Abraham Staalmanplein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Abraham Staalmanplein
Abraham Staalmanplein
Abraham Staalmanplein
Geografische informatie
Locatie       Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Wijk Slotervaart
Algemene informatie
Genoemd naar Abraham Staalman
Naam sinds 20 november 1957
Openbaar vervoer Tramlijn 2

Buslijn 18 Buslijn 62

Portaal  Portaalicoon   Amsterdam

Het Abraham Staalmanplein in Amsterdam-Slotervaart is genoemd naar Abraham Staalman (1871-1935), pionier voor de volkswoningbouw en oprichter van woningbouwvereniging 'Het Westen'.

Het Abraham Staalmanplein vormt het middelpunt van de Staalmanpleinbuurt waarvan de bouw begon in 1958. De straatnamen in deze buurt zijn genoemd naar personen die hun sporen hebben verdiend op maatschappelijk terrein. Deze buurt wordt begrensd door de Slotervaart, Ringspoordijk, Henk Sneevlietweg en Johan Huizingalaan. Sinds enige jaren vindt stedelijke vernieuwing plaats, waarbij de oorspronkelijke bebouwing gedeeltelijk door nieuwbouw wordt vervangen.

Mede dankzij een forse bijdrage uit Koeweit is hier een nieuwe moskee gebouwd van de Nederlandse Moslimbroeders.[bron?] In een interview met De Pers onthulde imam Elforkani dat de nieuwe moskee was neergezet met hulp van het ministerie van religieuze zaken van Koeweit, dat 1,3 miljoen had bijgedragen aan de bouwkosten, die in totaal 2,4 miljoen euro bedroegen.[1]

Noten[bewerken]

  1. Wilders is welkom, De Pers, 28 maart 2011

Externe link[bewerken]