Overleg gebruiker:83.83.44.43

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo gebruiker vanaf het IP-adres 83.83.44.43, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.973.024 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Auteursrecht[bewerken]

Hallo. U plaatste hier een tekst die vrijwel integraal was overgenomen van hier. U bent op de hoogte van de Wikipedia-regels (en wettelijke regels) aangaande auteursrecht, hoop ik? Zo kopiëren van de Theaterencyclopedie al toegestaan is, lijkt het weinig wenselijk om van Wikipedia een kopie van het internet te maken. Denk hier even over na. Succes verder. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 3 feb 2017 05:00 (CET)

Auteursrechten[bewerken]

Zie ook:

Beste anonieme gebruiker, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Pim Dikkers aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Mbch331 (Overleg) 5 feb 2017 15:52 (CET)

Hetzelfde gold voor uw artikel Sylvia Poorta dat was vrijwel letterlijk overgenomen vanaf deze website en is daarom ook verwijderd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 feb 2017 16:13 (CET)

Ook Christine Ewert, Abke Haring en Marjon Brandsma leden aan dit euvel en zijn ook door een collega verwijderd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 feb 2017 16:16 (CET)

Bij Lies Franken volstond het om 1 alinea te verwijderen en Staatscommissie Bezinning Parlementair Stelsel ging het om een tekst die afkomstig is van een overheidswebsite en valt de tekst onder CC0. Mbch331 (Overleg) 5 feb 2017 16:18 (CET)

Overleg ondertekenen met vier tildes[bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, op deze pagina heb je twee opmerkingen geplaatst. Het is de bedoeling dat je opmerkingen ondertekent met vier tildes (~~~~). Dan worden je IP-adres/gebruikersnaam, datum en tijd aan de opmerking toegevoegd. Dat maakt het makkelijker om een overleg te volgen. maarten|wpbe|mp|ytb 19 feb 2017 11:01 (CET)

Dank. Zal het voortaan doen. Wist/weet niet hoe dat moet.(~~~~83.83.44.43). Wil ook een gebruikersnaam gaan voeren; weet ook niet precies hoe dat moet; zal het opzoeken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.83.44.43 (overleg · bijdragen) 19 feb 2017 11:14‎

  • Het gaat bijna goed. Je hoeft alleen vier tildes te gebruiken, de vier golfjes. Niet de haakjes of de tekst nowiki eromheen. Ook is het gebruikelijk om nieuwe opmerkingen te laten inspringen. Hiervoor kun je een asterisk gebruiken. Dan verschijnt een blokje voor de tekst, zoals je hier ziet. Ook kun je een dubbele punt gebruiken. Dan springt de tekst in, maar verschijnt er geen blokje. Zie deze pagina voor meer informatie over het aanmelden met een gebruikersnaam. Met name het kopje Hoe werkt het aanmelden zal interessant zijn. Succes! maarten|wpbe|mp|ytb 19 feb 2017 11:18 (CET)

theaterencyclopedie[bewerken]

Beste bewerker. Ik heb het artikel over Pim Dikkers behouden. Wel zie ik dat daar als bron de site van de theaterencyclopedie is gebruikt. Dit is niet wenselijk, omdat dit namelijk ook een encyclopedie is en dus geen goede bron. Ik heb op die theaterencyclopedie moeten kijken welke bronnen daar werden gebruikt. De bronnen die daar worden gebruikt kunnen uiteraard wel als goede bron dienen voor een artikel op Wikipedia. MatthijsWiki (overleg) 24 feb 2017 09:34 (CET)

Alexandre Le Riche de la Pouplinière[bewerken]

Beste anoniem, je hebt het artikel aangemaakt over Alexandre Le Riche de la Pouplinière. Zou het kunnen dat er een titelfout in zit? Het laatste woord van de naam wordt blijkbaar op verschillende manieren geschreven, maar de manier waarop het in de titel staat, zie ik nergens anders terugkomen. Ik vermoed dat er een "e" in vergeten is. Groeten, Queeste (overleg) 23 sep 2017 19:14 (CEST)

Knop Toon bewerking ter controle[bewerken]

Ik zie dat u vanmiddag in enkele minuten tijd bij het wijzigen van één artikel telkens op de knop Wijzigingen publiceren klikt.
Zou u bij het bewerken uw wijzigingen willen controleren door de knoppen "Toon bewerking ter controle" of "Wijzigingen bekijken" te gebruiken. Hier: Wikipedia:Toon bewerking ter controle leest u waarom.
Succes met uw verdere bewerkingen op Wikipedia, JoostB (overleg) 8 mei 2018 18:47 (CEST)

Linktekst[bewerken]

Ik zag je bewerkingen op de pagina Zorgverzekeringswet. Met betrekking tot linkteksten, die worden vaak geschreven als <ref>[http://www.wikipedia.org Dit is een link naar Wikipedia] Wikipedia, 23 november 2018</ref>. Zo krijg je onderaan de referentielijst ook mooi de tekst "Dit is een link naar Wikipedia" in plaats van [1], [2], etc. Zie ook de pagina Help:Referenties en voetnoten ter informatie. Groet, Verdel (overleg) 23 nov 2018 19:39 (CET)

Pete Buttigieg[bewerken]

Je lijkt me niet de gemiddelde vandaal.... Wat was dit dan voor aktie!? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 4 apr 2019 19:06 (CEST)

Antwoord: Toevallig op dezelfde minuut als Mathijsloo het lemma Pete Buttigieg aangemaakt. Mijn beperktere versie leek vandalisme op die van Mathijsloo. Was niet de bedoeling. Terecht is de uitgebreidere versie blijven staan.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.83.44.43 (overleg · bijdragen) 5 apr 2019 11:32‎
Prima, kan gebeuren. Het zag er alleen een beetje raar uit. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 5 apr 2019 16:25 (CEST)

Gebruikersnaam: welkom[bewerken]

Hallo Wikipedia-gebruiker,

Een paar kopjes hierboven geef je aan, dat je wel een gebruikersnaam zou willen hebben. Wel, niets is simpeler! Klik rechtsboven op Registreren, vul je gekozen naam in en ook het wachtwoord (2×). Dan nog even de doodsimpele captcha en klaar. Je hoeft zelfs geen mailadres op te geven, al is dat wel handig, bijvoorbeeld als je je wachtwoord kwijt bent of de functie Deze gebruiker e-mailen wilt gebruiken.

Er bestaat voor dit onderwerp natuurlijk een hulppagina, zoals Gebruiker:Maartenschrijft hierboven aangeeft, maar die maakt het onnodig ingewikkeld, zoals zowat alle hulppagina's hier. Voordelen van ingelogd werken:

  • Je bent herkenbaar en wordt persoonlijk benaderd. Dat maakt overleg en deelname aan gesprekken makkelijker en prettiger.
  • Hoewel oningelogde gebruikers op Wikipedia aangeduid worden als 'anoniem', is je privacy veel beter gewaarborgd wanneer je ingelogd werkt. Immers, je IP-adres maakt je traceerbaar (meestal op enkele honderden meters nauwkeurig) terwijl je gebruikersnaam zo herkenbaar of onherkenbaar kan zijn als je zelf wilt.
  • Je gebruikersnaam kun je een leven lang gebruiken, terwijl een IP-adres kan veranderen.
  • Technische zaken: je kunt semi-beveiligde pagina's bewerken, je kunt pagina's hernoemen
  • Je bent deel van de Wikipedia-gemeenschap en hebt bepaalde rechten, zoals stemrecht bij meningsverschillen en verkiezingen
  • Je hebt een Volglijst waarmee je wijzigingen kunt volgen op pagina's die je bewerkt hebt of die je interesseren. Heb je fouten gemaakt, dan zie je hoe anderen die corrigeren en dat komt de kwaliteit van je werk natuurlijk ten goede!

Voor mij persoonlijk is de volglijst de voornaamste reden om altijd ingelogd te werken. Denk er eens over.

Met vriendelijke groet — bertux 25 apr 2019 10:07 (CEST)