Van Blanckendaell Park

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Van Blanckendaell Park
Geopend 6 mei 2007
Locatie Tuitjenhorn,
Noord-Holland, Nederland
Coördinaten 52° 44′ NB, 4° 45′ OL
Website

Het Van Blanckendaell Park, gelegen in Tuitjenhorn, Noord-Holland is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant.

Geschiedenis[bewerken]

Het Van Blanckendaell Park is voormalig boerenlandschap en het park begon als een dierentuintje met schapen, Bennettwallaby's en lama's. Uiteindelijk werd de collectie verder uitgebreid met diverse exotische dieren en tevens Hollandse boerderijdieren.

Beschrijving[bewerken]

Het Van Blanckendaell Park bestaat uit twee delen, de één gelegen achter een fabriekshal, de ander grenzend aan het dorp. De twee delen zijn elkaar verbonden door een brug. In het park bevinden zich verschillende volières voor vogels, enkele kooien voor primaten (berberaap, ringstaartmaki, resusaap, zwart-witte vari, bruine kapucijnaap, pinchéaap) en kleine roofdieren (stokstaartje, dwergotter) en diverse perken voor hoefdieren, als damhert, lama's, sikahert, grote zebra en dwergezels. Er is ook een groot verblijf voor de nandoe, kamelen en watusirunderen. Een aantal roofvogelsoorten, waaronder de Amerikaanse zeearend en de woestijnbuizerd, wordt gehouden in volières grenzend aan de fabriekshal. Pelikanen, humboldtpinguïns en flamingo's bewonen enkele vijvers in het Van Blanckendaell Park. In een grote volière wordt een groot aantal watervogels gehouden, zoals kraanvogels, eenden, de Indische gans, ibissen en ooievaars. Verder worden verschillende tropische vogelsoorten gehouden, waaronder toerako's, neushoornvogels, uilen, fazanten en papegaaien. De hoefdieren die gehouden worden in het Van Blanckendaell Park zijn onder meer penseelzwijnen, algazels, herten (sikahert, rendier, damhert), zebra's, kamelen en lama's. Huisdieren die gehouden worden zijn ezels, geiten, schapen (racka-schaap en kerry hill-schaap), Falabella's en shetlanders.

Externe link[bewerken]