What If...? (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf What If...? (serie))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
What If...?
Genre Animatie, anthologie & superhelden
Bedenker A.C. Bradley
Stemmen Jeffrey Wright
Regie Bryan Andrews
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series What If
Productie
Producent Kevin Feige & Brad Winderbaum
Productiebedrijf Marvel Studios & Squeeze
Distributie Disney Platform Distribution
Uitzendingen
Start TBA in 2021
Streamingdienst Disney+
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

What If...? is een toekomstige Amerikaanse geanimeerde anthologieserie gemaakt door A.C. Bradley voor de streamingdienst Disney+, gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-serie. De serie laat zien wat er zou gebeuren als belangrijke momenten uit de films van het Marvel Cinematic Universe (MCU) anders zouden verlopen dan dat ze deden in de films. De serie wordt geproduceerd door Marvel Studios, hun eerste animatieserie sinds ze hun eigen productiemaatschappij zijn geworden. Bradley is hoofdschrijver van de serie en Bryan Andrews regisseert de serie.

Jeffrey Wright spreekt de stem in van de verteller van de serie, Uatu the Watcher. In september 2018 was Marvel Studios bezig met de ontwikkeling van een aantal series voor Disney+, en een gebaseerd op de What If...? stripboeken werd voor het eerst gemeld in maart 2019. De serie werd een maand later officieel aangekondigd, waarbij veel personages in de serie zullen worden ingesproken door de acteurs die hen speelden in de films. Marvel Studios' hoofd visuele ontwikkeling Ryan Meinerding hielp bij het definiëren van de cel-shaded animatiestijl van de serie, die is ontworpen om de films te weerspiegelen. De helft van de animatie van het eerste seizoen wordt verzorgd door Squeeze, met Stephan Franck als hoofd van de animatie.

Het eerste seizoen van What If...? zal naar verwachting midden 2021 uitkomen, en zal bestaan uit 10 afleveringen. Het zal deel uitmaken van Fase Vier van het MCU. Een tweede seizoen van 10 afleveringen is in ontwikkeling.

Verhaal[bewerken | bron bewerken]

De serie bekijkt wat er zou gebeuren als belangrijke momenten uit het Marvel Cinematic Universe anders zouden verlopen.[1] Enkele alternatieve versies van films die worden behandeld zijn: Thor, Captain America: The First Avenger, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier. Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron Ant-Man, Doctor Strange, Thor: Ragnarok en Black Panther.

Rolverdeling[bewerken | bron bewerken]

Hoofdrol[bewerken | bron bewerken]

  • Jeffrey Wright als Uatu. Een lid van het buitenaardse Watcher-ras, dat het multiversum observeert en af en toe ingrijpt in gebeurtenissen daarin.[2] Hoofdschrijver A.C. Bradley zei dat de Watcher "boven alles staat" en vergeleek het personage met een kijker die naar de "pizza rat" video kijkt, door te verklaren dat hij "een kerel is die kijkt hoe een rat een stuk pizza over het perron sleept. Hij heeft geen interesse om vrienden te worden met de rat, tussen de rat te leven, of rattendingen te doen. Hij zegt alleen, 'Man, dit is opmerkelijk. Kijk dat ventje eens gaan. Dat is de relatie van The Watcher met de mensheid." Bradley zei dat Wright in de rol is gecast omdat zijn stem kracht, charisma en autoriteit mengt met een "warme persoonlijkheid".[3]

Gastrollen[bewerken | bron bewerken]


Andere karakters die ook zullen voorkomen in de serie zijn: Tony Stark/Iron Man, Steve Rogers / Zombie Captain America, Black Widow, Ultron, The Collector, Doctor Strange, Gamora, Captain Marvel [6], Howard the Duck[7] en Howling Commandos soldaten James Montgomery Falsworth en Gabe Jones.

Externe links[bewerken | bron bewerken]