Blackbolt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Black Bolt, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).

.

Blackbolt
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning Fantastic Four
Bedenker(s) Stan Lee
Jack Kirby
Persoonlijke informatie
Soort Inhuman
Thuiswereld Aarde, Maan
Familie Crystal (schoonzus), Medusa (echtgenote), Quicksilver (schoonbroer), Luna (nicht), Gorgon+Triton+Karnak (neven), Maximus (broer)
Superkrachten sonisch

Blackbolt is een fictieve superheld uit de Marvel Comics. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in Fantastic Four . Hij behoort tot het ras de Inhumans (Onmensen). Blackbolt is lid van de koninklijke familie en leider van de Inhumans, wat hem tevens koning maakt.

Krachten en Vaardigheden[bewerken]

Blackbolt beschikt over de meest krachtige stem(banden) van de Aarde. Hiermee produceert hij een geluid ver boven de voor mensen acceptabele decibel-grens. Zelfs als Blackbolt fluistert, is zijn stem nog oorverdovend. Hij draagt een zwart pak en is getrouwd met Medusa.

Affiliatie[bewerken]

Blackbolt houdt zich op met zijn eigen volk, de Inhumans. Dit volk leefde voorheen op een afgesloten plek in de Himalaya. Door luchtverontreiniging werden ze gedwongen hun hele stad te verhuizen naar het Blauwe gedeelte van de maan, waar een leefbaar klimaat heerst. Bekende Inhumans zijn Medusa, Crystal, Maximus, Lockjaw, Triton, Gorgon, en Karnak.