Naar inhoud springen

Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Akoopal (overleg | bijdragen) op 25 okt 2015 om 21:37. (→‎Blokkade-ontduiking door Tpelgrims22: re)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.


Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Klik hier om direct een verzoek te doen

Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. De checkusers werken volgens de Regeling checkusers en kunnen acties ondernemen richting de IP-adressen die bij het onderzoek worden aangetroffen.

Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.

Niet rechtstreeks bij een verzoek betrokken gebruikers worden verzocht eventuele opmerkingen en vragen onder het kopje 'Commentaar van andere gebruikers' te plaatsen. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid.

Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.

Procedure voor de aanvrager:

  1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst (ondertekenen is niet nodig):
    {{subst:Aanvraagcheckuser
    | Hoofdaccount = 
    | Sokpop1 = 
    | Sokpop2 = 
    | Sokpop3 = 
    | Motivering = 
    }}
    
    Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
    In verband met de regels rond vrijgeven van IP's worden verzoeken waarbij een link naar een IP of een reeks IP's wordt gevraagd niet in behandeling genomen.
  2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
  3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.


Verzoeken

Nieuwe verzoeken

Blokkade-ontduiking door Tpelgrims22

Voor afhandeling moderator

Afgehandelde verzoeken

pov-pusher op Staat (Plato)

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd Spack89 en 82.156.8.233 zijn cu-matig dezelfde, dus die kan als een persoon aangesproken worden. De rest is niet te koppelen en zijn cu-matig twee andere individuen. Groucho NL overleg 21 okt 2015 14:31 (CEST)[reageren]
Oké, tx, ook aan MoiraMoira. Beachcomber (overleg) 21 okt 2015 14:36 (CEST)[reageren]

Stemmingsbeïnvloeding?

  • DaanV (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren)
  • BobdB (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren)
  • Motivering verzoek: BobdeB is een zogenaamde "sleeper" sokaccount die weinig bewerkingen heeft en na vier jaar plotseling actief wordt enkel om op valreep te stemmen tijdens de herbevestiging moderatoren. Ook DaanV is pas recent weer actief. Gelijkaardige bijna lege gebruikerspagina, gelijkaardige onderwerpskeuze (extreem links/rechts, middenoostenconflict, Israel/Palestina). Is hier sprake van sokpopmisbruik cf punt 1, "Het beïnvloeden van peilingen of stemmingen door met meerdere accounts te stemmen" en zijn er indien positief meer bijbehorende accounts die aldaar gestemd hebben daar en zijn er algemeen gesproken meer sokken? Ik wil de checkusers ook nog wijzen op een mogelijke link met deze gebruiker hierbij. Dit in verband met deze discussie waar sokken Xenon2 en BobdB pogen een foto te behouden geüpload door sok Juvarra. Deze gebruiker is hier niet meer actief onder deze accounts maar is een frequente sokpopmisbruiker en in het dossier staan gegevens die mogelijk aansluiting kunnen geven qua ISP enzovoorts. MoiraMoira overleg 23 okt 2015 08:31 (CEST)[reageren]
anonieme opmerking nier betrokken derde verplaatst naar overlegpagina
Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd Positief. Dit lijkt me een en dezelfde gebruiker vanaf mobiele dynamische reeks. Kan geen koppeling maken met andere gebruikers vanaf die range. Groucho NL overleg 23 okt 2015 10:01 (CEST)[reageren]
Uitgevoerd Uitgevoerd blokmatig afgehandeld. MoiraMoira overleg 23 okt 2015 10:09 (CEST)[reageren]