Schildpaddencentrum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Schildpaddencentrum
Geopend Voor publiek in 2002
Locatie Alphen aan den Rijn, Nederland
Coördinaten 52° 7′ NB, 4° 38′ OL
Eigenaar Stichting Schildpaddencentrum Nederland
Thema Opvang, Voorlichting en Educatie
Diersoorten Schildpadden
Website

Stichting Schildpaddencentrum Nederland (SSN) is een in 1990 als Schildpaddenopvang Alphen aan den Rijn (SSA) opgerichte stichting. Deze verwerd in 2002 tot een publiek toegankelijk dierenpark op het Bedrijventerrein Molenwetering in Alphen aan den Rijn. In 1979 was al begonnen met de opvang van schildpadden in een woning in Alphen aan den Rijn.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het Schildpaddencentrum vangt land- en moerasschildpadden op, afkomstig van particulieren, organisaties en overheidsdiensten. Het geeft voorlichting over land- en moerasschildpadden in het algemeen en over de verzorging van deze reptielen. Ze verzorgt educatie wat betreft oorsprong, plaats in het dierenrijk, voortplanting, bedreigingen in de vrije natuur en illegale handel op het gebied van land-, moeras- en zeeschildpadden.

Opvang is de hoofdactiviteit. Er zijn geen schildpadden voor het centrum in de vrije natuur gevangen of aangekocht en er wordt niet bewust gekweekt.

Financiering[bewerken | brontekst bewerken]

Het Schildpaddencentrum ontvangt geen subsidie van de overheid en is sterk afhankelijk van schenkingen, legaten, subsidies of sponsorbijdrages van derden, zoals stichtingen, fondsen, particulieren en bedrijven.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]