Elektrisch treinstel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een stuurstand van een DD-AR
Een Duits ICE-2-treinstel. Hierbij heeft de voorste bak 3 types gecombineerd: motorbak, stroombak en stuurstand
Een DD-AR. De achterste bak is een motorbak. De onderverdieping wordt compleet bezet door de krachtbron. Bij de rijtuigen zijn daar zitplaatsen (2e en 3e bak)

Een elektrisch treinstel is een trein bestaande uit een vaste eenheid van meerdere bakken die wordt aangedreven door elektromotoren en van stroom wordt voorzien door een bovenleiding of derde rail.

Soorten[bewerken]

Een elektrisch treinstel bestaat vaak uit verschillende bakken, die in 4 verschillende types zijn onder te verdelen. Elektrische treinstellen kunnen ook 2 type bakken gecombineerd in één bak hebben, zoals een motorbak die ook een stuurstand is.

  • Stroombak: Deze bak beschikt over de technische installaties om stroom van het netwerk af te nemen. Dit zijn onder andere pantografen, transformatoren en stroomafnemers voor een 3e rail.
  • Motorbak: Deze bak beschikt over aangedreven assen.
  • Stuurstand: Deze bak beschikt over een stuurcabine, waarvandaan de machinist de trein kan besturen. De stuurstand kan ook krachtbronnen uit andere bakken aansturen.
  • Rijtuigen: Deze bak heeft geen eigen krachtbron of cabine. Rijtuigen zitten altijd tussen 2 stuurstanden in.

Voordelen[bewerken]

Verschillende rail-vervoerders prefereren tegenwoordig treinstellen boven treinen die zijn aangedreven via een loc. Treinstellen hebben een aantal voordelen ten opzichte van treinen met een loc.

  • Elektrische treinstellen hebben bijna altijd aan de 2 uiteinden stuurstanden zitten. Hierdoor is de overgang op een andere richting (kopmaken) eenvoudig. Locs moeten eerst ontkoppelen, naar de andere kant rijden en weer aankoppelen.
  • Treinstellen zijn meestal makkelijk te koppelen. Bijna alle elektrische treinstellen hebben een Scharfenbergkoppeling. Hierdoor zijn elektrische treinstellen makkelijk te koppelen en weer te ontkoppelen. Stuurstanden zijn zo ontworpen dat men ook meerdere elektrische treinstellen met hun krachtbronnen kan besturen in één trein. Locs kunnen dit vaak niet, en hebben bovendien vaak een ander koppelsysteem, dat moeilijker koppelbaar is.

Elektrische treinstellen in Nederland[bewerken]

In Nederland kent men verschillende elektrische treinstellen:

Fotogalerij van elektrische treinstellen[bewerken]