Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20061024

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 24/10 te verwijderen vanaf 07/11[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 24/10: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

 • Alpha studios - is in het Engels - André Engels 24 okt 2006 00:50 (CEST)
 • Maria de la Quellerie - alleen genealogische informatie, verder niets waaruit blijkt dat zij om enige reden van belang is anders dan dat zij 'getrouwd is met'. Ik stel me bij dezen vrijwilliger om het materiaal naar http://nl.rodovid.org te verplaatsen. - André Engels 24 okt 2006 00:59 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De "founding mother" van Zuid-Afrika verdient wel een plaatsje op de wikipedia. De genealogie kan overigens wel wat korter: ouders, echtgenoot en kinderen is voldoende. Wanneer het toch verwijderd wordt graag even waarschuwen dan kan ik enkele gegevens plaatsen bij Jan van Riebeeck. Er zijn al te veel "grote mannen" van wie de vrouw vergeten wordt. Guusb 24 okt 2006 13:12 (CEST) Genealogie is ingekort. Guusb 24 okt 2006 14:11 (CEST)
   • lijkt wel OK als historisch artikeltje. Heeft blijkbaar ook een onderzeeër naar haar genoemd gekregen, dit is het soort historische feitjes dat men in elk museum/historische-toeristische locatie om de oren krijgt, dus encyclopedisch zeker ;-) --LimoWreck 25 okt 2006 01:56 (CEST)
 • Maria de la Quellerie Ik heb gepoogd een en ander iets aan te passen om een wat bredere relevantie te laten zien. Inderdaad is haar voornaamste taak steun aan haar echtgenoot gweest. Wel is er een schilderij in het Rijksmuseum van haar en een standbeeld in Kaapstad. (QQQ1)
 • Calgon - ondermaats, en ik twijfel ook aan de juistheid (volgensmij is het geen wasmiddel) - André Engels 24 okt 2006 01:10 (CEST)
  • 't Is wel een wasmiddel... maar dit artikel is zwaar onder de maat inderdaad eVe Roept u maar! 24 okt 2006 10:11 (CEST)
   • In Nederland is het volgensmij een ontkalker voor wasmachines, niet echt een wasmiddel dan. Maar als merknaam valt er niet veel van te maken voor wikipedia, dus dit mag zelfs van mij weg. Edo de Roo
    • er valt heel wat van te maken, zie en:Calgon, inclusief referenties in moderne cultuur... Wie heeft zin ? ;-) --LimoWreck 25 okt 2006 00:22 (CEST)
 • Michiel Folkers - Noch het artikel noch een speurtocht op Google geven aanleiding te vermoeden dat hij meer van belang is dan zo maar een willekeurige schilder. - André Engels 24 okt 2006 01:15 (CEST)
 • Vuurstaartlabeo - wiu - meer aantekeningen voor een artikel dan een artikel. Bovendien meer 'howto'-informatie dan encyclopedisch. - André Engels 24 okt 2006 01:22 (CEST)
Is nu aangevuld. B kimmel 25 okt 2006 17:31 (CEST)
Voor Voor verwijderen Mr. Tukka 24 okt 2006 12:42 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Ik zie niets dat ruikt naar zelfpromotie. Artikel over Keesjan Hoogeboom is denk ik wel NE. Dit artikel niet. Heeft toch 130 hits op Google, en behoorlijk wat optredens in binnen- en buitenland (ik ben niet verbonden met de band trouwens). Mr. Tukka 24 okt 2006 12:42 (CEST)

zelfpromotie? ik ben nog niet zo goed op weg op wikipedia maar wil de mensen informeren, zelfprofilatie is niet mijn doel want ik heb het al erg druk. ben ervan overtuigd dat wikipedia niet compleet is zonder de McDixie. (keesjan hoogeboom)

 • Differentiatie (economie) - wiu, beetje mager nog. Lijkt ook rechtstreeks overgenomen uit een of ander studieboek, maar ik heb geen idee welk. Lexw 24 okt 2006 12:45 (CEST)
 • Gaya - Zelfpromotie en NE - Erwin85 (E85) 24 okt 2006 13:11 (CEST)
 • Small blind - wiu Chris(CE) 24 okt 2006 13:45 (CEST)
 • VanVelzen - weg - zelfpromotie. Ype 24 okt 2006 13:50 (CEST)
  • Zelfpromotie was het denk ik niet, gezien de nieuwe gebruiker die zich onmiddellijk aanmeldde om het sjabloon te verwijderen ;-) Ik heb het artikel aangepast en alle vreselijke POV-tekst eruit gehaald. Lijkt me wel ok zo, toch? - eVe Roept u maar! 24 okt 2006 14:11 (CEST)
 • Rogier Butter - 1 regel tekst - Maniago 24 okt 2006 13:51 (CEST)
 • Illuminati - heeft al twee weken op de lijst gestaan, maar ik zet het hier toch nog een keer neer. Heeft zowel "wiu" als "twijfel" sjabloon, moet toch iets van te maken zijn, is interessante materie. eVe Roept u maar! 24 okt 2006 13:57 (CEST)
Is zeker interesant maar zeer fout geschreven, bijvoorbeeld. Het oorspronkelijke genootschap heette "Orde der Volmaakbaren". Het is in tegenstelling tot wat de openingszin zegt niet een "vermeend" genootschap maar heeft gewoon bestaan. Het hele kopje "geschiedenis" is op een manier geschreven die zich schaart onder een groep waar wij als wikipedia niet bij willen horen (en ik citeer, zonder bronvermelding ditmaal) "Wie vandaag de dag dit soort beschuldigingen willen uiten ... zijn uiteraard vrij dat te doen, maar zij moeten er wel rekening mee houden dat zij zichzelf plaatsen in het rijtje van slavendrijvers, seksisten en religieuze extremisten". Ik (als oorspronkelijke nomineerder) ben wel bereid om het artikel te herschrijven maar er staat in ieder geval éen artikel waar ik mee bezig ben hoger op de lijst van prioriteiten, indien iemand anders het artikel kundig weet te parafraseren en neutraal te maken staat dat uiteraard vrij maar in huidige vorm ben ik groot voorstander voor verwijderen (in ieder geval het kopje geschiedenis in zijn volledigheid), zie ook de overlegpagina aldaar. Groet - Khx023 24 okt 2006 23:32 (CEST)
Onzin weggegooid, lemma aangepast - Khx023 3 nov 2006 00:40 (CET)

Toegevoegd 24/10: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

 • Andy Bell (basgitarist) - wiu - kan op zich wel, maar is zo ouwehoerderig geschreven - We El 24 okt 2006 15:08 (CEST)
 • Het Vat - weg, alleen maar mededeling dat deze studentenvereniging in 2005 is opgeheven - Brinkie 24 okt 2006 15:44 (CEST)
  • Gewoon gelijk weg - Roelzzz Flag of the Netherlands.svg 24 okt 2006 17:03 (CEST)
 • NHTV - weg, alleen maar verklaring van de afkorting - Brinkie 24 okt 2006 15:45 (CEST)
 • CKF - NE - QVVERTYVS (hm?) 24 okt 2006 16:07 (CEST)
  • Het CKF-artikel moet blijven: hoewel het festival nog maar drie edities jong is, is het de afgelopen jaren zeker gegroeid en is een van de belangrijkste amateur/low-budget-filmfestivals in Nederland. Er wordt in heel Utrecht reclame voor gemaakt, de laatste editie was in de grote zaal van de enorme artbioscoop het Louis Hartlooper Complex en trok zo'n 300 bezoekers. Misschien zou het wel goed zijn als de inhoud nog wordt verbeterd.
 • Geboorteplaats - wb, staat er al vrij lang als een beginnetje maar daarvoor is het eigenlijk te kort. Ik zou alleen niet weten wat er verder nog over verteld kan worden. eVe Roept u maar! 24 okt 2006 16:33 (CEST)
  • Wat mij betreft een redirect naar Bevalling van maken, net als op de Duitstalige Wikipedia. Ninane (overleg) 24 okt 2006 20:23 (CEST)
  • Ha, bij geboorteplaats denk ik nu niet als eerste aan bevalling. Maar ik wist iets meer dan Eve, en ik heb er snel nog wat bij gekrabbeld. Nu is het in ieder geval niet meer te kort voor beginnetje, kunnen we er nu wellicht een aanzetje van maken :-) Edo de Roo 24 okt 2006 21:52 (CEST)
   • alleszins geen link naar bevalling; bevalling moet over iets biologisch gaan bij mens en dier. Geboorteplaats is een term die eerder een socio-culturele en vooral ook administratieve betekenis heeft (met de eraan verbonden documenten). Een artikel zou eerder die richting moeten uitgaan... dus ofwel daarover een beginnetje slagen op te zetten (maar hoe ?) ofwel weg;... alleszins geen link naar bevalling... --LimoWreck 25 okt 2006 00:20 (CEST)
 • The Gasoline Brothers - wiu - Roelzzz Flag of the Netherlands.svg 24 okt 2006 16:47 (CEST)
 • Wim Verstraeten - wiu - Roelzzz Flag of the Netherlands.svg 24 okt 2006 17:02 (CEST)
 • Camel (sigarettenmerk) - weg - machinevertaling - Ronaldvd 24 okt 2006 17:05 (CEST)
 • Donkerlanders of Wozen - wiu - geen idee waar dit over gaat; zou dus ook weg of NE kunnen zijn - Ronaldvd 24 okt 2006 17:05 (CEST)
  • Iets Tolkienigs? Iets uit een schietspelletje? Iets Startrekkigs? Maar in elk geval in deze vorm volstrekt beneden de maat. Weg, graag weg zelfs. MartinD 25 okt 2006 15:47 (CEST)
  • Inderdaad Tolkien - In de Ban van de Ring om precies te zijn - maar dit is wel een heel klein detail. Groet, Diogenes. 25 okt 2006 16:31 (CEST)
 • IDE kabel - NE - en er staan fouten in het artikel - Ronaldvd 24 okt 2006 17:05 (CEST)
  • niemendal NE
 • Asperion - Reclame - UIC 24 okt 2006 17:22 (CEST)
  • door starter (belanghebbende, schrijft in 'wij' vorm) verwijderd sjabloon teruggeplaatst -Eelco.H 25 okt 2006 10:03 (CEST)
 • Pasadena Dream Band - wiu - Tomgreep 24 okt 2006 17:41 (CEST)
 • Vinker - wb - Tomgreep 24 okt 2006 17:43 (CEST)
 • Cor Van Hoogt - wiu - Tomgreep 24 okt 2006 17:57 (CEST)
  • Inmiddels gepromoveerd tot een beginnetje :-) - eVe Roept u maar! 24 okt 2006 18:15 (CEST)
 • Van Beukenstein - ook wiu - eVe Roept u maar! 24 okt 2006 18:00 (CEST)

Toegevoegd 24/10: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]