Portaal:In het nieuws/Sport/2007/april

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

30 april[brontekst bewerken]

29 april[brontekst bewerken]

28 april[brontekst bewerken]

27 april[brontekst bewerken]

  • Turnen - Oud-wereldkampioen Yuri van Gelder slaagt er niet in de finale op "zijn" toestel ringen te halen tijdens de Europese Kampioenschappen in Amsterdam. Met een score van 15,300 eindigt hij in de kwalificaties als negende. Jeffrey Wammes en Epke Zonderland plaatsen zich beiden voor de meerkampfinale en een toestelfinale. Donna-Donny Truyens plaatst zich als eerste Vlaamse man in de geschiedenis ook voor een toestelfinale.
  • Voetbal - De druiven zijn bij voorbaat zuur in Eindhoven: Patrick Kluivert wordt beboet omdat hij kritiek leverde op het wisselbeleid van trainer Ronald Koeman. Het PSV-bestuur wil niet zeggen of Koeman ook volgend seizoen coach zal zijn. Deze verklaart daarop zich "onvoldoende gesteund" te voelen.

26 april[brontekst bewerken]

24 april[brontekst bewerken]

22 april[brontekst bewerken]

19 april[brontekst bewerken]

18 april[brontekst bewerken]

  • Voetbal - De organisatie van het Europees kampioenschap voetbal 2012 wordt toegewezen aan Polen en Oekraïne. Beide landen hebben nog nooit een groot internationaal voetbaltoernooi georganiseerd en zich ook nimmer voor een EK weten te kwalificeren. Bij een voorverkiezing eind 2005 kreeg Italië nog de meeste stemmen.
  • Atletiek - Tegla Loroupe moet de Keniaanse staat nog 120.000 euro belasting betalen over haar inkomsten in de periode 1994 tot 2000. Dat berichten de Keniaanse media. Eerder al eiste de Duitse fiscus achterstallig geld van de marathonloopster. Manager Volker Wagner noemt de zaak onbegrijpelijk.
  • Voetbal - Ajax besluit met ingang van het nieuwe seizoen het rugnummer 14 niet meer te gebruiken; dit als eerbetoon aan Johan Cruijff die dit nummer beroemd maakte en volgende week zijn zestigste verjaardag viert. De Amsterdamse club bereikt ook de finale van de KNVB-Beker door een 3-1 zege op RKC Waalwijk.

17 april[brontekst bewerken]

16 april[brontekst bewerken]

15 april[brontekst bewerken]

14 april[brontekst bewerken]

12 april[brontekst bewerken]

11 april[brontekst bewerken]

10 april[brontekst bewerken]

9 april[brontekst bewerken]

8 april[brontekst bewerken]

7 april[brontekst bewerken]

3 april[brontekst bewerken]

1 april[brontekst bewerken]