Overleg MediaWiki:Sitenotice

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Belangrijk bericht Vergeet niet MediaWiki:Sitenotice id op te hogen bij elk nieuw bericht, anders zien degenen die bij het laatste bericht op [verberg] hebben geklikt het nieuwe bericht niet.

Gebruik de sitenotice als het uitsluitend alleen betrekking heeft op de Nederlandstalige Wikipedia, gebruik de CentralNotice als het betrekking heeft op een geografisch gebied en/of meerdere talen betreft.

Zie ook MediaWiki:Anonnotice en MediaWiki:Sitenotice id

Oproep voor sprekers Wikimedia Conferentie Nederland 2013[bewerken]

Voor de zevende maal organiseert Wikimedia Nederland een eendaagse conferentie. Dit jaar op zaterdag 2 november 2013.

WCN 2013 logo.svgDe Wikimedia Conferentie Nederland gaat dit najaar vooral over Wikipedia en de vrouwen en
de mannen die daaraan meewerken. Heb jij een goed verhaal en wil je dit delen, lees dan onze oproep voor sprekers!


De sitenotice hoeft niet meteen vandaag gepubliceerd te worden. De header image op wikimediaconferentie.nl moet nog geüpdate worden. Kan de bovenstaande oproep voor sprekers daarna gedurende ongeveer een week op de sitenotice staan? Ad Huikeshoven (overleg) 10 jun 2013 22:12 (CEST)

De header image op http://www.wikimediaconferentie.nl/hom/ is inmiddels bijgewerkt. Kan iemand bovenstaande sitenotice plaatsen alsjeblieft? Ad Huikeshoven (overleg) 17 jun 2013 20:47 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Ik heb de <br> verwijderd omdat dat op mijn scherm op een vreemde plaats een enter gaf. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 17 jun 2013 20:53 (CEST)
Dank je, Ad Huikeshoven (overleg) 17 jun 2013 22:00 (CEST)
 • Waarom 'vrouwen en mannen' in plaats van 'mensen' ? Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 18 jun 2013 02:13 (CEST)
  • Dat komt omdat men vrouwen wil benadrukken in het thema, aangezien Wikipedia in de meerderheid vooral door mannen bewerkt zou worden en ook vooral aardig wat "vrouwenonderwerpen" onderbelicht zijn ten opzichte van de "mannenonderwerpen". Romaine (overleg) 18 jun 2013 02:24 (CEST)
   • Gevalletje 'positieve discriminatie' dus? Ik dacht dat Wikipedia neutraal was... weer een illusietje minder. Dat men het op die conferentie mede over vrouwen of vrouwenonderwerpen wil hebben is prima uiteraard (!), maar de oproep oogt op deze manier nogal krom.... Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 18 jun 2013 02:38 (CEST)
    • Wikipedia tracht neutraal te zijn, maar mensen zijn an sich nooit neutraal en dit is een conferentie voor mensen. :p Romaine (overleg) 18 jun 2013 02:47 (CEST)
     • Voor vrouwen (en mannen) dus... ? Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 18 jun 2013 03:28 (CEST)
De oproep voor sprekers heeft een week in de sitenotice gestaan. Kan iemand de sitenotice uitzetten alsjeblieft? Ad Huikeshoven (overleg) 24 jun 2013 20:22 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Mathonius 24 jun 2013 20:25 (CEST)

Voorstel voor augustus: oproep sprekers Wikimedia Conferentie Nederland nov 2013[bewerken]

WCN 2013 logo.svgDe Wikimedia Conferentie Nederland op 2 november zal gaan over wikipedia en verschillende vakgebieden als wetenschap, kunst en journalistiek en verder over nieuwe technische ontwikkelingen, auteursrecht en meer. Kom een voordracht houden!

Eind augustus is misschien het goede moment om nog eens een banner voor de conferentie te plaatsen. Tekst kan pakkender/minder bruut eind? Hansmuller (overleg) 2 jul 2013 13:09 (CEST)

Tegen Tegen Ik vind dat je dit niet als Sitenotice moet doen, maar als centralNotice. Dit is de Nederlandstalige Wikipedia, nu negeer je mensen in Nederland die in andere talen en/of andere projecten actief zijn. Met de centralnotice kan je een berichtje specifiek aan ingelogde gebruikers uit Nederland laten zien op alle projecten. Multichill (overleg) 2 jul 2013 18:37 (CEST)
Goede tip. Overigens wordt er op de Nederlandse wikipedia ook actief vanuit het buitenland gewerkt, die gebruikers zien die centralnotice dan weer niet... Hansmuller (overleg) 11 jul 2013 15:47 (CEST)
PS. Het gaat om de laatste week van augustus. Hansmuller (overleg) 19 jul 2013 10:31 (CEST)

Hoe moet 300 duizend euro aan Wikimedia donaties worden besteed?[bewerken]

Kan de volgende sitenotice geplaatst worden?

Inspiratie voor opmaak en tekst uit FDC review central notice in maart 2013.

Tegen Tegen Ik vind dat je dit niet als Sitenotice moet doen, maar als centralNotice. Dit is de Nederlandstalige Wikipedia, nu negeer je mensen in Nederland die in andere talen en/of andere projecten actief zijn. Met de centralnotice kan je een berichtje specifiek aan ingelogde gebruikers uit Nederland laten zien op alle projecten. Multichill (overleg) 28 aug 2013 19:25 (CEST)
Kun je assisteren bij het plaatsen van een centralnotice? Het proces op meta is voor mij nogal ondoorzichtig. Ad Huikeshoven (overleg) 28 aug 2013 19:32 (CEST)
Met dank aan Romaine staat de banner nu in central notice t/m 31/8. Ad Huikeshoven (overleg) 28 aug 2013 23:52 (CEST)
Ik heb het aldaar toegevoegd. Om niet te conflicteren met WLM loopt het tot en met 1 september middaguur. Romaine (overleg) 29 aug 2013 04:22 (CEST)

Oproep voor sprekers Wikimedia Conferentie 2013[bewerken]

Kan de volgende sitenotice geplaatst worden?

Mag deze banner zo snel mogelijk op de site voor tenminste een week? Dank, Hansmuller (overleg) 1 sep 2013 14:35 (CEST), bestuurslid Vereniging Wikimedia Nederland.

Beste Multichill, Je werpt een enorme bureaucratische barriere op voor een subtiel punt. Hoe moet dat dan, die central notice? Hansmuller (overleg) 1 sep 2013 21:07 (CEST)
Beste Hans, als je niet weet hoe het werkt hoe kan je dan concluderen dat ik een enorme bureaucratische barrière is? Ik snap niet hoe een auto werkt dus ik ga maar met paard en wagen. Auto is toch zo onhandig! Je kan de handleiding op meta:Help:CentralNotice vinden. Multichill (overleg) 1 sep 2013 22:34 (CEST)
Om het simpel uit te leggen: gebruik de sitenotice als het alleen betrekking heeft op dat specifieke project, gebruik de CentralNotice als het betrekking heeft op een geografisch gebied en/of meerdere talen betreft.
Zoals ik op mijn overlegpagina reeds aangaf kan ik dat voor je implementeren, maar ik heb wel verzocht dat er eerst intern besproken wordt of de tekst in deze vorm met deze uitlijning de meest handigste opzet is. Romaine (overleg) 1 sep 2013 23:00 (CEST)

Kopje Zweden minder opvallend[bewerken]

Wat krijgen we nu?

Dubbele schrijfweek Zweden

Van 21 december 2013 tot 5 januari 2014 staat Wikipedia in het teken van Zweden. Doe mee en schrijf over Zweedse onderwerpen!

Kan iemand deze tekst iets minder opvallend maken? Er is geen reden om dit blok zoveel plaats te laten innemen (dit was ook niet zo bij eerdere berichten die vaak veel belangrijker waren). Voorstel: volledige tekst in normaal lettertype (dus weg met de "big"), en schrappen van het laatste zindsdeeel "en schrijf over Zweedse onderwerpen! " zodat alles op twee regels past. MADe (overleg) 21 dec 2013 12:35 (CET)

Ik heb hem gebaseerd op de de vorige sitenotice voor de themaweek Polen. Die was zelfs hoger, althans zo lijkt het. En is een sitenotice juist niet om op te vallen? Tevens heb je altijd nog de knop [sluiten] bovenaan. Sjoerd de Bruin (overleg) 21 dec 2013 13:43 (CET)
Ik heb het ietsje kleiner gemaakt allemaal. Zo beter? Trijnsteloverleg 21 dec 2013 14:33 (CET)

Picknick[bewerken]

Sinds wanneer zijn meets zo belangrijk dat alle bewerkers, maar ook alle lezers!, hierover moeten lezen bovenaan elke pagina. En dat zelfs nadat ze op sluiten hebben geklikt nog een keer (ik heb dat ongedaan gemaakt door het id weer te verlagen, weet niet of dat werkt). Deze sitenotice voldoet wmb niet aan consensus en zou niet geplaatst moeten worden. Met sitenotices moet zeer spaarzaam omgegaan worden. Wikipedia hecht er belang aan dat er geen reclame wordt getoond, maar een sitenotice is een vorm van (zelf)reclame. Mvg, Bas (o) 3 jul 2014 21:17 (CEST)

Ik zie nu dat de IP-gebruikers het niet meer zien, dat is goed. Toch vraag ik mij nog af waarom juist deze picknick in de sitenotice moet? Mvg, Bas (o) 3 jul 2014 21:39 (CEST)
Het idee was het aan ingelogde bewerkers te tonen. Enkel dus aan bewerkers. Reclame is het niet. Het is een bijeenkomst van een dozijn Wikimedianen, mogelijk meer. De eerste in Zuid-Nederland in 5 jaar tijd en het dichtstbij dat Wikimedia in jaren komt bij een grote groep Nederlanders en Belgen. Ik denk dat het gewoon voldoet als iets dat aan de bewerkers getoont mag worden. Mvg, Taketa (overleg) 3 jul 2014 22:07 (CEST)

CET[bewerken]

De bedoelde tijdzone wordt in het Nederlands afgekort als MET. — gpvos 6 mrt 2015 12:55 (CET)

De MediaWiki software hanteert ook de term CET. De term MET kom ik zelden tegen als ik eerlijk ben. Mbch331 (Overleg) 6 mrt 2015 13:31 (CET)
Hmm. Tien jaar geleden was MET nog gebruikelijker dan CET. Als dit zo doorgaat hebben we het over tien jaar over een biljoen en een triljoen in plaats van een miljard en een biljoen. Maar goed, dit is niet de juiste plek voor deze diskussie. — gpvos 8 mrt 2015 19:00 (CET)

sluiten[bewerken]

Hello, good news! Thanks to FreedomFighterSparrow and Brion, unregistered users can now hide the sitenotice again. Previously, they were forced to see it continuously.

In all cases, please use the sitenotice with care, and keep in mind that occasional visitors see sitenotices on all their visits, if they visit less than once a month or they don't click "dismiss" and save a cookie. Nemo 24 mrt 2015 16:43 (CET)

Hi Nemo bis, thanks for the update. Good to know. All the best, Taketa (overleg) 24 mrt 2015 17:25 (CET)
Anonieme gebruikers of gebruikers die niet aangemeld zijn, krijgen nu bovenaan alle artikelen een lege melding te zien. Op de hoofdpagina wordt de knop om deze melding te sluiten zelfs achter de opmaak van de hoofding geplaatst, waardoor het onmogelijk is deze uit te schakelen en er enkele streepjes van die knop vanachter de opmaak komen piepen. Hoe kan die knop (en de kleine witruimte die ze creëert) uitgeschakeld worden. Dinosaur918 (overleg) 25 mrt 2015 13:49 (CET)

Bewerkingsverzoek[bewerken]

Mocht ik niet meer wakker zijn, zou dan een moderator de volgende tekst na 24:00 vanavond op de sitenotice kunnen plaatsen? Dank je wel, Taketa (overleg) 17 dec 2015 21:17 (CET)

{| style="width:100%; text-align:center;"
|-
| <h3> Stem nu voor [[Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Nominaties|de WikiUilen]]!</h3>
Van 18 tot en met 31 december is de stemming voor de WikiUilenen geopend. [[Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Nominaties|Doe mee]]!
| [[Bestand:WikiEule2015-DD5.JPG|55px|WikiUil]]
|}
Is dat wel handig? Er lopen al twee globale sitenotices, ook lijkt mij dit nogal een incrowdaangelegenheid. Een melding boven de volglijst zou volstaan. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 dec 2015 22:09 (CET)
ja dat is wel handig. Een sitenotice is het effectiefste hulpmiddel om de aandacht erop te richten en valt ook echt op. De WikiUilen is niet enkel incrowd, maar gericht op het overgrote deel van de ingelogde gebruikers. De sitenotice wordt niet getoond aan niet-ingelogde gebruikers en wordt slechts gedurende drie dagen getoond. Romaine (overleg) 17 dec 2015 22:29 (CET)

Beetje groot?[bewerken]

@Ciell: Het logo van de techstorm komt op mijn scherm nogal... groot over. Het zorgt ervoor dat de banner het halve scherm inneemt. Ik heb het voorlopig maar even wat kleiner gemaakt om het handzamer te houden. Effeietsanders 6 sep 2019 05:47 (CEST)

Prima oplossing volgens mij. Ciell 6 sep 2019 12:39 (CEST)