Overleg gebruiker:Zanaq/Zeusmodus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Bedankt[bewerken]

Bedankt voor dat superhandige scriptje. Ik heb nog wel een paar aanmerkingen. Zou je misschien in dat scherm van [Wikify] [indeling] [ne] enzo ook sjablonen als {ws} en {zb} kunnen verwerken. Dan kan je namelijk nog sneller de vandaal een waarschuwing geven. Ook zou de tekst als je een bewerking terugdraait beter zijn als die Wijzigingen door 0.0.0.0 hersteld tot na de laatste versie van xxx. Maar nu is het onderscheidt er dan wel met de moderator. Thomas- 22 jan 2006 14:44 (CET)

Aha, ik zie dat je al een echte sjablonenplakker begint te worden: Welkom bij De Club.
Je kunt bijna alle teksten en sjablonen bijna zonder kennis van zaken zelf configureren trouwens. Ik zal eens kijken of ik daar een klein stukje over kan schrijven.
Ik vond de tekst zo mooier, bovendien heb ik semi-verplicht commentaar ingebouwd omdat ik me vaak erger aan terugdraaien zonder commentaar: ik hou erg van duidelijk editcommentaar. met kennis van zaken kun je dat weer eruitslopen.
Erg leuk dat je m'n script geprobeerd hebt, ik hoop dat het bevalt: je zal vast nog wat meer bugs ontdekken: die hoor ik dan graag. :-) -- Zanaq (?) 22 jan 2006 15:00 (CET)
Ja, ik zal even proberen bv het {weg} sjabloon ook in mn monobook te krijgen. Nog geen bugs gehad eigenlijk. Thomas- 22 jan 2006 15:02 (CET)
in mijn herinnering had ik het script netjes opgemaakt, met kopjes in wikicode en een TOC, je ziet ze nog zitten, maar ze worden niet meer weergegeven. Ben ik weer leip of is de software wéér veranderd? mmmm.
Ik wil je toch even op weg helpen, ik heb deze week namelijk nauwelijks tijd om uit te zoeken waarom die opmaak verdwenen is.
Onder Language Support (O wat zijn we blij met de zoekfunctie) vind je in de nederlandse sectie iets als:
  qTemplate[1] = 'Wikify'   ; qPos[1] ='top'    ; qCategory[1] = 'Categorie:Wikipedia:Wikificatie_nodig' ;
  qTemplate['''2'''] = 'Indeling'  ; qPos[2] ='top'    ; qCategory[2] = 'Categorie:Wikipedia:Slechte indeling' ;
  qTemplate['''3'''] = 'ne'     ; qPos[3] ='top'    ; qCategory[3] = 'Categorie:Wikipedia:Niet-encyclopedisch' ;
  qTemplate[4] = 'NPOV'    ; qPos[4] ='top'    ; qCategory[4] = 'Categorie:Wikipedia:Npov' ;
  qTemplate[5] = 'Twijfel'  ; qPos[5] ='top'    ; qCategory[5] = 'Categorie:Wikipedia:Twijfel' ;
  qTemplate[6] = 'Beginnetje'; qPos[6] ='bottom'  ; qCategory[6] = 'Categorie:Beginnetje' ;
  qTemplate[7] = '-' ; qPos[7] = '12%';
  qTemplate[8] = 'nuweg'   ; qPos[8] ='top'  ; qCategory[8] = 'Categorie:Wikipedia:Nuweg' ;
  qTemplate[9] = '-' ; qPos[9] = '12%';
om weg, zb, en ws toe te voegen, vervang dat door iets als (tevens het verwijderde {indeling} eruitgehaals):
  qTemplate[1] = 'Wikify'   ; qPos[1] ='top'    ; qCategory[1] = 'Categorie:Wikipedia:Wikificatie_nodig' ;
  qTemplate[2] = 'ne'     ; qPos[2] ='top'    ; qCategory[2] = 'Categorie:Wikipedia:Niet-encyclopedisch' ;
  qTemplate[3] = 'NPOV'    ; qPos[3] ='top'    ; qCategory[3] = 'Categorie:Wikipedia:Npov' ;
  qTemplate[4] = 'Twijfel'  ; qPos[4] ='top'    ; qCategory[4] = 'Categorie:Wikipedia:Twijfel' ;
  qTemplate[5] = 'Beginnetje'; qPos[5] ='bottom'  ; qCategory[5] = 'Categorie:Beginnetje' ;
  qTemplate[6] = '-' ; qPos[6] = '12%';
  qTemplate[7] = 'ws'; qPos[7] ='bottom'  ; qCategory[7] = 'Categorie:Wikipedia:Waarschuwing' ;
  qTemplate[8] = 'zb'; qPos[8] ='bottom'  ; qCategory[8] = 'Wikipedia:Zandbak' ;
  qTemplate[9] = '-' ; qPos[9] = '12%';
  qTemplate[10] = 'weg'   ; qPos[10] ='top'  ; qCategory[10] = 'Categorie:Wikipedia:Weg' ;
  qTemplate[11] = 'nuweg'   ; qPos[11] ='top'  ; qCategory[11] = 'Categorie:Wikipedia:Nuweg' ;
  qTemplate[12] = '-' ; qPos[12] = '12%';


nog wel even de juiste categorie voor ws en zb invullen. qTemplate = '-' geeft een ruimte tussen de sjablonen op die plaats, misschien moet je even met de %-jes spelen om het mooi te krijgen op jouw schermresolutie. Ik heb dit nog nietnet getest, dus als ik weet dat het niet werkt. Ik heb hierboven de verbeterde versie geplaatst , laat even weten, dan test ik het alsnog en debug het.
Als je meer wil wijzigen: Pas op ', ", ; etc. zorg dat de [nummers] goed overeenkomen en geen [nummers] overgeslagen zijn.
veel succes.
Ja, daar zat dus een bug in. het qpos[getal] 2 is overgeslagen en, ja, dat kan niet. nu doet hij het mooi zo te zien, ik heb ws aan de categorie en zb aan de zandbak gelinkt, en het in zeusmode.js (en mijn eigen monobook.js) ingevoegd.
Ik heb wel vreemde ervaring met de opmaak. Soms is het script mooi opgemaakt, en dan weer niet. zeer vreemd: het script blijft hetzelfde. (Lijkt echt op vlaggetjes aan- en uitzetten in de Mediawikiconfiguratie. is Brion weer bezig?)
Áls de wiki-opmaak werkt, kun je uiteraard gewoon via de TOC naar de nederlandse language support gaan en op de sectiebewerklink klikken.
nogmaals, succes. -- Zanaq (?) 22 jan 2006 16:16 (CET)
Bedankt. Is het niet misschien een mogelijkheid om de afbeelding van zeus niet weer te geven. Volgens mij zorgt die afbeelding er namelijk voor dat je meer beeld gebruikt dan 100%, ik bedoel dus dat je voor het voledige beeld gedeeltelijk naar rechts met een scrollbalk moet. Ik zal ook wel even kijken. Thomas- 23 jan 2006 12:56 (CET)


waarschijnlijk als je
  msg.innerHTML = '<img src="' + imgZeus + '" align="left">';
  csub.appendChild(msg);

eruit sloopt werkt het nog, maar zonder plaatje.


je kan ook in
var imgZeus = "http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/9/96/20051225205916%21Zeus_head_thumb-zanaq.png";
een ander (kleiner? misschien werkt géén plaatje ook wel?) plaatje invullen.
ik hoor graag wat de resultaten zijn. Zie jij overigens het script netjes opgemaakt met een TOC? -- Zanaq (?) 23 jan 2006 20:10 (CET)

Het plaatje is eruit gesloopt, en ik heb nu goed beeld. Het is inderdaad opgemaakt met TOC. Ik heb echter 1 opmerking. Ik weet niet of jij nog kunt reverten, maar bij mij is dat momenteel niet mogelijk. Volgens mij is dat bij sinds de laatste softwareupdate niet meer mogelijk want gister kon het nog wel. Thomas- 24 jan 2006 14:35 (CET)
Ik zie inderdaad sinds kort gekke dingen waar een "terugdraaien"knopje zou moeten zitten. Ik zoek het uit, maar vandaag niet meer. -- Zanaq (?) 24 jan 2006 20:09 (CET)
net geprobeerd. werkt inderdaad niet meer. ik wou dat ze eens van die software afbleven ;-( -- Zanaq (?) 24 jan 2006 20:11 (CET)
Ik heb de zeusmodus tijdelijk even weggehaald omdat ie vanavond nogal raar deed. Ik hoop dat de revertknop weer snel werkt, anders moet ik de vandalen maar met de blote vuist weer bestrijden :). MVG Thomas- 24 jan 2006 22:29 (CET)
Ik laat het je weten. succes. -- Zanaq (?) 24 jan 2006 22:53 (CET)

Activeren[bewerken]

Hoi Zanaq. Bedankt voor je handige script! =) --Emmelie 23 mrt 2006 18:25 (CET)

Graag gedaan. Als je vragen hebt hoor ik het wel. Veel plezier ermee! -- Zanaq (?) 23 mrt 2006 19:24 (CET)
Hoe kun je het script activeren? --Emmelie 25 mrt 2006 09:52 (CET)
In je monobook.js plaatsen & op <Shift-F5> drukken. Het werkt alleen maar in Mozillavarianten, en nauwelijks in Internet Explorer. Ik heb dat net toegevoegd aan Gebruiker:Zanaq/Zeusmodus#Installeren. Is dat een antwoord op je vraag die ik eigenlijk niet begrijp? -- Zanaq (?) 25 mrt 2006 11:39 (CET)
Ik heb het script vorige week in mijn monobook.js geplaatst. Toen werkte het meteen goed. Maar nu logde ik weer in op wikipedia en zag ik de knopjes voor de sjablonen en het terugdraai knopje niet meer. Daarom vroeg ik hoe je het script weer kunt activeren. <Shift-F5> helpt helaas niet. Wat kan ik doen? --Emmelie 25 mrt 2006 11:48 (CET)
Ik snap daar helemaal niets van. Ik heb je monobook.js geïnspecteerd en vond geen verschil. Ik heb inmiddels een nieuwe versie geplaatst. Doe als volgt:
 • Kopieer de nieuwe versie in je .js. Druk nog niet op opslaan.
 • Druk op Toon bewerking ter controle
 • Kijk of de wegsjablonen nu weg, auteur, nuweg aangeven.
 • Als dat zo is, is het script goed, en is er iets heel vreemds aan de hand. Als dat niet zo is wil ik graag weten welke (versie) browser je gebruikt. Succes. -- Zanaq (?) 25 mrt 2006 12:52 (CET)
Ik heb net even iets anders gedaan en toen weer gewoon ingelogd. Blijkt het script het nu opeens weer wel te doen. Gelukkig :) Bedankt voor de aanwijzingen dat kan ik proberen als hij het niet meer doet. :) Het is heel raar allemaal. Ik gebruik Mozilla Firefox. --Emmelie 25 mrt 2006 13:03 (CET)
 • Ok. mooi. Volg deze pagina voor updates: ik zag dat je er weer een gemist hebt ;-) Wederom: veel plezier ermee. -- Zanaq (?) 25 mrt 2006 13:58 (CET)

Mening gebruikers[bewerken]

ik gebruik de knoppen {ws} en {zb} zelf nooit. Vinden jullie ze wel handig?, anders gooi ik ze eruit!. Ik heb net wel het broodnodige en steeds vergeten {nocat} toegevoegd. -- Zanaq (?) 25 mrt 2006 15:37 (CET)

Laat {ws} en {zb} er maar in staan is wel handig voor anonieme gebruikers. --Emmelie 26 mrt 2006 14:36 (CEST)
Ze zijn opzich wel handig, maar je kunt ze niet combineren met tegelijkertijd plaatsen van het dossier dus eigenlijk gebruik ik ze momenteel niet. Thomas- 27 mrt 2006 11:42 (CEST)
Dat was ook mijn redenering. Maar ale Emmelie ze handig vind laat ik ze erin zitten: ze zitten bij mij niet echt in de weg. -- Zanaq (?) 27 mrt 2006 11:59 (CEST)
Je hoeft je door mij nit te laten tegenhouden hoor! --Emmelie 27 mrt 2006 16:09 (CEST)

bug[bewerken]

Ik heb nu 1 keer gehad dat ik een {nuweg} sjabloon in een artikel plakte, maar dat artikel was daarvoor net gewist. Door het plaatsen van het sjabloon werd het artikel dus opnieuw aangemaakt. Is dat een bug en kan dat opgelost worden of gaat dat niet? Thomas- 27 mrt 2006 11:41 (CEST)

Dat is duidelijk een bug. Kan waarschijnlijk wel opgelost worden, maar niet 1 2 3. Ik heb hem aan de buglijst toegevoegd. Bedankt. -- Zanaq (?) 27 mrt 2006 11:57 (CEST)

Special:Contributions[bewerken]

Hoi Zanaq, ontzettend handig script! Er zit volgens mij alleen een bugje in (of ik doe iets fout), maar als ik naar de bijdragen van iemand kijk zie ik:

10 apr 2006 19:54 (gesch) (wijz) k Gebruiker:.Koen/monobook.js (laatste wijziging) [.Koen&token=32d72027da8a7f95cebd995b0fa987aa">terugdraaien]

en dus geen mooie terugdraaiknop. Weet jij hoe dat komt? Groeten, .Koen Reageer 10 apr 2006 20:02 (CEST)

Er zit een bug in die ik nog niet had aangemeld, je doet niets verkeerd. Sinds een bepaalde software-update werkt het niet meer. Bedankt voor het aanmelden. — Zanaq (?) 10 apr 2006 20:09 (CEST)

Nieuwe versie[bewerken]

Hoi Zanaq, bedankt voor de nieuwe versie! Hij werkt alleen bij mij niet. De cache is geleegd (ik zie ook het plaatje niet meer) maar als ik op terugdraaien druk blijft het script hangen bij

Geduld, terwijl de wijzigingen teruggedraaid worden van gebruiker .Koen...
Geschiedenis wordt opgehaald...
Getting article edit form (GET/w/index.php?title=Wikipedia:Zandbak&action=edit&oldid=3663146)...
Submitting form...

Ook zie ik nog geen terugdraailinks bij de bedragen van een gebruiker. Weet jij hoe dat komt? Groeten, .Koen Reageer 11 apr 2006 22:42 (CEST)

Plaatje heb ik eruitgesloopt na 2 klachten: het begon mij ook te vervelen. bijdragengebruikerterugdraailinks heb ik even uitgeschakeld: ik kon het probleem waardoor het troep gaf waarover geklaagd werd niet zo snel vinden. Ik krijg op dit moment vaak Wikimedia Foundation Errors en het laden gaat vaak traag: daar zou het aan kunnen liggen. Bij mij doetiehet. — Zanaq (?) 11 apr 2006 23:24 (CEST)
Ik heb het net nog een keer in de zandbak geprobeerd, het terugdraaien werkt echt niet, ik revert mijn monobook.js wel even naar de vorige versie. Groeten, .Koen Reageer 11 apr 2006 23:25 (CEST)
Ik zie het nu: als je geen commentaar invult blijftiehange. ik zal het ff fixen, maar de cancelknop doet het dan weer niet :-( — Zanaq (?) 11 apr 2006 23:29 (CEST)
Oh, ok. Ik voeg meestal geen commentaar toe. Die cancelknop is voor mij niet zo erg, het sluiten van de tab werkt ook (voordat je ergens op hebt gedrukt. Bedankt iig! .Koen Reageer 11 apr 2006 23:34 (CEST)
Ik vul meestal wel commentaar in, vandaar dat ik het niet gemerkt heb. Ik heb inmiddels een aantekening gemaakt op de /pagina en het /.js "verbeterd". Jij ook bedankt. — Zanaq (?) 11 apr 2006 23:38 (CEST)

Konqueror[bewerken]

Werkt helaas niet in Konqueror (3.5.2). - Jeroenvrp 16 mei 2006 00:21 (CEST)

Dat klopt. Alleen mozilla wordt ondersteund. Helaas. — Zanaq (?) 16 mei 2006 01:23 (CEST)

Vinkje naast kop 'opslaan' ....[bewerken]

Hallo Zanaq, dat hokje (met 'M' eronder) naast 'opslaan' (het gaat dus over > monobook.js) is dat de markering voor gecontroleerd?? Zo nee, hoe doe ik dat dan wel? (Ik gebruik Firefox), bvd, groet, --EdwinB 5 sep 2006 22:07 (CEST)

Hoi, sorry dat ik je bericht niet zag. Het M-vinkje is voor "kleine bewerking". Automatisch markeren als gecontroleerd kan (nog) niet. Je zult gewoon met de hand op "markeer als gecontroleerd" moeten klikken. Succes! — Zanaq (?) 8 sep 2006 11:51 (CEST)
Oké, dank voor je antwoord......groet, --EdwinB 8 sep 2006 18:27 (CEST)

Zeusmodus en uitklapsjablonen[bewerken]

Ik weet niet of anderen er ook last van hebben, maar de nieuwe uitklapsjablonenen zoals Sjabloon:Xweg werken niet in combinatie met Zeusmodus. Het sjabloon is wel gewoon zichtbaar, maar de link [Uitklappen] verschijnt niet. Zodra ik mezelf afmeld wordt die wel weergegeven. - Finrod zegt u het maar 25 sep 2006 11:14 (CEST)

Ik heb er geen last van. Misschien is het een effect van je .css? — Zanaq (?) 25 sep 2006 11:58 (CEST)
Ik heb .js en .css allebei leeggemaakt, maar het heeft geen effect, dus zal het wel ergens anders aan liggen. Bedankt voor de moeite, ik zoek wel even verder - Finrod zegt u het maar 25 sep 2006 12:09 (CEST)
Succes! — Zanaq (?) 25 sep 2006 12:13 (CEST)

Mijn aangepaste zeusmodus[bewerken]

Hoi Zanaq,

Misschien had je het al gezien, maar ik heb de zeusmode wat veranderd en beetje naar mijn eigen hand gezet. Misschien vind je er ideeën: Gebruiker:Jeroenvrp/monobook.js (gebaseerd op versie 0.9g). Groet, --- jeroenvrp 13 feb 2007 20:59 (CET)

Ik heb je inderdaad met argusogen gevolgd, een aantal van je bugfixes had ik stiekem reeds overgenomen. ;-) wat me opviel:
 • Ik begrijp die tilde in ~ - Vandalisme op niet.
Dit is alleen bij waarschuwing-gebruiker. Soms wil ik daar mijn naam er bij zetten en soms ook niet (wanneer het een ingelogde vandaal is). De extra-~ kan dus voor ~~~~~ zorgen. - jeroenvrp 16 feb 2007 19:00 (CET)
 • je vindt het kennelijk onhandig dat de '''' alvast voorgedrukt zijn: ik ben daar nog niet over uit.
Ik weet even niet waar je het hier precies over hebt?! - jeroenvrp 16 feb 2007 19:00 (CET)
De voorgedrukte aanhalingstekens in Vandalisme op \'\'\'\' die je vrijwel meteen weghaalde. — Zanaq (?) 16 feb 2007 20:07 (CET)
Oh dat. Ja kwestie van duidelijker m.i. --- jeroenvrp 16 feb 2007 22:43 (CET)
 • je hebt overal de geavanceerde/buttoniseerde syntax gebruikt: dat maakt het onmogelijk om in één bewerking bv {wikify} {nocat} en {beg} te plakken. Ook bij bv zb->ws geeft dat problemen ;-)
Ja dat klopt, maar het komt veel vaker voor dat er maar één sjabloon op moet. In de gevallen dat er extra sjablonen op moeten open ik even het bewerkingsvenster, waar ik dan de meerdere knoppen alsnog voor kan gebruiken. Tot slot ben ik geen fan van wikify, dus die heb ik er uit gehaald. - jeroenvrp 16 feb 2007 19:00 (CET)
Dat laatste vermoedde ik reeds ;-) — Zanaq (?) 16 feb 2007 20:07 (CET)
inmiddels is er dus een nieuwe versie uit, de sjabloonsyntax is zoals altijd backwards compatible, wat zorgt voor een soms onlogische werking der parameters, zoals je ongetwijfeld gemerkt hebt :-P — Zanaq (?) 13 feb 2007 21:23 (CET)
Ik ga een deze dagen updaten. - jeroenvrp 16 feb 2007 19:00 (CET)
Ik hoop dat hij zal bevallen: succes! — Zanaq (?) 16 feb 2007 20:07 (CET)

vraag voor kleine wijziging[bewerken]

Ik heb nu Zeusmodus geïnstalleerd, de releasekandidaat 0.9j. Het werkt heel goed maar kan je er AUB ook voor zorgen dat als ik je knop terugdraaien gebruik om een wijziging ongedaan te maken dat hij die wijziging ook markeert als gecontroleerd? Ik ken er zelf niet genoeg van, anders zou ik het zelf doen. - Warddr (overleg) 18 feb 2007 08:39 (CET)

Nee helaas. Voorlopig niet. Het is al een hele verbetering dat de pagina in de achtergrond geladen wordt dacht ik zo. Sorry. — Zanaq (?) 18 feb 2007 22:04 (CET)
Even off-topic, het is al een hele verbetering en ik ben zeer blij met de volledige Zeusmodus. Kameraad Pjotr 18 feb 2007 22:29 (CET)
Dank je: ik ga door met de ontwikkeling. Ik zie dat je inmiddels reeds 1 subsubversie achterloopt ;-) Dat betekent dat je verwijdernominaties in de eerste sectie terechtkomen als de laatste sectie nominaties bevat. — Zanaq (?) 18 feb 2007 22:43 (CET)

Nog een verzoekje / bug[bewerken]

Als ik op een overlegpagina op Z -> W klik komt er wel een kopje waar staat aangegeven dat dit gebeurd, maar dit wordt niet automatisch aangepast, kan dit eventueel worden aangepast? - Warddr (overleg) 19 feb 2007 17:20 (CET)

Nee, dat is geen bug maar een feature. Het werkt als volgt:
 • Verwijder het voor vinkje {zb}
 • Plaats een vinkje voor {ws}
 • druk op z->w
 • vul de dossiersamenvatting in
 • Kies Ok
Als het goed is, is het dossier nu aangevuld mits het dossier volgens de standaard is opgebouwd en zich in sectie 0 bevindt.
Nog altijd minder werk dan een bewerkinsvenster openen.... Succes! — Zanaq (?) 19 feb 2007 17:46 (CET)
PS: Je bent welkom om er even mee te spelen op Overleg gebruiker:Zanaq/Test, waar een nepdossier staat. 19 feb 2007 17:49 (CET)

nog een opmerking[bewerken]

Je moet eens van de volgende sytuatie beginnen, en dan {{zb}} + beschrijving toevoegen, dat klopt nog niet helemaal

{{ip|Provincie Groningen|[http://www.provinciegroningen.nl Provincie Groningen]}}
{{wa}}
'''[[Gebruiker:Emmelie|<font color="#FF3366">Emm]][[Overleg gebruiker:Emmelie|<font color="#FF3366">elie</font>]]''' 5 dec 2006 16:09 (CET)

Dit is een kopie van de situatie van Overleg gebruiker:194.13.8.2 die ik zonet ben tegengekomen, Zeusmodus maakte er dit van: [1] en dat is niet echt de boedoeling - Warddr (overleg) 21 feb 2007 11:44 (CET)

Hoi. Ook dit is geen bug. Het komt doordat het dossier niet volgens de standaard is opgebouwd. Zeusmodus gaat ervanuit dat:
 • Het dossier zich in sectie 0 bevindt.
 • De waarschuwingssjablonen bovenaan staan.
 • Dossieritems onderaan staan.
Als dat niet het geval is gaat het mis, en dat zal zo blijven: het beste dat je kan doen is het dossier bewerken om het aan de standaard te laten voldoen, zodat het de volgende keer makkelijker gaat. — Zanaq (?) 21 feb 2007 13:19 (CET)
Ik meld dit maar even zodat je als het mogenlijk is er iets aan kan doen, als je dit liever niet hebt dan zeg je het maar, dan stop ik ermee - Warddr (overleg) 21 feb 2007 14:25 (CET)
Nee, je mag altijd meldingen doen, en dan geef ik gewoon antwoord hoor. Het antwoord is dus dat je als je een dossier tegenkomt dat niet volgens de norm is opgebouwd, dat je dat het beste even handmatig aan kunt passen, voor de volgende keer. Groetjes. — Zanaq (?) 21 feb 2007 14:44 (CET)

nu echt een bug[bewerken]

Met je nieuwste versie kan de knopjes WS, ZB, puber en externlink niet meer aanvinken, als dit is opgelost zet je dan aub een berichtje op mijn OP dan kan ik de verwijzing naar de oude versie in mijn monobook.js terug vervangen door de nieuwe - Warddr (overleg) 28 feb 2007 20:18 (CET)

Ik heb inmiddels een nieuwe versie geplaatst, dus misschien dat als je de cache ververst dat het weer werkt. Ik heb zelf niets gemerkt. Wel zie ik de laatste paar dagen veel wikipedia-errors, en als het laden van de sjablonen in de achtergrond misgaat werkt de boel natuurlijk niet. Dit zou echter slechts incidenteel moeten plaatsvinden. — Zanaq (?) 28 feb 2007 20:58 (CET)
Bovendien heb je ook in je monobook staan
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript"'
 + 'src="http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Help:Gebruik van scripts/Nieuwe artikelenscripts'
 + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></scr'+'ipt>');
hetgeen me a) overbodig - want al element van de zeusmodus b) fout - want verwijzend naar een nietbestaande pagina en als de titel gecorrigeerd zou worden zou het nog steeds niet werken - lijkt. Misschien dat het weghalen hiervan ook iets oplost. — Zanaq (?) 28 feb 2007 21:15 (CET)
nog altijd niet in orde, ik zet voorlopig de vorige versie terug - Warddr (overleg) 28 feb 2007 21:42 (CET)
Heel erg vreemd: en de oude versie werkt wel? mmmmmmmmmm. Als ik iets zie laat ik het je weten. Succes! — Zanaq (?) 28 feb 2007 21:53 (CET)
Bleven de vinkboxjes overigens grijsgekleurd? Was het zowel in een bewerkingsvenster als niet? — Zanaq (?) 28 feb 2007 22:02 (CET)
De vakjes blijven IDD grijs, op bewerkingspagina en gewoon PS. Ik gebruik Firefox - Warddr (overleg) 1 mrt 2007 17:58 (CET)
En wat als je het op de "klassieke" manier installeert? Ik ben persoonlijk redelijk tevreden over deze versie die de paginanaam alvast voorinvult in dossiers en zo, en ik hoor ook geen geluiden van de overige gebruikers, waarvan minstens 1 op versie 0.9.k.5 zit, en die dus last heeft van een disfunctionerend vzb-sjabloon, maar voor de rest is die versie identiek aan k.6. Laat maar weten of je het aan de praat krijgt. — Zanaq (?) 1 mrt 2007 18:06 (CET)
Ik heb de code gekopieerd en in mijn monobook geplaatst, dan CTRL-F5 gedrukt en geprobeerd maar het werkte niet - Warddr (overleg) 1 mrt 2007 19:46 (CET)
Ik heb net het omgekeerde gedaan ook zonder effect. Onder het menu Tools in mozilla vind je de Javascript console. Kun je die openen, op het knopje Clear drukken, een willekeurig artikel bekijken en tenslotte mij vertellen wat voor errors er in de console gemeld worden? — Zanaq (?) 1 mrt 2007 20:05 (CET)
Ik krijg deze foutmelding:

Fout: reference to undefined property "bracketsOpen" Bronbestand: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Warddr/monobook.js&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s Regel: 885 Warddr (overleg) 1 mrt 2007 21:38 (CET)

bedankt, het is nu in orde - Warddr (overleg) 1 mrt 2007 21:51 (CET)
(bwc)Dank. De regels 885 en 886 leken inderdaad nogal fout: geen idee waarom het werkte. Ik heb ze verbeterd en ook op een andere plaats waar het voorkwam. Bij mij werkt het nu nog steeds: probeer het nog eens, misschien dat er een andere foutmelding verschijnt of dat het zelfs al werkt. Ok. opgelost, mooi. tot de volgende keer. — Zanaq (?) 1 mrt 2007 21:54 (CET)

Franse vertaling[bewerken]

Hallo Zanaq,
Op deze pagina heb ik de Zeusmodus ongeveer vertaald en bruikbaar gemaakt voor het Frans. Ik heb het getest met FireFox en het werkte. Aangezien ergens staat dat je compabiliteit zocht met andere talen, heb ik het hier maar even gemeld. Kameraad Pjotr 14 mrt 2007 21:39 (CET)

Merci beaucoup. Ik heb je wijzigingen meteen opgenomen. En nu maar hopen dat Zeusmodus rap de Franse wereld verovert... Bon nuit! — Zanaq (?) 14 mrt 2007 23:56 (CET)
Graag gedaan. Kameraad Pjotr 15 mrt 2007 18:12 (CET)

Duitse vertaling[bewerken]

Hallo Zanaq,
Op deze pagina heb ik de Zeusmodus ongeveer vertaald en bruikbaar gemaakt voor het Duits. Ik heb het getest met FireFox en het werkte. Aangezien ergens staat dat je compabiliteit zocht met andere talen, heb ik het hier maar even gemeld. Kameraad Pjotr 17 mrt 2007 14:12 (CET)

Ziet er mooi uit. Ik ben even met wikibreak, dus als je wil mag hem zelf actualiseren: anders doe ik het wel bij mijn terugkeer. Groetjes. — Zanaq (?) 19 mrt 2007 09:43 (CET)
Bij de nieuwe inrichting heeft elke taal een aparte Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/taalcode.js en Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/taalcode-templates.js. Ik heb je franse en duitse versies geplaatst en ongeveer getest. Je mag de taaltjes als je wil zelf bewerken: Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/fr-templates.js, Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/fr.js, Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/de-templates.js, Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/de.js. Groetjes. — Zanaq (?) 26 mrt 2007 20:51 (CEST)

kan je hier nog eens naar kijken:[bewerken]

Fout: form has no properties Bronbestand: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Zanaq/zeusmode.js&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s Regel: 612

Als ik op terugdraaien druk wil dit niet meer werken, de fout staat hierboven 20 mrt 2007 16:35 Warddr

mmmmm zeer vreemd. Ik heb het ook inderdaad. Ik ben nog even met wikibreak, maar ik kijk ernaar. — Zanaq (?) 23 mrt 2007 10:34 (CET)
Dit is geen bug in de zeusmodus. Iemand heeft de systeemteksten gewijzigd zonder de HTML op correctheid te controleren. [2] Ik heb een verzoek tot correctie gedaan. — Zanaq (?) 25 mrt 2007 14:17 (CEST)
Tuvic heeft het inmiddels gefixt. — Zanaq (?) 25 mrt 2007 15:11 (CEST)

nog een probleem[bewerken]

Zeusmodus doet raar bij het terugdraaien van vandalisme, zie Overleg_gebruiker:Warddr#Probleem_met_terugdraaien voor meer informatie. - Warddr (overleg) 29 mrt 2007 17:01 (CEST)

Ik kan niets vinden: je bent welkom om Gebruiker:Zanaq/Test even flink met de terugdraaiknop en de plaatsknop te bewerken, dan inspecteren we de resultaten. Ververs eerst nog wel even de cache om zeker te weten dat je de laatste complete versie gebruikt. — Zanaq (?) 29 mrt 2007 19:49 (CEST)
Van de eerste keer heb ik al prijs! [3], verder ziet de Foutconsole van Firefox geen fouten. - Warddr (overleg) 29 mrt 2007 20:17 (CEST)
Ik ben zelf nog wat verder op onderzoek gegaan en ik heb de versie van 25 maart in mijn monobook geplaatst, dan werkte alles wel. Nu ga ik de nieuwe versie eens in mijn monobook zetten en nog eens proberen. - Warddr (overleg) 29 mrt 2007 20:38 (CEST)
Het zal dan toch aan de nieuwe versie liggen, want als ik de nieuwe versie naar mijn monobook kopieer dan is de fout er weer. Ik zal met mijn programeerkennis die deze dagen breder en breder wordt eens mee op zoek gaan naar een fout. Firefox is blijkbaar wel gevoelig voor kleine bugs. - Warddr (overleg) 29 mrt 2007 20:45 (CEST)
Ik heb de fout gereproduceerd. In firefox 2 krijg ik die fout, maar in de 1-serie niet. Ik kijk er nog naar. — Zanaq (?) 30 mrt 2007 15:07 (CEST)
Bug gevonden en gefixt. — Zanaq (?) 30 mrt 2007 21:39 (CEST)

Moderator[bewerken]

Hoi Zanaq,

Ik heb net versie 1.beta.0 geactiveerd, maar ik zie dat er wat dingen zijn veranderd wat mijn monobook.js goed overzichtelijk maakt, waarvoor dank, echter hoe zit het nu met de uitleg voor moderatoren? Groet, --- jeroenvrp 8 apr 2007 14:11 (CEST)

 • Ik wil eigenlijk een versie maken die dat automatisch vaststelt, maar tot die tijd zit kun je Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/nl-templates.js in je eigen naamruimte zetten om de "blok"optie te verkrijgen, en Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/revert.js ook in je eigen naamruimte zetten en daar de oude uitleg op toepassen. Ik hoop vandaag of morgen dit probleem te verhelpen, en nu alvast een uitleg voor sjablooncustomisatie plaatsen. — Zanaq (?) 8 apr 2007 14:20 (CEST)
Dank je voor je uitleg. - jeroenvrp 8 apr 2007 16:24 (CEST)
Ik heb inmiddels op Gebruiker:Zanaq/Zeusmodus/Moderator een nieuwe uitleg geplaatst. — Zanaq (?) 9 apr 2007 15:00 (CEST)

Zeusmodus op commons[bewerken]

Hallo Zanaq,
Ik heb de zeusmodus bewerkt zodat die werkt op commons. Daarvoor heb ik de pagina's Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/en.js en Gebruiker:Kameraad Pjotr/commons-templates.js aangemaakt. Het eerste is ook bruikbaar voor de engelse variant van de Zeusmodus, mocht dat nodig zijn. Ik heb ze getest en ze schijnen te werken.
Mvg, Kameraad Pjotr 17 mei 2007 22:44 (CEST)

Ik heb ze geplaatst op Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/commons-templates.js. Helaas is het selectiemechanisme op grond van de taalcode, dus moet voor commons (en meta, quote) handmatig de verwijzing goed gezet worden. Ziet er goed uit: ik heb het meteen op commons geïnstalleerd. — Zanaq (?) 17 mei 2007 22:59 (CEST)

Bug of bewuste feature?[bewerken]

[4]: hier wordt het {beg|nogwat} sjabloon helemaal onderaan, zelfs na cat en interwiki's geplaatst. Dat lijkt mij een afwijking van de standaard dat (cats en) interwiki's onderaan komen. Laat bovendien, indien het als vervanging van {beg} wordt geplaatst, witregels open in het bewerkingsveld. «Niels» zeg het eens.. 26 jun 2007 17:38 (CEST)

Het functioneert grotendeels correct. Het tooltje weet niets van de volgorde: alles wordt onder of boven geplaatst, zonder enige witregel. Dit vereenvoudigde de code nogal :-) Het gedrag bij het weghalen van sjablonen heb ik eigenlijk niet onder de loep genomen, in bovengelinkt voorbeeld is het correct. het zou kunnen dat de regel waar het sjabloon op staat niet meegenomen wordt indien het niet het laatste of eerste is op een pagina. Het kan zijn dat dit bewust was: ik kan me voorstellen dat als er geknoeid wordt met regeleinden het resultaat wel eens chaotisch zou kunnen zijn. Ik heb het nooit storend gevonden dat beg en nocat helemaal aan het einde staan, in elk geval niet storend genoeg om vele regels code toe te voegen, die het geheel ook logger zullen maken. — Zanaq (?) 26 jun 2007 18:34 (CEST)
Ok, bedankt voor de uitleg. Het maakt mij ook niet zoveel uit, ik was vooral nieuwsgierig naar het waarom. Status: dontfix/wontfix dus. «Niels» zeg het eens.. 26 jun 2007 18:40 (CEST)

PPW[bewerken]

Zanaq, ongeveer 14 dagen geleden heb ik contact met je gehad over de toestemming. Ik heb naar aanleiding daarvan nogmaals contact opgenomen met de fractievoorzitter van de partij en de consequenties van het vrijgeven van het artikel en het logo onder de GFDL besproken. Ik heb volledige toestemming gekregen. Ik dacht dat je daarmee toen akkoord kon gaan. De volgende tekst heb ik op de OP van Moira Moira geplaatst.--Okido 22 aug 2007 23:43 (CEST)

Ik begrijp niet goed waarom je het artikel Platform Progressief Wierden verwijderd hebt. Er was overeenstemming met gebruiker Zanaq over de toestemming. Ik heb volledige toestemming van de partij voor het plaatsen van het artikel en ook voor het vrijgeven van het logo onder de GFDL. Wil je dit ongedaan maken. De redirect PPW is ook verwijderd, wil je dit ook herstellen. Ik heb van Zanaq niets gehoord, ik zal dit op zijn OP plaatsen.--Okido 22 aug 2007 23:43 (CEST)

[bewerk] rechtsbovenin[bewerken]

Dag Zanaq, op pagina's waar een afbeelding of link gebruikt wordt zoals op Sjabloon:xwiu valt het [bewerk]-knopje weg. Zie ook dit screenshot. Kan ik daar ook zelf wat aan doen dat die knop meer naar links komt? Op zich stoort het me niet heel erg maar 't klopt alleen niet helemaal. Groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 8 sep 2007 15:12 (CEST)

Ik zou nog even terugkomen op wanneer ik wel en wanneer ik niet die [bewerk]-knop te zien kreeg. Op dit moment is het zo dat ik van de 10 keer 8 keer de [bewerk]-knop te zien krijg als ik via mijn bijdragen een link aanklik. Ik weet niet of je hier wat aan hebt. PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 8 sep 2007 19:10 (CEST)
Mmmm. Ik zie het nu. Ik ga er naar kijken, maar misschien niet vanavond. — Zanaq (?) 8 sep 2007 19:13 (CEST)

Rolmenu[bewerken]

Het viel me vandaag op dat er twee rolmenu's zijn verdwenen uit Zeusmodus. Het gaat hierbij om het rolmenu waarmee je beginnetjes kan categoriseren, en op overlegpagina's het rolmenu waarmee je de duur van de blokkade in het dossier kan verwerken. Ik hoop dat iemand mij zou kunnen helpen ;-). Groet, Ken123|overleg 30 mrt 2008 19:44 (CEST)

Ik zie in elk geval dat je a) niet de laatste versie gebruikt b) het niet volgens de handleiding geïnstalleerd hebt c) een vage pagina met sjabloondefinities hebt aangemaakt. — Zanaq (?) 30 mrt 2008 19:53 (CEST)
Inmiddels doet -ie het weer. Bedankt. Ken123|overleg 30 mrt 2008 22:30 (CEST)

WikiEd[bewerken]

Hoi Zanaq,

Ik probeerde vandaag WikiEd uit op de Nederlandstalige Wikipedia en kwam er na wat testen er achter dat Zeusmodus en WikiEd problemen hebben met elkaar. Probeer het zelf maar:

in monobook.js:

document.write('<script type="text/javascript" src="' + 'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Cacycle/wikEd.js' + '&action=raw&ctype=text/javascript"></' + 'script>');

Denk je dat er een oplossing voor is? Ik ben namelijk van plan om WikiEd als extensie op de Nederlandstalige Wikipedia te installeren. Doei, --.....jeroen..... 14 apr 2008 01:57 (CEST)

Ik vrees dat er geen simpele oplossing is. — Zanaq (?) 28 apr 2008 13:57 (CEST)

Cat bij beginnetjes[bewerken]

Hoi Zanaq, Als ik een beginnetjescategorie selecteer, wordt deze niet opgeslagen en komen dus alle aldus als {beg} gekwalificeerde artikelen in de hoofdcategorie terecht. Is dit een fout mij van mij of een klein bugje? Vriendelijke groet, --Maurits 28 apr 2008 13:35 (CEST)

Hoi. In de handleiding staat: Een keuzelijst geeft extra flexibiliteit. Maak eerst een keuze, en druk dan pas op het vinkje of de knop. Groetjes. — Zanaq (?) 28 apr 2008 13:57 (CEST)
Ah. Mijn fout dus.. Bedankt! --Maurits 28 apr 2008 14:11 (CEST)

Always on top[bewerken]

Dag Zanaq, is het ook mogelijk om Zeusmodus "always on top" te laten zijn? Op sommige GP's en OP's staan bovenaan plaatjes die over de knoppen van zeusmodus heen komen (zie bijv deze OP (er zijn er meer maar dit was de makkelijkste die ik kon vinden)). Groet PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 23 aug 2008 14:12 (CEST)

Hehe. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 23 aug 2008 14:13 (CEST)
Mmmmmm. Ik heb het geprobeerd maar het lijkt niet te werken. Als jullie suggesties hebben hou ik me aanbevolen. — Zanaq (?) 23 aug 2008 14:22 (CEST)

Zeusmode in Opera[bewerken]

Hoi Zanaq,

ik ben bezig Zeusmode voor Opera werkend te krijgen. Ik liep hierbij tegen de volgende dingen aan:

 • In qtemplate.js staat ergens "padding:-1em", hierdoor geeft opera een error, en werd de qtemplate-dinges niet zichtbaar.
 • Ook in qtemplate (functie addQTemplate()) gaf het volgende fragment problemen:
msg.innerHTML+= wikifybar;
// alert(msg.innerHTML);
csub.insertBefore(msg, csub.firstChild);

om een of andere reden had dit als resultaat dat de <table>-tags verdwenen, en de extra items altijd zichtbaar waren. Dit heb ik opgelost door dit door het volgende te vervangen:
 csub.innerHTML = wikifybar;

Voor de rest lijkt Zeusmode goed te werken in opera, maar ik heb niet alles uitvoerig getest.

Misschien heb je iets aan deze info. Groeten - MrBlueSky 1 okt 2008 00:42 (CEST)

Op dit moment gebruik ik zelf eventjes Opera, en heb je wijziging in qtemplate geïmplementeerd en je opera.js gekopieerd en laat dat browserafhankelijk laden. Voor de rest lijkt het te werken dus die style-errors laat ik maar zitten: firefox produceert daar ook bakken van. Bedankt. — Zanaq (?) 8 sep 2010 10:04 (CEST)
Oke, mooi zo. Pas maar op trouwens: ik was altijd een die-hard Firefoxgebruiker, maar nadat ik uit noodzaak een poosje Opera gebruikte ben ik nooit meer echt teruggekeerd ;) Alleen het gebrek aan extensies en problemen als bovenstaande... Tegenwoordig gebruik beide browsers door elkaar. MrBlueSky 8 sep 2010 14:42 (CEST)
Op dit moment lijkt Opera iets betere prestaties te hebben op deze PC. Heb overigens een fix weer ongedaan gemaakt, want die maakt onzichtbaar dat je bent geredirect of dat je op een subpagina zit. Nu werkt het weer naar behoren, zo te zien ook in Opera: zo te zien is dat toSourceding het enige probleem. — Zanaq (?) 9 sep 2010 11:09 (CEST)

Link naar categorieën[bewerken]

Ik zie nu dat de links op overlegpagina's bijna allemaal naar Categorie:Wikipedia:Wikificatie nodig linken, zou het niet makkelijker zijn deze naar de sjablonen die ze plakken te verwijzen? Dan kan meteen gezien worden wat dat sjabloon inhoudt, voor iemand em er de eerste keer opplakt. Adnergje (overleg) 31 mrt 2009 22:14 (CEST)

Dat zou wel handig kunnen zijn. Waarschijnlijk zal ik die suggestie opvolgen waar niet naar een handiger locatie gelinkt is: nuweg verwijst bijvoorbeeld handig naar Categorie:Nuweg. — Zanaq (?) 2 apr 2009 10:51 (CEST)
Ja dat slaat ten minste ergens op en is ook heel handig, maar de Categorie:Wikipedia:Wikificatie nodig kan ik nu via 10 manieren in Zeusmodus vinden :P Adnergje (overleg) 2 apr 2009 15:24 (CEST)

Op/in[bewerken]

Hey Zanaq,

Zou je n.a.v. Eve's verzoek in de Kroeg de standaardtekst "Geklieder op (artikelnaam)" kunnen aanpassen naar het grammaticaal correcte "Geklieder in (artikelnaam)" resp. "Vandalisme in (artikelnaam)", of, wat nóg duidelijker zou zijn, "Geklieder in artikel (artikelnaam)"? Dankjewel!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 2 apr 2009 10:14 (CEST)

Ik vermoed van niet, maar ik zal erover nadenken: Vandalisme bedrijf je tenslotte in het park, aan een bushokje, en op de muur. In elk geval gok ik dat je met het toevoegen van
qDefault[9] = "Geklieder in ''" +  vandalizedPage + "''" ; 
aan je persoonlijke sjabloonpagina de defaulttext naar eigen wens kunt aanpassen. — Zanaq (?) 2 apr 2009 10:50 (CEST)
Daar valt over te twisten, ik zal es kijken of ik er een kenner een ei over kan laten leggen. Maar zou je dan vooralsnog in elk geval het woord "artikel" er in de standaardtekst bij kunnen zetten? Dan is de dossiertekst al wat minder krom en wat netter imho... Dank! ɘVe Roept u maar! 2 apr 2009 10:54 (CEST)
Het woord "artikel" zal ieg niet vermeld worden omdat men ook wel eens op een andere pagina kliedert. Het woord pagina zou kunnen, maar ik zie niet in hoe het toevoegen van de pagina iets toevoegt: je kunt niet op andere dingen kliederen hier, en is mi dus overbodig breedsprakig. — Zanaq (?) 2 apr 2009 11:51 (CEST)
Het voorkomt bijvoorbeeld kromme uitingen als "Vandalisme op 3 juni" terwijl men het op 1 april heeft gepleegd. En het is een stuk helderder, overzichtelijker, duidelijker, enz. Daarom. Erik'80 · 2 apr 2009 11:59 (CEST)
Als je "pagina" toevoegt dan moet er wel "op" blijven staan. Je kliedert "in" een artikel maar "op" een pagina. Grt ɘVe Roept u maar! 2 apr 2009 12:10 (CEST)
Ok, het argument van Erik1980 overtuigt mij. Ik zal het aanpassen. — Zanaq (?) 2 apr 2009 12:17 (CEST)
Dankjewel! Erik'80 · 2 apr 2009 13:24 (CEST)

Vriendelijke sjablonen subst-en[bewerken]

Hoi Zanaq, is het niet beter om de "vriendelijke", op tekst gebaseerde sjablonen zoals vzb, vvn en ls2 te subst-en? Het uitgangspunt van deze sjablonen is namelijk dat het vriendelijker overkomt, maar als in de broncode het toch nog een sjabloon blijkt te zijn, is dat een beetje jammer. Groeten, Adnergje (overleg) 6 apr 2009 16:50 (CEST)

Daar zat ik aan te denken, en zal nog iets verder denken of misschien een gebruikerspeiling starten. — Zanaq (?) 13 mei 2009 20:28 (CEST)
Ik heb dit geïmplementeerd. — Zanaq (?) 28 okt 2009 10:00 (CET)

gecontroleerd knop[bewerken]

He Zanaq,

Hoe kan je de knop terug zetten dat een pagina is gecontroleerd? Verder lijkt ie mij handig.

KanmanVraagje? 13 mei 2009 20:08 (CEST)

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. De markeerknop (link) komt bij nieuwe pagina's bovenaan te staan, en opent geen nieuwe pagina. (sinds een recente software-update niet in álle gevallen.) In elk geval kun je (als je Zeusmodus niet als extensie gebruikt) via Zeusmode:Preferences aangeven dat je niet "Markeer als gecontroleerd in zelfde venster" wil gebruiken. — Zanaq (?) 13 mei 2009 20:32 (CEST)
Oh, hij staat op een andere plaats dan zonder extensie. (Ik gebruik altijd die onder). Bedankt, KanmanVraagje? 13 mei 2009 20:38 (CEST)

Safari[bewerken]

Zeusmodus werkt ook met Safari Olivier Bommel 2 jun 2009 18:57 (CEST)

Mooi, dank je. :-) — Zanaq (?) 28 okt 2009 09:59 (CET)

Opmerkingen[bewerken]

Ik wil de makers bedanken voor dit handige hulpmiddel! Alles is nu een stuk eenvoudiger geworden in de vandalisme-bestrijding! Wel heb ik een opmerking:

 • De knop "Markeren als gecontroleerd" werkt niet meer. Wat ik ook doe, ik krijg wijzigingen niet meer als gecontroleerd gemarkeerd.

Zal dit een fout zijn, of ligt het aan mij?

mvg, --WinContro overleg 28 feb 2010 13:39 (CET)

Nog geen klachten gehad hierover: bij mij werkt het. Welke browser (en welke versie) gebruik je? — Zanaq (?) 28 feb 2010 13:43 (CET)
Ik gebruik momenteel Mozilla Firefox versie 3.6.0 (de nieuwste dus). Mijn besturingssysteem is Mac OS X 10.5.8 --WinContro overleg 28 feb 2010 13:51 (CET)
Sorry, een misverstand! Het werkt nu ineens wel. --WinContro overleg 28 feb 2010 13:53 (CET)
Ok, ik wilde juist beloven dat ik er naar ging kijken, maar niet vandaag. Fijn. Smile — Zanaq (?) 28 feb 2010 13:55 (CET)
Wel heb ik nog een ander ding ontdekt: wanneer je op een overlegpagina van een anonieme gebruiker, bericht doet van vandalisme en je klikt rechtsboven op Opslaan, vraagt Wikipedia of je zeker weet dat je deze pagina wilt verlaten, anders gaan er wijzigingen verloren. Dit lijkt mij niet de bedoeling. Mvg, WinContro overleg 1 mrt 2010 20:57 (CET)
Vreemd. Ik heb dit gedrag niet kunnen reproduceren, en kan het op dit moment dus ook niet fixen: sorry. — Zanaq (?) 2 mrt 2010 18:48 (CET)
Duidelijkere uitleg bovenstaand probleem: Wanneer ik op de overlegpagina een melding van vandalisme doe en ik alléén de balk bovenaan gebruik (dus ik typ niets erbij) en ik klik in deze balk op Opslaan (rechtsboven), dan verschijnt hetzelfde bericht als wanneer je een pagina bewerkt en weggaat zonder op te slaan, terwijl er toch op Opslaan wordt geklikt. Ik hoop dat het nu wat duidelijker overkomt. Als je wil, kan ik ook een schermopname in de vorm van een video maken. Mvg, WinContro overleg 3 mrt 2010 20:07 (CET)
Ik krijg helemaal geen bericht als ik een pagina bewerk en wegga zonder op te slaan.... — Zanaq (?) 3 mrt 2010 21:53 (CET)
Dat lijkt me sterk, als sinds het begin toen ik me hier heb aangemeld (dus ook voor dat ik Zeusmodus gebruikte), krijg ik al te maken met dit bericht (niet dat ik je niet geloof, ofzo...). Zou dit een optie zijn in de voorkeuren? Zal het eens uitzoeken. Mvg, --WinContro overleg 4 mrt 2010 21:45 (CET)
Het berichtje is inderdaad in de voorkeuren uit te schakelen. Nu heb ik er geen last meer van (het probleem is dus opgelost). Mvg, --WinContro overleg 4 mrt 2010 21:48 (CET)

Hoi Zanaq, is het mogelijk om wat dingen zelf te veranderen in de Zeusmodus? (Voorkeuren of iets dergelijks). Ik zie bij veel gebruikers de subpagina "monobook.js" en ik vermoed dat dit iets met Zeusmodus heeft te maken. Kun je me vertellen of ik iets kan veranderen en hoe? Dingen die ik wil veranderen (als het kan):

 • Ik wil een knop voor het brp-sjabloon
 • Een aantal snelkoppelingen voor sjablonen gebruik ik niet en die wil ik eruit

Bij voorbaat dank

Mvg,

--WinContro overleg 18 mrt 2010 22:27 (CET)

Zie G:ZM#Installeren en hiero. — Zanaq (?) 18 mrt 2010 22:34 (CET)
Bedankt, maar tweede link levert geen zoekresultaten op... --WinContro overleg 18 mrt 2010 22:36 (CET)
Sorry, maar ik heb weer een vraag... Hoe kan ik op de onbestaande pagina Zeusmodus/Preferences mijn instellingen instellen? --WinContro overleg 18 mrt 2010 22:43 (CET)
misschien? Wellicht heb je in je zoekvoorkeuren geen gebruikersruimten geselecteerd. De onbestaande pagina werkt alleen als je Zeusmodus met mogelijkheid tot fijnafstemming hebt geïnstalleerd. — Zanaq (?) 18 mrt 2010 22:46 (CET)
Wat ik ook doe, het lukt me niet en ik snap niet waarom. Ik druk daadwerkelijk op de toetsencombinatie om mijn cache te legen. Of is dit bestemd voor Windows? Ik gebruik namelijk Mac OS X (10.6) en Mozilla Firefox 3.6. Mvg, --WinContro overleg 18 mrt 2010 23:01 (CET)
Je hebt het zo te zien correct geïnstalleerd en zou bovenaan een bericht moeten zien dat je je voorkeuren kan instellen met een link naar de niet-bestaande pagina, die overigens Zeusmode:Preferences heet en niet Zeusmode/Preferences. Ik heb geen apple en kan dus ook niet kijken wat er verder aan de hand is. Kijk even of je errors ziet verschijnen in Tools->Error Console. — Zanaq (?) 19 mrt 2010 12:17 (CET)
Die link staat er inderdaad, moet ik deze pagina dan aanmaken met mijn voorkeuren? Mvg, --WinContro overleg 19 mrt 2010 14:05 (CET)
Die link moet je volgen en dan op de link "opslaan" (onderaan) drukken. (RTFM) — Zanaq (?) 19 mrt 2010 14:40 (CET)
Zucht, het werkt nog steeds niet... Ik ga het eens op Windows proberen. --WinContro overleg 19 mrt 2010 14:47 (CET)
Het preferences-artikel blijft rood, ik geef het op. Nog bedankt dat je me geholpen hebt (alhoewel het toch niets heeft opgeleverd). Ook onder Windows XP wil het niet lukken. Mvg, --WinContro overleg 19 mrt 2010 15:05 (CET)
Uiteraard blijft het rood: het is een niet-bestaande pagina. En dat zal zo blijven. Alleen als je ZeusModus gebruikt zal de pagina inhoud bevatten, maar nog steeds niet bestaan. Knipogende smiley — Zanaq (?) 19 mrt 2010 15:46 (CET)
Waar kan ik de error-console vinden? En de pagina bevat trouwens geen inhoud bij mij --WinContro overleg 19 mrt 2010 16:06 (CET)
Ah, ik heb het gevonden. De fout-console geeft onder "waarschuwingen" een stuk van 100 fouten aan, welke alleen op nl.wikipedia.org en bits.wikimedia.org. Mvg, --WinContro overleg 19 mrt 2010 16:11 (CET)
Preciezer, de meeste fouten komen hier vanaf: http://bits.wikimedia.org/w/extensions/UsabilityInitiative/css/vector/jquery-ui-1.7.2.css?1.7.2y
Fouten waar ik wat aan kan doen moeten vanaf nl.wikipedia.org/Gebruiker:Zanaq/Zeusmo.... komen. Diverse extensies zijn niet compatible met zeusmodus, en de beta al helemaal niet. — Zanaq (?) 19 mrt 2010 16:59 (CET)
Er komen 3 fouten vanaf deze overlegpagina volgens de foutconsole. Mvg, --WinContro overleg 19 mrt 2010 18:36 (CET)
De bovenstaande waren trouwens waarschuwing, onder fouten staat een fout, dit staat er precies:

Fout: document.getElementById("wpSummary") is null Bronbestand: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/revert.js&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s Regel: 356

Fout: uncaught exception: [Exception... "Index or size is negative or greater than the allowed amount" code: "1" nsresult: "0x80530001 (NS_ERROR_DOM_INDEX_SIZE_ERR)" location: "http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/newpages.js&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s Line: 59"]

Met vriendelijke groet, --WinContro overleg 20 mrt 2010 10:57 (CET)

Kun je het volgende doen? Ga naar een pagina met de link Zeusmode:Preferences. Ga naar de foutconsole. Maak de lijst leeg (Clear). Klik op de link. Kopieer de lijst met meldingen. Hopelijk kan ik dan meer zeggen. — Zanaq (?) 21 mrt 2010 11:55 (CET)
Goed, ik ga nu beginnen. Mvg, --WinContro overleg 21 mrt 2010 11:57 (CET)
Ik heb de lijst geleegd en op de link van de instellingen geklikt. Onder fouten komt niets te staan, onder waarschuwingen komt dit te staan:

Waarschuwing: ‘align’ gevonden waar kleur verwacht. Fout tijdens het parsen van waarde voor ‘background’. Declaratie genegeerd. Bronbestand: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeusmode:Preferences Regel: 0

en dit:

Waarschuwing: Fout tijdens het parsen van waarde voor ‘padding’. Declaratie genegeerd. Bronbestand: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeusmode:Preferences Regel: 0

Verder komen er nog een aantal waarschuwingen van bits.wikimedia.org

Met vriendelijke groet,

--WinContro overleg 21 mrt 2010 12:02 (CET)

Waarschuwingen horen geen enkel effect te hebben. Het zou dus moeten werken. Het is mij een volkomen raadsel. Als je het onder windows hebt geprobeerd hoor ik graag wat het effect daar is. — Zanaq (?) 21 mrt 2010 12:05 (CET)
Ik heb dan nog een vraag: heeft het invloed als ik een monobook.js heb met Zeusmodus, maar ook Zeusmodus heb ingeschakeld in voorkeuren? Ligt het misschien daaraan? --WinContro overleg 21 mrt 2010 12:09 (CET)
Dat zou best eens kunnen: die configuratie wordt in elk geval niet aangeraden. — Zanaq (?) 21 mrt 2010 12:12 (CET)
Als ik het uitvink, dan doet Zeusmodus het helemaal niet meer. Zit er een fout in mijn monobook.js? --WinContro overleg 21 mrt 2010 12:22 (CET)
Niet dat ik kan zien. Ff errorconsole leegmaken. Een willekeurige pagina bekijken en de foutmeldingen bekijken. Of ook ff onder windows proberen. — Zanaq (?) 21 mrt 2010 12:33 (CET)
Er komen als ik naar het artikel Windows 7 ga, na het leegmaken van de foutconsole, geen fouten, maar wel 11 waarschuwingen. --WinContro overleg 21 mrt 2010 12:49 (CET)
Windows moet even wachten, die heb ik momenteel helaas niet bij de hand. --WinContro overleg 21 mrt 2010 12:50 (CET)
Ik snap er niets van. Laten we dus even afwachten.... — Zanaq (?) 22 mrt 2010 09:45 (CET)
Hallo Zanaq, ik heb een ander account aangemaakt en het hier getest. Op dit account werkt het op een onverklaarbare manier wel. Maar op mijn eigenlijke account werkt het niet! Waarom snap ik niet... Mvg, Zeusmodustestaccount 23 mrt 2010 15:50 (CET) (dus WinContro)
Ik heb het probleem gevonden!!! Op mijn gewone account WinContro heb ik de beta ingeschakeld. Ik heb dit op mijn testaccount in eerste instantie niet gedaan, alles werkte. Nu heb ik hier ook de beta ingeschakeld en nu werkt alles niet meer. Dus dat was dus het probleem! Ik zal de beta uitschakelen en wellicht zal dan alles werken! Mvg, --Zeusmodustestaccount 23 mrt 2010 15:52 (CET) (WinContro)
Het is me eindelijk gelukt! Het probleem was dus de beta, trouwens het werkt ook niet als je een andere skin insteld, zoals Vector. Zou je dit kunnen veranderen? Ik vind het jammer dat ik deze skin niet meer kan gebruiken. Mvg, --WinContro overleg 23 mrt 2010 16:06 (CET)
Het probleem is niet de beta, maar de skins. Wanneer je een andere skin selecteert, doet hij het niet meer. Mvg, --WinContro overleg 23 mrt 2010 18:31 (CET)
Alleen monobook wordt ondersteund, en andere skins en de beta niet. Dat zal voorlopig zo blijven. groet. — Zanaq (?) 25 mrt 2010 07:45 (CET)
Het probleem is niet de beta, maar de skins. Ik heb nu de beta inschakeld met de monobook-skin en het werkt wel. Mvg, --WinContro overleg 25 mrt 2010 08:18 (CET)
Niet ondersteunen betekent niet dat het niet werkt, maar dat er geen enkele garantie wordt gegeven. — Zanaq (?) 25 mrt 2010 10:34 (CET)

Werking op vector[bewerken]

Hallo Zanaq,

Zeusmodus werkt ook op de skin vector (ook als je hem wilt aanpassen). I.p.v. monobook.js aan te maken, maak je vector.js aan. Dit werkt perfect. Met vriendelijke groet, --WinContro overleg 1 apr 2010 23:43 (CEST)

Goed om te weten: bedankt. — Zanaq (?) 2 apr 2010 10:42 (CEST)
Nogmaals bedankt: vanaf heden worden de beta en vector ook ondersteund. — Zanaq (?) 16 apr 2010 14:45 (CEST)

Terugdraaien[bewerken]

Hallo Zanaq,

Is er iets aan de hand met "terugdraaien"? Tot dusver gebruikte ik het zonder problemen, maar sinds vandaag komt er een (onjuiste) melding "laatste auteur is niet .... maar vorige". Met vriendelijke groet, Robb 9 apr 2010 13:44 (CEST)

Zelfde probleem hier. TBloeminkTBloemink overleg 9 apr 2010 19:12 (CEST)
Idem. --WinContro overleg 9 apr 2010 19:14 (CEST)
Idem. Jarii94Overleg 9 apr 2010 19:32 (CEST)

Onder mijn moderator account heb ik hier geen last van omdat de knop terugdraaien een standaard mod-knopje is. Als ik echter terug wil draaien onder mijn sokpop account krijg ik de zelfde melding als hier boven. N tayori.svgBeany Sokpop Overleg 9 apr 2010 19:36 (CEST)

Zal wel een wijziging in de software zijn. Ik zal eens kijken. — Zanaq (?) 9 apr 2010 20:51 (CEST)
Je kan tot dat het is opgelost ook de plaats oude versie gebruiken als het om meerdere versies gaat.KanmanVraagje? 10 apr 2010 11:53 (CEST)

Druk op CTRL-SHIFT-R om het probleem te verhelpen. — Zanaq (?) 10 apr 2010 14:40 (CEST)

Ik doe dat, maar ik blijf er last van houden. Ik heb van alles geprobeerd. Zelfs als ik mijn monoboek.js leeg haal en die van voorkeuren gebruik werkt het nog niet. Normaal gebruik ik Gebruiker:Kanman/zeusmodetemplates.js en deze. KanmanVraagje? 11 apr 2010 21:13 (CEST)

Hij doet het weer, met mijn eigen instellingen, maar ik heb geen idee hoe dat komt. KanmanVraagje? 12 apr 2010 10:30 (CEST)

[terugdraaien] vanuit irc[bewerken]

Hoi Zanaq,

Als ik in irc op een link druk is de knop [terugdraaien] er niet. Als ik dan naar de versie ervoor en dan weer naar de laatste versie ga is die knop er weer.

KanmanVraagje? 19 mei 2010 14:17 (CEST)

Ik kamp met hetzelfde probleem... Zou je het willen herstellen? Bij voorbaat dank mvg --WinContro overleg 19 mei 2010 16:59 (CEST)
Sinds wanneer werkt dit niet meer? — Zanaq (?) 20 mei 2010 07:24 (CEST)
Gister ochtend, gelijk met deze bug. KanmanVraagje? 20 mei 2010 11:41 (CEST)
Ik heb er ook last van :( Olivier Bommel 20 mei 2010 17:25 (CEST)
Even een voorbeeldje van een link:
IRC: /w/index.php?diff=21248248&oldid=21243859&rcid=21650291
Wiki: w/index.php?title=Michel_Preud'homme&action=historysubmit&diff=21248248&oldid=21243859
Olivier Bommel 20 mei 2010 17:28 (CEST)
Even ter informatie: het probleem is opgelost! Met vriendelijke groeten, --WinContro overleg 29 mei 2010 16:58 (CEST)
Krinkle heeft het idd mooi opgelost: zelf zat ik op een andere plek te kijken, en was wat in verwarring. — Zanaq (?) 29 mei 2010 17:07 (CEST)

Terugdraaiconflict[bewerken]

Hey Zanaq,

Eerst en vooral ontzettend bedankt voor Zeusmode, ik gebruik het nu 3 dagen en ben er helemaal weg van. Nu, mijn vraagje (of probleempje): als je een wijziging wilt terugdraaien, dan komt er zo'n lijstje dat live doorloopt (dat dan op een gegeven moment zegt: "geslaagd", ik hoop dat je weet wat ik bedoel...). Nu, bij live vandalismebestrijding komt het wel eens voor dat 2 mensen tegelijk terugdraaien. Hier geeft (mijn) ZM echter geen melding van, hij zegt gewoon "geslaagd", waardoor ik nu eigenlijk altijd moet gaan terugkijken of ik hem nu wel zelf teruggedraaid heb en of ik al dan niet het dossier moet aanvullen. Ligt dit aan mij of is het een algemeen probleempje?

Voor de rest ben ik er zeer tevreden over hoor :D

Mvg, Kthoelen (overleg) 5 jan 2011 09:12 (CET)

Ik heb het nooit echt als probleem ervaren. Moeilijkheid is dat plaatsen van identieke tekst nooit een bwc geeft. — Zanaq (?) 5 jan 2011 10:28 (CET)
Aha, dat kan wel zijn, is meestal "geklieder" of "vandalisme". Ok, bedankt! Kthoelen (overleg) 5 jan 2011 10:30 (CET)

dpfix[bewerken]

Hey Zanaq, daar ben ik weer!

Een vraagje: Is het mogelijk om, wanneer je een dpfix doet, de bewerkte pagina níet op je volglijst terecht te laten komen? En zoja, hoe vind ik die mogelijkheid dan? Glimlach Mvg, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 22 feb 2011 17:12 (CET)

Als het goed is, is die bug al een tijdje opgelost. Ververs dus je cache, bijvoorbeeld met CTRL-SHIFT-R. Succes! — Zanaq (?) 22 feb 2011 21:55 (CET)

Markeer als gecontroleerd in zelfde venster[bewerken]

Hoi Zanaq. Mijn complimenten voor de Zeusmodus! Ik heb de optie "Markeer als gecontroleerd in zelfde venster" gemarkeerd. Bij mij gaat er dan bij het markeren van bijdragen voor geregistreerde gebruikers iets niet goed. Het lijkt alsof de wijziging dan wordt gemarkeerd, maar het is niet terug te vinden in het logboek en ook het rode uitroepteken blijft staan. Ik weet niet hoe lang dit al bij mij speelt, het viel me nu pas op. Bij het markeren van anonieme bijdragen gaat het wel goed. ik gebruik firefox, laatste versie op meerdere windowssystemen. Misschien kun je hier iets mee. groet, Miho (overleg) 11 mrt 2011 22:51 (CET)

Ik heb ook importScript('Gebruiker:MrBlueSky/markeer.js'); in mijn vector.js staan. Misschien botsen deze, want nu ik in Zeus de genoemde optie heb uitgezet, gaat het wél goed. Miho (overleg) 11 mrt 2011 23:01 (CET)

Werkbalk[bewerken]

Als ik de Zeusmodus aan heb staan gaat mijn werkbalk weg. En deze komt weer terug als ik de modus uitzet. Dan heb ik het over waar je met ene muisklik iets vetgedrukt meemaakt of iets cursief meemaakt o.i.d is dit een bug of is er hiervoor een oplossing? Nummer12(overleg) 7 sep 2011 00:16 (CEST)

Zal wel een bug zijn. Ik merk zelf niets want ik heb die werkbalk niet ingeschakeld. Ik zal er binnenkort wel eens een blik op werpen, bedankt voor het melden. — Zanaq (?) 8 sep 2011 21:17 (CEST)
Ik heb deze situatie niet kunnen reproduceren. Welke werkbalk gebruik je? Welke vormgeving? Welke browser? — Zanaq (?) 10 sep 2011 11:56 (CEST)
Ik heb het 1e, 3e, 6e en laatste vinkje aan. Bij Bètafunctionaliteit heb ik beide vinkjes aan. Ik gebruiker Google Chrome, en ik gebruiker gewoon de normale vector standaard. Overigens precies hetzelfde geval in IE(daar zie ik zeusmodus überhaupt niet maar ik gebruik IE niet. Nummer12(overleg) 11 sep 2011 15:28 (CEST)
Ik heb hier ook last van, en ben ook Chrome gebruiker. Misschien dat het daar aan ligt... Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg) 18 okt 2011 19:25 (CEST)

Sinds upgrade MediaWiki 1.18: bewerklinks in lijst van verwijzingen[bewerken]

Ik geloof dat het een onderdeel van de Zeusmodus betreft: op (bijv.) Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Back on the Streets werken sinds de upgrade naar MediaWiki 1.18 de "bewerklinks" niet meer. Als je op [bewerk] klikt, kom je op http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=wiki/Wikipedia:Te_verwijderen_pagina%27s/Toegevoegd_20100404&action=edit terecht. Zou dit op te lossen zijn? Mathonius 27 sep 2011 16:34 (CEST)

Geklieder[bewerken]

Hoi Zanaq, Is het mogelijk in Zeus-modus de standaard-opmerking "geklieder op ...." te vervangen door "ongewenste bewerking op ..."? Liefts voor iedereen, maar als ik weet hoe ik het voor mezelf kan veranderen is dat ook best. Dank. Groet, Lymantria overleg 21 okt 2011 09:48 (CEST)

Zie Overleg_gebruiker:Zanaq/Archief/2010_10#Zeusmodus_2, het nummer 8 kan afwijken. Selecteer (in FireFox) het element dat je wil wijzigen, klik er rechts op, en kies "View Selection Source". Het getal achter id="chkqt is het getal dat je moet hebben. Groetjes. — Zanaq (?) 21 okt 2011 10:56 (CEST)
Dank, Ik heb het aangepast en het werkt. :) Groetjes, Lymantria overleg 21 okt 2011 11:38 (CEST)

Terugplaatsen[bewerken]

Hoi Zanaq, blijkbaar werkt het terugplaatsen niet meer (in ieder geval bij mij) sinds de update naar MediaWiki 1.19. Zou je dit kunnen fixen? Alvast bedankt. --Wiki13 (overleg) 28 feb 2012 17:42 (CET)

Bedankt voor het melden. Ik heb de bug vermeld op G:ZM#Bugs. — Zanaq (?) 28 feb 2012 19:20 (CET)

melding 'mislukt'[bewerken]

Dag Zanaq,

sinds een paar maanden gebruik ik met veel plezier de Zeusmodus, maar sinds een paar dagen heb ik last van een rare fout: Als ik een wijziging of een nieuw artikel markeer als 'goedgekeurd' dan krijg ik steevast de melding 'Mislukt!' met een rood kruis. Maar als ik dan controleer of die wijziging is goedgekeurd, dan blijkt dat wèl gebeurd te zijn. Eerst dacht ik dat er dan net iemand anders hem voor me zou hebben goedgekeurd maar dat blijkt niet het geval, omdat ik nu altijd die melding 'mislukt' krijg. Heb je enig idee wat er aan de hand kan zijn? Dankjewel, Erik Wannee (overleg) 16 apr 2012 22:00 (CEST)

Ik heb hetzelfde (gebruik Firefox). Een markering leidt standaard tot een "mislukt". Groet, Lymantria overleg 19 apr 2012 07:38 (CEST)
Ik gebruik ook Vuurvosje. Erik Wannee (overleg) 19 apr 2012 08:18 (CEST)
Gerepareerd. De systeemtekst was aangepast. — Zanaq (?) 19 apr 2012 10:05 (CEST)
Euvel doet zich nog steeds voor, ook na cache leegmaken en opnieuw inloggen. - Robb (overleg) 19 apr 2012 11:25 (CEST)
Laat ons nog even afwachten of het vanzelf weggaat en druk nog een paar keer op CTRL-SHIFT-R. Groetjes. — Zanaq (?) 19 apr 2012 12:18 (CEST)
Drie keer CTRL-SHIFT-R doet wonderen. - Robb (overleg) 19 apr 2012 13:39 (CEST)
Ik moet minstens vier maal op CTRL-SHIFT-R drukken, want bij elke keer roteert mijn scherm 90 graden. Maar ik denk dat dat ermee te maken heeft dat ik een portraitscherm heb, en dat bij jou die CTRL-SHIFT-R iets anders doet. Is er een andere handeling die hetzelfde doet? Oftewel: Wat wordt CTRL-SHIFT-R geacht te bewerkstelligen? Dank, Erik Wannee (overleg) 19 apr 2012 19:32 (CEST)
CTRL-SHIFT-R leegt de cache in firefox. Je kan proberen te shift-klikken op de reloadknop. — Zanaq (?) 19 apr 2012 19:42 (CEST)
't was even zoeken maar ik ben er uit: Ik moest een keer op de reloadknop klikken met de shiftknop ingedrukt. Nu werkt het weer als vanouds. Dank voor het meedenken! Erik Wannee (overleg) 19 apr 2012 23:08 (CEST)

terugdraaiknop[bewerken]

geachte medegebruikers, op het moment dat ik net naar de geschiedenis vaan een pagina kijk werkt de terugdraaiknop niet (sterker nog: hij is er helemaal niet) hoe kan ik dit oplossen? alvast bedankt, Oddje (zeg het maar) Dog.svg 28 apr 2012 11:13 (CEST)

Dat is niet op te lossen. — Zanaq (?) 28 apr 2012 11:37 (CEST)

Doorverwijsfixbug[bewerken]

Weet iemand wat hier misging? Alle doorverwijsreparaties die ik op die pagina deed, gingen hopeloos de mist in. M.vr.gr. brimz (overleg) 15 mei 2012 23:17 (CEST)

Excuus voor de late reactie. Deze bug wordt nog af en toe gemeld. Het is nog steeds onduidelijk wat er aan de hand is. — Zanaq (?) 8 feb 2013 21:30 (CET)
Voor als extra meldingen mogelijk helpen bij het opsporen van de bug: hier zo'n zelfde geval. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 23 mei 2014 21:13 (CEST)
Hier nog een voorbeeld waarbij Zeusmodus heel vreemd doet met het verbeteren met DP links. (Voor het geval het browser gerelateerd kan zijn: ik heb de wijziging met Google Chrome gedaan). Mbch331 (Overleg) 28 okt 2014 16:12 (CET)

verwijderlijsten[bewerken]

zanaq, zou je de snelle verwijdernominaties even bij willen werken? sinds de hernoeming van de verwijderlijsten werk die niet meer. mvg, Oddje (zeg het maar) Dog.svg 16 mei 2012 16:39 (CEST)

Vraag[bewerken]

Even een vermelding naar deze vraag over de zeusmodus. Kan iemand deze beantwoorden? JetzzDG 14 jun 2012 01:07 (CEST)

Zeusmodusvraag[bewerken]

Beste Zanaq,

Ik heb een vraag over Zeusmodus. Als ik via Zeusmodus een pagina nomineer voor beoordeling, dan komt deze nominatie vaak helemaal onderaan (dus onderaan dagdeel 3) ipv op de plek waar je hem zou verwachten (dagdeel 1); zie bv deze edit. Soms gaat het wel goed. Weet jij wat er mis kan zijn?

groet, CaAl (overleg) 29 jan 2013 11:42 (CET)

Ik heb dat ook vaak, maar inderdaad niet altijd. Nog geen idee dus. — Zanaq (?) 29 jan 2013 12:09 (CET)
Bedankt voor je reactie. Fijn om te weten dat het niet aan mij ligt :) CaAl (overleg) 29 jan 2013 12:18 (CET)
Ik heb het ook. En het speelt alleen als er puntjes o.i.d bij dagdeel 3 staat. Maak je dagdeel 3 leeg, dan heb je dat niet meer. Mbch331 (overleg) 29 jan 2013 14:22 (CET)
Misschien dat dit het oplost.... — Zanaq (?) 8 feb 2013 21:34 (CET)

Voorstel voor Zeus[bewerken]

Hallo, Zanaq. Ik heb in de Kroeg een voorstel voor Zeus gedaan. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 apr 2013 04:43 (CEST)

Toevoeging voor doorverwijspagina's/data[bewerken]

Hoi Zanaq, ik zou graag een voorstel willen doen voor de pagina Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/data. Op dit moment moeten we handmatig de gecorrigeerde artikelen verwijderen, maar zou het ook anders kunnen? Zoals het toevoegen van een tekentje..

 1. A Christmas Carol: 2 (0) Links (Vinkje)

..waardoor de regel in kwestie verwijderd wordt? Is zoiets mogelijk? Groetjes, Grashoofd 10 apr 2013 13:28 (CEST)

Zet in je eigen javascript:
/* verwijder gecontroleerde links naar doorverwijspagina's uit de lijst, (c) 2013 Zanaq, GPL */
if (wgTitle == "Links naar doorverwijspagina\'s/data"){
$('ol li').each(function (k, li) { $(li).append('<button type=button onclick=vwdp(this)>verwijder</button>') });
function vwdp(btn) { b = $('#wpTextbox1');t=$($(btn).parent().hide().find('a')[0]).html();$('#wpTextbox1').html(b.html().replace(new RegExp('^.*\\[\\['+t+'\\]\\].*\n','mg'),''));$('#wpSummary').val($('#wpSummary').val() + '[[' + t + ']]' + ' gedaan.');haveFixedDAB=true;}}

Werkt alleen in combinatie met Zeusmodus. Vergeet niet na verwijderen op "Opslaan" te drukken. — Zanaq (?) 10 apr 2013 14:48 (CEST)
Ik heb altijd problemen met nieuwe dingen installeren. Kan je eens kijken? Gebruiker:Grashoofd/common.js. Zo moet het toch? En dan de cache leeghalen en voila? Want dat werkt niet.. Grashoofd 10 apr 2013 15:08 (CEST)
Excuus. Ik was vergeten er nowiki omheen te zetten. — Zanaq (?) 10 apr 2013 15:14 (CEST)
Super, nu werkt het! Vriendelijk bedankt voor de moeite! :-) Groetjes, Grashoofd 10 apr 2013 15:21 (CEST)
Ik zie dat de regex nog wat strakker afgesteld kan worden.... — Zanaq (?) 10 apr 2013 16:00 (CEST)
(bwc)Ik kom toch een bugje tegen. Zie hier. De in de bewerkingsgeschiedenis omschreven artikelen, Ian Wilson-Ibiza-Imelda-Indigo-Ilia-John de Mol-La, heb ik aangeklikt, maar anderen werden verwijderd? Gr Grashoofd 10 apr 2013 16:01 (CEST)
Exact ;-) - Grashoofd 10 apr 2013 16:01 (CEST)
Gefixt. — Zanaq (?) 10 apr 2013 16:07 (CEST)

Dank[bewerken]

Hallo Zanaq, maar dat is makkelijk zeg! Links naar Dp's repareren met Zeusmodus. Dank daarvoor. De rest van de functies ga ik binnenkort ontdekken. Groet, Sander1453 (overleg) 17 apr 2013 12:24 (CEST)

Dank je, succes! — Zanaq (?) 21 jun 2013 11:04 (CEST)

Zeusmodus[bewerken]

Hoi Zanaq! Ik heb gemerkt dat Zeusmodus verwijst naar Categorie:Beginnetje. Dit zou Categorie:Wikipedia:Beginnetje moeten zijn. Misschien kan je dit aanpassen? Groetjes, Face-smile.svg4ever(Overleg) 20 jun 2013 20:31 (CEST)

Gefixt. — Zanaq (?) 21 jun 2013 11:04 (CEST)

Verborgen versies[bewerken]

Hallo Zanaq. Op Wikipedia:GLAM/Wikipedians in Special Residence/Atria, bewerkingsgeschiedenis, staat de functie [plaats] als normaal achter alle verborgen versies. Dat impliceert dat ik een verborgen versie zou kunnen terugplaatsen. Het verbergen is gedaan vanwege privacy, dus ik ga het niet uitproberen. Mag ik aannemen dat het niet zou werken als ik dat toch deed? Groet, Sander1453 (overleg) 18 feb 2014 10:31 (CET)

Dat mag je aannemen. — Zanaq (?) 18 feb 2014 19:30 (CET)

EditForm[bewerken]

Hallo Zanaq. Can you provide the script specifically used to generate the ZM Editform (the one that appears when you click the "+" sign at the bottom of the page)? I would like to use it as a seperate gadget on another wiki :) Zack 5 mrt 2014 17:23 (CET)

That would be Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/qtemplate2.js. Good luck. — Zanaq (?) 6 mrt 2014 18:29 (CET)
Cool. I put the script here, but still no sign it is working. Zack 7 mrt 2014 00:32 (CET)
You will probably have to edit something. Regards. — Zanaq (?) 7 mrt 2014 06:26 (CET)

Hello again Zanaq. qtemplate2 was used as a gadget. Since it Zeusmodus was updated, it is hard to track the changes to fix the gadget too. The '+' editor used in ZM is useful per se. Can you provide the snippet code for (just) the '+' editor to work? Many thanks. Zack 30 sep 2015 00:25 (CEST)

Zeusmodus bij afdrukken[bewerken]

Hey Zanaq, ik kwam net een kleine bug tegen. Als ik van een pagina de afdrukweergave weergeef, zoals hier [5] staat Zeusmodus daar ook nog boven, en staan de links naar DP's nog in het rood en in een kadertje. Het is misschien interessant om die dingen te verwijderen van de afdrukpagina. - Warddr (overleg) 17 mrt 2014 05:16 (CET)

Ok, gefixt. — Zanaq (?) 17 mrt 2014 17:55 (CET)

Gebruik in de Franstalige Wikipedia[bewerken]

Hallo. Allereerst bedankt voor een fantastisch hulpmiddel. Echter, ik had het graag ook gebruikt op de Franstalige Wikipedia, waar het niet blijkt te bestaan. Hierboven las ik iets over javascripts met de Franse vertaling, maar het is me onduidelijk hoe ik hiermee aan de slag moet. Kan u me bevestigen of ik het überhaupt of de Franstalige Wikepedia kan gebruiken, en desgevallend hoe ik het daar aan de praat kan krijgen? Alvast bedankt voor de moeite, --Midas02 (overleg) 2 mei 2014 01:54 (CEST)

Het zou best eens kunnen werken als je
/* Mode de Zeus */
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript"'
 + 'src="http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-zeus.js'
 + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></scr'+'ipt>');
In je eigen javascript zet.
De gedefinieerde sjablonen zijn waarschijnlijk verouderd, dus die moet je dan zelf updaten. Succes!— Zanaq (?) 30 mei 2014 20:43 (CEST)
Bedankt voor de hulp. Ik heb het alvast eens geprobeerd op de Engelse Wikipedia. En daar werkt het ok, op 1 punt na. Ik kreeg het pas aan de praat nadat ik http vervangen had door httpS. Ik werk namelijk onder Google Chrome, en die weigerde het script in te laden omwille van 'onveilig'. Alleen vertelt hij je dat niet expliciet. Het duurde even eer ik het door had, maar na de wijziging werkte het dus zonder probleem. Ik merk het maar even op, vermits Wikipedia nu standaard https gebruikt.
Echter, geen succes op de Franse noch op de Duitse Wikipedia. In de linkerkolom krijg ik niks te zien. Nu heb ik momenteel even geen tijd om het uit te vlooien, maar heeft u een idee waar het aan zou kunnen liggen? Ik heb gemerkt dat de (wellicht oude) sjablonen redelijk lijken te verschillen van de EN/NL-sjablonen. Verschillende variabelen staan er bijvoorbeeld niet in. Zou het kunnen opgelost raken door die sjablonen gewoon te updaten, of ligt de oorzaak dieper, bij de broncode van het script bijvoorbeeld? Misschien staan daar wel functies in die in de Franstalige WP niet bestaan (ik zeg maar wat)? Het zou ook niet kunnen liggen aan bestanden als preferences.js bijvoorbeeld? Ik heb gemerkt dat die aanroepen wordt op WP.NL, dus die hoeft niet naar andere WP's gekopieerd te worden neem ik aan? Alvast bedankt voor een tip in de juiste richting.
PS: ik merk wel op dat het "Zoek Wikidata"-script wel correct werkt op WP.DE en WP.FR. Dus dat werkt dan weer wel. Midas02 (overleg) 2 jun 2014 03:45 (CEST)
Probleem opgelost. Zeusmodus werd overgezet naar WP.NL en WP.DE. Meer info hier. --Midas02 (overleg) 13 jul 2014 18:28 (CEST)

Internet Explorer[bewerken]

Kom er ineens achter dat Zeus nu WEL werkt in Internet Explorer. Hoe het komt weet ik niet, maar... hulde!! Groet, Lymantria overleg 28 mei 2014 12:38 (CEST)

Bug in Zeusmodus[bewerken]

Soms kom ik hele vreemde edits tegen gemaakt met Zeusmodus. Het gaat dan om een edit waarbij twee letters verdwijnen, twee haakjes verschijnen en een deel van een woord (met haakjes) op de verkeerde plek terecht komt. Het gaat om bijvoorbeeld deze en deze edit. Natuurlijk is het ook aan de persoon die Zeusmodus gebruikt (Gebruiker:Ronn en Gebruiker:Kukkie) in dit geval) om te controleren dat hun edit klopt, maar het is altijd beter om het probleem bij de bron aan te pakken en de bug uit het script te halen. - FakirNLoverleg 1 jul 2014 17:44 (CEST)

Hulp nodig met de code[bewerken]

Hallo, ik ben bezig de code van Zeusmodus aan andere Wikipedia's aan te passen, maar er is een probleempje waar ik niet zo één-twee-drie het antwoord op vind. Ik zou willen voorkomen dat bepaalde links als disambiguatielinks herkend worden, meer bepaald degene die in welbepaalde sjabloons verpakt zitten.

Bijv, ik zou willen uitsluiten dat {{homonymie|artikelnaam}} als disambiguatielink herkend wordt. Ik ben niet zo thuis in code, dus het zelf opsnorren zal me veel tijd kosten. Misschien kan iemand me sneller vooruithelpen? Bedankt, --Midas02 (overleg) 13 jul 2014 18:10 (CEST)

0 links naar dp's gevonden[bewerken]

Dag Zanaq, als ik Zeusmodus ingeschakeld heb (ik heb dat nu een week of twee, eigenlijk uitsluitend vanwege het opsporen van links naar dp's) dan krijg ik, wanneer ik een bewerkingsvenster open, heel vaak de mededeling dat er 0 links naar doorverwijspagina's zijn gevonden. Dat houdt nogal op, aangezien ik eerst dat bericht moet wegklikken alvorens ik verder kan (en verder is het javascript, en wordt op dat moment mijn hele scherm traag, waar ik ook een gruwelijke hekel aan heb). Weet jij of het mogelijk is de functionaliteit van het opsporen van links naar dp's te behouden maar het tonen van een bericht uit te zetten? Als er dp's zijn gevonden, dan kan ik dat ook wel aan de opvallend vormgegeven links zien. Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 14 sep 2014 00:49 (CEST)

Ik kan alvast wel zeggen dat dat niet het normale gedrag is. Trouwens, als je bovenaan op 'Bewerken' klikt, dan is Zeusmodus niet actief op die pagina (da's onderdeel van de code, hij werkt enkel op bepaalde pagina's, zoals artikels, enz.). Wat doe je precies om dat probleem te hebben, stuur eventueel een screenshot door. Kijk verder ook eens of je geen compatibiliteitsprobleem hebt met andere plug-ins. --Midas02 (overleg) 14 sep 2014 11:56 (CEST)
Het gedrag is als volgt: ik open het bewerkingsvenster, Zeusmodus gaat zoeken naar links naar dp's en meldt even later in een pop-up "0 links naar doorverwijspagina's gevonden" (rest van het scherm in schaduw, cursor bijzonder traag totdat javascript weer is uitgespeeld). Die boodschap moet ik eerst weer wegklikken (met <enter> of een muisklik) alvorens door te kunnen gaan met bewerken. Dat is erg onhandig als ik op veel pagina's achter elkaar een kleine bewerking doe. Het zou handig zijn als er alleen iets gebeurt wanneer wél links naar dp's zijn gevonden.
Mijn specificaties: browser FireFox 32.0.1 (maar deed dit ook onder 31); Monobook skin. Ik bewerk uiteraard de brontekst, niet met Visual Editor. Ik heb "extra bewerkingsknoppen" niet aangevinkt in m'n voorkeuren, gebruik geen HotCat, ik gebruik geen enkele beta-functie. Wat betreft links heb ik alleen de volgende code in m'n monobook.css staan:
/* zichtbaar maken links naar korte pagina's */
:link.stub   { color: Green; } 
a.stub:visited { color: DarkGreen; }
 
.mw-redirect     { color:orange;   }
.mw-redirect:visited { color:darkorange; }
Dat is het wel, denk ik. WIKIKLAAS overleg 14 sep 2014 12:46 (CEST)
Waarschijnlijk komt het door Monobook. Ik krijg namelijk geen pop-up. Het is straks wel mogelijk om met CSS doorverwijspagina's te markeren, maar niet om ze zo makkelijk aan te passen door middel van en dropdown. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 sep 2014 13:01 (CEST)
Eigenaardig, ik gebruik zelf 'Vector', en daar heb ik het niet. Schakel eens over, en kijk of het gedrag zich nog voordoet. Heb je trouwens op een bewerkingsscherm in de linkerkantlijn ook de entry "Links naar dp's"? Want die hoort daar dan helemaal niet te staan. --Midas02 (overleg) 14 sep 2014 13:39 (CEST)

+undefinedundefined[bewerken]

Hoi Zanaq, bij deze bewerking kreeg ik een rare bewerkingssamenvatting. En volgens mijn auto-aanvullen van mijn browser heb ik dat nogal eens meegemaakt, maar ik zou niet weten waar. Toevallig hikje of zit er iets meer achter? - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 8 okt 2014 13:47 (CEST)

Bug in Zeusmodus, revisited[bewerken]

Dag Zanaq. Ik kreeg het advies om dit probleem ook hier te melden. Bij voorbaat dank voor mogelijk te nemen moeite. MarcoSwart (overleg) 29 okt 2014 16:43 (CET)

feature request: special terugplaatsen[bewerken]

Hey Zanaq, als moderator verwijder ik vaak eerst een pagina, en ga dan naar terugplaatsen om naar het overleg van de vandaal te gaan. Nu komt er dan echter zoals hier is gebeurd [6] Speciaal:Terugplaatsen bij in de paginanaam. Kan dat eventueel gefilterd worden? - Warddr (overleg) 27 nov 2014 11:39 (CET)

TBP[bewerken]

Zeusmodus is gek aan het doen op TBP. Zie bijvoorbeeld deze bewerking. Hij lijkt de pagina te dupliceren op een vreemde manier en vervolgens de nominatie toe te voegen. Het is mij vandaag al twee keer gebeurd op TBP. Mbch331 (Overleg) 28 dec 2014 11:03 (CET)

Ik blijf het zo nu en dan tegenkomen. Hier nog een voorbeeld. Mbch331 (Overleg) 5 feb 2015 13:49 (CET)

#*[bewerken]

Zie de deze discussie: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker%3AKukkie&diff=43648393&oldid=43556179. Zeusmode voegt bij sommige browsers naast een normale dossierregel ook een #* toe, die daar niet thuis hoort. Is hier iets aan te doen? Mbch331 (Overleg) 19 mrt 2015 11:34 (CET)

Als het goed is, is de bug nu gefixt. — Zanaq (?) 21 mrt 2015 12:07 (CET)
Lijkt inderdaad opgelost. In mijn huidige versie van Chrome en IE zie ik alleen de dossierregel en niet meer de #*. Mbch331 (Overleg) 21 mrt 2015 12:14 (CET)
Opgelost, ik heb het uitgeprobeerd. Overleg gebruiker:Kukkie/OefeningZeusmodus Kukkie (overleg) 23 mrt 2015 09:14 (CET)

Bug[bewerken]

Zeusmodus doet hier een beetje raar: weet jij waar dat aan ligt? https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bundesstra%C3%9Fe_588&diff=43703789&oldid=43703755 Kukkie (overleg) 26 mrt 2015 08:51 (CET)

Bedankt. Dat is een bekende bug. Ik raad aan WP:ZM#Bugs te bekijken alvorens bugs te melden. — Zanaq (?) 26 mrt 2015 18:43 (CET)
Sorry! Kukkie (overleg) 27 mrt 2015 06:38 (CET)

Lastige positie van de knop Opslaan[bewerken]

Ik repareer geregeld links naar doorverwijspagina's in nieuwe artikelen die nog niet gemarkeerd zijn. Daarbij moet ik mijn wijziging opslaan met de knop "Opslaan" aan de rechterzijde, maar deze knop zit exact in het midden achter de tekst [Dit artikel als gecontroleerd markeren]. Het is bijna onmogelijk de knop in te drukken zonder per ongeluk de pagina te markeren: je moet je muis tot op 1/10 mm nauwkeurig positioneren om te proberen net het randje van de knop in te drukken zonder de tekst te raken. Dit gaat vaak mis; ik heb diverse pagina's gemarkeerd zonder dat dat de bedoeling was. De knop blijft ook achter de markeertekst zitten wanneer je het scherm versmalt. Is het mogelijk hier iets aan te doen door bijvoorbeeld met een ruime marge aan de rechterkant de markeertekst vrij te houden? ErikvanB (overleg) 25 jul 2015 22:38 (CEST)

Hopelijk heb je ook dit bericht gelezen, Zanaq, want ik heb er nog steeds last van. Ik neem aan dat het scherm er bij anderen hetzelfde uitziet (ik gebruik Chrome als dat wat uitmaakt). Maar misschien is er geen goede oplossing voor. ErikvanB (overleg) 3 sep 2015 15:04 (CEST)

Reactie op DP-fix probleem wrs opgelost[bewerken]

 • Bij het dp-fixen gebeuren soms rare dingen. Dit is/was mogelijk een bug in Firefox en is mogelijk gefixt. Laat aub weten of dit nog steeds voorkomt.
Heb je iets veranderd aan de code? Want ik heb het altijd gehad in Chrome, en zoals hierboven gemeld, de Duitse versie lijdt bijna altijd onder deze bug. Midas02 (overleg) 6 aug 2015 21:47 (CEST)
Ik heb je reactie verplaatst naar de OP, daar horen reacties thuis (zo is het ook in de helpnaamruimte). Mbch331 (Overleg) 6 aug 2015 21:57 (CEST)
Bedankt, ik heb de mededeling weer verwijderd. PS. Zeus lijkt het nu plotseling helemaal niet meer te doen? — Zanaq (?) 6 aug 2015 23:02 (CEST)
Volgens mij zijn er ergens server problemen. Had ook al problemen met VE en met een tool op Wikidata. Mbch331 (Overleg) 6 aug 2015 23:04 (CEST)
Heeft niets met de server problemen te maken. Het heeft de maken met het uitschakelen van document.write() zie https://lists.wikimedia.org/pipermail/wikitech-ambassadors/2015-August/001225.html. Mbch331 (Overleg) 7 aug 2015 08:29 (CEST)

Zeus overleden?[bewerken]

Hoi Gebruiker:Zanaq, zeusmodus werkt niet meer - kan jij alsjeblieft kijken? Dank! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 aug 2015 09:54 (CEST)

Klopt. Komt door wijzigingen in de MediaWiki software. Zeusmode gebruikt nog document.write() in zijn code en dat mag opeens niet meer. (<sarcasme>Is zoals gebruikelijk ruim op tijd aangekondigd.</sarcasme>) Mbch331 (Overleg) 7 aug 2015 10:00 (CEST)
Het wordt al tijden netjes aangegeven in de javascript console ('Use of "write" is deprecated. Use jQuery or mw.loader.load instead.') en is ook al tijden best practice. Dat is helaas niet op tijd opgepikt voor Zeusmodus, maar roepen 'ze hebben alweer iets stuk gemaakt' is een beetje flauw. valhallasw (overleg) 7 aug 2015 15:38 (CEST)
Ik kijk nou niet bepaald in mijn Javascript console, dus mij is het nooit opgevallen. Als een stuk javascript werkt, waarom zou je dan in je console kijken? Dit soort ingrijpende wijzigingen, mogen toch wel iets langer van te voren aangekondigd worden. Het is een een mailinglist aangekondigt op 5 augustus en het komt waarschijnlijk in de technews van volgende week. Die mailingslist moet je maar net volgen. Technews komt ook in de kroeg terecht, dus daar kan je het eerder weten. Mbch331 (Overleg) 7 aug 2015 15:42 (CEST)

Fix naar resourceloader[bewerken]

Dit zou moeten werken: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker%3AValhallasw%2Fzeus.js&action=historysubmit&type=revision&diff=44664621&oldid=

maar heb het niet uitgebreid getest. De interface komt in ieder geval naar voren, maar als ik de knoppen boven de pagina gebruik dan komt er in het commentaarvak het eea aan 'undefined' te staan. Templates komen wel goed terecht. valhallasw (overleg) 7 aug 2015 15:35 (CEST)

Maar wacht, dat is nog niet alles. — Zanaq (?) 8 aug 2015 13:20 (CEST)

Knopjes werken niet[bewerken]

Na diverse updates heb ik nu wel een knopjesbalk, maar deze doet niets. De foutmelding in mijn javascript console is: TypeError: document.getElementById(...) is null https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Zanaq/Zeusmode/qtemplate2.js&action=raw&ctype=text/javascript Line 775 Mbch331 (Overleg) 8 aug 2015 11:15 (CEST)

Nu zou het weer moeten werken. — Zanaq (?) 8 aug 2015 13:20 (CEST)
Werkt weer. Mbch331 (Overleg) 8 aug 2015 13:38 (CEST)

Suggesties voor Zeusmode[bewerken]

Hallo Zanaq, terwijl je nu toch de code aan het veranderen bent, kan ik je een aantal wijzigingen suggereren die ik ter verbetering op andere versies heb uitgetest.

 1. Aan whatlinkshere.js : Het stoorde me al een tijdje dat je in het bewerkingsvenster te weinig tekst te zien krijgt waar je je oordeel om de link te fixen op moet baseren. Via wat trial en error ben ik tot de wijzigingen gekomen die je op bovenstaande link terugvindt. Waarom ik beide getallen (300 en rows=10) gewijzigd heb, weet ik zelfs al niet zo goed meer. Jij geraakt er wellicht wel uit. De hoofdbedoeling is vooral om grotere hokjes met meer tekst te krijgen, en dat voldoet me prima. Ik heb nooit negatieve bijwerkingen vastgesteld.
 2. Aan qtemplate.js : Hier had ik soms het probleem dat een link naar een dp-pagina (die dus in een roze hokje/drop-downlijst komt te staan), afgesneden wordt door een te kort roze hokje en hierdoor onleesbaar wordt. Dus stel dat je een woord hebt als tentententoonstelling, dan komt het soms voor dat hij ergens halverwegen afgebroken wordt, en daardoor onleesbaar. Geen idee wat dit veroorzaakt en of dit op WP.NL ook zo is. Nu, ik heb daar na wat vissen het volgende op bedacht, in de volgende regel heb ik van een 8 een 18 gemaakt. Meestal werkt dit voor mij prima, alhoewel ik de indruk heb dat je hierdoor soms ook roze hokjes krijgt die dan weer veel te groot zijn. Ik neem aan dat jij de code wel begrijpt, en het misschien wat beter kan finetunen.

spann.innerHTML='<select class=DABselect id="' + 'select-' + i + '" onChange = "fixDABlink(this)" style="width:' +(links[i].offsetWidth+18)+'px;" type=text list=browsers > ' + '<option value="' + dablinks[j] + '">' + coption+ '</select>';

Midas02 (overleg) 12 aug 2015 05:04 (CEST)

 1. Ik zal eens kijken: maar het idee is om er niet te veel in te zetten om niet te veel ruimte te gebruiken en te zorgen dat de tekst bijna altijd in het hokje past. Met de plusknopjes (+) kan je meer context zien indien nodig: in mijn ervaring is dat bijna nooit. Er zit ook een klein bugje in waardoor te weinig tekst getoond wordt: probleem is als de tekst tussen de links langer is dan de te tonen context.
 2. De roze hokjes werken bijna altijd zoals bedoeld. Er valt bijna altijd tekst weg, omdat het hokje zo groot moet zijn als de link die hij vervangt, zodat de opmaak van de pagina niet wijzigt, en de dropdownknop neemt ook ruimte in.
Groet. — Zanaq (?) 13 aug 2015 20:15 (CEST)
Zanaq, hoe ver staat het met het genezingsproces van Zeusmode? Ik merk dat je af en toe nog wijzigingen aanbrengt. Midas02 (overleg) 27 aug 2015 06:23 (CEST)
Volgens mij werkt alles bijna weer naar behoren. Ik doe af en toe een update voor de deprecated variabelen, daar moeten nog een paar van maar er is geen haast bij.
Wel merk ik dat het soms niet laadt, druk CTRL-SHIFT-R en het werkt weer. Ik kijk daar nog naar.
Ook vind ik dat de knopjes te laat actief worden, misschien kijk ik daar nog naar, maar vermoedelijk pas als het laadprobleem opgelost is.
Als anderen nog andere rare dingen zien hoor ik het graag. Groetjes. — Zanaq (?) 29 aug 2015 09:40 (CEST)
Zin om de wijzigingen aan te brengen voor andere talen? Midas02 (overleg) 30 aug 2015 05:02 (CEST)
Eigenlijk niet Knipogende smiley. Als het goed is werkt het nu weer in 1 versie voor andere talen. Als je me vertelt waar je de taaldefinities en sjabloondefinities hebt geplaatst, dan zorg ik dat deze gebruikt worden. — Zanaq (?) 30 aug 2015 10:47 (CEST)
Dat was wat ik bedoelde, maar het is soms wel wat lastiger dan gewoon wat taaldefinities. Begin misschien even met de Engelse. Volgende wijzigingen zijn nodig:
 1. In qtemplate2: op WP.EN werd de disambiguationspage afgeschaft, ik heb het opgelost door er zelf een lokale kopie van te maken alvorens hij helemaal verdween. Je moet zelf maar even kijken hoe je hier een mouw wil aan passen.
 2. en.js: Wijzigingen zijn minimaal, let vooral op de dab-templates
 3. whatlinkshere: paar wijzigingen. Ook hier geen idee of je dit gewoon met een taaldefinitiebestand kan oplossen. Midas02 (overleg) 30 aug 2015 18:41 (CEST)
 1. Laat dat mbv een taalbestand te definieren kunnen gaan zijn.
 2. Die mag je zelf gaan onderhouden Smiley met uitstekende tong
 3. Laat ook dat mbv een taalbestand te definieren kunnen gaan zijn.
Zijn er ook sjabloondefinities? — Zanaq (?) 30 aug 2015 18:50 (CEST)
Ik heb me nooit echt veel met templates bezig gehouden, omdat ik ze weinig gebruik. Op een gegeven moment gooide ik wel de meeste Nederlandse eruit, en voegde ik er een paar aan toe die ik zelf gebruik. Kijk hier eens naar.
Nog een vraagje, de parameter disambiguationtemplates, is die hoofdlettergevoelig?
En nog een laatste. Er is zo'n functie waarbij een pijltje tevoorschijn komt als een artikel een woord tussen haakjes bevat. Zodat je kan terugkeren naar het hogerliggende niveau, zonder de haakjes. In WP.EN wordt ipv de haakjes ook vaak de komma gebruikt. Bijvoorbeeld voor geografische namen. Zoals "Boston, England" bijvoorbeeld. Zou het veel moeite zijn voor je om aan die functie een extra lus toe te voegen die ook de komma in aanmerking neemt? Midas02 (overleg) 31 aug 2015 06:03 (CEST)

Ontbrekende functionaliteit[bewerken]

Ik krijg de functie 'zoeken naar dp' nog steeds niet zichtbaar in de linker kolom. Naar mijn herinnering stond die onderaan bij de hulpmiddelen. Vinkje83 (overleg) 29 aug 2015 13:50 (CEST)
Dat is Links naar dp's onder hulpmiddelen. Zie je wel de sjabloonknoppen en de sinds en laatste tabs? Welke browser gebruik je? Verschijnt de link na CTRL-SHIFT-R wel? — Zanaq (?) 30 aug 2015 10:47 (CEST)
Ook na CTRL-SHIFT-R verschijnt de link niet. De sinds en laatste tabs zie ik op enkele artikelen wel, maar op de meeste niet – ik zie geen enkel verband tussen welke wel en welke niet. De sjabloonknoppen had ik niet aan staan; maar ik heb die even ingeschakeld, en dan zijn ze wel zichtbaar. Ik gebruik Firefox (inmiddels versie 39). Mijn besturingssysteem is Windows XP. Vinkje83 (overleg) 30 aug 2015 12:12 (CEST)
Ok. Gebruik je monobook of vector? (Probeer de andere eens.) Heb je nog andere extensies, gebruikersscripts of betafuncties aanstaan? (Zet deze uit.) — Zanaq (?) 30 aug 2015 16:52 (CEST)

+undefinedundefined[bewerken]

Beste Zanaq, mij bereikte een "klacht" van Wikiklaas dat in mijn bewerkingssamenvattingen vaak "+undefinedundefined" voorkomt bij het gebruik van de Zeusmodus. Zou je dit even willen lezen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 3 sep 2015 14:59 (CEST)

Heb het ook al vaak meegemaakt bij het creëren van redirects op WP.EN. Heeft te maken met het bestand met variabelen dat niet ingeladen wordt. Wellicht een vergelijkbare reden als waarom Zeusmode soms niet correct inlaadt. Midas02 (overleg) 4 sep 2015 04:45 (CEST)
Ah, ik zie nu plotseling hierboven dat zoiets ook al eens eerder ter sprake is gekomen. Bedankt, Midas. ErikvanB (overleg) 4 sep 2015 05:40 (CEST)

Wilde ik ook net melden. Ping Zanaq: weet je hoe dit kan komen? Trijnstel (overleg) 21 sep 2015 15:55 (CEST)

Zeus + Visual Editor: Kaputt[bewerken]

Als de Zeus aanstaat, is het niet mogelijk bewerkingen met de WP:VE op te slaan ("docserver-http: HTTP 404"). Uitzetten van Zeus zorgt er voor dat de VE het weer helemaal doet. Zie phab:T123708 -- Stratoprutser (overleg) 9 nov 2016 23:28 (CET)

Dit is helaas niet op te lossen. Zeusmodus wordt niet (meer) geladen als de visual editor aktief is. Helaas wordt de pagina niet opnieuw geladen als de visual editor geactiveerd wordt, en is dus al geladen. Opnieuw laden van de pagina lost het probleem op, zie bijvoorbeeld https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Nicolaaskerk_(Heythuysen)?veaction=edit — Zanaq (?) 3 jan 2018 21:57 (CET)

Kaartjes die niet openen bij gebruik van de Zeusmodus[bewerken]

Dag Zanaq,

ik heb er al een tijd last van dat kaartjes die werken met het sjabloon:Coor title dms niet werken op het moment dat de titel van het artikel haakjes bevat. Klik ik op 'Kaart' dan opent zich normaal altijd een kaartje, maar dus niet bij artikelen met haakjes in de titel, zoals Woldmeer (Meerstad) en Apeldoorn (stad). Dan gebeurt er helemaal niets. Aanvankelijk dacht ik dat het altijd het geval was met haakjes in de titel, maar ik weet nu tenminste één voorbeeld waarbij het wèl goed gaat: Hoorn (Noord-Holland). Ik weet inmiddels dat het onafhankelijk van operating system en browser is, maar dat het probleem weg is zodra ik de Zeusmodus uit zet. Daar moet het dus ergens gezocht worden. Mogelijk zit het dus niet exact in die haakjes (gezien het feit dat het bij dat ene voorbeeld wel goed gaat) maar het moet wel in die buurt gezocht worden, denk ik. Ik hoop dat jij de oplossing weet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 dec 2017 18:31 (CET)

Ik heb ernaar gekeken. Het lijkt inderdaad aan Zeusmodus te liggen. Ik kan helaas niet beloven dat het opgelost wordt of wanneer. — Zanaq (?) 3 jan 2018 21:29 (CET)
OK, begrepen. Voorlopig zullen we er dan maar mee moeten leven. En hopelijk kom je er ooit toch aan toe. Vriendelijke groet, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 jan 2018 22:24 (CET)