Wikipedia:Samenvoegen/201910

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oktober 2019[bewerken]

[voeg toe]

Nog te doen[bewerken]

 • Para-cycling en Handbiken, zo ver ik kan zien, gaat dit over hetzelfde. Edoderoo (overleg) 5 okt 2019 23:33 (CEST)
  • Zo te zien gaat het niet over hetzelfde. Handbiken is een onderdeel van Para-cycling volgens dat artikel. Het lijkt dat Para-cycling meer over een soort overkoepelende organisatievorm gaat. Dit mag veel duidelijker. — Zanaq (?) 12 okt 2019 17:43 (CEST)
 • Nike (merk) samenvoegen van Nike, Inc.. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 6 okt 2019 03:03 (CEST)
  • Natuurlijk niet. Anders moeten de andere merken Air Jordan, Converse en Hurley er ook in samengevoegd worden. Het is niet nodig 1 merk uit te zonderen omdat die (toevallig) dezelfde naam heeft. Het is niet precies hetzelfde, dus niet samenvoegen. — Zanaq (?) 12 okt 2019 17:35 (CEST)
 • Eluens en Mobiele fase, beide gaan over draagstoffen en procedures in de chromatografie. Geen voorkeur voor een van de titels, maar ik vermoed dat Mobiele fase gangbaarder is. In elk geval is dat artikel veel uitgebreider — bertux 6 okt 2019 17:58 (CEST)
  • Ik heb er geen verstand van, en de artikelen zijn ook niet al te makkelijk. Als het precies hetzelfde is, dan moet het samengevoegd worden. In andere gevallen lijkt het beter verduidelijking aan te brengen en niet samen te voegen. Verduidelijking lijkt ongeacht of er samengevoegd wordt een goede optie. — Zanaq (?) 12 okt 2019 17:37 (CEST)
 • Indische Archipel samenvoegen met Insulinde (Nederlands-Indië). Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 9 okt 2019 03:01 (CEST)
 • Adelmann von und zu Adelmannsfelden (1979) samenvoegen naar Adelmann von Adelmannsfelden. Dezelfde familie. The Banner Overleg 9 okt 2019 20:49 (CEST)
  • Tegen Tegen - genealogisch en adelsrechtelijk zijn dit twee afzonderlijke families die alleen daarom al niet kunnen worden samengevoegd; de literatuur behandelt beide geslachten dan ook als twee afzonderlijke geslachten, en dat wordt op WP dus gevolgd. Paul Brussel (overleg) 9 okt 2019 20:55 (CEST)
 • Mentor (slaaf) en Present (slaaf) invoegen in Kodjo Mentor (slaaf), Present (slaaf) en Kodjo invoegen in Stadsbrand_van_Paramaribo_(1832). Drie vrijwel identieke artikelen, die in de eerste plaats over een gebeurtenis en een bijbehorende roman gaan, en niet over de daadwerkelijke individuen. Aparte lemma's zijn dan ook niet nodig. Feer (overleg) 12 okt 2019 08:10 (CEST)
  • Waarom zou je artikelen over drie personen invoegen in willekeurig een van de personen? Het maakt niet uit dat de tekst vrijwel hetzelfde is: in elk geval staan er verschillende afbeeldingen. Het zou alleen maar verwarring veroorzaken. Beter is om (ook) een artikel over de roman te maken. Daar zouden ze ingevoegd kunnen worden, maar zelf zou ik dan een constructie met {{hoofdartikel}} prefereren. — Zanaq (?) 12 okt 2019 17:40 (CEST)
   • Ik viel vooral over het feit dat het drie vrijwel identieke artikelen zijn. Toen had ik Stadsbrand_van_Paramaribo_(1832) nog niet gezien, inmiddels is mij duidelijk dat de drie artikelen hierin gevoegd zouden moeten worden. Ik zal de sjablonen aanpassen. Feer (overleg) 15 okt 2019 13:58 (CEST)
 • Sok (verbindingsstuk) en fitting - het eerste artikel (nieuw) stelt dat een sok gesoldeerd wordt en dat een constructie met een schroefdraad een fitting is. Het artikel fitting spreekt van (schroef)draad-, soldeer-, knel- en persfittingen. Wat mij betreft kan sok worden ingevoegd in fitting (door dit synoniem bij de soldeerfitting te noemen). Fitting heeft overigens het nadeel dat er twee verschillende betekenissen worden behandeld (pijpfitting en lamphouder). Den Hieperboree (overleg) 12 okt 2019 17:27 (CEST)
  • Als artikelen elkaar tegenspreken is het van belang eerst de fout op te zoeken en ze niet (klakkeloos) samen te voegen. Het beste is om de fout op te lossen en beter onderscheid aan te brengen. Zaken die niet precies hetzelfde zijn moeten wmb niet samengevoegd worden. In dit geval zijn er vermoedelijk dus drie artikelen nodig. — Zanaq (?) 12 okt 2019 17:33 (CEST)
 • IJsnaald samenvoegen naar Poolsneeuw. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 13 okt 2019 03:02 (CEST)


Afgehandeld[bewerken]

 • ...