Overleg gebruiker:LucasdB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Coachingsprogramma

LucasdB volgt het coachingsprogramma. De coach is DirkVE.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst DirkVE op de hoogte te stellen.

Lucas dB
Hallo mensen! Goede nacht gehad? Als je vergeten bent de kalender af te trekken, hier staat welke datum het is: Het is vandaag 21 - 05 - 2018.
Wilt u overleggen? Dat kan op mijn overlegpagina.
Cabinet Member.svg Gebruikerspagina Nuvola apps filetypes.png Overleggen Crystal Clear app personal gray.png Over mij Nuvola apps ksig.png Handtekening (2) Nuvola apps kwrite.png Kladblokken Nuvola apps kservices.png Tools Nuvola apps iconthemes.png Eigen Sjablonen

Nuvola apps kate.png Een paar regels

Om het overleg op deze pagina goed te laten verlopen, vraag ik uw aandacht voor het volgende:

  • Wanneer u hier een vraag stelt, wordt die vraag ook hier beantwoord.
  • Op opmerkingen/vragen van mij die ik op andere overlegpagina's plaats kan daar worden gereageerd.
  • Ik vraag u bij het plaatsen van uw vraag/opmerking reeds geplaatste andere berichten intact te houden.
  • Vergeet alstublieft niet om uw bericht te ondertekenen met vier tildes (~~~~). Niet ondertekende bijdragen worden door mij ondertekend middels het sjabloon {{afzx}}.
  • Indien u een reactie plaatst op een reeds geplaatste vraag of opmerking, vraag ik u, om alles overzichtelijk te houden, in te springen.
  • Berichten aan mijn IP-adressen worden terstond verwijderd. Deze adressen hebben allemaal hun eigen overlegpagina.

Klik hier om een nieuw kopje aan te maken.

Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht


Nieuwe archiefpagina

In antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Fijn om te horen, LucasdB. U bent van harte welkom. Als u ergens vragen over heeft, stel ze gerust. Dat kan hieronder, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk. De links in bovenstaand welkomstbericht komen misschien ook van pas bij het doen van uw eerste bewerkingen. Veel plezier gewenst! Vriendelijke groet,

Woody|(?) 15 apr 2014 17:09 (CEST)

 

Dankjewel, Woody. Zou ik misschien Administrator (of later) kunnen worden? Ik weet veel van spelling af; ik heb VWO Gymnasium gedaan. Nog vriendelijkere groet :),

LucasdB (overleg) 15 apr 2014 20:28 (CEST)

Administrator worden is nu nog niet aan de orde. Op deze pagina kunt u lezen wat de voorwaarden zijn: u moet minstens zes maanden actief zijn en meer dan 1000 bewerkingen gedaan hebben. Bovendien kunt u vervolgens alleen via verkiezingen daadwerkelijk moderator worden, waarbij u 75% of meer van de stemmen vóór moet hebben. U moet dus vertrouwen hebben van een aanzienlijk deel van de gemeenschap en dat is moeilijk als u nog maar net begonnen bent. Op dit moment is dat dus iets te ambitieus.
Met VWO Gymnasium en goede kennis van de Nederlandse spellingsregels denk ik dat u vooral inhoudelijk veel kunt toevoegen. Ik zou me dus in eerste instantie daarop richten. Overigens kunnen moderators niet heel veel meer dan gewone gebruikers. Ze kunnen andere gebruikers blokkeren en artikelen verwijderen en worden door veel gebruikers vergeleken met conciërges. Woody|(?) 15 apr 2014 20:37 (CEST)
Oké, daar ga ik me op richten. Trouwens, kan je me een beetje helpen met mijn gebruikerspagina? Ik wil dat hij net zo mooi wordt als die van jou. Zou erg leuk zijn. LucasdB (overleg) 15 apr 2014 20:45 (CEST)
Je kunt de pagina Gebruiker:LucasdB/Kop op je gebruikerspagina als sjabloon invoegen door middel van de code: {{Gebruiker:LucasdB/Kop}}. (Een sjabloon wordt geplaatst door middel van dubbele accolades ({ }) aan weerszijden, terwijl links naar andere pagina's op Wikipedia met dubbele blokhaken ([ ]) gemaakt worden.) De code op mijn eigen gebruikerspagina was een beetje onoverzichtelijk geworden dus ik heb een en ander naar subpagina's verplaatst en terug ingevoegd als sjablonen. Eigenlijk is mijn gebruikerspagina een tabel, geschreven in HTMl. Ik weet niet hoe bekend je bent met HTML, maar van mij mag je het gewoon kopiëren en aan je eigen behoeften aanpassen. Woody|(?) 15 apr 2014 21:03 (CEST)
Dat kan ik je zo zeggen; ik weet weinig tot niks over HTML. Dankjewel dat ik jouw gebruikerspagina mag kopiëren! Ik ga er iets moois van maken! Is het eigenlijk toegestaan om een sjabloon te maken voor je eigen gebruikerspagina? LucasdB (overleg) 15 apr 2014 21:05 (CEST)
Sjablonen in de sjabloonnaamruimte (waar 'Sjabloon:' voor staat zoals bij Sjabloon:Infobox plaats) zijn eigenlijk alleen bedoeld voor gebruik in artikelen. Een sjabloon aanmaken speciaal voor je eigen gebruikerspagina is in principe niet de bedoeling. Nodig lijkt het me ook niet. Wat wou je precies doen? Woody|(?) 15 apr 2014 21:09 (CEST)
Ik was er niks mee van plan, gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid. heb je een tip voor me om HTML te leren? LucasdB (overleg) 15 apr 2014 21:13 (CEST)
Ik heb het zelf op de middelbare school geleerd, maar er staan ook zat cursussen online (bijvoorbeeld deze). HTML heb je overigens niet nodig om Wikipedia te kunnen bewerken (wij gebruiken wikitekst). Woody|(?) 15 apr 2014 21:16 (CEST)
Oke! LucasdB (overleg) 15 apr 2014 21:26 (CEST)

Hoi![bewerken]

Hoi Lucas! Ik zag je aan je pagina werken, dus ik dacht: laat ik hem eens begroeten! Veel plezier op Wikipedia. Kulter20 (overleg) 15 apr 2014 21:10 (CEST)

Dankjewel Kulter20! Zou ik mogen weten hoe ik een handtekening maak? Dankje!
Zie Sjabloon:Handtekening voor een stapsgewijze uitleg. Woody|(?) 15 apr 2014 21:17 (CEST)
Oke, dankje Woody! LucasdB (overleg) 15 apr 2014 21:17 (CEST)
Dat wilde ik net gaan aanreiken, thanks Woody. Kulter20 (overleg) 15 apr 2014 21:18 (CEST)
Ik heb mijn handtekening ook! :D
Mooi Lach Vergeet je niet 'm ook te gebruiken? Knipoog Woody|(?) 15 apr 2014 21:37 (CEST)

Navigatie[bewerken]

Hoi Lucas. Hopelijk vind je het niet erg dat ik hier wat heb veranderd in je navigatie. Wat je toevoegde zorgde ervoor dat de tabel niet goed werd afgesloten. Daardoor denkt het systeem dat alles wat na de navigatie volgt nog in de tabel hoort en komen je gebruikers- en overlegpagina er heel raar uit te zien. Ik zou even kijken op de pagina Help:Gebruik van tabellen om te zien hoe tabellen worden gemaakt in wikitekst. Hoe de navigatie is opgebouwd is namelijk relatief ingewikkeld en moeilijk te doorgronden (met style= bla bla en #ifeq en dat soort dingen) als je nog niet weet hoe een simpele tabel er in wikitekst uitziet.

De basis is eigenlijk gewoon één rij verdeeld in zes kolommen:

Gebruikerspagina Overlegpagina Over mij Handtekening Kladblokken Tools

Vervolgens is er allerlei franje omheen gemaakt. Met name het gebruik van #ifeq is lastig (zie ook hier). De opmaak is:
{{#ifeq: string 1 | string 2 | waarde als gelijk | waarde als verschillend }}

Het zorgt voor het effect dat de onderste rand van een cel verdwijnt als je op die pagina bent (zie hierboven op je overlegpagina dat de onderste rand onder de cel 'Overlegpagina' weg is, maar als je naar je gebruikerspagina gaat is dat het geval bij de cel 'Gebruikerspagina').

De code border-bottom:2px solid #{{#ifeq:{{FULLPAGENAME}}|Gebruiker:LucasdB|FFFFFF|000000}} betekent: de onderste rand is 2 pixels dik. De kleur is wit (FFFFFF) als de paginanaam (FULLPAGENAME) gelijk is aan 'Gebruiker:LucasdB'. Als dat niet het geval is, is de kleur zwart (000000).

Maar dat is dus behoorlijk ingewikkeld (zelf heb ik er onlangs behoorlijk mee zitten prutsen bij het maken van een sjabloon). Overigens wel belangrijk: je ziet in de code steeds terugkomen: "width=16.67%". Als je een nieuwe cel toevoegt, zoals jij hier probeerde te doen, moet je die waarden veranderen zodat de tabellen nog allemaal even breed zijn. (bij zes cellen is het 100%/6 = 16,67%, bij zeven cellen wordt dat 100%/7 = 14,29%).

Maar volgens mij probeer ik nu teveel tegelijk uit te leggen. Kijk eerst maar even naar Help:Gebruik van tabellen om de basis te leren. Mvg, Woody|(?) 16 apr 2014 12:24 (CEST)

Oh, echt heel erg sorry. Ik vind het echt geen probleem dat je dat hebt gedaan, hoor. Dankjewel dat je het zo geformuleerd hebt, op Wikivoyage had ik ook een foutje gemaakt en dat schreef de moderator echt als een aanval. Mijn excuses. Mvg, LucasdB (overleg) 16 apr 2014 16:02 (CEST)
Btw, je mocht voor je gebruikerspagina toch geen sjabloon maken? LucasdB (overleg) 16 apr 2014 16:05 (CEST)
Excuses zijn nergens voor nodig Knipoog, je eigen naamruimte is bij uitstek de plek waar je dit soort foutjes mag maken, zeker als je nog aan het uitzoeken bent hoe alles werkt. Aan wat voor sjabloon zat je precies te denken? Woody|(?) 16 apr 2014 16:08 (CEST)
Ik ben een eigen sjablonen pagina aan het maken; als ik dat sjabloon invoeg, zou dat wel handig zijn, want dan heb ik meteen alle kopjes. LucasdB (overleg) 16 apr 2014 18:01 (CEST)
Ik geloof niet dat ik het helemaal begrijp, maar als je een sjabloon wilt maken in je eigen naamruimte om die vervolgens ook in je eigen naamruimte te gebruiken moet dat geen probleem zijn. Een sjabloon maken in de sjabloonnaamruimte voor gebruik in de eigen naamruimte, dat is in principe niet de bedoeling. Woody|(?) 16 apr 2014 18:20 (CEST)
Nou je begrijpt het helemaal goed; ik dacht dat je nooit een sjabloon mocht maken om te gebruiken in je Gebruikerspagina. Btw, kan je me helpen met mijn Navigatie? Ik wil namelijk een extra kopje, voor Eigen Sjablonen. Je mag dus ook een sjabloon maken in je gebruikersnaamruimte en hem gebruiken in je sjabloonnaamruimte? Ja sorry, ik wil gewoon goed worden met Wikipedia :/. LucasdB (overleg) 16 apr 2014 18:24 (CEST)
Is dit het gewenste resultaat? Als je de afbeelding wilt vervangen kun je misschien hier iets vinden. Woody|(?) 16 apr 2014 18:31 (CEST)
Ja! Helemaal! Dankjewel Woody! Maar ik mag dus gewoon sjablonen maken? LucasdB (overleg) 16 apr 2014 18:33 (CEST)
Sorry, ja. Dat mag in je eigen naamruimte. Woody|(?) 16 apr 2014 18:34 (CEST)
Ik ga een pagina maken voor sjablonen die ik ga maken. Jij mag ze ook gebruiken. Jij hebt me tenslotte geholpen :) LucasdB (overleg) 16 apr 2014 19:04 (CEST)
Ik heb Sjabloon:Grote luchtvaartmaatschappij naar je eigen naamruimte verplaatst: Gebruiker:LucasdB/Grote Luchtvaartmaatschappij. Je kunt deze pagina gewoon als sjabloon invoegen (heb ik vast voor je gefixt hier), maar zoals gezegd is het niet de bedoeling dat dit in de sjabloonnaamruimte staat. Gr, Woody|(?) 16 apr 2014 20:16 (CEST)
Dus om precies te zijn was het dus niet goed wat ik had gedaan? LucasdB (overleg) 16 apr 2014 20:35 (CEST)
Als je een pagina aanmaakt die begint met 'Sjabloon:', dan plaats je de pagina in de sjabloonnaamruimte, en daarin horen geen sjablonen te staan die slechts bestemd zijn voor eigen gebruik. Een dergelijk sjabloon hoort in je eigen naamruimte te staan. Jouw naamruimte begint altijd met 'Gebruiker:LucasdB/' of 'Overleg_gebruiker:LucasdB/'. Wat jij deed was dus inderdaad niet goed, maar dat geeft niet. Zoals je kunt zien was het zo opgelost. Woody|(?) 16 apr 2014 21:08 (CEST)
Dank voor de info! LucasdB (overleg) 16 apr 2014 21:13 (CEST)
Zullen wij samen eens een portaal/project maken? Ik wil samenwerken. Ik verveel me -,- LucasdB (overleg) 17 apr 2014 17:04 (CEST)
Ik denk eerlijk gezegd niet dat wij echt dezelfde interesses hebben. Ik schrijf zelf voornamelijk op het gebied van het recht. Ik zie dat je je naam hebt toegevoegd aan de deelnemerslijst van het Wikiproject Computerspellen. Daar is veel te doen als je je verveelt. Zie bijvoorbeeld deze nalooplijst. Misschien is dat iets om mee te beginnen? Woody|(?) 17 apr 2014 17:14 (CEST)
Oke, maar waar vul jij je tijd mee? LucasdB (overleg) 17 apr 2014 17:20 (CEST)
Btw, het was mijn kind van 3 die mij aan het computerspellenproject heeft toegevoegd. LucasdB (overleg) 17 apr 2014 17:23 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── (ik spring even naar links). Ik probeer soms een artikel te schrijven, maar mijn zeven kladblokken zijn er getuige van dat ik het moeilijk vind daadwerkelijk iets af te maken. Ik probeer ook fouten in bestaande artikelen te verbeteren. Daarnaast doe ik verschillende dingen, zoals het controleren van nieuwe artikelen, het controleren van recente wijzigingen (héél af en toe) en ik probeer nieuwe gebruikers een beetje op weg te helpen, onder andere door achtergelaten terugkoppelingen te beantwoorden. Ik meng me ook dikwijls in discussies (bijvoorbeeld op beoordelingslijsten en in de kroeg, waar nu een discussie gaande is over het vertonen van zogenaamd schokkende afbeeldingen op artikelen over seksgerelateerde onderwerpen) en ik chat op het IRC (#wikipedia-nl). Eigenlijk verveel ik me momenteel ook een beetje Gezicht met tong uit de mond. Woody|(?) 17 apr 2014 17:32 (CEST)

Zullen we een project maken over wereldrechten? Ik vind dat namelijk ook interessant. LucasdB (overleg) 17 apr 2014 17:36 (CEST)
Ik moet zeggen dat ik niet bekend ben met het begrip 'wereldrechten'. Google leert me dat dat te maken heeft met boeken en films? Ik zit overigens niet echt te springen om een project te beginnen, om eerlijk te zijn. Ik krijg dan al snel het gevoel dat het een verplichting wordt. Woody|(?) 17 apr 2014 17:49 (CEST)
Ik weet het ook niet hoor, maar als jij je verveelt en ik ook kunnen we toch ook iets samen doen? LucasdB (overleg) 17 apr 2014 17:51 (CEST)
Ik verveel me inmiddels niet meer. Woody|(?) 17 apr 2014 20:42 (CEST)
Wat doe je dan nu? LucasdB (overleg) 17 apr 2014 20:43 (CEST)
Wat ik doe kun je altijd zien aan mijn bijdragen. Ik heb net de rommel van een nieuwe gebruiker op zitten ruimen en een paar gebruikers wat uitleg gegeven. Verder zit ik op IRC en ben ik naar nieuw aangemaakte artikelen aan het kijken. Woody|(?) 17 apr 2014 20:51 (CEST)

Beoordelingsnominatie Luchtvaart in 2013[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Luchtvaart in 2013. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140417 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 apr 2014 02:04 (CEST)

Portaal:Hotels[bewerken]

Beste Lucas, ik heb op jouw "portaal in aanbouw" een 'werk in uitvoering'-sjabloon geplakt zodat je enkele weken ongestoord kunt verder werken. Na een tweetal weken moet het portaal wel zo ver gevorderd zijn dat het geschikt is voor Wikipedia. Indien je vragen hebt, kan je deze gerust hier op jouw OP stellen. Ik ben een beetje gespecialiseerd in het maken van portalen (9 gemaakt hier en één op een anderstalige wiki), misschien kan ik je wat helpen, hoewel ik eerst wel wil zien welke weg je opgaat met deze. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 3 jun 2014 11:19 (CEST)

Hallo Dirk, ik zou het erg leuk vinden als je kon helpen aan mijn portaal. Ik heb namelijk niet helemaal het idee dat ik het af ga krijgen in 2 weken. LucasdB (overleg) 4 jun 2014 18:59 (CEST)

Sheraton Birmingham Hotel[bewerken]

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Sheraton Birmingham Hotel hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kattenkruid (overleg) 8 jun 2014 20:44 (CEST)

Beoordelingsnominatie Starwood Hotels and Resorts Worldwide[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Starwood Hotels and Resorts Worldwide dat is genomineerd door Dinosaur918. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140608 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 jun 2014 02:01 (CEST)

Coaching[bewerken]

Beste Lucas, zoals al gemeld op mijn eigen OP wil ik jou graag coachen. Stel hier je vragen, waar ik ze ook zal beantwoorden. We bekijken allereerst jouw aangemaakte pagina en werken verder aan jouw portaal. Ik zou aanraden nieuwe pagina's eerst op jouw kladblok aan te maken, waar we samen aan kunnen werken alvorens ze te plaatsen. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 9 jun 2014 08:50 (CEST)

Dank u! Ik vind het erg aardig van u (mag ik u je noemen?) dat u me wil helpen. Ik zou het vooral erg leuk vinden als je kan helpen met mijn portaal. Straks wordt die ook nog verwijderd! Ik ben er heel erg hard aan het werken, dus ik zou het ook leuk vinden als het een groot portaal zou worden. Mvg LucasdB (overleg) 9 jun 2014 20:10 (CEST)
We zullen beginnen met een grote poetsbeurt van het portaal, zodat er een degelijk "beginnetje" staat. Als het portaal zou verwijderd worden dan is er ook geen groot probleem. Dan verplaatsen we jouw werk naar de eigen kladpagina en kan er verder aan gewerkt worden. Ik moet mij wel eerst verdiepen hoe het portaal "hotels" best aangemaakt wordt want dit onderwerp is ook nieuw voor mij. Een portaal heeft als hoofddoel zoveel mogelijk informatie te geven over het onderwerp zelf, met links naar bestaande pagina's, lijsten en categoriën op wikipedia. Wie er aan meehelpt heeft geen belang. Een "to do"-lijst met rode links kan ook handig zijn. Er is op de anderstalige wiki's geen enkel portaal over hotels te vinden dus hebben we ook geen voorbeeld om naar te werken. KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 jun 2014 08:40 (CEST)
Ik dacht daarom juist dat het wel leuk zou zijn als we het portaal konden doen over hotels, omdat geen enkele anderstalige wiki dat portaal überhaupt heeft. Er zijn toch duizenden pagina's te schrijven over hotels. Ik heb trouwens al een klein begin gemaakt aan de Gewenste Artikelen. Maar dit portaal kan ik niet alleen klaarmaken voor gebruik. Op dit moment doen we dit met zijn tweeën, dus dat zou misschien toch wel kunnen lukken. LucasdB (overleg) 10 jun 2014 08:44 (CEST)
Ik heb de opmaak van het portaal compleet veranderd, vond ik niet zo handig om mee te werken. Dit is één van de twee opmaken die ik standaard gebruik voor portalen. Verder heb ik al de portaalpagina's in een eigen categorie ondergebracht zodat we een beter overzicht hebben. Dat overzicht (een uitklaptabel) staat nu op jouw kladblok. KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 jun 2014 09:44 (CEST)
Ok, wat is nu de volgende stap?? LucasdB (overleg) 10 jun 2014 10:36 (CEST)
Nu eerst verder aan jou om de verschillende rubrieken aan te pakken. Bij hotels kunnen er misschien nog meerdere bekende hotels bijgevoegd worden, idem bij de hotelketens. Belangrijk zijn ook de Nederlandse en Belgische (indien die er zijn) hotelketens. De lijst gewenste artikelen is te groot en bevat te weinig informatie. Verder moeten we alles opzoeken wat verwant is met hotels en deze ook ergens in een rubriek onderbrengen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 jun 2014 10:59 (CEST)
Ok, ik begrijp dat de pagina met Gewenste Artikelen te groot is. Kan jij me daarbij helpen? Verwante dingen zijn bijvoorbeeld ook restaurants. LucasdB (overleg) 10 jun 2014 18:34 (CEST)
Nee, restaurants zou ik er zeker niet bij nemen. Ga even op zoek naar de grotere ketens, daar is zeker nog interessants te vinden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 jun 2014 19:51 (CEST)
Ja, sorry, heb ik niet echt over nagedacht. Maar de grootste ketens zijn Starwood (daar valt ook Sheraton en Westin onder!), Hilton (Conrad), Marriott en Fairmont. LucasdB (overleg) 10 jun 2014 20:09 (CEST)

Vervolg schrijfweken Brazilië[bewerken]

Brazilië

Hallo LucasdB, Hartelijk dank voor je deelname aan de schrijfweken over Brazilië! We hebben daarin met elkaar al een mooi resultaat geleverd, honderden artikelen zijn er uitgebreid en geschreven. Dit ondanks een hittegolf, afleiding door een teveel aan onnodige stemmingen/peilingen en niet zinvol gediscussieer, het kijken van enige voetbalwedstrijden en andere dingen, het een met meer plezier dan het ander.

Onderwijl viel het me op dat slechts twee weken voor een groot land als Brazilië wat krap is. Dit gaven meerdere gebruikers ook reeds aan en zelf heb ik die krapte gemerkt doordat ik de serie artikelen die ik wilde schrijven nog niet af heb. Brazilië is een onderwerp dat momenteel in de media nog steeds veel aandacht krijgt, vanwege de wedstrijden, maar ook vanwege de achtergronden van dat land. Mensen willen graag meer weten en het onderwerp Brazilië kan op onze Wikipedia wel uitbreiding gebruiken.

Voor wie graag verder wil schrijven heb ik daarom op de schrijfweekpagina een kopje Aangemaakte artikelen (uitloop) toegevoegd voor de door jou geschreven artikelen tijdens het WK. Ik ga nog even lekker verder met schrijven, schrijf je mee?

Je bent van harte welkom verder te werken aan de artikelen over Brazilië! (Ik zend dit bericht op deze manier zodat het de volglijsten niet overbodig vervuilt.) Romaine 16 jun 2014 02:11 (CEST)

Beoordelingsnominatie Portaal:Hotels[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Portaal:Hotels dat is genomineerd door Dinosaur918. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140821 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 aug 2014 02:03 (CEST)

Project Natuur[bewerken]

Beste LucasdB, Bedankt voor je aanmelding om te helpen de natuur op de Wikimediaprojecten meer aandacht te geven. Het project is gestart met het doel om op langere termijn betere resultaten in het thema-gebied "natuur" te realiseren; op Wikipedia en de zusterprojecten. Daarbij is de focus enerzijds gericht op natuurgebieden, en anderzijds op ecologische systemen, planten- en diersoorten. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de contentdonatie van de De Vlinderstichting te verwerken en kunnen ze hierbij nog wel wat [gebruiken] Daarnaast zijn we in gesprek met een aantal partners en komen er gedurende het jaar nog meer activiteiten. SindyM3 (overleg) 12 mei 2015 10:41 (CEST) (WMNL)

Hernoemen van categorieën[bewerken]

De normale procedure bij het hernoemen van categorieën, is via een verzoek op Wikipedia: Te beoordelen categorieën. In principe bestaat de mogelijkheid dat je dat zelf kan doen, zoals je dan ook gedaan hebt, alleen is de kans zo groot (en dat was hier dan ook het geval) dat er een of meerdere fouten optreden. Ik heb geprobeerd om je wijzigingen volledig te herstellen naar de oude versie. Wil je toch doorgaan met jouw wijzigingen of categorie-opbouw, gelieve dan eerst een verzoek in te dienen bij WP:TBC alvorens zelf aan de slag te gaan. Een moderator zal daar dan na twee weken al dan niet de categorie hernoemen of verwijderen, afhankelijk van de respons van andere gebruikers op jouw verzoek. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 22 mei 2015 00:17 (CEST)

Knoop[bewerken]

Beste Lucas. Je doet sinds enige tijd dingen voor Wikipedia, zo schrijf je, die een moderator ook doet. Ik zou zo zeggen, ga daar mee door! Je kan bijvoorbeeld artikelen lezen en slordige zinnen mooier maken, taalfouten corrigeren enz. Als je een artikel wilt schrijven moet je het volgende doen. Vraag jezelf af: wat zijn mijn interessegebieden? Lees artikelen die in die gebieden vallen. Klik op de categorieën onder aan die artikelen en kijk in die categorieën of over een bepaald onderwerp (ding, persoon, proces, feit) nog niet geschreven is. Bijvoorbeeld: je bent gek op kunst. Kijk in de categorie 'kunstschilder' (in Nederland of waar ook) en misschien zijn er kunstenaars waarover nog niks is geschreven. En je hebt een onderwerp! Of browse op het internet en ga websites lezen. Je komt vanzelf een onderwerp tegen! Informatie over zo'n onderwerp vind je op het internet of in de bibliotheek. Zoiets. Als je geen interessegebieden hebt, kan ik je moeilijk verder helpen. Groeten, Janzwijgt (overleg) 23 mei 2015 15:03 (CEST)

Aansluitend op Jan, ken je dit al? Wikipedia:Artikelen van de dag, dit is een overzicht van op te knappen artikelen (links) en nieuw te schrijven artikelen) rechts. Deze lijst wordt regelmatig ververst en biedt dan weer nieuwe uitdagingen! The Banner Overleg 23 mei 2015 18:09 (CEST)
Ah, bedankt! Groetjes - LucasdB (overleg) 23 mei 2015 18:23 (CEST)
Van beginnetjes iets beters maken is ook dankbaar  Klaas `Z4␟` V:  31 mei 2015 16:11 (CEST)

Sheraton Birmingham[bewerken]

Moi LucasdB, is Sheraton Birmingham gereed en kan het meebezig-sjabloon eraf? groet, Vis (overleg) 29 mei 2015 14:29 (CEST)

Hallo LucasdB, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Sheraton Birmingham. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. groeten, Vis (overleg) 1 jun 2015 12:16 (CEST)

Design GP[bewerken]

Je had je bericht op het archief gezet in plaats van mijn overlegpagina zelf, daarom wist ik er dus niet van, gelukkig heb ik zelf toevallig eens gekeken. Ik heb hier geantwoord. mountainhead / ? 16 jun 2015 15:29 (CEST)

Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken[bewerken]

Hallo LucasdB, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)