:45 (CET)
Overigens ook cultureel afhankelijk. Fransen (Franstaligen?) vinden gevolte geen vlees (viande). Mig de Jong 14 jan 2009 10:16 (CET)
Van vrienden gehoord: als je in Egypte om vegetarisch eten vraagt is er een grote kans dat er kip in zit. --VanBuren 14 jan 2009 13:03 (CET)

Logo bedrijf uploaden[bewerken]

Beste Admin. van Wikipedia,

Enkele dagen geleden kwam ik erachter dat ons bedrijf (Boomerang Unlimited) geen vermelding heeft op wikipedia. Graag zou ik informatie over ons bedrijf op jullie site publiceren. Tot zover gaat dit goed, maar nou ben ik bezig met het uploaden van een logo van ons bedrijf via wikimedia-commons. Nou kreeg ik net de melding dat dit alleen mogelijk is als ik het upload via de Engelse versie van Wikipedia.

Nou is mijn vraag of het mogelijk is om dit op de Nederlandse Wikipedia te uploaden en te publiceren.

Bij voorbaat dank voor de hulp en de behandeling van mijn vraag,

Vriendelijke groet,

Hjalmar Zeller (Boomerang Unlimited) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Boomerang (overleg · bijdragen) 14 jan 2009 14:10


Beste Hjalmar,
logo's zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen daarom niet op wikimedia-commons geupload worden. De engelse wikipedia heeft een fair use policy waardoor op die wikipedia wel logo's kunnen staan. De nederlandse wikipedia heeft echter dezelfde regels als wikimedia-commons waardoor het onmogelijk is een logo te uploaden. U kunt natuurlijk uw logo vrijgeven in het publiek domein en het daarmee mogelijk maken het logo te uploaden maar dat betekend dat iedereen uw logo mag en kan gebruiken.
Met vriendelijke groet, Audio-x-generic.svgJZ85overleg 14 jan 2009 14:14 (CET)


Ok, hartelijk dank voor je hulp Jeroen z85 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Boomerang (overleg · bijdragen) 14 jan 2009 14:17 Toch had ik dan nog een vraag. Hoe kan het zijn dat bijvoorbeeld coca-cola wel een logo op de Nederlandse Wiki heeft staan. Hebben zij deze dan inderdaag vrijgegeven?

Wederom hartelijk dank.

Onder de (wat mij betreft wat discutabele) argumentering dat het logo van Coca-Cola gewoon een woord in een bepaald lettertype is. Er zit dus te weinig creativiteit in. Zelfde geldt voor Siemens. Ik vergis me, in het geval van Coca-Cola is de auteur meer dan 70 jaar geleden overleden en is het dus publiek domein geworden. .Koen 14 jan 2009 14:24 (CET)
Meer informatie over het hierboven gegeven antwoord van .Koen vind u op commons:Image:Coca-Cola_logo.svg waar de licentie staat uitgelegd. Audio-x-generic.svgJZ85overleg 14 jan 2009 14:28 (CET)


ohhh vandaar, JeroenZ85, echt top!! hartelijk dank voor de behulpzaamheid!!

Slagwerk[bewerken]

Ik heb een vraag,naar verluid zou er een slagwerk instrument bestaan dat de naam heeft,VBubn. Wie kan mij vertellen waar het hierom gaat en waar het vandaan komt. Alvast bedankt J.Sanders

verandering wordt onmiddelijk verwijderd[bewerken]

Ik had een deel toegevoegd aan het wikipdia artikel galmaarden (dorp).

Een paar uur later wordt dit ongedaan zonder uitleg in de overlegpagina.

Kan dit zomaar??? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 192.18.1.36 (overleg · bijdragen)

Dag, en welkom. Ja, zoals iedereen informatie mag toevoegen aan Wikipedia, mag ook iedereen informatie verwijderen mits daar een reden voor is. Dat er in dit geval geen reden is aangegeven maakt het voor u inderdaad moeilijk te begrijpen. Ik kan natuurlijk slechts gissen naar de reden waarom een collega het stukje verwijderde, maar ik vermoed dat het onder meer te maken heeft met het feit dat veel gebruikers nieuwsfeiten niet zomaar encyclopedisch relevant vinden. Wikipedia is immers een encyclopedie, geen krant. Indien u van mening bent dat het stuk in dit geval zo relevant is dat het in het artikel thuishoort, kunt u het best overleg zoeken op de overlegpagina van het artikel. U kunt natuurlijk altijd degene die het stuk verwijderde vragen om uitleg. In de geschiedenis van het artikel kunt u zien wie dat was. Succes en met vriendelijke groet, Forrestjunky (overleg) 16 jan 2009 12:02 (CET)
Het gaat om deze wijziging. Naast dat de stijl niet encyclopedisch is (te dramatisch en niet in verleden tijd gesteld) staat die informatie al elders in het artikel. Ik heb het zojuist dus opnieuw weggehaald, sorry. Succes! — Zanaq (?) 16 jan 2009 12:17 (CET)

Waarom wordt mijn pagina (MARUG) verwijderd?[bewerken]

Hallo,

Ik maak elke keer opnieuw de MARUG wikipedia site aan, echter hij wordt elke keer verwijderd. Waarom is dit?

Met vriendelijke groet,

Roald Reurink MARUG Bestuur 08-09

Beste Roald, die vraag heb ik al beantwoord op je overlegpagina... zie aldaar (Overleg gebruiker:Roaldreurink). Groet, ɘVe Roept u maar! 16 jan 2009 15:49 (CET)
En daarbij, als je je pagina op Wikipedia opslaat is het niet jouw pagina meer. Je geeft hem vrij onder de GFDL, zie de tekst onderaan het bewerkingsvenster! Caseman 16 jan 2009 17:03 (CET)

Waarom wordt mijn pagina elke keer verwijderd?[bewerken]

Hallo,

Ik zag dat ik reactie had van Eve, echter ik weet niet hoe ik moet replyen op haar bericht.

De MARUG site wordt dus elke keer verwijderd om de reden: "Reclame maken is per se ongewenst en wordt direct verwijderd." Echter hoezo reclame? Ik zie dat vele studieverenigingen op Wikipedia staan, wat is het verschil tussen ons en bijvoorbeeld onze moedervereniging EBF: http://nl.wikipedia.org/wiki/Economische_en_Bedrijfskundige_Faculteitsvereniging_Groningen ??

Ik kan op de EBF wikipedia site zelfs niet de MARUG toevoegen of hij wordt alweer verwijderd...snap er niks van. De andere onderverenigingen staan er ook gewoon onder...??? =S

Met vriendelijke groet,

Roald Reurink - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Roaldreurink (overleg|bijdragen).

Beste Roaldreurink, Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Verder kun je op de bijdragen van Eve reageren door op bewerken te klikken, bovenaan je overlegpagina. Wat betreft je vraag. De artikels die je tot nu toe aan hebt gemaakt zijn niet van dezelfde kwaliteit als het artikel van de EBF. Het verschil zit hem erin dat deze wat meer achtergrond informatie geeft. Je eerste artikel had veel externe links en weinig informatie. Dit was daarom verwijderd als reclame. Je tweede artikel had juist weer geen informatie, maar vermelde slechts het bestaan van de vereniging, en was dus reclame. Het lijkt een klein verschil, maar is belangrijk als je wilt dat het artikel op wikipedia kan blijven staan. Ik hoop dat dit helpt, Taketa (overleg) 17 jan 2009 16:33 (CET)
ps, ik zie in de afgelopen maanden geen bewerkingen die MARUG toevoegen aan Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging Groningen. Taketa (overleg) 17 jan 2009 16:39 (CET)

koekoeksklan[bewerken]

ik kan bijna nergens informatie vinden over de koekoeksklan, zou U hier informatie over kunnen geven?

Klik eens op Ku Klux Klan. Tekstman 18 jan 2009 15:25 (CET)

Hyperlinks in Acrobat Reader[bewerken]

Sinds enige tijd breng ik dankbaar links naar Wikipedia aan (en verbeter en passant hier en daar een foutje) in het on-line Repertorium van Eigennamen in Middelnederlandse Literaire Teksten (REMLT)

http://cf.hum.uva.nl/dsp/scriptamanent/remlt/remltindex.htm

De index verwijst naar documenten in pdf-formaat. Hierbij ben ik op een probleem gestuit:

Standaard kan de Acrobat Reader Internet-adressen herkennen. Als je een Internet-adres met de cursor aanraakt dan verandert die van een handje in een wijsvinger, en dan kun je erop klikken enzovoort. Heel vernuftig!

Om dit goed te laten werken, moet je ervoor zorgen dat er geen 'gaten' (spaties) in het adres zitten. Anders leest de Acrobat Reader maar een deel van het adres.

Wikipedia maakt gebruik van zowel underscores als ronde haken, bijvoorbeeld:

http://en.wikipedia.org/wiki/Raphael_(archangel)

Met de underscores heeft de Acrobat Reader geen problemen, maar wél met de ronde haken. In dit voorbeeld leest de Acrobat Reader:

http://en.wikipedia.org/wiki/Raphael

Ik heb hierover met Acrobat contact opgenomen en die hebben mij met de bekende botheid waarmee softwarebakkers reageren op zo'n kwestie geantwoord dat je dan de automatische herkenning maar uit moet zetten...

Vandaar dat ik het nu langs deze weg probeer.

Misschien wordt er wat beter naar u geluisterd?

Met vriendelijke groet,

Willem Kuiper

PS. Meen mij te herinneren dat er enige tijd geleden op de welkom_pagina van Wikipedia een lijstje stond van artikelen waarvoor men een auteur zocht. Klopt dat? Waar is dat lijstje gebleven? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wthjmkuiper (overleg · bijdragen)

Beste Willem,
De automatische herkenning van hyperlinks in Adobe reader (acrobat) is een functie die erg specifiek werkt en enkel als hulpmiddel / lapmiddel is voor gebruikers die niet zelfstandig links aanmaken in hun eigen documenten. Het probleem kan zonder twijfel worden opgelost door in uw tekstverwerker (Corel Word Perfect?) de hyperlinks aan te maken vóórdat u deze naar Adobe acrobat stuurt.

Dat doe ik ook. Ik werk met WordPerfect X4 en Acrobat 8 Pro. Het is een typisch geval van: jeuk is erger dan pijn. Maar mij is overduidelijk gebleken dat gebruikers niet zien dat het laatste deel van het Wikipedia adres tussen (ronde haken) door Acrobat wordt genegeerd ook al is er geen spatie, en ten onrechte denken dat de link fout is.

Dat Adobe een softwaresuggestie niet direct verwerkt vind ik niet verbazingwekkend, dat ze deze niet opnemen in hun featurelist / buglist verrast me echter wel, wellicht was uw verzoek aan hen niet duidelijk genoeg?

De lijst die u zoekt is overigens terug te vinden via Wikipedia:Gewenste artikelen. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 18 jan 2009 18:09 (CET)

Quinoa[bewerken]

Where can one buy quinoa cheaply in Groningen city? Do any regular supermarkets stock it? --Seans Potato Business 18 jan 2009 19:03 (CET)

I've never seen quinoa for sale in regular supermarkets in Groningen, but you might try http://www.depaardebloem.nl/ or http://www.maikelnatuurvoeding.nl/ . Regards, Wutsje 18 jan 2009 20:10 (CET)

Practicum chemie: aniline en zoutzuur[bewerken]

Hoi,

maandag heb ik op de RUG in het kader van de "brede bachelor" voor een chemievak (zelf doe ik weliswaar Natuurkunde, maar ik heb dus nog een chemievak) een practicum doen; een synthese van polyaniline, een geleidbaar polymeer maken dus. Op zich allemaal heel leuk, maar ik lees in de proefbeschrijving dat de volgende stoffen worden gebruikt, en als ik de R en S zinnen bekijk, en een vlugge pH-berekening maak, dan word ik daar niet zo vrolijk van.

De gebruikte stoffen:

- Aniline : Vrolijke R en S zinnen
- 3 M zoutzuur: mijn 4e klas scheikunde leert dat dit een pH-waarde van -0,5 heeft.

Nu heb ik het idee dat ik daar niet helemaal aan mijn lot zal worden overgelaten, maar qua zuurkast, wat kan ik verwachten/eisen aan de chemici qua veiligheid voor mezelf. Dat ik niet zomaar een kluitje het riet in wordt gestuurd. Die -0,5 maakt me niet vrolijk. Moet dit in een zuurkast volledig geisoleerde zuurkast met van die vaste handschoenen waar je als het ware in kan grijpen. De normale zuurkast met zuurbestendige handschoenen lijkt me totaal niet afdoende. Celloman 17 jan 2009 17:36 (CET)

Lage pH is op zich niet schadelijk zolang je het maar niet op je huid krijgt, in je maag zit tenslotte ook zoutzuur! Een normale zuurkast heeft afzuiging zodat er lucht naar binnen stroomt en er niets naar buiten komt. Als er andere bescherming nodig is zal de practicumbegeleider dat wel aangeven, neem ik aan. Op de universiteit zijn ze toch ook niet gek. Caseman 18 jan 2009 07:50 (CET)
Ik ben geen chemicus, maar ik lees hier dat HCl met pH=-0,5 een concentratie heeft van 10%. Even later staat er "Solutions for household purposes in the US, mostly cleaning, are typically 10% to 12%, with strong recommendations to dilute before use." En ook dat 10-25% 'slechts' irriterend is en pas boven 25% corrosive. Dus ik denk dat -0,5 niet zo gevaarlijk is als het lijkt. Mtcv 19 jan 2009 13:27 (CET)
Inderdaad, ik had even over de 3 M heengelezen, 1 Mol HCL is iets van 36,5 gram, 3 M is dan ongeveer 11%. Niets om je druk over te maken. Aniline zou ik wel handschoenen, bril, laboratoriumjas en zuurkast met afzuiging voor gebruiken. Vraag, zoals gezegd de practicumbegeleider in geval van twijfel. Caseman 19 jan 2009 17:47 (CET)

Mega doorbraak[bewerken]

hallo,mijn naam is jos.ik heb een idee over goedkope en compleet schone energie.ik ben al aan het proberen geweest en het werkt gedeeltenlijk,maar ik stuit op een technisch probleem.als het werkbaar word is het een mega doorbraak.ik kan natuurlijk niets vertelen over de fijten.dus mijn vraag is: kan iemand mij vertellen tot wie ik me het beste kan richten voor hulp.ik heb niet het geld voor patent aanvraag zo dat ik dit makkenlijk via derden kan uitzoeken of oplossen.ik hoop op reacties en bijvoorbaat dank.77.166.71.108 22 jan 2009 13:13 (CET)

Zolang je niet vertelt waar het precies over gaat zal dat uiteraard lastig worden. Waar heb je hulp bij nodig, wat wil je ermee doen, wat is het doel ervan...op deze manier is het een bijzonder vaag verhaal, en ik vraag me serieus af of iemand je kan helpen. Luctor 22 jan 2009 14:54 (CET)
En hou er ook rekening mee dat op een Perpetuum mobile geen patenten worden verleend, simpelweg omdat er altijd een natuurkundig addertje onder het gras zit waardoor ze toch niet werken. Caseman 22 jan 2009 19:27 (CET)

Uitlijnen in wikimedia[bewerken]

Als ik volgende code gebruik:

Dijkgraven per ambacht
Geestmerambacht Beide ambachten vielen onder dezelfde dijkgraaf
Schager en Niedorper Cogge

Krijg ik rechts een tabel. Alles goed dus, maar de tekst links ervan plakt uiteindelijk tegen de tabel. Wat kan ik hier aan doen ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ik heb hierboven maar even een standaard voorbeeldtekst gezet zodat het voor iedereen makkelijk te zien is wat je bedoelt. Ook heb ik de tabel iets veranderd. Met de linkermarge die ik heb ingesteld is het probleem opgelost. - Berkoet (voorheen Dammit) 23 jan 2009 22:06 (CET)

Bedankt !
Dijkgraven per ambacht
Geestmerambach

Schager en Niedorper Cogge

Beide ambachten vielen onder dezelfde dijkgraaf

Is het mogelijk om in de tabel rechts meerdere lijnen tekst in één vakje te steken ? Nu staat er automatisch een lijn tussen...

Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar hier rechts heb ik de tabel aangepast zodat je 2 regels in één cel van de tabel hebt. Dit werkt op dezelfde manier als wanneer je niet in een tabel zit. Er zijn ook nog andere manieren om ongeveer hetzelfde resultaat te krijgen. Je zou ook nog een lijst ervan kunnen maken of <br /> (code voor een nieuwe regel) kunnen gebruiken. - Berkoet (voorheen Dammit) 24 jan 2009 00:24 (CET)

Wikimedia: aanpassen[bewerken]

Ik heb een Wikimedia portaal geinstalleerd. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de paginatitel op de eerste pagina niet weergegeven wordt ? Net zoals bij de hoofdpagina van de Nederlandse, Duitse, ... Wikipedia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.64.172.136 (overleg · bijdragen)

De pagina die op MediaWiki:Mainpage is neergezet fungeert op elke Mediawiki-installatie als hoofdpagina. Door vervolgens aan MediaWiki:Common.css onderstaande tekst toe te voegen wordt de titel verborgen:
body.page-Main_Page h1.firstHeading { display:none; }
Let op dat je de tekst Main_Page vervangt door de paginatitel van de hoofdpagina. Spaties vervang je door een laag streepje (_).
Zie ook de handleiding trouwens. Groet, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 23 jan 2009 18:05 (CET)


Ok dat is opgelost !

Ik heb ook het "navigatiemenu" proberen aan te passen maar dat lukte niet... Cache is nochtans geleegd ?

Lukt niet is een heel vaag begrip. Heb je de handleiding gelezen waar ik in mijn vorige bericht naar refereerde? Onder punt 3.6 How do I customize the navigation bar staat duidelijk beschreven welke pagina je hiervoor moet aanpassen. Als de cache geleegd is zou je met een Purge-actie (zie punt 1.11: How do I purge a cached page?) het resultaat moeten zien. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 23 jan 2009 22:08 (CET)

Dat heb ik gedaan maar geen resultaat, bekijk het zelf:

http://www.iendracht-archief.be/index.php/MediaWiki:Sidebar

Ik zou me kunnen voorstellen dat een onjuiste syntax (zoals "HALLO" en "TEST") ervoor kan zorgen dat deze niet goed wordt overgenomen. Neem anders deze eens over om te kijken of dat wel het gewenste effect heeft. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 25 jan 2009 23:24 (CET)

Beginner[bewerken]

Als beginner een vraag, Kun/ mag je een nieuw onderwerp beginnen en ergens "laten staan" om het rustig compleet te maken? Dit om verwijderen te voorkomen voordat het compleet is.

Hallo. In de Gebruikersruimte (cfr. Wikipedia:Gebruikerspagina) bijvoorbeeld op Gebruiker:Traa/Kladblok zou dat moeten kunnen. Je kan het daarna hernoemen zodat het in de artikelnaamruimte staat. Eenmaal het in de artikelnaamruimte staat, kan je er wel {{wiu2}} op kleven, maar vooral niet te lang, en garanties biedt dat niet. Groet en succes, Dolledre Overleg 25 jan 2009 23:10 (CET)

Meer concreet: bijvoorbeeld (in jou geval) op Gebruiker:Traa/Kladartikel. En als het artikel daar klaar is kan je hem "live" zetten zodat anderen eraan zullen gaan editen. Michiel1972 25 jan 2009 23:12 (CET)

Katy Perry[bewerken]

Beste ´Wikipedia´,

Net zat ik bij het artikel ´Katy Perry´ te kijken en zag dat er redelijk veel staat.

Maar nu vroeg ik me af: Moet er niet gezegd worden dat ze 1 maart naar Nederland komt? En dat ze bezig is met een Europatour die 'The Hello Katy-tour' heet? Ook heeft ze een fansite: http://www.katyperry.com Een MySpace: http://www.myspace.com/katyperry En een blog: http://katyperryblog.tumblr.com

Dit is alles wat ik wilde zeggen.

Hoogachtend, Lisa

Beste ...,

Hier ben ik nog een keer.

Over het artikel ´Katy Perry´ heb ik een foutje gemaakt. De ´Hello Katy-tour' is niet alleen in Europa, maar ook in de VS. Mijn excuses hiervoor.

Hoogachtend, Lisa 84.105.10.85 28 jan 2009 14:54 (CET)

Beste Lisa. Bedankt voor je reactie. Is het weer aangepast? Groeten, Mig de Jong 28 jan 2009 14:56 (CET)
Zo te zien niet. Deze informatie zou kunnen worden toegevoegd, maar dat lijkt me niet strikt noodzakelijk. Als je het wil kun je dit zelf aanpassen: druk op de knop 'bewerk'. Succes! Mig de Jong 28 jan 2009 14:59 (CET)
Bedenk ook goed dat wikipedia geen concertagenda is. Ook moet je ervoor oppassen dat dit de Nederlandstalige wikipedia is, artikelen moeten dan ook niet toegespitst worden op de Nederlandse situatie. PatrickVanM / overleg 28 jan 2009 14:58 (CET)

redirect ongedaan maken[bewerken]

Beste, mijn pagina is verwezen naar een andere pagina, is er een mogelijkheid dat ik dit ongedaan kan maken. Het is wel een gerelateerd onderwerp, maar toch een ander beschrijving. Ook is mijn artikel een school opdracht dus is het voor mij echt wel belangrijk dat deze terug online kan komen.

Groeten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Toonservaes (overleg · bijdragen)

Ik neem aan dat je Lichtconsole bedoelt. Als je naar de Bewerkingsgeschiedenis van Lichtconsole gaat, zie je bij de laatste bewerking een link naar ongedaan maken. Ga wel even in overleg met degene die er een redirect van gemaakt heeft. Anders loop je het risico dat je elkaars bewerkingen ongedaan blijven maken. Overleggen doe je op de overlegpagina van de betreffende gebruiker, dus niet op de gebruikerspagina! Dat het een schoolopdracht is, is overigens geen reden om het terug te halen. Lees ook even de tekst op je eigen overlegpagina mbt het ondertekenen van overleg. ∼ Wimmel 27 jan 2009 19:59 (CET)
Hier is iets heel vreemds aan de hand - ik heb vooralsnog de redirect teruggedraaid en de betreffende gebruiker dringend verzocht tekst en uitleg te geven op diens overlegpagina. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 jan 2009 22:49 (CET)

Verwijderen bijdrage.[bewerken]

Hoe gaat Wikipedia om met de volgende vraag, Hoe vaak mag iemand een onderwerp verwijderen(we gaan uit van geen goede reden), kun je zoiets melden? Vriendelijke groet, A Veluwenkamp – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vwltclub (overleg · bijdragen)

Hoi Vwltclub,
Onderwerpen op Wikipedia die niet voldoende encyclopedisch zijn (relevantie) zijn in principe de enige artikelen die verwijderd worden. Ook veel artikelen die niet voldoende neutraal geschreven zijn of zó slecht geschreven zijn dat verbetering haast niet mogelijk is worden zo nu en dan verwijderd.
Echt onzinnige artikelen zoals «Pietje is een hele leuke jongen!» worden meestal direct verwijderd, over alle andere artikelen worden twee weken lang de meningen van andere gebruikers gevraagd om zo tot een oordeel "weg of niet?" te komen.
Op Wikipedia:Te verwijderen pagina's staat onder het kopje uitleg uitgebreid beschreven hoe je een artikel voor verwijdering kunt voordragen. Maar er staat óók dat we artikelen liever zo veel mogelijk verbeteren zodat ze wél op Wikipedia kunnen blijven staan (zolang het voldoende encyclopedisch is).
Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 31 jan 2009 01:22 (CET)