Stads- en streekvervoer in Gelderland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het stads- en streekvervoer in Gelderland lijnbusdiensten verdeeld over vier concessiegebieden.

Huidige concessiegebieden[bewerken]

OV-autoriteit Concessiegebied Vervoerder Duur
Stadsregio Arnhem Nijmegen Arnhem-Nijmegen Hermes (breng) 09.12.2012 - 10.12.2022
Provincie Gelderland Veluwe Syntus Gelderland 12.12.2010 - 11.12.2016
(verlengd tot 12.12.2020)
Achterhoek-Rivierenland Arriva Bus: 12.12.2010 – 31.12.2020
Trein: 09.12.2012 - 31.12.2020
(verlengd tot 12.12.2026)

Invoering OV-chipkaart[bewerken]

Sinds 2008 werd er in het KAN-gebied gewerkt aan de invoering van de OV-chipkaart. Connexxion vernieuwde het wagenpark van Novio door overbodig geworden bussen uit andere concessies door te schuiven. Al deze bussen werden uitgerust met de nieuwe boordcomputer Infoxx van Connexxion en voorzien van GPS apparatuur en chipkaart lezers. Alle blijvende bussen van Novio en Hermes werden eveneens aangepast. Per 1 juli 2009 is de OV-chipkaart ingevoerd in het gebied. De invoering gebeurde geleidelijk. De oude vervoerbewijzen waren nog een tijdje te gebruiken.[1]. Geleidelijk aan zullen de nationale vervoerbewijzen en speciale kaartjes van de regio vervallen.[2]

Op 1 november 2009 werd de OV-chipkaart ook geldig bij Veolia Transport, die destijds op de Veluwe reed. Op 1 februari 2010 werd de kaart ook geldig in de bussen in de Achterhoek (destijds gereden door Syntus) en de regio Rivierenland (Arriva). Tegenwoordig rijdt Syntus Gelderland op de Veluwe en Arriva rijdt nu ook in de Achterhoek. De kilometertarieven bij deze vervoerders zijn gelijk aan die van Overijssel.

Arnhem-Nijmegen[bewerken]

Concessie Arnhem Nijmegen[bewerken]

De concessie Arnhem Nijmegen wordt aanbesteed door de plusregio Stadsregio Arnhem Nijmegen (voorheen Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN)). Deze concessie omvat de voormalige concessies KAN-Noord (regio Arnhem) en KAN-Zuid (regio Nijmegen). De nieuwe concessie omvat het stadsvervoer in Arnhem en omliggende streeklijnen en het stadsvervoer in Nijmegen en omliggende streeklijnen. De concessie is in 2009 gegund aan Novio. De concessie KAN-Noord was tot die datum in handen van Connexxion en KAN-Zuid in handen van Novio en Hermes, beide dochterondernemingen van Connexxion. De drie bedrijven gingen in de nieuwe concessie verder onder de merknaam Breng.

De nieuwe concessie ging in op 13 december 2009 en had een looptijd tot en met december 2012 waarna deze voor een periode van tien jaar aan Hermes werd gegund. Voor de nieuwe concessie kwam Novio in 2009 met een nieuwe merknaam, Breng. De bussen zouden een nieuwe kleurstelling krijgen en het merk zou een nieuw logo dragen. De bussen uit de regio Arnhem kregen lichtblauwe daken, de bussen uit de regio Nijmegen roze daken. De Stadsregio heeft de nieuwe vervoerder verplicht in Arnhem het trolleynetwerk te handhaven en de stadsdienst in Nijmegen te gaan exploiteren met aardgasbussen. Deze bussen zijn nieuw aangeschaft. Bij de aanbesteding voor 2012 werd de nieuwe vervoerder verplicht deze wagens over te nemen. Voor de streekbussen heeft de Stadsregio een uitstootnorm Euro-IV ingesteld. Connexxion liet daarvoor bestaande Euro-III wagens ombouwen. Eind 2009 is er met de Stadsregio afgesproken om de bussen te gaan verbouwen tot EEV norm. In het lijnnetwerk veranderde niet veel. Enkele lijnen kregen een kleine aanpassing in rijtijd en soms in routes. Lijn 99 werd gedeeltelijk overgedragen aan de provincie Noord-Brabant en werd sindsdien gereden door Breng samen met Arriva uit de concessie Oost-Brabant. In Nijmegen keerde na 4,5 jaar het nachtnet terug.

Sinds 13 december 2009 worden alle buslijnen in de Stadsregio onder de naam Breng uitgevoerd. Zowel in Arnhem als in Nijmegen wordt een nachtnet onderhouden. De nachtbussen rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. Naast Breng komen nog enkele andere vervoerders in het gebied van de Stadsregio met lijnen uit andere concessiegebieden. Veolia Transport uit Limburg exploiteerde samen met Breng lijn 83 naar Venlo. Verder exploiteert Veolia Transport buslijnen op de Veluwe. Enkele bussen van deze concessie rijden ten dele in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Omdat Veolia Transport beide concessies is kwijtgeraakt wordt lijn 83 nu samen gereden met Arriva Limburg en de buslijnen op de Veluwe worden nu gereden door Syntus Gelderland. Syntus exploiteerde lijnen in de Achterhoek waarvan sommige eindigen in het gebied van de Stadsregio. De lijnen uit de Achterhoek worden momenteel gereden door Arriva. Verder komt Arriva uit Noord-Brabant en uit Rivierenland met een enkele lijn in het gebied van de Stadsregio.

Voormalige concessie KAN-Noord[bewerken]

Het concessiegebied KAN-Noord omvatte de gemeente Arnhem en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Zuid en de concessies Veluwe en Achterhoek. Het vervoer in KAN-Noord was in handen van Connexxion. Deze exploiteerde op de stadsdienst van Arnhem enkele trolleybuslijnen. De lijnen naar Nijmegen werden gezamenlijk geëxploiteerd met dochterbedrijf Hermes. Vanuit de concessie Veluwe kwamen enkele bussen van vervoerder BBA (later Veolia Transport) in KAN-Noord en uit de concessie Achterhoek reden enkele bussen van Syntus door de concessie.

Voormalige concessie KAN-Zuid[bewerken]

Het concessiegebied KAN-Zuid omvatte de gemeente Nijmegen en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Noord en de concessies Rivierenland, Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het vervoer in deze regio was gegund aan Novio en Hermes. Novio exploiteerde de meeste stadsdiensten terwijl Hermes de streeklijnen bediende. Hermes werkte samen met Connexxion in de exploitatie van de lijnen naar Arnhem. Verder kwamen ook de vervoerders Veolia Transport, Arriva en NIAG in het KAN-Zuid gebied.

Historie[bewerken]

De eerste vorm van openbaar vervoer in Nijmegen bestond uit een trams en bussen. Vanaf 1889 exploiteerde de Nijmeegsche Tramweg-Maatschappij paarden- en stoomtrams in Nijmegen. Vanaf 1911 nam de Gemeente Tram Nijmegen (GTN) de tramlijnen over en ging over op elektrische tramlijnen en bussen in de stad Nijmegen. Het bedrijf GTN had naast het vervoer ook het elektriciteitsnetwerk in beheer. Reeds in 1907 hadden eigenaren van een hotel in Plasmolen een busdienst van Nijmegen naar Plasmolen opgezet. In 1913 begon de MBS met exploitatie van een stoomtram van Venlo naar Nijmegen op de oostelijke Maasoever (op de westelijke Maasoever laag de Maaslijn). Hiermee werd de busexploïtatie naar Plasmolen gestaakt. Vanaf 1923 zette MBS ook bussen in welke de stoomtram geleidelijk zouden verdringen. Door overname van andere stoomtrambedrijven en busbedrijven breidde MBS zijn netwerk rond Nijmegen tot aan de Tweede Wereldoorlog verder uit.

In 1921 werd het bedrijf Egberts' Zonen opgericht welke lijndiensten van Millingen aan de Rijn naar Nijmegen ging onderhouden.

In 1923 zette het bedrijf Van de Rijdt een busdienst van Nijmegen naar Grave op. Deze ondervond concurrentie door de NS, welke een eigen busonderneming had opgezet, de ATO. ATO zette enkele doorgaande lijnen van Nijmegen, via Grave, naar Noord-Brabantse steden op. ATO verloor zijn vergunningen in 1931 en de meeste werden gegund aan Van de Rijdt welke vanaf toen doorgaande lijnen van Nijmegen naar 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venray en Boxmeer onderhield.

Van de Rijdt werd uiteindelijk overgenomen door ATO en opgenomen in het zusterbedrijf Vitesse). In 1948 fuseerde NS Vitesse en MBS tot Zuidooster. Hiermee waren er met GTN en Zuidooster nog maar twee grote bedrijven. Enkele particulieren behielden hun zelfstandigheid.

Vanaf 1952 ging de gemeente met GTN over op de exploitatie van trolleybussen. De laatste tram reed in 1955. De gemeente besloot om al het stadsvervoer bij GTN onder te brengen waardoor Zuidooster haar stadslijnen moest afstaan. In 1956 koppelde de gemeente het elektriciteitsbedrijf af van het gemeentevervoer. Voor het vervoer werd een nieuw vervoersbedrijf opgericht, de Centrale Vervoersdienst (CVD) waarin de vervoersactiviteiten van GTN in opgingen.

In 1980 ging met Egberts de laatste particuliere ondernemer op in Zuidooster. Zuidooster fuseerde in 1995 met Verenigd Streekvervoer Limburg waarna men onder de naam Hermes verderging. In 1997 werd het gemeentevervoerbedrijf CVD verzelfstandigd tot Novio. Alle aandelen kwamen bij de gemeente te liggen.

Het nieuwe Novio verzorgde de stadsdienst terwijl Hermes streeklijnen, inclusief concessieoverschrijdende lijnen, exploiteerde.

In 2001 ging de concessie Oost-Brabant van Hermes naar BBA. Een tijd lang exploiteerden beide vervoerders concessieoverschrijdende lijnen. In december 2003 werden doorgaande lijnen van Nijmegen naar Noord-Brabant geknipt op de rand van het concessiegebied. De Noord-Brabantse delen behielden hun lijnnummers, voor de lijnen naar Nijmegen kwamen nieuwe lijnnummers. Lijn 90 naar 's-Hertogenbosch en lijn 92 naar Sint-Anthonis werden geknipt in Grave. Voor het traject naar Nijmegen kwam de nieuwe lijn 54, later omgenummerd naar lijn 9. Lijn 91 van Nijmegen naar Uden via Cuijk werd in Cuijk geknipt. Op het traject Cuijk - Nijmegen ging de nieuwe lijn 55 rijden, deze werd later scholierenlijn 255. Lijn 21 en sneldienst lijn 121 van Eindhoven naar Nijmegen werden niet in Grave maar in Uden geknipt. Op het traject Nijmegen - Uden gingen de lijnen 99 en 199 rijden. Beide lijnen werden geheel door Hermes gereden omdat BBA geen lijnen in KAN-Zuid meer mocht verzorgen. Bij de aanbesteding van Rivierenland verloor Hermes eveneens haar concessie, ditmaal aan Arriva. De doorgaande lijnen 85, 87 en 89 van Nijmegen naar Tiel via Druten werden in Druten geknipt. De KAN lijnen behielden hun nummers. Er werd een samenwerking met Arriva aangegaan om lijn 87 in het spits toch op het hele traject te laten rijden. Toen Hermes in 2006 haar concessie in Limburg verloor aan Veolia is ervoor gekozen om lijn 83 niet te knippen. Hermes en Veolia gingen de lijn gezamenlijk exploiteren.

Zowel Hermes als Novio werden later dochterbedrijven van Connexxion. Hermes bedient de streeklijnen en enkele stadslijnen. Novio verzorgd de meeste stadsdiensten en rijdt enkele spitsdiensten voor Hermes. Door aanbestedingen in omliggende concessiegebieden kwamen ook andere vervoerders met enkele lijnen in KAN-Zuid gebied. De Duitse onderneming NIAG exploiteerde enkele lijnen naar Duitsland. Omdat het KAN gebied pas laat werd aanbesteed reden er nog lange tijd vooral oudere bussen rond. In 2007 heeft Connexxion het wagenpark van dochter Novio verjongd door overtollige bussen uit andere gebieden door te schuiven. Veel oud materiaal werd terzijde gesteld.

Het lijnnetwerk was geconcentreerd rond Nijmegen, met station Nijmegen als centraal knooppunt. Hier stoppen de meeste buslijnen in dit gebied. Een ander klein knooppunt is busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg. Op Plein 1944 in het centrum is eveneens een klein busstation aanwezig.

Aanbesteding 2009[bewerken]

Het KAN-gebied werd in 2009 openbaar aanbesteed. De twee gebieden Noord en Zuid werden hierbij samengenomen tot één gebied. De nieuwe concessie gaat in op 13 december 2009 en heeft een looptijd van drie jaar. Connexxion schreef zich als enige in met dochter Novio. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen gunde Novio deze concessie.[3][4]. Volgens afspraak ging Novio in Arnhem trolleybussen exploiteren, werd de stadsdienst in Nijmegen gereden met aardgasbussen en werden de streekdiensten uitgevoerd worden met schonere dieselbussen. Novio, Hermes en Connexxion gingen in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen verder onder de merknaam Breng.[5].

Aanbesteding 2013[bewerken]

De nieuwe concessie zal ingaan op 9 december 2012 en naast het busvervoer ook de spoorlijn Arnhem-Doetinchem bevatten. De looptijd zal tien jaar zijn. Op 17 mei 2011 sloot de inschrijving. De Stadsregio bracht naar buiten dat Hermes en Keolis zich hadden ingeschreven.[6] Hermes is als winnaar uit de bus gekomen. Hermes werd verplicht de productnaam Breng en huisstijl te blijven hanteren. Ook moesten de nieuwe aardgasbussen in Nijmegen en de nieuwe trolleybussen uit Arnhem worden overgenomen en moest de exploitatie van het Arnhemse trolleynetwerk worden voortgezet. Alle dieselbussen op de streeklijnen werden vervangen worden door aardgasbussen. Hermes besloot het lijnnet flink te herstructureren. Zowel in Arnhem als Nijmegen werden routes of delen van routes flink gewijzigd om beter aan te sluiten op de vervoersbehoefte. Ook werd een begin gemaakt met een nieuwe HOV-lijn tussen Arnhem en Nijmegen. Streeklijn 31 werd zowel in Arnhem als Nijmegen doorgetrokken en ging gedeeltelijk als snelbus rijden. Deze is later omgenummerd naar lijn 331. Het busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg werd sinds deze aanbesteding hernoemd tot "Station Dukenburg".

Lijndiensten[bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
Arnhem
Stadsdienst
1 Oosterbeek, Station - Velp Mariëndaal, Academie voor beeldende kunsten, Centraal Station, Centrum, Station Velperpoort, Plattenburg brengtrolley
2 De Laar West - Hoogkamp Kronenburg, Centrum, Centraal Station, Burgemeesterswijk brengtrolley
3 Burgers' Zoo - Het Duifje Alteveer, 't Cranevelt, Ziekenhuis Rijnstate, Centraal Station, Centrum, John Frostbrug, Malburgen Oost, Immerloo brengtrolley
4 Centraal Station - De Laar Oost Nelson Mandelabrug, Malburgen-West, Vredenburg, Holthuizen, Rijkerswoerd
5 Schuytgraaf - Presikhaaf Station Zuid, Elderveld, Nelson Mandelabrug, Centraal Station, Centrum, 't Broek, Winkelcentrum Presikhaaf brengtrolley
6 De Laar West - Elsweide/HAN Elderveld, Nelson Mandelabrug, Centraal Station, Centrum, 't Broek, Winkelcentrum Presikhaaf brengtrolley
7 Geitenkamp - Rijkerswoerd Monnikenhuizen, Angerenstein, Station Velperpoort, Centrum, Centraal Station, Nelson Mandelabrug, GelreDome, Kronenburg brengtrolley
8 Centraal Station - Velp, Ziekenhuis Ziekenhuis Rijnstate, Openluchtmuseum Oost, Vogelwijk, Park Angerenstein, Rozendaal, Velp-Noord
9 Schaarsbergen - Centraal Station Menthenberg, Hoogkamp, Het Dorp, Heijenoord, Willemsplein
10 Centraal Station - Sportcentrum Papendal Het Dorp
11 Station Zuid - Het Duifje Winkelcentrum Kronenburg, Malburgen Oost, Immerloo
12 Centraal Station - IJsseloord 2 Eusebiusplein, Westervoortsedijk, Presikhaaf, IJsseloord 1
13 Centraal Station - Klarendal
Trein
Trein Arnhem, Centraal Station -
Doetinchem, Station
Arnhem Velperpoort, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Didam, Wehl, Doetinchem De Huet brengdirect, Rijdt samen met Arriva op de spoorlijn Arnhem - Winterswijk, alleen op dit trajectdeel
Streekdienst
14 Arnhem, Centraal Station -
Nijmegen, Brakkenstein
Willemsplein, Velperplein, De Monchyplein, Winkelcentrum Kronenburg, Elden, Randweg, De Laar, Elst (Oude Tol, Grote Molenstraat, Prinsenhof, De Wuurde, De Griend, de Vork), Oosterhout (Stationsstraat, Terracottastraat), Lent (Dijkstraat, Station, Station Lent/Laauwikstraat), Hunnerpark, Waalkade, Joris Ivensplein, Nijmegen CS, Station Heyendaal, Heijendaal
26 Arnhem, Centraal Station -
Dieren, Station
Willemsplein, Velperplein, Station Velperpoort, Huyghenslaan, Station Presikhaaf, Brekelenkampstraat, Velp (Graaf Gerhardstraat, Ziekenhuis, Velperbroek), Duiven, Lathum, Giesbeek, Angerlo, Doesburg (Beumerskamp, tunnel Angerlo, Beinum, Gouden Regenstraat, Kraakselaan, Meipoort, Karel Doormansingel, Koepoortwal)
27 Arnhem, Centraal Station -
Doetinchem, Station
Willemsplein, Velperplein, Station Velperpoort, Huyghenslaan, Station Presikhaaf, Brekelenkampstraat, Velp (Graaf Gerhardstraat, Ziekenhuis, Velperbroek), Duiven, Lathum, Giesbeek, Angerlo, Doesburg (Beumerskamp, tunnel Angerlo, Beinum, Haven, Meipoort, Kraakselaan), Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Langerak In samenwerking met Arriva uit de Achterhoek.
29 Arnhem, Centraal Station -
Doetinchem, Station
Willemsplein, Velperplein, Station Velperpoort, Huyghenslaan, Vondellaan, Velp (Nordlaan, Emmastraat, Beekhuizenseweg), Rheden (Hotel De Roskam, Overweg, Oranjeweg, Nederlandse Hervormde Kerk), A348, Doesburg (Koepoortwal, Karel Doormansingel, Meipoort, Kraakselaan), Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Langerak In samenwerking met Arriva uit de Achterhoek.
33 Arnhem, Centraal Station -
Nijmegen, Centraal Station
Willemsplein, Velperplein, De Monchyplein, Visserslaan, Immerloo, Oude Huissenseweg, Huissen (Grevenveld, Nielant, Langekerkstraat, Binnenveld, Valom, Polseweg), Angeren, Doornenburg (Stenen Palen, Krakkedel, van Kol, Blauwe Hoek), Gendt (Kapelstraat, Markt, Industrieterrein), Haalderen, Bemmel (Papenstaat, Sportlaan, Gemeentehuis, de Pas), Doornik, Lent (Turennesingel, Lentseveld, Station Lent/Laauwikstraat), Hunnerpark, Waalkade, Joris Ivensplein
35 Bemmel, Dorpsstraat - Zetten, Hoofdstraat Sportlaan, Gemeentehuis, Loostraat, Elst (Bemmelseweg, station, Kleipeer), Herveld, Valburg, Andelst, Station Zetten-Andelst Rijdt in Bemmel tussen de haltes Dorpsstraat tot en met Loostraat maar in één richting.
43 Arnhem, Centraal Station - Apeldoorn, Station Velp (Ziekenhuis), Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren (Busstation/Station), Laag-Soeren, Eerbeek, Loenen, Beekbergen In samenwerking met Syntus Gelderland uit de Veluwe.
51 Arnhem, Centraal Station - Wageningen, Busstation Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Heelsum, Renkum
56 Arnhem, Centraal Station - Wageningen, Busstation Station Zuid, Driel, Heteren, Heelsum, Renkum
60 Arnhem, Centraal Station - Tolkamer Willemsplein, Boulevard Heuvelink, Westervoort, Duiven-Noord, Zevenaar
61 Arnhem, Centraal Station - Duiven, Centerpoort Noord Willemsplein, Boulevard Heuvelink, Westervoort, Nieuwgraaf
62 Arnhem, Centraal Station - Duiven, Centerpoort Noord Willemsplein, Boulevard Heuvelink, Westervoort, Duiven-Zuid
66 Westervoort, Station - Duiven, Alliander MAKRO, IKEA Ringlijn
70 Giesbeek - Rozendaal, Rhedens Lyceum Doesburg, Dieren, Ellecom, Rheden Spitsbus
71 Eerbeek - Rozendaal, Rhedens Lyceum Laag-Soeren, Dieren Spitsbus
72 Arnhem, Centraal Station - Huissen Bergerden Nelson Mandelabrug, GelreDome, Kronenburg, Visserslaan, Huissen (Langekerkstraat, Stadswal, Mea Vota) Spitsbus
Snelbussen
300 Arnhem, Centraal Station -
Nijmegen, Heijendaal
Willemsplein, Velperplein, De Monchyplein, Huissen (Grevenveld, Nielant, Langekerkstraat, Mea Vota, Nieuwediep, Agropark), Bemmel (Papenstaat, Dorpsstraat, Loostraat, Klein Rome), Ressen (Kerkenhofstraat, P+R Waalsprinter), Lent (Station Lent/Laauwikstraat), Hunnerpark, Burchtstraat, Plein 1944, Nijmegen CS, Station Heyendaal brengdirect, RijnWaalSprinter, rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. het centrum.
331 Velp Zuid -
Nijmegen, Weezenhof
HAN, Station Presikhaaf, Huyghenslaan, Station Velperpoort, Velperplein, Willemsplein, Arnhem CS, Rijnstraat, Gelredome, Winkelcentrum Kronenburg, Randweg, Viaduct Kroonse Wal, Elst (Sneeuwjacht, station, De Griend), Oosterhout (Stationsstraat, Jonagoldstraat, Aquilastraat), Lent (Station, Station Lent/Laauwikstraat), Hunnerpark, Burchtstraat, Plein 1944, Nijmegen CS, Neerbosscheweg, Station Dukenburg, Meijhorst 13e straat brengdirect, rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. het centrum
352 Arnhem, Centraal Station - Wageningen, Busstation Oosterbeek, Heelsum, Renkum brengdirect
Buurtbus
524 Spankeren, Dorpsweg - Dieren, Cederlaan Kanaaldijk, Busstation, Crematorium brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
555 Aerdt, Schoolstraat - Zevenaar, Tol Pannerden, Station Zevenaar, brengbuurt, Rijdt alleen in de spits, Rijdt in de middagspits eerst direct van Zevenaar naar Aerdt en volgt vanaf daar de ochtendroute naar Pannerden.
560 Herwen, Aerdtsedijk - Zevenaar, Ziekenhuis Aerdt, Pannerden, Station Zevenaar, Sportcentrum brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
566 Spijk - Zevenaar, Busstation Ameidsedam, Tolkamer (Postkantoor), Lobith (Molen), Elten, Babberich (Rabobank), Oud Zevenaar brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
589 Doorwerth, Winkelcentrum De Weerd - Wolfheze, 't Schild Rolandseck, Heveadorp, Oosterbeek (Tuin de Lage Oorsprong, Gemeentehuis, Gezondheidscentrum, Station, Valkenburglaan), Station brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
590 Doorwerth, Winkelcentrum De Weerd - Wageningen, De Tollenkamp Boersberg, Heelsum (Rehoboth/Kerkje, De Hucht), Renkum (Heidesteinlaan, Centrum, IJsbaan/Kortenburg), Begraafplaats, Nol in 't Bosch brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
Nachtbus
N30
830
Arnhem, Willemsplein - Nijmegen, Centraal Station Velperplein, De Monchyplein, Huissen (Grevenveld, Nielant, Langekerkstraat, Mea Vota, Nieuwediep, Agropark), Bemmel (Papenstaat, Dorpsstraat, Loostraat, Kleine Rome), Ressen (Kerkenhofstraat, P+R Waalsprinter), Lent (Station), Smetiusstraat, Plein 1944 brengnacht, Rijdt vrijdag- en zaterdagnacht
N31
831
Arnhem, Willemsplein - Nijmegen, Centraal Station Elderveld, De Laar West, Elst (Sneeuwjacht, station, Grote Molenstraat, Prinsenhof, De Wuurde, De Griend), Oosterhout (Stationsstraat, Jonagoldstraat, Aquilastraat), Lent (Station), Smetiusstraat, Plein 1944 brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
N33
833
Arnhem, Willemsplein - Bemmel, Vossenhol Velperplein, De Monchyplein, Visserslaan, Immerloo, Huissen, Angeren, Doornenburg, Gendt, Haalderen brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
N43
843
Arnhem, Willemsplein - Doesburg, Kraakselaan Velperplein, Station Velperpoort, Huyghenslaan, Station Presikhaaf, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
N52
852
Arnhem, Willemsplein - Wageningen Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
N53
853
Arnhem, Willemsplein - Station Zetten-Andelst Gelredome, Winkelcentrum Kronenburg, Station Zuid, Driel, Heteren, Randwijk, Indoornik brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
N62
862
Arnhem, Willemsplein - Duiven Velperplein, Rietgrachtstraat, Blankenweg, Westervoort brengnacht, Rijdt zaterdagnacht
Nijmegen
Stadsdienst
1 Nijmegen, Plein 1944 - Molenhoek, Noord Centraal Station, Willemskwartier, Hazenkamp, Malden
2 Lindenholt-West - Nijmegen, St. Maartenskliniek Station Dukenburg, Graafseweg, Centraal Station, Plein 1944, Burchtstraat Rijdt op marktdagen via de Waalkade i.p.v. het centrum
3 Oosterhout Dorp - Berg en Dal Afrika Museum Lent, Station Lent/Laauwikstraat, Hunnerpark, Waalkade, Joris Ivensplein, Centraal Station, Willemskwartier, Hazenkamp, Van Peltlaan, Brakkenstein, GGZ/NIM, Heilig Landstichting
4 Plein 1944 - Station Dukenburg Centraal Station, Willemskwartier, Hazenkamp, Hatertseweg, Aldenhof
5 Beuningen - Groesbeek - De Horst / Breedeweg Weurt, Waterkwartier, Plein 1944, Centraal Station, Groesbeekseweg Rijdt om en om naar Groesbeek - De Horst of naar Groesbeek - Breedeweg, is in Beuningen gedeeltelijk gekoppeld aan lijn 11.
6 Station Dukenburg - Neerbosch-Oost Plein 1944, Centraal Station, Radboudumc, Grootstal, Hatert, Dukenburg
8 Hatert - Berg en Dal Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Willemskwartier, Centraal Station, Plein 1944, Nijmegen-Oost Rijdt op marktdagen via de Waalkade i.p.v. het centrum.
9 Centraal Station - Grave Station Heyendaal, HAN, Hatertseweg, Overasselt, Nederasselt
10 Centraal Station - Centraal Station Station Heyendaal, Heijendaal, Station Heyendaal Heijendaalshuttle, tussen beide halteringen op Station Heyendaal een ringlijn.
11 Centraal Station - Beuningen Station Heyendaal, Heijendaal, Station Goffert, Station Dukenburg, Lindenholt-Oost, Beuningen-Zuid Is in Beuningen gekoppeld aan lijn 5 richting Groesbeek
12 Centraal Station - Druten Heijendaal, Station Goffert
13 Wijchen, Randweg Noord - Lent, Thermion Wijchen Noord, (Bijsterhuizen), Station Dukenburg, Winkelsteeg, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Heijendaal, Centraal Station, Plein 1944, Burchtstraat, Hunnerpark, Lent (Station Lent/Laauwikstraat, Lentseveld, Turennesingel, Frankrijkstraat) Rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. het centrum, Bijsterhuizen wordt alleen op werkdagen overdag aangedaan, is op beide eindbestemmingen gekoppeld aan lijn 15.
14 Arnhem, Centraal Station -
Nijmegen, Brakkenstein
Willemsplein, Velperplein, De Monchyplein, Winkelcentrum Kronenburg, Elden, Randweg, De Laar, Elst (Oude Tol, Grote Molenstraat, Prinsenhof, De Wuurde, De Griend, de Vork), Oosterhout (Stationsstraat, Terracottastraat), Lent (Dijkstraat, Station, Station Lent/Laauwikstraat), Hunnerpark, Waalkade, Joris Ivensplein, Nijmegen CS, Station Heyendaal, Heijendaal
15 Wijchen, Randweg Noord - Lent, Thermion Wijchen Zuid, Station Dukenburg, Winkelsteeg, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Heijendaal, Centraal Station, Plein 1944, Burchtstraat, Hunnerpark, Lent (Station Lent/Laauwikstraat, Lentseveld, Turennesingel, Frankrijkstraat) Rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. het centrum, is op beide eindbestemmingen gekoppeld aan lijn 13.
125 Ressen, P+R Waalsprinter - Ressen, P+R Waalsprinter Nijmegen Centrum (Hertogplein, Valkhof, Hunnerpark) Winkelpendel, rijdt alleen op zaterdagen, koopavonden en koopzondagen.
Streekdienst
42 Tiel, Station - Druten, Busstation Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen Is in Druten gekoppeld aan lijn 85 naar Nijmegen, in samenwerking met Arriva uit Rivierenland.
57 Kranenburg (D), Bürgermeisteramt - Nijmegen, Centraal Station Wyler, Beek Spitslijn, rijdt niet in vakantieperioden, rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. het centrum.
58 Emmerich (D), Bahnhof - Nijmegen, Centraal Station Kleve, Donsbrüggen, Nütterden, Frasselt, Kranenburg, Wyler, Beek Gereden door NIAG vanuit een Duitse concessie, rijdt in Nijmegen op marktdagen via de singels (St. Canisiusingel en Nassausingel) i.p.v. een deel van het centrum (stopt wel bij Smetiusstraat en Plein 1944!).
76 Millingen aan de Rijn, Grenskantoor - Groesbeek, Zuidmolen Kekerdom, Leuth, Erlecom, Ooij, Beek, Berg en Dal Spitsbus
80 Nijmegen, Centraal Station - Millingen aan de Rijn, Grenskantoor Beek, Ooij, Erlecom, Leuth, Kekerdom
82 Nijmegen, Centraal Station - Millingen aan de Rijn, Grenskantoor Leuth, Kekerdom Sneldienst
83 Nijmegen, Centraal Station - Venlo, Busstation Malden, Mook, Milsbeek, Gennep, Heijen, Afferden, Nieuw Bergen, Well, Wellerlooi, Arcen, Lomm, Wanssum In samenwerking met Arriva uit Limburg.
85 Nijmegen, Centraal Station - Druten, Busstation Weurt, Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden Is in Druten gekoppeld aan lijn 42 naar Tiel, in samenwerking met Arriva uit Rivierenland.
89 Nijmegen, Centraal Station - Druten, Busstation Waterkwartier, Energieweg
99 Nijmegen, Centraal Station - Uden, Melle Alverna, Nederasselt, Grave, Velp, Reek, Zeeland In samenwerking met Arriva uit de concessie Oost-Brabant.
Buurtbus
561 Wijchen, Station - Malden, Schoolstraat Alverna, Nederasselt, Overasselt, Heumen brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
562 Beek, Kwartelstraat - Malden, Schoolstraat Kalorama, Berg en Dal, Groesbeek (Zevenheuvelenweg, Centrum) brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
563 Wijchen, Mozaiek - Batenburg, RK Kerk Station, Leur, Hernen, Bergharen brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
564 Groesbeek, Stekkenberg - Molenhoek, Station Mook Molenhoek Centrum, Sportpark Zuid, Gemeentehuis, Zuidmolen brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
565 Beuningen, Kerk - Wijchen, Mozaiek Sporthal, Elsenpas, Schoenaker, Station, De Meerval brengbuurt, Rijdt maandag t/m vrijdag overdag
Nachtbus
N10
810
Nijmegen, Centraal Station - Nijmegen-West Prins Bernardstraat, Heijendaalseweg, Hatertseweg, Nijmegen-Dukenburg, Nijmegen- Lindenholt, Energieweg, Marialaan brengnacht, rijdt vrijdag- en zaterdagnacht
N30
830
Nijmegen, Centraal Station - Arnhem, Willemsplein Nijmegen-Lent, Bemmel, Huissen brengnacht, rijdt vrijdag- en zaterdagnacht
N31
831
Nijmegen, Centraal Station - Arnhem, Willemsplein Nijmegen-Lent, Nijmegen-Oosterhout, Elst, De Laar-West brengnacht, rijdt zaterdagnacht
N33
833
Nijmegen, Centraal Station - Huissen, Florapark Lent, Bemmel, Haalderen, Gendt, Doornenburg, Angeren, brengnacht, rijdt zaterdagnacht
N80
880
Nijmegen, Centraal Station - Millingen aan de Rijn Berg en dalseweg, Berg en Dal, Beek, Ooij, Leuth brengnacht, rijdt zaterdagnacht
N83
883
Nijmegen, Centraal Station - Groesbeek St. Annastraat, Malden, Molenhoek, Mook brengnacht, rijdt zaterdagnacht
N85
885
Nijmegen, Centraal Station - Druten Weurt, Beuningen, Ewijk, Winssen, Afferden brengnacht, rijdt vrijdag- en zaterdagnacht
N99
899
Nijmegen, Centraal Station - Grave Nieuwe Dukenburgseweg, Brabantse Poort, Wijchen-Zuid brengnacht, rijdt vrijdag- en zaterdagnacht

Provincie Gelderland[bewerken]

Concessie Veluwe[bewerken]

De concessie Veluwe omvat stads- en streekvervoer op de Veluwe. Deze concessie wordt uitgevoerd door Syntus Gelderland.

Lijn Route Via Opmerkingen
Stadsdienst Apeldoorn
1 Matenveld - Gelre Ziekenhuis Lukas Matenhoeve, Matendonk, Matenhorst, Matenhoek, Welgelegen, Station, Centrum, Brummelhof, De Heeze, Westenenk
2 Matenveld - Rijkskantoren/Apenheul Matendreef, Matenhorst, Matenhoek, Welgelegen, Station, Centrum, De Sprengen Rijdt niet op zondag
3 Matenhoeve - Rijkskantoren/Apenheul Matendonk, Matenhorst, Matenhoek, Welgelegen, Station, Centrum, De Sprengen
4 Matenhoeve - Gelre Ziekenhuis Lucas Matengaarde, Matendreef, Matenhoek, Welgelegen, Station, Centrum, Brummelhof, De Heeze, Westenenk Rijdt niet in de avond en op zondag, wel op donderdagavond
5 Berg en Bos - Woudhuis De Parken, Centrum, Station, Welgelegen, Osseveld
6 Station - Rijkskantoren Centrum, Driehuizen, Orden
7 Zuidbroek - Orden Anklaar, Sprenkelaar, De Mheen, Welgelegen, Station, Centrum, Driehuizen
8 Anklaar - Rivierenkwartier Sluisoord, Centrum, Station, Welgelegen, Staatsliedenkwartier, Componistenkwartier, Vogelkwartier
9 Anklaar - Componistenkwartier Sluisoord, Centrum, Station, Welgelegen, Rivierenkwartier, Vogelkwartier
10 Kerkschoten - Ugchelen Het Loo, De Parken, Centrum, Station, Brummelhof, De Heeze, Westenenk, De Bouwhof
11 Malkenschoten - Stadhoudersmolen Componistenkwartier, Vogelkwartier, Brummelhof, Centrum, Station, Kerkschoten Rijdt niet in de avond en het weekend
15 Station - Teuge Vliegveld Rijdt niet in de late avonduren
16 Station - Het Loo Apenheul, Julianatoren
17 Sprenklaar - Station De Mheen, Welgelegen, Centrum Rijdt niet in de late avonduren en op zondag
18 Station De Maten - Station Welgelegen, Centrum
Stadsdienst Ede
1 Station Ede-Wageningen - Station Ede-Wageningen Kenniscampus, Stadspoort, Rietkampen, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Albert Heijn XL, Veldhuizen, Grotestraat Ringlijn
2 Station Ede-Wageningen - Station Ede-Wageningen Grotestraat, Veldhuizen, Albert Heijn XL, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rietkampen, Stadspoort, Kenniscampus Ringlijn
5 Station Ede-Wageningen - Station De Klomp Station Centrum, Proosdijerveldweg, Stakenberg, Kernhem, N224, Station De Klomp
6 Station Centrum - De Gelderhorst Cultura, Grotestraat, Oost, Station Ede-Wageningen, Beatrixpark, Kerkweg, Albert Heijn XL, Ziekenhuis Gelderse Vallei Servicebus
Dikgedrukt is eindbestemming op bus
Stadsdienst Harderwijk
1 Station - Station Sint Jansdal Ziekenhuis, Centrum, Friese Gracht, Zeebuurt, Frankrijk, Stadsdennen, Wittenhagen, Tinnegieter, Veldkamp Ringlijn
2 Station - Station Veldkamp, Tinnegieter, Wittenhagen, Stadsdennen, Frankrijk, Zeebuurt, Friese Gracht, Centrum, Sint Jansdal Ziekenhuis Ringlijn
3 Station - Drielanden Selhorstweg, Centrum, Sint Jansdal Ziekenhuis, Stadsweiden, Muzieklanden
4 Station - Vischpoort Rijdt van april t/m oktober
Dikgedrukt is eindbestemming op bus
Streekdienst
43 Apeldoorn, Station - Arnhem, Centraal Station Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Laag-Soeren, Dieren (Busstation/Station), Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp (Ziekenhuis) Sneldienst, in samenwerking met Breng uit Arnhem-Nijmegen.
52 Ede, Station Ede-Wageningen - Arnhem, Centraal Station Bennekom, Wageningen (Busstation), Renkum, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek Sneldienst, in samenwerking met Breng uit Arnhem-Nijmegen.
85 Veenendaal, Station - Ede, Station Ede-Wageningen Ziekenhuis Gelderse Vallei
87 Barneveld, De Meerwaarde - Nijkerk, Station Station Centrum, Johannes Fontanus College, Terschuur, Appel, Driedorp Rijdt niet in de avond en het weekend
88 Ede, Station Ede-Wageningen - Wageningen, Busstation Ziekenhuis Gelderse Vallei, Bennekom, Dijkgraaf Onderdeel van de Valleilijn
91 Arnhem, Centraal Station - Apeldoorn, Station Willemsplein, Terlet, Woeste Hoeve, Beekbergen, TNO, Componistenkwartier, Vogelkwartier, Centrum
100 Nunspeet, Station - Zwolle, Station Doornspijk, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Hattem Sneldienst
102 Apeldoorn, Station - Amersfoort, Station Hoog Soeren, Nieuw-Milligen, Wittenberg (Busstation), Voorthuizen (De Punt), Terschuur, Zwartebroek, Hoevelaken Sneldienst
103 Amersfoort, Station - Nunspeet, Station Station Schothorst, Nijkerkerveen, Nijkerk (Station), Putten, Ermelo, Harderwijk (Drielanden, Stadsweiden, Station, Sint Jansdal Ziekenhuis, Centrum, Ind. Lorentz), Hierden, Hulshorst, Gemeentehuis
104 Harderwijk, Station - Apeldoorn, Station Ermelo, Elspeet, Uddel, Hoog Soeren, Julianatoren Rijdt niet in de late avonduren en in het weekend
105 Barneveld, Station Centrum - Arnhem, Centraal Station Kootwijkerbroek, Stroe, Harskamp, Otterlo (Rotonde), Oud-Reemst, Willemsplein Gaat in Barneveld verder als lijn 205 naar Harderwijk
106 Otterlo, Rotonde - Hoenderloo, Bungalow Park De Hoge Veluwe
107 Ede, Station Ede-Wageningen - Putten, Station Wekerom, Harskamp, Kootwijkerbroek, Stroe, Wittenberg (Busstation), Garderen
108 Apeldoorn, Station - Ede, Station Ede-Wageningen Ugchelen, Hoenderloo, Otterlo (Rotonde) Sneldienst
109 Eerbeek, Coldenhovenseweg - Apeldoorn, Station Loenen Rijdt niet in de avond en het weekend
112 Nunspeet, Station - Wittenberg, Busstation Vierhouten, Elspeet
170 Epe, Centrum - Twello, Station Oene, Nijbroek, Terwolde
171 Twello, Station - Deventer, Station De Worp
172 Teuge, De Zanden - Twello, Station Nijbroek, Terwolde Rijdt alleen op zondag, laatste 5 ritten als Syntus Shuttle Service
191 Arnhem, Golflinks - Woeste Hoeve, Schalterdalweg Terlet Rijdt niet in de avond en weekend, rijdt als Syntus Shuttle Service
200 Nunspeet, Vreeweg - Zwolle, Station Station, Elburg, (Molendorp) Sneldienst, rijdt niet in de avond en weekend
205 Barneveld, De Meerwaarde - Harderwijk, Station Voorthuizen, Nijkerk, Huizen, Putten, Ermelo Sneldienst, gaat in Barneveld verder als lijn 105 naar Arnhem
231 Apeldoorn, Station - Arnhem, Centraal Station Sneldienst, rijdt niet in de late avonduren en het weekend
293 Apeldoorn, Station - Arnhem, Winkelcentrum Presikhaaf Rijdt 's morgen heen en 's middags terug
400 Apeldoorn, Apenheul - Arnhem, Centraal Station Apeldoorn (Apenheul, Julianatoren, Paleis Het Loo, Station), Hoenderloo, De Hoge Veluwe (Kröller-Müller Museum), Otterlo, Oud Reemst, Schaarsbergen, (Museum 40-45), Burgers' Zoo, Openluchtmuseum, Kasteel Zijpendaal, Watermuseum Veluwe Tour, rijdt alleen in het weekend langs bijna alle attractiepunten op de Veluwe
Veluwelijn
96 Vaassen, P-terrein Riezebosweg - Vaassen, Bungalow park de Bosrand Centrum Veluwelijn, Feederlijn, rijdt niet op late avonduren en op zondag
201 Apeldoorn, Station - Zwolle, Station Carpoolplaats A50 Veluwelijn, sneldienst, rijdt niet in het weekend
202 Apeldoorn, Station - Zwolle, Station Wenum Wiesel, Vaassen, Emst, Epe, Heerde, Carpoolplaats A50 Veluwelijn, rijdt niet door Wapenveld en Hattem
203 Apeldoorn, Station - Zwolle, Station Epe, Heerde, Wapenveld, Carpoolplaats A50, Hattem Veluwelijn, rijdt niet door Wenum Wiesel, Vaassen en Emst
Buurtbus
501 Garderen, Bakkerstraat - Horst, Horsterhoeve Speuld, Ermelo (Station) Rijdt niet op zondag
502 Vorchten, Dorp - Wezep, Station Veessen, Heerde Rijdt niet op zondag
503 Eerbeek, Landal Coldenhove - Brummen, Marktplein Brummen (Station) Rijdt niet in het weekend
504 Eerbeek, De Beekwal - Zutphen, Station Hall, Tonden, Oeken Rijdt niet op zondag
505 Overberg, Heuvelsesteeg - Wekerom, Dorpsplein Veenendaal (Station West, Station Centrum, Station De Klomp), Ederveen, Lunteren (Station), Meulunteren, De Valk Rijdt niet op zondag
506 Twello, Station - Teuge, De Zanden Rijdt niet op zondag
507 Twello, Station - Empe, Trepkensweide Posterenk, Wilp, Bussloo, Voorst
508 Voorst, Station Voorst-Empe - Bussloo, Thermen Bussloo Klein Amsterdam, Klarenbeek (Station) Rijdt niet op zondag
509 Barneveld, Station Centrum - Nijkerk, Station Achterveld, Leusden, Stoutenburg, Hoevelaken, Nijkerkerveen
510 Loenen, Voorsterweg - Apeldoorn, Station Oosterhuizen, Lieren Rijdt niet op zondag
511 Scherpenzeel, Holevoetplein - Barneveld, Station Centrum De Glind Rijdt niet op zondag
513 Harderwijk, Station - Ermelo, 't Weitje Ziekenhuis St. Jansdal Rijdt niet in het weekend
514 't Harde, Station - Wezep, Station Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, 't Loo Rijdt niet in het weekend
515 Leuvenheim, Arnhemsestraat - Zutphen, Station Brummen (Station) Rijdt niet op zondag

Concessie Achterhoek - Rivierenland[bewerken]

De concessie Achterhoek - Rivierenland omvat stads- en streekvervoer en de treindiensten in de gebieden de Achterhoek en Rivierenland. Deze concessie wordt uitgevoerd door Arriva.

Lijn Route Via Opmerkingen
Achterhoek
Stadsdienst Doetinchem
22 Station - De Huet Gemeentehuis, Station De Huet Rijdt niet op zondag
25 Station - Station Gemeentehuis, Graafschap College, Karel Doormanstraat, Slingeland Ziekenhuis, Gemeentehuis Ringlijn, rijdt niet op zondag
Stadsdienst Lochem
52 Station - Ruighenrode
Stadsdienst Zutphen
80 Station - Warnsveld De Brink, Gelre ziekenhuizen, Scheperkamp Winkelcentrum
84 Station - Gelre Ziekenhuizen Rijdt niet in de avond en op zondag
89 De Born - De Born Beverbus, rijdt niet in de avond en op zondag
Streekdienst
23 Borculo, Busstation - Doetinchem, Station Ruurlo (Station), Veldhoek, Zelhem, Graafschap College, Gemeentehuis
24 's-Heerenberg, Busstation - Doetinchem, Station Zeddam, Braamt
27 Arnhem, Centraal Station - Doetinchem, Station Station Velperpoort, Winkelcentrum Presikhaaf, Velp (Ziekenhuis), Lathum, Giesbeek, Doesburg, Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Gemeentehuis
28 Gendringen, Kerkplein - Doetinchem, Station Ulft, Etten
29 Arnhem, Centraal Station - Doetinchem, Station Station Velperpoort, Velp, Rheden, Doesburg, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Gemeentehuis Rijdt niet in de late avonduren en op zondag
40 Dinxperlo, Willem van Oranjeplein - Doetinchem, Station Breedenbroek, Silvolde, Terborg (Station), Gaanderen
51 Zutphen, Station - Doetinchem, Station Warnsveld, Vorden (Station), Hengelo, Keijenborg, Velswijk, Slingeland Ziekenhuis, Gemeentehuis Rijdt in het weekend tussen Vorden en Doetinchem
54 Zutphen, Hanzehof - Rijssen, Station Station Zutphen, Warnsveld, Eefde, Almen, Laren, Holten (Station)
56 Borculo, Busstation - Deventer, Station Barchem, Lochem, Exel, Laren, Harfsen, Epse
72 Neede, Busstation - Lichtenvoorde, Wentholtpark Eibergen, Groenlo (Busstation), Lievelde (Station)
73 Enschede, Centraal Station - Winterswijk, Station P+R Zuiderval, Haaksbergen, Eibergen, Groenlo (Busstation), Streekziekenhuis Rijdt op zaterdag tussen Haaksbergen en Winterswijk en op zondag tussen Groenlo en Winterswijk
74 Enschede, Centraal Station - Doetinchem, Station P+R Zuiderval, Haaksbergen, Eibergen, Groenlo (Busstation), Lichtenvoorde, Harreveld, Varsseveld, Westendorp, Graafschap College Rijdt in het weekend tussen Haaksbergen en Doetinchem
81 Zutphen, Station - Deventer, Station Eefde, Quatre Bras, Gorssel, Epse
82 Zutphen, Station - Doetinchem, Station Warnsveld, Gelre Ziekenhuis, Baak Steenderen, Toldijk, Hummelo, Langerak, Gemeentehuis
Buurtbus
191 Ruurlo, De Bundeling - Aalten, Station Ruurlo (Station), Mariënvelde, Zieuwent, Lichtenvoorde, Barlo, Bredevoort
193 Zutphen, Station - Vorden, Station Warnsveld, Gelre Ziekenhuis, Vierakker, Wichmond
194 Zelhem, Zonnekamp - Aalten, Station Halle, Varsseveld, Sinderen, Breedenbroek, Dinxperlo, De Heurne, Lintelo
195 Megchelen, Ter Voert - Terborg, Station Gendringen, Ulft, Etten
196 Nieuw-Dijk, De Pontilaan - 's-Heerenberg, Busstation Didam (Station), Loil, Nieuw-Wehl, Wehl (Station), Kilder, Loerbeek, Beek, Stokkum
197 's-Heerenberg, Busstation - Terborg, Station Lengel, Azewijn, Varsselder, Ulft, Bontebrug, Silvolde
198 St. Isidorushoeve, Centrum - Groenlo, Busstation Rietmolen, Neede (Oude Politiebureau, Station, Christelijke School), Borculo (Busstation), Haarlo, Beltrum
Scholierenlijnen
697 Stokkum, Dorp - Ulft, Debbeshoek 's-Heerenberg (Busstation), Lengel, Azewijn Rijdt in de morgen heen en in de middag terug
Rivierenland
Streekdienst
. . . .
Buurtbus
. . . .
Scholierenlijnen
. . . .

Overige lijnen[bewerken]

Lijn A t/m Z[bewerken]

Lijn 20 t/m 29[bewerken]

Lijn 40 t/m 49[bewerken]

Lijn 50 t/m 59[bewerken]

Lijn 60 t/m 69[bewerken]

Lijn 70 t/m 79[bewerken]

Lijn 80 t/m 89[bewerken]

Lijn 90 t/m 99[bewerken]

Lijn 144 t/m 199[bewerken]

Lijn 200 t/m 299[bewerken]

Lijn 500 t/m 599[bewerken]

Lijn 600 t/m 699[bewerken]

  • Lijn 694: Epe - Heerde - Zwolle

Zie ook[bewerken]