Ms. Marvel (televisieserie): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Heeft de beveiliging van "Ms. Marvel (serie)" opgeheven: Per verzoek, voor nu voordeel van de twijfel geven, mede gelet op het overleg.
Per OP
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Geavanceerde mobiele bewerking
Regel 3: Regel 3:
| netwerk =
| netwerk =
| gerelateerd = [[Kamala Khan]]
| gerelateerd = [[Kamala Khan]]
| producer = [[Kevin Feige]], Bisha K. Ali, Sana Amanat, Adil El Arbi, Bilall Fallah
| producer = [[Kevin Feige]]
| coproducent =
| coproducent =
| uitvoerend =
| uitvoerend =
Regel 57: Regel 57:
'''Ms. Marvel''' is een toekomstige [[Verenigde Staten (hoofdbetekenis)|Amerikaanse]] [[Superhelden (genre)|superheldenserie]] geschreven door [[Bisha K. Ali]] voor de [[Streaming media|streamingdienst]] [[Disney+]], gebaseerd op het [[Marvel Comics]]-personage Ms. Marvel (Kamala Khan).
'''Ms. Marvel''' is een toekomstige [[Verenigde Staten (hoofdbetekenis)|Amerikaanse]] [[Superhelden (genre)|superheldenserie]] geschreven door [[Bisha K. Ali]] voor de [[Streaming media|streamingdienst]] [[Disney+]], gebaseerd op het [[Marvel Comics]]-personage Ms. Marvel (Kamala Khan).


De serie speelt zich af in het [[Marvel Cinematic Universe]] (MCU). De bedoeling is dat het [[titelpersonage]] ook te zien is in de film ''[[Captain Marvel 2]]''.<ref>{{en}}[https://www.slashfilm.com/ms-marvel-first-look-captain-marvel-2/ ‘Ms. Marvel’ First Look Teases New Disney+ Series, Character Confirmed to Appear in ‘Captain Marvel 2’] slashfilm.com</ref> De serie wordt geproduceerd door [[Marvel Studios]].
De bedoeling is dat het [[titelpersonage]] ook te zien is in de film ''[[Captain Marvel 2]]''.<ref>{{en}}[https://www.slashfilm.com/ms-marvel-first-look-captain-marvel-2/ ‘Ms. Marvel’ First Look Teases New Disney+ Series, Character Confirmed to Appear in ‘Captain Marvel 2’] slashfilm.com</ref> De serie wordt geproduceerd door [[Marvel Studios]].


[[Iman Vellani]] speelt de rol van het titelpersonage [[Kamala Khan|Kamala Khan/Ms. Marvel]]. De andere rollen worden gespeeld door Saagar Shaikh, [[Aramis Knight]], Matt Lintz, Zenobia Shroff en Mohan Kapur. Producers zijn onder meer Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ms. Marvel zal naar verwachting eind 2021 uitkomen als onderdeel van de vierde fase van het MCU.
[[Iman Vellani]] speelt de rol van het titelpersonage [[Kamala Khan|Kamala Khan/Ms. Marvel]]. De andere rollen worden gespeeld door Saagar Shaikh, [[Aramis Knight]], Matt Lintz, Zenobia Shroff en Mohan Kapur. Producers zijn onder meer Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ms. Marvel zal naar verwachting eind 2021 uitkomen.


== Rolverdeling ==
== Rolverdeling ==

Versie van 15 mrt 2021 13:41

Ms. Marvel (serie)
Genre Superhelden
Bedenker Bisha K. Ali
Hoofdrollen Iman Vellani, Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Matt Lintz, Zenobia Shroff & Mohan Kapur
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series Kamala Khan
Productie
Producent Kevin Feige
Productiebedrijf Marvel Studios
Distributie Disney Platform Distribution
Uitzendingen
Start Eind 2021
Afleveringen Bewerken op Wikidata
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Streamingdienst Disney+
Officiële website
Fout: niet een nummer: https://www.imdb.com/title/tt10857164/?ref_=nv_sr_srsg_0
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Ms. Marvel is een toekomstige Amerikaanse superheldenserie geschreven door Bisha K. Ali voor de streamingdienst Disney+, gebaseerd op het Marvel Comics-personage Ms. Marvel (Kamala Khan).

De bedoeling is dat het titelpersonage ook te zien is in de film Captain Marvel 2.[1] De serie wordt geproduceerd door Marvel Studios.

Iman Vellani speelt de rol van het titelpersonage Kamala Khan/Ms. Marvel. De andere rollen worden gespeeld door Saagar Shaikh, Aramis Knight, Matt Lintz, Zenobia Shroff en Mohan Kapur. Producers zijn onder meer Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ms. Marvel zal naar verwachting eind 2021 uitkomen.

Rolverdeling

Hoofdrollen

Terugkerende rollen

Productie

Joe Quesada, een medewerker van Marvel Studios, maakte in 2016 bekend dat er plannen waren voor een serie of film over het strippersonage Kamala Khan/Ms. Marvel gezien de grote populariteit van dit personage onder striplezers.[7] In 2018 werd duidelijk dat binnen het kader van Marvel Cinematic Universe inderdaad een dergelijk project in productie zou worden genomen. Het werd een vervolg op de film Captain Marvel uit 2019[8] en zou de vorm krijgen van een televisieserie voor de streamingdienst Disney+. Bisha K. Ali zou de hoofdschrijver zijn[9] en Sana Amanat de uitvoerend producent.[10] De opnames van de serie begonnen in 2020 in de Trilith Studios in Atlanta (Georgia).[11][12] Carmen Cabana was de cinematograaf.[13][14] De eerste beelden van de serie werden getoond op de Disney's Investor Day in december 2020. Er waren beelden te zien van achter de schermen en van de auditie van Vellani (in 2020) voor de rol van Kamala Khan.

Externe links