Mantis (Marvel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mantis
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning The Avengers #112 (juni 1973)
Bedenker(s) Steve Englehart, Don Heck
Gespeeld door Pom Klementieff
Stemacteur(s) Jennifer Hale, Ali Hallis, Mel Gorsha, Sumalee Montano
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) Brandt
Lid (geweest) van Guardians of the Galaxy, The Avengers, Knowhere Corps
Grootste vijand(en) Ego the Living Planet, Thanos, Collector, Crimson Dynamo, Grandmaster, Kang, Klaw, Scarlet Witch, Ultron, Vision
Superkrachten Meester krijgkunstenaar, empathie, plantmanipulatie, versnelde genezingsfactor, telepathie

Mantis is een personage uit de strips van Marvel Comics. Zij kwam voor het eerst voor in The Avengers #112 (juni 1973) en werd bedacht door Steve Englehart en Don Heck. Mantis is een voormalig lid van The Avengers en is lid van de Guardians of the Galaxy.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Mantis opgevoed door de Kree-priesters en getraind in vechtkunsten en telepathische krachten. Later verliet ze de Kree planeet en sloot zich aan bij de Guardians of the Galaxy. Haar doel is de onschuldigen wezens in de ruimte te beschermen.

In andere media[bewerken | brontekst bewerken]

Marvel Cinematic Universe[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2017 verscheen dit personage in het Marvel Cinematic Universe en wordt vertolkt door Pom Klementieff. Mantis verschijnt voor het eerst in de film Guardians of the Galaxy Vol. 2. Mantis leeft als verzorger op Ego the Living Planet, omdat hij slaapproblemen heeft, helpt Mantis hem daarbij met haar krachten. Ze wordt op het einde van de film lid van de superheldengroep Guardians of the Galaxy met onder andere Star-Lord, Groot, Rocket Raccoon, Gamora en Drax the Destroyer. Samen met de superheldengroep gaat ze later de strijd aan tegen Thanos. Doordat Thanos alle oneindigheidsstenen weet te bemachtigen roeit hij het halve universum uit, hierbij vergaat Mantis tot as. Vijf jaar later gaan de overgebleven Avengers op missie om terug in de tijd te gaan zodat ze de oneindigheidsstenen voor Thanos weten te bemachtigen, en daarmee zijn daden ongedaan maken. Dit lukt waardoor Mantis en rest van de tot as vergaande mensen weer tot leven komen, samen met alle Avengers strijden ze tegen Thanos en zijn mannen. Ze winnen uiteindelijk het gevecht. Mantis is onder andere te zien in de volgende films:

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

In de animatieserie Guardians of the Galaxy speelt Mantis ook een heel klein rolletje.

Guardians of the Galaxy - Mission: Breakout![bewerken | brontekst bewerken]

Aan het einde van de attractie Guardians of the Galaxy - Mission: Breakout! in het attractiepark Disney California Adventure Park, komt Mantis naar beneden vallen en ziet de mensen en bedankt ze voor het bezoeken van de attractie.

Computerspelen[bewerken | brontekst bewerken]

Mantis komt voor in de volgende computerspelen:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]