Drielandentrein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RE18 - Drielandentrein/LIMAX
Drielandentrein RE18 van Aken naar Maastricht in Aachen Hauptbahnhof, 2019.Drielandentrein RE18 van Aken naar Maastricht in Aachen Hauptbahnhof, 2019.
Totale lengte78 km
Type treinFLIRT
Treindienst doorArriva
KBHFa 0,0 Aachen Hauptbahnhof
BHF 3,4 Aachen West
BHF 14,2 Herzogenrath
STR+GRZq 15,55 Staatsgrens Duitsland - Nederland
SEC2 16,7 spanningssluis 15 kV~ - 1,5 kV
BHF 18,3 Eygelshoven Markt
BHF 21,0 Landgraaf
BHF 24,3 Heerlen
BHF 36,6 Valkenburg
BHF 42,6 Meerssen
KBHFxe 48,0 Maastricht
exBHF 49,6 Maastricht Randwyck gepland 11 december 2022
exSEC2 52,6 spanningssluis 1,5 kV - 3 kV
exBHF 57,0 Eijsden gepland
exSTR+GRZq 58,6 Staatsgrens Nederland - België
exBHF 60,9 Wezet gepland
exBHF 71,9 Bressoux gepland
exKBHFe 78,1 Luik-Guillemins gepland
Passagiersinformatiesysteem in de Drielandentrein

De Drielandentrein is een geplande uitbreiding naar België van de Regional-Express 18 van Arriva tussen Aachen en Maastricht. Vanaf de dienstregeling 2024, die december 2023 ingaat, zou dit mogelijk zijn.

Regional-Express 18 tussen Aachen en Maastricht[bewerken | brontekst bewerken]

De Regional-Express 18 (RE18) tussen Aachen en Maastricht bestaat sinds 27 januari 2019, toen een sneltrein van de verbinding Maastricht - Heerlen verlengd werd naar het Duitse Aken. Deze dienst vervangt de Euregiobahn tussen Heerlen en Aken. Ze wordt uitgevoerd door Arriva, als deel van de concessie Limburg, en wordt geëxploiteerd met tricourante FLIRT-treinstellen die onder de Duitse, Nederlandse en Belgische bovenleidingspanning kunnen rijden.

Treindienst[bewerken | brontekst bewerken]

De Drielandentrein rijdt in de dienstregeling 2022 één keer per uur tussen Maastricht, Heerlen en Aachen Hbf. Voor de treindienst heeft Arriva acht Flirt-treinstellen aangeschaft die geschikt zijn voor het Nederlandse, Belgische en Duitse netwerk. Tussen Maastricht en Heerlen rijdt een aanvullende sneltrein (ook onder nummer RE18), zodat op dit traject elk halfuur een sneltrein rijdt. Als de dienstregeling 2023 start in december 2022 zal de drielandentrein elk half uur naar Aken rijden, door de spoorverdubbeling van de spoorlijn Sittard - Herzogenrath tussen Heerlen en Landgraaf is dit mogelijk geworden.

Stopplaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

De Drielandentrein stopt op de volgende stations:[1]

Spoorlijnen[bewerken | brontekst bewerken]

De trein gebruikt vanaf station Aachen Hbf tot aan station Herzogenrath een deel van de spoorlijn Aken - Kassel, tussen Herzogenrath en Heerlen de spoorlijn Sittard - Herzogenrath, tussen Heerlen en Schin op Geul de spoorlijn Heerlen - Schin op Geul, en tussen Schin op Geul en Maastricht de spoorlijn Aken - Maastricht.

Tarieven[bewerken | brontekst bewerken]

De treindienst is integraal opgenomen in de Arriva-concessie voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg. Als gevolg hiervan is de OV-chipkaart geldig op het gehele traject, inclusief de buitenlandse stations. Ook nationale abonnementen van NS, en het Studentenreisproduct, zijn over de gehele route geldig. Een en ander geldt op het Nederlandse deel van het traject, en voor ritten tussen Nederland en Duitsland, maar niet voor ritten tussen twee Duitse stations.[2]

Uitbreiding naar België[bewerken | brontekst bewerken]

Op termijn wordt de verbinding vanuit Maastricht verlengd naar het Belgische Luik (station Luik-Guillemins), vandaar de naam 'Drielandentrein'. De bijnaam LIMAX verwijst naar de drie grootste steden op dit geplande traject; Luik (Frans: Liège), Maastricht en Aken (Frans: Aix-la-Chapelle).[1][3] Arriva had bij het begin van de nieuwe concessie in 2018 de treindienst van Aken via Maastricht naar Luik willen starten. De FLIRT-treinstellen werden echter niet toegelaten in België omdat ze niet over het nieuwste beveiligingssysteem beschikken. Daarom rijdt de trein vooralsnog alleen tussen Aken en Maastricht. In 2022 worden de treinen uitgerust met het ECTS-systeem, waarna de testen voor toelating in België kunnen starten. [4] Eind 2023 kan de treindienst dan worden uitgebreid naar Luik.[5][6]

Nieuwe stopplaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

Spoorlijnen[bewerken | brontekst bewerken]

De trein gebruikt tussen Maastricht en Y Val Benoît bij Luik de spoorlijn 40 Luik - Maastricht en tussen Y Val Benoît en Luik-Guillemins spoorlijn 37.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Tot 1992 reden er rechtstreekse treinen tussen Maastricht en Aken, toen nog uitgevoerd door NS. Deze trein legde de afstand af in 40 minuten, doordat deze via de kortere route via Simpelveld reed.

Met de vernieuwde aanbesteding van de OV-concessie Limburg ontstond de wens om de bestaande stoptrein Heerlen - Aachen Hbf te verlengen naar Maastricht, en deze zo beter te integreren met de binnenlandse dienstregeling in Nederland. Vanuit dit plan ontstond het idee voor de Drielandentrein, een rechtstreekse verbinding tussen Aken en Luik via Heerlen en Maastricht. Deze doorkoppeling is niet zozeer bedoeld als snelle verbinding tussen Aken en Luik. De hogesnelheidstreinen die via de HSL 3 rijden leggen de afstand tussen de twee steden af in 22 minuten, maar om het dichtbevolkte Zuid-Limburg directe verbindingen te geven met zowel Luik als Aken. Tussen Heerlen en Aken en tussen Maastricht en Luik gaat deze verbinding de bestaande stoptreinen vervangen.

Op 2 juni 2015 kondigde de provincie Limburg aan dat de aanbesteder Abellio oneerlijke voordelen had, daarom kreeg de op de tweede plaats geëindigde Arriva Personenvervoer Nederland het contract voor de concessie.

In het voorjaar van 2018 werd ter voorbereiding van de Drielandentrein begonnen met de elektrificatie van de 6,5 kilometer spoor tussen Landgraaf en Herzogenrath.[7][8] Deze elektrificatie was in december 2018 afgerond.[9]

De bedoeling was om de treindienst te starten samen met de dienstregeling 2019 op 9 december 2018. [10] Voor het Duitse deel van het traject had Arriva nog geen goedkeuring gekregen omdat de toelatingsprocedure om op het Duitse spoor te mogen rijden niet afgerond was. Op dit traject werden vanaf de nieuwe dienstregeling bussen ingezet.[10][11] Vanaf zondag 27 januari 2019 ging de Drielandentrein ook rijden op het Duitse deel van het traject doordat de toelatingsprocedure voor het Duitse spoor geregeld.[12][13][14] Op 16 februari 2019 konden passagiers de nieuwe trein tussen Aken en Maastricht gratis testen.

Arriva zou mogelijk de exploitatie van de Drielandentrein per 1 juni 2019 (tijdelijk) hebben moeten staken omdat de trein op een tijdelijke vergunning reed die op 1 juni 2019 afliep.[15] Fabrikant Stadler Rail vroeg bij ILT een nieuwe vergunning, deze werd op 31 mei 2019 alsnog verleend, zodat de trein kon blijven rijden.[16]

Verlenging naar Luik[bewerken | brontekst bewerken]

De treindienst naar Luik zou, net als de rest van de drielandentrein, moeten starten op 9 december 2018. Deze startdatum werd niet gehaald, omdat voor het Belgische deel van het traject Arriva geen materieeltoelating gekregen heeft. De Flirt-treinstellen die Arriva inzet zijn namelijk niet voorzien van het European Rail Traffic Management System (ERTMS), wat voor de Belgische infrastructuurbeheerder Infrabel de reden was om de treinen niet in de reizigersdienst toe te laten. De treinen hadden op dat moment wel de op dat moment gebruikte spoorveiligheidssystemen van de drie landen hadden.[10] Zolang de Drielandentrein niet naar Luik kan rijden, verzorgt de NMBS met eigen materieel en personeel een stoptrein (S-trein Luik) tussen Maastricht en Luik, doordeweeks verlengd naar Hasselt.

Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf eind 2022 is een halfuurdienst gepland op het traject tussen Herzogenrath en Maastricht. In 2021 en 2022 wordt tussen Heerlen en Landgraaf het aantal sporen verdubbeld van 1 naar 2, zodat de treinen op dit stuk elkaar kunnen kruisen.[1]