Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080202

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 02/02 te verwijderen vanaf 16/02[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 02/02: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

  • Partitieve kleurmenging - wiu, lijkt of het uit een studieboek is overgenomen wellicht--Kalsermar 2 feb 2008 00:13 (CET)[reageren]
    • Auteur is er aan bezig, en ik heb iets gewikified.Tjako (overleg) 2 feb 2008 23:27 (CET)[reageren]
    • Hier wordt gewerkt om een aantal misverstanden (die zich blijvend blijven voortplanten) over kleur en kleurmenging te helpen de wereld uit te helpen. Moesten boeken of websites over kleurtheorie gemaakt worden volgens de theorie die erin beschreven staat dan zou hier veel minder nonsens over bestaan. Laat eens nazien door iemand uit de drukkerswereld, de verfindustie daar zit de kleurtheorie al wat beter al zijn ze vragende partij om hier meer duidelijkheid te scheppen. De term partitieve kleurmenging dateert van ongeveer 1973 (Jan Walraven), maar is slechts sporadisch te vinden in publicaties over kleur (meestal onvolledig en/of foutief). Telkens wordt weer beweerd dat de pigmenten niet goed zijn, maar het is vooral de conservatieve theorie die niet deugt (en ook wel een beetje de pigmenten). Het aangehaalde boek van Frans Gerritsen is van het beste wat hierover bestaat en heeft (bij mijn weten) geen broertjes of zusjes in ander taalgebieden. De auteur moet zich nadien blijkbaar heel eenzaam gevoeld hebben, want in latere publicaties was hij zo dapper niet meer om het nieuwe begrip "partitief" op te nemen, zonde. Mensen als Maxwell, Feinman ("Nietwaar meneer Feinman" met een mooi artikel over een schilder die oranje mengt) geraakten hier eigenlijk ook niet helemaal door. Heeft vooral te maken met het feit dat kleurtheorie verband houdt met zowel fysische, fysiologische, technische als esthetische aspecten. Ik wacht eventjes om hieraan verder te werken, alhoewel ik het zonde zou vinden als dit niet afgewerkt kan worden. --Bleuprint 3 feb 2008 02:33 (CET)[reageren]
    • Nog 1 afbeelding bijgeplaatst over monochromie. Verdere verbeteringen laat ik aan het groepswerk van Wikipedia over, met volgende BASISREGEL:
    Bij groepswerk verander, verwijder, becommentarieer je pas iets als je begrepen hebt wat uw voorganger bedoelde.
    Hint: Google "partitieve kleurmenging" in en vergelijk met dit artikel. --Bleuprint 4 feb 2008 13:57 (CET)[reageren]
    • OOPS heb nu pas gezien dat de licenties van de afbeeldingen niet in orde waren.
    Heb die bijgewerkt (mag vrij ge- en misbruikt worden). De categorie raak ik niet uit wijs, dat is typisch voor artikelen en boeken over kleur (fysica? fysiologie? techniek? scheikunde? vrijetijdsbesteding? ). Zelf zou ik dit eerder klasseren onder optische fysica.--Bleuprint 4 feb 2008 19:41 (CET)[reageren]

Toegevoegd 02/02: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 02/02: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]