Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090321

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 21/03 te verwijderen vanaf 04/04[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 21/03: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

 • 'Rapley'-methode - reclame voor eigen werk. Goodness Shamrock 21 mrt 2009 00:01 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - niet zozeer reclame, maar gewoon hetgeen in een of ander boek van een of andere auteur verteld wordt dat plots een eigen artikel zou krijgen, dus vooralsnog NE, tenzij het iets is dat in wetenschappelijke kringen plots een gangbaar begrip zou zijn.--LimoWreck 21 mrt 2009 21:03 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Tegen verwijderen - rapley is toch wel een begrip tegenwoordig, misschien niet in wetenschappelijke kringen maar wel onder jonge ouders. Fnorp 23 mrt 2009 11:07 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen ik heb het neergezet, is helemaal niet mijn boek. is een interessant issue, inderdaad onder ouders van kinderen die aan vast voedsel beginnen en anderen die zich beroepsmatig met (de ontwikkeling van) zuigelingen bezig houden. grote trendbreuk t.o.v. de afgelopen decennia. en wetenschappelijk onderzocht.
 • Max Houttuin - wiu - Joris (1919) 21 mrt 2009 00:34 (CET)
 • Jesse den dunnen - ne, jeugdspeler - RenéV 21 mrt 2009 08:13 (CET)
 • Koi voer - te specialistisch: NE - bovendien reclame-achtig - )°///< 21 mrt 2009 09:50 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ik heb wat stukken verbeterd en ik snap niet wat er reclame achtig aan is? 1 bronvermelding...

Over het specialistische ik denk dat ik dat wel de kop heb ingedrukt graag even opnieuw kijken of het nu wel goed is. Nickardo,

  • Voor Voor verwijderen - Een encyclopedie spreekt lezers niet direct aan ("Koivoer moet uit bepaalde stoffen bestaan wilt u uw koi gezond houden"). De enige gelinkte bron is een bedrijfje dat toevallig koivoer verkoopt. Het is niet verbazend dat geen enkel ander wikipedia artikel naar dit artikel verwijst. Jos-uit-boston 25 mrt 2009 23:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen in huidige vorm niet E Kwiki overleg 2 apr 2009 04:02 (CEST)
 • Koos Wessels-wiu-Zwaar WIU!Jarii94Overleg 21 mrt 2009 09:55 (CET)
 • Sonic and the Black Knight - wiu - )°///< 21 mrt 2009 10:00 (CET)
 • Bagoes - woordenboek + reclame - )°///< 21 mrt 2009 10:28 (CET)

Toegevoegd 21/03: Deel 1b[bewerken | brontekst bewerken]

 • Professor Dr Rudolf Vleeskruijer - afgezien van de foute titel, kan ik er niets over terugvinden - Advance 21 mrt 2009 01:58 (CET)
  • Goedemorgen Joris. Ik ben hier nieuw en weet helaas niet hoe ik contact op moet nemen met u. Als u dit artikeltje over mijn vader niet vind passen bent u natuurlijk geheel vrij het te verwijderen. Ik begrijp echter niet wat er fout is in de titel behalve dat in de Angelsaksische landen de naam van mijn vader met een y geschreven wordt dus met als Vleeskruyer. Gezien de vele malen dat onze familie naam voorkomt op het joodse digitale monument is het logisch dat hij ondergedoken heeft gezeten. Indien u behoefte er aan heeft kan ik u alle bewijsstukken aanleveren dat de inhoud juist is. Met vriendelijke groeten, Martin Vleeskruijer – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Martin55 (overleg · bijdragen) 21 mrt 2009 08:32 (CET)
  • Dan is er inderdaad wel het een en ander terug te vinden. Beste Martin Vleeskruijer, het is moeilijk een goed, neutraal artikel te schrijven over een directe verwant. Misschien kan in de twee weken dat de tekst nu ter evaluatie voorlegt, door de gemeenschap geprobeerd worden hier een goed artikel van te maken waarin de loopbaan van uw vader wordt beschreven. Kvdh 21 mrt 2009 08:37 (CET)
   • Het proefschrift van Rudolf Vleeskruijer komt inderdaad voor in de NCC - ik heb de aanmaker enige toelichting gegeven op diens overlegpagina - Theobald Tiger 21 mrt 2009 09:08 (CET)
  • Ik dank u beide voor de genomen moeite. Het was inderdaad van mij bedoelt als opzetje, misschien kan iemand er iets mee. Maar natuurlijk moeten de gebruikers het onderwerp wel interessant genoeg vinden! ik heb mij beperkt tot de feiten juist omdat het een familielid is. En ik snap werkelijk nog helemaal niets van het systeem. Ik heb bijvoorbeeld gisteren een uur gezochtnaar de mogelijkheid om een foto er bij op te laden. (En niet gevonden.) Het is natuurlijk iemand die lang geleden overleden is. Dus eigenlijk zal een dergelijk onderwerp al snel uit zijn kringen komen. Ik zal me echter zo objectief en terughoudend mogelijk opstellen. Martin55 21 mrt 2009 09:29 (CET)
   • Tegen Tegen Heb de tekst gewikificeerd en layout aangepast. Alle verwarring kwam door verkeerde naamspelling. Deze man hoort zeker op Wikipedia. Menke 21 mrt 2009 09:54 (CET)
    • Menke 21 bedankt! Zo had ik het eigenlijk bedoelt maar ik wist niet hoe het zo moest maken.. En werkelijk, als jullie het echt hier niet thuis vinden horen ben ik de laatste die daar bezwaren tegenzal maken. Ik laat het geheel aan jullie (ervaren) handen over.Martin55 21 mrt 2009 10:00 (CET)
     • Een oud spreekwoord zegt: al doende leert men...Menke 21 mrt 2009 10:08 (CET)
  • Verbeternominatie doorgehaald en verwijderd - met dank aan allen - Theobald Tiger 21 mrt 2009 13:08 (CET)
  • Ik haal die streep weer weg, aangezien het artikel onzin als "Vleeskruijer bracht zijn jeugd grotendeels in Engeland door. Gedurende de oorlog was hij ondergedoken voor de Duitse bezetter" bevat: zinnen die zo na elkaar staan lijken een relatie te hebben. De opbouw mag dus beter. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 13:10 (CET)
   • Alles kan beter, maar ik vind dit ergerlijk gezeur. Theobald Tiger 21 mrt 2009 13:17 (CET)
    • Daarom heb ik het sjabloon niet teruggezet, maar aub niet doorstrepen voor het echt helemaal in orde is. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 13:19 (CET)
     • Ik zou de zin over het onderduiken zelfs durven weglaten. De zin is geschreven door de zoon die zich baseert op: Gezien de vele malen dat onze familie naam voorkomt op het joodse digitale monument is het logisch dat hij ondergedoken heeft gezeten. (zie hierboven) De jeugd in Engeland geeft aan waar hij zijn taalkennis Engels heeft opgebouwd die voor zijn studies in Oxford wel essentieel was. Kvdh 21 mrt 2009 14:26 (CET)
  • Goedenavond. Ik heb bij mijn broer het een en ander nagevraagd en op mijn overlegpagina geplaatst. Kvdh, uw stelling is juist,zijn taalkennis van het Engels heeft hij inderdaad in Engeland opgedaan omdat hij daar naar school geweest is. Overigens had ik de zin over het joodse digitale monument slechts toegevoegd om aan te tonen hoe zwaar onze familie getroffen was; mijn vader heeft terdege ondergedoken gezeten. (Zie mijn overlegpagina.) Overigens en geheel ter zijde, het was achteraf gezien niet de handigste manoeuvre van mijn grootvader om van Engeland naar Nederland terug te gaan met een joodse achtergrond. Tevens heb ik twee bijlagen opgeladen, een foto van de promotie en een scan van het originele Bachelor diploma met de handtekening van Tolkien. Met Vriendelijke groeten,--Martin55 22 mrt 2009 01:22 (CET)
   • Het stuk wat ter discussie stond (onderduiken) is aangepast. Kan dit artikel nu hier doorgestreept worden? Menke 22 mrt 2009 09:04 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - een mooi stukje dat op een mooie manier tot stand kwam. Kvdh 22 mrt 2009 19:48 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - ik sluit me helemaal aan bij Kvdh - Theobald Tiger 22 mrt 2009 20:13 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Een zeldzame hoogleraar Anglistiek en Oud-Engels/Saksische Taalkunde, en in aansluiting bij mijn voorgangers en hun respectievelijke en respectabele motieven. DA Borgdorff 5 apr 2009 04:16 (CEST)

Toegevoegd 21/03: Deel 1c - Aspe[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 21/03: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

 • OBS De Tandem - ne - ~gewone basisschool zonder bijzonderheden Agora 21 mrt 2009 10:47 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Advance 21 mrt 2009 16:26 (CET)
 • Minka jansen - wiu - )°///< 21 mrt 2009 11:01 (CET)
 • Romanie Pollet - wiu - geboortedatum (?), "momenteel" (dus altijd), "6de oudste belg ooit" (kippenvel-Nederlands) - )°///< 21 mrt 2009 11:07 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - de aanmaker is een nieuwe gebruiker; in plaats van hem op weg te helpen wordt hij hier doodleuk de grond in geboord. Zonneschijn 21 mrt 2009 11:43 (CET)
   • Ik zal het artikel wat proberen te verbeteren. Zonneschijn 21 mrt 2009 12:04 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - toch wel wiu geplaatst. Maar toch wel beleefder voor een nieuwe wikipediaan - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 11:48 (CET)
  • Voor Voor verwijderen als zelfstandig lemma. Leuk voor een lijst, opvolging of zo, maar oudste mens in land is zo vergankelijk en geen enkele verdienste van de persoon zelf dat het de persoon zelf niet E maakt. Agora 21 mrt 2009 12:21 (CET)
  • Niet de vraag wat iemand gedaan heeft is bepalend, maar de vraag of het voldoende bekend en verifieerbaar is. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 13:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Wikipedia heeft al 13 oudste Nederlanders die geen enkele andere verdienste hebben, laat de Belgskens dan hun Romanie! Kvdh 21 mrt 2009 14:50 (CET)
   • die mogen wat mij betreft dan ook keurig in een lijst zoals in dat lemma. Eventueel los per land met nog periode en opvolging erbij Agora 21 mrt 2009 15:47 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Oudste persoon van een provincie en land is E, dus ook de oudste inwoner van België. Hsf-toshiba 21 mrt 2009 15:28 (CET)
  • Neutraal Neutraal Van mij mag het artikel blijven, maar in het algemeen heb ik heb mijn twijfels over de waarde van uitspraken in artikelen over de oudste mensen, zoals "oudste" (hoe weet je dat er niet iemand nog ouder is die er geen publiciteit aan wil geven", "oudste ooit" (totaal onverifieerbaar), "officieel erkend" (door wie? Een commerciele uitgever - Guiness book of world records?). Verder komen de oudste mensen ter wereld blijkbaar alleen uit ontwikkelde landen. Het is allemaal erg onwetenschappelijk. Jos-uit-boston 21 mrt 2009 18:43 (CET)
   • Jos, dit is typisch een geval van "we moeten het doen met wat we hebben". In Afrika en delen van Azië is de persoonsregistratie nu eenmaal minder goed. Je moet al die beweringen dus in het licht zien van het bronnenmateriaal wat voorhanden is. Dat geldt voor elke (historische) wetenschap. Elvenpath 22 mrt 2009 09:28 (CET)
  • Volgens Agora is dit geen goed artikel. Dit is heus E. Er zijn veel artikelen van de oudste mensen van Nederland. Dus is de oudste belg ook E - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 21:12 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - bizar, je kunt ook best E zijn zonder dat je daar actief wat voor hebt gedaan. Sla de gemiddelde papieren encyclopedie maar eens open. Media-aandacht en historische relevantie lijken me veel betere maatstaven. Elvenpath 22 mrt 2009 09:25 (CET)
 • Antoin Scholten - wiu. Ik heb het net iets aangevuld, maar kan er zelf geen artikel van maken. --Erwin 21 mrt 2009 12:24 (CET)
 • De volksabdij o.l.v. ter duinen - Copyvio van hier - RenéV 21 mrt 2009 12:36 (CET)
  • Opmerking Opmerking - dit is ook reclame en mag genuwegd worden - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 12:44 (CET)
  • Verwijderd wegens knip&plak - Advance 21 mrt 2009 16:30 (CET)
 • Kokopelli Open Minded Music Festival - expliciete reclame - tevens NE - tekstdump - nuweg? - Theobald Tiger 21 mrt 2009 12:52 (CET)
  • Met zinnen in we-vorm als We geloven dat een multiculturele samenleving synoniem is voor verrijking. is het mi al rijp voor nuweg, maar het is ook nog eens gekopieerd. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 12:57 (CET)
 • Koolmees nestkasten - Tekstdump, mogelijk copyvio ? - RenéV 21 mrt 2009 12:54 (CET)
  • Relevante informatie hierover staat al (en beter) op de pagina Koolmees - Advance 21 mrt 2009 16:36 (CET)
   • die redirect die je er van gemaakt hebt naar [koolmees] staat mij persoonlijk niet in de weg, maar als ik die zo even zie staan (of een link als [koolmees nestkasten] zie, zou ik die op zijn minst een beetje absurd willen noemen ;-) --LimoWreck 22 mrt 2009 18:51 (CET)
 • Grietje Jansen-Anker - volgens gebruiker Agora is de oudste inwoner van een land niet lemmawaardig. (Zie nominatie Romanie Pollet) Bij deze dus de oudste inwoonster van Nederland genomineerd. Zonneschijn 21 mrt 2009 12:58 (CET)
  • Wat vind je er zelf van? Of wil je overal een strijd Nederland-België van maken? Gertjan 21 mrt 2009 13:01 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen - een strijd is niet wenselijk, maar als we over de verfoeilijk nietszeggende E en NE bezig zijn, is het toch wenselijk eens te kijken welke jurisprudentie er is. En in dit geval is die overduidelijk aanwezig, er zijn zelfs aparte categorieën voor aangemaakt. Ik vind mevrouw Jansen-Anker relevant en de informatie is verifieerbaar. Kvdh 21 mrt 2009 14:58 (CET)
  • Niet de vraag wat iemand gedaan heeft is bepalend, maar de vraag of het voldoende bekend en verifieerbaar is. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 13:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Spreekt voor zich, de oudste inwoner van een land. Hsf-toshiba 21 mrt 2009 15:28 (CET)
   • Gertjan heeft mij dan toch niet helemaal goed begrepen. Oudste personen zijn mijns inziens best E waardig, alleen niet voor een zelfstandig lemma. Mooi in een lijst zetten. En dus niet hier nomineren maar voordragen voor samenvoegen Agora 21 mrt 2009 15:50 (CET)
    • Ik heb het niet over jouw reactie, maar over die van Zonneschijn, die bij de oudste inwoner van België tegen verwijderen stemt en vervolgens een artikel over de oudste inwoner van Nederland nomineert. Een nogal vreemde manier om je mening over iets te laten blijken, we hoeven hier toch geen nationalistische strijd Nederland versus België te krijgen. Overigens ben ik voor behoud van beide artikelen. Gertjan 21 mrt 2009 16:47 (CET)
     • Zolang de Nederlanders de lat hoger blijven leggen voor Belgische artikels blijf ik hen een koekje van eigen deeg stoven. In dit geval was mijn actie gericht tegen Agora, de volgende keer waarschijnlijk tegen iemand anders. Zonneschijn 21 mrt 2009 18:44 (CET)
      • Ik geloof niet dat je Agora hier mee hebt, die vindt het juist prima dat dit soort artikelen genomineerd wordt. Het lijkt me niet dat je de verwijderlijst voor dit soort kleuterspelletjes moet gaan gebruiken. Gertjan 21 mrt 2009 19:29 (CET)
       • Ik had inderdaad een regel verkeerd gekeken, het moest Zonneschijn zijn die het niet helemaal begrepen had. Dat blijk nu weer aangezien het ook niets met Belgen, Nederlanders of andere nationaliteiten te maken heeft Glimlachende smiley Agora 21 mrt 2009 22:45 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - de aanmaker is een nieuwe gebruiker --> Dat ben ik. Ik wist niet dat ik zo populair was? Ik ben tegen verwijdering van beide artikels. Als je beide artikels verwijdert, dan mag je meteen alle artikels verwijderen over supereeuwelingen, uit nederland en belgië waarvan er een persoonlijke wiki bestaat. En dat zijn er toch wel redelijk wat. Ik snap de commotie rond mijn pagina dan ook helemaal niet. Maar goed, ik lig er niet wakker van. Makila 23 mrt 2009 15:16 (CET)
  • Neutraal Neutraal - kan blijven als die Belgische kan blijven, zoniet mag deze ook weg. Meer dan terechte nominatiereden trouwens: men nomineert hier aan de lopende band artikelen over "buitenlandse" onderwerpen, meestal als NE, zoals Franse kastelen, Duitse acteurs (zie onder), meestal dan nog artikelen begonnen door goedbedoelende enthousiaste nieuwelingen die lekker binnen x aantal minuten een sjabloon om hun oren krijgen, terwijl men NL en VS onderwerpen (want die staan toch op de en.wikipedia, "dus zijn ze toch "E"? nietwaar?) klakkeloos slikt. Er mag wat meer fatsoen op deze verwijderlijst, en wat meer respect voor "buitenlandse" onderwerpen, respect voor de merites van de verscheidenheid aan artikelen EN respect voor enthousiaste nieuwelingen. Dit even als algemene opmerking --LimoWreck 21 mrt 2009 20:13 (CET)
   • Met deze algemene opmerking ben ik het volledig eens, en ik ben blij deze zo duidelijk geformuleerd hier te vinden, want er is toch wel soms een probleem! Kvdh 22 mrt 2009 08:26 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Hoe ver gaan we met uitsluitend info in lijsten presenteren? Ik denk dat er over 'de oudste mens van een land' best wel wat meer te vertellen is, zeker ook naar aanleiding van alle media-aandacht. De discussie over een Belgisch onderwerp heb ik niet gevolgd; onze conventies zijn toch niet gefocust op een land? Elvenpath 22 mrt 2009 09:22 (CET)
  • Ik stel voor, dat als niemand bezwaren heeft voor eind deze week(vrijdag), dat ik zowel het verwijder icoon op de pagina van Grietje Jansen Anker, alsook het verbeter icoon op de pagina Romanie Pollet, gewoon verwijder. Anders krijgen we een kettingreactie van artikels over oudste mensen die een icoontje gaan krijgen. Makila 23 mrt 2009 14:31 (CET)
   • Vind ik een zeer goed idee Kvdh 24 mrt 2009 08:38 (CET)
   • Mee eens Nlwiki
  • Tegen Tegen verwijderen - De informatie vindt ik persoonlijk relevant voor Wikipedia en deze is bovendien verifieerbaar. Nlwiki
 • PASM - wiu, lijkt me wel E, maar nog niet klaar in deze vorm. - C (o) 21 mrt 2009 13:52 (CET)
 • Young & desparate -wiu- door een ander genomineerd maar hier niet gemeld. Lijkt me mogelijk ook linkspam voor ne bandje, met wervende en niet van zelfoverschatting ontblote pov zinnen als Een optreden van Y&D is geweldig om mee te maken, want ze doen in hun podiumprestaties niet onder voor grote bands. Fred 21 mrt 2009 14:41 (CET)
 • Luchthaven Quang Tri - weg - heeft wat weg van een automatische vertaling (zoals: 'De luchthaven zal 290 hectaren behandelen') LolSimon -?- 21 mrt 2009 14:43 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Is inmiddels verbeterd en aangevuld. Het IP-adres van de aanmaker is geregistreerd in Vietnam, dus hulp met het Nederlands wordt waarschijnlijk gewaardeerd (cool om een NL Wikipediaan in Hanoi te hebben!) - Jos-uit-boston 21 mrt 2009 18:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - er was een grote verbetering. Behalve nog wat Engelstalig. Maar ik ben voorlopig gemengt. Een deel van me lichaam is Belgisch en het ander deel is Vietnamees. Zie me taalvaardigheid bij me gebruikersboxen - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 20:16 (CET)
  • Volgens mij mag het sjabloon er al af - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 21:05 (CET)
  • Nominatie behouden en doorstreept. Goed opgemaakt nu - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 21:20 (CET)
  • Voor Voor verwijderen. Wikipedia is geen glazen bol. Nederduivel 21 mrt 2009 22:52 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit is een project dat goedgekeurd is door de Vietnamese overheid, en er daarom hoogstwaarschijnlijk komt. Als dit een Nederlands project zou zijn geweest, dan zou het een groot eigen artikel hebben. Er is een groot artikel over de kandidatuur van Nederland voor de Olympische Spelen in 2028, waarbij er vele andere kandidaten zullen zijn en het hoogst onwaarschijnlijk is dat de Spelen naar Nederland zouden komen. Jos-uit-boston 21 mrt 2009 23:55 (CET)1 maal stemmen is voldoende. Nederduivel 22 mrt 2009 19:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - wanneer zijn luchthavens NE? Elke luchthaven is E - Diamond blue.svgDiamant | ? 22 mrt 2009 12:01 (CET) 1 maal stemmen is voldoende. Nederduivel 22 mrt 2009 19:05 (CET)
  • Meer informatie over de relevantie van toekomstige onderwerpen is te vinden op deze pagina. Nederduivel 22 mrt 2009 19:05 (CET)
  • Deze luchthaven wordt volgens planning in 2015 geleverd. Aangezien wij ons in moeilijke economische tijden bevinden, is allerminst zeker dat de luchthaven daadwerkelijk in 2015 wordt geleverd. Er bestaat zelfs een kans dat het project wordt afgeblazen. Derhalve lijkt het mij te voorbarig om nu al een artikel hierover te hebben. Nederduivel 22 mrt 2009 19:05 (CET)
  • Nominatie beetje te snel doorgestreept? Discussie loopt nog! Elvenpath 22 mrt 2009 21:24 (CET)
 • Noisecontrollers - wiu. Niet neutraal, geen opmaak. Kattenkruid 21 mrt 2009 14:56 (CET)
 • Matthias Freihof - slechts twee zinnen. Wikix 21 mrt 2009 15:45 (CET)
  • Bij deze verwijderd. - C (o) 21 mrt 2009 15:55 (CET)
  • Bevat niet uitsluitend zinloze inhoud, en afmeting is geen reden voor nuweg. Wmb komt het terug. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 16:02 (CET)
   • Teruggeplaatst met kleine wikify. Artikel is nu nog te mager, maar op de DE wiki is voldoende te vinden om er iets van te maken. Joris (1919) 21 mrt 2009 17:37 (CET)
  • Wat info van :de erbij, wiu weg. — Zanaq (?) 21 mrt 2009 19:53 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen --LimoWreck 21 mrt 2009 20:13 (CET)
  • Voldoende aangevuld. Wikix 21 mrt 2009 21:09 (CET)
 • Hatarana - wiu - getorpedeerd schip - taalpoets nodig - Theobald Tiger 21 mrt 2009 15:50 (CET)

Toegevoegd 21/03: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

 • Flexitariër - ne - soort handleiding/essay Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2009 16:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen misschien als iemand het neutraler op zou schrijven, maar dit is inderdaad NE. Kafir 3 apr 2009 20:25 (CEST)
 • Pete Saunders - wiu - wellicht ook niet encyclopedisch LolSimon -?- 21 mrt 2009 16:59 (CET)
 • Balingkar - wiu - Nederlands schip - taalpoets nodig - Theobald Tiger 21 mrt 2009 17:19 (CET)
 • Stijgbeugelkan - wiu - info in sjabloon Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2009 17:54 (CET)
  • Steigbeugelpot (sic, Nederlandse Art & Architecture thesaurus) of beugelkan (Google search) worden blijkbaar het meest gebruikt als Nederlandstalig alternatief voor Stirrup jar. Mvg., Evil berry 21 mrt 2009 19:31 (CET)
  • Voor behouden, mooi artikel. Ik heb destijds in het lemma Filistijnen het engelse begrip vervangen door 'stijgbeugelkan' met in de samenvatting bronvermelding naar het RMO, waar men (op de aan Griekenland gewijde verdieping) deze term gebruikt (bronvermelding is door een museumbezoek eenvoudig te controleren, maar ook via de site waar het begrip in sommige omschrijvingen gebruikt wordt). Als andere begrippen in het Nederlands gebruikelijker zijn (ik ken ze niet) heb ik geen bezwaar tegen titelwijziging, maar de term 'stijgbeugelkan' is dus geen onzin (het RMO kan enige autoriteit op dit gebied toch niet ontzegd worden, lijkt me). Groet, Machaerus 25 mrt 2009 10:13 (CET)
 • MediaZilla - ne, slechts de interne bugtracker voor het mediawiki-project - Simeon 21 mrt 2009 19:01 (CET)
  • Helemaal mee eens. Bugzilla is evt. nog encyclopedisch, maar dit absoluut niet. We neigen alles dat met de Foundation te maken heeft encyclopedisch te noemen en dat is het niet. --Erwin 22 mrt 2009 11:42 (CET)
 • Claire Ann Richards - wiu, slechte vertaling van hier - Sustructu 21 mrt 2009 19:14 (CET)
 • Jan van meirvenne - wie? - Sustructu 21 mrt 2009 19:17 (CET)
 • Michel Becquet - ne, relevantie is niet op te maken uit het lemma - Sustructu 21 mrt 2009 19:26 (CET)
  • Gewikificeerd en tegemoet gekomen aan de terechte bezwaren van Sustructu door uitbreiding met hulp van de Engelse Wikipedia. Graag nog even een kritisch oog van een muzikaal geschoolde: 'Head of Brass' heb ik vertaald met 'Hoofd Afdeling Koperblazers'? - en de interne links van al die muziekacademies... Theobald Tiger 21 mrt 2009 19:56 (CET)
 • Hans Valk - wiu - soort oo-betoog vol verdachtmakingen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2009 20:08 (CET)
  • Ik kan er ook niets aan doen dat de man wel "verdacht" is maar niet duidelijk is geworden wat zijn echte rol bij de coup in 1980 geweest is. Wel heb ik het lemma uiteraard feitelijk, onderbouwd en zo neutraal mogelijk proberen te schrijven en heb ik het volledig op de beschikbare bronnen gebaseerd en is het dus geen origineel onderzoek, zoals gesuggereerd. Zie de bijgaande bronvermelding in het lemma. Twee bronnen zijn gelinked (het dossier bij de uitzending van "Andere Tijden" en het artikel in Vrij Nederland), het boek "Drie miljard verwijten, Nederland en Suriname 1974 - 1982" van Rene de Groot is grotendeels via books.google.com na te lezen. Over de man is verder niets te vinden aangezien hij zijn "bekendheid" (en relevantie) uitsluitend dankt aan de bretrokkenheid bij de gebeurtenissen in Suriname. Derhalve dus (nog) niets over 's mans militaire carriere, voor zover die al het vermelden waard was. Wie het lemma verder kan aanvullen met nadere gegevens en bronnen is uiteraard van harte uitgenodigd! Groeten, Spraakverwarring 21 mrt 2009 20:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Weergave op basis van betrouwbare bronnen, dus wat mij betreft laten staan. Elvenpath 22 mrt 2009 21:22 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Heb het artikel iets objectiever proberen te maken. Op deze wijze denk ik dat het idd om een pagina gaat die gebasseerd is op betrouwbare bronnen. Zie oa uitzending van Andere tijden van 19mrt ll.
  • Tegen Tegen verwijderen - Al lijkt het me wel beter om de titel van het artikel te hernoemen. Het gaat eigenlijk niet over de persoon Valk (z'n geboortedatum/plaats ontbreekt, er staat niets in over z'n opleiding en carrière binnen het Nederlandse leger, etc.). Het gaat eigenlijk alleen maar om zijn mogelijke betrokkenheid bij die staatsgreep en de nasleep daarvan. Dus hernoeming naar iets als 'Zaak-Valk' (al vind ik dat ook nog niet zo'n goede titel, maar goed, zo iets dus) lijkt me beter. - Robotje 5 apr 2009 19:17 (CEST)
   • Het gaat natuurlijk in wezen wel over de persoon Valk en zijn handelen, maar helaas is mij niets bekend over nadere personalia van de man. Ik heb daar althans niets over kunnen vinden in de mij beschikbare bronnen. Mocht het voor het behoud van het artikel nodig zijn dan ben ik, met enige tegenzin, voor hernoeming. In dat geval stel ik "Affaire Valk" voor, er wordt in meerdere media onder die term naar verwezen (zie o.a. deze link. Spraakverwarring 5 apr 2009 21:24 (CEST)
     • Vergelijk het met het artikel Dood van Kerwin Duinmeijer. Dat gaat over Kerwin Duinmeijer, maar eigenlijk vooral om het feit dat hij is vermoord, de waarschijnlijke relatie van die moord met racisme, de nasleep, de dader, etc. In dat geval is ervoor gekozen om het artikel niet de titel 'Kerwin Duinmeijer' te geven maar 'Dood van Kerwin Duinmeijer'. Soms is iemand vooral bekend van 1 affaire maar is er nog genoeg andere informatie te vinden om er een biografisch artikel van te maken (zie bijv. René Lancee); in het geval van Valk mis ik die informatie in het artikel en is het dus eigenlijk geen biografisch artikel. - Robotje 6 apr 2009 09:23 (CEST)
 • Kotsbrokken - Almelose punkband - Niet-encyclopedisch en bovendien waarschijnlijk tekstdump - Theobald Tiger 21 mrt 2009 20:45 (CET)
 • Patricia David - wiu - kinderboekenschrijfster - stijl en opmaak behoeven duidelijk verbetering - E? - Theobald Tiger 21 mrt 2009 20:54 (CET)
  • Vast wel encyclopedisch, maar dit was knip- en plakwerk - Advance 21 mrt 2009 23:01 (CET)

Toegevoegd 21/03: Deel 4[bewerken | brontekst bewerken]

 • Oefentherapeut Cesar / Mensendieck - weg - informatie is letterlijk overgenomen uit de lemmata Cesar (oefentherapie) en Mensendieck, met toevoeging van een korte inleiding. In- of samenvoegen is derhalve niet aan de orde. Voor de redirect is de titel niet geschikt (vanwege het gebruik van het woord "therapeut" i.p.v. het logischer woord "therapie"). Misschien zelfs "nuweg"? - eVe Roept u maar! 21 mrt 2009 21:26 (CET)
  • Voor Voor verwijderen. Eens met eVe. Nederduivel 21 mrt 2009 22:30 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - lijkt me nogal evident ;-) --LimoWreck 22 mrt 2009 16:32 (CET)
 • X Factor seizoen 2 - wiu, Tekst met behoorlijk Privé/Story gehalte, veel non-informatie - theo 21 mrt 2009 21:53 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Tekst kan worden aangepast. Op de idols pagina's staat weinig op. Op de X Factor seizoen 2 word juist wat meer over het hele seizoen gezet. Valt dit meteen onder non-informatie? Sander*17 21 mrt 2009 22:30 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - waarom artikels die het verloop van ordinaire tv-spelletjes oplijsten ? What's next, alle afleveringen van een Lingo-seizoen opsommen met de deelnemers, punten en eindscores en geraden woordjes? --LimoWreck 22 mrt 2009 16:34 (CET)
 • X Factor seizoen 1 - idem als vorige... een quote: "Sharon bezorgde iedereen kippenvel (en bracht Henkjan tot tranen) met haar uitvoering van..." theo 21 mrt 2009 22:01 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Idem. Tekst kan worden aangepast. Deze hele pagina is een kopie van de vroegere X Factor (televisieprogramma) dus ik begrijp niet waarom dit opeens na twee jaar niet meer kan. Sander*17 21 mrt 2009 22:30 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - waarom artikels die het verloop van ordinaire tv-spelletjes oplijsten ? What's next, alle afleveringen van een Lingo-seizoen opsommen met de deelnemers, punten en eindscores en geraden woordjes? --LimoWreck 22 mrt 2009 16:34 (CET)
   • Op deze pagina's staat gewoon het verloop van het programma. Dat is heel wat anders dan wat jij als voorbeeld noemt. Wat is het nut van pagina's als Lijst van afleveringen (van Kinderen geen bezwaar, voetbalvrouwen, gooische vrouwen enz.) Daar staat niks op. Op de X Factor pagina's staat tenminste nog informatie. Dus begrijp niet waarom dit dan opeens overbodig is. Sander*17
 • Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot - wiu - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 22:21 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Ik vind dit nogal NE: een film die in oktober 2009 uitkomt, waarover niet meer valt te vertellen dat "op dit moment" de scripts worden afgeschreven en audities worden gedaan. Tegen de tijd dat er meer over is geschreven, kan er een lemma komen. Vinvlugt 28 mrt 2009 13:40 (CET)
  • Voor Voor verwijderen eens met Vinvlugt + dit is onderdeel van een promotiecampagne voor een film die nog niet bestaat... Kwiki overleg 2 apr 2009 03:57 (CEST)
 • Timo Tolkki - wiu - hele lap machinevertaling van onbekende bron Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2009 22:37 (CET)
 • TV Azteca - wiu - half Mexicaans geschreven - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 22:57 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - heb je het lemma wel gelezen? Er is niks Mexicaans geschreven... Niks mis hiermee. Sustructu 21 mrt 2009 23:00 (CET)
  • Is dit een onzinnominatie? Ik zie het niet zo: lijkt een keurig artikeltje: ik haal het sjabloon weg — 
  • Tegen Tegen verwijderen. Artikel is volledig Nederlandstalig. Nederduivel 21 mrt 2009 23:08 (CET)
 • Lijst van natuurlijke manen - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2009 22:59 (CET)
  • sorteerbare tabel van gemaakt, al heel wat manen toegevoegd, alle grootsten zitten er nu al in, tabel kan zeker ook nog uitgebreider (zie en:wp bv.) Kvdh 22 mrt 2009 01:37 (CET)
  • Vreemde titel. Er zullen maar weinig serieuze lezers zijn die kunstmatige satellieten als "manen" beschouwen. Andere wiki's hebben het naast gewoon "manen" over natuurlijke en kunstmatige satellieten, dat lijkt zinvoller. De huidige lijst laat alleen manen van planeten zien, maar ook andere lichamen in het zonnestelsel hebben manen. - Jos-uit-boston 22 mrt 2009 02:13 (CET)
   • logische titel als we ook een artikel Natuurlijke maan hebben. Of dat een goede titel is (in combinatie met andere artikels over manen en satellieten), is een andere vraag die je je inderdaad kan stellen. Maar zolang Natuurlijke maan onder die titel bestaat, lijkt de naam van deze lijst me de evidentie zelve ;-) --LimoWreck 22 mrt 2009 22:53 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - voldoende aangepast - Wammes Waggel 23 mrt 2009 12:04 (CET)~
  • Tegen Tegen verwijderen - alle manen die in Wikipedia gedocumenteerd zijn (en meer) zitten er in, dus de oorspronkelijke terechte opmerking dat de lijst onvolledig was is niet meer geldig. Kvdh 24 mrt 2009 08:41 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen - de term Natuurlijke Maan is niet ongebruikelijk. Verder zeer interessante lijst. Elvenpath 25 mrt 2009 18:50 (CET)
  • Zeer mooie lijst, prima titel. De vraag is niet wat "serieuze lezers" beschouwen maar wat encyclopedisch is. — Zanaq (?) 28 mrt 2009 11:12 (CET)
 • Het Legioen van de Angst - wiu - Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mrt 2009 23:02 (CET)
  • Bijelkaargeraapte kopieersels van bol.com en andere wikipagina - Advance 21 mrt 2009 23:04 (CET)
 • Blauwzwart - wiu - Vinvlugt 22 mrt 2009 01:55 (CET)