Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140821

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 21/08; te verwijderen vanaf 04/09[bewerken]

Toegevoegd 21/08: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Apache OFBiz - wiu? - Apache Open For Business is een open source enterprise resource planning (ERP) systeem dat een suite van enterprise applicaties biedt en een top level project van de Apache Software Foundation is. — Ik begrijp best dat Engels de voertaal in de computerwereld is, maar kan het nu niet iets meer zó geschreven worden dat je begrijpt waarover het gaat en het ook prettig leest? (Ook technische fouten in de infobox. Pardon, informatiedoos.) ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 03:42 (CEST)
  • Het informatiekader (box kan ook kader betekenen Knipoog alvast opgeschoond. Mbch331 (Overleg) 21 aug 2014 10:23 (CEST)
 • Portaal:Hotels - wiu - Er wordt al lange tijd niet meer aan het portaal gewerkt, hoewel men de indruk krijgt van wel. Indien het portaal niet voldoende kan verbeterd worden, hoort het m.i. in iemands naamruimte. In de portaal-naamruimte hoort een onafgewerkt potaal echter niet te staan. Dinosaur918 (overleg) 21 aug 2014 23:21 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Ik heb gebruiker DirkVE ingelicht over de nominatie, omdat hij in juni betrokken was bij hernieuwing van het portaal. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 00:04 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - staat te lang in onbruik, vol met niet-werkende onderdelen. En onderwerp is denk ik te klein voor een eigen portaal. Een portaal is immers bedoeld om over een groot onderwerp overzicht te bieden. Dat is hier niet het geval. Romaine 4 sep 2014 00:35 (CEST)
 • Manevra - ne Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 09:23 (CEST)
  • Hee, die band is tweemaal opgericht. Fred (overleg) 21 aug 2014 19:14 (CEST)
   • En precies op hetzelfde moment! ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 00:03 (CEST)
 • Lüdmila Tukan - ne Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 09:25 (CEST)
 • CARROS - wiu/ew?/weg/promotint. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 11:36 (CEST)
 • Dominiek Savio Instituut - weg - tekstdump uit onbekende bron. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 11:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zeker niet verwijderen: behoort tot de voornaamste zorgverstrekkers voor mensen met een motorische beperking. Internationaal bekend. Het bestaande lemma was inderdaad ondermaats. Ik heb verbeteringen aangebracht die het behoud moeten verzekeren. Ik zal nagaan wat ik er nog kan aan toevoegen. Ik heb daarbij ook een lemma gewijd aan de stichter. Andries Van den Abeele (overleg) 22 aug 2014 17:33 (CEST)
 • RMA - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 11:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Belangrijke term in bv. eCommerce wereld. Heb de tekst herschreven. Rembert (overleg) 2 sep 2014 17:39 (CEST)
 • Leontien Vercammen heel wiu - onencyclopedisch geschreven epistel met zinnen als "Leontien wordt terug verliefd op Luc. Luc staat terecht voor verkrachting." en: "En daarna doet Marie alsof dat ze samen met Leontien Luc vermoordt heeft, maar Leontien denkt dat het allemaal echt is. En Luc zal enige tijd voor geest spelen." en "Op Vrijdag 7 December 2012 keert Lowie als 16-Jarige jongen terug naar België."Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 15:52 (CEST)
 • Handbal Vereniging Houten - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 19:32 (CEST)
  • Het tweede vetgedrukte woord is een werkwoord (zeg ik tegen de aanmaker). Knipoog ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:01 (CEST)
   • Het staat er 1½ dag later nog, dus het schijnt niet te geven. Of het weerspiegelt de interesse van de aanmaker in zijn eigen onderwerpen. Of hij was een dagje zeilen op het IJsselmeer. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 02:35 (CEST)
    • En nu in september nóg. Aanmaker is duidelijk niet geïnteresseerd in zijn artikel. ErikvanB (overleg) 2 sep 2014 17:29 (CEST)
 • Joeri Verjans - wiu; vol taalfouten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 19:36 (CEST)
  • Hier word je tamelijk somber van. Dat moet echt weg in deze staat. Elk feit zal gecontroleerd moeten worden, want als de auteur net zo "begrijpend leest" als hij schrijft, kunnen er tekstinterpretatiefouten zijn gemaakt en daardoor (of door misformuleringen) feitelijke onjuistheden in staan. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:10 (CEST)
   • Eerst een cursus correct Nederlands volgen, dán pas een artikel in Wiki plaatsen. Wat te denken van: De jong jaren van Joeri begon bij BFC Beek de club waar de familie Verjans een grote rol speelde zo als Nicky Verjans en Peter Verjans die in 1 september 2001 overleed en zo nog het een en ander. Fred (overleg) 21 aug 2014 23:45 (CEST)
 • Christelijk Pedagogisch Studiecentrum - ne/weg Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2014 14:56 (CEST)
  • Dit was decennialang wel een belangrijke organisatie in het Nederlandse onderwijs, misschien vooral in de in de jaren '70 toen het bijdroeg aan de opkomst van de Jenaplanscholen. Maar het artikeltje in kwestie ging vooral over de hele groep van Landelijke Pedagogische Centra. Daarom heb ik het in die richting herschreven. Bever (overleg) 2 sep 2014 09:18 (CEST)
  • Mijn herschrijving bleef een 'bronloos' beginnetje, zoals MoiraMoira ter plaatse opmerkte. Gelukkig heeft ze zich verschoond als afhandelend moderator, zodat ik vannacht nog tijd had om een betere reddingspoging te doen. Hopelijk met succes. (Er staan in de nieuwe versie naar mijn smaak wel érg veel bronvermeldingen, maar natuurlijk heb ik nog lang niet alles wat ik tegenkwam vermeld.) Bever (overleg) 5 sep 2014 06:07 (CEST)
Met dank - ik heb nog wat kopjes toegevoegd en nominatie doorgehaald. Hoofdlemma wel behouden ongelijksoortige redirect niet Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 sep 2014 08:22 (CEST)

Toegevoegd 21/08: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Sven Mary - wiu - Belgisch strafpleiter aan de balie van Brussel, verder wordt er niks relevants over hem vermeld, uit die tekst blijkt dan ook geen relevantie. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 16:12 (CEST)
  • Het artikel is op dit moment een beginnetje, maar hij lijkt me zeker wel relevant. Is vaak betrokken in opzienbarende processen en wordt dan ook heel regelmatig in de media opgevoerd (zowel naar aanleiding van die specifieke zaken als voor algemene onderwerpen gerelateerd aan justitie).81.82.199.217 3 sep 2014 15:47 (CEST)
 • Headsoccer - wiu / ne - Opmaak is niet in orde, twijfel aan encyclopedische relevantie van deze game. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 16:22 (CEST)
 • Helpling - reclame / ne - Reclame voor een site waar schoonmakers zichzelf aan kunnen prijzen. Kopje over de zwarte markt heeft in dit artikel ook niks te zoeken. Interwiki's tonen aan dat ook daar het Engelse artikel pas op 10 juli werd geplaatst, het Zweedse 15 juli en het Franse artikel zelfs vandaag, interwiki spam dus.
 • Vanatru - (slechte) vertaling van http://pagan.wikia.com/wiki/Vanatru, geplaatst zonder een enkele bron. -- Robb (overleg) 21 aug 2014 17:06 (CEST)
  • Inderdaad. Geloofsysteem dat zich 'focust' op de Wanen, terwijl Ásatrú zich 'focust' op de 'Asengoden familie'. Was me ook al opgevallen. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 17:11 (CEST)
 • Tom Van Paesschen -reclame- Een zelfpromotie van een man met een baan (radio presentator). Fred (overleg) 21 aug 2014 18:01 (CEST)
 • Redline (film) - weg - Onbekende film waarvan zelfs de titel niet vaststaat (vergelijk eerste woord). Neigt naar nuweg. Voor mijn part. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 18:36 (CEST)
  • Omgezet naar een dp omdat er 5 films met deze naam zijn. Eén staat al in het blauw, ik zorg er wel voor dat er nog enkele andere blauw worden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 aug 2014 10:55 (CEST)
 • W.S.R. Argo - in deze vorm totaal onacceptabel. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:15 (CEST)
  • géén 3 feiten, dus volgens mij gewoon een nuweg. Malinka1 (overleg) 21 aug 2014 22:17 (CEST)
   • Is 3 feiten een voorwaarde? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:18 (CEST)
    • Ik tel er maar twee: roeivereniging en Wageningen. Twee feiten is officieel een {{beginnetje}}, daarmee is het dus ook geen {{nuweg}}, want geen onzin. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 22:25 (CEST)
     • Wageningen, vereniging, roeien... maar details; 't is een beginnetje, geen nuweg. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:35 (CEST)
      • Het uitgangspunt van Wikipedia is toch niet om redacteuren (wij) een artikel te láááten schrijven? De bedoeling is om zélf een artikel te schrijven. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:47 (CEST)
       • Nee, maar je hoeft natuurlijk ook niet een poging tot bijdragen de kop in te drukken met een nuweg... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:50 (CEST)
  • Voor Voor - Ondermaats en geen aanwijzing van relevantie. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:47 (CEST)
   • Ik heb de basis toegevoegd - een beginnende bijdrager weet dat misschien allemaal niet en dat hoeft zhij dan niet meer uit te zoeken - maar zelfs op de website kan ik informatie vinden over zaken als ledental, geschiedenis, prestaties. Nog altijd behoorlijk wiu, dus, en "aanwijzing van relevantie" kan ik ook niet vinden... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:50 (CEST)
  • Ik ga dit artikel even wat uitbreiden. Maurits '90 (overleg) 21 aug 2014 23:50 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Ik ben zo tevreden maar er zijn gebruikers die meer onderbouwing willen voor de relevantie van een vereniging. Prestaties bij landelijke toernooien of bekende oudleden zouden daarbij kunnen helpen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 00:11 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Als begin is het niet onaardig. Er moet nog wel uitbreiding komen. Meerdere roeiers van Argo hebben internationaal niveau gehaald (o.a. in de Holland Acht), en Argo heeft meerdere ploegen die nationaal en soms ook internationaal roeien - en daarmee dus een relevante vereniging. BlauweVis (overleg) 22 aug 2014 15:36 (CEST)
 • Daventria/R&ZV Daventria - De regels moeten aangepast worden, vrees ik. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:36 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - ik denk dat de regels volstaan, hoor, dit kan nu ook al niet. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:53 (CEST)
   • Bedankt dat je voor bent. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:56 (CEST)
    • 't Is geen studentenvereniging, he, dus link op een sjabloon waar ik me mee bezig heb gehouden... Maar zonder gekheid, zo werkt het (laten) aanmaken van artikelen natuurlijk niet. Ik heb even een link naar de site toegevoegd, die is veelbelovend in verhouding tot die van Argo. Eens kijken of daaruit de inspiratie gehaald wordt voor een behoorlijk artikel. Je loopt dan wel het risico dat er een tekstdump gedaan wordt maar dat is wel weer een nuweg-reden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:00 (CEST)
     • Dank, dank. Je begrijpt dat ik met dit "artikel" mensen tot nadenken hoop aan te zetten over de – tja – toch soms erg strikt geïnterpreteerde regeltjes. Er zou meer ruimte moeten zijn (misschien) voor het gebruiken van het gezond verstand bij moderatoren. We zijn een encyclopedie, en laagdrempeligheid moet ook weer niet zo ver doorslaan dat iedereen maar wat kan komen kliederen. Begrijp me goed, als moderator zou ik gewoon de regels respecteren en naleven, zoals een rechter de wet toepast, ook als hij vindt dat die misschien voor verbetering vatbaar is. Groet, ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:09 (CEST)
      • Is Wikipedia:PUNT hier dan niet van toepassing? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:18 (CEST)
       • Ik vrees van wel. Mag dat ook al niet? Je mag hier ook niets! Knipoog Maar het is voor de goede zaak. En eenmalig. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:25 (CEST)
        • Ik zou jezelf ten minste een waarschuwing geven als ik jou was... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:29 (CEST)
         • Uitgevoerd Uitgevoerd - ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:31 (CEST)
          • Perfect. Dat je iemand kent en toevallig ook al zijn familie en vrienden kent mag je neutraliteit niet beïnvloeden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:50 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - ik heb het artikel hernoemd naar R&ZV Daventria, die valt natuurlijk onder dezelfde nominatie (ik ben zo vrij geweest hem toe te voegen). - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:04 (CEST)
   • Voel je vrij. Maar hopelijk staat dit artikel niet voor eeuwig op mijn cv en verdwijnt het in de vergetelheid. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:11 (CEST)
    • Er blijkt nog een atletiek- en een voetbalvereniging onder deze naam te bestaan. Dikke kans dat de pagina's verwijderd worden en als ze ooit weer aangemaakt worden dan verdwijnt je Daventria onder een doorverwijspagina, dus van je cv... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:18 (CEST)
 • Oorlog tussen de Syrische oppositie en ISIS - Een artikel over een oorlog zonder enkele bron. MatthijsWiki (overleg) 21 aug 2014 10:04 (CEST)
  • Is juist. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Rojava en Offensief in Hama (2014) van dezelfde auteur. (Kijk daar ook even naar!) Daar moeten ofwel bronnen bij of een vermelding dat het een vertaling is, want anders is het auteursrechtschending. Ik vraag me trouwens af of dit wel een "oorlog" genoemd moet worden of eerder een gewapend "conflict" of "strijd". ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 00:51 (CEST)
   • Is geen oorlog. Een conflict of strijd tussen .. zou al een betere titel zijn. - Agora (overleg) 3 sep 2014 11:26 (CEST)
 • Kenny Goossens - NE, mogelijk een goede wielrenner in de toekomst, maar voor nu nog geen noemenswaardige resultaten. MatthijsWiki (overleg) 21 aug 2014 11:20 (CEST)
 • Army of Two: The Devil's Cartel -reclame- Lijkt zó overgenomen uit een tijdschrift voor computerspelletjes en is verre van objectief. Fred (overleg) 21 aug 2014 14:03 (CEST)
 • HRwijs - reclame - Kattenkruid (overleg) 21 aug 2014 14:48 (CEST)
 • Hypotheekgever - wiu - Ik twijfel erover hoe dit zit. Het artikel gaat in elk geval niet meer over een hypotheekgever. Ik heb weinig verstand van hypotheken en een "onderpand bezwaren" zegt me helemaal niets (kan dat niet duidelijker?). Hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer ik in de war raak. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 15:03 (CEST)