Stads- en streekvervoer in Limburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het stads- en streekvervoer in Limburg geeft een overzicht van alle buslijnen en regionale treinen die gereden worden in de Nederlandse provincie Limburg. Het gaat hier om de lijnen die zich in de provincie begeven, maar ook lijnen die de provincie doorkruisen.

De schuingedrukte plaatsnamen bevinden zich buiten de provincie Limburg. Bij lijnen die horen bij concessies die niet uit Limburg komen is tevens de opdrachtgevende OV-autoriteit vermeld.

De huidige vervoerder in de provincie is Arriva.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het noorden van Limburg was lange tijd het gebied van vervoerder Zuidooster. Een van de voorlopers, de Maas-Buurtspoorweg (MBS) exploiteerde al in 1913 een stoomtram van Nijmegen naar Venlo aan de oostkant van de Maas. MBS fuseerde in 1949 met Vitesse tot Zuidooster. Zuidooster zou uiteindelijk als enige speler in Noord-Limburg overblijven. Het vervoersgebied van Zuidooster in Limburg omvatte de regio's Venray, Venlo en Weert. In Venlo onderhield Zuidooster een stadsdienst die in de loop der jaren groeide met enkele lijnen.

In het midden en zuiden van Limburg was het vervoer lange tijd versnipperd. Er reden hier tal van vervoerders rond. De grootste spelers halverwege de jaren 70 waren de Limburgsche Tramweg-Maatschappij (LTM), die vooral in het zuiden rond Heerlen en Maastricht verzorgde, Nedam's Autobus Onderneming (NAO) uit Roermond en de Eerste Beeker Autobus Dienst (EBAD) uit Beek. Op aandringen van de overheid werkten de vervoerders in het zuiden sinds 1974 al nauw samen en zetten gezamenlijke dienstregelingen op. In 1978 werden de bedrijven uiteindelijk samengevoegd. NAO nam EBAD over en fuseerde met LTM tot Verenigd Streekvervoer Limburg (VSL). In de loop van de jaren 80 nam VSL de laatste vijf particuliere vervoerders over: Mulder (PMH) uit Hoensbroek, Autobusonderneming A. Meussen BV uit Maastricht, De Valk uit Valkenburg, Cramers Autobus Onderneming (CAO) uit Grevenbicht en de Internationale Autobus-Onderneming (IAO) uit Eygelshoven en Nieuwenhagen. Met uitzondering van de stadsdienst in Maastricht was het gehele openbaar vervoer in Zuid-Limburg daardoor in handen van VSL. In Maastricht reed al vele tientallen jaren het gemeentevervoerbedrijf Stadsbus Maastricht.

In 1994 besloot de overheid om Zuidooster te fuseren met VSL. Per 1 januari 1995 gingen beide bedrijven verder als Hermes. Met uitzondering van de stadsdienst Maastricht was nu het hele openbaar vervoer in Limburg in handen van dezelfde vervoerder. Al snel trad echter nieuwe versnippering op omdat vanaf mei 1995 het Amerikaanse Vancom door een openbare aanbesteding het streekvervoer in het Heuvelland rond Maastricht had gewonnen. Vancom werd in 1998 verkocht aan Arriva. Arriva verkocht de concessie in 2002 vervolgens aan Connex, onderdeel van Veolia Environnement. Connex reed daar met dochterbedrijf Limex. Connex kocht tevens de Stadsbus Maastricht. De naam Stadsbus Maastricht bleef gehandhaafd.

In 2006 werden de Limburgse concessies voor tien jaar aanbesteed. Het gebied werd in twee delen ingedeeld: Noord- en Midden-Limburg, dat ruwweg het oude Zuidooster en NAO gebied omvatte, en Zuid-Limburg, ruwweg het gebied onder Roermond. De voormalige concessie voor de stadsdienst Maastricht en streekvervoer in het Heuvelland waren hierin opgenomen. Veolia had inmiddels de naam Connex opgegeven en schreef in onder eigen naam, Veolia Transport. Ook Hermes wilde zich inschrijven, maar hierbij ontstonden problemen omdat de provincie Limburg en enkele Limburgse gemeentes aandelen hadden in Hermes (teruggaande op het LTM tijdperk). Hierdoor werd er een nieuw bedrijf opgericht door Hermes, LimLink. De concessie ging echter naar Veolia Transport. Hierdoor verdwenen Hermes, Limex en Stadsbus Maastricht vanaf 10 december 2006 uit Limburg.

De twee concessies zijn sinds 11 december 2016 samengevoegd tot één Limburg concessie. Daarnaast zijn alle regionale spoorlijnen (Nijmegen - Roermond, Roermond - Maastricht Randwyck, Sittard - Kerkrade Centrum en Maastricht Randwyck - Heerlen) bij de concessie toegevoegd. In eerste instantie was de aanbesteding gewonnen door een combinatie van de NS-dochters Abellio en Qbuzz. Door het doorspelen van vertrouwelijke informatie verloor Abellio de concessie. Hierdoor werd Arriva winnaar van de concessie voor een looptijd van 15 jaar.

Huidige concessies[bewerken | brontekst bewerken]

OV-autoriteit Concessiegebied Vervoerder Duur
provincie Limburg Limburg Arriva 11.12.2016 - 13.12.2031

Zero Emissie busvervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf eind juni 2019 rijdt Arriva met 95 zero-emissiebussen in het openbaar vervoer in Limburg. Dit is bijna 50 procent van de vloot van Arriva in deze provincie. “Wij vinden het belangrijk dat we onze kennis en expertise als Europees frontrunner op het gebied van e-mobiliteit blijven inzetten”, zegt Ard Romers.[1]

Het openbaar vervoer in Limburg moet in het jaar 2026 volledig zero-emissie zijn.

Spoorlijnen[bewerken | brontekst bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
19800 RE 18 Sneltrein / Regional-Express (Arriva) MaastrichtHeerlenLandgraafHerzogenrathAachen Hauptbahnhof drielandentrein (LIMAX)
32000 RS 18 Stoptrein (Arriva) Maastricht RandwyckMaastrichtHeerlen
32200 RS 11 Stoptrein (Arriva) NijmegenVenrayVenloRoermond
32300 RS 11 Stoptrein (Arriva) NijmegenVenrayVenlo Rijdt niet 's avonds en in het weekend. De laatste drie ritten vanaf Nijmegen gaan tot Venlo.
32400 RS 12 Stoptrein (Arriva) Maastricht RandwyckMaastrichtSittardRoermond
32500 RS 15 Stoptrein (Arriva) SittardHeerlenKerkrade Centrum

Buslijnen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
Stadsdienst Maastricht
1 Malberg - De Heeg Brusselse Poort, Centrum, Station, Randwyck
2 Oud Caberg - De Heeg Malberg, Brusselse Poort, Centrum, Station, Scharn, Heer
3 Wolder - Nazareth Biesland, Centrum, Station, Wyckerpoort
4 Maastricht Pottenberg - Valkenburg Station Caberg, Centrum, Station, Scharn, Berg en Terblijt Ringlijn in Maastricht-West samen met lijn 7.
5 Daalhof - Heugem Belfort, Brusselse Poort, Centrum, Station, Randwyck
6 Daalhof - Amby Belfort, Brusselse Poort, Centrum, Station, Scharn
7 Pottenberg - Forum MECC Pottenberg, Caberg, Centrum, Station, Scharn, Heer, Randwyck Ringlijn in Maastricht-West samen met lijn 4
8 Boschpoort - Valkenburg Station Centrum, Scharn, Bemelen Op zondag als OV-lijntaxi (belbus) tussen Boschpoort en Bemelen, rijdt dan niet op het overige trajectdeel.
9 Villapark - Bunde Station St. Pieter, Centrum, Station, Limmel, Borgharen, Itteren 's Avonds en op zondag als OV-lijntaxi (belbus) tussen Villapark en Station, op overige trajectdeel als lijndienst.
10 Maastricht Station Noord - Gulpen Busstation Centrum, St. Pieter, Randwyck, Cadier en Keer, Margraten
15 Centrum - Eijsden De Bron Heugemerveld, Randwyck, Heugem, Maasveld, Oost-Maarland
Stadsdienst Venlo/Blerick
1 Station Venlo - Nettetal Am Schwimmbad Tegelen Rijdt 's avonds als Avondvlinder 6, rijdt in het weekend niet van/naar Nettetal
2 Station Venlo - Blerick Klingerberg Rijdt 's avonds als Avondvlinder 6
3 Station Venlo - Blerick Vossener Rijdt 's avonds als Avondvlinder 6
4 Station Venlo - Stalberg Vogelbuurt Rijdt 's avonds als Avondvlinder 7
5 Station Venlo - Stalberg Veegtes Rijdt 's avonds als Avondvlinder 7, rijdt niet op zondag
Avondvlinder Venlo/Blerick
6 Blerick Klingerberg - Tegelen Spechtstraat Venlo
7 Station Venlo - Stalberg
Stadsdienst Roermond
1 Station - Kitskensberg Donderberg
2 Station - Herten Hoofdstraat Centrum
Stadsdienst Weert
1 Station - Boshoven Ringlijn in Boshoven
2 Station - Laar De Raak Ringlijn in Laar
3 Station - Leuken Ringlijn in Leuken
4 Station - Altweerterheide Kerk
Stadsdienst Sittard
31 Station - Kemperkoul Stadbroek
34 Station - Kemperkoul Centrum, Lahrhof
Streeklijnen
16 Sittard Station - Obbicht Markt Limbricht, Born, Grevenbicht Wordt op werkdagen overdag versterkt door lijn 616
17 Sittard Station → Sittard Station (NedCar,) Holtum, Buchten, Born, Guttecoven, Limbricht Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 18. Rijdt in het weekend niet via NedCar.
18 Sittard Station → Sittard Station Limbricht, Guttecoven, Born, Buchten, Holtum, (NedCar) Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 17. Rijdt in het weekend niet via NedCar.
19 Sittard Station - Nieuwstadt Susterderweg
20 Schinveld Brunssummerstraat - Kerkrade Grens Brunssum, Heerlen
21 Hoensbroek Randweg - Aachen Uniklinik Heerlen, Simpelveld, Bocholtz, Vaals
22 Heerlen Station - Ubach over Worms Pastoor Scheepersstraat Landgraaf Ringlijn Landgraaf → Ubach over Worms
23 Heerlen Zuyderland MC - Ubach over Worms Pastoor Scheepersstraat Landgraaf Ringlijn Ubach over Worms → Landgraaf
24 Hoensbroek Randweg - Kerkrade Roda-Boulevard Heerlen
25 Heerlen Station → Heerlen Station Landgraaf, Kerkrade Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 26
26 Heerlen Station → Heerlen Station Kerkrade, Landgraaf Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 25
27 Kerkrade Parkstad Stadion - Herzogenrath Bahnhof 's Avonds en op zondag als belbus tussen Stadion en Busstation
28 Nuth Station - Voerendaal Looierstraat Swier 's Avonds en op zondag als belbus tussen de stations van Voerendaal en Nuth
29 Brunssum Wilhelminastraat - Kerkrade Busstation Hoensbroek, Heerlen, Landgraaf, Eygelshoven, Chevremont
30 Sittard Station - Maastricht Station Geleen, Beek, Maastricht Aachen Airport, Meerssen
32 Sittard Station → Sittard Station Urmond, Stein, Elsloo, Beek, Geleen Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 33, op werkdagen via Chemelot
33 Sittard Station → Sittard Station Geleen, Beek, Elsloo, Stein, Urmond Ringlijn in één richting, tegengesteld aan lijn 32, op werkdagen via Chemelot
36 Sittard Station - Brunssum Wilhelminastraat Doenrade, Bingelrade, Jabeek, Schinveld
37 Sittard Station - Brunssum Wilhelminastraat Doenrade, Merkelbeek
38 Sittard Station - Geleen Busstation Sittard Stadion, Station Geleen-Lutterade
39 Sittard Station - Urmond Heirstraat Limbricht, Guttecoven, Einighausen, Berg aan de Maas 's Avonds en op zondag als belbus
40 Sittard Station - Heerlen Zuyd Hogeschool Doenrade, Oirsbeek, Amstenrade, Hoensbroek
41 Sittard Station - Geleen Busstation Munstergeleen
44 Heerlen Station - Aachen Hauptbahnhof Kerkade, Horbach, Richterich In samenwerking met ASEAG
47 Kerkrade Parkstad Stadion - Gulpen Busstation Simpelveld, Eys
48 Maastricht Boschpoort - Kanne Plaats 's Avonds en op zondag als belbus
51 Valkenburg Station - Margraten Rijksweg Sibbe 's Avonds en op zondag als belbus
52 Heerlen Station - Meerssen Station Voerendaal, Klimmen, Hulsberg, Arensgenhout, Schimmert, Ulestraten
53 Geleen Busstation - Hoensbroek Busstation Puth, Schinnen 's Avonds en op zondag als belbus tussen Geleen en Schinnen
54 Geleen Busstation - Gulpen Busstation Spaubeek, Schimmert, Arensgenhout, Hulsberg, Valkenburg, Schin op Geul, Wijlre
55 Heerlen Station - Gulpen Busstation Voerendaal, Ubachsberg, Wijlre
56 Brunssum Wilhelminastraat - Valkenburg Station Hoensbroek, Vaesrade, Nuth, Hulsberg
57 Maastricht Station - Gulpen Busstation Gronsveld, Eckelrade, Sint Geertruid, Mheer, Noorbeek, Epen, Mechelen
58 Heerlen Station - Gulpen Busstation Nijswiller Rijdt niet 's avonds en in het weekend
59 Vaals Busstation - Vijlen Mamelis Holset 's Avonds en op zondag als belbus binnen Vijlen (Vijlenberg - Mamelis)
60 Roermond Station - Echt Station Herten, Linne, Maasbracht
61 Roermond Station - Maasbracht Markt Melick, St. Odiliënberg, Montfort, Sint Joost, Echt, Ohé en Laak, Stevensweert 's Avonds als belbus tussen St. Odiliënberg en Maasbracht
62 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg Herkenbosch, Vlodorp
63 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg Melick, St. Odiliënberg
64 Roermond Station - Heinsberg Busbahnhof Melick, St. Odiliënberg, Posterholt, Karken, Kempen Rijdt niet 's avonds en op zondag
65 Nieuwstadt Susterderweg - Maaseik Bospoort Susteren, Dieteren, Roosteren 's Avonds en op zondag als belbus
66 Venlo Station - Roermond Station Tegelen, Belfeld, Reuver, Beesel, Swalmen
70 Venlo Station - Greenport Blerick Rijdt niet 's avonds en in het weekend
73 Roermond Station - Weert Station Horn, Beegden, Heel, Panheel, Wessem, Thorn, Ittervoort, Hunsel, Ell, Swartbroek
74 Nederweert Sint Rochusstraat - Stramproy Oude Trambaan Weert, Tungelroy
75 Roermond Station - Meijel Busstation Horn, Heythuysen, Roggel, Heibloem 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Roggel en Meijel; in de spits als lijn 675.
76 Maasbracht Markt - Ell Niesstraat Wessem, Panheel, Grathem, Kelpen-Oler 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Panheel en Ell; in het weekend overdag ook tussen Maasbracht en Wessem
78 Baarlo Centrum - Grashoek Pastoor Vullinghstraat Kessel, Helden, Panningen 's Avonds en in het weekend als belbus
79 Panningen Centrum - Station Horst-Sevenum Maasbree/Toverland, Sevenum 's Ochtends via Maasbree naar Horst en richting Panningen via Toverland, 's middags via Maasbree naar Panningen en richting Horst via Toverland; rijdt niet 's avonds en in het weekend; wordt op werkdagen overdag versterkt door lijn 679
80 Venray Station - Deurne Station Ysselsteyn
81 Venray Prins Bernhardstraat - Well Kasteellaan Oostrum, Wanssum
82 Venray Prins Bernhardstraat - Boxmeer Station Overloon, Stevensbeek, Sint Antonis Rijdt niet 's avonds en in het weekend
83 Nijmegen CS - Venlo Station Malden, Mook, Milsbeek, Gennep, Heijen, Afferden, Nieuw-Bergen, Well, Wellerlooi, Arcen, Lomm, Velden In samenwerking met Breng (Hermes)
84 Gennep Busstation - Boxmeer Station Oeffelt, Beugen Rijdt niet 's avonds, wordt op werkdagen overdag versterkt door lijn 684
85 Boxmeer Station - Siebengewald Centrum Heijen, Afferden 's Avonds en in het weekend als belbus
87 Venray Station - Venlo Station Leunen, Castenray, Horst, Sevenum, Heierhoeve, Blerick
88 Venray Station - Venlo Station Oostrum, Wanssum, Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Blerick 's Avonds (laat) als belbus
89 Venray Station - Station Horst-Sevenum Horst Doctor Van de Meerenkdonkstraat Rijdt in het weekend door naar station Horst-Sevenum
127 Kerkrade Parkstad Stadion - Avantis Rijdt niet 's avonds en in het weekend
159 Vaals Busstation - Drielandenpunt Rijdt alleen in het weekend en in de vakanties doordeweeks
Limburgliner
350 Maastricht Station - Aachen Bushof Cadier en Keer, Margraten,Gulpen, Vaals
370 Venlo Station - Weert Station Blerick, Maasbree, Helden, Panningen, Beringe, Meijel, Ospel, Nederweert
371 Weert Station - Roggel Brugstraat Kelpen-Oler, Baexem, Heythuysen
372 Roermond Station - Panningen Centrum Baexem, Heythuysen, Roggel, Helden
377 Roermond Station - Venlo Station Horn, Haelen, Nunhem, Neer, Kessel, Baarlo, Hout-Blerick
OV-Shuttle
401 Stein Centrum - Meers Kloosterstraat
403 Maastricht De Heeg - Rijckholt Klooster
404 Maastricht De Heeg - Gronsveld Rijksweg
405 Geleen Busstation - Sweikhuizen Bergstraat
406 Eijsden Vroenhof - Mariadorp Kerk
407 Margraten Weg naar Reijmerstok - Reijmerstok Kerk
415 Beek Station - Catsop Op de Dries
416 Beek Centrum - Catsop Op de Dries
417 Beek Station - Elsloo Centrum
418 Beek Centrum - Elsloo Centrum
419 Ubachsberg Oude Schoolstraat - Colmont Colmonterweg
420 Eijsden Vroenhof - Mesch Steenbergweg
421 Gennep Busstation - Ven-Zelderheide Kerkvonder
422 Ottersum Ottersumseweg - Ven-Zelderheide Kerkvonder
423 Nieuw-Bergen Gemeentehuis - Bergen Burgemeester Douvenstraat
424 Nieuw-Bergen Gemeentehuis - Aijen Centrum
436 Venray Station - Oirlo Pastoor Gerardtsstraat
437 Venray Centrum - Oirlo Pastoor Gerardtsstraat
439 Horst Doolgaardstraat - Meterik Kerk
440 Station Horst-Sevenum - America Kerk
444 Helden Koningslust - Koningslust Rector Isidorusstraat
447 Haelen Op den Dries - Buggenum Heerweg
Spits- en scholierenlijnen
610 Bocholtz Groeneweg → Maastricht Station Nijswiller, Gulpen, Margraten, Cadier en Keer
616 Sittard Station - Obbicht Markt Limbricht, Born, Grevenbicht Versterkt op werkdagen overdag lijn 16
620 (Brunssum Wilhelminastraat →) Heerlen - Kerkrade Stadion (← Kerkrade Busstation) 's Ochtends Brunssum → Heerlen en Kerkrade Busstation → Heerlen, 's middags in beide richtingen
621 Vaals Busstation → Heerlen Zuyd Hogeschool Nijswiller
627 Kerkrade Parkstad Stadion - Kerkrade Rolduc Spekholzerheide, Kerkrade Centrum 's Ochtends één rit naar Rolduc, 's middags één rit naar Parkstad Stadion
629 Kerkrade Busstation → Heerlen Zuyd Hogeschool Eygelshoven, Landgraaf
631 Heerlen Station - Beek Station In de tegenspits wordt minder gestopt
632 Sittard Station - Urmond Chemelot Campus
633 Sittard Station - Urmond Chemelot Campus ← Beek Station
637 Brunssum Wilhelminastraat → Sittard Sportzone Merkelbeek, Doenrade
639 Urmond Heirstraat → Sittard Station Berg aan de Maas, Einighausen, Guttecoven, Limbricht
640 Sittard Sportzone ← Hoensbroek → Heerlen Zuyd Hogeschool (Amstenrade, Doenrade (Hoensbroek → Sittard))
647 Gulpen Busstation ← Simpelveld → Heerlen Station (Eys, Wittem (Simpelveld → Gulpen))
652 Voerendaal Station - Heerlen Zuyd Hogeschool Kunrade
655 Heerlen Station - Gulpen Busstation Voerendaal, Ubachsberg, Wijlre 's Ochtends alleen richting Heerlen
657 Gulpen Busstation - Mheer Kerk Reijmerstok, Banholt
659 Vaals Busstation → Maastricht Station Holset, Vijlen, Nijlswiller, Gulpen, Margraten, Cadier en Keer
670 Venlo Station - Panningen Centrum Blerick, Maasbree, Helden
674 Ospel Centrum - Kelpen-Oler Provincialeweg Nederweert, Weert
675 Roermond Marathonlaan - Meijel Busstation Horn, Heythuysen, Roggel, Heibloem
679 Panningen Centrum - Station Horst-Sevenum Maasbree/Toverland, Sevenum 's Ochtends via Maasbree naar Horst en richting Panningen via Toverland, 's middags via Maasbree naar Panningen en richting Horst via Toverland, versterkt op werkdagen overdag lijn 79
683 Well Kasteellaan → Venlo Station Wellerlooi, Arcen, Lomm, Velden
684 Gennep Busstation - Boxmeer Station Oeffelt, Beugen Versterkt op werkdagen overdag lijn 84
687 Horst Oude Lind → Venlo Station Sevenum, Heierhoeve, Blerick
Buurtbus
723 Landgraaf Mondo Verde - Übach-Palenberg Bahnhof Eygelshoven, Ubach over Worms, Rimburg 's Avonds en op zondag als OV-lijntaxi
789 Evertsoord Ter Peel - Lottum Markt Kronenberg, Sevenum, Horst, Melderslo 's Avonds en in het weekend als alleen als belbus tussen Evertsoord en Melderslo
790 Weert Station - Heythuysen Gemeentehuis Tungelroy, Stramproy, Haler, Neeritter, Ittervoort, Grathem, Baexem 's Avonds en op zondag alleen als belbus tussen Stramproy en Haler en tussen Nederitter en Ittervoort
791 Meerssen Station - Margraten Gemeentehuis Houthem, Valkenburg, Sibbe, IJzeren, Scheulder Rijdt niet 's avonds en op zondag
792 Echt Plats - Maria Hoop Hofje Peij, Pepinusbrug, Koningsbosch, Echterbosch 's Avonds en in het weekend als belbus
793 Margraten Gemeentehuis - Eijsden Station Banholt, Mheer, Sint Geertruid, Moerslag 's Avonds en in het weekend als alleen als belbus tussen Margraten en Banholt
794 Boukoul Heikamp - Leeuwen Kerkplein Asenray, Roermond 's Avonds en in het weekend als belbus
795 Beek Makado - Spaubeek Centrum Geverik, Kelmond, Klein Genhout, Groot Genhout Rijdt niet 's avonds en op zondag
796 Heythuysen Gemeentehuis - Nederweert Lindenstraat Leveroy, Eind 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Heythuysen en Leveroy
797 Meerssen Station - Beek Station Bunde, Geulle, Hussenberg 's Avonds en op zondag alleen als belbus tussen Bunde en Beek
798 Merselo Kerk - Blitterswijck Oude Heerweg Venray, Oostrum, Wanssum 's Avonds en op zondag als belbus
799 Geijsteren Kerk - Veulen Brugpas Oostrum, Venray, Heide 's Avonds en op zondag als belbus

Lijnen uit grensoverschrijdende concessies in de provincie Limburg[bewerken | brontekst bewerken]

De concessiegrenzen van de concessies in Limburg overschrijden nergens de provinciegrens, maar enkele buslijnen doen dit wel. Dit is echter ook andersom, lijnen uit concessies in andere provincies rijden in Limburg. Hieronder staan alle buslijnen die horen bij concessies uit andere provincies opgesomd.

Lijn Vervoerder Route Via Soort Opmerkingen
Concessie Arnhem Nijmegen
564 Breng Molenhoek Station - Groesbeek Stekkenberg Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
883 Breng Nijmegen CS → Groesbeek Stekkenberg Malden, Heumen, Molenhoek, Mook Nachtbus Rijdt in de nacht van zaterdag op zondag
Concessie Oost-Brabant
92 Arriva Grave Busstation - Gennep Busstation Langenboom, Mill, Haps, Cuijk, Oeffelt Streekbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
255 Arriva Boxmeer Maasziekenhuis - Venray Prins Bernhardstraat Sambeek, Vierlingsbeek, Maashees Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Concessie Zuidoost-Brabant
11 Hermes Eindhoven CS - Weert Station Leende, Soerendonk, Maarheeze, Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein Streekbus
28 Hermes Deurne Hogeweg - Meijel Busstation Liessel, Neerkant Streekbus Rijdt niet op zondag
258 Hermes Heeze Station - Weert Station Sterksel, Maarheeze, Someren-Heide, Someren, Someren-Eind, Nederweert Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Concessie Limburg (België)
20a De Lijn Hasselt Station - Reken OPZ / Maastricht Station Diepenbeek, Beverst, Bilzen, Waltwilder, (Eigenbilzen, Gelik, Lanaken, Smeermaas, Neerharen)/(Veldwezelt) Streekbus
45 De Lijn Hasselt Station - Maaseik Van Eycklaan / Maastricht Station Diepenbeek, Genk, (Maasmechelen, Eisden, Lanklaar, Dilsen, Rotem, Elen)/(Zutendaal, Lanaken, Smeermaas) Streekbus
62 De Morgenstond i.o.v. De Lijn Maastricht Station - Tongeren Station Vroenhoven, Riemst, Herderen, Millen, Berg Streekbus Rijdt niet op zondagavond
63 Heidebloem i.o.v. De Lijn Maastricht Station - Eisden Pauwengraaf Smeermaas, Lanaken, Neerharen, Rekem, Opgrimbie, Maasmechelen Streekbus
Concessie Liège-Verviers
78 TCM Cars i.o.v. TEC Maastricht Station - Liège Gare Léopold Lanaye, Lixhe,Visé, Hermalle, Vivegnis, Herstal Streekbus Rijdt niet 's avonds
396 Autobus Sadar i.o.v. TEC Vaals Busstation - Eupen Bushof Gemmenich, Moresnet, Kelmis, Hergenrath, Astenet, Walhorn, Kettenis Streekbus
Concessie AVV (Aachener Verkehrsverbund)
17 ASEAG Aachen Bushof - Horbach (→ Kerkrade Crombacherstraat) Laurensberg, Richterich, Kohlscheid Streekbus In de middagspits verder naar Kerkrade
25 Rosenbaum en Taeter i.o.v. ASEAG Vaals Busstation - Stolberg Mühlener Bahnhof Aachen (Schanz, Bushof, Rothe Erde, Brand, Büsbach) Streekbus
33 Taeter i.o.v. ASEAG Vaals Flats - Aachen Fuchserde Aachen (Kullen, Melaten, Hörn, Bushof, Frankenberger Viertel) Streekbus
34 ASEAG Kerkrade Busstation - Aachen Diepenbenden Herzogenrath (Kohlscheid, Rumpen), Aachen (Eulershof, Bushof, Burtscheid) Streekbus
74 ASEAG Aachen Honold - Aachen Hauptbahnhof Heerlen Avantis, Aachen (Westbahnhof, Bushof) Streekbus
N2 ASEAG Kerkrade Crombacherstraat - Aachen Elisenbrunnen Richterich, Horbach Nachtbus Rijdt in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag
N4 ASEAG Vaals Heuvel - Aachen Bushof Nachtbus Rijdt in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag
SB3 West Sittard Station - Geilenkirchen Bahnhof Tüddern, Süsterseel, Gangelt, Stahe, Gillrath, Bauchem Snelbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Concessie VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr)
29 Verhuven i.o.v. NIAG Venlo Station - Neukirchen-Vluyn Vluyner Südring Herongen Streekbus Gekoppeld aan lijn 929 naar Duisburg
VVS Venlo - Straelen Belbus AnrufSammelTaxi

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]