Gebruiker:Sonty567/Archief4

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kasteel de Haar[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567, allereerst hartelijk dank voor je bewerkingen omtrent rijksmonumenten. Ik zag dat je op Lijst van rijksmonumenten in Haarzuilens het kasteel de haar had toegevoegd. Dit object staat reeds in Lijst van rijksmonumenten in Vleuten. Stond dit object op de verkeerde lijst? Rudolphous 8 mrt 2010 20:57 (CET)

Dat is heel eigenaardig inderdaad. Blij dat je het ook opmerkt. Naar mijn mening hoort Kasteel de Haar in Haarzuilens thuis. Het adres is nota bene wat ik kan vinden Kasteellaan 1 te Haarzuilens. Bovenal lijkt me het kasteel onlosmakelijk verbonden aan Haarzuilens qua geschiedenis. Ik vermoed dat er in de dataset van kich een fout staat, maar ik ben er nog niet 100% zeker van. Ik kijk nog heel even verder. --Sonty 8 mrt 2010 21:02 (CET)
Ik heb hier een boek dat wat aangeeft. Kort door de bocht: Haarzuilens is een kasteeldorp (lees kasteel = de Haar). Bij de herbouw van het kasteel is het dorp verplaatst. Het dorp ligt nu met de brink op een steenworp buiten de toegang tot het Kasteelterrein en op enkele honderden meters van het kasteel. Vleuten ligt qua kern een heel eind (1 a 2km) van het kasteel bovendien. Uiterst vreemd dus dat kich het onder Vleuten plaatst, nmm onjuist. Ik heb in ieder geval toch het kasteel uit de Haarzuilenslijst gehaald, ik heb namelijk (nog) geen zin het bij kich o.d. aan te kaarten. (Er is wel meer wat me bij hun niet zint) --Sonty 8 mrt 2010 21:27 (CET)
Hallo Sonty, als de kicklijst aantoonbaar verkeerd is, is het niet erg om van deze lijst af te wijken. Op de volgende pagina kunnen dit soort "fouten" gemeld worden: Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Nederlandse Erfgoed Inventarisatie/Foutenlijst. Rudolphous 8 mrt 2010 22:07 (CET)
Dank je voor de link. Ik zal hem erbij zetten. Groet --Sonty 8 mrt 2010 22:08 (CET)
Ik zie dat je het gemeld hebt op de foutenlijst, waarvoor dank! Rudolphous 10 mrt 2010 10:23 (CET)

Revert[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567,

Volgende keer als ik een foutje maak zou je dan ENKEL het foutje ongedaan willen maken en niet mijn hele bewerking....

Mvg, Bas 30 mrt 2010 21:38 (CEST)

Oei, mijn excuus. --Sonty 31 mrt 2010 10:19 (CEST)

Wat een toeval[bewerken | brontekst bewerken]

We hebben de pagina's Beyerskameren en Kameren Maria van Pallaes binnen een etmaal aangemaakt. Ik had de foto en de bronnen al klaarliggen, niet wetende dat jij om de hoek bezig was. Beyers was mogelijk mijn volgende pagina. 🙂 Kattenkruid 1 mei 2010 14:23 (CEST)

Heel leuk om die oude woninkjes op Wikipedia te zien. Wilde al lange tijd een artikel erover aanmaken, maar het kwam er maar niet van en kon geen literatuur erover vinden. Enkele dagen gelee een paar dagen in de Beyerskameren gelogeerd, thuisgekomen maar eens een losse pols artikel erover gemaakt. Leuk om te zien dat over soortgelijke woningen in Utrecht je artikelen hebt gemaakt. Keep up the good work ! --Sonty 1 mei 2010 14:38 (CEST)
Nooit geweten dat deze woningen Wiki al gehaald hadden. Het zijn inderdaad mooie oude huizen. Gelukkig hebben mijn voorouders van moederskant er nooit gebruik van hoeven maken. En de familie woonde (aantoonbaar) vanaf 1665 in Utrecht. Eddy Landzaat 29 nov 2010 18:44 (CET)
Leuke huisjes, bijna (deels) gesloopt een jaar of 30 gelee. Volgens mij heette het gebied daar in de 17e eeuw zoiets als "'t dolle end" omdat "krankzinnigen" aan de overkant binnen de stadsmuur onderdak kregen (nog steeds). Kortom deels een gebied van arm of dol. Sonty 29 nov 2010 18:52 (CET)

Vakwerk (ligger)[bewerken | brontekst bewerken]

Zie: Overleg:Vakwerk_(ligger)#Truss. Bennie91 3 mei 2010 20:03 (CEST)

Dank voor de uitleg. Weer wat geleerd! --Sonty 5 mei 2010 14:31 (CEST)

Fiets frame[bewerken | brontekst bewerken]

dag, ik heb iets geplaatst op de overlegpagina van frame(fiets) ik dacht dat het wel iets voor jou was

http://nl.wikipedia.org/wiki/Frame_(fiets)

de engelse pagina is trouwens erg uitgebreid

http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_frame

hier nog een leuke site met veel mooie oude plaatjes

http://www.transportfiets.net/

gr--Aspergie 6 mei 2010 20:42 (CEST)

Ik weet niet zo heel veel van fietsen en ken niet veel goede websites of boeken over fietsen (en bromfietsen). Vreemd omdat ze bijvoorbeeld in Nederland wel qua geschiedenis van grote betekenis naar mijn mening zijn geweest. Over fietsen en framebouw kan ik je http://www.m-gineering.nl/ aanbevelen, het Leesvoer en Prikbord gedeelte bevatten leuke info (met o.a. framebouw) en een aantal links. Over de dubbele bovenbuizen die ik vandaag de dag in menig herenframe zie heb ik mijn vraagtekens; ik denk dat het veelal om de "nostalgie" gaat en als je de onderste bovenbuis ertussen uitzaagt, je nog steeds een prima frame hebt. Kortom die mensen zeulen dan een halve pond ijzer voor de looks mee. Groet --Sonty 6 mei 2010 21:53 (CEST) P.s de Engelstalige Sheldon Brown (r.i.p.) is overigens ook een aanrader.

wauw bijzonder van dat dubbele frame, is dat wel eens uitgeprobeerd? ik vond het ook zo bijzonder dat de pagina zo klein is. Wie in Nederland heeft er nou geen fiets (gehad)? Ik zal eens kijken naar je sites. Volgens mij ben je wel bezig met een beetje valse bescheidenheid want jouw kennis over fietsen zou ik niet zo plotseling paraat hebben.

Gr--Aspergie 11 mei 2010 21:00 (CEST)

Centraal Israëlitisch Weeshuis[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Sonty, dank voor je bewerkingen van Centraal Israëlitisch Weeshuis en vooral voor je vriendelijke toon. Volgens mij was er tot in WOII ook een Centraal Israëlitisch Weeshuis in Leiden, maar ik kan daar niets over vinden. Zodra ik meer weet, moet misschien de titel van dit artikel wijzigen. Groet, Kattiel 12 mei 2010 13:03 (CEST)

Graag gedaan. Mochten er meer zijn geweest dan kan tzt de plaatsnaam tussen haakjes in de titel. Groet --Sonty 12 mei 2010 15:51 (CEST)
Het is gelukt, de naam is Centraal Israëlitisch Wees- en Doorgangshuis. Kijk je er even naar? Groet, Kattiel 13 mei 2010 21:37 (CEST)
In Leiden heette die dus blijkbaar wat ik 123 via Google vind het Centraal Israëlitisch Wees- en Doorgangshuis Machseh Lajesoumim. Hoe dan ook lijkt de titel van die in Utrecht juist door je gekozen te zijn. M.v.g. --Sonty 13 mei 2010 23:21 (CEST)
Zie nu pas dat je er ook een artikel over hebt aangemaakt, voor zover ik zie een prima artikel! --Sonty 13 mei 2010 23:32 (CEST)

Hoi[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Sonty, ik kom maar even binnenwippen. Hoe is het met die bijl afgelopen? Hopelijk gaat het goed met je. Vriendelijke groet, beetjedwars 16 mei 2010 17:13 (CEST)

Hej hallo Beetjedwars. Wel redelijk okay met me, dank je. Ik heb de bijl aan iemand van de historische kring afgegeven, die hem weer aan een steentijdspecialist geeft van het ROB. Al eerder liet hij hem zien aan een beetje kenner, die erover zei dat die nog steeds gemaakt worden in het buitenland. Straks denken ze nog dat ik een tweede Tjerk Vermaning ben.. --Sonty 16 mei 2010 18:17 (CEST)
Nou, dat zou wel een teleurstelling zijn! Maar Tjerk Vermaning had er wel meer dan één. Hele bakken vol liet hij zien op het Journaal. Ik vroeg me al af hoe hij dat in godsvredesnaam toch maar allemaal gevonden kon hebben: die man moest een superhelderziende zijn. Maar een paar weken daarna was het feest alweer uit. Vriendelijke groet, beetjedwars 16 mei 2010 19:08 (CEST)
Het doet me ineens denken aan nog zo'n curieus verhaal: een man in Engeland meldt bij archeologen dat er zich in zijn achtertuin bijzondere voorwerpen bevinden. Die komen dus langs, en inderdaad is er het eea te vinden. Onder meer een zeer zeldzaam eeuwenoud zwaard en nog een aantal voorwerpen zijn er gevonden. Onder het zwaard wordt echter prikkeldraad gevonden... Hoe die man aan de voorwerpen kwam weet niemand, maar die friemel zat dus alles zelf in zijn achtertuin te begraven. --Sonty 16 mei 2010 21:49 (CEST)
Ja, hij had iets te verbergen! :-)) beetjedwars 16 mei 2010 22:59 (CEST)

Avis[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty567 ik begrijp de rede voor het plaatsen in de lijst van te verwijderen pagina's van deze pagina Avis (autoverhuur) niet goed. Zou je hier een beetje uitleg bij kunnen geven? stefn 18 mei 2010 19:31 (CEST)

Hallo Stefn. Ik twijfelde tussen een wikify en een wiu-nominatie, maar voor dat laatste gekozen. Er staan vele spellingsfouten met name in waarbij soms ook niet duidelijk aan de lezer wordt wat bedoeld wordt (beginzinnen: Avis is een internationaal Autoverhuurbedrijf uit de Verenigde Staten met zijn hoofd kwartier in Parsippany-Troy Hills, New Jersey. Avis, Budget en Budget Truck rental Zijn allen onderdelen van de Avis Budget Groep. kent onnodige hoofdletters, spatie). De overige zinnen ook met daarbij andere spelfouten. Het beste lijkt me daarom dat iemand die er zin in heeft, via de verwijder-/verbterlijst het artikel op sleeptouw neemt. Ik kan je overigens http://woordenlijst.org/ aanbevelen voor de spellingswijze van woorden. M.v.g. --Sonty 18 mei 2010 20:04 (CEST)
Er was overigens meer aan de hand dan spelfouten zie ik nu pas, het artikel was achteraf inderdaad wiu waarbij oa ook met de omzetting uit het Engels nogal wat fout is gegaan. Zie de geschiedenis van het artikel om je verder op weg te helpen. Achteraf gezien zou ikzelf niet niet verder zijn gegaan dan een wiu erop te plakken. --Sonty 19 mei 2010 10:15 (CEST)

4Tuoze Matroze[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik heb dit artikel op de verwijderlijst geplaatst omdat ik er niet zeker van ben of dit artikel encyclopedisch is. - Nio17 22 mei 2010 17:03 (CEST)

Prima, altijd goed als anderen er ook eens kritisch naar kijken. Was overigens in 2008 al eens verwijderd. Groet --Sonty 22 mei 2010 17:05 (CEST)

HY Sonty567,voor "overleg" in de tekst Sint-Maarten feest[bewerken | brontekst bewerken]

Als het niet goed geschreven is , kunt u een betere voorstel laten weten?aub?Dank u wel.

J.--84.199.80.52 26 mei 2010 15:10 (CEST)


Hallo. Dat je een stuk artikeltekst van een bron probeert te voorzien, is in hoge mate te prijzen. (Zie overleg) toevoegen is wat minder geslaagd, ik had het daarom verwijderd. Ikzelf geloof overigens wel dat in Aalst zulke vieringen plaatsvinden. Mocht je behoefte hebben aan belangrijke hulpinfo over Wikipedia en bronnengebruik, zie WP:BRON en WP:REF.
In een kleine notendop: voor het toevoegen van een stukje artikeltekst met een bron typ dan <ref>xxxxx</ref> achteraan dat stukje tekst, hier staan meerdere voorbeelden wat je op xxxxx kunt invullen om een bron op te maken, bijv.:
Redactie Amigoe (2007): 'Veel interesse Nederlanders om naar Antillen te emigreren, Amigoe, 12 maart, pp. 4-5.
Onderaan het artikel verschijnt dan de bron als een noot. Indien het artikel nog geen noten bevat (in het Sint-Maarten-artikel al wel het geval), graag onderin het artikel nog net boven de categorieen het volgende typen op 2 nieuwe regels:
==Noten==
{{references}}
Overigens bevat Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen nog nadere uitwijdingen over welke bronnen (het meest) geschikt worden geacht voor Wikipedia. Mocht je er niet uitkomen of een nadere vraag hebben, dan hoor ik het graag. M.v.g. --Sonty 26 mei 2010 15:44 (CEST)

Massimo Pallottino[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty567, dank voor je bewerking van het artikel over Pallottino. In dat soort technische zaken (aanvullingen met artikelen in andere talen en indeling in categorieën) ben ik niet zo bedreven. Groet, antinoos

Graag gedaan, mooi artikel. M.v.g. --Sonty 27 mei 2010 10:59 (CEST)

Bijlen[bewerken | brontekst bewerken]

Strijdbijlen

Hoi Sonty567. Deze zijn wel wat minder oud, maar volgens mij zijn ze wel echt. Waarom zouden ze ze anders achter glas bewaren?  :-) Vriendelijke groet, beetjedwars 8 jun 2010 22:57 (CEST)

NEE!! Het zijn replica's. Sorry Sonty, ik blijf voor je zoeken! beetjedwars 8 jun 2010 22:57 (CEST)
Wat gek toch hè, dat jij je bijltje vond naast het fietsenpad waarlangs vrachtwagens reden die van een grindgroeve kwamen. Heb ik dat goed onthouden? Zou je toch haast denken dat er in de aardlagen boven het grind een neolithisch graf of woonplaats is weggegraven om bij dat grind te komen. Een arbeider heeft later een stel stenen maar bij het grind gegooid. En toevallig kwam dit ene bijltje bovenop de vrachtwagen terecht om er toevallig net voor jouw voeten vanf te vallen. Man, man, jij bent toch wel echt een gebenedijde. Vriendelijke groet, beetjedwars 1 jul 2010 18:43 (CEST)
Op het fietspad van een Utrechts industrieterrein vond ik het waarlangs vrachtwagens te recyclen steenachtig puin vervoeren dat later voor wegen en beton wordt gebruikt. Het bijlkopje is in zekere zin waardeloos omdat niet duidelijk waar het vandaan komt. Steentijdspecialist E. Drenth zegt dus dat het mogelijk een grafgift uit een kindergraf is geweest. Dat graf kan vele kilometers van de vindplek af hebben gelegen. Nu is de vraag: wat moet ik nou weer met zo'n grafgift, terugbrengen naar de originele context lukt niet; vriendelijk verzoek maar gedaan aan de specialisten er een mooi plekje voor te vinden. Groet --Sonty 1 jul 2010 20:39 (CEST)
Heel bemoeizuchtig van mij, misschien, maar je zou eens kunnen gaan kijken op dat terrein, of er misschien aardlagen verwijderd zijn, dan liggen er ergens hopen aarde en misschien vind je daar nog meer? Is misschien een onmogelijke opgave. Niet stiekem doen, gewoon met die mannen gaan praten, misschien helpen ze wel??? Vriendelijke groet, beetjedwars 2 jul 2010 10:57 (CEST)
Direct naast (enkele meters) het fietspad zijn geen recente graafwerkzaamheden geweest, de vondstlocatie was naast de afslag A2 Lage Weide. Vanaf ca honderd meter daarvandaan begint een gigantische nieuwbouwlocatie waar tienduizenden huizen uit de grond worden gestapt, met verbreding van de snelweg A2 etc... --Sonty 2 jul 2010 12:03 (CEST)

Ik weet niet of we elkaar nog begrijpen? Ik bedoelde de plaats waar dat puin gerecycled wordt. Hoewel die bijl natuurlijk ook door bijv spelende kinderen vanuit die nieuwbouwlocatie verplaatst zou kunnen zijn. Die nieuwbouwlocatie doorzoeken is uiteraard onbegonnen werk, maar op dat recycle-terrein zou je eventueel eens een kijkje kunnen gaan nemen? Ik heb natuurlijk makkelijk praten, sorry. beetjedwars 2 jul 2010 13:57 (CEST)

Dat puinrecycleterrein is van grote omvang, met enorme bergen stenen, zand, bouwpuin etc. Ik kom niet graag op dat soort terreinen omdat bouwpuin legaal een kwart ons asbest mag bevatten per kuub. Overleg heeft ook weinig zin daar. In bredere zin zijn er wel mensen die elders materiaal doorzoeken dat gewonnen is, bijv op prehistorische skeletmateriaal. --Sonty 2 jul 2010 14:12 (CEST)
Dan is het 'einde oefening'. Soms komt men in dit soort bouwsituaties wel eens wat tegen, maar gezien de grote economische consequenties (de bouw kan maanden stilgelegd worden) houdt men, zelf als men wat vreemds ontdekt, vaak toch zijn mond. Niets aan te doen. Vriendelijke groet, beetjedwars 2 jul 2010 15:29 (CEST)

Artikel De Meerpaal[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty,

Misschien heb je dit bericht al vaker voorbij zien komen, maar aangezien ik nog niet goed begrijp hoe het reageren op Wikipedia werkt probeer ik van alles uit. Excuus daarvoor. Het artikel over De Meerpaal heb ik vanmorgen aangepast. Het stukje over "gebouw met een ziel" heb ik verwijderd. Ik heb tevens de bronnen van de tekst toegevoegd met voetnoten. Ik hoop dat dit voldoende is. Als er nog iets niet klopt hoor ik het graag!

Groeten,

Yorick – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DeMeerpaal (overleg · bijdragen)

Dag Yorick. Een bericht plaatsen op mijn overlegpagina is prima.
Over het artikel De Meerpaal (Dronten) in Dronten het volgende:
  • Heel belangrijk: het artikel kent tekstovername van de website www.meerpaal.nl. Die claimt copyright op de tekst. U kunt twee dingen doen, de tekst geheel in eigen woorden herschrijven, of zorgen dat de auteursrechthebbenden toestemming verlenen de tekst te mogen gebruiken. Indien u dat laatste doet, kunt u Wikipedia:OTRS gebruiken voor de toestemming.
  • De meeste teksten van elders passen niet (naadloos) in de encyclopedie. Een rafelrandje met non-info is : ...onder het genot van een glaasje glühwein (geen groot probleem wat mij betreft)
Voor nu groet --Sonty 8 jul 2010 12:36 (CEST)

Dag Sonty,

Bedankt voor uw reactie. Erg verhelderend. Ik heb via de instructie op Wikipedia OTRS een mail gestuurd waarin ik verklaar de eigenaar van www.meerpaal.nl te zijn. Ik hoop dat dit afdoende is. Ik heb tevens een aantal zinnen met minder toegevoegde waarde verwijderd. Mochten er nog meer minpunten zijn dan hoor ik het graag, ik leer er steeds weer iets bij zo! Groeten, Yorick

Prima gedaan. Zodra je mail in orde is bevonden en verwerkt is, is wmb het artikel klaar om opgenomen te worden in de encyclopedie. M.v.g. --Sonty 8 jul 2010 14:23 (CEST)

Super, bedankt voor uw hulp!

A-Ford Club Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567,

Ik zag dat je het clublogo in dit artikel hebt vervangen door een foto van een A-Ford omdat de auteursrechten onduidelijk zouden zijn. Het logo is een stukje eigen werk en ik ben nauw bij de club betrokken, maar bij het opslaan van het bestand heb ik dit niet goed aangegeven. Ik zal dit veranderen.

De afbeelding van de auto in het artikel vind ik geen goed idee. Het artikel gaat immers over een vereniging, niet over de auto. In dat geval zouden ook de T-Ford, B-Ford en de Early American Ford V8 moeten worden afgebeeld, welke ook binnen de club vallen.

Mvg, Peter

Hallo Peter. Op die afbeelding die je hebt ingevoerd, wordt volgens de afbeeldingsbeschrijving en website tevens copyright geclaimd. Wikipedia:OTRS kan gebruikt worden de afbeelding voor Wikipedia vrij te geven. Ik had tijdelijk even een andere afbeelding opgezocht om het gat te vullen tot de toestemming verzorgd was, die tijdelijke foto mag je desgewenst wmb verwijderen. M.v.g. --Sonty 8 jul 2010 14:11 (CEST)
Hallo Sonty, dank voor de info. Ik heb het verzoek om vrijgave verstuurd. M.v.g. Peter

Nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je voor het weghalen van de nominaties. Blijkbaar zijn de lemma's nu wel akkoord bevonden. Torval 11 jul 2010 13:39 (CEST)

Ja, accoord. Tip: altijd bij tekstovername de inhoud/zinnen herschrijven als niet kristalhelder is dat teksten voor Wikipedia herbruikbaar zijn. M.v.g. --Sonty 11 jul 2010 13:43 (CEST)

Verwijderingsnominatie Witte Poort[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Witte Poort dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100719 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 20 jul 2010 02:03 (CEST)

Tip[bewerken | brontekst bewerken]

Hej Sonty,

ik kwam toevallig net langs een overlegpagina waar jij kort voor mij een nieuw kopje aan toegevoegd had door het laatste kopje uit te breiden. Echter, als je daarvoor de knop "kopje toevoegen" gebruikt (in sommige skins ziet die eruit als een knop met een "+" erop, hij staat in ieder geval tussen "Bewerken" en "Geschiedenis"), dan is ook in de paginageschiedenis duidelijk zichtbaar dát er een nieuw kopje toegevoegd is. Zie bijvoorbeeld de geschiedenis van deze pagina.

Richard 21 jul 2010 11:16 (CEST)

Hallo Richard. Dank voor je tip. Ik kende hem wel, maar pas sinds een jaar o.d. toen iemand me ook erop wees. De jaren daarvoor deed ik het op de wijze die je aanhaalt. Op de ene of andere manier krijg ik het slecht afgeleerd. Af en toe lukt het me wel dat automatisme te doorbreken, zal er eens beter op letten. Groet --Sonty 21 jul 2010 12:10 (CEST)
Succes dan. Richard 21 jul 2010 13:04 (CEST)

Uw bestelling nr. 567[bewerken | brontekst bewerken]

567

Hartelijk bedankt voor Uw bestelling. Binnen enkele minuten ontvangt U per e-mail een rekening. Kattenkruid 25 jul 2010 16:36 (CEST)

Ooo, mooie foto, hartelijk dank! --Sonty 25 jul 2010 16:40 (CEST)
Toets nogmaals Uw PIN-code in. Kattenkruid 25 jul 2010 16:41 (CEST)
M'n geld is op, ik heb brood moeten kopen voor het weekend.. --Sonty 25 jul 2010 16:44 (CEST)
Uw betaling is verwerkt. Veel plezier met Uw aankoop! Kattenkruid 25 jul 2010 16:46 (CEST)

Bestelling geannuleerd[bewerken | brontekst bewerken]

Uw bestelling inzake de console kon helaas niet worden uitgevoerd. Deze is ter plaatse niet aangetroffen. Wellicht is deze verwijderd of bevindt deze zich in de kademuur? Wij hechten er grote waarde aan onze klanten tevreden te stellen. Tevens was de batterij op Glimlach Kattenkruid 25 jul 2010 16:58 (CEST)

In 1968 zag die lantaarnpaalconcole er zo uit tov de Lichte Gaard. --Sonty 25 jul 2010 17:05 (CEST)
Daar heb ik niet gekeken, nee. Ik weet voldoende. Het liefst pak ik hem een beetje frontaal maar dat gaat hier niet lukken, denk ik. Groeten, Kattenkruid 25 jul 2010 17:18 (CEST)
Het lijkt me lastig Utrechtse consoles te fotograferen. Ik vermoed dat andere fotografen voor de gedeeltes zonder werf (Drift) in een boot hebben gezeten, waarna ze voor de andere gedeeltes met wiebelende zeebenen op een keukentrap op de schots en scheve kade mochten staan. Dat wil ik je nou ook weer niet aan doen. --Sonty 25 jul 2010 17:31 (CEST)

Dakconstructie[bewerken | brontekst bewerken]

LS, ben nog niet overtuigd van je nieuwe tekst. Het gaat hier om de constructie die het dak draagt, daar horen in ieder geval de balken/gordingen/spanten etc bij, het dakbeschot/dakplaten (waarschijnlijk) ook, samen met de dakbedekking vormen ze het dak. De dakconstructie is geen overkapping van een gebouw (zoals er nu staat), maar is een drager, de omschrijving die je wijzigde geeft mi beter weer waar het om draait. Groet Arend041 28 jul 2010 14:50 (CEST)

Ik heb het teruggedraaid naar voor ik met pogingen begon de lezer te bedienen van een meer behapbare inleiding. Ik heb helaas op dit moment weinig tijd te beantwoorden. Ik zie overigens wel snel lezend wat je bedoelt. Werk het gerust om, mocht je er zin in hebben. M.v.g. --Sonty 28 jul 2010 15:02 (CEST)
Ik moet er nog eens over nadenken hoe het veranderd kan worden tot een meer behapbare inleiding (liefst meerdere zinnen die kort en bondig de geinteresseerde leek de nodige info geven). Mijn poging was in ieder geval inderdaad geen goede. --Sonty 28 jul 2010 17:56 (CEST)
<old>Een dakconstructie is een samenstelling van balken van hout, staal, gewapend beton of voorgespannen beton, platen van gewapend beton of andere materialen, zonder de dakbedekking, die samen sterk genoeg zijn om alle belastingen zoals eigen gewicht, sneeuw, wind te kunnen dragen, zonder dat de constructie bezwijkt.</old>
<new>Een dakconstructie bestaat in hoofdzaak uit balken en dakplaten die zijn samengevoegd tot een geheel dat sterk genoeg is om eigen gewicht en alle belastingen te kunnen dragen.</new> Ontdaan van alle franje!? Groet Arend041 29 jul 2010 10:58 (CEST)
Ja, netjes. De weggeslepen franje mag gerust wat mij betreft verderop in de inleiding, of anders verderop in het artikel, staan. Het kunnen opnemen van de belastingen zoals van de wind kan wmb bijv. onder het hoofdstukje met de eisen. De materialen van de onderdelen zou bijv. onder het hoofdstukje "dakvormen" kunnen, met een hernoeming naar "Materialen en dakvormen". Groet --Sonty 29 jul 2010 14:03 (CEST)

Bendes (spel)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty, Ik had net het sjabloon reclame op dit artikel geplakt, maar jij hebt het vervangen door het sjabloon NE. Wat is daar de reden van? Vriendelijke groet, JWZGoverleg 30 jul 2010 16:12 (CEST)

Op de 1 of andere manier gingen jij en ik tegelijk met elkaar met dit artikel aan de slag. De aanmaker verwijderde tussentijds je sjabloon, waardoor het me niet opviel (zie de bewerkingsgeschiedenis). --Sonty 30 jul 2010 16:14 (CEST)
Dat is dan duidelijk. Ik had niet naar de bewerkingsgeschiedenis gekeken. Kan daar trouwens iets tegen worden gedaan, aan mensen die sjablonen verwijderen? Ik heb dat vaker meegemaakt, en vind dat erg storend. Vriendelijke groet, JWZGoverleg 30 jul 2010 16:19 (CEST)
Nieuwelingen kunnen naar mijn mening het beste op hun OP worden geattendeerd sjablonen te laten staan, met name als het meermaals gebeurd. Ze kennen Wikipedia nog niet zo goed, en echt kwade opzet is het meestal niet. M.v.g. --Sonty 30 jul 2010 16:24 (CEST)
Goed dat ik dit ook lees, ik zal dit als een goede tip opvatten. De bronopvraag had ik per ongeluk verwijderd, toen ik het artikel had updatet. Excuses hiervoor. De bron staat er nu echter wel bij: het 1.000.000 profiel van het spel. Er zijn overigens al 1.030.170 accounts. Dit is niet omdat er zoveel mensen dit spel spelen, maar omdat veel mensen meerdere accounts hebben. --Machro 30 jul 2010 16:37 (CEST)

Lapjesmarkt[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor je bericht. Ik heb geprobeerd mijn nominatie ongedaan te maken bij de lapjesmarkt. Ik heb er echter wel het beginnetje-sjabloon bij geplaatst, omdat ik nog steeds vind dat deze informatie erg mager is.

Geen probleem. Op de verwijderlijst graag ingetrokken nominaties doorstrepen ipv geheel te verwijderen. Je doet dat door <s>Lapjesmarkt (Utrecht)</s> ervan te maken. Beginnetjes-sjablonen in artikelen, svp onderaan zetten in het artikel (nog boven de interwikis die de links bevatten naar de anderstalige Wikipedias. M.v.g. --Sonty 31 jul 2010 11:54 (CEST)
Ok, is nu doorgestreept.

Verwijderingsnominatie Heks (persoon)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Heks (persoon) dat is genomineerd door Woudloper. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100731 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 1 aug 2010 02:06 (CEST)

Joost Griffioen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty,

Met 'unieke jinglepakketen' wordt bedoeld dat het geen remixes betreft, maar dat elk pakket individueel is gemaakt specifiek voor een klant. Indien dit onduidelijk is, graag een suggestie voor een duidelijkere woordkeuze.

Bedankt,

Jim Morris

Het woord uniek kan verwarring geven op Wikipedia naar de lezer. Ik vat het op als: alleen bestaand, waarvan geen tweede is in zijn soort. Als dat het geval is zou een tekstformulering met uniek naar mijn mening wel gepast zijn.
Als echter zoiets wordt bedoeld als fraai of weer iets anders, zou ik niet het woord uniek niet ervoor gebruiken op de encyclopedie. M.v.g. --Sonty 5 aug 2010 13:29 (CEST)

Sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

WikiWeet heeft inderdaad organisatorisch niks te maken met wikipedia maar er worden regelmatig gebruikers naar daar of Wikikids doorverwezen, wat zou er dan mis zijn met een sjabloon voor gebruikers die overduidelijk een tiener zijn? In mijn ogen is dat beter dan een welkom die een zb wordt die dan veranderd in een ws en vaak ook een blok, puur omdat die gebruikers niet snappen hoe een wiki werkt. GreenDay2 8 aug 2010 22:29 (CEST)

Ik wilde je net berichten op je OP en was al aan het typen. Bij deze reageer ik hier: volgens mij is het nieuw dat nieuwe gebruikers verwelkomd worden op die manier, vergis ik me? Is het ergens wel eens ter sprake gekomen dat nieuwe gebruikers op deze manier verwelkomd en verwezen worden? Voor mij is het namelijk nieuw. M.v.g. --Sonty 8 aug 2010 22:33 (CEST)
Dit is de eerste keer dat ik het sjabloon op een OP plaats (met "succes"). Ik verwees ze altijd door met een link, waar toch nooit aandacht aan wordt besteed. Er is wel al een keer een "WelkomWikikids" en "WelkomWikiWeet"-sjabloon verwijderd om dezelfde reden die jij hier aanhaalt. En natuurlijk worden niet alle gebruikers op deze manier verwelkomd, ik wil het enkel gebruiken wanneer ik zie dat het daadwerkelijk een tiener is die er niet al te veel van snapt, zoals hier het geval was. GreenDay2 8 aug 2010 22:38 (CEST)
Ik zou het toch eerst eens in de groep gooien of zo'n welkomstsjabloon met verwijzing naar een losstaande organisatie okay is, maar dat is mijn mening. Ik vrees dat er een hellend vlak ontstaat, zeer serieuze gebruikers die al snel hier in de mangel komen, worden door de volgende verwezen naar Citizendium, anderen weer naar http://www.nl.wikisage.org/wiki/Hoofdpagina , of naar de kinderenyclopedie http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Hoofdpagina etc. --Sonty 8 aug 2010 22:45 (CEST)
Goed, ik zal het aankaarten in de Kroeg, al vrees ik weet wat de uitslag zal zijn... GreenDay2 8 aug 2010 22:48 (CEST)
Succes. Ik heb er overigens niet iets op tegen jonge mensen te verwijzen, ik heb alleen vraagtekens bij zo'n sjabloon. Sonty 8 aug 2010 23:02 (CEST)
Ik begrijp dat het nogal promo oogt, maar zo'n sjabloon zorgt ervoor dat ze veel sneller zullen kijken. GreenDay2 8 aug 2010 23:04 (CEST)
Ik wens je toe dat je wel eea aan goede reacties krijgt. Wikipedia heeft overigens voor de jonge leeftijden weinig goede artikelen. Het wordt al snel denk ik in een artikel hier te onoverzichtelijk, te uitgebreid of qua taal moeilijk te volgen. Sommigen proberen een artikel wel zo toegankelijk mogelijk te maken. Het is natuurlijk ook jammer als mensen uit die doelgroep zich hier afgewezen/afgekapt voelen als ze toch eens in de pen klimmen en hun allerbest doen een artikel te schrijven of in hun enthousiasme wat aanmaken, maar dat al snel in de prullenbak vinden. Dat mogen we (ik) ons best aantrekken. Hoe is echter een vraag voor me hoe eea concreet kan, verwijzen vind ik op zich geen slecht idee, maar ik zou het hoogstens terughoudend doen. --Sonty 8 aug 2010 23:20 (CEST)

Berkhof en Berkhoff (achternaam)[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Sonty567,

Ik zie dat je op de pagina´s Berkhof (achternaam) en Berkhoff (achternaam) de afbeelding van Adriaen van Ostade hebt weggehaald. Ik ben van mening dat de afbeelding niet alleen leuk, maar vooral ondersteunend is voor de betekenis en oorsprong van de genoemde achternamen, namelijk dat het zogenaamde adresnamen zijn.

In een tijd dat er nog straatnamen en huisnummers in gebruik waren (zoals in de tekst beschreven), werden voor naamgeving (vaak) zichtbare markeringen gebruikt als gevelstenen, landschapselementen en in dit geval een boom. De afbeelding laat van dit laatste naar mijn idee een duidelijk voorbeeld zien. De boom zal op het binnenplaatsje of toen hofje of erf genoemd, hebben gestaan. Het zal niet de eerste herberg die in die tijd dat het schilderij gemaakt werd (en de naam ontstond) een boerderijfunctie had. Het staat ook duidelijk in een niet-stad omgeving.

Ik hoop dat hiermee de illustratieve funcie van de afbeelding voor de naam duidelijk is geworden en dat de afbeelding weer terugverschijnt op beide pagina´s.

Met vriendelijke groet,

Berkh 9 aug 2010 10:38 (CEST)

Hallo Berkh. Is het wel een berk die Van Ostade schilderde? Weet u overigens wie het schilderij in de collectie heeft? M.v.g. Sonty 9 aug 2010 11:23 (CEST)

Hoi Sonty567,

Ik denk dat Van Ostade een fantasieboom heeft geschilderd. Niet geheel ongebruikelijk op schilderijen van die tijd. De boom doet wat open structuur en blad denken aan een berkenboom, maar wat takkenprofiel meer aan een eik. Berken zijn van oudsher veel gebruikte bomen in kleinere tuinen. Dit omdat een berk op elke ondergrond kan groeien en vanwege de lichte strucuur (open en smalle) van de boom. Eiken, maar ook kastanjes, beuken, lindes of wilgen worden veel groter, breder en groeien dicht. Op de plaats waar Van Ostade een boom geschilderd heeft is dan ook een berk de meest geschikte boom. Waar het originele schilderij zich bevindt kan ik niet naslaan.

Met vriendelijke groet,

Berkh 9 aug 2010 13:38 (CEST)

Hallo Berkh. Ik kan me voorstellen dat je het schilderij ter verfraaiing inbrengt als er een zeer duidelijke relatie met Berkhof(f) is. Bijvoorbeeld omdat vastgesteld is dat de herberg en/of herbergier zo heette. Een artikel zonder afbeelding komt ook op mij kaal over, maar ik zou toch een andere zoeken die wel duidelijk passend is bij die achternaam. --Sonty 9 aug 2010 13:47 (CEST)

Hoi Sonty567,

Ik dacht met het 17de eeuwse schilderij niet alleen een illustratief / educatief plaatje te hebben, maar ook één die familie of stamboom neutraal is. Tot op heden zijn er namelijk 19 bekend. Jammer. Ik begrijp dat jij moderator bent?

Met vriendelijke groet,

Berkh 9 aug 2010 15:15 (CEST)

Nee, ik ben geen moderator maar een gewone gebruiker. Vraag het overigens gerust eens aan iemand anders hier, bijvoorbeeld in brede zin in WP:De Kroeg, Het geschiedeniscafé of aan een actieve moderator. Een second opinion is nooit verkeerd, ik kan soms namelijk een zeurpiet zijn. Ik ben overigens niet zo onder de indruk van je artikel omdat het meer op hobbysites lijkt te berusten dan op voldoende betrouwbare bronnen. M.v.g. Sonty 9 aug 2010 15:34 (CEST)

Hoi Sonty567,

Die boom is wel een halszaak voor je hè? Wat wil je nog meer voor bron hebben dan de website die als `bron´ onderaan genoemd wordt? Daar valt het allemaal terug te lezen.

Met vriendelijke groet,

Berkh 11 aug 2010 16:55 (CEST)

Ik ben bijzonder gesteld op goede artikelen mbt achternamen, toponymie etc. Verder vermoed ik dat je wel eens een goed artikel geschreven kan hebben. Wmb een pluim voor het artikel wat je als nieuwe gebruiker voor Wikipedia hebt geschreven, dan doen zeer velen je niet na. Met 1 vraag blijf ik maar zitten: in welke betrouwbare bron staat dat van die boom? Het Meertens Instituut is voor mij wel een betrouwbare bron, maar specifiek voor Berkhof kwam ik nog niet verder dan adresnaam daar. Terzijde: mijn eigen achternaam is ook zoiets soortgelijks mee aan de hand. Ondanks wat spitwerk in de loop der jaren, heb ik nog niet een betrouwbare bron die haarfijn die aanwijzing geeft. Hoe dan ook: kun je duidelijk maken, waar dat in een andere bron dan die website staat? (ik neem aan dat het een amateuristische hobbyclub is, terecht?) M.v.g. Sonty 11 aug 2010 17:10 (CEST)

Hoi Sonty567, Bronnen zijn inderdaad belangrijk, maar zoals je weet moet iemand de eerste bron schrijven. Bronnen kunnen er trouwens ook naast zitten. Ik heb wel eens van die achternaam handboeken ingezien waarin staat dat de de naam een samentrekking is van `berk´ en `hof´ is. Maar de vraag is dan natuurlijk of met het woord `berk´ inderdaad ook een Betula boom werd aangeduid? En inderdaad In Verdam´s Middel-Nederlands Handwoordenboek wordt het woord `Berke´ gebruikt in de betekenis van "znw vr Berkenboom". Pagina 77. Voor titels over de combinatie van `Berk´ en `hof´ zou ik naar de Universiteitsbibliotheek moeten. Alhoewel ik op het internet ook wel eens wat gezien heb, in combinatie met Lindehof, Beukhof en dergelijke. Het noemen van dit soort `waar-gehakt-wordt-vallen-spaanders´ verzamelwerken beschouw ik eerlijk gezegd als schijn-annotatie en pseudo-wetenschappelijkheid, gelet op de fouten die daar in staan. De achternaamgeschiedenis op de genoemde website is trouwens zo´n eerste bron, want iets soortgelijks is nooit eerder verschenen. Het is zelfs een bron van een afgestudeerd historicus Nederland Gouden Eeuw.

Met je opmerking over een amateuristisch clubje snij je trouwens iets interssant aan. Genealogie is namelijk een specialisme dat paradoxaal geneoeg niet heel veel met het klassieke vak Geschiedenis van doen heeft. Ik heb hooggeleerde professoren daarbij blunders zien maken waar zogenaamde amateurs het schaamrood van op de kaken zouden krijgen. De kennis en kunde van deze amateurs trechtert zich ook uit. Naarmate bronnen verder weg in de tijd liggen zijn specifiekere vaardigheden nodig als bijvoorbeeld oud schrift lezen. Van deze amateurs is trouwens nog één afgestudeerd historicus. Die zit dan ook rond 1550 met zijn onderzoek. Een niet amateur bij genealogie is trouwens een beroepsgenealoog. Daarvan zijn er maar een handvol in Nederland.

Het is trouwens boeiend dat je over bronannotatie bent begonnen. Op de Engelse pagina is de hele tekst weggehaald wegens copyrightschending! Als de bronnen dan niet serieus genomen worden?!

Met vriendelijk groet,

Berkh 11 aug 2010 18:31 (CEST) Dag Berkh.

  • Om met het laatste te beginnen: auteursrechterlijk beschermd materiaal dient hier altijd verwijderd te worden. Toestemming van de auteursrechthebbende(n) is nodig om letterlijke tekst(delen) over kunnen nemen. Als je zelf de enige bent die dat is, moet je dat toch via WP:OTRS meedelen. Het heeft overigens niets met betrouwbaarheid of onbetrouwbaarheid te maken.
  • Kort maar krachtig wordt hier gewerkt met Wikipedia:Vijf zuilen. Lees ze eens goed door. : Sonty 11 aug 2010 20:48 (CEST)

Hoi Sont567, Ik ben vandaag naar de bibliotheek geweest. Bij `bewerken´ zie ik dat bij bronopvraag het volgende staat: feit||2010|08|11. Moet ik hieruit begrijpen dat je het wel `geloofd´. Je bent wel een beetje cryptisch. Met vriendelijk groet, Berkh 13 aug 2010 14:37 (CEST)

Dag Berkh. Dat feit||2010|08|11 betekent een bepaald soort bronopvraag die slaat op het voorgaande wat in het artikel staat, dat soort bronopvraag is redelijk standaard op Wikipedia, excuus dat ik dat niet helder had gemaakt. De cijfers erachter staan voor de datum waarop de bronopvraag is gedaan.
Als je een goede bron hebt, bijv een bibliotheekboek, kun je het weghalen en in het artikel plaatsen welke bron dat precies vermeldt. Desgewenst wil ik je wel helpen dat in het artikel te plaatsen, maar wat mij betreft is het voldoende onderaan het artikel op te geven: de auteur vh boek, de titel vh boek, het jaartal van druk, en evt. de paginanr's. M.v.g. Sonty 13 aug 2010 19:42 (CEST)

Huiszittenweduwenhof[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Sonty, Voor het onderwerp Huiszittenweduwenhof heb ik zoveel tekstredactie gedaan, dat ik alles heb vervangen door een nieuwe tekst uit Word. Toen zag ik later dat ik categorisering door jou heb weggehaald, terwijl die wel heel nuttig was. Mijn excuses daarvoor. Ik denk dat deze tekst een blijvertje is. Zou jij weer de categorisering willen herstellen? Ik kan een beetje schrijven en typen, maar wp-codes boeien me niet en daar wil ik me slechts oppervlakkig in verdiepen. Hopelijk kunnen andere WP'ers de finishing touch doen van mijn pagina's, dan levert het samen toch iets aardigs op. Je had goed in de gaten dat dit hofje beter bekend staat als karthuizerhof en dan waarschijnlijk ook vooral onder die term zou worden gezocht. Als je daar wat toverwerk in wilt betekenen, graag! Picasdre 9 aug 2010 16:08 (CEST)

Uiteraard is dit een onderwerp dat past in de encyclopedie. Artikel over rijksmonumenten zijn heel welkom. De categorie is hersteld, wat minimale redactie gedaan, en het is op te zoeken onder noemer Karthuizerhof. --Sonty 9 aug 2010 16:25 (CEST)

Nominatie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567. Ter info. Het zou niet best zijn als de aanmaker van een artikel kan bepalen of het sjabloon kan blijven staan. Dat zou betekenen dat als PR medewerker X van bedrijf Y een promo artikel aanmaakt, dat vervolgens door Z wordt genomineerd, X weer kan zeggen van: "Goh, dat sjabloon kan er wel weer af". Lekker laten staan dus. Bedankt. Freaky Fries (Overleg) 10 aug 2010 16:05 (CEST)

Ik wist niet 123 wat ik ermee aanmoest, daarom dat ik de noot plaatste bij de verwijdernominatie. Het wiu-sjabloon is er overigens niet echt helder over, omdat de tekst erin luidt: Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Ik kon het de nieuwe gebruiker niet kwalijk nemen, dat die op een gegeven moment de nominatie weghaalt omdat volgens hem/haar voldaan is aan het verzoek. M.v.g --Sonty 10 aug 2010 16:17 (CEST)

Daar is-ie dan[bewerken | brontekst bewerken]

Het was simpel: je kunt hem van de werf bijna aanraken. Groeten, Kattenkruid 14 aug 2010 02:48 (CEST)

Mooie foto en mooi beeldhouwwerk met het Wittebroodskind. Dank je wel voor de fotoshoot! --Sonty 14 aug 2010 09:01 (CEST)

betonkunde versus betontechnologie[bewerken | brontekst bewerken]

LS, onlangs is categorie:betonkunde verruild voor categorie:betontechnologie, ik kan het niet helemaal omschrijven, maar ik vind dat het een niet precies het andere is. Het lijkt me dat de kunde meer in de technieker zit, die de technologie gebruikt om iets te realiseren, of anders gezegd je kunt de technologie niet gebruiken/toepassen als je de kunde niet hebt. Maar goed er was geen protest. Groet Arend041 16 aug 2010 10:02 (CEST)

Dag Arend. Ikzelf ken eea als betontechnologie en de term betonkunde herkende ik niet. Maar ik moet er eerlijk bijzeggen dat ik de ontwikkelingen qua beton al zo'n 20 jaar nauwelijks meer volg. Bijv. de drukproef op een kubus, korrelgroottes met verhoudingen, wcf etc gingen in mijn tijd als vak onder de noemer betontechnologie. Beide termen kom ik inmiddels tegen bijv. bij de TU Delft op de website, maar iets bruikbaars kon ik er 123 niet uithalen. VanDale zegt wat in het algemeen over kunde en technologie [1], [2]. M.v.g. --Sonty 16 aug 2010 10:52 (CEST)

Afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Deze had ik nog niet ge-upload. Is een bekend gezichtspunt, niet? Ik was niet helemaal tevreden. Topje van lantaarn afgesneden en lelijk tralie linksonder. Misschien maak ik nog een betere nieuwe. Er komen nog meer afbeeldingen van consoles aan. Ik zag je lijst en zat er ook al mee in mijn hoofd maar vooral omdat er nog meer afbeeldingen moeten komen. Gr., Kattenkruid 19 aug 2010 03:25 (CEST)

Ik vind hem leuk deze foto. Er lopen allerlei verhalen in, oa. omgekeerd façadisme zichtbaar, Koch verborgen etc. Sonty 19 aug 2010 08:15 (CEST)

Amersfoortse Kei[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567/Archief4,

Op Amersfoortse Kei zeg je dat kei- als voorvoegsel versterkend van karakter wordt gebruikt in Amersfoort bij keigek. Fransvanes (ooit woonachtig in Amersfoort) en ik kennen keigoed, keileuk, etc alleen uit de Zuid-Nederlandse dialecten. Is dit serieus waar of vergis je je misschien? Zou je alsjeblieft met een bron willen komen? Dat geeft uitsluitsel. Het klinkt immers logisch. Zie ook deze discussie in het Taalcafé en deze bewerkingen van jouw hand. Vr. gr.  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  23 aug 2010 22:13 (CEST)

Zie Taalcafe voor eea. M.v.g. --Sonty 24 aug 2010 03:56 (CEST)

Portaal Vietnam[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty! Ik heb het Portaal Vietnam weer iets verbeterd (de afbeeldingen wat kleiner gemaakt). Vindt je het nu goed, Sonty? Groetjes van nInTeNd☺-overleg 25 aug 2010 14:09 (CEST)

Hallo nInTeNdO. De lay-out ziet er bij mij weer goed uit. Ik wens je toe dat anderen het ook weten te waarderen. Complimenten overigens voor je werk aan dat portaal! M.v.g. Sonty 25 aug 2010 14:12 (CEST)
Hallo Sonty! Als je het goed vindt, kun je dan alsjeblieft bij de stemming zetten dat de lay-out weer goed is? Anders stemmen ze tegen mij. Nog bedankt voor de complimenten! :) nInTeNd☺-overleg 25 aug 2010 14:18 (CEST)

"Het is een OP"[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty567,
n.a.v. je terugdraaien van bijdragen van anderen zonder overleg op overleg:Anton Geesink
Nou en? S.I. ’Patio’ Oliantigna 30 aug 2010 09:05 (CEST)

Die website interesseert zich verder 0,0 voor de personen en gebruikt leed om eea in de markt te zetten, neem ook eens hun privacy policy en Algemene voorwaarden door. Sonty 30 aug 2010 10:15 (CEST)

Waarom bemoeit u zich hier daarmee? We hebben hier met onze regels te maken en die zeggen o.a. iets van "nog geen komma aan bijdragen van anderen veranderen" Weggooien is m.i. nog erger en vooral: U had even kunnen overleggen vooraf... Laatste groet... S.I. ’Patio’ Oliantigna 30 aug 2010 11:24 (CEST)

We zijn hier op een encyclopedie, niet op een plek voor onze persoonlijke treurnis en om op verzamelplekken naar elders te verwijzen. Met het weggooien van een commerciele link op de OP is niets verloren gegaan, de link voegt ook 0,0 toe aan het artikel. Sterkte. Sonty 30 aug 2010 11:33 (CEST)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, even reactie op uw bericht. Ik vond de gebruikerswaarderingen op de vermelde link wel interessant om bij het spel te plaatsen. Dat geeft lezers een indruk wat men van het spel denkt. U denkt hier blijkbaar anders over? Of hoe moet ik dit precies zijn? Met vriendelijke groet, Roelof (PS: ik hoop dat ik zo op de goede manier reageer. Ik ben nog nieuw in wikipedia) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.166.188 (overleg · bijdragen) 31 aug 2010 18:35

Dag Roelof. Prima manier om te reageren. Externe links worden vrijwel altijd kort gehouden op de Nederlandstalige Wikipedia omdat er anders een soort startpagina.nl ontstaat. Wikipedia is juist een encyclopedie. WP:EL geeft wat meer info over externe links. Sonty 31 aug 2010 18:40 (CEST)
Hallo, ik begrijp je reactie. En een encyclopedie moet het ook zeker blijven. Vandaar dat ik er juist heen link. De waarderingen van mensen is natuurlijk niet iets wat je aan treft binnen een encyclopedie, vandaar dat ik dus juist link in plaats van deze bijvoorbeeld te quoten. Naar mijn idee is het in ieder geval waardevolle informatie, maar zo te zien denken we hier anders over :) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.166.188 (overleg · bijdragen)
Kort door de bocht wordt er zoveel mogelijk alleen gelinkt naar de officiele websites waarover een artikel gaat. Bij hoge uitzondering worden andere externe links toegelaten, maar dan moet het wel van grote toegevoegde waarde zijn. Het probleem is namelijk dat er anders een waslijst van externe links ontstaat omdat de 1 toelaten ook betekent dat de volgende dat ook mag met zijn website. Belangrijke info die ontbreekt in een artikel wil men het liefst daarnaast op de encyclopdie in het artikel zelf hebben. Sonty 31 aug 2010 18:48 (CEST)

Een beetje ontwijkende antwoorden, maar goed, ik zal het hier bij laten.

Laatste reactie: Ik probeer je duidelijk te maken dat het aanbrengen van een externe link als deze geen enorme toegevoegde waarde heeft voor een encyclopedie. 8 mensen geven daar hun mening met wat minimale spelinfo. Daarvoor zijn de externe links niet bedoeld. Sonty 31 aug 2010 19:02 (CEST)

Deze geeft weer wel nuttige informatie... S.I. ’Patio’ Oliantigna 31 aug 2010 20:30 (CEST)

Zoals gezegd ging het niet om de spelinfo, maar goed. Mocht je 8 mensen weinig vinden, dan raad ik je aan kennis te maken met de spellenbranche. Oh en nee, ik heb verder niets met die website uit te staan, mocht je dat denken.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.166.188 (overleg · bijdragen)
Qua spellen kunnen waarderingen worden meegenomen door de prijzen die ermee zijn gewonnen. Mocht bijv. een bepaald tijdschrift of een bepaalde website als invloedrijk te boek staan met hun recensies over spellen, dan ook dat erbij. Spellen wijken wat dat betreft voor mij niet veel af van onderwerpen als films, boeken, muziek, restaurants etc. Kortweg de vraag: is bordspelmania.eu invloedrijk en waar valt dat na te trekken? Ik twijfel daar namelijk ernstig aan omdat het aantal Google-hits daarop zeer beperkt is. Sonty 2 sep 2010 09:03 (CEST)

Ik heb even voor je gekeken. Zo te merken zijn ze nu een goeie 3 weken bezig en komen hun voortbestaan eigenlijk uit het Spellenspektakel. Tot voor kort de grootste spellenbeurs van Nederland. Hun achtergrond is dus prima in orde en waarschijnlijk is dit de rede dat er zo weinig google hits zijn. Overigens zag ik zojuist dat ze een spelauteur op bezoek krijgen uit duitsland op hun forum. Lijkt me toch dat daar enige mensen met invloed zitten. Verder weet ik daar ook niet het fijne van. Ik ga enkel even uit van de info die ik al daar vind.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.166.188 (overleg · bijdragen)

Ik heb nav je laatste bericht kort zitten snuffelen. Ik heb de indruk dat je over eea gelijk hebt: de Google-indexering is net op gang aan het komen, van 300 hits vanmorgen naar 5000+ hits 15uur later, een doorverwijzing van spellenspektakel.nl naar bordspelmania.eu. Ik zal je toevoegingen naar bordspelmania niet meer terugdraaien, maar kan je geen enkele garantie geven dat iemand anders je externe link niet weghaalt. Mocht je weer gaan toevoegen, graag het in eerste instantie bij hoogstens een paar laten, en kijken of ze zijn blijven staan na een week. Tot slot graag op Wikipedia op de overlegpagina's aan het eind van je bericht 4 tildes (~~~~) typen en dan opslaan. Bij het bericht komt dan te staan van welke gebruiker of IP het afkomstig is. Sonty 3 sep 2010 01:06 (CEST)

Ik zal eens kijken. Meteen eens die tildes testen. (edit: ah, duidelijk!) 84.86.166.188 3 sep 2010 15:57 (CEST)

Michiel van der Borch[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor de tip, Sonty, een prachtig onderwerp. Ik ben nu de gegevens aan het verzamelen en zal er zeker een artikel aan wijden. De tentoonstelling in Meermanno heb ik helaas gemist (al kom ik daar wel eens). Ik heb helaas geen papieren bronnen in mijn kast kunnen vinden, maar er is zo te zien genoeg voorhanden op internet - Advance 9 sep 2010 17:00 (CEST)

Dag Advance, fijn dat je het een mooi onderwerp vindt. Het spreek mij ook aan maar ik weet over hem, of uberhaupt over boekverluchting in het algemeen, nauwelijks iets. 1 element fascineert me ook al een tijd: drolerieen zoals Utrechtse draakjes en zo te zien was Michiel er al mee bezig. Hier kwam ik dat voor het eerst tegen. Ik gok dat Michiels achternaam een verwijzing naar de burcht Trecht is. Anyway: een artikel over Michiel zou een verrijking zijn, veel goeds met het speurwerk en artikel gewenst, groet Sonty 9 sep 2010 17:45 (CEST)
Nou, ik heb er wat van gemaakt. Zie hier: Michiel van der Borch. Het was leuk om te doen en het leidt vanzelf weer tot andere zaken... - Advance 11 sep 2010 01:34 (CEST)
Puik werk! Ik zat een paar platen van deze man nav je artikel met links net te bekijken, en Michiel is met recht een kunstenaar te noemen. Grote dank dat je de pen in bent geklommen om er een artikel over te maken. Sonty 11 sep 2010 20:44 (CEST)

Faygene[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Sonty, Ik ben deze hacker Faygene door toeval op het spoor gekomen en er lijkt een organisatie achter te zitten. Hij gebruikt ook steeds een andere naam. Maar inbreken op sites van liefdadigheidsorganisaties, contactsites en kleine webwinkels is natuurlijk niet fris. Graag wilde ik communicatie op gang brengen hierover om te zien of anderen er meer van weten. Het lijkt namelijk of niemand het in de gaten heeft. Nu werd de tekst direct verwijderd en mijn vraag ook, nu door jou. Er zou een uitleg en overleg over zijn maar die waren niet vindbaar. Hopelijk heb ik via deze weg contact met jou voor overleg. Hoe zouden we het artikel kunnen inrichten dat het wel aan de regels voldoet? En misschien wel belangrijker: weet jij iets van deze hacker? Google maar eens en je ziet hij op een hoop sites de laatst geregistreerd gebruiker is. Greetz, Jim – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Computermenneke (overleg · bijdragen)

Dag Jim, bij deze een nadere uitleg waarom ik het artikel liet verwijderen. Kort de bocht: Wikipedia is een encyclopedie waarbij o.a. verifieerbaarheid, neutraliteit hoog in het vaandel staan. Wikipedia:Vijf zuilen geeft de belangrijkste uitgangspunten van Wikipedia weer waaraan artikelen dienen te voldoen. Wikipedia:Wat Wikipedia niet is geeft aan wat niet de bedoeling is (Wikipedia is dus niet bedoeld als Een platform om iets te presenteren of onder de aandacht te brengen).
Op je overlegpagina staat overigens een menu met meer links met handige tips. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. M.v.g. Sonty 17 sep 2010 21:28 (CEST)

Je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Sonty567, ik zag net dat je je stem hebt gegeven op Wikipedia:Opinielokaal/Controversiële artikelen, waarvoor uiteraard dank. Waarom ik hier even schrijf is het volgende: wat je aan toevoeging geeft is denk ik nu niet erg van belang, maar kan beter later worden meegenomen als het voorstel eventueel verder uitgewerkt wordt. Het gaat er nu om of er ueberhaupt een start kan worden gemaakt met een voorstel tot richtlijn, en niet zozeer nu al over de verdere inhoud van die richtlijn. Neemt niet weg dat je commentaar uiteraard welkom is, maar bij de peiling zou het de peiling zelf misschien wat kunnen vertroebelen, omdat juist dat soort dingen die je aandraagt nog niet aan de orde zijn. Snap je m'n punt? Ik hoop dat je - als je commentaar hebt- dat op de OP zou willen zetten/verplaatsen, en dat je de inhoudelijke discussie *(misschien nog beter) nog even zou kunnen opsparen? Hartelijke groet, TjakO 19 sep 2010 00:49 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Sonty 19 sep 2010 01:17 (CEST)
Waarvoor dank! :) Groet,TjakO 19 sep 2010 01:21 (CEST)

Lijst van afkortingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hey, ik zag dat je m'n wijziging had teruggedraaid: met een goede bron heb je aangetoond dat de afkorting van 'per adres' p.a. is. Op een andere pagina van de taalunie staat echter dat het wel p/a moet zijn:[3]. Welke bron is belangrijker? Lejano Rey 23 sep 2010 21:21 (CEST)

Volgens mij mag zowel p.a. als p/a gebruikt worden. Zie voor dat laatste ook Van Dale online. Groet, Sonty 23 sep 2010 21:26 (CEST)
Okee, ik heb beide varianten er in gezet. Lejano Rey 24 sep 2010 07:24 (CEST)

Weghalen heilige sterfjaar op 12 november[bewerken | brontekst bewerken]

Sonty, waarom verwijder je hier de sterfdatum van Livinus van Gent (heilige)? Op alle dagpagina's worden bij het kopje 'Viering/herdenking' bij alle heiligen het sterfjaar vermeld. Waarom bij deze heilige afwijken? Vriendelijke groet, Goudsbloem 28 sep 2010 10:45 (CEST)

Dag Goudsbloem, omdat het om een fictief persoon gaat, zie het hoofdstukje Kritische noot in dat artikel. M.v.g. Sonty 28 sep 2010 14:53 (CEST)
Is het dan niet beter om die heilige op 12 november geheel weg te halen, of in ieder geval een soort 'noot' erbij te zetten dat het een fictief persoon betreft? Goudsbloem 28 sep 2010 15:11 (CEST)
Die 12 november gaat over de naamdag voor zover ik het allemaal kan volgen[4]. Ik ben verder geen expert in deze materie. Livinus stond op Wikipedia uitsluitend te boek als een persoon die daadwerkelijk had geleefd, totdat iemand dat veranderde naar fictief met een bron.[5] Ik vond dat opmerkelijk, maar zag het inderdaad bevestigd door M. Carasso-Kok. Of vandaag de dag alle historici dat ook zo zien weet ik overigens niet, ondanks een kleine speurtocht kon ik verder niets vinden dat dat tegensprak. M.v.g. Sonty 28 sep 2010 15:24 (CEST)
Ok, dan laten we het voorlopig zo maar staan. Goudsbloem 28 sep 2010 16:46 (CEST)

Vliehors[bewerken | brontekst bewerken]

Zie [hier ] voor mijn antwoord. Sidebart 28 sep 2010 20:35 (CEST)

Het is inderdaad zo dat zulke teksten niet in artikelen hier thuishoren, het eruit kieperen is wat mij betreft een prima idee. Sonty 28 sep 2010 20:38 (CEST)

Kastelen gewenst![bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty567, Ik zag je een bewerking doen op een kastelenlijst. Misschien interesseert je het kastelen-project? Zie hiervoor: Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Kastelen. Het project is net begonnen, en de lijsten waar vanaf we werken zijn nu aangemaakt en ingevuld voor wat we hebben. Hulp is gewenst om nieuwe artikelen te schrijven! Zeker gezien je enthousiasme op mijn overlegpagina kort geleden! :-) Alle hulp is welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 29 sep 2010 02:03 (CEST)

Ja is wel een leuk project, de Utrechtse kastelenlijst kan ik wel wat mee, Snaafburg zal ik misschien eens een artikel over proberen te schrijven. GroetSonty 29 sep 2010 13:46 (CEST)

Groeneveld[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Sonty, je schrijft dat Groeneveld het initiatief nam om de Utrechtse consoles te beeldhouwen, maar op blz 12 lijkt te staan dat het initiatief lag bij Willem Stooker. "Het leek hem (=Stooker) een aardig idee enz." Hoe interpreteer jij deze zin?
Andere vraag. We weten nu dat Groeneveld Kees heette. Zou het artikel dan hernoemd moeten worden naar Kees Groeneveld? Ik heb de lichte neiging om dat niet te doen. Overigens bestaat er nog een andere Cornelis Groeneveld, een schilder die leefde in de periode 1882-1952. Met vriendelijke groet - Paul-MD 8 okt 2010 15:04 (CEST)

Dag Paul. Inderdaad zat ik in die publicatie te dubben of dat woordje hem nou op Willem Stooker of op Groeneveld sloeg. Vandaag kwam ik dit krantenartikel tegen met: Groeneveld is op eigen initiatief in een stuk steen gaan beeldhouwen. Die eerste steen is geplaatst in 1953... etc, Waarna Stooker het verhaal in komt (overigens staat Stooker onjuist in die krant met de voornaam Cornelis vermeld)
Gezien de schilder Cornelis Groeneveld lijkt me een doorverwijspagina op die naam handig. De voornaam "Kees" voor de beeldhouwer kwam ik alleen in dat krantenartikel tegen. In boeken, Het Utrechts Archief e.d. is het telkens C. of Cornelis. Groet Sonty 8 okt 2010 15:32 (CEST)
In het midden laten van wie het initiatief kwam, is natuurlijk een goede vondst. Maar belangrijker: bedankt voor de link naar digbijzcoll.library.uu.nl. Die had ik nog niet! Groeten - Paul-MD 10 okt 2010 16:53 (CEST)
De bronnen spreken elkaar een inderdaad tegen wie het initiatief nam.
De link http://digbijzcoll.library.uu.nl/zoek.php?lang=nl is een leuke als je bijv. van de Utrechtse geschiedenis houdt; er staan qua Utrecht oa archeologische en bouwhistorische kronieken op met allerlei publicaties van de Vereniging Oud-Utrecht etc. Groet Sonty 10 okt 2010 17:05 (CEST)

crematorium of gaskamer[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag dat je de tekst bij de afbeelding op Auschwitz hebt veranderd. Hier wordt echter uitgebreid een gaskamer beschreven met afbeeldingen en geen crematorium. Druifkes 11 okt 2010 19:08 (CEST)

Het betreft op die foto inderdaad de gaskamer en niet het crematorium. Ik heb hier nog wat bevindingen geplaatst. Dennis P:TW 11 okt 2010 19:11 (CEST)
M'n hernoeming naar Crematorium I kwam van de bron Center for Holocaust and Genocide Studies, Universiteit van Minnesota, die het gebouw zo noemt (zie hier).
De verschillen/overeenkomsten tussen hun foto, onze onderhavige foto en de de foto bijv. bovenaan op scrapbookpages.com zie ik nu pas duidelijk. In de eerste twee is de ruimte exact hetzelfde. In de derde is er plots een deur in de achterwand gemaakt. Vandaar wat verwarring van mijn kant waarbij de naam van het gebouw ook wat verwarrend werkt. De ruimte zelf op de foto's is inderdaad ook volgens het Center for Holocaust and Genocide Studies een gaskamer. Sonty 11 okt 2010 19:43 (CEST)
Prima. Fijn dat je het zelf ook nog even hebt nagekeken. Dat is voor jezelf (je bent immers door de foto's overtuigd) wel zo prettig. Dennis P:TW 11 okt 2010 19:49 (CEST)

Ingezwenkte lijstgevel[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty, super deze foto! Glimlach Bedankt! Groet, Fred 14 okt 2010 23:37 (CEST)

En jij ook bedankt voor het artikel! Groet Sonty 15 okt 2010 13:53 (CEST)

Tramlijn 1 (Gent)[bewerken | brontekst bewerken]

Ok, ik begrijp dat ik eerder het auteursrecht geschonden heb, maar ik heb bij de laatste wijziging mijn eigen tekst gebruikt. Het gaat hier trouwens om datums en feiten. Daar kan toch onmogelijk auteursrecht op rusten? Ik tracht alleen maar relevante informatie aan te dragen.

Dank voor je bericht. Het belangrijkste was dat je op de hoogte bent van auteursrechten zodat je vanaf nu daar geen problemen meer mee krijgt. In deze bewerking van je zat nog auteursrechtenschending met in ieder geval de zin: Het traject langs de Palinghuizen werd vanaf 1 september 1984 vervangen door de kortere doorsteek langs het Guislaingesticht. Zie Google. Groet Sonty 16 okt 2010 04:36 (CEST)

Sorry, klopt ja. Die zin moet eruit. Ze staat op die website maar komt eigenlijk origineel uit een krant. Kan ik vermeldingen maken in de trant van in de krant van.... stond: " " of is dat ook niet toegelaten? Niet dat ik dat van plan ben, maar het is maar om te weten hoe ik mijn informatie op wikipedia kan krijgen. Dus als ik het goed begrijp mag ik de inhoud gebruiken maar moet de tekst zelf gecreëerd zijn.

Het best kun je de info inderdaad in eigen woorden op Wikipedia zetten (een andere mogelijkheid is vooraf de schrijver om toestemming vragen zijn tekst voor Wikipedia te mogen gebruiken).
Kort door de bocht over de vermelding: dat is prima en wordt zelfs zeer gewaardeerd omdat de lezer van je artikel dan weet waar de info precies vandaan komt. Wat je evt. kunt doen met gebruikte bronnen die je wenst te vermelden, is simpelweg een hoofdstukje bronnen onderin het leesgedeelte van het artikel te zetten en daar de bronnen opvoeren. Sonty 16 okt 2010 14:17 (CEST)

De teksten zijn allen herschreven, ik hoop dat je de nominaties voor verwijdering wegneemt!

Zie de kleine lettertjes in het sjabloon op je artikelen. Kort door de bocht: je mag de sjablonen zelf weghalen als de auteursrechtenschending weg is. Wel graag het nog even op verwijderlijst melden dat de auteuresrechtenschending weg is en je de sjablonen hebt verwijderd. M.v.g. Sonty 19 okt 2010 01:20 (CEST)

Ik heb de sjablonen verwijderd. Brambon 20 okt 2010 02:27 (CEST)

Koningin Beatrix[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry voor het dubbele werk. Het was niet mijn bedoeling de hoofdletter terug te zetten, waarschijnlijk zat ik per ongeluk in een verouderde versie van het artikel te werken. Afhaalchinees 16 okt 2010 20:53 (CEST)

Geen probleem, overkomt me ook wel eens. Groet Sonty 17 okt 2010 01:01 (CEST)

foto[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Sonty,

Weet jij welk rijksmonumentnummer [6] heeft? Mijn complimenten voor het mooie plaatje.

Mvg, Bas 21 okt 2010 00:01 (CEST)

Een drietal minstens, zie infobox op Traiectum (Utrecht). Eigenlijk is die kaart veel omvangrijker, Lofen valt volgens het RCE er ook in, totaal kan er zo minstens een dozijn aan RMnr's in, de Dom van Utrecht hoort er oa ook in. Kortom: het is een brij aan RM's. Groet Sonty 21 okt 2010 00:23 (CEST)

Excuses aanvaard[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor je terechte wijziging in mijn bijdrage! Laat ik nu toch zomaar gedacht hebben dat het een mevrouw was. Gezien die naam "Rinie" en bewoner kan ook op een vrouw slaan natuurlijk. Maar ja, niet verder gezocht; zo zie je maar hoe belangrijk gedegen research is. ;-) Groeten, Trijnsteloverleg 3 nov 2010 00:38 (CET)

Blij dat je accoord gaat met de wijziging. Mvg Sonty 3 nov 2010 00:48 (CET)

Geboortplaats jan de jong[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty567,

ik zie op de door u gegeven link staan dat architect Jan de Jong is geboren in Lith op 19 juli 1917 en is overleden op 1 januari 2001 waarbij de plaats onbekend is. Mag dit dan toegevoegd worden of wilt u dit voor me doen?

Groetjes van Maurice

Voel je vrij en ga je gang. Groet Sonty 3 nov 2010 19:45 (CET)

auteursrechtenschending?[bewerken | brontekst bewerken]

zie antwoord op mijn op, vriendelijke groet, Bouwmaar 5 nov 2010 10:30 (CET)

raamtheater[bewerken | brontekst bewerken]

dus omdat je een aantal zinnen niet ok vindt verwijder je de gehele tekst? breek je altijd muren af omdat je de verfkleur niet mooi vindt? vraag dan toch gewoon om een aanpassing. de reden van mij aanpassing is ook heel duidelijk dat de oorspronkelijke tekst net heel duidelijk vanuit 1 bepaald standpunt geschreven is en dat ik een daar een tegengewicht aan wou geven.


de website van theater aan de stroom benoemen als de officiele website van het raamtheater (wat je doet door dat zo onder dit artikel te zetten) is natuurlijk wel een foutje van jou. er staat duidelijk vermeld dat theater aan de stroom een andere VZW is. een vzw die pretendeert het raamtheater te vertegenwoordigen maar het niet is.

Ik begrijp dat het vervelend is dat een heel stuk tekst/tijd en werk door me min of meer in de prullenbak werd gedaan, maar je tekst was voor een fors deel meer in de stijl van een webblog of dergelijke en niet geschikt voor een encyclopedie. Teksten in artikelen hier dienen onder meer neutraal te zijn, op Wikipedia:Wat Wikipedia niet is nog een aantal criteria. De benoeming naar officiele website is niet mijn aandeel, zie hier. Mvg Sonty 6 nov 2010 18:05 (CET)

Verzetskruisen in Rotterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty, Volgens mij zijn er geen verzetskruisen opgericht voor gesneuvelde militairen, daar zijn andere gedenktekens voor opgericht. Verzetsstrijders waren ook gewoon burgers, dus het onderscheid verzetsstrijders en burgers is een moeilijke zaak. mijn voorstel is dan ook om van burgers te spreken, zoals ik in de wijzigingen heb vermeld. Met vriendelijke groet, CvHee

Hallo CvHee. In WO2, en ook bij conflicten vandaag de dag, wordt er -dacht ik- menigmaal in oorlogssituaties onderscheid gemaakt tussen militairen en burgers. Militairen behoren direct tot de strijdende partijen, zijn geüniformeerd en identificeerbaar en zouden bijv. qua krijgsgevangenschap onder speciale bepalingen in de Geneefse Conventies moeten vallen. Ruwweg heb je aan de andere kant de burgers en die behoren veelal niet tot de krijgsmachten (bijv. de Derde Geneefse Conventie zegt qua burgerlijk personeel dat die aan de algemene regels van het volkenrecht onderworpen worden).
Hoe dan ook is een goede waterscheiding tussen burgers en militairen lastig; verzetsmensen die liquidaties uitvoerden, zitten denk ik in een schemergebied en worden niet 123 tot 1 van die 2 gerekend (de ene kant zal ze bijv. richting verzetshelden benoemen, de andere kant karakteriseert ze tijdens de oorlogssituatie al snel als terroristen o.d. met bijkomende gevolgen). Mensen die rond de bevrijding tot de Binnenlandse Strijdkrachten behoorden, lijken me (maar dat is een wilde gok) eerder militairen. Anyway, ikzelf kan er geen eenduidig antwoord op geven hoe het precies zit, de definities zijn inderdaad lastig. Ik weet niet wat Wagenaar uit de artikelbron precies zegt en hoe die de achtergrond van de verschillende Rotterdamse verzetskruisen beschrijft. Mvg Sonty 13 nov 2010 02:13 (CET)

Māui (Hawaiiaanse mythologie)[bewerken | brontekst bewerken]

Māui is een "trickster". Het probleem is dat ik momenteel niet de Nederlandse term voor "Trickster" ken waardoor ik verkeerdelijk voor demon heb gekozen.

Een "trickster" is een "god" die zichzelf van gedaante kan doen veranderen. Het zijn inderdaad bedrieglijke goden gezien ze zich in een andere gedaante (kunnen) voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. De meeste "tricksters" trachten zo paniek, onheil, misleiding, ... te brengen.

Een halfgod of Heros is ook niet de correcte term gezien dit wordt gebruikt voor een kruising tussen een mens en een god.

Op Wikipedia neemt men in andere talen blijkbaar "Trickster" over, maar het zou me vreemd lijken dat er geen Nederlandstalige term voor bestaat. "Trickster" staat ook niet vermeld in het Groene Boekje, terwijl dat wel zo is voor demon, halfgod, heros, ... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ino mart (overleg · bijdragen)

Dag. Zo nu en dan duikt het woord trickster in in Nederlandstalige boeken op. Een aardig Nederlandstalig woord dat in een keer goed de lading vangt, ken ik niet 123 (misschien wel inherent aan het karakter). Wat je evt. zou kunnen doen is Māui gewoon (met een rode link) als een trickster typeren, waarna voor de lezer uitgewijd wordt wat de typische eigenschappen zijn. Sonty 16 nov 2010 09:23 (CET)

Helpdesk[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Sonty. Je zegt op de helpdesk: "Deze helpdesk is echter (vooral) bedoeld voor mensen die vragen over deze encyclopedie hebben." Dit is niet helemaal waar. Tot vorig jaar waren er twee aparte plaatsen op Wikipedia om informatie te verkrijgen over tal van zaken. De Helpdesk was er voor problemen met Wikipedia zoals je terecht stelt. Daarnaast was er de Wikipedia:Informatiebalie voor algemene vragen. Deze informatiebalie is destijds opgeheven en samengevoegd met de helpdesk, aangezien er in de praktijk ook al veel algemene vragen gesteld werden op de helpdesk. Er staat ook niet voor niets bovenaan de pagina "Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie." Er staat nergens dat de vragen specifiek op wikipedia gericht moeten zijn. Dit is nu juist een jaar geleden afgeschaft. Groet Silver Spoon Sokpop 16 nov 2010 13:15 (CET)

Goed dat m'n opmerking dan weg is daar. Ik verkeerde in de veronderstelling dat het de Helpdesk was voor vragen en opmerkingen mbt Wikipedia, waar tussen neus en lippen ook wel een losstaande vraag werd beantwoord. Sonty 16 nov 2010 13:19 (CET)

helpdesk[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Sonty, naar aanleiding van een opmerking van jou op de helpdesk: ook vragen die niet met Wikipedia te maken hebben mogen vrijelijk gesteld worden op de helpdesk. Daar is bewust voor gekozen toen de helpdesk werd samengevoegd met de infobalie. Vriendelijke groet, Josq 16 nov 2010 13:16 (CET)

Oh, zie dat het net hierboven ook werd opgemerkt ;) Josq 16 nov 2010 13:17 (CET)

De Neude[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Sonty, ik heb gepleit voor De Neude in plaats van Het. Groeten, Ir Peter 17 nov 2010 00:18 (CET)

Hartelijk dank voor je attendering. Wmb reden om de twijfelachtige verandering van de naar het terug te draaien met eea aan extra aanpassingen, waarmee we terug zijn bij de meest voorkomende vorm die al eeuwen bestaat ipv de nieuwerwetse spin-off. Sonty 17 nov 2010 11:49 (CET)
Top! Ir Peter 17 nov 2010 12:11 (CET)
Graag gedaan. De gaat nog veel ouder terug, zie deze kaart uit de Atlas van Loon uit 1649, en deze kaart uit 1572 (ik moet bij die laatste even een andere kaart opzoeken want de afbeelding met de tekst is niet scherp). Mvg Sonty 17 nov 2010 12:19 (CET)

Oldambster trainingsmethode[bewerken | brontekst bewerken]

Jammer. Trainingsmethoden zoals die in het veld bekent staan, wordt beschouwd als onzin. Vele sporters zweren bij deze methode die op de wiki-pagina op een toegankelijke manier is omschreven. De mensen die dit als onzin bestempelen, uitten hiermee hun onkennis op dit gebied. Hiermee wordt ook duidelijk dat een pagina als wikipedia niet werkt als kennisbron. Niet iedereen kan een expert op een gebied zijn, maar velen willen het wel zijn.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ressal (overleg · bijdragen)

Aangezien vele sporters zweren bij de Oldambster trainingsmethode nodig ik je uit met bronnen aan te tonen dat de methode wel bestaat en wel in die mate dat een artikel erover niet in een encyclopedie misstaat. Ter indicatie Google met hoeveel verifieerbare info erover bestaat. Succes. Sonty 18 nov 2010 13:44 (CET)

Partysschip.[bewerken | brontekst bewerken]

Ahoi Sonty, ik begrijp dat je de door mij gemaakte pagina verwijderd hebt omdat dat een kopie zou zijn van tekst op internet. Dat is ten dele waar, maar de tekst op Wiki is veel uitgebreider en alle commerciele zaken zijn verwijderd. Juist om ook maar enige commercie te vermijden. Ook staan er staan meer technische gegevens in en zo. Wanneer ik het artikel van de Hydrograaf op Wiki lees dan is dit een 1 op 1 kopie van de website van de hydrograaf. Waarom wordt dat wel getolereerd en wordt mijn artikel verwijderd ? Volgens mij wordt hier met twee maten gemeten. (Overigens dat geldt voor alle vermeldingen met een partyschip op Wiki). Graag verneem ik van je waarom mijn pagina verwijderd wordt en anderen blijven staan ? Ad Koens.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.101.37.107 (overleg · bijdragen)

Dag Ad. Ieder artikel wordt op zichzelf beoordeeld. Maar toch: Bij Hydrograaf (schip) heb ik de indruk (ik weet het bijna wel zeker) dat de tekst vanaf 2006 in dat artikel is ontstaan en vervolgens hun website de tekst zonder verplichte vermelding heeft overgenomen.
Specifiek bij Partyschip constateerde ik tekstovername van elders (copyvio/auteursrechtenschending) en liet in in het midden of dit onderwerp al dan niet naar mijn mening op een encyclopedie kan maar zo ja: dan zou het wmb Hét PartySchip moeten zijn. Collega Carsrac vond daarnaast dat er sprake was van reclame. Moderator EdBever verwijderde daarop het artikel. Sonty 27 nov 2010 13:16 (CET)


Ahoi Sonty,

Graag kom ik toch nog even terug op het verwijderen van mijn pagina. Onderstaand mijn motivatie / verweer.

Naamstelling: Juist om geen binding met commerciële belangen te krijgen heb ik gekozen voor Partyschip, uiteraard heb ik geen probleem met Hét PartySchip.

Anoniem: ook hier geldt weer het zelfde, het leek mij ethisch juister om mij niet aan te melden als Ad Koens, juist om commerciële belangen te voorkomen. Uiteraard heb ik geen enkel probleem om mij aan te melden en mijn naam te vermelden.

Copyright: daar ik tevens de auteur ben van de tekst op de website van Het PartySchip is hier dus geen sprake van schending van enig copyright. Uiteraard ga ik er mee akkoord dat een deel van de tekst overlappend is. Echter de tekst op Wiki is uitgebreider en vollediger. Daar ik voor mensen die meer willen weten van het schip als schip (en niet als partyschip) een volledige vermelding belangrijk vind ben ik zelfs bereid om de huidige tekst van de website van Het Partyschip af te halen.

Reclame: hier heb ik meer moeite mee. Ik heb bewust op Wiki mij onthouden van enige reclameuiting. Mocht uw collega dit wel van mening zijn dan verneem ik dat graag. In de tekst van de Hydrograaf op Wiki staan wel degelijk zaken die als reclame betiteld kunnen worden. Puur commerciële zaken / afbeeldingen in dat verband. Ik verzoek u dan ook uw collega te verzoeken dat mijn informatie commercieel zou zijn te onderbouwen. Uiteraard ben ik bereid ook hier de tekst op aan te passen.

Samenvattend: Naamstelling: m.i. geen probleem, aan te passen. Copyright: niet van toepassing. Uniek: geen probleem desgewenst verwijdering. Reclame: m.i. niet aanwezig. Zo ja; svp motivatie en aanpasbaar.

Nogmaals ik hecht er grote waarde aan dat de feitelijkheden rond Het partySchip, zonder enige commerciële binding, op Wiki komen te staan. Het is een historisch schip, heeft een bijzonder verleden en ik krijg vragen daarover. Dus is het een vermelding waard. Los daarvan vind ik de motivatie om De wel op Wiki te laten staan een pure drogreden. Dit schip is louter en alleen een Partyschip zoals Het PartySchip. Het laten staan van deze vermelding en het verwijderen van Het PartySchip is meten met twee maten.

Graag verneem ik nader en wens je een behouden vaart, Ad Koens

Dag Ad
  • Qua naamstelling ben ik van mening dat de naam van het schip gebruikt dient te worden voor de titel van het artikel. Partyship is een te algemeen begrip. Zie de richtlijn hierover op WP:Benoemen van een pagina. Dat een artikel een betere titel kan hebben, is over het algemeen geen groot probleem, omdat een hernoeming vrij simpel kan gebeuren.
  • Copyright: ik geloof grif dat je dat de auteur bent, maar dat was bij de aanmaak van het artikel niet meegedeeld/duidelijk gebleken. Zie Wikipedia:OTRS/Tekst van eigen website voor info over dit soort gevallen en wat je evt. kunt doen.
  • Uniek/bijzonder: onderwerpen die bijzonder/uniek zijn kunnen in principe met een artikel op de encyclopedie, sterker: graag zelfs omdat dat een verrijking voor de Wikipedia-lezers is. Probeer zaken die het onderwerp in encyclopedische zin bijzonder/uniek maken in het artikel te zetten.
  • Reclame: dat het artikel reclame zou zijn, was niet mijn bevinding, maar die van Collega Carsrac
  • Dat je anoniem op Wikipedia werkt, is geen probleem. Velen werken hier oningelogd of onder een pseudoniem
  • De vergelijking met andere soortgelijke onderwerpen ga ik meestal niet aan en ik beoordeel een artikel het liefst op zijn zelfstandige waarde. Hoe dan ook: de Hydrograaf lijkt me voor de lezer minstens bijzonder als ik dat artikel doorlees met de geschiedenis van dat schip.
  • Tot slot: Terugplaatsverzoeken voor verwijderde artikelen kunnen hier worden ingediend.
Mvg Sonty 30 nov 2010 14:16 (CET)

Ahoi Somty, ik heb een verzoek tot terugplaatsen ingediend. Hoe nu verder ? Ad.

Wat ik zie is dat 1 van de moderators je verzoek heeft bekeken maar je artikel werd niet teruggeplaatst, zie de motivatie aldaar. Artikel herschrijven in andere woorden dan op de website is een optie. Voor de andere opties en tips: zie hierboven en het commentaar vd moderator. Ik kan hier verder niets meer voor je doen. Mvg Sonty 4 dec 2010 11:57 (CET)

Ahoi Somty, mijn excuses dat ik mij weer meld, maar ik ben een Wiki-nitwit. Jij geeft aan: "zie de motivatie aldaar.". Waar is aldaar; heb jij een link, ik heb gezocht maar weet niet waar ik het vinden moet.

Hier is de link. Mvg Sonty 5 dec 2010 14:48 (CET)

Bericht van anoniem[bewerken | brontekst bewerken]

Ahoi Sonty, ik kan niet meer reageren op jullie argumentatie, er staat geen [bewerken] meer onder het artikel. Kanje mij nader informeren. Met dank Ad. - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 80.101.37.107 (overleg|bijdragen)

Dit bericht was door 80.101.37.107 op je gebruikerspagina gezet. Ik heb het naar hier verplaatst. **Man!agO** 28 nov 2010 12:37 (CET)
Via het klikken op deze link kun je onder dit kopje een reactie op deze overlegpagina kwijt. Mvg Sonty 28 nov 2010 13:33 (CET)

Vicus en wijk[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Sonty, op verscheidene artikelen ben ik nu al tegengekomen dat -wijk van het Latijnse vicus is afgeleid; er bestaat echter wel degelijk ook een Oudgermaans woord *wīk- (zie Gerhard Koebler). Ik kan daar toch niet uit opmaken dat *wīk- is overgenomen uit vicus... Weet jij hier misschien meer over? Met vriendelijke groet, Notum-sit 28 nov 2010 22:36 (CET)

Ik heb slechts enkele plaatsen met vermeldingen voor pak hem beet 950 n.Chr. ooit eens zitten bekijken op hun naam. Dat is alweer een tijd gelee en ik ben niet veel verder daarin gekomen. Ruwweg rond de Noordzee viel me toen in huidig Nederland in dit "verband" vooral Wijk bij Duurstede op, en ook Vreeswijk en Randwijk. Daarbuiten Quentovic (Fr.) en in Engeland bijv Ipswich, Hamwic(Southampton) en York (Engeland) (Eoforwic ed). Bij minstens een aantal van die plaatsen was iets in de Romeinse tijd aan de gang vooral omdat er een Romeinse legerplaats was. Dan valt er vaak een gat van een paar eeuwen voordat namen opduiken.

Kort door de bocht: Quentovic vind ik door ene Lauran Tooriaans geduid als -vic is afgeleid van vicus. Bij Wijk bij Duurstede lijken de meningen verdeeld waar of dat wijk op terugvaart. Luit van der Tuuk zegt hier mbt Dorestad: De 'Benedenstad' werd in de tiende eeuw Wik of vicus genoemd. Wik werd Wijk (bij Duurstede). Met name dit boek mbt Wijk bij Duurstede is nav je vraag interessant vanaf blz 67 met J. van Doesburg. Volgens hem zeggen Blok en Koch dat het suffix -wijk op basis van een analyse van een aantal plaatsnamen in het rivierengebied twee betekenissen heeft gehad (blz. 69) waarna een verdere uitwijding plaatsvindt met oa andere historici/archeologen. Hoe eea zit met plaatsen in Engeland weet ik niet goed. Ik vond toentertijd [7], [8] en en:Wich town maar heb geen idee of dat nav je vraag interessant is. Mvg Sonty 29 nov 2010 12:07 (CET)
Aanv. In het nieuwe artikel Waalwijk (plaats) zie ik ook Gysseling. Sonty 29 nov 2010 12:26 (CET)

Sint-Jorisgilde (Gent)[bewerken | brontekst bewerken]

Sonty, jij hebt die pagina op de verwijderlijst gezet. Agora, die gereageerd heeft op de overlegpagina van de schrijver weet het plots niet meer. Kan jij wel reageren op de aanpassingen van de schrijver (zie pagina met de te verwijderen artikels)? Hij vraagt zich af of het nu in orde is. Ik neem aan, als jij pagina's op de verwijderlijst zet, dat je ook weet of ze aan de wikipedia-normen voldoen of niet. Groet Paul Hermans 2 dec 2010 23:42 (CET)

Ik zal zo even komen kijken, moment. Sonty 2 dec 2010 23:46 (CET)
Ik had bezwaar tegen de onduidelijkheid mbt de auteursrechten. Via de website zijn de teksten inmiddels vrijgegeven. Mijn bezwaar is daarmee weg en ik heb dat inmiddels aan de aanmaker en op de verwijderlijst meegedeeld. Overigens was het Gebruiker:Sustructu die het artikel op de verwijderlijst plaatste. Sonty 3 dec 2010 00:10 (CET)
Ik zie nu pas dat het een op 22 november heraangemaakt artikel is terwijl de verwijdernominatie van 19 nov 2010 dateert... Bij het heraangemaakte artikel verzocht ik slechts om een wikify. Agora plaatste een weg wegens copyvio[9] Sonty 3 dec 2010 00:22 (CET)
Sonty, bedankt voor je hulp en je repliek ivm met dit artikel. Groet Paul Hermans 3 dec 2010 09:33 (CET)

Hei, Albert Termote[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom doe je dat nu? Een externe verwijzing van Ron Deblaere zomaar weggooien? Mag dat niet? Gegroet, Benedict Wydooghe 3 dec 2010 00:53 (CET)

Externe links in de lopende tekst op de Nederlandstalige Wikipedia zijn ongewenst, zie eea op Wikipedia:Conventies#Externe_links. Als je die externe link als bron opvoert zou je hem in de bronnen/notenlijst kunnen zetten. Als Ron Deblaere een onderwerp is dat zelfstandig op de encyclopedie past als artikel, zou je er een rode link van kunnen maken. Mvg Sonty 3 dec 2010 00:59 (CET)
Bedankt!

Overlegbenadering[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Sonty, ik zag je bewerking op de overlegpagina van AlainHoeckx. Ik zal je moeten vragen dit wat subtieler aan te pakken. Wikipedia is altijd op zoek naar nieuwe bijdragers. Elke persoon die een waarschuwing krijgt, of eventueel (per ongeluk) reclame plaats in de encyclopedie, heeft misschien wel een goede wil in zich. Ik raad je dan ook aan om ZO de persoon te benaderen. Met vriendelijke groet, Grashoofd 5 dec 2010 23:56 (CET)

Dit soort mededelingen omtrent NE-reclame-copyvio-spam die iets meedelen en vriendelijker van toon zijn besteed ik veelal niet veel tijd aan. Misschien zou dat wel moeten, maar ik zie geen brood in dat soort "bijdragers" daar wat meer tijd aan te besteden. Als ik enig aanknopingspunt zie in een nieuwe bijdrager dat die wat wezenlijks kan komen dragen, wil ik overigens wel ruimer de tijd nemen. Mvg Sonty 6 dec 2010 00:05 (CET)
Ik snap je punt, maar iemand afkaffen vind ik ook niet de bedoeling. Veelal worden vandalismebewerkingen gedaan in groepsverband (bijvoorbeeld op school). Eenmaal thuis blijkt menig persoon interesse te hebben in het project en kán hij/zij wellicht beginnen met positieve bewerkingen. Ik heb dit zelf meerdere malen meegemaakt. Ik zeg niet dat dit bij iedereen zo is, maar elke bijdrager is meegenomen. We hebben immers maar zo'n 4000 actieve bewerkers, waarvan meer dan de helft slechts 1 of 2 bewerkingen per maand doet. Als we dan iemand kunnen overtuigen om actief bij te dragen, grijpen we die kans. Dit is het begin. Het kost niet veel tijd om het vriendelijk af te handelen. Met vriendelijke groet, Grashoofd 6 dec 2010 01:01 (CET)
Blijkbaar is "afkaffen" zoiets als afkraken, uitkafferen. Een mededeling dat iemands artikel nuweg heeft wegens reclame/copyvio met een verwijzing naar de WP:NOT voor nadere uitleg, vind ik niets met uitkafferen van doen hebben. Dat die mededeling niet de meest sympathieke is, deel ik. Sonty 6 dec 2010 06:08 (CET)