Gebruiker:Happytravels/Archief 2012.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Happytravels (overleg) 13 mrt 2012 05:05 (CET)

Hallo gebruiker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.319 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Misschien wat laat, maar daarom niet minder gemeend. Richard 17 jan 2012 16:41 (CET)

Champassak Champasak[bewerken | brontekst bewerken]

Beste,

U kan best even in overleg de bron aanleggen voor u drastige verandering :) Ja het is met een enkele s

Noot van Happytravels: In alle artikelen in vreemde talen op Wikipedia, wordt gebruik gemaakt van het woord Champasak met één s :)

Moest toch even twee keer lezen voor ik zag dat 'drastige' waarschijnlijk 'drastische' moest zijn ;) Richard 8 feb 2012 10:18 (CET)

Veel kleine bewerkingen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Frans Timmermans (politicus). Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! YoshiDaSilva (overleg) 27 feb 2012 11:21 (CET)

@YoshiDaSilva Hartelijk dank voor je tips. Ik zal beter mijn best doen :;) Happytravels (overleg) 2 mrt 2012 09:25 (CET)

Brouwerij Roman[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels, ik heb jouw wijzigingen bij deze brouwerij ongedaan gemaakt. Enkel eigen bieren worden specifiek vermeld bij de brouwerij anders zouden veel lijsten onoverzichtelijk worden. Seefbier is niet het enige bier dat in opdracht gebrouwen wordt. Ik heb dit wel vermeld op de pagina van Seefbier zelf, dat zou voldoende moeten zijn. Je hebt verder al goede bijdragen geleverd, doe zo voort! Mvg DirkVE overleg 11 mrt 2012 21:05 (CET)

OK, duidelijk. Dank voor je uitleg :) Happytravels (overleg) 13 mrt 2012 05:05 (CET)

Cassina-Kovacs-Kolman combinatie[bewerken | brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie Cassina-Kovacs-Kolman combinatie

Hallo Happytravels/Archief 2012., ik heb Cassina-Kovacs-Kolman combinatie ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreDoverleg 15 aug 2012 16:42 (CEST)

Verwijderingsnominatie Cassina-Kovacs-Kolman combinatie[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Cassina-Kovacs-Kolman combinatie dat is genomineerd door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120815 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 aug 2012 02:05 (CEST)

Aanvullingen Neil Armstrong[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels, vriendelijk bedankt voor de aanvulling op het artikel van de recent overleden maanloper Neil Armstrong! Even een berichtje om te laten weten dat dit niet onopgemerkt blijft. Groet, Grashoofd 28 aug 2012 10:21 (CEST)

Beste Happy,
Dank voor correcties! Overigens: wij hebben een Maan (met Hoofdletter), andere planeten hebben manen (kleine letter). Met vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 3 sep 2012 11:48 (CEST)

Politici en verkozen worden[bewerken | brontekst bewerken]

Dag. Let op met het plaatsen van artikelen over nieuwe politici. Het is nog maar de vraag of ze uiteindelijk daadwerkelijk in de 2e kamer komen omdat anderen voorkeurstemmen kunnen hebben etc. Dat geldt ook voor oude politici. Ik zou afwachten tot een partij de ledenlijst bekend maakt. Sonty (overleg) 13 sep 2012 13:46 (CEST)

Moord op de gebroeders De Witt[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn complimenten. Ziet er uitstekend uit. Mvg JRB (overleg) 28 sep 2012 23:24 (CEST)

Dank je, maar het kan beter ;-) Er is veel over Johan de Witt gepubliceerd, waarbij het opvalt dat veel details vaak anders zijn. Het vereist enige studie te doorgronden wat gebeurd is.Happytravels (overleg) 29 sep 2012 16:42 (CEST)
Johan de Witt is in de Nederlandse geschiedenis natuurlijk lange tijd (misschien nog wel een beetje) een controversieel figuur geweest; want regent, anti-Oranje, protestants en rijk. Door de tijden heen zullen de politieke, religieuze en sociale voorkeuren van de diverse auteurs misschien onbewust hun visie op de geschiedenis van en zeker de moord op Johan de Witt hebben gekleurd. Mvg JRB (overleg) 29 sep 2012 21:20 (CEST)

Constant de Rebecque[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Happytravels, wil je het lemma De Constant Rebecque in de gaten houden. Ik lig met twee liefhebbers van medailles in de clinch.Taks (overleg) 29 sep 2012 11:44 (CEST) Mvgroet.Taks (overleg) 29 sep 2012 11:44 (CEST)

Jolande Sap[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Happytravels,

Is het noemen van een opvolger van een politicus echt niet vermeldenswaardig op de pagina van laatstgenoemde, volgens jou? Zeker in het geval van 'Sapgate' lijkt het me vrij logisch om aan te geven wie de taken overneemt na zo'n abrupte stop (bijvoorbeeld omdat een lezer verder wil lezen over de verandereingen en ontwikkelingen onder de nieuwe partijaanvoerder). Vriendelijke groet, Afhaalchinees 9 okt 2012 11:23 (CEST)

Het lijkt mij inderdaad niet essentieel, aangezien verderop in het lemma een lijst in kader staat van alle fractievoorzitters, met Van Ojik achter de naam van Sap, als zijnde haar opvolger. Een encyclopedie moet denk ik niet in herhaling vallen. Daarnaast kan men het ook vinden door te kijken bij het lemma GroenLinks. Maar als je er op staat het toch te vermelden, zal ik je niet tegenhouden. Ik zag dat je een deel van de tekst weghaalde bij het 'stekkerincident'. ik wil daar graag weer een regeltje aan bijvoegen, maar zal er eerst de bronvermelding bij zoeken. Happytravels (overleg) 9 okt 2012 12:19 (CEST)
Wat betreft de stekkerdoos: dat werd in mijn ogen wel erg POV beschreven ('probeerde de show te stelen') en de passage 'van het inhoudelijke verhaal haalde niets de journaals' leek me hier ook niet erg passend: het lijkt me toch geen nieuws dat nieuws vandaag de dag draait om oneliners en soundbites. Afhaalchinees 11 okt 2012 13:34 (CEST)

externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Happytravels, ik zag bij toeval het kopje externe links in het lemma over Cornelis de Houtman, uit deze bewerking begrijp ik dat jij die hebt toegevoegd. Een link naar een andere wiki is niet echt een externe link, en eerlijk gezegd, dat engelstalige lemma is nogal mager als bron, dus mijn advies zou zijn, verwijder die. Peter b (overleg) 14 okt 2012 13:07 (CEST)

Toon bewerking ter controle[bewerken | brontekst bewerken]

hallo Happytravels, Het is goed, er zit een knop Toon bewerking ter controle onder het scherm bewerken. ChristiaanPR (overleg) 8 nov 2012 00:18 (CET)

Zwaard van Damocles[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels, mijn complimenten voor het gedetailleerde dossier dat je over gebruiker T.T. hebt aangelegd. Dat zal in de toekomst de encyclopedie beschermen tegen de uitwassen van de overlegstijl (en de bewerkingssamenvattingenstijl) van deze gebruiker. Glatisant (overleg) 18 nov 2012 20:31 (CET)

Foutje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Happytravels,

Gebruiker Taks is nu een echt artikel geworden, dat lijkt me niet de bedoeling.

Groeten, Sir Iain overleg 27 nov 2012 11:54 (CET)

Ik heb het idee dat je die pagina ergens anders wilde plaatsen, klopt dat? Jan Arkesteijn (overleg) 27 nov 2012 11:59 (CET)

Ja, foutje. Het was een arbcomverzoek. Pagina moet Nuweg. Wie vertel ik dat? mvg. Happytravels (overleg) 27 nov 2012 12:01 (CET)

Pagina lijkt al gedelete te zijn. Zal een nieuwe poging wagen. Bedankt mij erop te wijzen. mvg. Happytravels (overleg) 27 nov 2012 12:04 (CET)

Beste Happytravels,

Ik heb je pagina Gebruiker Taks verwijderd omdat deze op de verkeerde plek is geplaatst. Een dergelijk verzoek hoort op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok en niet in de hoofdnaamruimte. Als je de tekst niet meer zelf bezit moet je het mij maar even laten weten. Vr. gr., Kattenkruid (overleg) 27 nov 2012 12:06 (CET)

Dank je voor het verwijderen. Er was inderdaad iets misgegaan. mvg. Happytravels (overleg) 27 nov 2012 12:10 (CET)
Een nuwegverzoek kun je indienen door het sjabloon {{nuweg|reden}} te plaatsen. Kattenkruid (overleg) 27 nov 2012 12:15 (CET)

Verzoek bij de arbitragecommissie?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels,

Hier lees ik dat je een verzoek bij de arbitragecommissie hebt ingediend. Wij hebben echter geen verzoek ontvangen, niet op onze pagina en ook niet in onze mailbox. Wellicht gaat het om bovengenoemde verwijderde pagina.

Een zaak indienen kan op twee manieren: a) op onze pagina op wikipedia, zoals hier beschreven; b) via een e-mail naar . (De tekst van de mail zal doorgaans daarna door ons op Wikipedia geplaatst worden). Verzoeken die op een andere manier gedaan worden, worden niet in behandeling genomen.

Met vriendelijke groet, CaAl (overleg) 27 nov 2012 12:27 (CET)

Dank je wel CaAI. Inmiddels per e-mail verstuurd. mvg. Happytravels (overleg) 27 nov 2012 14:27 (CET)

Notificatie van de arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Happytravels,

De arbitragecommissie heeft de door u aangespannen zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/betreft arbcomverzoek over Gebruiker Taks aangenomen.

Namens de arbitragecommissie, Rik007 (overleg) 28 nov 2012 11:16 (CET)

Wikipedia:Samenvoegen/201211[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Happytravels, zou jij op Wikipedia:Samenvoegen/201211 eens naar beneden willen bladeren naar Isaac le Maire. Er bestaan twee artikelen over deze man, en Menke heeft verzocht ze samen te voegen. Dat is ook logisch, maar ik heb Isaac le Maire geschreven en Tichelaar Isaac le Maire en de VOC, nadat we elkaar al eens in de haren waren gevlogen. Omdat ik zag dat je je intensief met de De Houtman-broers hebt beziggehouden ben jij misschien wel degene die met voldoende kennis, voldoende afstand kan nemen om er een artikel van te maken. Is het wat voor je? Jan Arkesteijn (overleg) 10 dec 2012 16:29 (CET)

Beste Jan Arkesteijn en Happytravels, diezelfde gedachte had ik ook, dit aan Happytravels te vragen; ik had de gedachte alleen nog niet in daden omgezet maar ben blij dat Jan Arkesteijn dit nu heeft gedaan. vr. gr. Menke (overleg) 10 dec 2012 16:32 (CET)
Beste beiden, Inmiddels geantwoord bij het samenvoegverzoek! mvg. Happytravels (overleg) 12 dec 2012 11:02 (CET)

Hallo Happytravels, je schreef op het samenvoegverzoek dat je zou wachten tot tot samenvoeging besloten wordt. Ik geloof dat het zo niet werkt. Volgens mij wordt er niet na consensus "besloten", maar kan je gewoon samenvoegen als er geen zwaarwegende bezwaren zijn. En die zijn er niet. Dus wat let je? Jan Arkesteijn (overleg) 18 dec 2012 11:21 (CET)

OK, ik zal er morgen aan beginnen. Wellicht vandaag al wat. Vraagje: wil je nog die plattegrond bij Blasius plaatsen? mvg. Happytravels (overleg) 18 dec 2012 11:26 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Jan Arkesteijn (overleg) 18 dec 2012 13:55 (CET)

Hartelijk dank, HappyTravel, voor het uitstekende werk wat je hebt verricht op Isaac le Maire. Jan Arkesteijn (overleg) 20 dec 2012 22:58 (CET)

Jan Pieter Theodoor Huydecoper[bewerken | brontekst bewerken]

Beste HT, sorry voor mijn onnauwkeurigheden in dat lemma, en dús véél dank voor je terechte redactionele ingrepen! Groet van Paul Brussel (overleg) 14 dec 2012 12:26 (CET)

Beste Paul. Onnodig hoor, haha. Nee, juist veel dank jou voor jouw genealogische bijdragen. Ik moet nog even twee zaken uitzoeken en dan is dat lemma tig keer verbeterd. Mede dankzij jou! mvg. Happytravels (overleg) 14 dec 2012 12:35 (CET)

Elmina[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels, ik had zelf met Elmina van doen door de expeditie naar de westkust van Guinea (1869-1870) - vandaar! vr. gr. Menke (overleg) 14 dec 2012 16:35 (CET)

Okido! Ik heb al een van de afbeeldingen geplaatst. Kan niet echt iets beters vinden. Vond wel details van brieven van Huydecoper op internet. Voor morgen. mvg. Happytravels (overleg) 14 dec 2012 16:42 (CET)

Compliment![bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb groot respect voor het zeer goede, nuttige en zeer nodige werk dat je allemaal verricht. Alvast een muntje, helaas virtueel, voor alle inspanningen.... vr. gr. Menke (overleg) 28 dec 2012 15:51 (CET)

Haha. Dank je wel. Ik zal eens kijken wat ik er voor kan kopen. Hij is geloof ik nog uit de tijd van de goudstandaard. Ik knip hem snel even uit. groetjes Happytravels (overleg) 28 dec 2012 16:33 (CET)

Forten[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat je zoveel van de geschiedenis afweet: kan je eens kijken naar Lijst van forten? Ik heb gisteren de forten Nederlands fort (Pulau Pangkor), Fort Tolukko, Fort Oranye en A Famosa aangemaakt maar moet ik nu aparte kopjes op de lijst maken en is die lijst wel zo goed en volledig? Wat is jouw mening? Moeten we een apart lemma aan forten in de oost wijden? vr. gr. Menke (overleg) 29 dec 2012 08:42 (CET)

@Menke. Heb gekeken en de lijst is voor mij ietwat raar. Het lijkt een lijst te zijn voor alle forten ter wereld als ik op de titel moet afgaan. De lijst zelf beperkt zich tot nu toe voornamelijk tot forten in Nederland en België en een aantal forten in enkele andere landen. Het lijkt mij dat de titel wordt aangepast. Dat er aparte lijsten komen voor elk land. Men kan dan in elke lijst een kader met dp-links plaatsen onderaan de pagina die verwijst naar forten in andere landen. Zoiets. Aangezien landsgrenzen nogal eens veranderen, zou de titel kunnen luiden 'Forten in Nederland', etc. Zou men liever de titel 'Nederlandse forten' gebruiken, dan komen er een boel Belgische forten bij en veel in de voormalige kolonies en factorijen. Men zou zich kunnen beperken tot 'Forten in Nederland' en dan boven het door mij genoemd kader onder een kopje 'Zie ook' specifiek kunnen verwijzen naar groepen andere Nederlandse forten. Er is nog een lijst 'Fort in Nederlands-Indië' die ik gisteren per toeval bezocht heb. Daarnaast staan nog enkele forten los vermeld onder de categorie Vereenigde Oostindische Compagnie. Persoonlijk lijkt het mij dat er in Azië onderscheid gemaakt wordt aan wie de forten oorspronkelijk toebehoorden. De vier door jou aangemaakte lemma's zou ik dan willen categoriseren onder 'VOC-Forten'. Forten die vanaf 1816 zijn gebouwd, zou ik onder de noemer 'Forten in Nederlands-Indië' brengen. Als men een lijst 'Forten in Nederlands-Indië' maakt, kan men bij een tussenkopje 'Zie ook' vermelden welke andere specifieke groepen er zijn: Portugese forten, Engelse forten en VOC-forten, met daaronder de dp-links naar die lemma's. Allemaal natuurlijk op het grondgebied van voormalig Nederlands-Indië. Momenteel kan men niet altijd VOC-forten kwijt in de categorie Vereenigde Oostindische Compagnie. Er is namelijk een ondercategorie 'Nederlands-Indië'. Enkele VOC-forten staan daarom in de categorie 'Fort in Nederlands-Indië', maar toen vanaf 1816 de naam Nederlands-Indië officieel werd, bestond de VOC niet meer. Dat lijkt mij dus allemaal wat onduidelijk, ook omdat het grondgebied van Nederlands-Indië vele keren groter is dan dat van VOC-bezittingen in wat later Nederlands-Indië is gaan heten. Eventueel kan men een kader maken met een lijst 'VOC-forten' en 'Forten in Nederlands-Indië'. Overigens heb je de naam kota van Kota Belanda vertaald in fort. Een betere vertaling lijkt mij vesting. Kota staat voor vesting of stad. Kubu of benteng in het Maleis staat voor fort. Belanda zou ik anno 1670 vertalen als Hollander of Holland. Dan wordt het Hollander Vesting of Hollanders Vesting of Holland Vesting. Maar nog liever zag ik gewoon alleen de naam Kota Belanda in de kop. Dat is namelijk de momenteel gebruikte naam, zeg maar de officiële naam. 'Nederlands fort' of hoe je het ook noemen wilt, is slechts een vertaling. Dp-link van maken? Er is nu een Maleis lemma met Kota Belanda. Dat zou in ieder geval ergens in de linkerkolom kunnen komen te staan. mvg. Happytravels (overleg) 29 dec 2012 13:13 (CET)
@Menke. In alle vier de lemma's zou ik in het begin vermelden dat het om VOC-forten gaat, ofwel dat de VOC ze heeft gebouwd. Nu staat er dat Nederlanders dat deden. Dat suggereert volgens mij dat dit door de Nederlandse staat is gedaan. mvg. Happytravels (overleg) 29 dec 2012 13:40 (CET)

Portaal VOC[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Happytravels, ik heb vast een opzetje gemaakt; ik ben nog lang niet klaar maar ik moet zo weg: Portaal:VOC - als je wilt en je je verveelt (...) dan kan je er vast mee rommelen. vr. gr. Menke (overleg) 30 dec 2012 13:36 (CET)

@Menke, dat ziet er nu al fantastisch uit. Ook de goede kleur! Hartelijk dank! mvg. Happytravels (overleg) 30 dec 2012 15:14 (CET)
Ik heb het zoveel mogelijk (bij wijze van voorbeeld) ingevuld - maar jij kan beter beoordelen wat je er allemaal in wilt hebben. Voel je vrij te veranderen wat je ~maar wilt. vr. gr. Menke (overleg) 30 dec 2012 18:04 (CET)
Nog een tip: onze zeer goede en aardige collega, Gebruiker:ErikvanB, weet hoe je de randen rechter krijgt en eventueel de kleuren kan veranderen. Dat heeft hij heel erg mooi bij het Portaal:Louis Couperus gedaan. vr. gr. Menke (overleg) 30 dec 2012 20:03 (CET)