Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200731

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 31/07; af te handelen vanaf 14/08[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Thera van Homeijer[bewerken | brontekst bewerken]

NE en wiu - Iets over een persoon. Geen bronnen. ErikvanB (overleg) 31 jul 2020 05:07 (CEST)


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: inmiddels is wel duidelijker geworden wat Homeijer voor werk doet, maar bronnen ontbreken volledig. Voor WP:BLP is het al wenselijk dat er bronnen aanwezig zijn, en om de E-waarde van Homeijer te bepalen zijn bronnen ook uitermate handig. Ik kan zelf zo gauw geen secundaire, onafhankelijke bronnen vinden: verder dan wat vermeldingen her en der over haar werkzaamheden, kom ik niet. Daarmee is het huidige artikel in feite niet meer dan een IMDb-lijstje i.p.v. een biografisch artikel. E-waarde is dus niet aangetoond, en aan WP:BLP is evenmin voldaan. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 08:46 (CEST)

Druck (webserie)[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Machinevertaling en heraanmaak van het op 1 februari j.l. verwijderde Druck (Duitse web serie) door gebruiker die niet de Nederlandse taal beheerst. Deze persoon plaatst regelmatig "Funk" gerelateerde artikelen, hetgeen doet vermoeden dat het om een betaalde bijdragen gaat. Steevast worden de "vertalingen" dmv een vertaalmachine omgezet naar het Nederlands. Dat levert soms kromme en onbegrijpelijke zinnen op: "...het afdrukken in de zomer van 2020 zou doorgaan", "Hanna vindt eindelijk een stop bij een nieuwe groep vrienden" of "De serie zal door Funk op een eerder onbekende manier worden gepubliceerd", enz. Deze gebruiker gaat daarmee door, ondanks ontvangen uitleg. Enfin, de inhoud zal wederom een grondige poets kunnen gebruiken. Arch (Overleg) 31 jul 2020 07:55 (CEST)

Voor Voor verwijderen - Voor mijn part mag het artikel weg tenzij iemand dit grondig wil oppoetsen. Dit is inderdaad overduidelijk een machinevertaling. De gebruiker is al meermaals gewaarschuwd geweest op zijn overlegpagina. Misschien is het een idee om de gebruiker nogmaals te blokkeren? Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 31 jul 2020 11:23 (CEST)

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: ik zat eerst te bekijken of het met wat kleine aanpassingen nog te redden valt, maar bij de zin '...Nadat Hanna haar partner uit haar beste vriendin heeft gerekt...' hield mijn motivatie wel op. Het artikel is te veel het resultaat van een computervertaling, waarbij de aanmaker zelf duidelijk het Nederlands niet beheerst en dus ook de noodzakelijke correcties niet kan uitvoeren. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST) '

Sien van Helvoort-Slegers[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Uit de summiere inhoud zonder bronnen en opmaak blijkt geen relevantie. Kan daarom ter behoud een noodzakelijke uitbreiding en bronnen gebruiken. Arch (Overleg) 31 jul 2020 08:36 (CEST)


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: helaas is er niks verbeterd aan het artikel. De E-waarde van Sien is niet te bepalen op basis van het summiere, bronloze artikeltje. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST) '

Borssele (etymologie)[bewerken | brontekst bewerken]

WIU: Inleidende alinea ontbreekt; niet duidelijk wordt of het hier over een eiland, een plaats of een gemeente gaat, en hoe de samenhang daartussen is. Er is (te) duidelijk te zien dat deze tekst van elders komt, en dat blijkt ook uit de bewerkingssamenvatting van de aanmaker.
Ik vraag me ook af of het wel de beste keuze is om deze tekst in een apart artikel te zetten. Het zou beter een alinea in een bestaand artikel over deze plaats/gemeente/eiland kunnen worden, lijkt me. Maar ja, in welk bestaande artikel dan? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 31 jul 2020 10:42 (CEST)

In ieder geval niet als extraatje op de doorverwijspagina, want die is bedoeld om door te verwijzen, niet om artikelen te schrijven. Edoderoo (overleg) 31 jul 2020 16:28 (CEST)
Helemaal mee eens. Ik heb een lichte voorkeur om die tekst in te voegen in het artikel Borssele (eiland), omdat dat het oudste is en omdat er in dat artikel al iets wordt geschreven over de oorsprong van de naam. En dan vanaf de artikelen Borsele (gemeente) en Borssele (dorp) daarheen een verwijzing te maken. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 31 jul 2020 17:49 (CEST)

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: prima idee, maar dat hoort niet op TBP thuis. Ik zal het artikel daarom behouden, en direct op Samenvoegen aanmelden. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST)

Gitaar akkoorden[bewerken | brontekst bewerken]

WIU: leuk begin, maar veel open deuren, spelfout in de titel, uitweiding buiten het onderwerp van de titel en geen bronnen Edoderoo (overleg) 31 jul 2020 16:27 (CEST)


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: de uitweiding over hoge en lage tonen doet niet echt ter zake voor het concept 'gitaarakkoorden'. Wat dan weer wél handig zou zijn om te vertellen, ontbreekt: zo zou ik willen weten waarom de genoemde akkoorden eigenlijk 'basisakkoorden' zijn; ik zou graag een plaatje zien van de akkoordennotatie; uit welke noten bestaat een akkoord eigenlijk; welke varianten op de basisakkoorden zijn er allemaal; in welk type muziek worden de akkoorden gebruikt? Het artikel lijkt vooral een eerste aanzet te zijn, gebaseerd op eigen kennis van de materie, zonder het tot een mooi afgerond (en bebrond) geheel te maken. Er mankeert dus nog te veel aan dit artikel. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST)

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Jessica Springsteen[bewerken | brontekst bewerken]

wiu - Artikel is veel te beknopt opgebouwd en lijkt me op deze manier ne Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 31 jul 2020 19:11 (CEST)

Ze lijkt mij verre van NE. De tekst is wel veel te kort, en is in deze vorm een waardeloze biografie. Thieu1972 (overleg) 31 jul 2020 20:13 (CEST)
Als reserve-rijder voor de Olympische Spelen natuurlijk wel relevant, en vanaf en-wiki wat bronmateriaal en gegevens overgenomen. In deze beknopte vorm kan het dan wel blijven. Edoderoo (overleg) 1 aug 2020 17:32 (CEST)

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Voldoende verbeterd, daarom behouden. MatthijsWiki (overleg) 21 aug 2020 10:33 (CEST)

Teun van de Beek[bewerken | brontekst bewerken]

Vorm van artikel is niet in orde en lijkt mij ne Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 31 jul 2020 19:20 (CEST)

Gaat om een youtube kanaal met 37 abonnees, ik heb hem direct verwijderd, dit hoeft niet te wachten tot een beoordeling Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 31 jul 2020 22:44 (CEST)

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: reeds genuwegd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST)

The Kissing Booth 2[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Regelrechte machinevertaling vanaf en-wiki. Graag verbeteren. Verdel (overleg) 31 jul 2020 21:45 (CEST)


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: een erg slechte vertaling. Dit kan zeker niet zo blijven staan op wikipedia. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2020 16:36 (CEST)