Overleg:Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Landgraaf[bewerken]

Goedendag, aangezien ik niet zomaar iets wil wijzigen op deze pagina doe ik dit even in het overleg gedeelte. Ik zag in de lijst met gemeenten dat Landgraaf niet genoemd is. In Landgraaf zijn op 17 juni 2017 in totaal zes Stolpersteine geplaatst voor twee woonhuizen in verschillende wijken. Bijgevoegd een link naar een nieuwsartikel hierover. Met vriendelijke groet, P.Schmitz (overleg) 3 aug 2017 19:44 (CEST)

Hartelijk dank voor het melden P.Schmitz. Ik heb het toegevoegd. En het is geen probleem om het zelf toe te voegen hoor, wij helpen wel als het niet goed gaat. ∼ Wimmel (overleg) 3 aug 2017 20:40 (CEST)
Dank voor de reactie. Aangezien Wikipedia voor mij nog nieuw is wist ik niet helemaal hoe dat te doen en dit was het veiligst voor nu. P.Schmitz (overleg) 3 aug 2017 21:23 (CEST)

conventie[bewerken]

Dag Gerardus, Gunter is weer druk hè! De conventie is dat getallen onder de twintig in letters worden geschreven, evenals tientallen, honderdtallen enz. Groet, Kattiel (overleg) 23 apr 2011 15:28 (CEST)

Ik weet het, maar het geeft jou ook wat te doen. Ik heb Hattem en Kampen (K. deed dat voor mij) gevraagd om foto's. Emmen kan ik wellicht zelf nog aan. Groetend, Gerard.--GerardusS (overleg) 23 apr 2011 15:50 (CEST)
Ik voel me vreselijk beledigd dat je mijn bijdrage aan een betere wereld beperkt ziet tot getallen uitschrijven. Niettemin, alle goeds! Kattiel (overleg) 25 apr 2011 18:18 (CEST)
Ieder z'n vak/talent, jij bent ook beter in het organiseren van feestjes, laat mij maar de cijfertjes. De steenlegging in Kampen is via Flickr gearriveerd. Ik heb gevraagd om meer! Sterkte, Gerard.--GerardusS (overleg) 25 apr 2011 18:47 (CEST)

Ochten[bewerken]

Gerardus, ik heb zojuist een foto uit Ochten ge-upload (Stolpersteine Ochten.jpg) en ik dacht de categorie 'Stolpersteine in Ochten' te hebben aangemaakt, maar die zie ik nergens. Heb ik iets fout gedaan? Groet, 27 jul 2011 11:40 (CEST)

Het tikken van de Category:Stolpersteine in Ochten is inderdaad niet genoeg, je moet de categorie nl ook nog activeren. Ik heb de naam maar gelijk veranderd in (de gemeente) Neder-Betuwe en de nieuwe categorie gelinkt aan: Category:Stolpersteine in the Netherlands en Category:Sculptures in Neder-Betuwe. De afbeelding zelf is nu gekoppeld aan: Ochten en Stolpersteine in Neder-Betuwe. Groetend, --GerardusS (overleg) 27 jul 2011 12:24 (CEST)
Dank weer voor je hulp. Ik zal dit nog wel vaker tegenkomen, hoop dat ik kan uitvinden hoe ik een categorie moet activeren. Verwacht binnenkort o.a. foto's uit Bussum en Oss. Groet, Kattiel (overleg) 27 jul 2011 15:04 (CEST)
Net als een rode link op nl.wiki: eventueel tekst, maar in ieder geval minimaal 1 categorie en dan opslaan. Groet,--GerardusS (overleg) 27 jul 2011 15:57 (CEST)

Planning[bewerken]

Gekopieerd van Overleg_gebruiker:Gouwenaar

Dag Gouwenaar, ik zou in de Lijst van Stolpersteine in Nederland graag het kopje Planning 2013 handhaven. Dit is indertijd door GerardusS aangemaakt en is een hulpmiddel voor mij om te bewaken in welke plaatsen Stopersteine geplaatst zijn. De plannen voor Oss en Kerkrade kunnen daar worden toegevoegd. Groet, Kattiel (overleg) 28 jun 2013 08:26 (CEST)

Beste Kattiel, dat lijkt mij toch geen goed idee. Met het opnemen van geplande activiteiten en/of voornemens wordt naar mijn mening de grens overschreden tussen enerzijds het beschrijven van encyclopedisch relevante zaken of gebeurtenissen en anderzijds het aankondigen ervan. Voor dat laatste is Wikipedia niet bedoeld. Het wordt voor ons pas relevant als de desbetreffende Stolpersteine ook feitelijk geplaatst zijn. Dat is overigens mijn persoonlijke mening, misschien zijn er meelezers die ook hun mening willen geven. Het gaat om deze wijziging die ik in de lijst aanbracht. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 28 jun 2013 21:40 (CEST)
Akkoord, ik wacht af of meelezers reageren en zal voorlopig op mijn projectpagina de planning bijhouden. Dat is van belang omdat ik via mijn netwerk nogal eens informatie krijg die niet van de site van Demnig te halen is. Groet, Kattiel (overleg) 28 jun 2013 21:51 (CEST)
Ik sluit me aan bij Gouwenaar. Een encyclopedie beschrijft in de regel zaken die gebeurd zijn, niet dingen die nog staan te gebeuren. Gr. RONN (overleg) 29 jun 2013 19:58 (CEST)
Zo gauw er lokaal een melding van een nieuwe plaatsing gemaakt wordt, is het voor mij handig om dat vast te leggen. Er zou anders een lange tijd overheen gaan voordat de daadwerkelijk plaatsing vermeld, met de kans op onvolledigheid. Wat de omvang van de lijst betreft, mocht die te lang worden door de gedetailleerdheid aan info, staat ons niks in de weg om de lijst naar jaartal of provincie onder te verdelen. --Ruud Habets (overleg) 30 jun 2013 11:22 (CEST)
Ruud Habets, ik heb de planning verplaatst naar Overleg_gebruiker:Kattiel en nodig je uit je informatie daar vast te leggen tot we een betere oplossing hebben gevonden. Groet, Kattiel (overleg) 30 jun 2013 14:38 (CEST)
Planning gaat zeker te ver, als ik eerlijk ben vind ik de lijst al op, nou ja eigenlijk over, het randje van wat E is. Peter b (overleg) 30 jun 2013 00:04 (CEST)

Lijst[bewerken]

Naar aanleiding van Peter b: de laatste tijd zetten betrokkenen steeds meer informatie in de lijst. Ik probeer er een beetje de hand aan te houden. Wat vinden jullie: verder inperken en bijvoorbeeld de opsommingen van namen en adressen (zie Enschede, Oost-Gelre, Roosendaal) weglaten? De Engelse lijst, van alle landen, bevat alleen plaatsnamen, aantallen stenen en data. Groet, Kattiel (overleg) 30 jun 2013 09:49 (CEST)

Het is een beetje een onoverzichtelijke lijst aan het worden. De schematische lijst van de Engelse wiki vind ik té summier. Je kunt ook de plaatsingsdata weglaten, tenzij er over die plaatsing iets meer gezegd kan worden. Bijvoorbeeld:

Op 9 mei 2009 werden twintig stenen geplaatst,[33] op 8 en 9 april 2010 38 stenen, en op 29 april 2011 29 stenen, onder andere voor zangeres Erna Abramowitz.[34] Uiteindelijk zullen in Hilversum ongeveer duizend Stolpersteine komen

zou kunnen worden:

78 stenen, onder andere voor zangeres Erna Abramowitz. Volgens de planning komen er in Hilversum ongeveer duizend Stolpersteine. Glatisant (overleg) 30 jun 2013 11:43 (CEST)

Wat mij betreft wordt de informatie beperkt tot een feitelijke opsomming van plaatsen met Stolpersteine en eventueel het aantal stenen, aangevuld met personen en zaken met een encyclopedische relevantie. Zo lijken mij vermeldingen van o.a. Han Hollander, Gerrit Kleerekoper, de de grootouders van Jeroen Krabbé, de patiënten van De Grote Beek in Eindhoven, het Joods Bejaardentehuis aan de Oosthaven en Jeugdfarm Catharinahoeve in Gouda, Erna Abramowitz relevant. Voor het vermelden van alle namen en adressen is Wikipedia niet de geëigende plaats, daarvoor is het Joods monument. Veel informatie kan in de vorm van afbeeldingen natuurlijk op Commons worden geplaatst. Ik heb de verwijzing naar Commons, die wat weggestopt leek, boven de bronsectie geplaatst. Gouwenaar (overleg) 1 jul 2013 12:42 (CEST)
Akkoord, ik zal de lijst binnenkort gaan inkorten. Gun me wel wat tijd, het is een flinke klus. Groet, Kattiel (overleg) 1 jul 2013 21:03 (CEST)
Neem daar rustig de tijd voor, ken je overigens deze website? Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 1 jul 2013 22:23 (CEST)
Toch meteen maar Uitgevoerd Uitgevoerd, met pijn in het hart: het is nu wel een erg karige lijst geworden, die mijns inziens niet echt recht doet aan de slachtoffers. Overigens komen de niet-joodse slachtoffers natuurlijk niet voor op het Joods monument, die heb ik daarom hier en daar expliciet genoemd. De meeste personen met een encyclopedische relevantie staan trouwens ook op de pagina Stolpersteine. Helaas hebben we op Commons maar weinig afbeeldingen, dus Gouwenaar, die vlieger gaat helaas niet op. De website van Stadskanaal kende ik niet, maar er zijn veel websites van Stolpersteine-werkgroepen. Westerbork werkt ook al aan een database. Groet, Kattiel (overleg) 1 jul 2013 22:39 (CEST)
De andere kant van het verhaal is dat het binnen de beperkte ruimte van een encyclopedisch artikel onmogelijk is om alle namen van slachtoffers te noemen. Waarom de ene naam dan wel en de andere niet genoemd? Wat Commons betreft ga ik er vanuit dat het aantal afbeeldingen in de loop der tijd nog wel uitgebreid zal gaan worden. Maar nu al is het aantal namen dat daar te zien is beduidend hoger dan in dit artikel vermeld kan worden. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 2 jul 2013 08:53 (CEST)

Alle links gecheckt[bewerken]

Zo, weer een klusje geklaard. Gunter is in het land, dus er moest hoe dan ook aan de lijst gesleuteld worden. Gelijk alle links maar eens doorgelopen en dode links vervangen. Ook het internet heeft geen eeuwigheidswaarde. Doordat tegenwoordig soms Stolpersteine door lokale comités geplaatst worden, is de lijst op de website Stolpersteine helaas niet meer compleet, dus waarschijnlijk mis ik wel wat ontwikkelingen. Kattiel (overleg) 7 nov 2014 16:56 (CET)

Groenlo[bewerken]

Groenlo staat nu 2x in de lijst, een keer onder Groenlo, een keer onder Oost Gelre. Maar omdat er verschillende aantallen stenen genoemd worden, heb ik dat nog niet gecorrigeerd. Het artikel in de gelderlander is niet (meer) volledig te lezen. Nu is Stichting Stolperstenen Groenlo eventueel wel een betere bron, maar ze noemen 67 steentjes, terwijl op de andere plek 43 + 38 = 81 genoemd wordt. Zijn er misschien 14 bij een andere stichting in beheer? ∼ Wimmel (overleg) 27 feb 2016 15:20 (CET)

Ik heb Groenlo verwijderd. Het aantal stenen in Oost Gelre was niet 81 maar 43, waarvan 38 voor Joodse inwoners, vier voor verzetsstrijders en een voor een dwangarbeider. Inmiddels zijn het er inderdaad 67. Groet, Kattiel (overleg) 27 feb 2016 20:37 (CET)
Prima. Mijn fout, ik had niet goed gelezen. ∼ Wimmel (overleg) 3 mrt 2016 19:26 (CET)

Aangezien de lijst een alfabetische lijst is van steden en dorpen en Groenlo een stad in Nederland is, denk ik dat, net als in encyclopedia's, een doorverwijzing naar Oost Gelre onder het begrip Groenlo ingevoegd moet worden. Groet,Photojack50 (overleg) 1 mrt 2016 19:41 (CET)

Het is een lijst van Nederlandse gemeenten, niet van steden en dorpen. Het voert veel te ver om alle steden en dorpen op te nemen met een verwijzing naar de gemeente. Groet, Kattiel (overleg) 2 mrt 2016 12:54 (CET)

Verplaatst van Overleg gebruiker:Kattiel: Hi Kattiel, Heb de naam Groenlo ingevoegd op de alfabetische plaats met een link doorverwijzing naar Oost Gelre. Ben ervan overtuigd dat niet iedereen naar Oost Gelre gaat als hij iets in Groenlo zoekt. Photojack50 (overleg) 3 mrt 2016 00:12 (CET)

Photojack, ik ben het niet eens met deze wijziging. Er zijn veel meer dorpen en steden die onder een andere gemeente vallen, zoals Egmond aan Zee, Borculo, Geesteren, Wijk aan Zee, Aerdenhout, Numansdorp,Denekamp, Ootmarsum, Wehl, Echt, Koningsbosch, Oldenzijl enzovoort. Die gaan we ook niet allemaal in de lijst zetten met een doorverwijzing. Ik zal je wijziging ongedaan maken en deze discussie verplaatsen naar Overleg:Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Groet, Kattiel (overleg) 3 mrt 2016 11:39 (CET)
Mee eens, je kunt niet namen van gemeenten en (grote) plaatsnamen gaan mixen. Dan raakt het overzicht helemaal zoek. En ik vind de keuze om de lijst per gemeente te doen, nog niet heel erg slecht. Dat voorkomt dat je moet kiezen of je hele kleine gehuchten apart moet noemen, of die onder een grotere plaats in de buurt moet zetten. Als je voor gemeentes kiest, zal er nooit twijfel zijn waar iets in de lijst moet komen. En ik vraag me af hoe groot het probleem eigenlijk is. Met de zoekfunctie in de browser kun je ook op plaatsnaam zoeken, en vind je die waar dan ook op de pagina. ∼ Wimmel (overleg) 3 mrt 2016 19:26 (CET)

Voorstel om voor elke stad een lijst te maken met informatie van elke steen[bewerken]

Er bestaan voor steden in Duitsland honderden Wikipedia pagina's met voor elke Stolpersteen in die stad de volgende informatie: naam, plaatsingslocatie, tekst op steen, foto en biografie (indien voorhanden). Mijn voorstel is dit ook voor Nederland te gaan maken. Is hiervoor animo?

Hier is een voorbeeld van de lijst voor Liste der Stolpersteine in Lüneburg:

!!!============================================================================================================================== Die Liste der Stolpersteine in Lüneburg enthält alle Stolpersteine, die im Rahmen des gleichnamigen Projekts von Gunter Demnig in Lüneburg verlegt wurden. Mit ihnen soll Opfern des Nationalsozialismus gedacht werden, die in Lüneburg lebten und wirkten.

Verlegte Stolpersteine 
Adresse Verlege-
datum
Person, Inschrift Bild Anmerkung Nr.
Am Ochsenmarkt 3
**
Stolpersteinlage Lüneburg Am Ochsenmarkt 3
2009-07-055 juli 2009 Hier arbeitete
Hermann Reinmuth
Jg. 1902
verhaftet 1934
Sachsenhausen
Tot 26.4.1942
Stolperstein für Hermann Reinmuth 9
Am Sande 4
**
Stolpersteinlage Lüneburg Am Sande 4

Stolpersteine Lüneburg Am Sande 4
2014-03-088 maart 2014 Hier wohnte
Paula Less
geb. Goetz
Jg. 1893
unfreiwillig verzogen
1932 Berlin
deportiert 1943
ermordet in
Auschwitz
Stolperstein für Paula Less geb. Goetz 46
2014-03-088 maart 2014 Hier wohnte
Siegmund Less
Jg. 1892
unfreiwillig verzogen
1932 Berlin
deportiert 1943
ermordet in
Auschwitz
Stolperstein für Siegmund Less 47

!!!============================================================================================================================== N.B. De Duitse lijst heeft ook coördinaten informatie ** (zie de Duitse lijst) die echter in de Nederlandse sjabloon niet werken (heb geen ervaring hoe en of in het geheel dit over te brengen is in Nederlandse sjablonen. Photojack50 (overleg) 1 mrt 2016 20:13 (CET)

Ik vraag me af of wikipedia de meest geschikte plek is om zoveel details te tonen. Ik heb ook voorbeelden uit Duitsland gevonden. Kijk je naar [1], is dat een veel mooiere interface om ook veel meer informatie te tonen. Daar kunnen ook documenten en foto's zonder vrije licentie getoond worden, hetgeen op wikipedia nooit zou kunnen. Maar ook op basis van openstreetmap is wat moois te maken, zie bijvoorbeeld [2]. Omdat in openstreetmap linkjes worden toegevoegd naar de foto's op wikimedia commons, worden daar dus "onze" foto's getoond. Een veel handigere interface om te kunnen zien waar stolpersteine in de buurt zijn. Natuurlijk moet vooral in Nederland nog heel veel ontbrekende informatie worden toegevoegd. Ik was zelf al van plan om dat voor 4 plaatsen bij mij in de buurt te gaan doen deze zomer. ∼ Wimmel (overleg) 3 mrt 2016 20:01 (CET)
Als ik naga hoeveel moeite ik heb om alleen al te achterhalen hoeveel Stolpersteine er in de verschillende gemeenten worden geplaatst, lijkt het me onbegonnen werk om te streven naar een complete lijst met al deze informatie. Veel lokale comités worden opgeheven na het plaatsen van de stenen. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork was ooit van plan een database van alle Stolpersteine in Nederland aan te leggen. Je zou coördinator educatie Christel Tijenk daarnaar kunnen vragen, zij heeft zitting in het landelijke overleg van Stolpersteine-werkgroepen. Groet, Kattiel (overleg) 4 mrt 2016 10:13 (CET)
Een complete lijst is nooit mogelijk, dat kan je ook gewoon eerlijk melden in de lijst(en). Zo gaat het met sculpturen in de openbare ruimte ook altijd. Op lijsten die ik heb gemaakt meldt ik altijd dat het incomplete lijsten zijn, zelfs als ik vrijwel zeker weet dat ik alles heb. Ik kan mij een uitzondering herinneren: de Lijst van kerken in Zeevang. Voor de Stolpersteine kunnen we ook een project opzetten. Ik wil best de lijst van Hoorn al aan gaan maken, ik heb alle locaties (dank aan Vereniging Oud Hoorn) en van een groot deel heb ik ook al de foto's. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2016 14:15 (CET)
Ik stel voor de suggestie van Wimmel te volgen en deze informatie elders onder te brengen. Voor Tiel heb ik de informatie verzameld op deze website. Groet, Kattiel (overleg) 11 mrt 2016 17:16 (CET)
Het kan prima op Wikipedia gedaan worden, er zijn ook lijsten van oorlogsmonumenten, beelden, bruggen, rijksmonumenten, provinciale monumenten en gemeentelijke monumenten. Ik heb zelfs een lijst van gevelstenen en een lijst van poorten in Hoorn gemaakt. Zolang het maar enig belang heeft en er over geschreven is door derden, dan is het meestal al wel relevant. Het is maar net wat voor informatie je wilt delen. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2016 17:32 (CET)
Er is al een lijst van Stroffelstiennen in Sneek. Kattiel (overleg) 12 mrt 2016 08:19 (CET)
Zie ook Overleg:Lijst van Belgische steden met Stolpersteine: Liste der Gedenksteine für NS-Opfer in Mechelen. Kattiel (overleg) 2 mrt 2017 14:46 (CET)

Tilburg[bewerken]

Sinds Gunter Demnig op 5 april 2017 elf stenen heeft gelegd, telt Tilburg in totaal 27 struikelstenen. De datum bij de steen voor Bertram Polak (Tilburg) moet zijn 29 april 2011. Geplaatst door AJBijsterveld

Ik heb het aangepast. Vraag me alleen af of de datum van 5 april 2017 wel klopt: die staat niet in de planning van Gunter Demnig. Groet, Kattiel (overleg) 12 mrt 2017 09:38 (CET)
Aha, 5 februari 2017 dus! Kattiel (overleg) 12 mrt 2017 09:42 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 8 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 09:35 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd [3] Ik heb de aanpassingen nagelopen, de dode linkjes vervangen door andere referenties. Tevens de nieuw toegevoegde referenties zoveel mogelijk aan archive.org toegevoegd zodat die voor de toekomst bewaard blijven. Kampen meteen aangepast van 44 naar 50 steentjes. ∼ Wimmel (overleg) 10 sep 2017 18:40 (CEST)
Super Wimmel, dit is een prettige verrassing na mijn vakantie. Kun je mij uitleggen hoe je de nieuw toegevoegde referenties zoveel mogelijk aan archive.org (hebt) toegevoegd zodat die voor de toekomst bewaard blijven? Dan zal ik dat in de toekomst ook doen. Groet, Kattiel (overleg) 26 sep 2017 09:47 (CEST)
Terwijl ik een antwoord schrijf, zie ik dat dit helemaal niet meer nodig is. Archive.org bewaakt alle externe links die toegevoegd of gewijzigd worden op wikipedia. Dus na het opslaan van je wijzigingen, worden de externe links automatisch gearchiveerd.
Wil je het toch handmatig doen; ga naar archive.org, bovenin type je de url van de referentie. Als die pagina gearchiveerd is, kun je via de kalender de datum kiezen. Maar als die pagina niet in het archief staat, verschijnt dit:
Hrm.

Wayback Machine doesn't have that page archived.
Want to search for all archived pages under
https://...?
This page is available on the web!

Help make the Wayback Machine more complete!
Save this url in the Wayback Machine
De onderste link zorgt voor een live capture, zodat je het resultaat ook meteen kunt bekijken. Mocht er een probleem zijn, zou je archive.is ook kunnen proberen. ∼ Wimmel (overleg) 26 sep 2017 20:00 (CEST)
Dankjewel, goed om dit te weten. Groet, Kattiel (overleg) 27 sep 2017 09:32 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 sep 2017 17:30 (CEST)

tracesofwar[bewerken]

In hoeverre kan tracesofwar.com/tracesofwar.nl als bron gebruikt worden? Ik zie dat er in Utrecht tenminste 8 stolpersteine liggen, maar dat het exacte aantal onbekend is. (ik kan zelf ook geen goede bron vinden). Maar op [4] tel ik 15 stolpersteine op de foto's. ∼ Wimmel (overleg) 13 okt 2017 00:10 (CEST)

Lijkt mij een prima bron! Groet, Kattiel (overleg) 13 okt 2017 13:11 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 dec 2017 21:49 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 dec 2017 15:14 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 jan 2018 22:13 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 feb 2018 18:03 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 apr 2018 01:43 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 mei 2018 00:44 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van Nederlandse gemeenten met Stolpersteine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 jul 2018 05:02 (CEST)