Stads- en streekvervoer in Gelderland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het stads- en streekvervoer in Gelderland lijnbusdiensten verdeeld over vier concessiegebieden.

Huidige concessiegebieden[bewerken]

OV-autoriteit Concessiegebied Vervoerder Duur
Provincie Gelderland Arnhem-Nijmegen Hermes (breng) 09.12.2012 - 10.12.2022
Veluwe Syntus Gelderland 12.12.2010 - 11.12.2016
(verlengd tot 12.12.2020)
Achterhoek-Rivierenland Arriva Bus: 12.12.2010 – 31.12.2020
Trein: 09.12.2012 - 31.12.2020
(verlengd tot 12.12.2026)

Invoering OV-chipkaart[bewerken]

Sinds 2008 werd er in het KAN-gebied gewerkt aan de invoering van de OV-chipkaart. Connexxion vernieuwde het wagenpark van Novio door overbodig geworden bussen uit andere concessies door te schuiven. Al deze bussen werden uitgerust met de nieuwe boordcomputer Infoxx van Connexxion en voorzien van GPS apparatuur en chipkaart lezers. Alle blijvende bussen van Novio en Hermes werden eveneens aangepast. Per 1 juli 2009 is de OV-chipkaart ingevoerd in het gebied. De invoering gebeurde geleidelijk. De oude vervoerbewijzen waren nog een tijdje te gebruiken.[1]. Geleidelijk aan zullen de nationale vervoerbewijzen en speciale kaartjes van de regio vervallen.[2]

Op 1 november 2009 werd de OV-chipkaart ook geldig bij Veolia Transport, die destijds op de Veluwe reed. Op 1 februari 2010 werd de kaart ook geldig in de bussen in de Achterhoek (destijds gereden door Syntus) en de regio Rivierenland (Arriva). Tegenwoordig rijdt Syntus Gelderland op de Veluwe en Arriva rijdt nu ook in de Achterhoek. De kilometertarieven bij deze vervoerders zijn gelijk aan die van Overijssel.

Arnhem-Nijmegen[bewerken]

Concessie Arnhem Nijmegen[bewerken]

De concessie Arnhem Nijmegen wordt aanbesteed door de plusregio Stadsregio Arnhem Nijmegen (voorheen Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN)). Deze concessie omvat de voormalige concessies KAN-Noord (regio Arnhem) en KAN-Zuid (regio Nijmegen). De nieuwe concessie omvat het stadsvervoer in Arnhem en omliggende streeklijnen en het stadsvervoer in Nijmegen en omliggende streeklijnen. De concessie is in 2009 gegund aan Novio. De concessie KAN-Noord was tot die datum in handen van Connexxion en KAN-Zuid in handen van Novio en Hermes, beide dochterondernemingen van Connexxion. De drie bedrijven gingen in de nieuwe concessie verder onder de merknaam Breng.

De nieuwe concessie ging in op 13 december 2009 en had een looptijd tot en met december 2012 waarna deze voor een periode van tien jaar aan Hermes werd gegund. Voor de nieuwe concessie kwam Novio in 2009 met een nieuwe merknaam, Breng. De bussen zouden een nieuwe kleurstelling krijgen en het merk zou een nieuw logo dragen. De bussen uit de regio Arnhem kregen lichtblauwe daken, de bussen uit de regio Nijmegen roze daken. De Stadsregio heeft de nieuwe vervoerder verplicht in Arnhem het trolleynetwerk te handhaven en de stadsdienst in Nijmegen te gaan exploiteren met aardgasbussen. Deze bussen zijn nieuw aangeschaft. Bij de aanbesteding voor 2012 werd de nieuwe vervoerder verplicht deze wagens over te nemen. Voor de streekbussen heeft de Stadsregio een uitstootnorm Euro-IV ingesteld. Connexxion liet daarvoor bestaande Euro-III wagens ombouwen. Eind 2009 is er met de Stadsregio afgesproken om de bussen te gaan verbouwen tot EEV norm. In het lijnnetwerk veranderde niet veel. Enkele lijnen kregen een kleine aanpassing in rijtijd en soms in routes. Lijn 99 werd gedeeltelijk overgedragen aan de provincie Noord-Brabant en werd sindsdien gereden door Breng samen met Arriva uit de concessie Oost-Brabant. In Nijmegen keerde na 4,5 jaar het nachtnet terug.

Sinds 13 december 2009 worden alle buslijnen in de Stadsregio onder de naam Breng uitgevoerd. Zowel in Arnhem als in Nijmegen wordt een nachtnet onderhouden. De nachtbussen rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. Naast Breng komen nog enkele andere vervoerders in het gebied van de Stadsregio met lijnen uit andere concessiegebieden. Veolia Transport uit Limburg exploiteerde samen met Breng lijn 83 naar Venlo. Verder exploiteert Veolia Transport buslijnen op de Veluwe. Enkele bussen van deze concessie rijden ten dele in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Omdat Veolia Transport beide concessies is kwijtgeraakt wordt lijn 83 nu samen gereden met Arriva Limburg en de buslijnen op de Veluwe worden nu gereden door Syntus Gelderland. Syntus exploiteerde lijnen in de Achterhoek waarvan sommige eindigen in het gebied van de Stadsregio. De lijnen uit de Achterhoek worden momenteel gereden door Arriva. Verder komt Arriva uit Noord-Brabant en uit Rivierenland met een enkele lijn in het gebied van de Stadsregio.

Voormalige concessie KAN-Noord[bewerken]

Het concessiegebied KAN-Noord omvatte de gemeente Arnhem en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Zuid en de concessies Veluwe en Achterhoek. Het vervoer in KAN-Noord was in handen van Connexxion. Deze exploiteerde op de stadsdienst van Arnhem enkele trolleybuslijnen. De lijnen naar Nijmegen werden gezamenlijk geëxploiteerd met dochterbedrijf Hermes. Vanuit de concessie Veluwe kwamen enkele bussen van vervoerder BBA (later Veolia Transport) in KAN-Noord en uit de concessie Achterhoek reden enkele bussen van Syntus door de concessie.

Voormalige concessie KAN-Zuid[bewerken]

Het concessiegebied KAN-Zuid omvatte de gemeente Nijmegen en omliggende kernen. De concessie grensde aan de voormalige concessie KAN-Noord en de concessies Rivierenland, Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het vervoer in deze regio was gegund aan Novio en Hermes. Novio exploiteerde de meeste stadsdiensten terwijl Hermes de streeklijnen bediende. Hermes werkte samen met Connexxion in de exploitatie van de lijnen naar Arnhem. Verder kwamen ook de vervoerders Veolia Transport, Arriva en NIAG in het KAN-Zuid gebied.

Historie[bewerken]

De eerste vorm van openbaar vervoer in Nijmegen bestond uit een trams en bussen. Vanaf 1889 exploiteerde de Nijmeegsche Tramweg-Maatschappij paarden- en stoomtrams in Nijmegen. Vanaf 1911 nam de Gemeente Tram Nijmegen (GTN) de tramlijnen over en ging over op elektrische tramlijnen en bussen in de stad Nijmegen. Het bedrijf GTN had naast het vervoer ook het elektriciteitsnetwerk in beheer. Reeds in 1907 hadden eigenaren van een hotel in Plasmolen een busdienst van Nijmegen naar Plasmolen opgezet. In 1913 begon de MBS met exploitatie van een stoomtram van Venlo naar Nijmegen op de oostelijke Maasoever (op de westelijke Maasoever laag de Maaslijn). Hiermee werd de busexploïtatie naar Plasmolen gestaakt. Vanaf 1923 zette MBS ook bussen in welke de stoomtram geleidelijk zouden verdringen. Door overname van andere stoomtrambedrijven en busbedrijven breidde MBS zijn netwerk rond Nijmegen tot aan de Tweede Wereldoorlog verder uit.

In 1921 werd het bedrijf Egberts' Zonen opgericht welke lijndiensten van Millingen aan de Rijn naar Nijmegen ging onderhouden.

In 1923 zette het bedrijf Van de Rijdt een busdienst van Nijmegen naar Grave op. Deze ondervond concurrentie door de NS, welke een eigen busonderneming had opgezet, de ATO. ATO zette enkele doorgaande lijnen van Nijmegen, via Grave, naar Noord-Brabantse steden op. ATO verloor zijn vergunningen in 1931 en de meeste werden gegund aan Van de Rijdt welke vanaf toen doorgaande lijnen van Nijmegen naar 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venray en Boxmeer onderhield.

Van de Rijdt werd uiteindelijk overgenomen door ATO en opgenomen in het zusterbedrijf Vitesse). In 1948 fuseerde NS Vitesse en MBS tot Zuidooster. Hiermee waren er met GTN en Zuidooster nog maar twee grote bedrijven. Enkele particulieren behielden hun zelfstandigheid.

Vanaf 1952 ging de gemeente met GTN over op de exploitatie van trolleybussen. De laatste tram reed in 1955. De gemeente besloot om al het stadsvervoer bij GTN onder te brengen waardoor Zuidooster haar stadslijnen moest afstaan. In 1956 koppelde de gemeente het elektriciteitsbedrijf af van het gemeentevervoer. Voor het vervoer werd een nieuw vervoersbedrijf opgericht, de Centrale Vervoersdienst (CVD) waarin de vervoersactiviteiten van GTN in opgingen.

In 1980 ging met Egberts de laatste particuliere ondernemer op in Zuidooster. Zuidooster fuseerde in 1995 met Verenigd Streekvervoer Limburg waarna men onder de naam Hermes verderging. In 1997 werd het gemeentevervoerbedrijf CVD verzelfstandigd tot Novio. Alle aandelen kwamen bij de gemeente te liggen.

Het nieuwe Novio verzorgde de stadsdienst terwijl Hermes streeklijnen, inclusief concessieoverschrijdende lijnen, exploiteerde.

In 2001 ging de concessie Oost-Brabant van Hermes naar BBA. Een tijd lang exploiteerden beide vervoerders concessieoverschrijdende lijnen. In december 2003 werden doorgaande lijnen van Nijmegen naar Noord-Brabant geknipt op de rand van het concessiegebied. De Noord-Brabantse delen behielden hun lijnnummers, voor de lijnen naar Nijmegen kwamen nieuwe lijnnummers. Lijn 90 naar 's-Hertogenbosch en lijn 92 naar Sint-Anthonis werden geknipt in Grave. Voor het traject naar Nijmegen kwam de nieuwe lijn 54, later omgenummerd naar lijn 9. Lijn 91 van Nijmegen naar Uden via Cuijk werd in Cuijk geknipt. Op het traject Cuijk - Nijmegen ging de nieuwe lijn 55 rijden, deze werd later scholierenlijn 255. Lijn 21 en sneldienst lijn 121 van Eindhoven naar Nijmegen werden niet in Grave maar in Uden geknipt. Op het traject Nijmegen - Uden gingen de lijnen 99 en 199 rijden. Beide lijnen werden geheel door Hermes gereden omdat BBA geen lijnen in KAN-Zuid meer mocht verzorgen. Bij de aanbesteding van Rivierenland verloor Hermes eveneens haar concessie, ditmaal aan Arriva. De doorgaande lijnen 85, 87 en 89 van Nijmegen naar Tiel via Druten werden in Druten geknipt. De KAN lijnen behielden hun nummers. Er werd een samenwerking met Arriva aangegaan om lijn 87 in het spits toch op het hele traject te laten rijden. Toen Hermes in 2006 haar concessie in Limburg verloor aan Veolia is ervoor gekozen om lijn 83 niet te knippen. Hermes en Veolia gingen de lijn gezamenlijk exploiteren.

Zowel Hermes als Novio werden later dochterbedrijven van Connexxion. Hermes bedient de streeklijnen en enkele stadslijnen. Novio verzorgd de meeste stadsdiensten en rijdt enkele spitsdiensten voor Hermes. Door aanbestedingen in omliggende concessiegebieden kwamen ook andere vervoerders met enkele lijnen in KAN-Zuid gebied. De Duitse onderneming NIAG exploiteerde enkele lijnen naar Duitsland. Omdat het KAN gebied pas laat werd aanbesteed reden er nog lange tijd vooral oudere bussen rond. In 2007 heeft Connexxion het wagenpark van dochter Novio verjongd door overtollige bussen uit andere gebieden door te schuiven. Veel oud materiaal werd terzijde gesteld.

Het lijnnetwerk was geconcentreerd rond Nijmegen, met station Nijmegen als centraal knooppunt. Hier stoppen de meeste buslijnen in dit gebied. Een ander klein knooppunt is busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg. Op Plein 1944 in het centrum is eveneens een klein busstation aanwezig.

Aanbesteding 2009[bewerken]

Het KAN-gebied werd in 2009 openbaar aanbesteed. De twee gebieden Noord en Zuid werden hierbij samengenomen tot één gebied. De nieuwe concessie gaat in op 13 december 2009 en heeft een looptijd van drie jaar. Connexxion schreef zich als enige in met dochter Novio. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen gunde Novio deze concessie.[3][4]. Volgens afspraak ging Novio in Arnhem trolleybussen exploiteren, werd de stadsdienst in Nijmegen gereden met aardgasbussen en werden de streekdiensten uitgevoerd worden met schonere dieselbussen. Novio, Hermes en Connexxion gingen in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen verder onder de merknaam Breng.[5].

Aanbesteding 2013[bewerken]

De nieuwe concessie zal ingaan op 9 december 2012 en naast het busvervoer ook de spoorlijn Arnhem-Doetinchem bevatten. De looptijd zal tien jaar zijn. Op 17 mei 2011 sloot de inschrijving. De Stadsregio bracht naar buiten dat Hermes en Keolis zich hadden ingeschreven.[6] Hermes is als winnaar uit de bus gekomen. Hermes werd verplicht de productnaam Breng en huisstijl te blijven hanteren. Ook moesten de nieuwe aardgasbussen in Nijmegen en de nieuwe trolleybussen uit Arnhem worden overgenomen en moest de exploitatie van het Arnhemse trolleynetwerk worden voortgezet. Alle dieselbussen op de streeklijnen werden vervangen worden door aardgasbussen. Hermes besloot het lijnnet flink te herstructureren. Zowel in Arnhem als Nijmegen werden routes of delen van routes flink gewijzigd om beter aan te sluiten op de vervoersbehoefte. Ook werd een begin gemaakt met een nieuwe HOV-lijn tussen Arnhem en Nijmegen. Streeklijn 31 werd zowel in Arnhem als Nijmegen doorgetrokken en ging gedeeltelijk als snelbus rijden. Deze is later omgenummerd naar lijn 331. Het busstation "Brabantse Poort" bij station Nijmegen Dukenburg werd sinds deze aanbesteding hernoemd tot "Station Dukenburg".

Lijndiensten[bewerken]

Lijn Route Opmerkingen
Brengtrolley
1 Oosterbeek - Lombok - Centraal Station - Centrum - Station Velperpoort - Plattenburg - Velp
2 Centraal Station - Centrum - De Koppel - Kronenburg - De Laar Oost - De Laar West Gekoppeld aan lijn 6
3 Burgers' Zoo - Ziekenhuis Rijnstate - Sonsbeek Kwartier - Centraal Station - Centrum - Malburgen Oost - Het Duifje
5 Schuytgraaf - Station Arnhem Zuid - Elderveld - Centraal Station - Centrum - Boulevard Kwartier - 't Broek - Presikhaaf
6 De Laar West - Elderveld - Centraal Station - Centrum - Boulevard Kwartier - 't Broek - Presikhaaf - Elsweide/HAN Gekoppeld aan lijn 2
7 Rijkerswoerd - Appelgaard - Kronenburg - Gelredome - Centraal Station - Centrum - Station Velperpoort - Angerenstein - Geitenkamp
Stadsdienst Arnhem
4 Centraal Station - Malburgen West - Vredenburg - Holthuizen - Kronenburg
8 Centraal Station - Ziekenhuis Rijnstate - Alteveer - Openluchtmuseum - Geitenkamp - Rozendaal - Velp - Velp Ziekenhuis Rijdt niet op zondag
9 Centraal Station - Burgemeesterswijk - Sterrenberg - Menthenberg - Schaarsbergen
10 Centraal Station - Heijenoord - Het Dorp - Sportcentrum Papendal In de ochtendspits extra ritten die een snellere route rijden
11 Station Arnhem Zuid - Appelgaard - Kronenburg - Malburgen Oost - Het Duifje Rijdt niet 's avonds en op zondag
12 Centraal Station - Centrum - Industrieterrein Het Broek - Presikhaaf III - Industrieterrein IJsseloord 2
13 Centraal Station - Kralendal
77 Centraal Station → Centrum → Station Velperpoort → CIOS In de ochtendspits twee ritten ri. CIOS
78 Sportcentrum Papendal - Beekdal Lyceum Schoolbus
Brengnacht (Arnhem)
830 Willemsplein → Huissen → Bemmel → Ressen → Lent → Nijmegen CS Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
831 Willemsplein → Elderveld → De Laar West → Elst → Oosterhout → Lent → Nijmegen CS Rijdt alleen op zaterdagnacht
833 Willemsplein → Huissen → Angeren → Doornenburg → Gendt → Haalderen → Bemmel Rijdt alleen op zaterdagnacht
843 Willemsplein → Station Velperpoort → Station Presikhaaf → Velp → Rheden → De Steeg → Ellecom → Dieren → Doesburg Rijdt alleen op zaterdagnacht
852 Willemsplein → Lombok → Oosterbeek → Doorwerth → Heelsum → Renkum → Wageningen Rijdt alleen op zaterdagnacht
853 Willemsplein → Gelredome → Kronenburg → Station Zuid → Schuytgraaf → Driel → Heteren → Randwijk → Indoornik → Station Zetten-Andelst Rijdt alleen op zaterdagnacht
862 Willemsplein → Westervoort → Duiven Rijdt alleen op zaterdagnacht
Stadsdienst Nijmegen
1 Plein 1944 - Centraal Station - Willemskwartier - Hazenkamp - Hatertse Hei - Malden Rijdt niet 's avonds en in het weekend
2 Lindenholt West - Station Dukenburg - Station Goffert - Centraal Station - St. Maartenskliniek
4 Lindenholt Oost - Station Dukenburg - Aldenhof
5 Beuningen - Weurt - Centrum - Centraal Station - Altrade - Heilig Landstichting - Groesbeek - De Horst/Breedeweg Alternerend naar De Horst of Breedeweg
6 Neerbosch Oost - Hees - Centraal Station - Radboud UMC - Grootstal - Hatert - Malvert - Zwanenveld - Station Dukenburg
8 Hatert - Goffert - Willemskwartier - Centraal Station - Centrum - Altrade - Berg en Dal
9 Centraal Station - Station Heyendaal - Radboud UMC - Hatert - Weezenhof - Valenberg - Overasselt - Nederasselt - Grave
10 Centraal Station → Station Heyendaal → Radboud Universiteit → Station Heyendaal → Centraal Station Heyendaalshuttle; ringlijn ; rijdt niet in het weekend
11 Beuningen - Westkanaaldijk - Lindenholt - Station Dukenburg - Station Goffert - Goffert - Radboud UMC - Station Heyendaal - Centraal Station Rijdt niet 's avonds en in het weekend
12 Druten - Station Goffert - Goffertpark - Radboud UMC - Station Heyendaal - Centraal Station Rijdt niet 's avonds en in het weekend
13 Wijchen-West - Wijchen-Noord - (Bijsterhuizen Noord) - Station Dukenburg - Goffert - Radboud UMC - Station Heyendaal - Centraal Station - Centrum - Lent - Lent Thermion Op werkdagen overdag door Bijsterhuizen Noord
14 Arnhem CS - Arnhem Malburgen Oost - Arnhem Kronenburg - Arnhem Elden - Arnhem De Laar Oost - Elst - Lent - Centrum - Centraal Station - Willemskwartier
15 Wijchen-West - Wijchen-Zuid - Station Wijchen - Wijchen-Oost - Station Dukenburg - Goffert - Radboud UMC - Station Heyendaal - Centraal Station - Centrum - Lent - Lent Thermion
125 Centrum - Ressen P+R Waalsprinter Shopbus, alleen op zaterdag en koopzondag
Brengnacht (Nijmegen)
810 Centraal Station → Plein 1944 → Heyendaal → Brakkenstein → Hatert → Dukenburg → Lindenholt → Industrieweg Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
830 Centraal Station → Plein 1944 → Lent → Ressen → Bemmel → Huissen → Arnhem CS Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
831 Centraal Station → Plein 1944 → Lent → Oosterhout → Elst → Arnhem De Laar West → Arnhem CS Rijdt alleen op zaterdagnacht
833 Centraal Station → Plein 1944 → Lent → Doornik → Bemmel → Haalderen → Gendt → Doornenburg → Angeren → Huissen Rijdt alleen op zaterdagnacht
880 Centraal Station → Plein 1944 → Berg en Dal → Beek → Ooij → Erlecom → Leuth → Kekerdom → Millingen a/d Rijn Rijdt alleen op zaterdagnacht
883 Centraal Station → Plein 1944 → Malden → Heumen → Molenhoek → Mook → Groesbeek Rijdt alleen op zaterdagnacht
885 Centraal Station → Plein 1944 → Beuningen → Ewijk → Winssen → Deest → Afferden → Druten Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
899 Centraal Station → Plein 1944 → Dukenburg → Wijchen → Nederasselt → Grave Rijdt alleen op vrijdag- en zaterdagnacht
Streekdienst
26 Arnhem CS - Station Arnhem Velperpoort - Station Arnhem Presikhaaf - Velp - Lathum - Giesbeek - Angerlo - Doesburg - Dieren
27 Arnhem CS - Station Arnhem Velperpoort - Station Arnhem Presikhaaf - Velp - Lathum - Giesbeek - Angerlo - Doesburg - Laag-Keppel - Doetinchem In samenwerking met Arriva
29 Arnhem CS - Station Arnhem Velperpoort - Velp - Rheden - Doesburg - Laag-Keppel - Doetinchem In samenwerking met Arriva; rijdt niet in het weekend
33 Arnhem CS - Huissen - Angeren - Doornenburg - Gendt - Haalderen - Bemmel - Lent - Nijmegen CS
35 Bemmel - Elst - Valburg - Herveld - Andelst - Station Zetten-Andelst - Zetten Rijdt niet 's avonds en in het weekend
42 Druten - Beneden-Leeuwen - Tiel In samenwerking met Arriva
43 Arnhem CS - Arnhem Het Broek - Arnhem Presikhaaf - Velp - Rheden - De Steeg - Ellecom - Dieren - Eerbeek - Beekbergen - Apeldoorn In samenwerking met Syntus Gelderland
51 Arnhem CS - Oosterbeek - Heveadorp - Doorwerth - Kievitsdel - Heelsum - Renkum - Wageningen
54 Heteren - Renkum Rijdt niet 's avonds en in het weekend
56 Arnhem CS - Station Arnhem Zuid - Driel - Heteren
57 Nijmegen CS - Beek - Wyler - Kranenburg Spitsbus
60 Arnhem CS - Westervoort - Duiven - Zevenaar - Oud-Zevenaar - Babberich - Herwen - Lobith - Tolkamer
61 Westervoort - Duiven Centerpoort Noord Rijdt niet 's avonds en in het weekend
62 Arnhem CS - Westervoort - Duiven - Duiven Centerpoort Noord
66 Westervoort - Duiven Nieuwgraaf Spitsbus
70 Giesbeek - Doesburg - Dieren - Ellecom - De Steeg - Rheden - Rozendaal, Rhedens Lyceum Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Rozendaal, 's middags één rit ri. Giesbeek
71 Eerbeek - Laag-Soeren - Dieren - Rozendaal, Rhedens Lyceum Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Rozendaal, 's middags één rit ri. Eerbeek
72 Arnhem CS - Arnhem Kronenburg - Huissen Spitsbus
76 Millingen a/d Rijn - Leuth - Erlecom - Ooij - Beek - Groesbeek Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Groesbeek, 's middags één rit ri. Millingen
80 Nijmegen CS - Beek - Ooij - Erlecom - Leuth - Millingen a/d Rijn
82 Nijmegen CS - Beek - Leuth - Millingen a/d Rijn Sneldienst; rijdt alleen in de spits
83 Nijmegen CS - Malden - Mook - Milsbeek - Gennep - Heijen - Afferden - Nieuw-Bergen - Well - Wellerlooi - Arcen - Lomm - Velden - Venlo In samenwerking met Arriva
85 Nijmegen CS - Weurt - Beuningen - Ewijk - Winssen - Deest - Afferden - Druten In samenwerking met Arriva
89 Nijmegen CS - Druten Rijdt niet 's avonds en in het weekend
99 Nijmegen CS - Station Nijmegen Goffert - Wijchen - Grave - Reek - Zeeland - Uden In samenwerking met Arriva
Brengdirect
300 Arnhem CS - Arnhem Malburgen Oost - Huissen - Bemmel - Lent - Nijmegen CS - Station Nijmegen Heyendaal RijnWaalsprinter
331 Velp-Zuid - Arnhem Presikhaaf - Arnhem Velperpoort - Arnhem CS - Arnhem Kronenburg - Elst - Oosterhout - Lent - Nijmegen CS - Nijmegen Goffert - Nijmegen Dukenburg - Nijmegen Weezenhof
352 Arnhem CS - Oosterbeek - Doorwerth - Heelsum - Renkum - Wageningen
Brengdirect (trein)
30700 Arnhem Centraal - Arnhem Velperpoort - Westervoort - Duiven - Zevenaar - Didam - Wehl - Doetinchem De Huet - Doetinchem Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Brengbuurt
524 Dieren - Spankeren Rijdt niet 's avonds en op zondag
525 Dieren - Dieren West Rijdt niet 's avonds en op zondag
526 Dieren - Dieren Noord Rijdt niet 's avonds en op zondag
555 Zevenaar Tol - Station Zevenaar - Pannerden - Aerdt - Station Zevenaar Rijdt alleen in de spits
560 Zevenaar Ziekenhuis - Station Zevenaar - Pannerden - Aerdt - Herwen Rijdt niet in het weekend
561 Wijchen - Lunen - Nederasselt - Overasselt - Heumen - Malden Rijdt niet 's avonds en in het weekend
562 Beek - Berg en Dal - Groesbeek - Malden Rijdt niet 's avonds en in het weekend
563 Wijchen - Leur - Hernen - Bergharen - Batenburg Rijdt niet 's avonds en in het weekend
564 Groesbeek - Molenhoek Rijdt niet 's avonds en in het weekend
565 Wijchen - Beuningen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
566 Zevenaar - Babberich - Elten - Lobith - Tolkamer - Spijk Rijdt niet in het weekend
589 Wolfheze → Oosterbeek → Heveadorp → Doorwerth → Heelsum → Renkum → Wolfheze Ringlijn, lijn 590 in omgekeerde richting. Rijdt niet 's avonds en op zondag
590 Wolfheze → Renkum → Heelsum → Doorwerth → Heveadorp → Oosterbeek → Wolfheze Ringlijn, lijn 589 in omgekeerde richting. Rijdt niet 's avonds en op zondag

Provincie Gelderland[bewerken]

Concessie Veluwe[bewerken]

De concessie Veluwe omvat stads- en streekvervoer op de Veluwe. Deze concessie wordt uitgevoerd door Syntus Gelderland.

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Apeldoorn
1 Station - Centrum - Vogelkwartier - Westenenk - De Bouwhof - Gelre Ziekenhuis
2 Station - Centrum - Sprengenbos - Apenheul
3 Station → Matendonk → Matenhoeve → Matendreef → Station Ringlijn; lijn 4 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
4 Station → Matendreef → Matenveld → Matendonk → Station Ringlijn; lijn 3 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
5 Station - Welgelegen - Osseveld - Woudhuis
6 Station → Centrum → Sprengenbos → Orden → Driehuizen → Centrum → Staiton Ringlijn
7 Station → Centrum → Driehuizen → Orden → Centrum → Station Ringlijn
8 Station - Centrum - Sluisoord - Moerbos - Anklaar - Zuidbroek Rijdt niet 's avonds en op zondag
9 Station - Centrum - Sluisoord - Moerbos - De Vlijt - Zuidbroek
10 Station → Centrum → De Parken → Het Loo → Kerschoten → Centrum → Station Ringlijn
11 Station - Centrum - De Vlijt - Kerschoten - Lage Kamp - Lage Brink Rijdt niet 's avonds en in het weekend
12 Station - Centrum - De Heeze - Westenenk - De Bouwhof - Ugchelen
14 Station → Centrum → Vogelkwartier → Componistenkwartier → Malkenschoten → Kayersmolen → Staatsliedenkwartier → Station Ringlijn; rijdt niet 's avonds en in het weekend
15 Station - Centrum - Zevenhuizen - Osseveld - Teuge - Twello 's avonds en in het weekend als Kolibrie
16 Station - Centrum - De Parken - Berg en Bos
17 Station → Centrum → Zevenhuizen → De Mheen → Sprenkelaar → De Mheen → Welgelegen → Station Ringlijn
18 Station → Staatsliedenkwartier → Rivierenkwartier → Componistenkwartier → Vogelkwartier → Centrum → Station Ringlijn; lijn 19 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
19 Station → Centrum → Vogelkwartier → Componistenkwartier → Rivierenkwartier → Staatsliedenkwartier → Station Ringlijn; lijn 18 in tegenovergestelde richting (niet volledig)
Stadsdienst Ede
1 Station → Maandereng → Rietkampen → Ziekenhuis Gelderse Vallei → Veldhuizen → Centrum → Station Ringlijn; lijn 2 in tegenovergestelde richting
2 Station → Centrum → Veldhuizen → Ziekenhuis Gelderse Vallei → Rietkampen → Maandereng → Station Ringlijn; lijn 1 in tegenovergestelde richting
5 Station - Centrum - Kernhem - De Klomp
6 Station Centrum - Oost - Station - Manen - Ziekenhuis Gelderse Vallei - Gelderhorst Servicebus; rijdt niet 's avonds en op zondag; deels als Kolibrie
Stadsdienst Harderwijk
1 Station → Ziekenhuis St. Jansdal → Centrum → Zeebuurt → Frankrijk → Stadsdennen → Wittenhagen → Tinnegieter → Veldkamp → Station Ringlijn; 's avonds en zondags als Kolibrie
Streeklijnen
43 Arnhem CS - Arnhem Het Broek - Arnhem Presikhaaf - Velp - Rheden - De Steeg - Ellecom - Dieren - Eerbeek - Beekbergen - Apeldoorn In samenwerking met Breng
85 Ede - Ziekenhuis Gelderse Vallei - Veenendaal
86 Ede - Bennekom - Wageningen
91 Apeldoorn - Beekbergen - Arnhem
100 Nunspeet - Doornspijk - Elburg - Oldebroek - Wezep - Hattemerbroek - Zwolle
101 Harderwijk - Ermelo - Putten - Nijkerk - Hooglanderveen - Amersfoort Schothorst
102 Apeldoorn - Hoog Soeren - Nieuw Milligen - Wittenberg - Voorthuizen - Terschuur - Hoevelaken - Amersfoort
104 Harderwijk - Leuvenum - Staverden - Elspeet - Uddel - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn Bus met Flexstops; rijdt niet 's avonds; in het weekend als Kolibrie tussen Harderwijk en Elspeet.
105 Barneveld - Kootwijkerbroek - Stroe - Harskamp - Otterlo - Arnhem
106 Otterlo - De Hoge Veluwe - Hoenderloo Bus met Flexstops
107 Ede - Wekerom - Harskamp - Stroe - Wittenberg - Garderen - Putten
108 Apeldoorn - Hoenderloo - Otterlo - Ede
109 Apeldoorn - Loenen - Eerbeek Spitsbus (brede spits)
111 Harderwijk - Hierden - Hulshorst - Nunspeet 's avonds als Kolibrie
112 Nunspeet - Vierhouten - Elspeet - Uddel - Garderen - Wittenberg Bus met Flexstops; 's avonds en op zondag als Kolibrie
170 Epe - Oene - Nijbroek - Terwolde - Twello Bus met Flexstops; 's avonds en in het weekend als Kolibrie
171 Twello - Steenenkamer - Deventer Rijdt niet 's avonds en in het weekend
191 Arhem Golflinks - Terlet - Woeste Hoeve Rijdt als Kolibrie; rijdt niet 's avonds
200 (Nunspeet → Doornspijk →) Elburg - Oldebroek - Zwolle Spitsbus; 's ochtends twee ritten vanaf Nunspeet
205 Barneveld - Voorthuizen - Putten - Ermelo - Harderwijk
231 Apeldoorn - Apeldoorn De Maten - Arnhem Rijdt niet 's avonds en in het weekend
293 Apeldoorn - Apeldoorn De Maten - Arnhem - Geitenkamp - Arnhem Elsweide/HAN - Arnhem Kleefse Waard Spitsbus; 's ochtends alleen ri. Arnhem, 's middags alleen ri. Apeldoorn
Valleilijn
84 Ede - Ziekenhuis Gelderse Vallei - Wageningen Campus - Wageningen Busstation Rijdt niet in het weekend
88 Ede - Ziekenhuis Gelderse Vallei - Wageningen Hoevestein - Wageningen Busstation
Veluwelijn
201 Apeldoorn - Hattem - Zwolle Sneldienst; rijdt niet 's avonds en in het weekend
202 Apeldoorn - Wenum - Vaassen - Emst - Epe - Heerde - Hattem - Zwolle Sneldienst tussen Heerde en Zwolle; rijdt niet 's avonds en in het weekend tussen Horsthoek en Zwolle
203 Apeldoorn - Heerde - Wapenveld - Hattem - Zwolle Sneldienst tussen Apeldoorn en Heerde; rijdt niet 's avonds en in het weekend tussen Apeldoorn en Heerde
Buurtbussen
501 Strand Horst - Ermelo - Speuld - Garderen Rijdt niet 's avonds en op zondag
502 Wezep - Heerde - Veessen - Vrochten Rijdt niet 's avonds en op zondag
503 Brummen - Eerbeek Rijdt niet 's avonds en in het weekend
504 Eerbeek - Hall - Tonden - Voorstonden - Oeken - Zutphen Rijdt niet op zondag
505 Overberg - Veenendaal - De Klomp - Ederveen - Lunteren - Meulunteren - Wekerom Rijdt niet 's avonds en op zondag
506 Twello → Wilp-Achterhoek → Apeldoorn De Maten → Klarenbeek → Bussloo → Twello Ringlijn; lijn 508 rijdt in tegenovergestelde richting; 's avonds en op zondag als Kolibrie
507 Twello - Wilp - Bussloo - Voorst - Station Voorst-Empe 's avonds en op zondag in Kolibrie
508 Twello → Bussloo → Klarenbeek → Apeldoorn De Maten → Wilp-Achterhoek → Twello Ringlijn; lijn 506 rijdt in tegenovergestelde richting; 's avonds en op zondag als Kolibrie
509 Barneveld - Achterveld - Leusden - Hoevelaken - Nijkerkerveen - Nijkerk Rijdt niet 's avonds en zondags als Kolibrie tussen Barneveld en Leusden
510 Apeldoorn - Lieren - Oosterhuizen - Loenen Rijdt niet 's avonds en in het weekend
511 Barneveld - De Glind - Scherpenzeel Rijdt niet 's avonds en op zondag
513 Harderwijk - Ullerberg - Ermelo Rijdt niet 's avonds en in het weekend
514 't Harde - Hoge Enk - Elburg - Oosterwolde - Oldebroek - 't Loo - Wezep Rijdt niet 's avonds en in het weekend
515 Zutphen - Brummen - Leuvenheim Rijdt niet 's avonds en op zondag
Schoolbussen
600 Nunspeet → Doornspijk → Elburg → Oldebroek → Zwolle, Deltion Campus 's ochtends één rit ri. Zwolle
601 Apeldoorn → Zwolle, Deltion Campus 's ochtends twee ritten ri. Zwolle
602 Epe → Heerde → Zwolle, Deltion Campus 's ochtends één rit ri. Zwolle
609 Heerde - Zwolle, Deltion Campus - Zwolle, Station
611 Scherpenzeel - Barneveld 's ochtends ri. Barneveld, 's middags ri. Scherpenzeel
620 Harderwijk - Ermelo - Putten - Nijkerk - Amersfoort 's ochtends één rit ri. Amersfoort, 's middags één rit ri. Harderwijk
650 Wekerom - Harskamp - Stroe - Wittenberg - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Wekerom
651 Ede - Wekerom - Harskamp (← Stroe ← Wittenberg) - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Ede en via Wittenberg
652 Wekerom - Harskamp - Otterlo - Hoenderloo - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Wekerom
653 Renkum - Wageningen - Bennekom - Ede - 's Heeren Loo - Otterloo - Hoenderloo - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Renkum
654 Ermelo - Leuvenum - Staverden - Elspeet - Uddel - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Ermelo
657 Barneveld - Kootwijkerbroek - Stroe - Wittenberg - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Barneveld
658 Nunspeet - Elspeet - Uddel - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Nunspeet
660 Lunteren - Meulunteren - Wekerom - Harskamp - Nieuw Milligen - Hoog Soeren - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Lunteren
674 Harderwijk - Ermelo - Putten - Nijkerk - Amersfoort; Putten - Nijkerk - Amersfoort 's ochtends één rit ri. Amersfoort vanuit Harderwijk en Putten; 's middags één rit vanuit Amersfoort ri. Harderwijk en Putten
676 Elspeet - Uddel - Garderen - Wittenberg - Voorthuizen - Terschuur - Hoevelaken - Amersfoort 's ochtends één rit ri. Amersfoort, 's middags één rit ri. Elspeet
679 De Valk - Wekerom - Harskamp - Stroe - Kootwijkerbroek - Amersfoort 's ochtends één rit ri. Amersfoort, 's middags één rit ri. De Valk
685 Nunspeet - Doornspijk - Elburg - Oldebroek - Kampen 's ochtends één rit ri. Kampen, 's middags één rit ri. Nunspeet
686 Elburg - Oldebroek - Kampen 's ochtends één rit ri. Kampen, 's middags één rit ri. Nijkerk
687 Barneveld - Terschuur - Appel - Driedorp - Nijkerk

Concessie Achterhoek - Rivierenland[bewerken]

De concessie Achterhoek - Rivierenland omvat stads- en streekvervoer en de treindiensten in de gebieden de Achterhoek en Rivierenland. Deze concessie wordt uitgevoerd door Arriva.

Achterhoek[bewerken]

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Doetinchem
1 De Huet - Dichteren - De Hoop - Centrum - Slingeland Ziekenhuis - IJkenberg - Overstegen - Schöneveld - Station Rijdt niet 's avonds en in het weekend
2 Station - Centrum - Slingeland Ziekenhuis Rijdt niet 's avonds en in het weekend
Stadsdienst Lochem
52 Station - Ruighenrode Rijdt niet in het weekend
Stadsdienst Zutphen
80 Station - Centrum - Vijver - Zuidwijken - De Stoven - Gelre Ziekenhuis - Warnsveld - Vorden Rijdt niet 's avonds en in het weekend
83 Station - Centrum - Warnsveld
84 Station - Centrum - Vijver - Zuidwijken
880 Station → Centrum → Vijver → Zuidwijken → De Stoven → Gelre Ziekenhuis → Warnsveld → Station Nachtvlinder (belbus)
Streekdiensten
23 Borculo - Ruurlo - Zelhem - Doetinchem
24 Doetinchem - Braamt - Zeddam - 's-Heerenberg
27 Arnhem - Velp - Lathum - Giesbeek - Angerlo - Doesburg - Laag-Keppel - Doetinchem In samenwerking met Breng
28 Doetinchem - Etten - Ulft - Gendringen
29 Arnhem - Velp - Rheden - Doesburg - Laag-Keppel - Doetinchem In samenwerking met Breng; rijdt niet in het weekend
40 Doetinchem - Gaanderen - Terborg - Silvolde - Breedenbroek - Dinxperlo
51 Doetinchem - Velswijk - Keijenborg - Hengelo (Gld) - Vorden
54 Zutphen - Warnsveld - Almen - Laren Rijdt niet op zondag
56 Deventer - Epse - Harfsen - Laren - Lochem - Barchem - Borculo
72 Lichtenvoorde - Lievelde - Groenlo - Eibergen - Neede
73 Winterswijk - Groenlo - Eibergen - Haaksbergen - Enschede Rijdt niet op zondag
74 Doetinchem - Westendorp - Varsseveld - Harreveld - Lichtenvoorde - Groenlo - Eibergen - Haaksbergen - Enschede
81 Deventer - Gorssel - Eefde - Zutphen
82 Doetinchem - Hummelo - Toldijk - Steenderen - Baak - Warnsveld - Zutphen
890 Terborg - Silvolde/Ulft - Gendringen Nachtvlinder (belbus)
Buurtbussen
191 Aalten - Bredevoort - Lichtenvoorde - Lievelde - Lichtenvoorde - Zieuwent - Mariënvelde - Ruurlo 's avonds en in het weekend als belbus
193 Zutphen - Vierakker - Wichmond - Vorden 's avonds en in het weekend deels als belbus
194 Aalten - De Heurne - Dinxperlo - Breedenbroek - Sinderen - Varsseveld - Halle - Zelhem 's avonds en in het weekend als belbus
195 Terborg - Etten - Ulft - Gendringen - Megchelen 's avonds en in het weekend alleen als belbus tussen Ulft en Megchelen
196 's-Heerenberg - Stokkum - Beek - Loerbeek - Kilder - Wehl - Nieuw-Wehl - Loil - Didam - Nieuw-Dijk 's avonds en in het weekend als belbus
197 's-Heerenberg - Azewijn - Varsselder - Ulft - Bontebrug - Silvolde - Terborg 's avonds en in het weekend alleen als belbus tussen 's-Heerenberg en Ulft
198 Groenlo - Beltrum - Haarlo - Borculo - Neede - Rietmolen 's avonds en in het weekend als belbus
199 Eibergen - Rekken - Haaksbergen 's avonds en in het weekend als belbus
Belbus
174 Varsseveld - Westendorp Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
Schoolbussen
623 Borculo → Ruurlo → Veldhoek → Zelhem → Doetinchem Alleen 's ochtends ri. Doetinchem
627 Giesbeek → Angerlo → Doesburg → Drempt → Hoog-Keppel → Laag-Keppel → Langerak → Doetinchem Alleen 's ochtends ri. Doetinchem
628 Dinxperlo → Breedenbroek → Gendringen → Ulft → Etten → Doetinchem 's ochtends één rit ri. Doetinchem
651 (Lochem → Vorden →) Hengelo (Gld) - Velswijk - Doetinchem 's ochtends één rit vanuit Lochem en één rit vanuit Hengelo naar Doetinchem, ook één rit vanuit Doetinchem naar Hengelo
656 Doetinchem - Velswijk - Hengelo (Gld) - Zutphen - Voorst - Gietelo - Apeldoorn 's ochtends één rit ri. Apeldoorn, 's middags één rit ri. Doetinchem
682 Zutphen - Warnsveld - Baak - Steenderen - Toldijk - Hummelo - Langerak - Doetinchem 's ochtends één rit in beide richtingen
694 Dinxperlo → De Heurne → Aalten → Lichtenvoorde 's ochtends één rit ri. Lichtenvoorde
697 Stokkum - 's-Heerenberg - Azewijn - Varsselder - Ulft 's ochtends ri. Ulft, 's middags ri. Stokkum

Rivierenland[bewerken]

Lijn Route Opmerkingen
Streekdiensten
42 Druten - Boven-Leeuwen - Beneden-Leeuwen - Tiel In samenwerking met Breng
44 Tiel - Maurik - Eck en Wiel - Ingen - Ommeren - Lienden - Kesteren - Rhenen - Wageningen
45 Tiel - Echteld - IJzendoorn - Ochten - Kesteren - Rheden - Wageningen In het weekend alleen tussen Tiel en Kesteren
46 Tiel Passewaaij - Tiel - Kerk Avezaath - Erichem - Buren - Asch - Zoelmond - Beusichem - Culemborg
47 Gorinchem - Dalem - Vuren - Herwijnen - Hellouw - Haaften - Zaltbommel - Tuil - Waardenburg - Neerijnen - Meteren - Geldermalsen - Geldermalsen Poppenbouwing
49 Kerkdriel - Zaltbommel - Gameren - Nieuwaal - Zuilichem - Braken - Andel
85 Nijmegen - Weurt - Beuningen - Ewijk - Winssen - Deest - Afferden - Druten In samenwerking met Breng
146 Culemborg - Everdingen - Hagestein - Vianen
165 's-Hertogenbosch - Hedel - Velddriel - Kerkdriel - Rossum - Heerewaarden - Dreumel - Wamel - Beneden-Leeuwen - Boven-Leeuwen - Druten
166 's-Hertogenbosch - Hedel - Ammerzoden - Well
543 Tiel - Geldermalsen Spitsbus; 's ochtends één rit ri. Geldermalsen, 's middags één rit ri. Tiel
844 Tiel - Maurik - Eck en Wiel - Ingen - Ommeren - Lienden - Kesteren Nachtvlinder (belbus)
849 Zaltbommel - Gameren - Nieuwaal - Zuilichem - Brakel Nachtvlinder (belbus)
Buurtbussen
237 Heteren - Randwijk - Zetten - Andelst - Dodewaard - Opheusden - Kesteren 's avonds en in het weekend als belbus
243 Tiel - Tiel Passewaaij - Wadenoijen Belbus
244 Tiel - Zoelen Belbus
248 Tiel - Ophemert - Varik - Heesselt - Opijnen - Neerijnen - Waardenburg - Zaltbommel 's avonds en in het weekend als belbus
260 Geldermalsen → Meteren → Est → Meteren → Geldermalsen → Buurmalsen → Tricht → Buurmalsen → Geldermalsen - Deil - Enspijk - Beesd - Rumpt - Gellicum - Rhenoy - Acquoy - Asperen - Leerdam 's avonds en op zondag als belbus
263 Maurik - Rijswijk - Zoelmond - Beusichem 's avonds en in het weekend als belbus
265 Beneden-Leeuwen - Altforst - Appeltern - Maasbommel - Alphen - Dreumel 's avonds en in het weekend als belbus
266 Wijk en Aalburg - Well - Ammerzoden - Hedel - Bruchem - Zaltbommel 's avonds en in het weekend als belbus
267 Ammerzoden - Hedel - Velddriel - Kerkdriel - Alem - Rossum - Hurwenen - Zaltbommel 's avonds en in het weekend als belbus
268 Giessen - Andel - Poederoijen - Aalst - Nederhemert - Delwijnen - Kerkwijk - Bruchem - Zaltbommel 's avonds en in het weekend als belbus
Schoolbussen
568 Aalst - Nederhemert - Delwijnen - Kerkwijk - Bruchem - Zaltbommel 's ochtends twee ritten ri. Zaltbommel, 's middags één rit ri. Aalst
620 Meteren → Waardenburg → Gorinchem 's ochtends één rit ri. Gorinchem
621 Geldermalsen → Deil → Enspijk → Gorinchem 's ochtends één rit ri. Gorinchem
622 Geldermalsen → Gorinchem 's ochtends één rit ri. Gorinchem
623 Hedel → Ammerzoden → Delwijnen → Aalst → Zuilichem → Gameren → Zaltbommel → Waardenburg → Gorinchem 's ochtends één rit ri. Gorinchem
624 Gameren → Zaltbommel → Gorinchem 's ochtends één rit ri. Gorinchem
625 Gorinchem → (Waardenburg →) Meteren → Geldermalsen → Deil → Enspijk 's middags enkele ritten ri. Enspijk; niet alle ritten via Waardenburg
626 Gorinchem → Waardenburg → Zaltbommel → Gameren → Zuilichem → Aalst → Delwijnen → Ammerzoden → Hedel 's middags twee ritten ri. Hedel
627 Gorinchem → Meteren → Geldermalsen → Deil → Enspijk 's middags één rit ri. Enspijk
641 Lienden → Ommeren → Ingen → Eck en Wiel - Maurik - Rijswijk - Zoelmond - Beusichem - Culemborg 's ochtends één rit vanaf Lienden en één rit vanaf Eck en Wiel ri. Culemborg, 's middags twee ritten ri. Eck en Wiel
647 Geldermalsen - Meteren - Waardenburg - Tuil - Haaften (→ Hellouw → Herwijnen → Vuren → Dalem - Gorinchem) 's ochtends één rit Waardenburg → Gorinchem en Haaften → Geldermalsen, 's middags één rit Haaften → Waardenburg en Geldermalsen → Haaften
648 Waardenburg → Neerijnen → Opijnen → Heesselt → Varik → Ophemert → Tiel 's ochtends één rit ri. Tiel
649 Brakel → Zuilichem → Nieuwaal → Gameren → Zaltbommel ← Kerkdriel 's ochtends twee ritten Brakel → Zaltbommel en één rit Kerkdriel → Zaltbommel
650 Leerdam - Rhenoy - Rumpt - Beesd - Culemborg 's ochtends één rit ri. Culemborg, 's middags twee ritten ri. Leerdam
665 (Dreumel → Heerewaarden →) Rossum - Kerkdriel - Velddriel - Hedel - 's-Hertogenbosch 's ochtends ri. 's-Hertogenbosch, 's middags ri. Rossum
667 Kerkdriel → Alem → Rossum → Hurwenen → Zaltbommel 's ochtends één rit ri. Zaltbommel
668 Rossum - Hurwenen - Zaltbommel - Bruchem - Kerkwijk - Delwijnen - Aalst - Andel 's ochtends twee ritten ri. Andel, 's middags twee ritten ri. Rossum
669 Zaltbommel → Bruchem → Kerkwijk → Ammerzoden → Well → Wijk en Aalburg 's ochtends één rit ri. Wijk en Aalburg

Treindiensten[bewerken]

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
17800 Stoptrein (Arriva) ZutphenApeldoorn
30800 Stoptrein (Arriva) WinterswijkZutphen
30900 Stoptrein (Arriva) Arnhem CentraalDoetinchemWinterswijk Verzorgt samen met brengdirect doordeweeks tot 20.00 uur een kwartiersdienst tussen Arnhem en Doetinchem.
31100 Stoptrein (Arriva) Arnhem CentraalElstTiel Stopt niet te Arnhem Zuid. In de daluren eenmaal per uur Elst - Tiel.

Overige lijnen in Gelderland uit andere concessies[bewerken]

Lijn Route Concessie Vervoerder Opmerkingen
50 Utrecht - De Bilt - Zeist - Driebergen-Rijsenburg - Doorn - Leersum - Amerongen - Elst - [Veenendaal - De Klomp]/[Rhenen - Wageningen] Provincie Utrecht Syntus Utrecht Alternerend naar De Klomp of Wageningen
60 Millingen a/d Rijn - Keeken - Düffelward - Rindern - Kleve VRR Look i.o.v. NIAG 's avonds als belbus; rijdt niet op zondag
62 Borculo - Neede - Haaksbergen - Enschede - Lonneker - Oldenzaal - Denekamp Twente Syntus Twente
66 Neede - Hengevelde - Bentelo - Delden - Bornerbroek - Almelo - Albergen - Fleringen - Weerselo - Oldenzaal Twente Syntus Twente Rijdt niet op zondag
73 Gorinchem - Spijk - Heukelum - Asperen - Leerdam Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden Arriva 's avonds en op zondag als lijn 573
80 Amersfoort - Leusden - Woudenberg - Scherpenzeel - Renswoude - De Klomp - Veenendaal - Rhenen Provincie Utrecht Syntus Utrecht Rijdt alleen 's avonds en in het weekend, op de overige tijden als lijn X80
91 Emmerich - 's-Heerenberg VRR NIAG Rijdt niet 's avonds en op zondag
95 Goor - Diepenheim - Gelselaar - Geesteren - Borculo Twente Syntus Twente Rijdt niet op zondag
142 Harderwijk - Zeewolde - Nijkerk IJsselmond OV Regio IJsselmond Rijdt niet 's avonds en in het weekend
144 Harderwijk - Zeewolde IJsselmond OV Regio IJsselmond Rijdt alleen 's avonds en in het weekend
147 Harderwijk - Biddinghuizen - Dronten IJsselmond OV Regio IJsselmond
148 Harderwijk - Lelystad IJsselmond OV Regio IJsselmond
159 Harderwijk - Zeewolde - Almere Hout - Almere Stad IJsselmond OV Regio IJsselmond Rijdt niet 's avonds en in het weekend
247 Harderwijk - Walibi Holland IJsselmond OV Regio IJsselmond Walibi Express; alleen tijdens openingstijden Walibi Holland
503 Eemdijk - Bunschoten-Spakenburg - Nijkerk Provincie Utrecht Syntus Utrecht Buurtbus; rijdt niet 's avonds en in het weekend
506 Wilsum - IJsselmuiden - Kampen - Zalk - Kampen IJsselmond OV Regio IJsselmond Buurtbus; rijdt niet 's avonds en in het weekend
573 Gorinchem - Spijk - Heukelum - Asperen - Leerdam Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden Arriva Belbus; ter vervanging van lijn 73
603 Eemdijk → Bunschoten-Spakenburg - Nijkerk Provincie Utrecht Syntus Utrecht Schoolbus; 's ochtends één rit Eemdijk → Nijkerk, 's middags één rit Nijkerk → Bunschoten-Spakenburg
680 Rhenen - Veenendaal - De Klomp - Ederveen - Renswoude - Scherpenzeel - Woudenberg - Leusden - Amersfoort Provincie Utrecht Syntus Utrecht Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Amersfoort, 's middags twee ritten ri. Rhenen
683 Rhenen - Veenendaal - De Klomp - Ederveen - Renswoude - Scherpenzeel - Woudenberg - Hoevelaken Provincie Utrecht Syntus Utrecht Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Hoevelaken, 's middags één rit ri. Rhenen
690 Rhenen → Elst → Veenendaal → De Klomp → Renswoude → Scherpenzeel → Woudenberg → Leusden → Amersfoort Provincie Utrecht Syntus Utrecht Schoolbus; 's ochtends één rit ri. Amersfoort
B7 Winterswijk - Oeding - Südlohn - Stadtlohn WT RVM Buurtbus; rijdt niet 's avonds en in het weekend
C7 Dinxperlo - Suderwick - Spork - Holtwick - Bocholt WT StadtBus Bocholt Rijdt niet 's avonds en op zondag
C11 Bocholt - Hemden - Aalten WT Menchen i.o.v. StadtBus Bocholt Rijdt niet 's avonds
R71 Winterswijk - Gaxel - Vreden WT RVM Rijdt niet 's avonds en op zondag
SB58 Emmerich - Warbeyen - Kleve - Donsbrüggen - Nütterden - Kranenburg - Wyler - Beek - Nijmegen VRR NIAG
T10 Winterswijk - Barlo WT RVM Belbus; rijdt niet 's avonds en op zondag
T55 Winterswijk - Oeding WT RVM Belbus; alleen op zaterdag
X80 Amersfoort - Leusden-Zuid - Woudenberg - Scherpenzeel - Renswoude - De Klomp - Veenendaal - Rhenen Provincie Utrecht Syntus Utrecht Rijdt alleen doordeweeks overdag, op de overige tijden als lijn 80

Zie ook[bewerken]