Stads- en streekvervoer in Gelderland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het stads- en streekvervoer in Gelderland geeft een overzicht van de regionale treindiensten en alle buslijnen die gereden worden in de provincie Gelderland. Het gaat hier om de lijnen die zich in de provincie begeven, maar ook lijnen die de provincie doorkruisen.

De schuingedrukte plaatsnamen bevinden zich buiten de provincie Gelderland. Bij lijnen die horen bij concessies die niet uit Gelderland komen is tevens de opdrachtgevende OV-autoriteit vermeld.

Huidige concessiegebieden[bewerken | brontekst bewerken]

OV-autoriteit Concessiegebied Vervoerder Duur
Provincie Gelderland Arnhem-Nijmegen Hermes (Breng) 09.12.2012 - 10.12.2022
Veluwe Syntus Gelderland 12.12.2010 - 11.12.2016
(verlengd tot 12.12.2020)
Treindienst Ede-Wageningen - Amersfoort Connexxion 10.12.2006 - 11.12.2021
Achterhoek-Rivierenland Arriva Bus: 12.12.2010 – 31.12.2020
Trein: 09.12.2012 - 31.12.2020
(verlengd tot 13.12.2025)

Invoering OV-chipkaart[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2008 werd er in het KAN-gebied gewerkt aan de invoering van de OV-chipkaart. Connexxion vernieuwde het wagenpark van Novio door overbodig geworden bussen uit andere concessies door te schuiven. Al deze bussen werden uitgerust met de nieuwe boordcomputer Infoxx van Connexxion en voorzien van GPS apparatuur en chipkaart lezers. Alle blijvende bussen van Novio en Hermes werden eveneens aangepast. Per 1 juli 2009 is de OV-chipkaart ingevoerd in het gebied. De invoering gebeurde geleidelijk. De oude vervoerbewijzen waren nog een tijdje te gebruiken.[1] Geleidelijk zijn de nationale vervoerbewijzen en speciale kaartjes van de regio vervallen.[2]

Op 1 november 2009 werd de OV-chipkaart ingevoerd bij Veolia Transport, die destijds op de Veluwe reed. Op 1 februari 2010 werd de kaart eveneens geldig in de bussen in de Achterhoek (destijds gereden door Syntus) en de regio Rivierenland (Arriva). Syntus Gelderland bedient de Veluwe en Arriva heeft uitgebreid naar de Achterhoek. De kilometertarieven bij deze vervoerders zijn gelijk aan die van Overijssel.

Arnhem-Nijmegen[bewerken | brontekst bewerken]

Concessie Arnhem Nijmegen[bewerken | brontekst bewerken]

De concessie Arnhem Nijmegen wordt aanbesteed door de plusregio Stadsregio Arnhem Nijmegen (voorheen Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN)). Deze concessie omvat de voormalige concessies KAN-Noord (regio Arnhem) en KAN-Zuid (regio Nijmegen). De nieuwe concessie omvat het stadsvervoer in Arnhem en omliggende streeklijnen en het stadsvervoer in Nijmegen en omliggende streeklijnen. De concessie is in 2009 gegund aan Novio. De concessie KAN-Noord was tot die datum in handen van Connexxion en KAN-Zuid in handen van Novio en Hermes, beide dochterondernemingen van Connexxion. De drie bedrijven gingen in de nieuwe concessie verder onder de merknaam Breng.

De nieuwe concessie ging in op 13 december 2009 en had een looptijd tot en met december 2012 waarna deze voor een periode van tien jaar aan Hermes werd gegund. Voor de nieuwe concessie kwam Novio in 2009 met een nieuwe merknaam, Breng. De bussen zouden een nieuwe kleurstelling krijgen en het merk zou een nieuw logo dragen. De bussen uit de regio Arnhem kregen lichtblauwe daken, de bussen uit de regio Nijmegen roze daken. De Stadsregio heeft de nieuwe vervoerder verplicht in Arnhem het trolleynetwerk te handhaven en de stadsdienst in Nijmegen te gaan exploiteren met aardgasbussen. Deze bussen zijn nieuw aangeschaft. Bij de aanbesteding voor 2012 werd de nieuwe vervoerder verplicht deze wagens over te nemen. Voor de streekbussen heeft de Stadsregio een uitstootnorm Euro-IV ingesteld. Connexxion liet daarvoor bestaande Euro-III wagens ombouwen. Eind 2009 is er met de Stadsregio afgesproken om de bussen te gaan verbouwen tot EEV norm. In het lijnnetwerk veranderde niet veel. Enkele lijnen kregen een kleine aanpassing in rijtijd en soms in routes. Lijn 99 werd gedeeltelijk overgedragen aan de provincie Noord-Brabant en werd sindsdien gereden door Breng samen met Arriva uit de concessie Oost-Brabant. In Nijmegen keerde na 4,5 jaar het nachtnet terug.

Sinds 13 december 2009 worden alle buslijnen in de Stadsregio onder de naam Breng uitgevoerd. Zowel in Arnhem als in Nijmegen wordt een nachtnet onderhouden. De nachtbussen rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. Naast Breng komen nog enkele andere vervoerders in het gebied van de Stadsregio met lijnen uit andere concessiegebieden. Veolia Transport uit Limburg exploiteerde samen met Breng lijn 83 naar Venlo. Verder exploiteert Veolia Transport buslijnen op de Veluwe. Enkele bussen van deze concessie rijden ten dele in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Omdat Veolia Transport beide concessies is kwijtgeraakt wordt lijn 83 nu samen gereden met Arriva Limburg en de buslijnen op de Veluwe worden nu gereden door Syntus Gelderland. Syntus exploiteerde lijnen in de Achterhoek waarvan sommige eindigen in het gebied van de Stadsregio. De lijnen uit de Achterhoek worden momenteel gereden door Arriva. Verder komt Arriva uit Noord-Brabant en uit Rivierenland met een enkele lijn in het gebied van de Stadsregio.

Voormalige concessie KAN-Noord[bewerken | brontekst bewerken]

Het concessiegebied KAN-Noord omvatte de gemeente Arnhem en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Zuid en de concessies Veluwe en Achterhoek. Het vervoer in KAN-Noord was in handen van Connexxion. Deze exploiteerde op de stadsdienst van Arnhem enkele trolleybuslijnen. De lijnen naar Nijmegen werden gezamenlijk geëxploiteerd met dochterbedrijf Hermes. Vanuit de concessie Veluwe kwamen enkele bussen van vervoerder BBA (later Veolia Transport) in KAN-Noord en uit de concessie Achterhoek reden enkele bussen van Syntus door de concessie.

Voormalige concessie KAN-Zuid[bewerken | brontekst bewerken]

Het concessiegebied KAN-Zuid omvatte de gemeente Nijmegen en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Noord en de concessies Rivierenland, Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het vervoer in deze regio was gegund aan Novio en Hermes. Novio exploiteerde de meeste stadsdiensten terwijl Hermes de streeklijnen bediende. Hermes werkte samen met Connexxion in de exploitatie van de lijnen naar Arnhem. Verder kwamen ook de vervoerders Veolia Transport, Arriva en NIAG in het KAN-Zuid gebied.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste vorm van openbaar vervoer in Nijmegen bestond uit een trams en bussen. Vanaf 1889 exploiteerde de Nijmeegsche Tramweg-Maatschappij paarden- en stoomtrams in Nijmegen. Vanaf 1911 nam de Gemeente Tram Nijmegen (GTN) de tramlijnen over en ging over op elektrische tramlijnen en bussen in de stad Nijmegen. Het bedrijf GTN had naast het vervoer ook het elektriciteitsnetwerk in beheer. Reeds in 1907 hadden eigenaren van een hotel in Plasmolen een busdienst van Nijmegen naar Plasmolen opgezet. In 1913 begon de MBS met exploitatie van een stoomtram van Venlo naar Nijmegen op de oostelijke Maasoever (op de westelijke Maasoever laag de Maaslijn). Hiermee werd de busexploïtatie naar Plasmolen gestaakt. Vanaf 1923 zette MBS ook bussen in welke de stoomtram geleidelijk zouden verdringen. Door overname van andere stoomtrambedrijven en busbedrijven breidde MBS zijn netwerk rond Nijmegen tot aan de Tweede Wereldoorlog verder uit.

In 1921 werd het bedrijf Egberts' Zonen opgericht welke lijndiensten van Millingen aan de Rijn naar Nijmegen ging onderhouden.

In 1923 zette het bedrijf Van de Rijdt een busdienst van Nijmegen naar Grave op. Deze ondervond concurrentie door de NS, welke een eigen busonderneming had opgezet, de ATO. ATO zette enkele doorgaande lijnen van Nijmegen, via Grave, naar Noord-Brabantse steden op. ATO verloor zijn vergunningen in 1931 en de meeste werden gegund aan Van de Rijdt welke vanaf toen doorgaande lijnen van Nijmegen naar 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venray en Boxmeer onderhield.

Van de Rijdt werd uiteindelijk overgenomen door ATO en opgenomen in het zusterbedrijf Vitesse). In 1948 fuseerde NS Vitesse en MBS tot Zuidooster. Hiermee waren er met GTN en Zuidooster nog maar twee grote bedrijven. Enkele particulieren behielden hun zelfstandigheid.

Vanaf 1952 ging de gemeente met GTN over op de exploitatie van trolleybussen. De laatste tram reed in 1955. De gemeente besloot om al het stadsvervoer bij GTN onder te brengen waardoor Zuidooster haar stadslijnen moest afstaan. In 1956 koppelde de gemeente het elektriciteitsbedrijf af van het gemeentevervoer. Voor het vervoer werd een nieuw vervoersbedrijf opgericht, de Centrale Vervoersdienst (CVD) waarin de vervoersactiviteiten van GTN in opgingen.

In 1980 ging met Egberts de laatste particuliere ondernemer op in Zuidooster. Zuidooster fuseerde in 1995 met Verenigd Streekvervoer Limburg waarna men onder de naam Hermes verderging. In 1997 werd het gemeentevervoerbedrijf CVD verzelfstandigd tot Novio. Alle aandelen kwamen bij de gemeente te liggen.

Het nieuwe Novio verzorgde de stadsdienst terwijl Hermes streeklijnen, inclusief concessieoverschrijdende lijnen, exploiteerde.

In 2001 ging de concessie Oost-Brabant van Hermes naar BBA. Een tijd lang exploiteerden beide vervoerders concessieoverschrijdende lijnen. In december 2003 werden doorgaande lijnen van Nijmegen naar Noord-Brabant geknipt op de rand van het concessiegebied. De Noord-Brabantse delen behielden hun lijnnummers, voor de lijnen naar Nijmegen kwamen nieuwe lijnnummers. Lijn 90 naar 's-Hertogenbosch en lijn 92 naar Sint-Anthonis werden geknipt in Grave. Voor het traject naar Nijmegen kwam de nieuwe lijn 54, later omgenummerd naar lijn 9. Lijn 91 van Nijmegen naar Uden via Cuijk werd in Cuijk geknipt. Op het traject Cuijk - Nijmegen ging de nieuwe lijn 55 rijden, deze werd later scholierenlijn 255. Lijn 21 en sneldienst lijn 121 van Eindhoven naar Nijmegen werden niet in Grave maar in Uden geknipt. Op het traject Nijmegen - Uden gingen de lijnen 99 en 199 rijden. Beide lijnen werden geheel door Hermes gereden omdat BBA geen lijnen in KAN-Zuid meer mocht verzorgen. Bij de aanbesteding van Rivierenland verloor Hermes eveneens haar concessie, ditmaal aan Arriva. De doorgaande lijnen 85, 87 en 89 van Nijmegen naar Tiel via Druten werden in Druten geknipt. De KAN lijnen behielden hun nummers. Er werd een samenwerking met Arriva aangegaan om lijn 87 in het spits toch op het hele traject te laten rijden. Toen Hermes in 2006 haar concessie in Limburg verloor aan Veolia is ervoor gekozen om lijn 83 niet te knippen. Hermes en Veolia gingen de lijn gezamenlijk exploiteren.

Zowel Hermes als Novio werden later dochterbedrijven van Connexxion. Hermes bedient de streeklijnen en enkele stadslijnen, Novio verzorgt de meeste stadsdiensten en rijdt enkele spitsdiensten voor Hermes. Door aanbestedingen in omliggende concessiegebieden kwamen ook andere vervoerders met enkele lijnen in KAN-Zuid gebied. De Duitse onderneming NIAG exploiteerde enkele lijnen naar Duitsland. Omdat het KAN gebied pas laat werd aanbesteed reden er nog lange tijd vooral oudere bussen rond. In 2007 heeft Connexxion het wagenpark van dochter Novio verjongd door overtollige bussen uit andere gebieden door te schuiven. Veel oud materiaal werd terzijde gesteld.

Het lijnnetwerk was geconcentreerd rond Nijmegen, met station Nijmegen als centraal knooppunt. Hier stoppen de meeste buslijnen in dit gebied. Een ander klein knooppunt is busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg. Op Plein 1944 in het centrum is eveneens een klein busstation aanwezig.

Aanbesteding 2009[bewerken | brontekst bewerken]

Het KAN-gebied werd in 2009 openbaar aanbesteed. De twee gebieden Noord en Zuid werden hierbij samengenomen tot één gebied. De nieuwe concessie gaat in op 13 december 2009 en heeft een looptijd van drie jaar. Connexxion schreef zich als enige in met dochter Novio. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen gunde Novio deze concessie.[3][4]. Volgens afspraak ging Novio in Arnhem trolleybussen exploiteren, werd de stadsdienst in Nijmegen gereden met aardgasbussen en werden de streekdiensten uitgevoerd worden met schonere dieselbussen. Novio, Hermes en Connexxion gingen in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen verder onder de merknaam Breng.[5].

Aanbesteding 2013[bewerken | brontekst bewerken]

De nieuwe concessie zal ingaan op 9 december 2012 en naast het busvervoer ook de spoorlijn Arnhem-Doetinchem bevatten. De looptijd zal tien jaar zijn. Op 17 mei 2011 sloot de inschrijving. De Stadsregio bracht naar buiten dat Hermes en Keolis zich hadden ingeschreven.[6] Hermes is als winnaar uit de bus gekomen. Hermes werd verplicht de productnaam Breng en huisstijl te blijven hanteren. Ook moesten de nieuwe aardgasbussen in Nijmegen en de nieuwe trolleybussen uit Arnhem worden overgenomen en moest de exploitatie van het Arnhemse trolleynetwerk worden voortgezet. Alle dieselbussen op de streeklijnen werden vervangen worden door aardgasbussen. Hermes besloot het lijnnet flink te herstructureren. Zowel in Arnhem als Nijmegen werden routes of delen van routes flink gewijzigd om beter aan te sluiten op de vervoersbehoefte. Ook werd een begin gemaakt met een nieuwe HOV-lijn tussen Arnhem en Nijmegen. Streeklijn 31 werd zowel in Arnhem als Nijmegen doorgetrokken en ging gedeeltelijk als snelbus rijden. Deze is later omgenummerd naar lijn 331. Het busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg werd sinds deze aanbesteding hernoemd tot "Station Dukenburg".

Bussen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
Brengtrolley
 1  Oosterbeek Station - Velp Beekhuizenseweg Lombok, Centraal Station, Centrum, Station Velperpoort, Plattenburg
 2  Centraal Station - De Laar West Centrum, De Koppel, Kronenburg, De Laar Oost In De Laar West gekoppeld aan lijn 6
 3  Burgers' Zoo - Het Duifje Openluchtmuseum, Ziekenhuis Rijnstate, Sonsbeek Kwartier, Centraal Station, Centrum, Malburgen Oost
 5  Schuytgraaf - Presikhaaf Station Zuid, Elderveld, Centraal Station, Centrum, Boulevard Kwartier, 't Broek
 6  De Laar West - Elsweide/HAN Elderveld, Centraal Station, Centrum, Boulevard Kwartier, 't Broek, Presikhaaf In De Laar West gekoppeld aan lijn 2
 7  Rijkerswoerd - Geitenkamp Appelgaard, Kronenburg, Gelredome, Centraal Station, Centrum, Station Velperpoort, Angerenstein
Stadsdienst Arnhem
4 Centraal Station - Kronenburg Malburgen West, Vredenburg, Holthuizen
8 Centraal Station - Velp Ziekenhuis Ziekenhuis Rijnstate, Alteveer, Openluchtmuseum, Geitenkamp, Rozendaal, Velp Rijdt niet op zondag
9 Centraal Station - Schaarsbergen IPC Burgemeesterswijk, Sterrenberg, Menthenberg
10 Centraal Station - Sportcentrum Papendal Heijenoord, Het Dorp
11 Station Arnhem Zuid - Het Duifje Appelgaard, Kronenburg, Malburgen Oost Rijdt niet 's avonds en op zondag
12 Centraal Station - Industrieterrein IJsseloord 2 Centrum, Industrieterrein Het Broek, Presikhaaf III, IJsseloord 1
13 Centraal Station - Klarendal Rijdt niet 's avonds en in het weekend
77 Centraal Station → CIOS Centrum, Station Velperpoort Rijdt alleen twee keer in de ochtendspits
78 Sportcentrum Papendal - Beekdal Lyceum Schoolbus
110 Centraal Station - Sportcentrum Papendal Sneldienstritten als toevoeging op lijn 10 in de spits
Brengnacht (Arnhem)
830 Willemsplein → Nijmegen CS Huissen, Bemmel, Ressen, Lent Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
831 Willemsplein → Nijmegen CS Elderveld, De Laar West, Elst, Oosterhout, Lent Rijdt alleen op zaterdagnacht
833 Willemsplein → Bemmel Vossenhol Huissen, Angeren, Doornenburg, Gendt, Haalderen Rijdt alleen op zaterdagnacht
843 Willemsplein → Doesburg Kraakselaan Station Velperpoort, Station Presikhaaf, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren Rijdt alleen op zaterdagnacht
852 Willemsplein → Wageningen Busstation Lombok, Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum Rijdt alleen op zaterdagnacht
853 Willemsplein → Station Zetten-Andelst Gelredome, Kronenburg, Station Zuid, Schuytgraaf, Driel, Heteren, Randwijk, Indoornik Rijdt alleen op zaterdagnacht
862 Willemsplein → Duiven Van Goyenstraat Westervoort, Station Duiven Rijdt alleen op zaterdagnacht
Stadsdienst Nijmegen
1 Plein 1944 - Malden Heidezoom Centraal Station, Willemskwartier, Hazenkamp, Hatertse Hei Rijdt niet 's avonds en in het weekend
2 Lindenholt West - Sint Maartenskliniek Station Dukenburg, Station Goffert, Centraal Station
3 Centraal Station - Oosterhout Peperstraat Lent
4 Lindenholt Oost - Aldenhof Station Dukenburg
5 Beuningen Aalsterveld - De Horst Kerk/Breedeweg Kerkplein Weurt, Centrum, Centraal Station, Altrade, Heilig Landstichting, Groesbeek Alternerend naar De Horst of Breedeweg
6 Neerbosch Oost - Station Dukenburg Hees, Centraal Station, Radboud UMC, Grootstal, Hatert, Malvert, Zwanenveld
7 Centraal Station - Berg en Dal Afrika Museum Heilig Landstichting Rijdt niet 's avonds
8 Hatert - Berg en Dal Hamerlaan Goffert, Willemskwartier, Centraal Station, Centrum, Altrade
9 Centraal Station - Grave Busstation Station Heyendaal, Radboud UMC, Hatert, Weezenhof, Valenberg, Overasselt, Nederasselt
10 Centraal Station → Centraal Station Station Heyendaal, Radboud Universiteit, Station Heyendaal Heyendaalshuttle; ringlijn; rijdt niet in het weekend
11 Beuningen Aalsterveld - Centraal Station Westkanaaldijk, Lindenholt, Station Dukenburg, Station Goffert, Goffert, Radboud UMC, Station Heyendaal Rijdt niet 's avonds en in het weekend
12 Druten Busstation - Centraal Station Station Goffert, Goffertpark, Radboud UMC, Station Heyendaal Rijdt niet 's avonds en in het weekend
13 Wijchen-West - Lent Thermion Wijchen-Noord, (Bijsterhuizen Noord,) Station Dukenburg, Goffert, Radboud UMC, Station Heyendaal, Centraal Station, Centrum, Lent Op werkdagen overdag door Bijsterhuizen Noord
15 Wijchen-West - Lent Thermion Wijchen (Zuid, Station, Oost), Station Dukenburg, Goffert, Radboud UMC, Station Heyendaal, Centraal Station, Centrum, Lent
125 Centrum - Ressen P+R Waalsprinter Shopbus, alleen op zaterdag en koopzondag
Brengnacht (Nijmegen)
810 Centraal Station → Industrieweg Plein 1944, Heyendaal, Brakkenstein, Hatert, Dukenburg, Lindenholt Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
830 Centraal Station → Arnhem CS Plein 1944, Lent, Ressen, Bemmel, Huissen Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
831 Centraal Station → Arnhem CS Plein 1944, Lent, Oosterhout, Elst, Arnhem De Laar West Rijdt alleen op zaterdagnacht
833 Centraal Station → Huissen Florapark Plein 1944, Lent, Doornik, Bemmel, Haalderen, Gendt, Doornenburg, Angeren Rijdt alleen op zaterdagnacht
880 Centraal Station → Millingen a/d Rijn Grenskantoor Plein 1944, Berg en Dal, Beek, Ooij, Erlecom, Leuth, Kekerdom Rijdt alleen op zaterdagnacht
883 Centraal Station → Groesbeek Stekkenberg Plein 1944, Malden, Heumen, Molenhoek, Mook Rijdt alleen op zaterdagnacht
885 Centraal Station → Druten Busstation Plein 1944, Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
899 Centraal Station → Grave Busstation Plein 1944, Dukenburg, Wijchen, Nederasselt Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
Streekdienst
14 Arnhem CS - Nijmegen Brakkenstein Arnhem (Malburgen Oost, Kronenburg, Elden, De Laar Oost), Elst, Oosterhout, Lent, Nijmegen (Centrum, CS, Hazenkamp)
26 Arnhem CS - Dieren Station Arnhem (Station Velperpoort, Station Presikhaaf), Velp, Lathum, Giesbeek, Angerlo, Doesburg
27 Arnhem CS - Doetinchem Station Arnhem (Station Velperpoort, Station Presikhaaf), Velp, Lathum, Giesbeek, Angerlo, Doesburg, Laag-Keppel In samenwerking met Arriva
29 Arnhem CS - Doetinchem Station Station Arnhem Velperpoort, Velp, Rheden, Doesburg, Laag-Keppel In samenwerking met Arriva; rijdt niet in het weekend
33 Arnhem CS - Nijmegen CS Huissen, Angeren, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Bemmel, Lent
35 Bemmel Dorpsstraat - Zetten Lingebrug Elst, Valburg, Herveld, Andelst, Station Zetten-Andelst Rijdt niet 's avonds en in het weekend
42 Druten Busstation - Tiel Station Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen In samenwerking met Arriva
43 Arnhem CS - Apeldoorn Station Arnhem (Het Broek, Presikhaaf), Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Eerbeek, Beekbergen In samenwerking met Syntus Gelderland
51 Arnhem CS - Wageningen Busstation Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Kievitsdel, Heelsum, Renkum
54 Heteren Polderstraat - Renkum Heidesteinlaan (- Wageningen Busstation) Rijdt niet tussen 9:00 en 12:00 uur, 's avonds en in het weekend
56 Arnhem CS - Heteren Beemdhof Station Arnhem Zuid, Driel
60 Arnhem CS - Tolkamer Lobede Westervoort, Duiven, Zevenaar, Oud-Zevenaar, Babberich, Herwen, Lobith
61 Westervoort Station - Duiven Centerpoort Noord Rijdt niet 's avonds en in het weekend
62 Arnhem CS - Duiven Centerpoort Noord Westervoort, Duiven
66 Westervoort Station - Duiven Nieuwgraaf Spitsbus
70 Giesbeek Zwalmstraat - Rozendaal Rhedens Lyceum Doesburg, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden Schoolbus; 's ochtends één rit richting Rozendaal, 's middags één rit richting Giesbeek
71 Eerbeek Centrum - Rozendaal Rhedens Lyceum Laag-Soeren, Dieren Schoolbus; 's ochtends één rit richting Rozendaal, 's middags één rit richting Eerbeek
72 Arnhem CS - Huissen Bergerden Arnhem Kronenburg Spitsbus
76 Millingen a/d Rijn Grenskantoor - Groesbeek Zuidmolen Leuth, Erlecom, Ooij, Beek Schoolbus; 's ochtends één rit richting Groesbeek, 's middags één rit richting Millingen
80 Nijmegen CS - Millingen a/d Rijn Grenskantoor Beek, Ooij, Erlecom, Leuth
82 Nijmegen CS - Millingen a/d Rijn Grenskantoor Beek, Leuth Spitsbus
83 Nijmegen CS - Venlo Station Malden, Mook, Milsbeek, Gennep, Heijen, Afferden, Nieuw-Bergen, Well, Wellerlooi, Arcen, Lomm, Velden In samenwerking met Arriva
85 Nijmegen CS - Druten Busstation Weurt, Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden In samenwerking met Arriva
89 Nijmegen CS - Druten Busstation Rijdt niet 's avonds en in het weekend
99 Nijmegen CS - Uden Busstation Nijmegen (Station Goffert - Station Dukenburg), Alverna, Nederasselt, Grave, Reek, Zeeland In samenwerking met Arriva
Brengdirect
300 Arnhem CS - Nijmegen Heyendaal Arnhem Malburgen Oost, Huissen, Bemmel, Lent, Nijmegen CS RijnWaalsprinter
331 Velp Zuid - Nijmegen Weezenhof Arnhem (Presikhaaf, Velperpoort, CS, Kronenburg), Elst, Lent, Nijmegen (CS, Goffert, Dukenburg)
352 Arnhem CS - Wageningen Busstation Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum
Brengbuurt
524 Dieren Station - Spankeren Kerkweg Rijdt niet 's avonds en op zondag
525 Dieren Station - Dieren West Rijdt niet 's avonds en op zondag
526 Dieren Station - Dieren Noord Rijdt niet 's avonds en op zondag
555 Zevenaar Tol - Aerdt Schoolstraat Station Zevenaar, Pannerden Rijdt alleen in de spits
556 Heteren Schoutenkamp - Elst Europaplein Driel Rijdt niet 's avonds en in het weekend
560 Zevenaar Ziekenhuis - Herwen Aerdtsedijk Station Zevenaar, Pannerden, Aerdt Rijdt niet in het weekend
561 Wijchen Station - Malden Schoolstraat Alverna, Nederasselt, Overasselt, Heumen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
562 Beek Verbindingsweg - Malden Schoolstraat Berg en Dal, Groesbeek Rijdt niet 's avonds en in het weekend
563 Wijchen Mozaïek - Batenburg R.K. Kerk Leur, Hernen, Bergharen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
564 Groesbeek Stekkenberg - Molenhoek Station Rijdt niet 's avonds en in het weekend
565 Wijchen Mozaïek - Beuningen Kerk Rijdt niet 's avonds en in het weekend
566 Zevenaar Station - Spijk Willibrordusweg Babberich, Elten, Lobith, Tolkamer Rijdt niet in het weekend
589 Doorwerth Winkelcentrum De Weerd → Doorwerth Winkelcentrum De Weerd Heveadorp, Oosterbeek, Wolfheze, Renkum, Heelsum Ringlijn, lijn 590 in omgekeerde richting. Rijdt niet 's avonds en op zondag
590 Doorwerth Winkelcentrum De Weerd → Doorwerth Winkelcentrum De Weerd Heelsum, Renkum, Wolfheze, Oosterbeek, Heveadorp Ringlijn, lijn 589 in omgekeerde richting. Rijdt niet 's avonds en op zondag

Treinen[bewerken | brontekst bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
30700 Stoptrein (Breng) Arnhem CentraalDoetinchem Rijdt onder de naam brengdirect en rijdt niet in de avonduren (na 20.00 uur) en het weekend. Verzorgt samen met Arriva een kwartiersdienst tussen Arnhem en Doetinchem.

Provincie Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

Concessie Veluwe[bewerken | brontekst bewerken]

De concessie Veluwe omvat het stads- en streekvervoer op de Veluwe. Deze concessie wordt uitgevoerd door Syntus Gelderland.

Lijn Route Via Opmerkingen
Stadsdienst Apeldoorn
1 Station - Gelre Ziekenhuis Centrum, Vogelkwartier, Westenenk, De Bouwhof
2 Station - Apenheul Centrum, Sprengenbos
3 Station → Station Matendonk, Matenhoeve, Matendreef Ringlijn; lijn 4 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
4 Station → Station Matendreef, Matenveld, Matendonk Ringlijn; lijn 3 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
5 Station - Woudhuis Welgelegen, Osseveld
6 Station → Staiton Centrum, Sprengenbos, Orden, Driehuizen, Centrum Ringlijn
7 Station → Station Centrum, Orden, Driehuizen, Centrum Ringlijn
8 Station - Zuidbroek Centrum, Sluisoord, Moerbos, Anklaar Rijdt niet 's avonds en op zondag
9 Station - Zuidbroek Centrum, Sluisoord, Moerbos, De Vlijt
10 Station → Station Centrum, De Parken, Kerschoten, Het Loo, Centrum Ringlijn
11 Station - Stadhoudersmolen Centrum, De Vlijt Rijdt niet 's avonds en in het weekend
12 Station - Ugchelen Centrum, De Heeze, Westenenk, De Bouwhof
14 Station → Station Centrum, Malkenschoten, Kayersdijk, Welgelegen Businessline; ringlijn; rijdt niet 's avonds en in het weekend
15 Station - Twello Gemeentehuis Centrum, Zevenhuizen, Osseveld, Teuge 's Avonds en in het weekend als Kolibrie
16 Station - Berg en Bos Centrum, De Parken
17 Station → Station Centrum, Zevenhuizen, De Mheen, Sprenkelaar, De Mheen, Welgelegen Ringlijn
18 Station → Station Centrum, Vogelkwartier, Componistenkwartier, Rivierenkwartier, Staatsliedenkwartier Ringlijn; lijn 19 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
19 Station → Station Staatsliedenkwartier, Rivierenkwartier, Componistenkwartier, Vogelkwartier, Centrum Ringlijn; lijn 18 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
Stadsdienst Ede
1 Station → Station Maandereng, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rietkampen, Veldhuizen, Centrum Ringlijn; lijn 2 in tegenovergestelde richting
2 Station → Station Centrum, Veldhuizen, Rietkampen, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Maandereng Ringlijn; lijn 1 in tegenovergestelde richting
5 Station - Station Veenendaal-De Klomp Centrum, Kernhem Hoort ook bij de concessie Provincie Utrecht door koppeling met lijnen 83 en 85
6 Station - Gelderhorst Oost, Centrum, Manen, Ziekenhuis Gelderse Vallei Rijdt niet 's avonds; maandag t/m zaterdag deels als Kolibrie en op zondag volledig als Kolibrie
Stadsdienst Harderwijk
1 Station → Station Ziekenhuis St. Jansdal, Centrum, Zeebuurt, Frankrijk, Stadsdennen, Wittenhagen, Tinnegieter, Veldkamp Ringlijn; 's avonds en op zondag als Kolibrie
Stadsdienst Veenendaal*
83 Station Veenendaal-De Klomp - Veenendaal Station Centrum Het Ruisseveen, Station West Hoort bij de concessie Provincie Utrecht door koppeling met lijnen 5 en 85; rijdt niet 's avonds en op zondag
Streeklijnen
43 Arnhem CS - Apeldoorn Station Arnhem (Het Broek, Presikhaaf), Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Eerbeek, Beekbergen In samenwerking met Breng
85 Station Ede-Wageningen - Veenendaal Station Centrum Ziekenhuis Gelderse Vallei Hoort ook bij de concessie Provincie Utrecht door koppeling met lijnen 5 en 83
86 Station Ede-Wageningen - Wageningen Busstation Bennekom
91 Arnhem CS - Apeldoorn Station Beekbergen
100 Nunspeet Station - Zwolle Station Doornspijk, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek
101 Harderwijk Station - Amersfoort Schothorst Ermelo, Putten, Nijkerk, Hooglanderveen Bus met Flexstops, 's avonds en op zondag deels als Kolibrie
102 Apeldoorn Station - Amersfoort CS Hoog-Soeren, Nieuw-Milligen, Wittenberg, Voorthuizen, Terschuur, Hoevelaken
103 Apeldoorn Station - Barneveld Station Centrum Hoog-Soeren, Nieuw-Milligen, Wittenberg, Voorthuizen Spitsbus
104 Harderwijk Station - Apeldoorn Station Leuvenum, Staverden, Elspeet, Uddel, Nieuw-Milligen, Hoog Soeren Bus met Flexstops; rijdt niet 's avonds; in het weekend als Kolibrie tussen Harderwijk en Elspeet
105 Barneveld Station Centrum - Arnhem CS Kootwijkerbroek, Stroe, Harskamp, Otterlo
106 Otterlo Rotonde - De Hoge Veluwe Bezoekerscentrum Bus met Flexstops
107 Station Ede-Wageningen - Putten Station Wekerom, Harskamp, Stroe, Wittenberg, Garderen
108 Apeldoorn Station - Station Ede-Wageningen Hoenderloo, Otterlo
109 Apeldoorn Station - Eerbeek Coldenhovenseweg Loenen Spitsbus (brede spits)
111 Harderwijk Station - Nunspeet Station Hierden, Hulshorst 's Avonds als Kolibrie
112 Nunspeet Station - Wittenberg Busstation Vierhouten, Elspeet, Uddel, Garderen Bus met Flexstops; 's avonds en op zondag als Kolibrie
170 Epe Centrum - Twello Station Oene, Nijbroek, Terwolde Bus met Flexstops; 's avonds en in het weekend als Kolibrie
171 Twello Station - Deventer Station Steenenkamer Rijdt niet 's avonds en in het weekend
200 Elburg Molendorp - Zwolle Station Oldebroek Spitsbus
205 Barneveld Station Centrum - Harderwijk Station Voorthuizen, Putten, Ermelo
231 Apeldoorn Station - Arnhem CS Apeldoorn De Maten Rijdt niet 's avonds en in het weekend
293 Apeldoorn Station - Arnhem Kleefse Waard Apeldoorn De Maten, Arnhem (Geitenkamp, Elsweide/HAN) Spitsbus; 's ochtends richting Arnhem, 's middags richting Apeldoorn
Valleilijn
84 Station Ede-Wageningen - Wageningen Busstation Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Campus Rijdt niet in het weekend, maar wel op zondagavond
88 Station Ede-Wageningen - Wageningen Busstation Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Hoevestein
184 Station Ede-Wageningen → Wageningen Campus Ziekenhuis Gelderse Vallei Rijdt alleen in de ochtendspits, stopt op minder haltes dan de overige Valleilijnen
Veluwelijn
201 Apeldoorn Station - Zwolle Station Sneldienst; rijdt niet 's avonds en in het weekend
202 Apeldoorn Station - Zwolle Station Wenum, Vaassen, Emst, Epe, Heerde, Hattem Sneldienst tussen Heerde en Zwolle; rijdt niet 's avonds en in het weekend
203 Apeldoorn Station - Zwolle Station Epe, Heerde, Wapenveld, Hattem Sneldienst tussen Apeldoorn en Heerde; rijdt niet 's avonds en in het weekend
204 Apeldoorn Station - Zwolle Station Wenum, Vaassen, Emst, Epe, Heerde, Wapenveld, Hattem Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
Buurtbussen
501 Horst Groot Horloo - Garderen Bakkerstraat Ermelo, Speuld Rijdt niet 's avonds en op zondag
502 Wezep Station - Vrochten Dorp Heerde, Veessen Rijdt niet 's avonds en op zondag
503 Brummen Centrum - Eerbeek Landal Coldenhove Rijdt niet 's avonds en in het weekend
504 Eerbeek Boerhaavelaan - Zutphen Station Hall, Tonden, Voorstonden, Oeken Rijdt niet 's avonds en op zondag
505 Overberg Heuvelsesteeg - Wekerom Dorpsplein Veenendaal, De Klomp, Ederveen, Lunteren, Meulunteren Rijdt niet 's avonds en op zondag
506 Twello Station → Twello Station Wilp, Apeldoorn De Maten, Klarenbeek, Bussloo Ringlijn; lijn 508 rijdt in tegenovergestelde richting; 's avonds en op zondag als Kolibrie
507 Twello Station - Station Voorst-Empe Wilp, Bussloo, Voorst 's Avonds en op zondag in Kolibrie
508 Twello Station → Twello Station Bussloo, Klarenbeek, Apeldoorn De Maten, Wilp Ringlijn; lijn 506 rijdt in tegenovergestelde richting; 's avonds en op zondag als Kolibrie
509 Barneveld Station Centrum - Nijkerk Station Achterveld, Leusden, Hoevelaken, Nijkerkerveen Rijdt niet 's avonds en op zondag
510 Apeldoorn Station - Loenen Voorsterweg Lieren, Oosterhuizen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
511 Barneveld Nieuwe Markt - Scherpenzeel Holevoetplein De Glind Rijdt niet 's avonds en op zondag
513 Harderwijk Station - Ermelo 't Weitje Bouw en Infrapark Rijdt niet 's avonds en in het weekend
514 't Harde Station - Wezep Station Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, 't Loo Rijdt niet 's avonds en in het weekend
515 Zutphen Station - Leuvenheim Arnhemsestraat Brummen Rijdt niet 's avonds en op zondag
Schoolbussen
600 Nunspeet Station → Zwolle Deltion Campus Doornspijk, Elburg, Oldebroek 's Ochtends één rit richting Zwolle
601 Apeldoorn Station → Zwolle Deltion Campus 's Ochtends twee ritten richting Zwolle
602 Epe Klaarbeek → Zwolle Deltion Campus Heerde 's Ochtends één rit richting Zwolle
609 Heerde Transferium Horsthoek - Zwolle Station Zwolle (Deltion Campus, Katwolderplein/Centrum) 's Ochtends richting Heerde, 's middags richting Zwolle
611 Scherpenzeel De Molen - Barneveld Vellerselaan 's Ochtends richting Barneveld, 's middags richting Scherpenzeel
620 Harderwijk Station - Amersfoort GSG Arnhemseweg Ermelo, Putten, Nijkerk 's Ochtends één rit richting Amersfoort, 's middags één rit richting Harderwijk
650 Wekerom Kruispunt - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Harskamp, Stroe, Wittenberg, Nieuw-Milligen, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Wekerom
651 Station Ede-Wageningen - Apeldoorn Erasmusstraat Wekerom, Harskamp, (Stroe, Wittenberg), Nieuw-Milligen, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Ede en via Wittenberg
652 Wekerom Kruispunt - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Harskamp, Otterlo, Hoenderloo 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Wekerom
653 Renkum Telefoonweg - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Wageningen, Bennekom, Ede, 's Heeren Loo, Otterloo, Hoenderloo 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Renkum
654 Ermelo Station - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Leuvenum, Staverden, Elspeet, Uddel, Nieuw-Milligen, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Ermelo
657 Barneveld Station Centrum - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Kootwijkerbroek, Stroe, Wittenberg, Nieuw-Milligen, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Barneveld
658 Nunspeet Vreeweg - Apeldoorn Erasmusstraat Elspeet, Uddel, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Nunspeet
660 Lunteren De Wormshoef - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Meulunteren, Wekerom, Harskamp, Nieuw-Milligen, Hoog-Soeren 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Lunteren
674 Harderwijk Station - Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein (Ermelo,) Putten, Nijkerk 's Ochtends één rit richting Amersfoort vanuit Harderwijk en Putten; 's middags één rit vanuit Amersfoort richting Harderwijk en Putten
676 Elspeet Centrum - Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein Uddel, Garderen, Wittenberg, Voorthuizen, Terschuur, Hoevelaken 's Ochtends één rit richting Amersfoort, 's middags één rit richting Elspeet
679 De Valk Coöperatie - Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein Wekerom, Harskamp, Stroe, Kootwijkerbroek 's Ochtends één rit richting Amersfoort, 's middags één rit richting De Valk
685 Nunspeet Vreeweg - Kampen GSG Pieter Zandt Doornspijk, Elburg, Oldebroek 's Ochtends één rit richting Kampen, 's middags één rit richting Nunspeet
686 Elburg Molendorp - Kampen GSG Pieter Zandt Oldebroek 's Ochtends één rit richting Kampen, 's middags één rit richting Nijkerk
687 Barneveld Station Centrum - Nijkerk Station Terschuur, Appel, Driedorp

* De stadsdienst Veenendaal hoort eigenlijk bij de concessie Provincie Utrecht. De lijnen 5 (Ede - De Klomp), 83 (De Klomp - Veenendaal) en 85 (Veenendaal - Ede) zijn echter aan elkaar gekoppeld, waardoor ze bij twee concessies horen (Veluwe en Provincie Utrecht). Vandaar dat de stadsdienst Veenendaal hier toch wordt vermeld.

Concessie treindienst Ede-Wageningen - Amersfoort[bewerken | brontekst bewerken]

Deze concessie omvat de treindienst Ede-Wageningen - Amersfoort die bij de Valleilijn hoort. Deze concessie wordt uitgevoerd door Connexxion.

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
31300 Stoptrein (Connexxion) Amersfoort CentraalBarneveld CentrumBarneveld ZuidEde-Wageningen Onderdeel van de Valleilijn.
31400 Stoptrein (Connexxion) Amersfoort CentraalBarneveld CentrumBarneveld Zuid Onderdeel van de Valleilijn.

Concessie Achterhoek - Rivierenland[bewerken | brontekst bewerken]

De concessie Achterhoek - Rivierenland omvat stads- en streekvervoer en de treindiensten in de gebieden de Achterhoek en Rivierenland. Deze concessie wordt uitgevoerd door Arriva.

Achterhoek[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
Stadsdienst Doetinchem (Vlinder/belbus)
1 Centrum → Centrum (Vlinder West) Ziekenhuis, de Huet, Dichteren Rijdt niet 's avonds en in het weekend
2 Centrum → Centrum (Vlinder Oost) Ziekenhuis, Overstegen, Station Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Stadsdienst Lochem
52 Station - Centrum Spitsbus
852 Station → Station Centrum, De Molengronden, Ruighenrode Vlinder (belbus); rijdt niet 's avonds en in het weekend
Stadsdienst Zutphen
80 Station - Vorden Station Centrum, Vijver, Zuidwijken, De Stoven, Gelre Ziekenhuis, Warnsveld Rijdt niet 's avonds en in het weekend
83 Station - Warnsveld Overkamp Centrum, Vijver
84 Station - Zuidwijken Centrum, Vijver
880 Station → Station Centrum, Vijver, Zuidwijken, De Stoven, Gelre Ziekenhuis, Warnsveld Nachtvlinder (belbus)
Streekbussen
23 Borculo Busstation - Doetinchem Station Ruurlo, Zelhem
24 Doetinchem Station - 's-Heerenberg Busstation Braamt, Zeddam
27 Arnhem CS - Doetinchem Station Arnhem (Station Velperpoort, Station Presikhaaf), Velp, Lathum, Giesbeek, Angerlo, Doesburg, Laag-Keppel In samenwerking met Breng
28 Doetinchem Station - Gendringen Kerkplein Etten, Ulft
29 Arnhem CS - Doetinchem Station Station Arnhem Velperpoort, Velp, Rheden, Doesburg, Laag-Keppel In samenwerking met Breng; rijdt niet in het weekend
40 Doetinchem Station - Dinxperlo Willem van Oranjeplein Gaanderen, Terborg, Silvolde, Breedenbroek Rijdt niet 's avonds en in het weekend
51 Doetinchem Station - Vorden Station Velswijk, Keijenborg, Hengelo (Gld)
53 Hengelo Station (Ov) - Eibergen Viersprong Beckum, Stepelo, Haaksbergen In samenwerking met Syntus Twente
54 Zutphen Station - Laren Markeloseweg Warnsveld, Almen Rijdt niet 's avonds en op zondag
56 Deventer Station - Borculo Busstation Epse, Harfsen, Laren, Lochem, Barchem
72 Lichtenvoorde Meidoornstraat - Neede Busstation Lievelde, Groenlo, Eibergen
73 Winterswijk Station - Enschede Station Groenlo, Eibergen Rijdt niet op zondag
74 Doetinchem Station - Enschede Station Westendorp, Varsseveld, Harreveld, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
81 Deventer Station - Zutphen Station Gorssel, Eefde
82 Doetinchem Station - Zutphen Station Hummelo, Toldijk, Steenderen, Baak, Warnsveld
428 Doetinchem Station - Dinxperlo Willem van Oranjeplein Etten, Ulft, Gendringen, Breedenbroek Rijdt alleen 's avonds (richting Dinxperlo) en in het weekend (in beide richtingen)
474 Varsseveld Station - Haaksbergen Busstation Harreveld, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
854 Zutphen Station - Laren Markeloseweg Warnsveld, Eefde, Almen Nachtvlinder (belbus)
Belbus
174 Varsseveld Station - Westendorp Boesvelderdijk Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
Buurtbussen
191 Aalten Station - Ruurlo De Bundeling Bredevoort, Lichtenvoorde, Zieuwent, Mariënvelde 's Avonds en in het weekend als belbus
193 Zutphen Station - Kranenburg Eikenlaan Vierakker, Wichmond, Vorden 's Avonds en in het weekend deels als belbus
194 Aalten Station - Zelhem Zonnekamp De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek, Sinderen, Varsseveld, Halle 's Avonds en in het weekend als belbus
195 Terborg Station - Megchelen Ter Voert Etten, Ulft, Gendringen 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Gendringen en Megchelen
196 's-Heerenberg Busstation - Nieuw-Dijk Pater Smitsstraat Stokkum, Beek, Loerbeek, Kilder, Wehl, Nieuw-Wehl, Loil, Didam 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen 's-Heerenberg en Nieuw-Wehl en tussen Loil en Nieuw-Dijk
197 's-Heerenberg Busstation - Terborg Station Azewijn, Varsselder, Ulft, Bontebrug, Silvolde 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen 's-Heerenberg en Ulft en tussen Ulft en Terborg
198 Groenlo Noordgang - Neede Busstation Beltrum, Haarlo, Borculo 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Neede en Noordijk en tussen Borculo en Groenlo
199 Eibergen De Meergaarden - Haaksbergen Busstation Rekken 's Avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Eibergen en Rekken
Schoolbussen
612 Doetinchem Station - Sportpark Zuid/Tweede Loolaan 's Ochtends vanuit het station richting Tweede Loolaan, 's middags vanuit Sportpark Zuid richting het station
623 Borculo Busstation → Doetinchem Station Ruurlo, Veldhoek, Zelhem Alleen 's ochtends richting Doetinchem
627 Giesbeek Zwalmstraat → Doetinchem Station Angerlo, Doesburg, Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Langerak Alleen 's ochtends richting Doetinchem
628 Dinxperlo Willem van Oranjeplein → Doetinchem Tweede Loolaan Breedenbroek, Gendringen, Ulft, Etten 's Ochtends één rit richting Doetinchem
651 Lochem Greutink → Doetinchem Station (Vorden,) Hengelo (Gld), Velswijk 's Ochtends één rit vanuit Lochem en één rit vanuit Hengelo naar Doetinchem, ook één rit vanuit Doetinchem naar Hengelo
656 Doetinchem Station - Apeldoorn Jacobus Fruytierschool Velswijk, Hengelo (Gld), Zutphen, Voorst, Gietelo 's Ochtends één rit richting Apeldoorn, 's middags één rit richting Doetinchem
682 Zutphen Station - Doetinchem Station Warnsveld, Baak, Steenderen, Toldijk, Hummelo, Langerak 's Ochtends één rit in beide richtingen
694 Dinxperlo Willem van Oranjeplein - Aalten Station (De Heurne) 's Ochtends één rit in beide richtingen (richting Aalten via alle tussengelegen haltes en richting Dinxperlo non-stop)
697 Stokkum Dorp - Ulft Almende College 's-Heerenberg, Azewijn, Varsselder 's Ochtends richting Ulft, 's middags richting Stokkum

Rivierenland[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
Streekbussen
42 Druten Busstation - Tiel Station Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen In samenwerking met Breng
44 Tiel Station - Wageningen Busstation Maurik, Eck en Wiel, Ingen, Ommeren, Lienden, Kesteren, Rhenen
45 Tiel Station - Wageningen Busstation Echteld, IJzendoorn, Ochten, Kesteren, Rhenen In het weekend alleen tussen Tiel en Kesteren
46 Tiel Passewaaij - Culemborg Station Tiel, Kerk Avezaath, Erichem, Buren, Asch, Zoelmond, Beusichem
47 Gorinchem Station - Geldermalsen Station Dalem, Vuren, Herwijnen, Hellouw, Haaften, Tuil, Waardenburg, Meteren
49 Zaltbommel Station - Brakel Weitjesweg Gameren, Zuilichem Rijdt niet in het weekend
67 Zaltbommel Cambium College - Kerkdriel Kerkstraat Rijdt niet 's avonds en in het weekend
68 Zaltbommel Station - Poederoijen De Kraaij Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen, Nederhemert, Aalst Spitsbus
85 Nijmegen CS - Druten Busstation Weurt, Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden In samenwerking met Breng
146 Culemborg Station - Vianen Busstation Lekbrug Everdingen, Hagestein 's Avonds en in het weekend als belbus
165 's-Hertogenbosch Station - Druten Busstation Hedel, Velddriel, Kerkdriel, Rossum, Heerewaarden, Dreumel, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen
166 's-Hertogenbosch Station - Well Maaijenstraat Hedel, Ammerzoden
543 Tiel Station - Geldermalsen Station Spitsbus; 's ochtends één rit richting Geldermalsen, 's middags één rit richting Tiel
844 Tiel Station - Kesteren Station Maurik, Eck en Wiel, Ingen, Ommeren, Lienden Nachtvlinder (belbus)
860 Zaltbommel Station - Zaltbommel Station Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Andel, Poederoijen, Aalst, Nederhemert, Well, Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel, Rossum Nachtvlinder (belbus), ringlijn in twee richtingen
Buurtbussen
237 Heteren Beemdhof - Kesteren Station Randwijk, Zetten, Andelst, Dodewaard, Opheusden 's Avonds en in het weekend als belbus
248 Tiel Station - Zaltbommel Station Ophemert, Varik, Heesselt, Opijnen, Neerijnen, Waardenburg 's Avonds en in het weekend als belbus
260 Geldermalsen Station - Leerdam Lingepolikliniek Deil, Enspijk, Beesd, Rumpt, Gellicum, Rhenoy, Acquoy, Asperen 's Avonds en op zondag als belbus
261 Geldermalsen Station - Est Kerk Meteren 's Avonds en op zondag als belbus
262 Geldermalsen Station - Tricht Dorpshuis Buurmalsen 's Avonds en op zondag als belbus
263 Maurik Bejaardencentrum de Valentijn - Beusichem Kerk Rijswijk, Ravenswaaij, Zoelmond 's Avonds en in het weekend als belbus
266 Wijk en Aalburg Perzikstraat - Zaltbommel Wielkamp Well, Ammerzoden, Hedel, Bruchem 's Avonds en in het weekend als belbus
267 Ammerzoden Schokkerstraat - Zaltbommel Cambium College Hedel, Velddriel, Kerkdriel, Alem, Rossum, Hurwenen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
268 Giessen Randweg-Tankstation - Zaltbommel Station Andel, Poederoijen, Aalst, Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Belbussen
243 Tiel Station - Wadenoijen Kanaalbrug
244 Tiel Station - Zoelen Parkstraat
245 Tiel Station - Tiel De Lok Tiel Centrum
265 Beneden-Leeuwen Gemeentehuis - Dreumel Huize Barbara Altforst, Appeltern, Maasbommel, Alphen Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
Schoolbussen
621 Geldermalsen Centrum → Gorinchem Viaduct A15/Gomarus Deil, Enspijk
622 Geldermalsen Rode Kruisgebouw → Gorinchem Viaduct A15/Gomarus
623 Hedel Oudewaai → Gorinchem Viaduct A15/Gomarus Ammerzoden, Delwijnen, Aalst, Zuilichem, Gameren, Zaltbommel
625 Gorinchem Viaduct A15/Gomarus → Enspijk Haarstraat (Waardenburg,) Meteren, Geldermalsen, Deil Niet alle ritten via Waardenburg
626 Gorinchem Viaduct A15/Gomarus → Hedel Oudewaai Waardenburg, Zaltbommel, Gameren, Zuilichem, Aalst, Delwijnen, Ammerzoden
641 Lienden Adelsweg - Culemborg Station (Ommeren, Ingen,) Eck en Wiel, Maurik, Rijswijk, Zoelmond, Beusichem 's Ochtends twee ritten vanaf Eck en Wiel richting Culemborg, 's middags één rit richting Lienden en één rit richitng Eck en Wiel
647 Meteren Kalenberg → Gorinchem Viaduct A15/Gomarus Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw, Herwijnen, Vuren
648 Waardenburg Busstation → Tiel Station Neerijnen, Opijnen, Heesselt, Varik, Ophemert
649 Brakel Weitjesweg → Zaltbommel Station Zuilichem, Gameren
650 Leerdam Station - Culemborg Station Rhenoy, Rumpt, Beesd 's Ochtends één rit richting Culemborg, 's middags twee ritten richting Leerdam
660 Asperen Brandweer → Leerdam Station
664 Zaltbommel Cambium College → Heerewaarden De Buke/Alem Kerk Alem, Rossum 's Middags één rit richting Heerewaarden via Alem en één rit richting Alem via Rossum
665 (Dreumel Nieuwstraat →) Rossum - 's-Hertogenbosch Rompertsebaan (Heerewaarden), Rossum, Kerkdriel, Velddriel, Hedel 's Ochtends richting 's-Hertogenbosch, 's middags richting Rossum
667 Kerkdriel Ronde Morgen ← Alem - Zaltbommel Cambium Colege Rossum, (Hurwenen) 's Ochtends drie ritten richting Zaltbommel, 's middags twee ritten richting Alem en één rit richting Kerkdriel
668 Velddriel Wordenseweg - Andel Prinsentuin Kerkdriel, Rossum, Hurwenen, Zaltbommel, Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen, Aalst 's Ochtends twee ritten richting Andel, 's middags twee ritten richting Velddriel
669 Zaltbommel Station → Wijk en Aalburg Perzikstraat Bruchem, Kerkwijk, Ammerzoden, Well
673 Leerdam Station - Gorinchem Station Asperen, Heukelum, Spijk 's Ochtends twee ritten richting Gorinchem, 's middags twee ritten richting Leerdam. Rijdt non-stop in tegenspitsrichting.

Treindiensten[bewerken | brontekst bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
17800 Stoptrein (Arriva) ZutphenApeldoorn
30400 Sneltrein (Arriva) ApeldoornZutphenWinterswijk Rijdt alleen 's avonds. Rijdt van Zutphen naar Apeldoorn en van Apeldoorn naar Winterswijk (in die richting stopt de trein vanaf Zutphen op alle tussengelegen stations).
30800 Stoptrein (Arriva) WinterswijkZutphen
30900 Stoptrein (Arriva) Arnhem CentraalDoetinchemWinterswijk Verzorgt samen met brengdirect doordeweeks tot 20.00 uur een kwartiersdienst tussen Arnhem en Doetinchem.
31100 Stoptrein (Arriva) Arnhem CentraalElstTiel Stopt niet te Arnhem Zuid. In de daluren eenmaal per uur Elst - Tiel.

Lijnen uit grensoverschrijdende concessies in de provincie Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

De concessiegrenzen van de concessies in Gelderland overschrijden nergens de provinciegrens, maar enkele buslijnen doen dit wel. Dit gebeurt ook andersom, lijnen uit concessies in andere provincies rijden in Gelderland. Hieronder staan alle buslijnen die horen bij concessies uit andere provincies opgesomd.

Lijn Route Via Vervoerder Soort Opmerkingen
Concessie Provincie Utrecht (Syntus Utrecht)
50 Utrecht CS - Station Veenendaal-De Klomp/Wageningen Busstation De Bilt, Zeist, Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Leersum, Amerongen, Elst, Veenendaal, (Rhenen) Syntus Utrecht & U-OV U-link Alternerend naar Veenendaal-De Klomp of Wageningen
80 Amersfoort CS - Station Veenendaal-De Klomp Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude Syntus Utrecht Streekbus Rijdt alleen 's avonds en in het weekend, op de overige tijden als lijn X80
X80 Amersfoort CS - Station Veenendaal-De Klomp Leusden-Zuid, Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude Syntus Utrecht Streekbus Rijdt alleen doordeweeks overdag, op de overige tijden als lijn 80
87 Station Veenendaal Centrum - Station Veenendaal-De Klomp Petenbos, Veenendaal Oost Syntus Utrecht Stadsbus Rijdt niet 's avonds en op zondag
298 Station Veenendaal-De Klomp - Utrecht Rijnsweerd Noord Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Zeist Syntus Utrecht Streekbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
503 Eemdijk Pontveer - Nijkerk Station Bunschoten-Spakenburg Syntus Utrecht Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
603 Eemdijk Pontveer - Nijkerk Corlaer College Bunschoten-Spakenburg Syntus Utrecht Schoolbus 's Ochtends één rit Eemdijk → Nijkerk, 's middags één rit Nijkerk → Bunschoten-Spakenburg
680 Rhenen Station - Amersfoort CS Veenendaal, De Klomp, Ederveen, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden Syntus Utrecht Schoolbus 's Ochtends één rit richting Amersfoort, 's middags twee ritten richting Rhenen
682 Houten Station - Hoevelaken Van Lodensteincollege Nieuwegein Syntus Utrecht Schoolbus 's Ochtends één rit richting Hoevelaken, 's middags twee ritten richting Houten
683 Station Veenendaal-De Klomp - Hoevelaken Van Lodensteincollege Ederveen, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg Syntus Utrecht Schoolbus 's Ochtends één rit richting Hoevelaken, 's middags één rit richting Veenendaal-De Klomp
N8 Utrecht CS → Wageningen Campus/Atlas Driebergen, Veenendaal, Rhenen Syntus Utrecht Nachtbus Rijdt alleen vrijdag- en zaterdagnacht
Concessie Twente (Syntus Twente)
62 Borculo Busstation - Denekamp Onder de Linden Neede, Haaksbergen, Enschede, Lonneker, Oldenzaal Syntus Twente Streekbus
66 Neede Busstation - Oldenzaal Station Hengevelde, Bentelo, Delden, Bornerbroek, Almelo, Albergen, Fleringen, Weerselo Syntus Twente Streekbus Rijdt niet op zondag
95 Almelo Station - Borculo Busstation Wierden, Notter, Rijssen, Enter, Goor, Diepenheim, Gelselaar, Geesteren Syntus Twente Streekbus Rijdt niet op zondag
Concessie IJsselmond (OV Regio IJsselmond)
142 Harderwijk Station - Nijkerk Station Zeewolde OV Regio IJsselmond Streekbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
144 Harderwijk Station - Zeewolde Langezand OV Regio IJsselmond Streekbus Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
147 Harderwijk Station - Dronten Station Biddinghuizen OV Regio IJsselmond Streekbus
148 Harderwijk Station - Lelystad Station Centrum OV Regio IJsselmond Streekbus
159 Harderwijk Station - Almere Station Centrum Zeewolde, Almere Hout OV Regio IJsselmond Streekbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
247 Harderwijk Station - Walibi Holland OV Regio IJsselmond Walibi Express Rijdt alleen tijdens openingstijden Walibi Holland
506 Wilsum Westenbergstraat - Hattem Centrum IJsselmuiden, Kampen, Zalk OV Regio IJsselmond Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Concessie VRR (NIAG)
60 Millingen a/d Rijn De Gelderse Poort - Kleve Bahnhof Keeken, Düffelward, Rindern Look i.o.v. NIAG Streekbus 's Avonds als belbus; rijdt niet op zondag
91 Emmerich Bahnhof - 's-Heerenberg Busstation Look i.o.v. NIAG Streekbus Rijdt niet 's avonds en op zondag
SB58 Emmerich Bahnhof - Nijmegen Heyendaal Warbeyen, Kleve, Donsbrüggen, Nütterden, Kranenburg, Wyler, Beek, Nijmegen NIAG Streekbus
Concessie WT (RVM/StadtBus Bocholt)
B7 Winterswijk Station - Stadtlohn Markt Oeding, Südlohn RVM Buurtbus Rijdt niet 's avonds en in het weekend
C7 Dinxperlo Weg naar De Heurne - Bocholt Bustreff Suderwick, Spork, Holtwick StadtBus Bocholt Streekbus Rijdt niet 's avonds en op zondag
R71 Winterswijk Station - Vreden Busbahnhof Gaxel RVM Streekbus Rijdt niet 's avonds en op zondag
T10 Winterswijk Station - Barlo Große Allee RVM Belbus Rijdt niet 's avonds en op zondag
T55 Winterswijk Station - Oeding Rathaus RVM Belbus Rijdt alleen op zaterdag

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]