Overleg gebruiker:A3diet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij Wikipedia, A3diet! Een hoogleraar, da's weer eens wat anders dan scholieren en een loslopende portfoliomanager.;) We zien uit naar je bijdragen. Met vriendelijke groet, MartinD 21 dec 2005 15:13 (CET)

Artikelen en auteursrecht[brontekst bewerken]

Uw artikel Centrale plaatsen theorie is op de lijst met te verwijderen pagina's gezet in verband met de auteursrechten [1]. Zou u als u deze tekst zelf hebt geschreven (wat ik aanneem), dit kunnen aangeven in het artikel en op de verwijderlijst? Anders wordt de pagina binnen 2 weken verwijderd. Het is trouwens raadzaam om bij teksten die u plaatst aan te geven waar de tekst vandaan komt in het vakje onder het tekstvak voordat u het plaatst. Anders loopt u het risico dat het weer gebeurt. (indien u de tekst wel gekopieërd heeft en deze is niet van uw hand, dan verzoek ik u dit niet meer te doen)--hardscarf 23 dec 2005 11:02 (CET)

Hoi A3diet, mag ik je vragen om dat artikel, als je toch bezig bent, ook nog eens na te lopen op leesbaarheid voor bezoekers die minder deskundig zijn? Er is niet zoiets als "de typische Wikipedia-lezer", maar ik probeer mijn bijdragen zo te schrijven dat ze begrijpelijk zijn voor, pakweg, iemand aan het eind van het VWO, die niet een bijzondere affinitiet heeft met het vakgebied waar dat artikel over gaat. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, MartinD 23 dec 2005 11:14 (CET)
Ik heb het artikel zelf niet op deze lijst gezet, maar dat terzijde. Ik heb het artikel wat ingeleid en de auteurssituatie uitgelegd op de verwijderlijst.--hardscarf 23 dec 2005 14:45 (CET)
Overigens nog een verlaat welkom. Ik heb het welkomssjabloon maar bovenaan gezet. Ik hoop dat je het wat op weg helpt. --hardscarf 23 dec 2005 14:45 (CET)

Onze gemiddelde lezer[brontekst bewerken]

Hallo collega (als ik u zo mag aanspreken),

Dank voor de snelle reactie. Tja, voor wie schrijven we nu eigenlijk? Op zich zou het niveau van een eerstejaars student niet als "zwaar overtrokken" beschouwd moeten hoeven worden. Maar daarbij speelt wel dat de eerstejaarsstudent in een bepaald vakgebied toch wel een vorsprong heeft. Voor andere lezers, ook al hebben ze een voltooide VWO-opleiding, moeten we toch een tandje lager insteken, misschien. Ik spreek uit eigen ervaring: mijn artikel over Tracking error werd aanvankelijk afgekeurd als zijnde volstrekt onbegrijpelijk. OK, even slikken, maar ik hoor liever dit dan dat het resultaat van de eerste poging was geweest dat het gewoon niets toegevoegd had. En overigens blijft dit altijd enigszins een kwestie van "zoeken".

Met vriendelijke groet, MartinD 23 dec 2005 14:58 (CET)

Categorie Sociale Geografie[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, ik kwam vanavond tijdens het controleren van nieuwe bijdragen je artikelen over sociaal geografische onderwerpen tegen. Als stadssocioloog had ik me er al eens over verbaasd dat de ruimtelijke wetenschappen zo slecht vertegenwoordigd zijn op Wikipedia, dus ik ben blij dat je er werk van maakt. Omdat er nog geen categorie was waar jouw lemma's 'natuurlijk' in passen, heb ik de categorie Sociale Geografie aangemaakt. Ik hoop dat 'ie flink gevuld zal worden en zal zelf proberen ook wat bijdragen te leveren. Dat ben ik als ruimtelijk wetenschapper eigenlijk wel verplicht :) Ach, zo veel te doen en zo weinig tijd! Prettig verblijf op Wikipedia gewenst en vriendelijke groet van DrBorka 29 dec 2005 01:54 (CET)

Innovatiediffusie[brontekst bewerken]

Dit artikel heb ik eveneens op de Lijst met te verwijderen pagina's geplaatst, omdat het letterlijk van ergens anders is overgenomen. Groet,Bontenbal 30 dec 2005 17:59 (CET)

Excuus! Ik was te snel met oordelen, ik zag dat u de oorspronkelijke auteur bent. Excuses voor de overlast. Groet,Bontenbal 30 dec 2005 18:01 (CET)

Portaal:Geografie[brontekst bewerken]

Er is een portaal:Geografie voor alle artikelen met een relatie tot geografie. Als u het leuk vind zou u daar misschien kunnen kijken naar gewenste artikelen of het portaal misschien zelfs uitbreiden/herstructureren.--hardscarf 2 jan 2006 22:21 (CET)

De opzet van de structuur is, als ik het goed heb gezien in de geschiedenis, grotendeels opgezet door gebruiker:Effeietsanders (vertaald van de Franse wikipedia voor een deel waarschijnlijk zoals in de geschiedenis valt terug te zien). Het portaal wordt in principe bijgehouden door de medewerkers zoals die staan vermeld in Overleg Portaal:Geografie. Het portaal heeft echter al lange tijd geen echte structurele vernieuwing meer ondergaan. Ik vermoed dan ook dat men onder het motto Wikipedia:voel je vrij en ga je gang en gezien uw geografische achtergrond en ideën erover weinig tegenstand zult ondervinden als u wijzigingen voor wilt stellen. Het beste zou u dit kunnen doen op de overlegpagina van het portaal (nogmaals Overleg Portaal:Geografie). Het is wel handig om daarbij uw achtergrond te vermelden.
Ik heb de vragen hier even heen gekopieerd om het overleg op een plaats te houden (is een beetje de gewoonte op wikipedia, daar als mensen iets plaatsen op andermans overlegpagina, ze deze normalitair ook in de gaten houden).

Dus:
Vraag: Coordineert iemand de inhoud van dit portaal?

Het portaal wordt wel bijgehouden en uitgebreid, maar niet structureel, of althans niet merkbaar voor mij. Het portaal mist denk ik iemand die meer achtergrondkennis (of interesse ervoor) heeft. Bij het opzetten van dit portaal werd iets dergelijks ook al gezegd door andere gebruikers, dus daar heeft u mijns inziens een goed punt, maar goed.

Opmerkingen:

 • nieuwe artikelen Moet aangevuld worden met recente vernieuwingen. Gebeurt dat door een coordinator?
Als het goed is wel, maar dit is blijkbaar een beetje verwaterd. Ga dus gerust uw gang.
 • gewenste artikelen Absoluut niet duidelijk waarom juist deze onderwerpen hier staan. OP deze manier kun je een eindeloze lijst maken. Ik zou in ieder geval het regionale element verwijderen. Misschien meer zoeken in actuele geografische thema's?
Overleg hierover zou u het beste ook kunnen doen op de overlegpagina van het portaal of (als u een groter publiek wilt bereiken) in Wikipedia:De kroeg. Wat mij betreft mag u uw gang gaan: beter een indeling met een achterliggende reden die later altijd eventueel kan worden bijgeschaaft, dan een die niet consequent is.
 • geografie op onderwerp Indeling van de subonderwerpen niet consequent. Sommige onderverdelingen gaan naar subdisciplines, bij andere (bijv. economische geografie naar economische sectoren. Waarom is economische geografie geen onderdeel van sociale geografie?
Dat klopt inderdaad niet. (ik ben zelf student sociale geografie) Nog een reden om het portaal te herstructureren.;)
 • geografen Volstrekt willekeurige lijst. Dode en nog levende geografen door elkaar. Wellicht wenselijk om een indeling in tijd te maken. Aparte lijst van Nederlandse geografen.

Dit zijn zo wat opmerkingen. Voordat ik eventueel het portaal ga bijwerken, eerst even overleg dus.

Prima. Maar als u een aparte lijst wilt maken van Nederlandse geografen zou ik pleiten om ofwel een lijst aan te maken met en Belgische, en Nederlandse (en eventuele Surinaamse Geografen), of deze apart te plaatsen in eigen lijsten. Dit omdat dit een nederlandstalige wikipedia is. Er zijn met name ook veel Belgische wikipedianen actief.
Als u nog vragen heeft, dan zie ik dat wel :)--hardscarf 3 jan 2006 21:17 (CET)
Dat hoeft niet hoor, u kunt ook alleen een lijst maken van Nederlandse geografen. Als iemand later een lijst van Belgische (of Vlaamse, dat willen ze ook vaak) geografen wilt maken zal deze of gene dat zeker doen. Mig de Jong 5 jan 2006 16:10 (CET)

C.M. Kan[brontekst bewerken]

beste A3, is het niet logischer om mensen die bekend zijn onder hun initialen ook als zodanig weer te geven. Ik denk bijvoorbeeld aan C.M. Kan. Ik studeer zelf aan het C.M. Kan instituut. Maar de naam Marius is mij volsterkt onbekend. Dat is natuurlijk wel jammer. Voor 1950 waren de meeste mensen sowieso bekend onder hun initialen en achternaam. Mig de Jong 7 jan 2006 14:46 (CET)

Mijn excuses dat ik me hier even mee bemoei. Maar ik heb eigenlijk begrepen dat artikelen over personen in beginsel de volledige naam als titel hebben, dus "Everardus Gozewinus Jansen", met dan desnoods een of meer redirects, "Prof. Dr. E.G. Jansen", "Eef Jansen", en/of "Jansen, Everardus Gozewinus". Ik denk dat we op die manier zowel conform Wiki-conventies werken, als de grootst mogelijke kans hebben dat we treffers hebben op datgene wat de bezoeker als zoekterm opgeeft. MartinD 7 jan 2006 16:11 (CET)
Iig zodat je het weet: punten in namen van artikelen zij niet erg. Wle klopt de bovenstaande opmerking van Martin. Mig de Jong 7 jan 2006 19:22 (CET)

Redirect maken[brontekst bewerken]

Helemaal geen stomme vraag! Een redirect maak je door een nieuw artikel te beginnen, en dan daarin uitsluitend de tekst #REDIRECT plus de naam van het artikel waar de lezer naar toe moet worden gestuurd. Dus in het voorbeeld van hierboven: stel dat de normale pagina Everardus Gozewinus Jansen heet, maar we de kans groot achten dat er mensen op Eef Jansen gaan zoeken:

 • We hebben de pagina over Everardus enzovoort al klaar.
 • Eef Jansen in het zoekvenster tikken.
 • Dat leidt tot de mededeling dat er nog geen pagina van die naam bestaat, en de uitnodiging om dat te doen.
 • Daar als tekst alleen #REDIRECT Everardus Gozewinus Jansen in zetten, en opslaan.
 • Als er dan op Eef Jansen gezocht wordt, komt Everardus etc. op het scherm, met de toevoeging "Doorverwezen vanaf Eef Jansen."

Succes, en schroom vooral niet om verdere vragen te stellen. In het Gebruikersportaal is best een hoop informatie te vinden, maar in de loop van de tijd is het toch een beetje een lappendeken geworden, hier en daar. Met vriendelijke groet, MartinD 8 jan 2006 11:27 (CET)

Bloemetje[brontekst bewerken]

Bosje bloemen

Voor je constante stroom artikelen! MartinD 15 jan 2006 11:45 (CET)

Werk in Uitvoering[brontekst bewerken]

Beste Adri

Zojuist heb ik bovenin je artikel Sociale Geografie in Nederland na 1970 het sjabloon {{wiu2}} geplaatst, zodat iedereen kan zien dat je nog aan het artikel bezig bent en het geen "vroegtijdig verlaten project"is. Als je kaar bent, kun je dat sjabloon weer weghalen. Veel succes, ik vind het leuk om het één en ander te lezen over dit, voor mij onbekende, vakgebied! - Tjipke de Vries 22 jan 2006 14:34 (CET)

Bevolkingsgeografie en Demografie[brontekst bewerken]

Zouden deze niet beter samengevoegd kunnen worden? Ze worden volgens mij namelijk meestal synoniem aan elkaar gesteld. Op deze pagina wordt gesteld dat er wel een verschil is, maar op de Sociale Geografie opleiding van Groningen wordt ook migratie en ruimtelijke spreiding meegenomen onder de noemer demografie. Mijn vraag is daarom ook of dit onderscheid misschien verouderd is (afbakening vakgebied) of dat er wel een wezenlijk onderscheid bestaat. --hardscarf 28 jan 2006 11:39 (CET)

Het mag wat mij betreft ook worden gehandhaafd op deze manier, als maar bij bevolkingsgeografie duidelijk is dat officieel wel sprake is van het onderscheid ruimtelijk<->niet-ruimtelijk met demografie, maar dat in de praktijk de zaken synoniem worden gebruikt. Het ging er mij namelijk alleen om, om te weten te komen of er een verschil bestaat dat twee artikelen rechtvaardigt, wat blijkbaar theoretisch gezien wel het geval is. Maar als u een samenvoeging beter acht, heb ik daar ook geen problemen mee. --hardscarf 28 jan 2006 15:49 (CET)

RE: Categorie: Sociale Geografie[brontekst bewerken]

Hai A3diet, je hebt inderdaad niet stil gezeten! Als het goed is, moet je de categorie zelf kunnen aanvullen. Dat kan niet op de categoriepagina zelf, maar via de artikelen. In feite moet je elk lemma apart toevoegen aan de categorie door [[Categorie: Sociale Geografie]] onderaan de bewerkingspagina toe te voegen. Ik denk dat je het je wel zal lukken, maar zo niet: zeg maar welke artikelen je graag zou willen toevoegen dan zal ik het voor je doen. Vr. gr. DrBorka 2 feb 2006 14:59 (CET)

Dubbel categoriseren kan denk ik wel. Gewoon doen. Als iemand een betere oplossing weet merk je het vanzelf. DrBorka 3 feb 2006 09:47 (CET)

Hägerstrand[brontekst bewerken]

Hi A3diet,

"Wikificeren" is de opmaak van een artikel in overeenstemming te brengen met de standaard voor artikelen in de Nederlandse Wikipedia. Dit is beschreven in Help:Wikificeren.

Zo worden de woorden die voorkomen in de titel "vet" afgebeeld in het artikel zelf, zodat je onmiddelijk kan zien waar de term gedefineerd wordt.

Toen ik het artikel over Hägerstrand controleerde, viel het me op dat er veel termen in het artikel voorkomen waarover verdere artikelen in de Wikipedia bestaan, zoals bijvoorbeeld geograaf, Zweden, Lund en vele anderen. Het is de bedoeling dat de eerste keer dat je zo'n term in een artikel gebruikt er een link naar een artikel over de term van van maakt, zodat gebruikers "door kunnen klikken" naar artikelen over termen waar ze meer over willen weten.

De inhoud zag er verder goed uit! Veel plezier verder. --Jos-uit-boston 11 feb 2006 18:34 (CET)

Gentrification[brontekst bewerken]

Hai A3diet, ik heb je aanpassingen in het lemma gentrification gezien en denk dat het zo een duidelijk artikel is geworden. Het was overigens oorspronkelijk niet van mijn hand, hoor. Ik had het alleen ooit van een categorie voorzien en op mijn to-do lijstje gezet. Ik was er nog niet aan toegekomen. Ik vraag me af of revanchisme in dit lemma nog genoemd moet worden, of dat dat een eigen lemma verdient? Hoe denk jij daar over? Gr DrBorka 16 feb 2006 00:08 (CET)

Re: Recreatief medegebruik[brontekst bewerken]

Zie mijn antwoord op mijn overlegpagina. Voel je vrij om deze opmerking weer te wissen. Hij is slechts bedoeld als signalering. Siebrand 24 feb 2006 20:43 (CET)

Medisch toerisme[brontekst bewerken]

Hoi A3diet, ben je nog bezig met het artikel Medisch toerisme? Ik wilde het namelijk controleren op spel-, stijl- en taalfouten, maar wil geen bewerkingsconflict bij je veroorzaken als je op dit moment nog aan het artikel bezig bent. Groetjes, Sietske Reageren? 6 apr 2006 21:25 (CEST)

Ps.: mooi en veelbelovend artikel trouwens!

Alvast één wijzigingetje[brontekst bewerken]

Bedankt voor het berichtje terug! Ik heb alvast één wijzigingetje aangebracht:

"Zie ook: http://de.wikipedia.org/Badekultur" heb ik vervangen door "[[de:Badekultur]]. Een link naar de Duitstalige soortgelijke pagina verschijnt dan automatisch linksonderaan op het scherm. Misschien op zich niet zo'n heel goede wijziging van mij, omdat beide onderwerpen toch niet helemaal over hetzelfde gaan, maar dan heb je in ieder geval eens gezien hoe zoiets werkt! Groetjes, Sietske Reageren? 7 apr 2006 15:33 (CEST)


Toeristische geografie[brontekst bewerken]

Met de benaming kan ik het alleen niet eens zijn. Toeristsiche geografie is juist wel de goede en veelvuldig voorkomende benaming. Deze term komt vaker naar voren dan 'geografie van toerisme en recreatie. Wellicht is het faculteit gebonden, maar zowel op mijn toeristische opleiding als wel aan de faculteit van Sociale Geografie (UU) te Utrecht, als aan de faculteit van Aardrijkskunde van de Hogeschool wordt er gesproken van Toeristische geografie.Olga 21 sep 2006 10:34 (CEST)

Hoi! Ik wilde dan inderdaad een Re-direct voorstellen. Zodat ook via Toeristische geografie gezocht kan worden! Graag!!! Want naar mijn mening hoort die er zeker bij. Als je dat wil doen, heel graag. Groetjes Olga 22 sep 2006 14:42 (CEST)

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste A3diet,

Je hebt een of meer afbeeldingen geüpload op Wikipedia. Er is onduidelijkheid over de licentie of herkomst van deze afbeelding(en). Het kan bijvoorbeeld zijn dat auteursrechten worden geschonden, of dat er andere licenties worden gebruikt dan toegestaan volgens het beleid voor gebruik van media.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen is te vinden over welke afbeeldingen het gaat (kijk in het kopje behorend bij de datum van dit bericht). Daar staat ook een toelichting. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie.

Voeg nieuwe informatie alsjeblieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst. 23 okt 2006 21:06 (CEST)

Afbeelding:DeVooys 1974 emeritaat.JPG, Afbeelding:Cools 1979.jpg, Afbeelding:Keuning Mozaiek web.jpg[brontekst bewerken]

Hallo Adrie, zorg er bij het toevoegen van afbeeldingen aan deze wiki a.u.b. voor dat je voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan media zoals gesteld in het beleid voor het gebruik van media. De bovenstaande 3 afbeeldingen zijn genomineerd voor verwijdering op WP:VA. Om de Wikimedia Foundation te vrijwaren van eventuele aanspraken, voeren we een erg streng beleid t.a.v. afbeeldingen en overige media. Ik hoop dat je hiervoor begrip kunt opbrengen. We willen Wikipedia en de overige projecten echt vrij houden, zonder eventuele risico's. Groet, Siebrand (overleg) 7 nov 2006 14:50 (CET)

Hoi Siebrand, wat de foto's van De Vooys en Cools betreft een klein probleem: Ze zijn vrij van rechten, dat had ik ook geschreven, maar hoe regel ik dat nu officieel? Bij het uploaden krijg je daartoe een mogelijkheid, maar kan het ook achteraf? Iets anders bij de foto van een boekomslag. Valt zoiets onder copyright? A3diet 7 nov 2006 20:43 (CET)
Adrie, als je zelf de foto's hebt gemaakt adviseer ik het toevoegen van {{ewmulti}} (klik door voor een beschrijving). Zet die tekst gewoon in de pagina bij de afbeelding voor het toekennen van de licentie(s). Als je niet zelf de maker van de afbeelding bent en een toestemming voor gebruik hebt gekregen van de maker, dan adviseer ik gebruik te maken van {{cc-by-sa-2.5-nl}} of {{GFDL}}. Zorg in dat geval altijd dat de maker van de afbeelding wordt genoemd. Dat is verplicht. Plaats op de overlegpagina van de afbeelding van wie je wanneer permissie hebt ontvangen. Als die permissie per e-mail is ontvangen, stuur die dan bij voorkeur door naar een moderator, zodat we de permissie kunnen opnemen in een afgeschermd forum, zodat e.e.a. altijd is na te zoeken. Je kunt me e-mail doorsturen op siebrand AT wikipedia PUNT be. Groet, Siebrand (overleg) 7 nov 2006 23:10 (CET)

Kloosterkaart Noord-Groningen[brontekst bewerken]

Hoi collega, een zeer fraaie kaart! Maar ik heb het idee dat het ding ietsjes omvangrijk is voor gebruikers met een wat kleiner scherm. Volledigheidshalve dus even de vraag: ben je bekend met het fenomeen "thumbnail"? Dat is, wellicht ten overvloede, een verkleinde versie van een afbeelding, die "aanklikbaar" is, en zo'n klik leidt dan tot de afbeelding op de oorspronkelijke grootte. De code om zo'n thumbnail te maken is heel simpel:

[[Afbeelding:naam.jpg|thumb|right|300px|Toelichtende tekst]]

Uiteraard kan het aantal pixels ook anders zijn, hangt een beetje van de context af. Normaliter is 200px breedte voldoende (de hoogte wordt vanzelf aangepast), maar in dit geval zou iets meer ruimte te overwegen zijn.

Met vriendelijke groet, MartinD 22 nov 2006 14:39 (CET)

Ja, lijkt me prima zo! Met vriendelijke groet, MartinD 23 nov 2006 16:02 (CET)
Moi Adrie, ten eerste bedankt voor de kaart, en voor al je bijdragen. Alleen mbt de kaart, waarom Noord-Groningen? Het lijkt me dat je de hele provincie hebt opgenomen, welliswaar lagen de meeste kloosters in het noorden van de provincie, maar ik ben geneigd om de titel te wijzigen in Kloosterkaart van Groningen. Wat denk jij? Peter boelens 15 jan 2007 23:03 (CET)

Bollenkubus[brontekst bewerken]

Dag Siebrand, ik was verrast dat de bollenkubus was verwijderd. Had kennelijk de waarschuwing gemist. Ik heb expliciete toestemming van Gerard Hoekveld om het model in Wiki te zetten. Ik neem aan dat ik hem weer terug kan plaatsen, want zonder de tekening is het artikel niet goed te begrijpen. A3diet 27 nov 2006 11:31 (CET)

Adri, kan je hard maken onder welke licentie te afbeelding te gebruiken is? Hier geldt hetzelfde al voor de eerdere afbeeldingen die we hebben behandeld. De afbeelding is terug te plaatsen zonder dat je die opnieuw hoeft te uploaden. In vertrouwen doe ik dat nu, er vanuit gaande dat je de juiste toestemming regelt. Zie Afbeelding:Bollenkubus web.jpg. Groet, Siebrand (overleg) 27 nov 2006 11:36 (CET)
Heb op sjablonenlijst gekeken, maar kom daar niet goed uit. Ik zoek een mogelijkheid om aan te geven dat ik expliciete toestemming van mijn collega Prof.Dr.G.A.Hoekveld heb gekregen (telefonisch) om het model te plaatsen en vrij te geven in het PD. Kun je me een hint geven?
A3diet 27 nov 2006 14:01 (CET)
Adri, je kunt {{PD-reden|Vrijgegeven in het publieke domein door Prof. Dr. G.A.Hoekveld}}}

Notificatie van CommonsTicker[brontekst bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

 • MECU (log) verwijdert Image:52Degrees_a.jpg':' In category [[:category:Unknown as of 25 June 2007|Unknown as of 25 June 2007]]; no source;

-- CommonsTicker 9 jul 2007 20:17 (CEST)

Notificatie van CommonsTicker[brontekst bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

 • MECU (log) verwijdert Image:52Degrees_a.jpg':' In category [[:category:Unknown as of 25 June 2007|Unknown as of 25 June 2007]]; no source;

-- CommonsTicker 10 jul 2007 08:15 (CEST)

Historische geografie[brontekst bewerken]

Goedeavond Adrie,

Ik probeer de vorming van het Nederlandse landschap uit te beelden. Recent heeft het RACM toestemming gegeven om hun paleogeografische kaarten van het Holoceen hier op wikipedia bte plaatsen (zie Ontstaan van de Nederlandse ondergrond#Atlanticum). Nu is er na 800 natuurlijk het nodige gebeurd, maar dat valt denk ik meer onder de historische geografie. Onlangs heb ik Leefbaar laagland aangeschaft, wat al een aantal interessante kaarten bevat. Heeft u nog suggesties voor literatuur die de geschiedenis van de landschapsvorming weergeven? En ongetwijfeld kun u ook bijdragen aan verbetering van het artikel. Alvast bedankt, met vriendelijke groet, BoH 15 jul 2007 22:34 (CEST)

Hallo BoH
Geef me even tijd om naar literatuur te kijken voor historische geografie. Ik kom er op terug. Groet A3diet 16 jul 2007 07:58 (CEST)
Geweldig, mijn dank is groot! Groet, BoH 16 jul 2007 08:51 (CEST)
Hallo Boh, Ik ben uiteraard geen specialist, maar ik denk dat het volgende boek een goed overzicht biedt: S. Barends, H.G Baas e.a. Het Nederlandse landschap. Een historisch-geografische benadering, Matrijs, Utrecht, 9e druk 2005 (ISBN 90 5345 145 5). Het geeft bovendien per type landschap relevante literatuur.
Overigens.... in het stuk over de genese van het landschap zou je een link kunnen maken naar Fivelboezem in het gedeelte dat gaat over het ontstaan van het terpenlandschap. Groet A3diet 16 jul 2007 10:13 (CEST)
Ik was nog vergeten dat ook een lilnk naar Middag (landschap) nuttig kan zijn. A3diet 16 jul 2007 10:15 (CEST)
Dank u voor de suggesties, ik ga mij er in verdiepen! Met vriendelijke groet, BoH 16 jul 2007 10:18 (CEST)

Hoogland en Versteegh[brontekst bewerken]

Een mooie toevoeging. Ik vond het wel grappig om te lezen dat ze 10 jaar bezig zijn geweest met de bouw. Jaren geleden zocht ik via hun een huis, een van de panden die zij mij toen lieten zien was een voormalige kerk aan het Zuiderpark. Als ik het mij goed herinner, is al even geleden, hadden zij toen met dat pand ook al een dergelijk plan. Mooi dat er uiteindelijk toch iets bijzonders is gerealiseerd. Peter boelens 11 sep 2007 18:14 (CEST)

Keuning[brontekst bewerken]

Moi Adri, ik kwam toevallig langs het lemma over Keuning en zag daar een afbeelding van Mozaïek der functies. Hij maakt daarin een opmerking over de stad die mij intrigeert, wellicht weet jij op grond waarvan hij dat heeft geschreven. "De aanwezigheid van een Romeins palatium uit de 3e eeuw, alsmede van de in de 9e eeuw gebouwde, versterkte St. Walburgskerk, onderstrepen deze betekenis" (pagina 54). Wat de Sint Walburgkerk betreft lijkt het mij dat hij zich baseerde op inmiddels achterhaalde bronnen, maar waar het palatium vandaan komt weet ik niet. Peter boelens 19 sep 2007 16:58 (CEST)

Verwijderingsnominatie Widdama[brontekst bewerken]

Beste A3diet, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Widdama. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070927 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 28 sep 2007 02:12 (CEST)

Kleine voormalige borgen en steenhuizen[brontekst bewerken]

Dag, ik heb zojuist een van de drie uit de prullenbak gevist (daar was volkomen onterecht nuweg op geplakt). Ik weet niet of je al gezien had dat er op de verwijderlijst (Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071004#Toegevoegd_04.2F10:_Deel_1) een klein discussietje over stond? Misschien dat je daar nog wat er over wilt zeggen, dat zou de duidelijkheid omtrent het geheel ten goede komen. Mvg, Niels(F)? 4 okt 2007 19:24 (CEST)

PS: vooral de op het eerste oog arbitraire keuze om in 1,2,3 te verdelen schept de verwarring denk ik. Mvg, Niels(F)? 4 okt 2007 19:25 (CEST)
Dag NielsF. Ik was net bezig om naar de argumentatie te vragen voor die verwijdering, toen ik merkte dat je al ingegrepen had. Ik had inderdaad niet meer naar de door jou genoemde discussie gekeken. Voordat ik dat doe heel kort de gang van zaken: RonaldB had gesuggereerd een afzonderlijk lemma voor al die kleine borgen/steenhuizen te maken omdat de info voor elk van die borgen te gering was. Dat heb ik dus gedaan. Omdat ik vond dat de lijst dan weer erg lang werd heb ik hem opgeknipt en de noodzakelijke links gemaakt op de Lijst van voormalige borgen. groeten A3diet 4 okt 2007 19:32 (CEST)
Dag NielsF. Heb de discussie gezien. Lijkt me nu beter de drie lemmas samen te voegen. Ga daar mee aan de gang. A3diet 4 okt 2007 19:39 (CEST)

Bezienswaardigheid[brontekst bewerken]

Hoi. Ik heb je oude artikel Bezienswaardigheid genomineerd ter evaluatie, want ik vind het niet echt superoptimaal. Groetjes. — Zanaq (?) 16 okt 2007 13:54 (CEST)

Aardig van je dat je het aankondigt, want dat gebeurt niet altijd. Maar....je argument is wel erg mager. Wat moet ik nu met 'niet superoptimaal'? Dat is toch geen inhoudelijk argument? Als je aangeeft wat er niet goed aan is, kan het wellicht verbeterd worden. Groeten. A3diet 16 okt 2007 14:05 (CEST)
Ik wilde het wat aardiger formuleren dan mijn zakelijke melding in het sjabloon: nauwelijks een definitie, vol pov en trivialiteiten. De definitie aan het begin definieert niet echt, en het is niet overal even neutraal, en bij vlagen lyrisch, bijvoorbeeld: Dit uitzonderlijke karakter roept spontaan speculatie, droom en verbeelding op en dus spelen mythe en fantasie een belangrijke rol bij de voorstelling van toeristische bezienswaardigheden. Groet. — Zanaq (?) 16 okt 2007 14:11 (CEST)
Begrijp nu iets beter wat je wilt zeggen. Overigens iets wat als lyrisch wordt ervaren, hoeft nog niet onjuist te zijn. Maar goed. Het lemma grijpt terug op een klein stukje uit mijn afscheidsrede. Ik zal terug gaan naar de oorspronkelijke bronnen en nog eens nagaan wat sociologen als John Urry, Chris Rojek en Dean MacCannell over dit verschijnsel hebben gezegd. Wellicht wordt het daarna verbeterd. Geef me wel even wat tijd daarvoor. Groet A3diet 16 okt 2007 19:35 (CEST)
Heb vandaag een nieuwe versie gemaakt. A3diet 17 okt 2007 16:48 (CEST)
Ik heb het gezien. Dat ziet er erg indrukwekkend uit, dus ik heb de nominatie afgesloten. Groetjes. — Zanaq (?) 18 okt 2007 14:00 (CEST)

Bio's[brontekst bewerken]

Beste A3diet, Zou u omwille van de uniformiteit bij biografische artikelen eerst de geboorteplaats willen zetten en daarachter de geboortedatum. Bij Dirk Filarski heb ik dat al voor u gedaan. Vriendelijk dank en beste groet, We El 25 nov 2007 11:53 (CET)

Dank voor de tip, zal er voortaan aan denken A3diet 25 nov 2007 11:56 (CET)
Dank u wel! We El 30 nov 2007 10:16 (CET)

Heinemeijer of Heinemeyer?[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, ik vroeg me af of er zwaarwegende redenen zijn om de naam Heinemeijer met een y te spellen, zoals nu in het aan hem gewijde lemma. Ik heb de indruk dat hij zelf de varianten door elkaar gebruikte, wellicht met Heinemeyer bedoeld voor de buitenlandse lezers die moeite schijnen te hebben met onze lange ij. Een Feyenoord-oplossing, dus. In de catalogus van de UB van de UvA ([2]) wordt Heinemeyer als naamsvariant genoemd en is Heinemeijer de 'echte' naam. Het bij zijn emeritaat samengestelde Postmoderne aardrijkskunde (1987) is "geredigeerd ter gelegenheid van het afscheid van w.f. heinemeijer [..]"; je mag toch hopen dat alleen die onderkast postmodern was en niet de spelling. Ronald 25 dec 2007 13:26 (CET)

Hoi Ronald, Ik heb helemaal geen reden gehad om voor 'y' te kiezen. Inderdaad wordt het door elkaar gebruikt. Zijn proefschrift vermeldt 'y' en dat is nogal officiëel... Maar in zijn oratie van 1971 worden we als lezer zelf op dubbelspoor gezet: Op de omslag een 'y' en op het titelblad een 'ij' dus wat is wijsheid?? Groet. A3diet 25 dec 2007 21:31 (CET)
Tja, welke bron kunnen we als autoriteit beschouwen. Ik wou dat ik nog een telefoonboek uit de vorige eeuw had; daar zou de juiste naam in moeten hebben gestaan. Van der Wusten, die hem toch goed gekend heeft, gebruikt beide varianten: 'y' in het door jou aangehaalde in memoriam in Geografie, en 'ij' in de aan H. gewijde bundel Postmoderne aardrijkskunde. Nog meer verwarring: in de NRC wordt hij meestal geciteerd met een 'ij', maar in het in memoriam van juli 1999 gebruiken ze de 'y'.
Verdere onderbouwing van de 'ij': in de online database van bestuursdocumenten van de gemeente Amsterdam vond ik een benoeming van Heinemeijer tot lid van de Amsterdamse Raad voor de Stedebouw (1988) en een met Heinemeijer ondertekend arrest aan de gemeenteraad namens het Genootschap Amstelodamum (waar hij voorzitter van was). Een liber amoricum van de ASVS uit 1987 gebruikt de 'ij'.
Andere benadering: hij was een tijd getrouwd met de fotografe Annelies Romein, die een paar maanden geleden is overleden. In necrologieën voor haar wordt voor H. de 'ij' gebruikt. Via nummerzoek.com (een soort telefoonboek van Nederland) vond ik echter een A.L. Heinemeyer-Romein, woonachtig te Makkinga. Klinkt goed! Maar volgens de in memoria overleed Annelies in haar woonplaats Amsterdam...
Nog een andere benadering: op de site van het Amsterdamse Gemeentearchief staat de index van de zgn. gezinskaarten t/m 1939. Daar zitten alleen Heinemeijers tussen, geen Heinemeyers. Ik weet echter niet of dat bestand volledig is.
Ik heb dus het hele internet afgezocht ;) maar geen bron gevonden die alle andere overbodig maakt. Ik neig naar de 'ij', maar laten we het houden op de 'y', tot het tegendeel bewezen is. Ik zal een redirect maken voor de 'ij'-variant.
Al googelend ontdekte ik trouwens dat figureerde in Reves De avonden; lijkt me een vemelding waard. groet, Ronald 26 dec 2007 15:16 (CET)
Bewondering voor de inzet voor een 'ij'! Een redirect lijkt de beste oplossing. Hartelijke groet. A3diet 27 dec 2007 10:32 (CET)
Mag ik me tweeënhalf jaar later nog in deze discussie mengen? Op de website van het Stadsarchief Amsterdam kwam ik de persoonskaart van Willem Frederik Heinemeijer tegen. Onmiskenbaar dus ij. In de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek wordt eveneens ij als uitgangspunt genomen en y als naamsvariant. Mede gezien het bovenstaande van Ronald lijkt het me daarom juister uit te gaan van Heinemeijer en Heinemeyer als variant te zien.--Emelha 12 sep 2010 17:39 (CEST)

Afbeelding:DeVooys 1974 emeritaat.JPG[brontekst bewerken]

DeVooys 1974 emeritaat.JPG

Heb je toevallig nog ergens een mailtje liggen met toestemming voor het gebruik van de foto hier rechts? Multichill 6 feb 2008 16:50 (CET)

Helaas dat heb ik niet. De foto is verstrekt na een telefoontje met een van mijn oud-collega's (Dr. B.C. de Pater) die me nadrukkelijk verzekerde dat de foto vrij van rechten is. Groet. A3diet 7 feb 2008 15:43 (CET)


Woldzijlvest[brontekst bewerken]

Adri, mag ik je vragen je commentaar over de genomineerde verwijdering van Woldzijlvest - die ik vanmorgen op mijn overlegpagina las - nog een keer op de pagina Woldzijlvest te plaatsen? Je kunt het ook kwijt op de lijst van te verwijderen pagina's.Otto S. Knottnerus 29 feb 2008 12:19 (CET)

Otto, ik denk dat het niet meer nodig is, gelet op de reacties, groet, A3diet 29 feb 2008 15:05 (CET)


Sociale geografie[brontekst bewerken]

Hoi Adri. Ik kwam je naam tegen in de historie van het artikel Leon Adriaans, nadat ik vanavond een artikel heb opgezet over Jacques van der Heyden. Gezien je expertise in de sociale georgafie zou ik je graag twee vragen willen stellen. Ten eerste heb ik een tijd terug een artikel over G.J. Schoenmaker opgezet, omdat ik nogal gecharmeerd ben door zijn "Geografie : een methodologische inleiding". Op internet kan ik echter nauwelijks informatie over hem vinden. Dus ik vroeg me of jij iets meer informatie over hem hebt. Of dat hij zelfs niet echt wikiwaardig is?

Verder heb ik gezien, dat je een afbeelding van time-space path geupload heb met Bestand:Enkhuizen model web.jpg. Deze visualisatietechniek fascineert me (al enige tijd) bijzonder, maar ik kom hem hoogst zelden tegen. Nou vroeg ik me af of hier geen Engels wikipedia artikel over is? Naar mijn weten is het ook een uitvinding van Torsten Hägerstrand, maar het Engelse artikel noemt dit verder niet.

Ik zou het leuk vinden hier wat meer over te weten? Mvg. -- Marcel Douwe Dekker 21 jul 2009 02:46 (CEST)

Ik zie dat Adri Tijd-ruimtegedrag heeft aangemaakt, erg interessant. Op en is er Time geography waar dat artikel naar zou kunnen linken, maar dan is het misschien beter om Tijd-ruimtegedrag te hernoemen naar Tijdgeografie. Hoe denken jullie daarover? Groet, BoH 21 jul 2009 09:29 (CEST)
Ah, bestaat al. Ik heb de interwiki's toegevoegd. Groet, BoH 21 jul 2009 10:11 (CEST)
Hoi Marcel Douwe, Geef me even tijd een en ander op te zoeken. Kom er zo snel mogelijk op terug.A3diet 22 jul 2009 19:16 (CEST)
Hoi, Marcel Douwe hier ben ik weer.

• Over G.J. Schoenmaker heb ik niet veel info gevonden. Ik heb wel incidenteel contact met hem gehad in de jaren zeventig, toen hij, denk ik, werkzaam was bij de Leergangen in Tilburg. Hij woonde eind jaren negentig nog in Berkel Enschot. Dat is dus niet veel info. Of het lemma wikiwaardig is? In het algemeen huldig ik het principe dat over nog levende personen geen biografie in Wikipedia wordt opgenomen (uitgezonderd in brede kring erg bekende/belangrijke personen)

• Wat het lemma time-space betreft: het Enkhuizenmodel is (met meer info) gepubliceerd in het artikel over Cultural tourism and time-space behaviour dat ook vermeld staat in het lemma Tijd-ruimtegedrag. Het betreft hier wel een hypothetische situatie (meer een denkmodel).Indertijd heb ik samen met collega’s uit Eindhoven en Tilburg getracht meer greep te krijgen op de operationele problemen bij het onderzoek rond tijd-ruimte gedrag. Binnen een door NWO gesubsidieerd onderzoeksprogramma FUTRO zijn verschillende promotieprojecten uitgevoerd. Birgit Elands promoveerde in 2002 op ‘De toerist op het spoor. Onderzoek naar de tijd-ruimtelijke samenhang in toeristisch gedrag als expressie van een zoektocht naar betekenisvolle ervaringen’ (Wageningen, 2002). Ook is tijd-ruimte gedrag geanalyseerd onder mijn supervisie in een omvangrijk onderzoek in De Efteling in 1992. Over dit onderzoek is nauwelijks iets gepubliceerd behalve een omvangrijk intern rapport (het betrof in die jaren concurrentiegevoelig materiaal). Iets van de resultaten heb ik gepubliceerd in ‘Tourist Behaviour and the importance of Time-Space analysis, in: G.J. Ashworth & A.G.J. Dietvorst, Tourism and Spatial Transformations, CAB, 1995, pp. 163-183. In het algemeen kan worden gesteld dat dit type onderzoek zeer complex is en veel van de respondenten vergt. Omdat ik sinds 2001 met emeritaat ben heb ik het zicht op eventueel recente ontwikkelingen verloren.A3diet 22 jul 2009 21:01 (CEST)

Bedankt voor deze informatie. Ik kom hier graag nog op terug. Ik wil eigenlijk eerst vragen of U het heel bezwaarlijk vind als ik een Wikipedia artikel over U opzet, gezien U (net uitgesproken) principe. Ik was dit eigenlijk al van plan, omdat U werk mij zeer interesseert, en dit voor mij een manier is om het wat van dichterbij te bekijken. Ik heb ook gezien, dat Uw werk en naam op zo'n 40 wikipedia artikelen genoemd is. In dit geval, dat het werk van een wetenschapper zo verdeeld is, kan een biografisch artikel hier enige houvast geven. Ongeacht wie het is, overleden, met emiritaat of nog volop actief. Nu sta ik op Wikipedia niet bekend om mijn tact en normaal doe ik gewoon. Maar ik wil U niet tegen het hoofd stoten, vandaar deze vraag of U hiertegen grote bezwaren heeft? -- Marcel Douwe Dekker 22 jul 2009 23:11 (CEST)
Hoi, Marcel Douwe

Tja, dat is natuurlijk gelet op de gedane uitspraak wat moeilijk te beantwoorden, temeer daar ik als uitzondering stelde ‘bekendheid/belangrijkheid’……… Maar goed omdat je het toch al van plan was, ik heb er geen bezwaar tegen. Mocht je het gaan schrijven dan lijkt me dat je een paar tips kunt gebruiken:

• In het tijdschrift Geografie (Jrg 10, 5, oktober 2001, p. 45) heeft Ben de Pater een portret van mij geschreven onder de titel ‘Adri Dietvorst: van regionaal tot postmodern’ waarin mijn wetenschappelijke loopbaan wordt verdeeld in vier fasen.

• In mijn afscheidsrede ‘Het toeristisch landschap tussen illusie en werkelijkheid’ (Wageningen, 2001), geef ik een schets van de concepten die centraal stonden in mijn wetenschappelijk werk.

• In het Liber Amicorum dat mij werd aangeboden (Jaap Lengkeek en Lianne Boomars (eds), ‘Producten van verbeelding’, Wageningen, 2001, staat in het voorwoord van Lengkeek ook relevante info voor een biografisch getint lemma

Mocht je meer info willen hebben, ik hoor het wel. Groet, A3diet 23 jul 2009 14:16 (CEST)

Bedankt. Ik heb een eigen opzet gemaakt, zie Adri Dietvorst, vanuit secundaire bronnen en met verschillende citaten. Tzt zal ik deze literatuur verder bekijken om het artikel een stap verder uit te werken (Ik zie nu dat ik wel werk van Jaap Lengkeek gebruikt hebt). Ik ga altijd thematisch te werk, en tracht niet meer dan een sumiere inleiding te geven van elk thema. Ik hoop dat ik de plank niet al te ver mis heb geslagen (met het tweede model)...!? Correcties kunt U natuurlijk zelf doorvoeren, maar kunt U me ook doorgeven. Mvg. -- Marcel Douwe Dekker 24 jul 2009 01:00 (CEST)

Bollenkubus[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, ik heb de de afbeelding van de bollenkubus teruggeplaatst omdat ik uitga van je goede wil. Het blijft echter mogelijk dat in de toekomst iemand anders dat niet doet omdat de toestemming niet aan de huidige werkwijze voldoet, zie WP:TOESTEMMING daarvoor. Vandaar dat ik in mijn commentaar verzocht om, indien mogelijk, de toestemming te formaliseren. Mocht je hulp daarbij nodig hebben, vraag het gerust. Niels? 3 nov 2009 00:45 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Bollenkubus_web.jpg[brontekst bewerken]

Beste A3diet, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Bollenkubus_web.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091104 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 5 nov 2009 02:01 (CET)

Gerard Hoekveld[brontekst bewerken]

Hoi Adri, Ik heb de verschillende informatie die je over Gerard Hoekveld geschreven heb nu gebundeld in een biografisch artikel met enige aanvullingen. Ik zou het op prijs stellen als je dit nog eens kan controleren en wellicht hier en daar aanvullen. Mvg, Mdd 10 nov 2009 15:55 (CET)

Over toeval gesproken!!! Ik ben net sinds enige dagen bezig met het schrijven van een biografie van Hoekveld. Ik heb daartoe ook emailcontact met hem gehad (vooral over de copyright problemen met de bollenkubus-inmiddels is de email met zijn toestemming naar permissions-nl, het OTRS team, gestuurd-. Ik zal dus jouw artikel nog eens doornemen en ik denk dat ik wel wat aanvullingen ga aanbrengen. Hartelijke groet A3diet 10 nov 2009 17:26 (CET)
Niet echt toeval. Ik was juist op Hoekveld gekomen door het overleg rond de copyright problemen van de bollenkubus. Dit model heeft me bijzonder gefascineerd, en wekte mijn interesse in de maker. Na wat lezen bleek dat U eigenlijk al heel wat over Hoekveld geschreven had. Ik heb dat vooral samengevoegd, zoals ik in de eerste samenvatting ook heb weergegeven. Die notitiewijze (van de samenvatting) met bron en hoofdauteur is overigens volgens de nieuwste inzichten van het Copyright project op de Engelse Wikipedia. Ik dank U verder voor de aanvullingen en verbeteringen die U reeds gemaakt heb. Dat van het SISWO was een misinterpretatie van mij van deze bron. Dat lijkt me overigens wel een leuk verhaal van Hoekveld in "Even kennis maken". Ik vraag me trouwens wel af of dat klopt dat hij in 1971 al hoogleraar is geworden en in 1985 is overgestapt? Dat lijkt me ook wat onwaarschijnlijk? In ieder geval dank voor Uw vlotte reactie. -- Mdd 10 nov 2009 20:36 (CET)
Hoi Marcel, Het klopt echt wel dat Hoekveld in 1970 hoogleraar werd, zijn intreerede is van 29 januari 1971. En in 1985 volgde de overstap naar Utrecht omdat de geografie-opleiding aan de VU werd opgeheven. Ik zal die aanvullingen in de biografie overigens nog wel wat uitwerken. Ben ook van plan nog wat meer info te leveren over zijn wetenschappelijke arbeid. Groet. A3diet 11 nov 2009 11:19 (CET)

NuCommons: Bestand:Bollenkubus web.jpg[brontekst bewerken]

Bestand:Bollenkubus web.jpg is nu beschikbaar op Wikimedia Commons als Commons:File:Bollenkubus web.jpg. Commons is een centraal archief van vrije media die gebruikt kunnen worden op alle Wikimedia wikis. De afbeelding zal verwijderd worden van Wikipedia, maar dit heeft geen gevolg voor het gebruik in artikelen. Je kunt een afbeelding die is geüpload naar Commons op dezelfde manier gebruiken als een afbeelding geüpload naar Wikipedia, in dit geval: [[Bestand:Bollenkubus web.jpg]]. NB dit is een automatisch bericht. --Erwin85TBot 23 nov 2009 22:10 (CET)

Vraag[brontekst bewerken]

Beste A3diet, Ik heb een vraag aan je die buiten Wikipedia omgaat. Zou je mij je e-mailadres kunnen geven? tinus.heijmans [at} gmail.com. Dank.

Heb geprobeerd te mailen naar opgegeven adres maar emailadres werd niet herkendA3diet 14 jul 2010 16:05 (CEST)
Wat merkwaardig, het is mijn vaste adres. Heb je misschien per abuis de punt achter com of de spaties meegenomen in het adres?

Marc de Smidt[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, ik heb je artikel Marc de Smidt ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora 12 sep 2010 15:09 (CEST)

Beste Agora, ben wel wat verbaasd om te zien dat het lemma ineens de status 'werk in uitvoering' krijgt. Het is niet eerste keer dat ik een artikel plaats over een geograaf en ik dacht de gebruikelijke conventies in acht genomen te hebben. Kortom: ik heb wel behoefte aan enige verduidelijking, zou die gegeven kunnen worden? A3diet 12 sep 2010 15:14 (CEST)
Dag A3diet, uiteraard. Zoals op de lijst zelf al aangegeven is het lemma niet echt neutraal en lijkt het ook wat point-of-view in deze vorm. mvg Agora 12 sep 2010 15:57 (CEST)
Dag Agora, bedankt voor de toelichting. Ik heb het nog een keer nagelezen, maar ik kan niet ontdekken dat het 'niet neutraal' zou zijn. Waar sprake is van uitspraken als 'belangrijk','grote invloed' etc. is dat niet alleen mijn eigen waarneming uit die jaren, maar ook die van zijn collega's zoals neergelegd in het boek "Geografische variaties'. A3diet 12 sep 2010 16:27 (CEST)
Dag Agora, Zoals ik ook al op de verwijderpagina heb aangegeven, kan ik niet ontdekken waarom dit lemma 'niet neutraal' zou zijn. Je hebt het volgens mij ten onrechte op de verwijderlijst geplaatst. Wat mij betreft kan het daar weer van af. --Emelha 12 sep 2010 17:18 (CEST)
Dag A3diet, ik heb het hele lemma nog eens nagelezen en mijn voornaamste bezwaar zit 'm in de in mijn ogen vrij jubelende tweede alinea onder loopbaan die niet direct onderbouwd wordt. Dit in combinatie met zeer uitgebreide stuk onder Wetenschappelijk werk en de lange publicatie selectie (op basis waarvan zijn deze zo belangrijk en vooral artikels of hoofdstukken in ..), kwam het op mij niet erg neutraal en wat point-of-view over. Dat Utrechtse collega's in krachttermen positief zijn, is overigens misschien ook niet de meest objectieve graadmeter alhoewel natuurlijk ook expert in het vakgebied. Al met al denk ik dat met een paar kleine aanpassingen hier makkelijk een keurig lemma van te maken is dat vast voortijdig doorgehaald kan worden op de lijst. mvg Agora 13 sep 2010 11:15 (CEST)
Dag Agora, dank voor de toelichting. Eerlijk gezegd zie ik het jubelende niet zo in alinea 2, maar ik zal een poging doen deze passage wat te versoberen. De selectie van de publicaties was niet zo eenvoudig (hij heeft meer dan 300 titels op zijn naam staan, al dan niet in combinatie met anderen. Ik heb dus geselecteerd wat ik zelf in die jaren als interessant beschouwde, wel wat subjectief wellicht...). mvgrA3diet 13 sep 2010 11:53 (CEST)
Dag A3diet, ik heb zojuist de nominatie doorgehaald. Het is nu zeker een net lemma. Is er voor de vrij lange literatuurlijst niet extern een link naar zijn volledige werk? mvg Agora 15 sep 2010 10:36 (CEST)
Ik wil hierbij Agora bedanken voor deze feedback. Ik denk overigens ook dat een kortere literatuurlijst de leesbaarheid van het geheel vergroot. Er is een andere manier om ongeveer hetzelfde te zeggen. Ik zal dat in het artikel doorvoeren, en de oorspronkelijke lijst van A3 naar de overlegpagina copieren. -- Mdd 15 sep 2010 13:38 (CEST)
Dag Agora en Mdd: Zo komt het toch nog goed, bedanktA3diet 15 sep 2010 17:10 (CEST)

Heinemeijer of Heinemeyer 2[brontekst bewerken]

Beste A3diet, Mag ik me tweeënhalf jaar later nog in deze discussie (zie boven) mengen? Op de website van het Stadsarchief Amsterdam kwam ik de persoonskaart van Willem Frederik Heinemeijer tegen. Onmiskenbaar dus ij. In de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek wordt eveneens ij als uitgangspunt genomen en y als naamsvariant. Mede gezien het bovenstaande van Ronald lijkt het me daarom juister uit te gaan van Heinemeijer en Heinemeyer als variant te zien.--Emelha 15 sep 2010 21:40 (CEST)

Beste Emelha, Lijkt me vrij overtuigend. Dus wat mij betreft geen probleem. IJ officiëel en y als redirect.A3diet 16 sep 2010 11:05 (CEST)
Beste A3diet, Lijkt mij ook. Doe je het zelf of zal ik dat klusje voor mijn rekening nemen?--Emelha 16 sep 2010 18:10 (CEST)
Beste Emelha, ik ben niet zo handig met redirects en het omzetten van een lemmatitel. Zou jij het willen doen? Bedankt. A3diet 17 sep 2010 12:48 (CEST)
Beste A3diet, Mijn handigheid is een stuk toegenomen, want veel ervaring had ik er ook nog niet mee. De verwijzingen op andere pagina's zijn eveneens aangepast. Ik denk/hoop dat het zo in orde is.--Emelha 17 sep 2010 17:29 (CEST)
Beste Emelha, Ziet er prima uit, bedankt!A3diet 17 sep 2010 19:31 (CEST)

Aduarderdiep[brontekst bewerken]

Moi Adrie, ik weet niet of je hier nog wel eens kijkt, maar ik vraag het toch maar. Vorige week zag ik een item langskomen op TVNoord waarin de historische vereniging Aduard, als ik het goed zag, iets vertelde over de vondst van een, als ik het goed begrepen heb, fragment van een houten fundering van een eerdere brug bij de Steentil over het Aduarderdiep. Uit die vondst zou geconcludeerd kunnen, en volgens de vereniging moeten, worden dat het diep ruim 100 jaar eerder werd gegraven, collega Hardscarf heeft dat ook al verwerkt. Omdat jij ooit het lemma over het Aduarderzijlvest hebt aangemaakt was ik wel benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt. Peter b (overleg) 27 feb 2013 00:14 (CET)

moi peter. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog maar incidenteel iets doe op Wikipedia. meestal betreft dat een biografie van een geograaf. De geschiedenis van Groningen zit niet meer in mijn blikveld. Ik kan dus niet zoveel zinnigs zeggen over de kwestie die jij aanhaalt. hartelijke groet, A3diet

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 06:29 (CET)

Hi Romaine, Ik ben al geruime tijd niet meer actief op Wikipedia, zelfs zo inactief dat ik de spelregels voor een redactioneel correct antwoord al weer vergeten ben. Ik heb wel veel biografieën geschreven van geografen en schilders maar bij politici voel ik me toch niet deskundig genoeg. Groetjes. ~~A3diet

Heiligen[brontekst bewerken]

Ik heb een vraag n.a.v. dit artikel. Ik ken de term heiligengeografie niet en kan het ook niet op Google terugvinden. Bedoel je hagiologie? Gr. RONN (overleg) 2 mrt 2015 16:53 (CET)

Ik vond de term in het In memoriam dat Heslinga schreef voor Fockema Andreae. Ik vond het wel wat vreemd, maar heb het niet nagetrokken. Hagiologie lijkt me niet waarschijnlijk. Het beste is, de term uit de tekst te halen. Ben overigens een jaartje of twee van Wikipedia los geweest en vergeten hoe ik een overleg onderteken.....groet
Bedankt voor je antwoord en welkom terug. Ondertekenen doe je met ~~~~ Gr. RONN (overleg) 2 mrt 2015 23:40 (CET)

Plaats kopje[brontekst bewerken]

Beste A3diet,

Zou je voortaan je vraag op mijn overlegpagina willen plaatsen en niet op mijn archief voor oud overleg? ;) Ik heb het verplaatst naar mijn gewone overlegpagina.

Met vriendelijke groet,

Wwian1 (overleg) 27 apr 2015 07:32 (CEST)

Sorry, dank je wel voor het verplaatsen. Zag dat er inmiddels aan gewerkt is. A3diet (overleg) 28 apr 2015 10:22 (CEST)

Edward W. Soja[brontekst bewerken]

Hallo A3diet, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Edward W. Soja. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Fred (overleg) 17 okt 2017 21:11 (CEST)

Dank je Fred Lambert. Ik heb op die pagina al een reactie geschreven. Mochten er bezwaren blijven dan kan ik de tekst natuurlijk altijd inkorten/versoberen. Omdat het zo'n abstracte kost is, had ik me meer ruimte veroorloofd om een en ander duidelijk te maken. A3diet (overleg) 17 okt 2017 21:31 (CEST)

Sociale geografie in Nederland[brontekst bewerken]

Dag Adri,

Op het moment zijn er een reeks artikelen over de sociale geografie in Nederland. Een aantal daarvan zijn zeer kort, wat bij mij de vraag deed opkomen waarom niet alles in een artikel is ondergebracht. Wat is daar de gedachte achter geweest? Groet, BoH (overleg) 21 jun 2018 12:46 (CEST)

Dag. Omdat ik de laatste tijd minder actief ben op Wikipedia een wat laat antwoord. Ik had ooit aansluitend op wat er al op Wikipedia stond onder Sociale geografie een inleidend overzicht gemaakt met daarin de verwijzingen naar deelartikelen. Anders zou het gedeelte over de ontwikkeling van de sociale geografie in de 19e en 20e eeuw veel te groot zijn geworden. Om dezelfde reden is het lemma Nederlandse Sociale geografie ook weer inleidend met verwijzingen naar lemma's over de periode 1900-1960 en de periode na 1970. Groet A3diet (overleg) 28 jun 2018 09:10 (CEST)

Klooster te Ezinge[brontekst bewerken]

Beste A3diet, Opgegroeid in Ezinge en geobsedeerd door haar geschiedenis, ben ik in veel bronnen tegengekomen dat daar een klooster moet hebben gestaan. Ik kan me dat slecht voorstellen en na het doorspitten van heel veel "google-books" teksten heb ik nu de theorie dat door een slordigheid in een pauselijke bul van 1561 (waarop eigenlijk alle informatie rondom het bestaan van het klooster lijkt te zijn gebaseerd), de plaatsnamen "Ezinge", "Assen" en "Esens" (Ost-Friesland) door elkaar zijn gehaald. Aangezien ik op uw schematische kaart van kloosters in Groningen onder Groningen "Essen" zie staan, een naam die ook steeds aan het klooster in Ezinge wordt gegeven (naast "Ezen" en "Maria's-kamp"), dacht ik dat u misschien wel iets meer wist over het eventuele bestaan van een klooster in Ezinge. Als u geïnteresseerd bent om hier verder over te praten, of screenshots te ontvangen van de teksten die ik heb verzameld, kunt u mij emailen op ruben.binnendijk(apestaart)gmail.com.
Met vriendelijke groet,
Ruben
Bovenstaande overlegbijdrage werd geplaatst op 4 okt. 2018 om 11:39 uur door Frisius.

Kroegdiscussie over sociografie[brontekst bewerken]

Beste A3diet, mocht je hier toevallig langskomen: in de Kroeg vindt momenteel een discussie plaats waar je denk ik zeker wat bij zou kunnen dragen. Zier hier. Mvg, Leo CXXIV (overleg) 26 jan 2019 16:06 (CET)