Wikipedia:Samenvoegen/201808

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Augustus 2018[bewerken]

Nog te doen[bewerken]

 • Zangmeester naar Cantor (religie). Sjablonen geplakt maar hier niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot 06 aug 2018 23:43 (CEST)
  • Tegen Tegen Een zangmeester lijkt een protestantse kerkfunctie te zijn terwijl een cantor eerder een katholieke lijkt te zijn. Wel moet het artikel over de zangmeester duidelijker worden uitgewerkt. Evil berry (overleg) 10 aug 2018 13:08 (CEST)
   • Dat blijkt echter niet uit de huidige artikelen, welke zoals ze nu zijn beter samengevoegd kunnen worden. Het huidige Zangmeester gaat nl. nadrukkelijk niet over de protestantse functie, terwijl het verschil met Cantor daar ook onduidelijk is. Joostik (overleg) 15 sep 2018 10:35 (CEST)
    • Wel een reden om de teksten niet zomaar ineen te schuiven: daar wordt het onderscheid niet duidelijker van. Beter meer onderscheid aanbrengen en meer uitwerken inderdaad. — Zanaq (?) 11 okt 2018 22:03 (CEST)
 • Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Grote Brand van Londen 1666 naar Grote brand van Londen. Ongewikificeerde vertaling van het Engelse kwaliteitsartikel in het kader van het vertaalproject. Graag samenvoegen met behoud van bewerkingsgeschiedenis, maar zonder redirect vanuit de projectruimte. Encycloon (overleg) 16 aug 2018 11:26 (CEST)
 • Lijst van onroerend erfgoed in Ronse (L-Z) invoegen in Lijst van onroerend erfgoed in Ronse (A-K). De bewerking is reeds uitgevoerd. Zoals gesuggereerd op Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Artikel_verplaatsen#Lijst_van_onroerend_erfgoed_in_Ronse_(A-K)_naar_Lijst_van_onroerend_erfgoed_in_Ronse wordt hierover overleg gevraagd vooraleer de samengevoegde lijst kan worden hernoemd. Gebruiker @The Banner: stelt dat door het invoegen van afbeeldingen de maximale transclusiegrootte misschien wel kan worden overgeschreden. Er zijn nochtans grotere van deze lijsten met meer afbeeldingen. Aan het ritme dat er afbeeldingen worden ingevoegd kan het bovendien nog jaren duren vooraleer de lijst vol is. Op Gebruiker:Henxter/testerfgoed heb ik de lijst volledig voorzien met afbeeldingen, en er treedt geen probleem op. Henxter (overleg) 28 aug 2018 18:19 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar Er was een duidelijke reden om de eerdere lijst te splitsen namelijk overschrijving van de maximale transclusiegrootte en de maat van het artikel. Nu is zonder eerder overleg die splitsing ongedaan gemaakt. Als het artikel opnieuw flink groeit, moet de artikel opnieuw gesplitst worden. Zo verwordt het tot een soort jojo. Op dit moment is het artikel al zwaar genoeg voor mensen met mobiel internet. The Banner Overleg 28 aug 2018 20:03 (CEST)
   • Er is geen inhoudelijk argument voor het gesplitst houden. De reden voor het opsplitsen was duidelijk en van technische aard, maar gaat niet meer op omdat dezelfde informatie nu anders is geordend. Het technische argument over een in de toekomst mogelijke overschrijding van de maximale transclusiegrootte door het invoegen van afbeeldingen gaat niet op. Een gevoelige uitbreiding van de lijst in de toekomst is niet waarschijnlijk aangezien de onderzoekers indertijd al zeer ijverig geïnventariseerd hebben (vandaar dat de lijst vrij lang uitvalt). En dan nu een nieuw technisch argument over lange artikelen en mobiel internet dat ik helaas niet kan verifiëren: is het de bedoeling om in de toekomst de hele encyclopedie in kleine hapklare stukjes te verdelen? Henxter (overleg) 29 aug 2018 11:24 (CEST)
    • Dat lijkt mij inderdaad een beter idee dan artikelen ontoegankelijk te maken voor sommige groepen gebruikers puur vanwege de grootte van de artikelen. The Banner Overleg 7 sep 2018 23:36 (CEST)Afgehandeld[bewerken]

Het artikel Shock Wave kan m.i. vervolgens beter hernoemd worden in Shockwave (achtbaan), nu een redirect. Kattiel (overleg) 14 aug 2018 16:31 (CEST)
Kijkend naar de artikelen en de externe links krijg ik de indruk dat Shock Wave en Shockwave twee verschillende zaken zijn. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2018 16:56 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Bij nader inzien denk ik dat je gelijk hebt. Ik zal Shock Wave toevoegen aan de dp Shockwave en de sjablonen bovenaan de pagina's verwijderen. Kattiel (overleg) 14 aug 2018 18:23 (CEST)
De tekst van beide artikelen is er toch redelijk duidelijk in?
- Op doline staat in de tweede regel: Een doline is een van de meest voorkomende vormen van een zinkgat.
- Op zinkgat luidt de 2e alinea onder het kopje Ontstaan: De meest voorkomende zinkgaten zijn dolines. Daarnaast worden in dit vrij summiere artikel nog andere ontstaanswijzen genoemd. De Geo (overleg) 10 aug 2018 12:02 (CEST)