Grottenaquarium Valkenburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Grottenaquarium Valkenburg
Valkenburg-Trichterberggroeve (1).jpg
Geopend jaren vijftig
Gesloten Maart 2014
Locatie Trichtergrubbe, Valkenburg (Limburg)
Coördinaten 50° 52′ NB, 5° 50′ OL
Website

Het Grottenaquarium Valkenburg was een van de toeristische attracties te Valkenburg in Nederlands Limburg. Het aquarium werd in 1954 ingericht in de ondergrondse Trichterberggroeve. De ingang bevindt zich aan de Trichtergrubbe, een zijweg van de Cauberg.

Het was een gangenstelsel met grotten waarin diverse aquaria waren gesitueerd. Er waren onder andere kaaimannen, kogelvissen en axolotl te zien. Ook zijn er amfibieën en reptielen te zien. De grotten zijn net als de andere grotten in Valkenburg kalksteengroeves waaruit in het verleden mergel werd gewonnen. Er heerst een constante temperatuur van ongeveer 20 graden.

Op zaterdag 15 maart 2014 is er door de politie en de dierenbescherming een inval gedaan in het Grottenaquarium, waarbij dode en verwaarloosde dieren werden aangetroffen. De nog levende dieren zijn in beslag genomen en elders ondergebracht. De eigenaar was kort ervoor overleden, waarna de dieren geen verzorging meer kregen.[1] Daarna is het grottenaquarium definitief gesloten.

Zie ook[bewerken]

Referentie[bewerken]