Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100315

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 15/03 te verwijderen vanaf 29/03[bewerken]

Toegevoegd 15/03: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Henk Overgoor - NE of op zijn minst zwaar WIU. Fameus voetballende kapperszoon. Schijnt. Kleuske 15 mrt 2010 00:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Zoals het er nu staat: NE Jack Ver 15 mrt 2010 04:09 (CET)
  • Hij is wel E, maar er moeten wel een stuk of wat bouwbedrijven aan de slag om dit lemma tot iets fatsoenlijks te verbouwen. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 09:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen. De eerste bouwklussen zijn gedaan. LeRoc 24 mrt 2010 13:55 (CET)
 • Groendak - wiu - Essayistisch en lezer met "je" aanspreken. --ErikvanB 15 mrt 2010 00:17 (CET)
  • Is hetzelfde als daktuin. Kwiki overleg 15 mrt 2010 00:20 (CET)
   • Tekst is gestolen van http://www.groendakinfo.be/index.html Nuweg op gezet. Kwiki overleg 15 mrt 2010 00:22 (CET)
    • Uitstekend. --ErikvanB 15 mrt 2010 00:25 (CET)
     • Hij was verwijderd als nuweg, en opnieuw aangemaakt. Toen heb ik er, op verzoek, een redirect naar daktuin van gemaakt omdat ik dacht dat dat hetzelfde was, dat blijkt niet hetzelfde te zijn dus ik heb nu de originele wiu weer teruggezet. Het moet nog herschreven worden, ik heb er wat foto's en interwiki's aan toegevoegd. Kwiki overleg 15 mrt 2010 04:55 (CET)
      • Prima. --ErikvanB 15 mrt 2010 06:11 (CET)
       • De teksten zijn aangepast en niet meer essayistisch of in je-persoon, noch teksten van een andere website! - kan de "wiu" er dan af? Groeten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.226.12.16 (overleg · bijdragen) 21 mrt 2010 15:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen in deze vorm - Essayistisch en nog steeds direct aanspreken lezer, promotint, niet neutraal, prijst iets aan, geen neutrale bronnen, linkspam onderaan naar belgische subsidiesites, teksdelen nog steeds afkomstig uit genoemde site. Onderwerp overigens wel zeer ew, verdient beter. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2010 09:39 (CEST)
 • Vincent Engelberts - ne - Als hij wél een beroemd bodybuilder is, blijkt dat nergens uit. --ErikvanB 15 mrt 2010 02:50 (CET)
  • Voor Voor verwijderen NE Jack Ver 15 mrt 2010 04:09 (CET)
 • Alessandra Ambrosio - wiu - Tekortschietende woordvolgorde. --ErikvanB 15 mrt 2010 04:51 (CET)
  • Inmiddels taalkundig opgelapt. Doorgehaald. (Iemand had het sjabloon verwijderd. Niet meer doen!) --ErikvanB 17 mrt 2010 06:09 (CET)
 • Adriana Sklenaříková - wiu - Taal. Zelfde aanmaker als vorige. --ErikvanB 15 mrt 2010 04:53 (CET)
 • Adriana Karembeu - Redirect, mag weg indien Adriana Sklenaříková ook wordt verwijderd, want is speciaal voor dit artikel gelijktijdig aangemaakt. --ErikvanB 15 mrt 2010 04:59 (CET)
 • 1 World Trade Center - wiu - Computer- of slechte vertaling. Het begint vrij aardig maar vervalt al snel in een onleesbare brei met pareltjes als Voorstellen begon bijna onmiddellijk, en in 2002, de Lower Manhattan Development Corporation organiseerde een wedstrijd om te bepalen hoe het landgebruik. ... Contrasterende met plan Libeskind, het definitieve ontwerp kaarsen de hoeken van de basis naar buiten als ze stijgen... Verzekering Silverstein's uitbetaling is een onderwerp van publieke discours, zoals hij beweerde dat de twee vliegtuigen vormden twee afzonderlijke aanslagen en opgeroepen voor een extra 3,5 miljard dollar... Het was ook Libeskind, die geweigerd een verzoek om de toren in een meer verhuurbare locatie naast het PATH station en in plaats daarvan plaatste het een blok ten westen in het profiel, omdat het zou lijken line up en het Vrijheidsbeeld. Kattenkruid 15 mrt 2010 05:35 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - zo'n stuk tekst te moeten lezen op de vroege morgen, waarom niet gewoon een nuweg. PatrickVanM / overleg 15 mrt 2010 08:55 (CET) -Na actie van Eve ook tegenweg. PatrickVanM / overleg 15 mrt 2010 13:26 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Het probleem was veroorzaakt door bewerkingen in de afgelopen paar dagen. Teruggezet naar oudere versie van vóór de verkrachting door babelfish. Gebruiker Molen17 was al eerder aangesproken op zijn vertaalkunsten. eVe Roept u maar! 15 mrt 2010 10:38 (CET)
 • Tim Vleugel - ne - onbekende wielrenner. Mag ook nuweg van mij - ArjanHoverleg 15 mrt 2010 09:20 (CET)
  • Voor Voor verwijderen NE Jack Ver 15 mrt 2010 09:21 (CET)
  • Totaal NE, zal me niets verbazen als het een zelfbevlekkingsartikel betreft. Wat mij betreft NUWEG. PatrickVanM / overleg 15 mrt 2010 09:22 (CET)
 • Heilstaat - wb - en definitie lijkt me nogal kort door de bocht - ArjanHoverleg 15 mrt 2010 09:24 (CET)
 • Co-foundation - wiu / ne - kleinschalige stichting die in het lemma meer over het wel en wee van de NE oprichters gaat dan over de stichting zelf Agora 15 mrt 2010 09:47 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Wat is het onderwerp?: NE Jack Ver 15 mrt 2010 10:57 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Wiki is geen stichtingenregister. Fred 15 mrt 2010 11:13 (CET)
  • Ik heb het artikel aangepast en een logischer verhaal gemaakt. Onder andere de doelstelling uitgelegd en samenwerking met andere organisaties uitgewerkt. Hopelijk kan dit nu wel goedkeuring krijgen. Ik zou wel graag willen weten wat de omvang van een stichting voor invloed heeft over de relevantie van een artikel. Hebben alleen organisaties als Greenpeace, Wereld Natuurfonds en dergelijke recht van publicatie? Torval 15 mrt 2010 16:02 (CET)
  • Wat een rare term: recht van publicatie! Wiki is een encyclopedie en geen Gouden Gids. Dáárin heeft een stichting altijd recht van publicatie. Wiki beoordeelt op encyclopedische relevantie en neutraliteit. Fred 16 mrt 2010 11:46 (CET)
   • Is een normale term hoor. Maar laat ik het anders formuleren: Heeft een goed doel alleen encyclopedische relevantie als het in heel Nederland bekend is? Het gaat hier namelijk om een internationale non-profit organisatie, die waarschijnlijk juist buiten Nederland de meeste bekendheid geniet. Verder vraag ik me af waarom de neutraliteit in het geding is. Het hele artikel is feitelijk, objectief en er staan louter controleerbare gegevens in. Torval 16 mrt 2010 17:16 (CET)
 • Zondag derde klasse A (Noord) - weg - alleen regionale poule indeling en standaard promotie/ degradatie regeling, al eerder na sessie bevonden dat dit beter per klasse gaat (derde klasse za/ zo of sjablonen zie hockey). Link naar sessie zoek ik nog wel even op Agora 15 mrt 2010 09:52 (CET)
  • Voor Voor verwijderen NE Jack Ver 15 mrt 2010 10:57 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderenIk denk dat er wel een kwartier werk in heeft gezeten om dit te maken. Vooral door de verwijzings te maken naar de genoemde clubs, daar gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Je wilt tenslotte wel dat alles klopt. Als het weg moet, dan kan er nog veel meer weg en vergeet vooral de zaterdagafdeling niet , want die kent nog meer klassen. --Geoffrey 15 mrt 2010 18:02 (CET)
 • Club Nation - wiu - Agora 15 mrt 2010 09:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het artikel staat op wiu, maar waarom? artikels als A State Of Trance (ook een radio show) en anderen hebben exact dezelfde soort texten en indeling. Zo kan je half wikipedia wel gaan verwijderen. Bengbengboateng 16 mrt 2010 3:37 (CET)
   • Het verwijderen van de etherfrequenties zou al veel schelen. Kattenkruid 16 mrt 2010 04:23 (CET)
    • het is nu vooral promo voor een hele waslijst aan lokale radiostations. Daarnaast ontbreekt de encyclopedische waarde eigenlijk ook in het lemma. Een programma dat op een hoop (internationale) maar wel lokale stations te beluisteren is. En als het zo bekend is internationaal dan zou je ook wel interwiki's verwachten Agora 16 mrt 2010 10:09 (CET)
     • interwiki's zullen vanzelf wel verschijnen, niet iedereen is dag en nacht met wiki bezig, en het gaat nu toch voornamelijk om het Nederlandse product? Dat de stations er dubbel geplaatst waren was idd niet zo mooi, maar ik ben nog niet zo bekend met alles op wiki. Doe mijn best. Maar het lijkt me er nu netjes uitzien. Bengbengboateng 16 mrt 2010 20:20 (CET)
 • Dik Herberts - wiu - Agora 15 mrt 2010 10:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen. Artikel aangepast aan de Wikipedia-stijl. LeRoc 24 mrt 2010 08:04 (CET)
 • Peter Graves - wiu - naast de gebruikelijke gebreken, is Februari wel weg kort door de bocht gegaan met vertalen wat als effect onder meer dit oplevert: [[1951 |1951]] : ''[[Fort Defiance]]'' : ''Ned Tallon''. Dat mag hij mooi zelf opruimen. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 10:27 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Typische onzin- en treiternominatie van Landzaat. Hiervoor hebben we het "wikify"-sjabloon en dat weet Landzaat drommels goed. Sonuwe () 15 mrt 2010 10:34 (CET)
   • Tuurlijk, geen argumenten en dus is het een treiternominatie. Dat begint ook afgezaagd te worden. Een wikify is trouwens met name voor opmaak, niet voor overbodige code en spaties. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 10:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Per Sonuwe. Mag ik dan misschien ook Wegen in Ierland voor verwijdering nomineren? Ik begrijp alleen al de eerste zin niet goed: De wegen in Ierland zijn een complex onderwerp vanwege de samenhang tussen het wegennet in twee aparte staten. De Wikischim 15 mrt 2010 10:52 (CET)
   • En heb je ook nog serieuze argumenten om tegen mijn nominatie te zijn of heb je alleen geblaat in de aanbieding? Eddy Landzaat 15 mrt 2010 11:00 (CET)
   • Je had ook gewoon kunnen zeggen dat mijn nominatie mosterd na de maaltijd was omdat je inmiddels het door mij gesignaleerde probleem opgelost had. Dat was veel zinvoller geweest... Eddy Landzaat 15 mrt 2010 11:04 (CET)
    • Heren, kunnen we nu weer aan de encyclopedie gaan werken i.p.v. met modder te gooien? Dank u. Lexw 15 mrt 2010 11:24 (CET)
     • dank je, ik heb inderdaad lekker geslapen. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 21:24 (CET)

Toegevoegd 15/03: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Built to Spill - wiu - Agora 15 mrt 2010 12:21 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Dit stelt vooralsnog veel te weinig voor. Mathonius 26 mrt 2010 12:08 (CET)
 • Mr. Eugene H. Manders - weg, zo te zien zelfpromotie van de auteur, die wel een erg doorzichtige gebruikersnaam heeft gekozen overigens. De Wikischim 15 mrt 2010 12:56 (CET)
  • Eens. Mag wat mij betreft nuweg, is ongegeneerde promotaal. eVe Roept u maar! 15 mrt 2010 13:03 (CET)
 • Daphné Du Barry - reclame - eerder verwijderd als auteur, deze leest als een advertentie. Uitgebreide toelichting aan aanmaker in sjabloon geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 mrt 2010 13:19 (CET)
  • De zinsnede opening alleen voor genodigden op 28 mei intrigeert mij mateloos, zijn wij nu uitgenodigd? Ik wil best een glaasje drinken met Daphne Peter b 15 mrt 2010 13:26 (CET)
  • Heb de boel gewikificeerd maar ben nog niet erg te spreken over de neutraliteit van de inhoud. Vreselijke foto ook, kan me niet voorstellen dat die rechtenvrij is (evenals de foto's in de gallery). eVe Roept u maar! 15 mrt 2010 13:48 (CET)
  • Het het artikel aangepast. Waarom zijn de foto's 'vreselijk'? Foto's zijn door mij gemaakt. Gebruiker: MarjoleinKuipers
   • Ik doelde op de foto die bovenaan het artikel stond - dat vond ik een foto die zo uit een reclamefolder kan komen. Maar dat is slechts mijn persoonlijke mening. Van de overige foto's vroeg ik me af of ze rechtenvrij zijn, omdat ze ook zo uit een catalogus lijken te komen. Dat u de fotografe bent betekent niet meteen dat ze rechtenvrij zijn (zie WP:BGM) - eVe Roept u maar! 15 mrt 2010 14:57 (CET)
    • Ik heb toestemming van de kunstenares om de foto's te plaatsen en dit heb ik ook doorgegeven via mail aan wikipedia, maar ze worden blijkbaar toch verwijderd? wat kan ik hieraan doen? ik heb een email van Mevr. Du Barry waarin zij mij toestemming verleent. Gebruiker:Marjoleinkuipers
 • Federatie Financiële Planners -reclame- Zij onderscheiden zich door integriteit, integraal financieel advies en deskundigheid, en dit soort "bijdragen" onderscheidt zich van een encyclopedisch artikel door expliciete promotaal en niet-onderbouwde blabla. Fred 15 mrt 2010 13:21 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - reclame, wat mij wordt dit gewoon als nuweg gezien. PatrickVanM / overleg 15 mrt 2010 13:27 (CET)
  • Artikel FFP is zojuist stukken objectiever gemaakt. Hopend hiermee aan de eisen van Wikipedia te voldoen. Noot; FFP is een vereniging en geen profit-organisatie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.66.79.42 (overleg · bijdragen)
   • Promo is promo, of de vereniging nu winst nastreeft of niet. Wiki is geen verenigingenregister. Fred 15 mrt 2010 15:27 (CET)
   • Inderdaad. Ik zie geen toevoegde waarde in het artikel voor een encyclopedie. Lijkt mij gewoon een vereniging die vanuit de branche een soort keurmerk moet zijn. Niet meer en niet minder. Dus nog steeds NE en promo. PatrickVanM / overleg 15 mrt 2010 16:04 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Is dit artikel niet sterk vergelijkbaar met Nederlandse Vereniging van Makelaars. Sterker nog: ik vind het eigenlijk stukken beter, aangezien het toelatingseisen en dergelijke vermeldt.--Whaledad 15 mrt 2010 17:22 (CET)
  • Voor Voor verwijderen is nog steeds gedeeltelijk copyvio van [1]. Er staan nog totaal onbegrijpelijke kreten in als "kifid". Meer nadruk op de geschiedenis van de vereniging in plaats van over de eisen aan de leden zou zeer welkom zijn. Een lemma van de vereniging moet immers de vereniging beschrijven, niet de leden. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 20:35 (CET)
  • Geschiedenis en structuur van de federatie zijn toegevoegd. Verder is de afkorting kifid uitgeschreven. Bedankt voor uw input.
  • Het artikel is meerdere malen aangepast aan de eisen van wikipedia en op basis van input van moderators. Wanneer verdwijnt de nominatie voor verwijdering?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.66.79.42 (overleg · bijdragen) op 26 mrt 2010 om 11:57 (CET).
   • Na beoordeling door de moderator van dienst tijdens de verwijderronde voor de betreffende datum (dat is: nadat het artikel twee weken de tijd heeft gehad om verbeterd te worden). Lexw 26 mrt 2010 12:18 (CET)
 • Tanedra Howard - weg; NE en wiu - **Man!agO** 15 mrt 2010 14:09 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Zoals de tekst nu is: NE Jack Ver 15 mrt 2010 17:49 (CET)
 • Kort Amerikaans (boek) - zeer beknopt, in deze vorm te mager - Maasje 15 mrt 2010 14:43 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Zoals de tekst nu is: NE Jack Ver 15 mrt 2010 17:49 (CET)
 • Excelsior Pernis -wiu- Zelfs voor een beginnetje veel te kort. Fred 15 mrt 2010 15:27 (CET)
 • David Dinkins - wiu - (veel) te weinig - ArjanHoverleg 15 mrt 2010 16:01 (CET)
 • PHA - Tenzij iemand het wil herschrijven. De stad waarnaar wordt verwezen lijkt op het eerste gezicht niet eens een luchthaven te hebben en de luchtvaartmaatschappij lijkt niet eens te bestaan. - C&T 15 mrt 2010 16:01 (CET)
  • De luchthaven bestaat wel degelijk; zie om hier; de luchtvaartmaatschappij PHA heeft bestaan als Piedmont Hawthorne Aviation (en is later geincarneerd als het uiterst fascinerende en:Hooters Air.Milliped 15 mrt 2010 16:21 (CET)
   • Bedankt, ik was iets te snel. Ik heb er nu een redirect naar Phan Rang-Tháp Chàm van gemaakt, waar de Vietnamese luchtmachtbasis met IATA-code PHA is gevestigd. Wie iets wil doen met de andere betekenissen van PHA moet van de redirect maar een mooie doorverwijspagina maken. Groet, C&T 18 mrt 2010 18:49 (CET)
 • Jan Onrust - wiu, wel E dunkt mij - Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 15 mrt 2010 16:20 (CET)
 • Marcana - wiu - Zie sjabloon. --ErikvanB 15 mrt 2010 16:31 (CET)
  • Het artikel is omgezet in een doorverwijzing naar Marčana. Relevante informatie heb ik daarheen verplaatst. LeRoc 18 mrt 2010 10:07 (CET)
 • Peter Müllenberg - NE - amateurbokser met vooral jeugdpresaties Agora 15 mrt 2010 16:34 (CET)
 • 16e noten - zwaar wiu, incorrecte opmaak, tekstijl duidelijk niet in orde - Sustructu 15 mrt 2010 16:39 (CET)
 • Lied De Moorsoldaten - wiu - Moeilijk uit te leggen, maar dit artikel oogt vreemd. In ieder geval is de titel slecht gekozen en de introductieregel beantwoordt niet aan de conventies van WP. --ErikvanB 15 mrt 2010 16:40 (CET)
  • Is aan gesleuteld, kan er goed mee door zo. --JanB 28 mrt 2010 22:40 (CEST)
 • Politiek & Cultuur - Erg mager, kan net zo goed ingevoegd worden in artikel over de CPN. Lexw 15 mrt 2010 16:45 (CET)
  • Wel even controleren of het tijdschrift niet ook al bestond onder de voorloper van de CPN, de Communistische Partij Holland (CPH), en of de titel goed is met die ampersand (&). --ErikvanB 15 mrt 2010 16:49 (CET)
   • De titel klopt, de IISG (beheerder van het archief van de stichting) noemt het ook zo. E-waarde? Ik twijfel, maar in ieder geval niet in de huidige vorm. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 20:42 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen- Het tijdschrift heeft lang genoeg bestaan. --Casimir 16 mrt 2010 12:18 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Het was naar ik meen het scholingstijdschrift van de CPH/CPN en als zodanig van historisch belang, wat blijkbaar ook door het IISG gevoeld wordt. Het artikel zou idd aangevuld kunnen worden met een meer gedetailleerde positionering van het tijdschrift. Fred 16 mrt 2010 14:58 (CET)

Toegevoegd 15/03: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Hail Caesar (film uit 2009) - weg - Niet uitgekomen in 2009, en of ie ooit wel uitkomt, daar is niets over te vinden. Waarschijnlijk geannuleerd filmproject. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Lincoln (film) - weg - Had uit moeten komen in 2009 (200 jaar na de geboorte van Lincoln), dat is niet gebeurt. Nu weer uitgesteld. Lang niet zeker of de film er ook komt. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Brilliant - weg - Niet uitgekomen in 2009, verder weinig over te vinden. Lijkt onwaarschijnlijk dat de film binnen afzienbare tijd gemaakt wordt. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Godzilla 3D to the MAX - weg - Te onzeker of en wanneer de film er ook komt. Men had in 2008 al willen beginnen met filmen, maar daar is blijkbaar tot op dit moment nog niets van terecht gekomen. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Neuromancer (film) - weg - Nog niet bekend of de film gemaakt gaat worden. Film was verwacht in 2009, nu weer uitgesteld tot 2011, maar er is niet eens bekend of en wanneer men gaat filmen. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Superman: Man of Steel - weg - Was gepland voor 2009 maar er is nu weinig meer over te vinden. Contract van de hoofdrolspeler voor een vervolg op Superman returns is volgens moviehole ook verlopen. Onwaarschijnlijk dat hier binnen afzienbare tijd iets van terecht komt. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • See Me Feel Me: Keith Moon Naked For Your Pleasure - weg - Werd vijf jaar geleden al over gesproken, titel is op IMDb inmiddels verandert in Untitled Keith Moon Project. Onwaarschijnlijk dat hier binnen afzienbare tijd iets van terecht komt. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Andromeda (speelfilm) - weg - Nooit gemaakte film. De website vermeld alleen een concepttrailer. IMDb pagina bestaat inmiddels ook niet meer. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • Pinkville - weg - Film was gepland voor 2009, nu weer uitgesteld tot 2011. Oliver Stone doet niet meer mee. Onwaarschijnlijk dat hier binnen afzienbare tijd iets van terecht komt. LeeGer 15 mrt 2010 16:48 (CET)
 • De Vijf Zintuigen - een single? - )°///< 15 mrt 2010 16:51 (CET)
  • Dit is inderdaad een singles, ik heb deze pagina intussen een beetje proberen te verbeteren.W.G. | W.G.'s overleg 21 mrt 2010 19:51 (CET)
 • WaWa - wiu - Hsf-toshiba 15 mrt 2010 16:58 (CET)
 • Rob Heirbaut - ne / wiu - erg mager regeltje over een journalist waar de Ew nu niet bij blijkt Agora
  • Ik heb het aangepast. Ik hoop dat het nu in orde, maar dit is het eerste artikel dat ik schrijf, dus als er iemand nog tips heeft, graag miglover

15 mrt 2010 17:13 (CET)

 • HospitaalBroeders - wiu / zp - Agora 15 mrt 2010 17:15 (CET)
  • Dit hebben we al: Hospitaalbroeders van Sint Jan de Deo. Daar kan dit stukje over de Nederlandse afdeling in sterk afgeslankte vorm beter naar toe. Gasthuis(consultatiebureau) 15 mrt 2010 20:36 (CET)
   • was nu een niet neutraal zelfpromostuk, maar kan inderdaad wel een redirect naar het bestaande lemma worden Agora 16 mrt 2010 10:10 (CET)
    • De Hospitaalbroeders (die al op wiki stond) is een katholieke verplegers orde. HospitaalBroeders is een goede doelen organistatie. Dat is dus iets anders. De naam HospitaalBroeders wordt wel vaker gebruikt. De verplegersorde noemt zich ook 'Hospitaalbroeders van Sint Jan de Deo, dat is iets anders dan 'HospitaalBroeders'. Punt twee, het is objectief geschreven, in dezelfde stijl als wiki stukken van Greenpeace of bijvoorbeeld Oxfam Novib, andere goede doelen organistaties. Tegen verwijdering! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.91.57.110 (overleg · bijdragen)
     • Niet jokken: HospitaalBroeders is gewoon een 'merk' van de Stichting Internationale Orde van Hospitaalbroeders --JanB 28 mrt 2010 23:26 (CEST)
  • Zeker niet in dezelfde stijl als genoemde artikelen. Dit is niet neutraal geschreven. — Zanaq (?) 23 mrt 2010 19:54 (CET)
 • Madagascar Konijn - wiu - Kleuske 15 mrt 2010 17:54 (CET)
 • SOPHA - wiu - Diamond blue.svgDiamant | ? 15 mrt 2010 18:04 (CET)
 • Noodlanding Ultravia Pelican bij Oostermeer - ne - auto-ongelukken worden ook niet vermeld. Noodlanding gelijkstellen met Bijlmerramp via categorie vind ik niet kies. --brbbl 15 mrt 2010 18:24 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Categorie vliegramp heb ik verwijderd, dit is inderdaad een beetje vreemd. Maar een auto-ongeluk is wel iets anders dan een vliegtuigongeluk in Nederland, zo'n vliegtuigongelukje gebeurt niet iedere dag natuurlijk. Ook is het ongelukje uitgebreid in de media geweest: dit vind ik een goede reden om er een artikel over te maken. Het laatste ongeluk in Nederland gebeurde net na de Turkish Airlines ramp. Eoosterhof 15 mrt 2010 18:56 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Dan ook artikelen voor iedere bus die van de weg raakt? Dat gebeurt immers ook niet dagelijks. Dit is een klein vliegtuigje waarvan er (helaas) weleens meer neerstorten, dus niet encyclopedisch - Erik'80 · 15 mrt 2010 19:23 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Zo kun je alles wel gaan opnemen. Was er niet ook nog zoiets als "Wikinews"? Ik werk er zelf niet aan mee, maar het lijkt me dat iets als dit beter daarin past. De Wikischim 15 mrt 2010 20:19 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - gevalletje blikschade - Hanhil 15 mrt 2010 21:07 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - NE. PatrickVanM / overleg 16 mrt 2010 10:33 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Nieuws van de categorie "auto rijdt tegen boom". Lexw 17 mrt 2010 16:01 (CET)
  • Voor Voor verwijderen en nuweg, vol fouten en titel klopt niet eens, het was in een weiland (niet akkerland) bij Rottevalle (niet Oostermeer) - brimz 19 mrt 2010 14:44 (CET)
 • Dubocalc - Deels gekopieerd van de Rijkswaterstaat-website; bovendien heb ik twijfels bij de encyclopedische waarde van dit computerprogramma - Erik'80 · 15 mrt 2010 19:20 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - zelfs nuweg wat mij betreft. Niet alleen copyvio, maar ook promotie en NE PatrickVanM / overleg 16 mrt 2010 10:35 (CET)
 • Rank a brand - reclame - advertorial voor een initiatief van ene Niels Oskam die eind 2009 een site opzet er over; bedoeld om iets bekend te maken; in wat explicietere vorm al tweemaal verwijderd als expliciete reclame maar dan met een hoofdletter B als Rank a Brand Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 mrt 2010 19:38 (CET)
  • Voor Voor verwijderen inderdaad. Ik denk dat het concept van een webcommunity die samen producten vergelijkt, zoals ook bijvoorbeeld Buzzer, op zich wel encyclopedisch relevant is, maar of de communities dat zèlf ook zijn...? Rank a brand heeft sowieso ook pas 18 "rankers" dus het staat allemaal nog wel héél erg in de kinderschoenen. eVe Roept u maar! 15 mrt 2010 20:09 (CET)
  • Opmerking Opmerking Ik heb een uurtje geleden dit artikel opgepoetst. Om te reageren op je kritiekpunten: "Rank a Brand" is naar mijn mening niet onbekend, zie bijvoorbeeld de door mij toegevoegde referenties. De intentie van de maker doet niet ter zake (temeer daar het artikel door anderen is bewerkt). Ik denk dat het de overweging waard is om het artikel in de huidige staat te beoordelen en evt. te vergelijken met de verwijderde artikelen met dezelfde naam. Het feit dat in het verleden gelijknamige artikelen zijn verwijderd, is geen argument om ook dit artikel te verwijderen. Al het voorgaande neemt overigens niet weg dat de titel onjuist is... --Mathonius 15 mrt 2010 20:19 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - ne - Audio-x-generic.svgJZ85overleg 16 mrt 2010 09:11 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Lexw 17 mrt 2010 16:03 (CET)
  • Opmerking Opmerking - zie hier voor de repliek van de siteeigenaar/bedrijf. Lijkt me redelijk verhelderend voor eenieder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mrt 2010 16:16 (CET)
 • Lijst van personages uit De geheimen van de onsterfelijke Nicolaas Flamel - wiu - Den Hieperboree 15 mrt 2010 20:33 (CET). Wat er aan tekst is staat vol met onbegrijpelijke passages als:
  • een van de tweeling, haar zijn in deel 1 door heketa gewekt
  • Aan het einde van deel twee gaan vie een Ley-poort naar Parijs. In deel 2 worden zijn door Mars Ultor gewekt.
  • De Aloude whose die left in de wereldboom. Ze heeft Sophie haar krachten verwekt.
  • Het artikel is overigens al eerder genomineerd geweest, zie Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090728. Destijds ingevoegd in een hoofdartikel. In februari j.l. opnieuw door de oorspronkelijke auteur heraangemaakt over de redirect heen... Den Hieperboree 15 mrt 2010 20:39 (CET)
   • Voor Voor verwijderen volkomen onbegrijpelijk. Lexw 17 mrt 2010 16:04 (CET)
 • Willem Alexander Spruit - wiu - als oud-wethouder (bronnen graag) en gezien de onderscheidingen wel E, maar voor de rest is dit artikel een draak en zuiver een CV. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 20:49 (CET)
  • Opgewaardeerd naar nuweg. Was tien minuten eerder reeds verwijderd en prompt teruggeplaatst. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 21:34 (CET)
 • Mill-Hillcollege - wiu - een school die zich beroemd acht vanwege een "leraar van het jaar" en het vieren van haar 50-jarig jubUleum. Moet grondig opgepoetst en van bronnen voorzien worden. Eddy Landzaat 15 mrt 2010 21:08 (CET)
  • Ha, die Eddy! --ErikvanB 15 mrt 2010 22:20 (CET)
 • Frontoffice - wb - )°///< 15 mrt 2010 21:58 (CET)
 • The House of Anubis (serie) - NE - Nogmaals dezelfde diarree aan artikelen, maar ditmaal over de amerikaanse versie... Kleuske 15 mrt 2010 22:46 (CET)
 • AKSH - moet beter - )°///< 15 mrt 2010 22:52 (CET)
 • Karel van roose - wiu - Niet neutraal Kattenkruid 15 mrt 2010 23:03 (CET)
  • En foute titel. --ErikvanB 15 mrt 2010 23:05 (CET)
 • Schoenmaker (beroep) - Woordenboekdefinitie - RenéV 15 mrt 2010 23:28 (CET)
 • Schoenhersteller - Woordenboekdefinitie - RenéV 15 mrt 2010 23:29 (CET)