Mark Calaway

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Undertaker
The Undertaker
The Undertaker
Persoonlijke informatie
Geboortenaam Mark William Calaway
Bijnaam The Deadman
American Bad Ass
The Phenom
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboorteplaats Houston
Geboortedatum 24 maart 1965
Lengte 2,06 m
Gewicht 136 kg
Carrière
Debuut 1984
Ringnaam Texas Red
The Master of Pain
The Punisher
Punisher Dice Morgan
Kane The Undertaker
Big evil
The Undertaker
Trainer/coach Don Jardine
Overige beroep(en) Professioneel worstelaar
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Sport

Mark William Calaway (Houston, 24 maart 1965), beter bekend als The Undertaker, is een Amerikaans professioneel worstelaar die werkzaam is bij WWE.

Calaway is het langst in dienst als worstelaar in het bedrijf van Vince McMahon, dat eerst WWF heette en momenteel WWE (World Wrestling Entertainment). Ook is hij de enige overgebleven actieve worstelaar die de allereerste aflevering van WWE Raw in 1993 meemaakte.

Biografie[bewerken]

In 1984 begon Calaway zijn worstelcarrière op World Class Championship Wrestling (WCCW) en vijf jaar later, in 1989, worstelde hij voor de World In Championship Wrestling (WCW) als "Mean" Mark Callous. In 1990 werd zijn WCW-contract niet verlengd en ondertekende hij een nieuw contract met de World Wrestling Federation. Onder de ringnaam Kane The Undertaker maakte Calaway zijn WWF-debuut, maar al snel werd zijn ringnaam ingekort tot The Undertaker.

Professionele worstelcarrière (1984-1989)[bewerken]

In 1984 maakte Calaway onder de ringnaam Texas Red zijn debuut in de World Class Championship Wrestling (WCCW). In zijn eerste WCCW-match verloor hij van Bruiser Brody. Vier jaar later, in 1989, verliet hij de WCCW en ging aan de slag in de Continental Wrestling Association (CWA), die later door Jerry Jarrett hernoemd werd tot United States Wrestling Association (USWA) nadat de CWA en de WCCW gefuseerd werden. Op april 1989 boekte hij succes als The Master of Pain, door zijn eerste professionele worstelkampioenschap door het USWA Unified World Heavyweight Championship te veroveren nadat hij Jerry "The King" Lawler versloeg.

World Championship Wrestling (1989-1990)[bewerken]

In 1989 nam Calaway deel aan de World Championship Wrestling (WCW), waar hij al snel naar het tag team Skyscrapers werd gestuurd om de geblesseerde Sid Vicious te vervangen. Calaway adopteerde de ringnaam Mean Mark Callous. In juli 1990 worstelde hij tegen Lex Luger voor het NWA United States Heavyweight Championship op The Great American Bash, waarbij Luger won. Op 1 september 1990, in een live-evenement in Greensboro (North Carolina), verloor hij tegen Sting en paar dagen later werd zijn WCW-contract niet verlengd.

Calaway worstelde vervolgens kort in de New Japan Pro Wrestling (NJPW) als Punisher Dice Morgan. Nadat hij de NJPW verliet, keerde hij terug naar de USWA om deel te nemen aan een toernooi voor het USWA Unified World Heavyweight Championship. Hij versloeg Bill Dundee in de eerste ronde maar verloor in de kwartfinale van Jerry Lawler. In oktober 1990 ondertekende Calaway een contract met de World Wrestling Federation (WWF).

World Wrestling Federation/Entertainment (1990–heden)[bewerken]

carrière 1990-1999[bewerken]

In de de opnames van WWF Superstars op 19 november 1990 maakte Calaway zijn WWF-debuut als Kane The Undertaker. Zijn karakter was gemodelleerd naar een begrafenisondernemer uit oude Westernfilms, zo droeg hij regenkledij, grijze handschoenen, laarzen en een zwarte hoed.

Op 22 november 1990, op Survivor Series, verscheen hij op het podium en werd door Ted DiBiase als de "mysterieuze" partner aangekondigd en dat hij lid was van DiBiase's "Million Dollar"-team. In de eerste minuut van de wedstrijd voerde hij een finisher, de "Tombstone Piledriver", uit op Koko B. Ware waarmee hij de partij tegen de veel kleinere en lichtere Koko B. Ware won. Kort na de Survivor Series werd Calaways ringnaam Kane The Undertaker ingekort tot The Undertaker.

In deze tijd verwisselde The Undertaker van manager en nam Paul Bearer de positie over van Brother Love. Bearer had de rol van een theatraal, spookachtig karakter, die altijd een gouden urn met as bij zich had waar The Undertaker 'mystieke krachten' uit kon trekken om zijn krachten te doen herleven. Tijdens Undertakers hee periode deed hij zijn verslagen tegenstanders (meestal jobbers) in een lijkzak en droeg die op zijn rug.

The Undertaker maakte zijn WrestleMania-debuut op WrestleMania VII en versloeg "Superfly" Jimmy Snuka. Hiermee begon The Undertakers ongeslagen WrestleMania-streak (21 zeges zonder nederlaag op dit jaarlijkse evenement tot in 2013). De eerste grote feud ("vete") van The Undertaker was met The Ultimate Warrior. Undertaker viel Ultimate Warrior aan en sloot hem op in een luchtdichte kist op de set van Bearers "Funeral Parlor" interviewsegment. De vete met Ultimate Warrior duurde een jaar lang en ook "Macho Man" Randy Savage, Sid Justice, Sgt. Slaughter en Hulk Hogan waren erbij betrokken. De vete werd op Survivor Series 1991 beëindigd nadat The Undertaker kampioen Hulk Hogan versloeg voor het WWF Championship en zo zijn eerste WWF-titel behaalde. Zes dagen later, op This Tuesday in Texas, moest Undertaker de titel afstaan aan Hogan, die de herkansingswedstrijd won.

Een paar maanden later, in februari 1992, probeerde The Undertakers bondgenoot Jake "The Snake" Roberts Randy Savage en zijn manager/vriendin Miss Elizabeth achter de schermen aan te vallen met een stalen stoel, maar hij werd door The Undertaker tegengehouden en kreeg hij voor de eerste keer in de WWF een face ("held" of "fanfavoriet"). Op WrestleMania VIII won Undertaker van Roberts.

In januari 1994, op Royal Rumble, verloor The Undertaker de Casket match van Yokozuna, die hulp kreeg van andere worstelaars om hem op te sluiten in de kist. Na WrestleMania X introduceerde Ted DiBiase de terugkeer van The Undertaker naar de WWF. Deze door Brian Lee gespeelde Undertaker was een bedrieger, wat leidde tot de terugkeer van de echte The Undertaker op SummerSlam. Hij verscheen als een nieuwe versie van zijn originele "Deadman" personage en de grijze tinten van zijn kledij werd vervangen door paarse tinten. The Undertaker versloeg de bedrieger na het uitvoeren van drie "Tombstone Piledrivers". Op Survivor Series had The Undertaker een herkansingsmatch tegen Yokozuna, waarbij hij de Casket match won van Yokozuna.

In 1995 had The Undertaker een maandenlange vete met Million Dollar Corporation, een alliantie die geleid werd door Ted DiBiase. Op WrestleMania XI, tijdens de wedstrijd tussen The Undertaker en King Kong Bundy, stal Kama de urn van The Undertaker, smolt de urn om tot een grote gouden ketting en viel hem vervolgens aan. Op SummerSlam won The Undertaker de Casketmatch van Kama. Een paar weken later blesseerde The Undertaker zijn oog, onderging een operatie en was inactief tot zijn terugkeer bij de Survivor Series.

In het voorjaar van 1996 kreeg The Undertaker een conflict met Diesel, wat leidde tot een vete en een wedstrijd op WrestleMania XII die door de Undertaker gewonnen werd. De volgende vete was met Mankind, die zijn debuut maakte en de wedstrijd verstoorde tussen The Undertaker en Justin Hawk Bradshaw. De vete tussen The Undertaker en Mankind nam toe en dit leidde tot een Boiler Room Brawl match op SummerSlam. Daar verloor The Undertaker van Mankind nadat Undertakers manager, Bearer, hem bedroog en Mankind hielp om de wedstrijd te winnen. Na Bearers verraad, nam de rivaliteit tussen The Undertaker en Mankind verder toe en dat resulteerde in een Buried Alive match op In Your House: Buried Alive. Undertaker won de wedstrijd nadat hij Mankind een "Chokselam" gaf en in een open kuil belandde, maar na de wedstrijd werd hij door The Executioner en een aantal worstelaars Buried Alive ("Levend Begraven"). Op Survivor Series keerde hij terug en nam opnieuw tegen Mankind op, maar Mankinds manager Bearer was zes meter boven de ring opgeknoopt en als Undertaker de wedstrijd won, zou hij in staat zijn om Bearer op te hangen. Hoewel The Undertaker de wedstrijd won, mengde Executioner zich er in en bevrijdde Bearer. Vervolgens richtte The Undertaker kort zijn aandacht op Executioner, die sinds zijn debuut een doorn in zijn oog was geworden. Op In Your House: It's Time versloeg The Undertaker Executioner in een Armageddon Rulesmatch. In de laatste weken van 1996 begon The Undertaker een vete met Vader en in januari 1997 verloor Undertaker op de Royal Rumble van Vader, die hulp kreeg Bearer. Na zijn verlies begon hij zijn aandacht te richten op het WWF Championship.

Op WrestleMania 13 versloeg The Undertaker Sycho Sid voor het WWF Championship en werd zo voor de tweede keer WWF Champion. Na het evenement probeerde Paul Bearer The Undertakers "grootste geheim" bekend te maken: The Undertaker zou een moordenaar zijn, die als kind het begrafenisbedrijf waar Bearer werkte in brand had gestoken, waarbij zijn ouders en zijn jonge halfbroer om het leven kwamen. Uiteindelijk kondigde Bearer aan dat The Undertakers halfbroer, Kane, nog in leven was, maar door de brand werd hij vreselijk verbrand en verminkt. Na al die jaren wou Kane wraak nemen op The Undertaker. Hij verdedigde zich en verklaarde dat Kane een pyromaan was, die van de ene naar de andere brand ging en onmogelijk kon overleven.

Op Badd Blood: In Your House daagde The Undertaker Shawn Michaels uit voor een Hell in a Cell match. Tijdens de wedstrijd maakte Kane zijn debuut, rukte de deur van de kooi af en viel The Undertaker aan. Naarmate de verhaallijn vorderde daagde Kane The Undertaker meermaals uit voor een wedstrijd maar die weigerde telkens. Uiteindelijk vond een wedstrijd plaats tussen de twee op WrestleMania XIV, die The Undertaker won. Later, op Unforgiven: In Your House, nam hij het opnieuw op tegen Kane in een Inferno match. Hij won de wedstrijd nadat de rechterarm van Kane in brand vloog.

The Undertaker kreeg een conflict met Mankind, wat resulteerde in een vete en daarna een Hell in a Cell match op King of the Ring 1998. Tijdens de wedstrijd gooide The Undertaker Mankind van het dak van de kooi af, die 4,9 m hoog was, in de richting van de Spaanse commentatorentafel. Later voerde The Undertaker een "Chokeslam" uit op Mankind, die door het dak van de kooi naar de ring werd gegooid. De wedstrijd eindigde met een overwinning voor hem, nadat hij de "Tombstone Piledriver" uitvoerde op Mankind.

Ministry of darkness 1990[bewerken]

Op januari 1999 introduceerde The Undertaker een vernieuwde versie van The Deadman. De donkere priester van het misterie. Door de Gimmick is hij een bijzondere aanwezigheid in de WWE, Hij beweerde vaak dat hij orders aan neemt van een "hogere macht" Bovendien is The Undertaker vaak te zien met een zwarte kap. Met hulp van zijn handlangers maakt hij offers van worstelaars. Dit gebeurde door middel van magische worden en bezweringen om de duistere kant van de worstelaars naar boven te halen. De groep "Ministry of Darkness" bestond uit " The Brood ( Gangrel, Edge en Christian), The Acolytes (Bradshaw en Faarooq), Mideon en Nelson Frazier Jr.". De wens van The Undertaker was om wwf van zijn eigenaar te ontdoen en zelf alle controle te krijgen. Dit resulteerde in een gevecht tussen The Undertaker en de oprichter van de groep The Corporation ( Big boss man. Dit gevecht vond plaats tijdens WrestleMania XV in een hell in a cell match, welke The Undertaker won. tijdens WWE Backlash, won de undertaker van The Corporation lid Ken Shamrock door hulp van Bradshaw.

Daarna heeft de The Undertaker Stephanie McMahon gekidnapt en dwong Vince McMahon om zich aan te sluiten bij de groep Alliance samen met zijn aards rivaal Stone Cold Steve Austin. The undertaker heeft geprobeerd om met Stephanie McMahon te trouwen met een griezelachtige plechtigheid onderleinding van Paul Bearer, dit lukte niet omdat Stone Cold Steve Austin instaat was haar te redden. Tijdens de Over the Edge pay-per-view, versloeg The Undertaker Stone Cold Steve Austin om vervolgens voor de derde keer de WWF championchip te winnen met hulp van de gast scheidsrechter Shane McMahon. Later maakte De undertaker bekend dat zijn "hogere macht" Shane McMahon was. De Ministry of Darkness en The Corporation fuseerde en er ontstond een nieuwe groep met de naam " Corporate Ministry". Na dat The Undertaker verloor van Stone Cold Steve Austin tijdens de ppv King of the Ring en WWF Fully Loaded met een first blood match, raakte de banden met de McMahons verslechtert en de groep Corporate Ministry ging uit elkaar.

Hierna begon The Undertaker een stroyline waar in hij een team vormde met Big show beter bekend als "The Unholy Alliance", samen wonnen ze twee keer de WWF Tag Team Championship. Na hun overwinning op Summerslam(1999), liep The Undertaker een liesbreuk op en liep in diverse gevechten als een manke. In september 1990 op Smackdown tijdens een interview achter de schermen weigerde hij om deel te nemen aan een casket match en als gevolg werd hij ontslagen. In werkelijkheid moest hij 4 maanden herstellen van zijn liesbreuk. Januari 2000, een week voor de geplande verrassende terugkeer in de Royal Rumble, scheurde hij zijn borstspier.

American Bad Ass/Big Evil (2000-2003)[bewerken]

Bij zijn terugkeer in mei 2000 heeft The Undertaker zich een ander identiteit aangenomen. Niet meer het angst aanjagende/begrafenis thema, maar in plaats daarvan was The undertaker veranderd in een "biker" met de ring naam 'American Bad Ass'. ook zijn muziek werd veranderd in rocknummers van die tijd. Hij droeg een zonnebril en reed met een motor naar de ring.

Tijdens zijn terugkeer in mei 2000, schakelde hij alle leden van Stephanie McMahon-Helmsley uit, wat ervoor zorgde dat hij opnieuw een favoriet werd bij de fans. Tijdens de ppv King of the ring vormde The American Bas Ass samen met Kane en The Rock een team en versloegen het team Triple H (worstelaar), Shane McMahon en Vince McMahon. Later werd de American Bad Ass in een match gestopt met Kane als zijn partner, ze wonnen van Edge en Christian en kregen het recht om tegen hun te worstelen de week er op voor de WWF tag team championship, die ze verloren. Op 14 augustus tijdens de uitzending van RAW is WAR verraadde Kane De American Bad Ass door hem twee keer een Chokeslam te geven. Dit incident leiden tot een gevecht tussen de twee op Summerslam, Helaas was er geen winnaar dit omdat De American Bass Ass het masker van Kane er afhaalde en Kane rende toen weg.

De Amderican Bad Ass daagde Kurt Angle uit voor de WWF championship op ppv Survivor Series. Kurt Angle versloeg De American Bad Ass nadat Kurt van plaats wisselde met zijn echte broer Eric Angle. De American Bad Ass eiste en kreeg een plek in een Six Man Hell in a Cell match voor de WWF championship op PPV armageddon. De American Bad Ass beloofde iemand beroemd te maken een deed dit door Rikishi van het dak van de kooi te gooien.

In 2001 vormde De American Bad Ass een team met Kane onder de naam Brothers of Destruction en ze verdiende een match voor de WWF tag team championship op de ppv No Way Out, de Brothers of Destruction ze vochten tegen Edge en Christian en de WWF tag team champions Dudley Boyz. De Brothers of Destruction domineerde bijna de hele wedstrijd maar wonnen niet. Tijdens WrestleMania X-Seven won De american Bad Ass van Triple H (worstelaar). De American Bad Ass en Kane vervolgde hun verhaallijn dat was gefocust op Triple H (worstelaar). Triple H (worstelaar) en WWF kampioen Stone Cold Steve Austin vormde samen een groep. De Brothers of Destruction kregen de kans om te vechten tegen Triple H (worstelaar) en Stone Cold Steve Austin voor hun titels. Na dat De Brothers of Destruction de WWF tag team titels hadden gewonnen van Edge en Christian, won Triple H (worstelaar) van Kane tijdens de ppv Backlash door hem met een voorhamer aan te vallen. Omdat Kane gebleseerd was en niet kon vechten ontstond er een feud tussen De American Bad Ass en Stone Cold Steve Austin voor zijn WWF championship, maar tijdens de ppv Judgment Day won Stone Cold Steve Austin en behield hij zijn titel.

Als onderdeel van "The Invasion" verhaallijn was de eerstvolgende aartsvijand van De American Bad Ass Diamond Dallas Page, hij was geobsedeerd en stalkte de Americans Bad Ass zijn vrouw Sara. (In het begin van deze verhaallijn waren De American Bad Ass en Sara getrouwd, maar in werkelijkheid trouwden ze pas halverwege de feud). Tijdens de PPV Summerslam wonnen De Brothers of Destruction van de WCW tag team champions Diamond Dallas Page en zijn partner Chris Kanyon in een stalen kooi, en wonnen hier mee de WWF tag team championship. Tijdens de ppv Survivor Series, namen De American Bad Ass, Kane, The Rock, Chris Jericho en De Big Show het op tegen leden van de groep De Alliance waaronder Booker T, Rob Van Dam, Shane McMahon en Kurt Angle. (Tevens was dit voorlopig de laatste keer dat De American Bad Ass samen met Kane een team vormde). Kurt Angle pinde De American Bad Ass door bemoeienissen bij de ring van Stone Cold Steve Austin. Later nadat de Alliance verslagen was, veranderde de American Bad Ass terug in een heel, omdat hij de commentator Jim Ross ("J.R.") beval en dwong Vince McMahon zijn kont te kussen. Dit was het begin van een nieuwe personage van de American Bad Ass, zijn lange haren waren kort geschoren en hij noemde zich zelf "Big Evill". Tijdens de PPV Vengeance, versloeg Big Evill Rob Van Dam om zo de WWF hardcore Championship te winnen.

De volgende verhaallijn begon tijdens de ppv Royal Rumble in 2002. Big Evill werd geëlimineerd door Maven door hem een dropkick van achter te geven. Vervolgens heeft Big evil Maven geëlimineerd door hem achter de schermen brutaal aan te vallen.

Verdedig the Streak (2011-2014)[bewerken]

Op 6 april 2014 (WrestleMania XXX) werd de reeks van overwinningen op WrestleMania (21x) van Undertaker doorbroken door Brock Lesnar, die de 22e wedstrijd van The Undertaker op WrestleMania won en na een lang gevecht de schouders van The Undertaker drie tellen tegen de mat wist te houden.

In het worstelen[bewerken]

 • Finishers
  • Tombstone Piledriver
  • The Last Ride
  • Chokeslam
  • Hell's Gate (Triangle Stretch/Gogoplata) - 2007/2008 (werd op 2 mei 2008 verboden door Vickie Guerrero, maar wordt inmiddels weer gebruikt onder de naam Hell's Gate)
The Undertaker met de Tombstone Piledriver op Edge
 • Kenmerkende bewegingen
  • Snake Eyes
  • Old School (Arm twist ropewalk chop)
  • Corner clothesline
  • Fujiwara armbar
  • Guillotine leg drop op een liggende tegenstander
  • Guillotine leg drop op een tegenstander die over de rand van de ring ligt
  • Leaping flying clothesline
  • Over the top rope suicide dive
  • Running corner body splash
  • Running DDT
  • Running jumping leg drop
  • Sidewalk slam
  • Wrist–lock hold gevolgd door meerdere shoulder blocks
  • Big boot
  • Ringside Leg Drop
  • Ringside Big Boot
Intrede van The Undertaker.
 • Bijnamen
  • "The Phenom"
  • "The Deadman"
  • "American Bad Ass"
  • "Booger Red"
  • "Red Devil"
  • "Big Evil"
  • "The Lord of Darkness"
  • "The Demon of Death Valley"

Prestaties[bewerken]

 • United States Wrestling Association
  • USWA Unified World Heavyweight Championship (1 keer)
 • World Class Wrestling Association
  • WCWA Texas Heavyweight Championship (1 keer)
The Undertaker als World Heavyweight Champion in 2008

WrestleMania winning streak (21-1)[bewerken]

The Undertaker met de Tombstone Piledriver op Ric Flair in WrestleMania X8

Calaway heeft t.e.m WrestleMania 29 elke wedstrijd gewonnen tijdens de WWE's flagship pay-per-view WrestleMania, tot Brock Lesnar in 2014 de Streak verbrak in WrestleMania XXX[1], waarbij hij volgende tegenstanders versloeg:

Worstelaar WrestleMania Jaar Nota's
Jimmy "Superfly" Snuka VII 1991
Jake "The Snake" Roberts VIII 1992
Giant Gonzales IX 1993 Door diskwalificatie, Giant Gonzales gebruikte chloroform om The Undertaker uit te schakelen, dit is niet gelukt
King Kong Bundy XI 1995
Diesel XII 1996
Sycho Sid 13 1997 Voor het WWF Championship
Kane XIV 1998
Big Boss Man XV 1999 Hell in a Cell match
Triple H X-Seven 2001
Ric Flair X8 2002 No Disqualification match
A-Train en Big Show XIX 2003 Handicap match
Kane XX 2004
Randy Orton 21 2005
Mark Henry 22 2006 Casket match
Batista 23 2007 Match voor de World Heavyweight Championship
Edge XXIV 2008 Match voor de World Heavyweight Championship
Shawn Michaels XXV 2009
Shawn Michaels XXVI 2010 Streak vs. Career, Shawn Micheals is met pensioen door verlies
Triple H XXVII 2011 No Holds Barred match
Triple H XXVIII 2012 Hell in a Cell match
CM Punk 29 2013 een-op-een match
Brock Lesnar XXX 2014 Brock Lesnar won de match en verbrak hierdoor de Streak.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
Hoofdrooster
Supersterren: Adam Rose · Alberto Del Rio · Bad News Barrett · Batista · Big E · Big Show · Bo Dallas · Bray Wyatt · Brock Lesnar · Cesaro · Chris Jericho · Christian · Curtis Axel · Damien Sandow · Daniel Bryan · Darren Young · David Otunga · Dean Ambrose · Diego · Dolph Ziggler · Erick Rowan · Fandango · Fernando · Goldust · The Great Khali · Heath Slater · Hornswoggle · Jack Swagger · Jey Uso · Jimmy Uso · John Cena · Justin Gabriel · Kane · Kofi Kingston · Luke Harper · Mark Henry · The Miz · R-Truth · Randy Orton · Rey Mysterio · Rob Van Dam · The Rock · Roman Reigns · Rusev · Ryback · Santino Marella · Seth Rollins · Sheamus · Sin Cara · Stardust · Titus O'Neil · Triple H · Tyson Kidd · The Undertaker · Xavier Woods · Zack Ryder
Diva's: AJ Lee · Alicia Fox · Brie Bella · Cameron · Emma · Eva Marie · JoJo · Layla · Naomi · Natalya · Nikki Bella · Paige · Rosa Mendes · Summer Rae · Tamina Snuka
Andere: Brad Maddox · El Torito · Hornswoggle · Lana · Mr. McMahon · Paul Heyman · Stephanie McMahon · Zeb Colter
Televisieteam: Alex Riley · Booker T · Jason Albert · John "Bradshaw" Layfield · Jerry Lawler · Josh Mathews · Michael Cole · Renee Young · Tom Phillips · Scott Stanford · William Regal
Ringaankondigers: Justin Roberts · Lilian Garcia · Tony Chimel
Scheidsrechters: Chad Patton · Charles Robinson · John Cone · Justin King · Mike Chioda · Rod Zapata · Scott Armstrong
Worstelteams: The Bella Twins · Goldust & Stardust · Los Matadores · RybAxel · The Usos · The Wyatt Family
NXT Wrestling (opleidingsrooster)
Worstelaars: Adrian Neville · Aiden English · Baron Corbin · CJ Parker · Colin Cassady · Corey Graves · Danny Burch · Enzo Amore · Jason Jordan · Konnor · Mojo Rawley · Oliver Grey · Sami Zayn · Sawyer Fulton · Scott Dawson · Sylvester Lefort · Travis Tyler · Troy McLain · Tyler Breeze · Victor
NXT Diva's: Alexa Bliss · JoJo · Charlotte · Sasha Banks
Staf: Bill DeMott · Billy Gunn · Byron Saxton · Dusty Rhodes · Joey Mercury · Nick Dinsmore · Norman Smiley · Ricky Steamboat · Sara Amato · Steve Keirn