Yanmar Stadion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Almere City Stadion)
Yanmar Stadion
Yanmar Stadion
Plaats Almere
Capaciteit 4.300
Bespelers Almere City FC
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Yanmar Stadion is de thuishaven van de Nederlands profvoetbalclub Almere City FC (voorheen FC Omniworld). De bouw van het stadion werd in augustus 2005 voltooid, vlak voor de opening van het nieuwe voetbalseizoen en het debuut in het profvoetbal voor FC Omniworld.

Het stadion, dat onderdeel uitmaakt van het Fanny Blankers-Koen-sportpark in Almere, was destijds het derde stadion in Nederland met het veelbesproken kunstgras. Begin 2018 kondigde Almere City aan dat het, als eerste ploeg uit de Eerste Divisie, juist weer op natuurgras ging spelen.[1][2] Het stadion kon na een verbouwing in 2020 4.501 toeschouwers herbergen.

Tot en met het seizoen 2012/13 heette het stadion Mitsubishi Forkliftstadion, vernoemd naar een van de hoofdsponsoren van de club. Het sponsorcontract met Mitsubishi Caterpillar liep medio 2013 af en werd vooruitlopend op de bedrijfssluiting van de heftruckfabriek niet meer verlengd.[3] In de seizoenen 2013/14 en 2014/15 had het stadion door het ontbreken van een stadionsponsor de naam 'Almere City Stadion'. Vanaf medio 2015 is Yanmar de sponsor van het stadion.[4] Op 22 augustus 2020 maakte Arjen Robben in het Yanmar-Stadion zijn rentree bij een Nederlandse club. Hij deed de eerste dertig minuten namens FC Groningen mee in een oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Robben verliet het veld bij een 1-0 achterstand; de wedstrijd eindigde in 1-1.