Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101003

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 03/10 te verwijderen vanaf 17/10[bewerken]

Toegevoegd 03/10: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Floris modderkolk - ne - onbekende amateurkarter dat voor zover bekend nog nooit aan een grote internationale wedstrijd of competitie heeft meegedaan. Dat hij ooit grootste talent was van het Westelijk halfrond maakt hem nog niet E. Michael 1988 3 okt 2010 02:13 (CEST)
  • Met zo'n inhoud mag het artikel van mij ook nu weg - Hanhil 3 okt 2010 07:04 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Al eerder langsgekomen en toen verwijderd, dus nuweg is volkomen gerechtvaardigd. Fred 3 okt 2010 13:01 (CEST)
 • Bill still - wiu/ne - mager artikel met rare opzet al dan niet NE en/of onzin. Michael 1988 3 okt 2010 02:21 (CEST)
 • Veiligheidsdemonstratie - weg/wiu - Ik had dit lemma na aanmaak aan mijn favorieten toegevoegd om een paar dagen af te wachten of het genomineerd zou worden. Dat gebeurde niet en ik heb er toch wat twijfels over. Ten eerste de titel. Heet een Pre-flight safety demonstration in het Nederlands inderdaad een veiligheidsdemonstratie, en zo ja, is dit niet een te algemene titel voor Wikipedia? Ik denk dat er nog wel meer soorten veiligheidsdemonstratie bestaan. Ten tweede heb ik wat twijfels over de gebezigde terminologie: video-entertainmentsysteem (het Nederlandse woord voor "entertainment" is normaal gesproken amusement), brace-positie en de zinsnede: ook wel veiligheidsinstructies of veiligheidsvideo genaamd. Ik had er eerder reeds feitsjablonen bij gezet. Ten derde, is alle informatie juist? Op het lemma Purser staat bijvoorbeeld: "legt (...) de veiligheidsvoorschriften uit, terwijl de stewards en stewardessen de veiligheidsdemonstratie laten zien". In het nu genomineerde lemma staat echter: "...terwijl een andere steward via de omroepinstallatie uitleg geeft". (De purser staat in rang boven de steward of stewardess.) --ErikvanB 3 okt 2010 06:20 (CEST)
  • Tsja, ik weet het niet. Bij het bezoek aan een raffinaderij, kerncentrale of een aanverwante installatie krijg je meestal ook een veiligheidsinstructie alvorens toegelaten te worden. Wellicht is dat een gangbaarder, maar meeromvattend, woord. Fred 3 okt 2010 12:47 (CEST)
  • (Ik was vergeten het wegsjabloon erop te zetten, maar heb dit nu alsnog gedaan. --ErikvanB 3 okt 2010 15:59 (CEST))
  • Mja... Qua opmaak is het artikel niet bijzonder mooi (kijk bijvoorbeeld naar de bron), maar verder lijkt mij dit een heel normaal begrip. Je zou kunnen zeggen dat dit iets meer iets voor Wiktionary is, maar ik zou hem niet meteen verwijderen. --Joerim | overleg 3 okt 2010 18:25 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen ook al omdat ik die riedel inmiddels uit m'n hoofd ken. De vraag naar bronvermeldigen is een beetje typisch. Er is niet echt een peil op te trekken wanneer de demonstratie per IFE of door bepaalde leden van het personeel gedaan wordt; op een A380 van AF doen de stewardessen het terwijl iedereen een scherm heeft, en op een ATR-42 is het ook de stewardess, en bij Turkish gebeurt het op hun kleine 737's via de schermen. en Oja, een IFE (in-flight-entertainment systeem (zie ook het uitstekende en:In-flight entertainment een in-vluchtsamusementssysteem te gaan noemen zal hopelijk bestraft worden met een wandelingetje op 10.000 voet :-)Milliped 3 okt 2010 21:55 (CEST)

Neutraal Neutraal (de auteur) Wel ik dacht net hetzelfde als gebruiker Milliped nl. dat je er geen lijn in kunt trekken wanneer het nu met video en wanneer het nu manueel gedaan wordt daarom had ik maar overgenomen uit de Engelse wikipedia en dat als bron vermeldt voor zij die van mening zijn dat er meerdere veiligheidsdemonstraties bestaan en over die andere veiligheidsdemonstraties een artikel wensen te scrijven heb ik het artikel hernoemt naar veiligheidsdemonstratie (luchtvaart) --stefnIcon train.png 4 okt 2010 17:03 (CEST)

 • Marc Lange - reclame - EdwinB 3 okt 2010 08:04 (CEST)
 • Yentl Steneker - ne - Onbekend persoon, eventueel nuweg. Johan N 3 okt 2010 10:35 (CEST)
  • Direct verwijderd, er stond uitsluitend persoonlijke informatie in en bevatte dus geen zinvolle inhoud. Mathonius 3 okt 2010 13:08 (CEST)
 • Hondiuskring Duffel - Promo voor tentoonstelling(en) - RenéV 3 okt 2010 12:37 (CEST)
  • Direct verwijderd vanwege expliciete reclame. Mathonius 3 okt 2010 12:48 (CEST)
 • Amarylis Uitterlinden - e-waarde blijkt niet uit artikel - brimz 3 okt 2010 13:05 (CEST)
  • Ik heb het aangepast
   • Voor Voor verwijderen Een niet-neutraal CV van een NE-persoon, geen encyclopedisch taalgebruik, geen behoorlijke opmaak, neigt naar zelfpromo. Fred 4 okt 2010 11:08 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Vorig jaar wel onbekend, maar nu speelt ze de hoofdrol in Ella, een rol die mij doet denken aan Alexis in Dynasty.

Gebruiker:78.21.237.107 10 okt 2010 15:20 (CEST)

 • Ini Massez - Artikel is nog niet af qua opmaak e.d. Davin 3 okt 2010 13:10 (CEST)
 • Humanoid (Engelse Album) - wiu - denk bovendien dat de titel Humanoid City Live (album) moet zijn - )°///< 3 okt 2010 13:11 (CEST)
  • Humanoid City is een optredenreeks van de Duitse band Tokio Hotel. Humanoid is de CD die ze eerst uit hebben gebracht. Er is inderdaad een Engelse & een Duitse versie. Ik zal het document wat aanpassen.
  • Afbeelding verwijderd vanwege auteursrechtenkwestie. --ErikvanB 6 okt 2010 20:12 (CEST)
  • Titel aangepast. (De genomineerde titel is nu dus een redirect.) --ErikvanB 8 okt 2010 21:17 (CEST)
   • Doorgehaald. Goed na aanpassingen. --ErikvanB 10 okt 2010 17:41 (CEST)
 • Sachli Gholamalizad - wiu - )°///< 3 okt 2010 13:13 (CEST)
 • Hardline double eclipse - wiu (bijna nuweg) - )°///< 3 okt 2010 13:14 (CEST)
 • Sterrenelftal WK 2010 - nuweg - Slecht geschreven en incorrect. Mag weg omdat de info niet klopt, zie 1. De wél correcte info zou evt. bij bestaande artikel over WK 2010 kunnen. Leodb 3 okt 2010 14:09 (CEST)
  • Was gisteren al verwijderd, vandaag opnieuw aangemaakt. Aantoonbare onzin, mag wel nuweg! Gertjan 3 okt 2010 14:11 (CEST)

Toegevoegd 03/10: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Kenji Tomiki: een vertaling van een artikel uit een tijdschrijft. Ik neem aan dat dat niet zomaar kan als de tekst niet vrijgegeven is onder de juiste licentie? Daarnaast WIU: niet neutraal en niet zakelijk. MrBlueSky 3 okt 2010 14:52 (CEST)
 • Simon Florian Rutten - van nuweg naar weg, opkomend talent, 0 google hits - RenéV 3 okt 2010 15:01 (CEST)
  • De 0 google hits toont al aan dat het een onzinlemma is. Een Nederlandse voetballer die bij Benfica, Inter en Porto zou hebben gespeeld en toch volslagen onbekend is???? Ik begrijp niet dat de 'nuweg'-nominatie is verwijderd. Gertjan 3 okt 2010 16:43 (CEST)
   • Direct verwijderd vanwege onzin. Een 'Simon Rutten' speelt overigens wel voetbal: [1]. Mathonius 3 okt 2010 16:54 (CEST)
 • Meli Honing - wiu, lijkt nog nergens naar - Op de dp meli staat al Meli (honing) --> bij beginnetje of dp naam wijzigen. Leodb 3 okt 2010 15:11 (CEST)
 • Savannah Gold - wiu, ne? - te kort, geen opmaak, twijfel aan E waarde, stond oorspronkelijk als nuweg genomineerd, Taketa (overleg) 3 okt 2010 15:18 (CEST)
 • The Runaways (film) - wiu - Kattenkruid 3 okt 2010 17:20 (CEST)
 • Thriantastam - wiu - USAAC Roundel 1919-1941.svg DustSpinner 3 okt 2010 17:47 (CEST)
  • Is het niet gewoon reclame? --Joerim | overleg 3 okt 2010 18:19 (CEST)
  • En is dit eigenlijk wel E? Trijnsteloverleg 3 okt 2010 21:29 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Locale scoutinggroep = NE, en lijstje van waar en wanneer ze op kamp zijn geweest is driedubbel NE, en leuk voor hun eigen krantje, niet voor Wiki. Fred 4 okt 2010 12:50 (CEST)
 • Humanoid City Tour - Heeft een flinke wikify nodig Davin 3 okt 2010 18:25 (CEST)
  • Pagina aangepast met album info. Met vriendelijke groet, Lordofwikis 6 okt 2010 19:17 (CEST)
   • Doorgehaald. --ErikvanB 10 okt 2010 18:02 (CEST)
 • Guilty as charged - wiu - **Man!agO** 3 okt 2010 18:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En ook volkomen NE. Eén CD in eigen beheer uitgebracht. De bedoeling van de band is zichzelf en de cd zo goed mogelijk promoten door veel op te treden, en zo staan er nog wel meer trivia in. inclusief een lijst met NE namen. Daarnaast deugt de opmaak niet en is het hoogstwaarschijnlijk zelfpromo. Laat ze hun CD maar promoten door veel op te treden en niet door Wiki als reclamemedium te misbruiken. Fred 3 okt 2010 22:02 (CEST)
 • Friendcodes - Niet E Davin 3 okt 2010 18:28 (CEST)
 • The Don Leon - ne, wiu, neigend naar nuweg. 16-jarige muzikant. --ErikvanB 3 okt 2010 18:35 (CEST)
 • Pink Lady - Zwaar wiu - Moet nog heel veel aan gedaan worden. Ambox warning blue construction.svgStdx! (discuss) 3 okt 2010 19:46 (CEST)
 • Johan Meijer - wiu - Ambox warning blue construction.svgStdx! (discuss) 3 okt 2010 20:42 (CEST)

Toegevoegd 03/10: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Aaron Stone - wiu - door een collega genomineerd in verband met taal- en spelfouten maar nog niet eerder hier gemeld - Den Hieperboree 3 okt 2010 23:11 (CEST)
  • Het is inderdaad nogal slecht gewikificeerd, vol taal- en spelfouten, en het zal veel tijd kosten om het te verbeteren. Glatisant 5 okt 2010 01:13 (CEST)
 • Sweeb - weg - Niet encyclopedisch (NE). Familienaam Kattenkruid 3 okt 2010 23:29 (CEST)
 • Business analytics - wiu - English ou Neerlandais, that's die Frage. Stijl, onderbouwing en layout rammelen. Kleuske 4 okt 2010 15:44 (CEST)
  • Verkeerde pagina. Kleuske 4 okt 2010 21:28 (CEST)