Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100729

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 29/07 te verwijderen vanaf 12/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 29/07: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 29/07: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Opmerking Opmerking - nuweg, complete onzin. Jarii94Overleg 30 jul 2010 14:20 (CEST)[reageren]

Hoi, ik zag je opmerking op value driven maintenance; het artikel betreft geen managementterminologie, maar onderhoudsterminologie. Vergelijkbaar met artikelen over RCM (nog geen Nltalig artikel) of TPM (nog geen NLtalig artikel) en vergelijkbaar met Six Sigma, een van de weinige OH-gerelateerde onderwerpen die wel in de Nl-talige wiki aan bod komen. Hoop met Value driven maintenance artikel een start te maken met OH wetenschap op wikipedia. Graag de tag verwijderen, of geef aub aan waar ik verwijzingen naar commerciele entiteiten dien te verwijderen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.178.16 (overleg · bijdragen)

Hallo, het artikeltje start wel met "onderhoudsmanagement", vandaar dat ik het opvatte als management. Het is mij als leek ook niet bepaald duidelijk waarover dit gaat. Wat is "onderhoudsmanagement" bijvoorbeeld? Het artikel is niet echt encyclopedisch, maar lijkt mij vol te staan met vakjargon waar slechts een beperkte groep wijs uit kan geraken. Met onderhoud heeft het precies niet erg veel te maken. Maar eigenlijk hoort deze discussie thuis op de verwijderlijst. Kun je daar je tegenargumenten plaatsen a.u.b.? Dan kan iedereen meediscussiëren.
Ik kan je helaas niet echt helpen bij de inhoudelijke kant van het artikel omdat ik van de kwestie te weinig weet. Te commercieel lijkt het me in elk geval niet. Ik nomineerde het als "niet encyclopedisch", wat alleen maar betekent dat ík denk dat het artikel niet op Wikipedia, een algemene encyclopedie, thuishoort. Het artikel is voor de rest wel goed (behalve de spel- en typfouten dan), maar hoort misschien eerder thuis op een site over dat specifieke onderwerp. Maar graag op de verwijderlijst discussiëren daarover. Het kan best dat ik me vergis en dat het artikel hier kan staan. Met goede argumenten maak je beslist kans.
Nog even afsluiten door te benadrukken dat ik met de nominatie zeker geen kritiek wou geven op het artikel als dusdanig. Enkel op het al dan niet nuttig zijn binnen Wikipedia van het artikel. --MichielDMN 🐘 (overleg) 29 jul 2010 23:25 (CEST)[reageren]
Aanvulling: ik merk dat in het artikel wel verwezen wordt naar artikel onderhoud, maar zoals ik dus net stelde is het mij niet echt duidelijk hoe dit aan het artikel gelinkt wordt. Misschien moet je daar net iets aan doen wil je het artikel op Wikipedia houden: een iets minder gespecialiseerd taalgebruik zodat het voor mensen die er net iets minder van kennen ook duidelijk is. --MichielDMN 🐘 (overleg) 29 jul 2010 23:29 (CEST)[reageren]
Ik zal het artikel in de komende dagen herschrijven, rekening houdend met bovenstaande argumenten; meer input is welkom. Joaspah 30 jul 2010 08:37 (CEST)[reageren]
Ik heb er even een "meebezig"-sjabloon opgeplakt (heet thans nog wiu2) om te geven dat je er nog actief mee bezig bent. Als je klaar bent, kun je dat dan verwijderen? Eddy Landzaat 30 jul 2010 22:48 (CEST)[reageren]
Ik heb het meebezig-sjabloon verwijdert na aanpassing van het artikel; geprobeerd om de link naar Onderhoud duidelijk te maken en spel- en taalfouten verwijdert. Joaspah 3 aug 2010 09:55 (CEST)[reageren]
Helaas is het nog altijd reclame die crosswiki gepost wordt door mensen die daar direct financieel baat bij hebben en er (dus) niet neutraal over kunnen spreken. Wie goed kijkt ziet dat deze term buiten dat bedrijf maar zeer weinig gebruikt wordt. Verder is het plaatje copyvio, mits er geen OTRS toestemming voor is. Update: plaatje laten verwijderen, onderaan die website staat een copyrightmelding. Kwiki overleg 12 aug 2010 09:53 (CEST)[reageren]

Toegevoegd 29/07: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]