Overleg gebruiker:TheTank

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo TheTank, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.934.074 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Emmelie 26 okt 2008 16:13 (CET)

Keirrison[bewerken]

Ik vind het behoorlijk vervelend dat je een tekst van een andere website bijna letterlijk kopieert en dan als jouw product hier in een lijst zet. Dat zit verdacht dicht bij plagiaat. Had het wel leuk gevonden als je eerst even had gevraagd of je dat allemaal mocht gebruiken.Kevinklop 10 dec 2008 12:10 (CET)

Het neigt misschien wel naar plagiaat maar er is geen enkele zin letterlijk gekopieerd, ik vind het correct dat je een bronvermelding aan het artikel hebt toegevoegd.--TheTank 10 dec 2008 12:42 (CET)
Dat klopt, maar het is wel héél erg veel hetzelfde. Per zin toch 90%. Dat is genoeg om het artikel te laten verwijderen. De rechten van het originele artikel liggen niet eens bij mij, maar bij Managers United. Zolang er geen toestemming van MU is (waar ik in de staf zit), kan dit echt niet. Je kunt makkelijk een artikel maken op basis van de informatie in het MU artikel, zonder simpelweg de originele tekst te bewerken. Dan kan het artikel meteen geupdate worden want er zijn nogal wat nieuwe ontwikkelingen. Kevinklop 10 dec 2008 12:47 (CET)
Ik heb zelf het artikel even doorgenomen en wat foutjes er uit gehaald. Bovendien heb ik de boel geüpdate, hetgeen ik ook al voor MU gedaan heb (nog niet gepubliceerd). Dan hoeven we verder wat mij betreft niet meer moeilijk te doen. ;) Kevinklop 10 dec 2008 15:44 (CET)

Oké prima, ik had er zelf ook wel naar willen kijken maar je hebt het mooi aangepast!TheTank 10 dec 2008 16:24 (CET)

Aljaksandr Hleb[bewerken]

He is now player of VfB Stuttgart [1] --Yoda1893 30 jul 2009 13:46 (CEST)

Stefan Reuter[bewerken]

Wat vind jij er de meerwaarde van om in zo'n box nog een keer de clubs, wedstrijden doelpunten neer te zetten die er links naast staan in een schema per seizoen? Toth 22 jul 2010 21:14 (CEST)

Ik zie daar geen problemen in. TheTank 24 jul 2010 11:54 (CET)

Van Basten[bewerken]

Dag TheTank, ik heb Marco van Basten/Statistieken van Marco van Basten in het Nederlands elftal en Lijst van debutanten onder Marco van Basten als bondscoach op de lijst gezet omdat het beiden lemma's zijn waar een flinke precedent werking vanuit gaat en ik eerst wilde zien of we dit ook zo wel willen op Wikipedia. Zie de lijst voor een uitgebreide uiteenzetting. mvg Agora 1 dec 2010 12:10 (CET)

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Beste TheTank, zoals je wellicht al gelezen hebt, is er meer bekend over waarom we tot op heden nog niet tot een uitslag van de schrijfwedstrijd zijn gekomen. Collega Theobald Tiger heeft zich om persoonlijke redenen teruggetrokken uit de jury. MoiraMoira is inmiddels zo vrij geweest iemand te benaderen die een goede vervanger zou zijn, namelijk collega Advance. Wat mij betreft, en ik denk dat collega ErikvanB daar ook zo over denkt, is dat een goed plan. Ik vind dat jij als deelnemer daar ook nog iets over te zeggen hebt (al heb ik nog niet goed nagedacht over wat te doen mocht er iemand een bezwaar hebben, maar dat zien we dan wel). Voel je vrij om hier een reactie achter te laten. Met vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 11 jan 2011 21:55 (CET)

review[bewerken]

Beste TheTank,

Het artikel Marco van Basten dat door jou erg uitgebreid is de afgelopen maanden, mijn complimenten ervoor, is door Grashoofd in de review gezet. Daar is inmiddels ook al feedback op gegeven. Misschien zou je er naar willen kijken en er op reageren. groeten Druifkes (overleg) 23 feb 2011 20:56 (CET)

Beste Druifkes, bedankt voor je opmerking en complimenten, ik zal er naar kijken. Groeten TheTank (overleg) 23 feb 2011 21:05 (CET)

Navigatie sjabloon[bewerken]

Beste The Tank, Prima rijtje van beste voetballers. Wil jij in jouw standaard layout van die Ballon d'Or --> Navigatie FIFA Ballon d'Or <-- toevoegen. Ik heb alles al bijgewerkt tot 1985. groet Japiot (overleg) 26 jul 2011 23:24 (CEST)

Ik zag zojuist dat je een sjabloon had gemaakt, dus die zal ik bij de volgende pagina's erbij zetten. Er zal echter nog een kleine wijziging moeten plaatsvinden: dit betreft de Ballon d'Or van France Football. De Ballon d'Or van de FIFA betreft een andere prijs. Groeten TheTank (overleg) 26 jul 2011 23:30 (CEST)
Lastig 2 prijzen met dezelfde naam. Ik heb het sjabloon opgesplitst, anders moet je al je titels ook wijzigen. De naam van het sjabloon is nu --> Navigatie Ballon d'Or <--. Japiot (overleg) 27 jul 2011 10:02 (CEST)

Foto Cruijff[bewerken]

Ik ben je vraag beantwoord op mijn overlegagina. Xisco (overleg) 17 jan 2012 12:12 (CET)

Cruijff[bewerken]

Hallo TheTank, oprecht gefeliciteerd dat Johan Cruijff nu de status van etalage-artikel heeft bereikt. Daar heb jij toch wel het hardst van iedereen aan gewerkt. Mooi dat je daar nu ook de erkenning voor krijgt. - Wikiklaas (overleg) 23 mei 2012 10:04 (CEST)

Beste Wikiklaas, ontzettend bedankt voor jouw felicitatie. Er moesten nog even wat tekstuele zaken worden recht getrokken, maar mede door jouw inzet en die van anderen heeft het een mooi resultaat opgeleverd, waarvoor dank. Ik ben zelf ook erg gelukkig met deze erkenning. TheTank (overleg) 25 mei 2012 17:39 (CEST)

Rensenbrink[bewerken]

Die foto, dat is Rensenbrink helemaal niet. Dat is Jan Poortvliet, ploeggenoot van het Nederlands elftal dat bij het WK in 1978 de finale haalde. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.169.175.1 (overleg · bijdragen)

Raimond van der Gouw[bewerken]

Vanwaar deze bewerking? "Manchester United won tijdens het verblijf van Van der Gouw nog tweemaal de Premier League, tweemaal de Community Shield en eenmaal de Wereldbeker, maar Van der Gouw speelde niet voldoende wedstrijden voor de erkenning van deze prijzen." Wat zijn volgens jou hier de richtlijnen voor? Zeker een reservekeeper zal niet veel spelen, je stelt immers maar een keeper op, maar heeft wel een belangrijke functie in de selectie. Ik zit hard te denken aan een revert. Belsen (overleg) 29 apr 2013 12:38 (CEST)

In de Premier League ontvingen spelers destijds pas een medaille voor het landskampioenschap indien zij (i) minimaal 10 wedstrijden in actie waren gekomen of (ii) er dispensatie werd aangevraagd. Volgens deze pagina heeft Van der Gouw alleen in de seizoenen 1999/00 en 2000/01 een medaille ontvangen op basis van respectievelijk 14 en 10 wedstrijden. Bij de Wereldbeker in 1999 was Massimo Taibi de reservekeeper van Manchester United, niet Van der Gouw. Bij de 1996 FA Charity Shield en 1997 FA Charity Shield was Van der Gouw wel reservekeeper, dit zal ik terugdraaien. TheTank (overleg) 29 apr 2013 13:24 (CEST)
Dan blijft natuurlijk wel de vraag of je deze medaille gelijk mag stellen aan de erkenning van de prijs. Ik snap nu in ieder geval wel waar je deze maatstaf vandaan haalt. Bedankt voor het antwoord. Duim omhoog Belsen (overleg) 29 apr 2013 18:47 (CEST)

Bronnen[bewerken]

Moi TheTank, ik zag je nieuwe lemma Capocannoniere. Zou je ook kunnen aangeven waar je info vandaan komt? Dat mag in de bewerkingssamenvatting en eventueel ook in een noot. Een duidelijke bronverwijzing maakt het een stuk makkelijker om het lemma te controleren. Peter b (overleg) 25 mei 2013 16:33 (CEST)

Prima, misschien was ik wel iets te snel met mijn vraag. Peter b (overleg) 25 mei 2013 16:40 (CEST)
Geen probleem. TheTank (overleg) 25 mei 2013 16:41 (CEST)

Records van de hoogste transferbedragen in de voetbalgeschiedenis[bewerken]

Beste TheTank, het artikel Records van de hoogste transferbedragen in de voetbalgeschiedenis staat op de beoordelingslijst. Niet omdat ik het weg wil hebben, maar er is een probleempje mee. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 dec 2013 05:02 (CET)

Beste Erik, dank voor je bericht. Ik heb een reactie achtergelaten op de beoordelingslijst. Groet, TheTank (overleg) 7 dec 2013 13:51 (CET)

Lijst met gewenste artikelen[bewerken]

Beste TheTank,

Ik zag dat jij een actieve gebruiker bent wat betreft het voetbalgedeelte. Ik ben zelf ook alleen maar daar actief en het is een doel om dat gedeelte zo groot mogelijk te maken. Soms kan ik echter niets vinden waar ik het nut van in zie om te schrijven, maar daar probeer ik een oplossing voor te verzinnen. Daarom heb ik een nieuwe Lijst met gewenste artikelen aangemaakt, waarop een makkelijk overzicht komt qua gewenste lemma's. Ik hoop dat jij (en anderen) dit aan kunnen vullen en dat er zo meer overzicht is over wat nodig is wat betreft het aanmaken van artikelen.

Met vriendelijke groet, TimGiesbers (overleg) 24 dec 2013 14:07 (CET)

Project WK 2014 – hoe staan we ervoor?[bewerken]

Hallo TheTank,

om gelijk antwoord te geven op de hierboven gestelde vraag: niet slecht. Alle scheidsrechters zijn inmiddels beschreven met Néant Alioum als laatste; alle bondscoaches hebben een artikel, net als de voetbalbonden van de deelnemende landen. De elftallen die elkaar treffen in de groepsfase hebben allemaal een lijst van voorgaande confrontaties (lijst van voetbalinterlands); bijna alle deelnemende landen hebben een lijst van internationals, op zeven na – opgemerkt moet wel worden dat veel lijsten nog aan een update toe zijn, zie hier voor het overzicht.

Waar het werk moet worden verricht is bij de voetballers zelf en de landenpagina's. Laatstgenoemde spreekt voor zich; een voorbeeld is Mexico, dat ik vorige week heb afgerond. Wat betreft de voetballers: veel potentiële deelnemers hebben reeds een artikel, maar dat zijn voornamelijk de spelers uit Europa. Costa Rica en Iran zijn voorbeelden van landenteams waar echt nog werk verricht moet worden. We komen nu in een fase waarin bondscoaches hun selecties bekend gaan maken en we dus zeker weten wie er naar het toernooi gaan (en dus een artikel nodig hebben). Vandaag beet Luis Fernando Suárez namens Honduras het spits af. Hieronder staat een overzicht van de Hondurese WK-gangers zonder artikel – het zijn dertien rode links, dus die moeten we binnen weinig tijd blauw kunnen verven.


Omdat je op de deelnemerslijst van het project WK 2014 staat, zal ik de komende maand zeer waarschijnlijk met nog een lijstje komen. Ik hoop dat eenieder, hoe vaak dan ook, "rode voetballers" uitkiest en even er voor gaat zitten om er iets moois van te maken. Interlandsjablonen zijn geen verplichting, maar maken het kopje met betrekking tot de interlandcarrière wel completer. Mocht je voor dat sjabloon geen tijd/motivatie hebben, kun je ook aan mij vragen of ik daar naar kan kijken.

Bedankt voor je deelname aan het project en voor hopelijk spoedig nieuw werk met betrekking tot dit toernooi! JurriaanH overleg 6 mei 2014 15:32 (CEST)

Project WK 2014 – nog even[bewerken]

Hallo,

het schiet al op: nog 26 dagen voordat de openingswedstrijd van start gaat. Twee weken terug stuurde ik een bericht met daarin een lijstje van gewenste artikelen. De Hondurese en Zuid-Koreaanse voetballers die ik daarin noemde werden in no-time beschreven – door TimGiesbers, RamonP, Mathijsloo, Agora en Eden10Hazard – waarvoor mijn grote dank! Ook worden de landenpagina's steeds verder ingekleurd – bedankt Zotteteen1 –, aangevuld met de bekendgemaakte (voor-)selecties. Maar we zijn er nog niet!

Doordat bondscoaches nu massaal hun spelers oproepen voor het WK, wordt duidelijk wie nog een artikel nodig heeft en wiens artikel nog een poets en update nodig heeft. Costa Rica mist nog tien "blauwe" spelers, Nigeria acht, Chili en Ecuador zeven, Iran vijf, Kameroen en Ghana vier, Ivoorkust drie en Colombia en Australië twee. Als ik goed reken komen we dan uit op 52 onbeschreven voetballers, waarbij opgemerkt moet worden dat hier ook voorselecties tussen zitten en er wellicht nog onbeschreven spelers afvallen voor 2 juni. Het klinkt veel, maar betekent wel dat al 22 deelnemende landen compleet zijn!

Hieronder volgt opnieuw een lijst; het is niet de volledige lijst, maar een selectie. Als we werken met dezelfde precisie en hetzelfde tempo als bij de vorige lijst, zie ik geen problemen. Als je uit de vorige lijst niets hebt kunnen kiezen (Knipoog): kies nu iets uit, ga er even voor zitten en maak er wat moois van. Wanneer onderstaande lijst blauw is, denk ik dat we op het gebied van spelers vrijwel klaar zijn!


Bedankt weer!

JurriaanH overleg 17 mei 2014 15:26 (CEST)

NB – bezoekt iemand een van de komende drie oefeninterlands van het Nederlands elftal en ziet die wellicht mogelijkheid een voor Wikipedia geschikte foto te maken? Zelf bezoek ik twee wedstrijden, maar mijn camera is niet bruikbaar...

Project WK 2014 – tot slot[bewerken]

Beste TheTank,

mijn excuus voor dit verlate bericht met betrekking tot het project WK 2014. Ik vertrok enkele dagen voor de halve finale tegen Argentinië voor een reis naar Azië; aldaar heb ik van drie tot zes uur 's nachts deze wedstrijd gezien in een schimmige doch fascinerende omgeving – neemt u van mij aan, Aziaten dragen Nederlanders op handen zodra ze één woord over voetbal zeggen. :-)

Hoe dan ook, in dit bericht wil ik u ontzettend danken voor uw betrokkenheid bij het project dat ik dertien maanden geleden begonnen ben en waarbij ik een pittig doel stelde; alle voetballers een kwalitatief zo goed mogelijk artikel schenken, wedstrijdpagina's invullen en ook de bondscoaches, scheidsrechters en andere randzaken beschrijven. Met hulp van veel collega's is dat zeer redelijk tot goed gelukt. Perfectionistisch ingesteld als ik ben weet ik dat het project in feite nog lang niet afgerond is; alle 736 pagina's over de voetballers moeten nog gecontroleerd en bijgewerkt worden en een aanzienlijke hoeveelheid wedstrijdpagina's kan nog van een uitbreiding voorzien worden. Het moge duidelijk zijn dat het verbeteren van de kwaliteit van de artikelen over voetballers op Wikipedia een belangrijk onderdeel was van het project, iets wat ik ook vooraf en gedurende het WK heb proberen te doen; dit zal ik ook blijven doen en ik wil het belang hiervan benadrukken. De bijwerklijst wil ik tevens zo spoedig mogelijk zo compleet mogelijk met op zijn minst de Nederlandse competitie hebben. Ik nodig iedereen uit hieraan bij te dragen – het actualiseren van statistieken en doorlopen van de teksten, die helaas vaak volstaan met taalfouten of subjectief woordgebruik, is van een groot belang.

Nogmaals bedankt en mocht u inspiratie nodig hebben... de zojuist genoemde bijwerklijst en de gewenste artikelen van TimGiesbers bieden dan altijd uitkomst.

Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 1 aug 2014 18:09 (CEST)

Cruijf prive[bewerken]

Jij was destijds actief bij het artikel Johan Cruijf in de etalage krijgen. Ik werd erop gewezen, dat het (overigens uitgebreide en goed leesbare) artikel niet voldoet aan de richtlijn WP:BLP. In het hoofdstuk "prive" worden derden met naam en toenaam genoemd (WP:PVD). Zie je dat als noodzakelijk of kun je ermee leven als we dat opschonen? b.v. ipv "zijn oudere broer Henny" gewoon "zijn oudere broer" ? Zwitser123 (overleg) 13 aug 2015 12:16 (CEST)

Bedankt voor je bericht. Pas het gerust aan. TheTank (overleg) 16 aug 2015 13:04 (CEST)
Johan Derksen in Volkskrant over JC's broer en zijn uitspraken over de (aangetrouwde) familieleden.  Klaas `Z4␟` V:  25 sep 2015 10:22 (CEST)

Ster[bewerken]

Beste Tank,

Mede naar aanleing van bovenstaande heb ik gedacht u eens in het zonnetje te zetten met een virtuele ster. Desgewenst kunt u deze verplaatsen naar uw GP.

Collegiale groeten uit Vlag van Italië Italië van  Klaas `Z4␟` V:  25 sep 2015 10:10 (CEST)